základní skupiny - skupina D, 2. kolo
05.10.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Evropské hledání se Rakówa pokračuje, Sturmu vydláždil cestu k vítězství dánský talent

Sturm Graz si ve druhém kole Evropské ligy připsal do tabulky skupiny D první body, když v Polsku porazil domácí Raków 1:0. O vítězství hostů rozhodl v polovině úvodního dějství 20letý dánský útočník William Böving, jenž tak navázal na individuálně povedené střetnutí proti Sportingu, ve kterém se rovněž gólově prosadil. Klub z Čenstochové naopak podobného kanonýra postrádá a s nulou na kontě celkového počtu vstřelených branek se nachází na poslední příčce tabulky.

Druhé kolo prestižní evropské soutěže proti sobě svedlo celky, které zažily povedený vstup do domácích lig, ale také prohru v úvodním duelu skupiny D. Zajímavou příchuť klání dostalo pro útočníka hostů Szymona Wlodarczyka, jenž měl z pozice nejlepšího střelce týmu zálusk na své polské krajany. V dresu Rakówa zase poutal pozornost českým fanouškům dobře známý Srdjan Plavšič, který si na konci září připsal premiérový gól v novém působišti.

Fotbalisté v bílých dresech nedávali domácím svým agresivním napadáním moc prostoru k manévrování. Presink nutil Medailony k chybám v zadních řadách, což byl i případ úvodní branky zápasu. Ke špatně odvrácenému míči se dostal Böving, který si počínal mazácky a střelou bez přípravy poslal klub ze Štýrského Hradce do vedení. Dominance Rakušanů se jasně zrcadlila ve statistických údajích, když domácí za úvodních 45 minut ani jednou nevystřelili na gólmana Kjella Scherpena.

Ani ve druhém poločase nevyužíval polský mistr domácího prostředí a ve většině případů se pouze bránil. Čenstochová marně hledala recept nejen na urputnou obranu Grazu, ale také na kvalitně pracující záložní řadu v čele se skvěle hrajícím Otarem Kiteishvilim. Pojistku mohl přidat v 75. minutě Polák Wlodarczyk, avšak jeho pokus jen těsně minul levou tyč branky domácích. V nastavení mohl klub z Čenstochové dosáhnout na body prostřednictvím střídajícího Bryana Teixeiry. Kapverďan se dostal k odraženému míči, z voleje ale zamířil pouze do brankáře Scherpena.

Raków tak domácí premiéru ve skupinové fázi nezvládl, když s Grazem padl. O nápravu se polský tým pokusí 26. října v souboji se Sportingem. Rakušané ve stejný den vyzvou Atalantu.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele