Eredivisie - souhrn 9. kola

20.10.2017, 21:54, aktualizováno 22.10.2017, 18:37
Komentáře a souhrny
Heerenveen nestačil na Vittesse. Feyenoord ve šlágru kola podlehl Ajaxu, zatímco Alkmaar si poradil s Utrechtem. PSV Eindhoven potvrdilo roli favorita a zdolalo Heracles. Twente si v důležitém zápasu lehce poradilo s Rodou, která klesla na poslední příčku, Sparta Rotterdam gólem v závěru do sítě Excelsioru ukončila sérii proher, Venlo doma podlehlo Den Haagu, který je tak v tabulce přeskočil, zatímco Zwolle si vítězstvím nad Bredou zajistil prozatímní druhé místo. Willem II nejtěsnějším možným rozdílem vyhrál v Groningenu...

SC Heerenveen - SBV Vitesse 0:4

22.10.2017 16:45

Góly: 17. Milot Rashica, 36. Bryan Linssen, 50. Navarone Foor, 72. Tim Matavž

Po parádním vstupu do sezóny chytl Heerenveen herní krizi, už potřetí v řadě padl, navíc podruhé doma inkasoval ostudný čtyřgólový debakl, a pomalu a jistě ztrácí kontakt s čelem tabulky. Vitesse naopak poprvé od konce září naplno zabralo, a to mu přitom vůbec nevadilo, že muselo ve čtvrtek hrát v rámci Evropské ligy na půdě Zulte Waregemu.

Zcela určitě se před utkáním čekal vyrovnanější a výsledkově zajímavější souboj. Jenže fríský celek zase potvrdil, že má aktuálně velké problémy jak v defenzívě, tak v samotné koncovce. Směrem dopředu nebyl úplně tak zoufalý, budiž příkladem šance už ze 2. minuty, po níž pravý bek Dumfries minul soupeřovu bránu jen o malinký kousek.

V 17. minutě však Arnhem předvedl doslova skvostnou akci a ujal se vedení, které pak do závěrečného hvizdu svému protivníkovi nepřipustil. Mezi obránci se prosmýkl do šestnáctky Foor, jenž se ocitl před vyběhnuvším brankářem Hansenem zcela sám, ale nezakončoval, nýbrž přihrávkou vybídl Rashicu, a ten ve skluzu skóroval do prázdné brány.

Srdíčka následně neproměnila dvě své slušné příležitosti, stejně jako v předchozích kláních je znovu zradilo zakončení. Ve 24. minutě se objevil ve slušné pozici Rojas, ovšem prostor mezi třemi tyčemi netrefil, a po něm pálil mimo hlavou rovněž Ghúčannejhád. Vitesse se naopak ve 36. minutě zase zaradovalo z branky a dostalo se do ještě větší pohody.

Napravo utekl rychlík Dabo, jenž předkládal dlouhý pas do pokutového území, a protože tam balón nedokázal jediný domácí obránce odvrátit do bezpečí, propadl míč na zadní tyčku, odkud se Linssen nemohl zmýlit. Těsně po obrátce bylo pro domácí ještě hůře, jelikož zcela nehlídaný Foor zužitkoval bez větších problémů nahrávky od Linssena.

Od té chvíle jako by Vitesse malinko polevilo v koncentraci. Ve finále si vlastně Heerenveen alespoň vstřelený gól zasloužil, jenže Ghúčannejhádovu hlavičku zastavil na brankové čáře stoper Miazga a Ödegaarda vychytal gólman Pasveer. Čtvrtou trefu hostů zaznamenal v 72. minutě Matavž, jenž po standardce zamířil z blízkosti přesně pod břevno.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax 1:4

22.10.2017 14:30

Góly: 58. Jens Toornstra - 50. Klaas-Jan Huntelaar, 72. Kasper Dolberg, 89. Siem de Jong, 90. Kasper Dolberg

Očekávaný šlágr skončil překvapivým výsledkem, amsterdamský Ajax totiž zvítězil na stánku De Kuip vysoko 4:1 a osamostatnil se na druhém místě tabulky s devatenácti body, na vedoucí PSV má manko pěti bodů. Naopak na Feyenoordu se opět podepsal úterní zápas Ligy mistrů s ukrajinským Šachtarem, v nejvyšší nizozemské soutěži prohloubil svou stávající krizi a se šestnácti body se momentálně propadl až na pátou pozici.

První poločas toho příliš nenabídl, oba celky hrály zodpovědně v obraně a vyložených možností bylo k vidění velmi málo. Ta první se zrodila až po odehrané půlhodině, kdy si hostující Younes navedl balón na pravačku po rychlém přečíslení, ale připraveného gólmana Jonese nepropálil. Jednu velkou příležitost si vypracoval i Feyenoord zhruba pět minut před přestávkou, po centru hlavičkoval Jørgensen u přední tyče jen do náruče brankáře Onany.

Druhý poločas byl naprostým opakem, diváci sledovali jednu útočnou akci za druhou. Ajax vsítil důležitý první gól v 50. minutě, počtvrté v tomto ročníku Eredivisie se prosadil navrátilec v amsterdamském klubu Klaas-Jan Huntelaar. Zkušený čtyřiatřicetiletý útočník využil špatné rozehrávky soupeře a nádherné přihrávky Nerese mezi dva obránce, z osmi metrů pak chladnokrevně zamířil přesně do vzdálenějšího horního rohu.

Domácí měli velkou možnost srovnat o šest minut později. Na levé straně předvedl dlouhý únik Haps a nakonec byl v pokutovém území jasně podražen de Ligtem. K nařízené penaltě se postavil Jørgensen a kopl ji opravdu mizerně, Onana vyrazil balón do strany. Feyenoord přeci jen vyrovnal za další dvě minuty, o krásný gól se postaral Jens Toornstra. Ten využil skvělé práce Jørgensena na levé straně a následné chytré přihrávky.

Po ní se Toornstra zjevil zcela sám na pravém křídle a razantní ranou z první skvostně trefil bližší horní roh. V této chvíli měl Feyenoord jasně navrch, v 61. minutě se Jørgensen ocitl nikým nehlídán na hranici brankového území a proti jeho pokusu zasáhl Onana brilantně nohou. Rozhodující moment nedělního šlágru se zrodil o jedenáct minut později, kdy výhru Ajaxu zařídil teprve dvacetiletý dánský útočník Kasper Dolberg.

Ten si po další hezké kolmici a následné zpětné přihrávky Nerese téměř od brankové čáry naběhl před Jonese a jemnou tečí zavěsil pod horní tyčku. Domácí s přibývajícím časem museli stále více riskovat a v samém závěru na to doplatili ještě dvakrát. V 89. minutě pojistil vedení hostů Siem de Jong po nahrávce od Nerese, na jeho křižný přízemní pokus Jones nedosáhl. Neuběhlo ani 60 sekund a podruhé v tomto klání skóroval Dolberg, jenž po dlouhém pasu Viergevera a sklepnutí na prsa snadno přehodil vyběhnuvšího domácího strážce.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Utrecht 3:0

22.10.2017 14:30

Góly: 21. Teun Koopmeiners, 62. Alireza Jahanbakhsh, 80. Joris van Overeem

Hráči Alkmaaru se dokázali dostat z ligové krize, během níž získali jediný bod ze tří utkání a nyní v domácím prostředí celkem hladce zdolali konkurenční Utrecht po výsledku 3:0. V tabulce Eredivisie se tak posunuli na šestou pozici se šestnácti body a přiblížili se k pohárovým příčkám. Naopak hosté pokračují v nevyrovnaných výkonech, v posledních dvou duelech získali solidní čtyři body a teď proti trápícímu se soupeři neměli šanci.

Už v 7. minutě vznikl v pokutovém území hostů velký závar, po němž se do stoprocentní šance dostal Til, jenže ten kvůli teči jednoho z bránících hráčů nedokázal procpat balón do sítě. Za další dvě minuty po dloubáku Tila stanul u vzdálenější konstrukce Joris van Overeem a hlavičkoval z osmi metrů, brankář Jensen dokázal posunout míč alespoň na tyč a poté ho Klaiber odkopával mimo pokutové území.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále, po čtvrthodině hry vymyslel parádní přízemní centr Ouwejan a dobíhajícímu Weghorstovi chyběl k zakončení necelý krok. Alkmaar se dočkal zaslouženého vedení ve 21. minutě, kdy po sérii odrazů nakonec vypálil z dobrých dvaadvaceti metrů Teun Koopmeiners a trefil se přímo k levé tyči, Jensen se natahoval marně. FC byl blízko k vyrovnání zhruba sedm minut před přestávkou.

Po pasu van der Meera dokázal hlavičkující Görtler přeskočit gólmana Bizota a balón padáčkem orazítkoval břevno. Do horní tyčky zamířil na druhé straně také Alireza Jahanbakhsh, jenž v poslední minutě první půle vypálil z pětadvaceti metrů. V 50. minutě se k přímému volnému kopu z nadějné pozice postavil Labyad a Bizot měl co dělat, aby vytěsnil míč mimo prostor tří tyčí.

Od tohoto momentu domácí přitlačili, v 53. minutě napálil pravou tyč Weghorst a AZ nakonec pojistil svůj náskok krátce po odehrané hodině. Podruhé v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže se prosadil Alireza Jahanbakhsh, jenž využil propadlého centru Ouwejana a z dvanácti metrů z voleje pokořil bezmocného Jensena. Konečnou podobu výsledku stanovil v 80. minutě van Overeem, po překrásném pasu Jahanbakhshe zakončil své sólo šajtlí a zamířil přímo k levé tyčce.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Heracles Almelo 3:0

22.10.2017 12:30

Góly: 18. Hirving Lozano, 78. Marco van Ginkel, 90+1. Marco van Ginkel (pen.)

PSV Eindhoven pokračuje ve své skvělé jízdě nejvyšší nizozemskou soutěží a nyní po hladké výhře 3:0 nad Heracles zaznamenal už svůj osmý tříbodový zisk z devíti utkání, vyhřívá se tak na čele Eredivisie se čtyřiadvaceti body. Před druhým Ajaxem disponuje pětibodovým náskokem. Naopak Almelo nedokázalo naplno bodovat ani potřetí za sebou a má na kontě stále jen devět bodů, v tabulce se propadlo až na čtrnáctou příčku.

Favorit tohoto duelu předváděl nátlakovou hru od samého začátku a poprvé zahrozil ve 3. minutě. Po špatné rozehrávce hostujícího celku se ve stoprocentní šanci zjevil Luuk de Jong, kličkou se dokonce zbavil brankáře Castra, ale pak po zemi mířil mimo tři tyče. Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho se přeci jen dostali brzy do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy už posedmé v této sezóně skóroval Hirving Lozano.

Dvaadvacetiletý mexický záložník se díky tomuto zásahu osamostatnil na čele tabulky střelců, po výtečně načasované kolmici za obranu od Hendrixe vypálil nekompromisně z první přímo ke vzdálenější konstrukci. V dalším průběhu Heracles přeci jen srovnalo krok a srovnat mohlo tři minuty před přestávkou, ovšem kroucená střela Kuwase z nějakých dvaceti metrů letěla vedle bližší tyče. Úvodní čtvrthodina druhé půle znovu patřila PSV.

V 55. minutě se po přistrčení od Pereira hezky obtočil kolem protihráče de Jong a střílel nezištně pod horní tyčku, nicméně Castro předvedl hezký reflexivní zákrok a balón odvrátil nad břevno. Almelo si vytvořilo největší možnost nedělního klání o osm minut později, kdy se po rychlém brejku zjevil na pravé straně osamocený český krajánek Jaroslav Navrátil, ale z mírného úhlu na připraveného gólmana Zoeta nevyzrál.

Eindhoven pojistil svůj náskok zhruba čtvrthodiny před koncem. Přetažený pas Hendrixe z levé strany vracel hlavou před branku střídající Mauro Júnior a skluzující Marco van Ginkel uklidil míč zblízka doprostřed branky. Hosté utrpěli další ránu v poslední minutě, kdy Robin Pröpper strčil na hranici pokutového území do Gudmundssona a za zmaření vyložené brankové možnosti obdržel přímou červenou kartu. Rozhodčí Janssen navíc nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil van Ginkel a bez problémů ho proměnil.

Více informací k zápasu

FC Twente - Roda JC 3:0

21.10.2017 20:45

Góly: 26. Oussama Assaidi (pen.), 57. Oussama Assaidi, 73. Peet Bijen

Twente Enschede potvrdilo roli favorita proti Rodě Kerkrade a napravilo tak nedávný neúspěch s Tilburgem, svého sobotního protivníka zdolalo po výsledku 3:0. Díky třetímu vítězství v tomto ročníku Eredivisie se vyhouplo na dvanácté místo s devíti body. Naopak hosté nedokázali navázat na minulé dvě výhry a na kontě stále mají šest bodů, vinou horšího skóre se propadli na poslední pozici za Spartu Rotterdam.

Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nenabídla a diváci sledovali vyrovnanou bitvu, nicméně ne druhé polovině prvního poločasu začali mít navrch domácí. Po několika hlavičkách si sklepl balón na prsa Jensen a postupoval sám středem hřiště, jeho ránu z hranice šestnáctky dokázal brankář Jurjus fantasticky nohou vytěsnit na rohový kop. Twente přeci jen otevřelo skóre ve 26. minutě, kdy skórovalo z pokutového kopu.

Na levé straně šestnáctky chtěl Kum vypíchnout míč, jenže to se mu nepovedlo a zasáhl pouze nohy Oussamy Assaidiho. Sám faulovaný si postavil míč na penaltový puntík a chladnokrevně zamířil do levého horního rohu, Jurjus byl naprosto bez šance na úspěch. Hosté mohli srovnat o dvě minuty později, ale po kolmici za obranu pálil nabíhající Schahin z první jen do bližší boční sítě.

Od tohoto momentu se hra znovu vyrovnala, což platilo i v deseti minutách po změně stran. Pak byl znovu nejvíce vidět Assaidi. Ten se nejprve snažil zamotat hlavu protihráčům na levé straně a nakonec přihrál Jensenovi, jenž po hezké zpětné kličce pálil hodně nepřesně. Marocký rodák Assaidi skóroval podruhé v 57. minutě, po přihrávce z pravého křídla a přistrčení od Slagveera propálil ze sedmi metrů bezmocného Jurjuse.

O dvanáct minut později poslal hezký pas před branku hostující Rosheuvel a nikdo z jeho spoluhráčů na něj trestuhodně nedosáhl. Enschede dostalo svého soupeře definitivně na kolena zhruba dvacet minut před koncem, kdy jeho třetí trefu přidal Peet Bijen. Ten po rohovém kopu a hlavičce Boereho do spodního okraje břevna zůstal stát nikým neatakován před brankovou čarou a s dorážkou neměl žádné větší problémy.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Sparta Rotterdam 1:1

21.10.2017 19:45

Góly: 54. Milan Massop - 86. Craig Goodwin

Rotterdamské derby svého vítěze nepoznalo, domácí Excelsior se rozešel s konkurenční Spartou v poměru 1:1, i když k tříbodovému zisku měl přeci jen o něco blíže. Nedokázal tak navázat na minulý překvapivý úspěch v Den Haagu a ani ve svém pátém domácím utkání v novém soutěžním ročníku nezvítězil, na druhou stranu alespoň poprvé bodoval. V tabulce Eredivisie je jedenáctý s jedenácti body. Hosté jsou i přes získaný bod v sestupovém pásmu.

Sparta dokázala opustit poslední místo, se šesti body je sedmnáctá o skóre před Rodou Kerkrade. Přitom do zápasu vstoupila velmi aktivně, když se po rohovém kopu z levé strany dostal k hlavičce obránce Fischer a až jeden z domácích hráčů stojících na brankové čáře dokázal tečovat míč na další roh. SBV poprvé zahrozil po necelé hodině hry, kdy velký závar v šestnáctce vyřešil brankář Kortsmit, jenž se vrhl pod nohy nabíhajícího Koolwijka.

Ve 31. minutě se Excelsior dostal do rychlého protiútoku a dobrý cit pro hru znovu předvedl Kortsmit, když perfektně vyběhl proti Caenepeelovi a znemožnil mu zakončení. Největší šance první půle se zrodila zhruba pět minut před přestávkou a dostala se do ní Sparta. Po kolmici do pokutového území se gólman Kristinsson nedohodl se spoluhráčem a do prázdné branky zakončoval Mühren, ovšem Kristinsson svou chybu napravil a gólu zabránil robinsonádou.

Po změně stran se hrálo v opatrném duchu a domácí se dostali do vedení z ničeho nic v 54. minutě. Skóre otevřel Milan Massop, když po jeho autovém vhazování mu vrátil míč Bruins. Třiadvacetiletý obránce pak vlétl do pokutového území Sparty a jeho tečovaná střela propadla do sítě pod tělem Kortsmita. Od tohoto momentu Sparta přidala, velký tlak vytvořila hlavně v závěrečných deseti minutách. Blízko k vyrovnání byla v 80. minutě.

Z dobrých dvaceti metrů vystřelil Sanusi a mířil k levé tyči, nicméně Kristinsson parádním zákrokem vytěsnil balón do zámezí. Hostům se přeci jen podařilo vyrovnat o šest minut později, k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů se postavil Craig Goodwin a zamířil přímo ke vzdálenější konstrukci. V 90. minutě mohla Sparta dokonce otočit vývoj, jenomže když proti hlavičce Fischera fantasticky zasáhl Kristinsson, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - ADO Den Haag 0:2

21.10.2017 19:45

Góly: 66. Erik Falkenburg, 90+3. Bjørn Johnsen

Venlo se nedokázalo vzpamatovat po minulém neúspěchu s PSV a nyní v domácím prostředí prohrálo podruhé za sebou, když podlehlo konkurenčnímu Den Haagu po výsledku 0:2. V tabulce Eredivisie tak kleslo na desáté místo s dvanácti body a po delší době spadlo do druhé poloviny. Naopak ADO napravil zaváhání s Excelsiorem a po čtvrtém tříbodovém zisku ze šesti duelů se vyhoupl na osmou pozici se třinácti body.

Oba celky vstoupily do utkání s velkým odhodláním a první šance se zrodila po necelé čtvrthodině hry. Dostal se do ní hostující Lorenzen, jenž na levém křídle obešel protihráče a poté z mírného úhlu mířil ke vzdálenější konstrukci, kterou minul vskutku jen o několik decimetrů. V 17. minutě se poprvé ozval domácí výběr, skóre sobotního klání mohl otevřít teprve jednadvacetiletý útočník van Crooij.

Ten nasadil jesle Bakkerovi a taktéž z levé strany z mírného úhlu střílel přes skluzujícího Meijerse, nicméně gólman Zwinkels dokázal jeho přízemní pokus zlikvidovat. Největší šanci úvodního dějství mělo Venlo ve 41. minutě. Po rohovém kopu trefil míč netradičně Thy a Zwinkels měl co dělat, aby balón fantasticky odvrátil nad horní tyčku na další roh. Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce a vypadalo to, že se diváci možná branky nedočkají.

Avšak hosté z ničeho nic prorazili v 66. minutě, jejich výhru zařídil Erik Falkenburg. Zkušený devětadvacetiletý záložník využil nádherné kolmice na pravou stranu a následného zpětného centru Ebuehiho do šestnáctky, z voleje pak z osmi metrů zamířil přesně do bližšího horního rohu do protipohybu brankáře Unnerstalla. Den Haag od této chvíle spoléhal na pozornou práci v defenzívě a soupeře až do závěrečného hvizdu k ničemu nepustil.

Sám naopak pojistil své vedení ve třetí nastavené minutě, kdy už Venlo hrálo na maximální riziko. Po rychlém brejku a centru z vlastní poloviny na opačnou stranu nechtěně přistrčil Goppel míč střídajícímu Bjørnu Johnsenovi, který z dvanácti metrů z první propálil nohy Unnerstalla a rozvlnil síť. VVV v příštím kole zavítá na stadion Heracles a nečeká ho nic jednoduchého, ADO bude bojovat na půdě silného Zwolle.

Více informací k zápasu

NAC Breda - PEC Zwolle 0:2

21.10.2017 18:30

Góly: 45+3. Bram van Polen (pen.), 82. Mustafa Saymak

Ve dvou předchozích zápasech Breda nezískala ani bod, přičemž nevstřelila jediný gól. A ani ve svém třetím utkání po sobě nezlepšila situaci k lepšímu. Výtečně se prezentující Zwolle, které letos prohrálo pouze na půdě Ajaxu, potvrdilo svou slušnou formu, a díky přesným zásahům Brama van Polena a Mustafy Saymaka uzmulo všechny body.

První poločas mnoho gólových šancí nenabídl. Ne že by si brankáři Birighitti, respektive Boer, na míč nesáhli, ale až na pár výjimek v podstatě nemuseli řešit složitější situace. Hostující gólman nejprve ve 4. minutě snadno vychytal Ambroseho, domácí brankář si naopak ve 23. minutě poradil se střelou z přímého kopu od Mokhtara.

V podstatě až těsně před přestávkou byl k vidění jeden z klíčových momentů tohoto střetnutí. Domácí stoper Koch si v pokutovém území špatně předkopl míč, toho využil hostující záložník Saymak, jenž se natlačil před něj a byl zezadu svým soupeřem podražený. Kopala se tedy penalta, a tu s trochou štěstí proměnil van Polen.

Uběhlo jen pár sekund druhého poločasu a NAC se radoval z (ne)vyrovnání. Do sítě se totiž podařilo zamířit Angeliňovi, nacházel se ovšem dle názoru rozhodčích v ofsajdu, a tak jeho trefa nemohla být ve finále uznána. Střelecky při chuti byl i El Allouchi v 51. minutě, nicméně svou pravačkou na připraveného Boera vyzrát nedokázal.

Jinak však toho Breda směrem dopředu moc nepředvedla. Ještě živila jiskřičku naděje čtvrthodinu před koncem, protože Saymak zamířil jen do brankové konstrukce. Když si však svěřenci kouče Stijna Vrevena nepohlídali Saymaka ještě jednou, bylo rozhodnuto. Ten totiž osm minut před koncem zužitkoval jemného centru od Mokhtara.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Willem II 0:1

20.10.2017 20:00

Góly: 33. Fran Sol

Hráči Groningenu nedokázali prolomit svou mizérii proti outsiderovi z Tilburgu a v domácím prostředí mu podlehli nejtěsnějším poměrem 0:1, v tomto duelu hráli už od 23. minuty v oslabení. Hosté naopak zvítězili podruhé v řadě a posouvají se tabulkou vzhůru. Na svého pátečního protivníka se dotáhli s devíti body a jsou čtrnáctí, domácí FC je na tom lépe o jednu příčku jen díky lepšímu skóre.

O jediný gól se postaral krátce po odehrané půlhodině španělský útočník Fran Sol, který letos v Eredivisii skóroval už pošesté a posunul se do čela tabulky střelců, šest gólů vsítili hned čtyři další hráči. Tilburg vstoupil do utkání velmi aktivně a první obrovskou příležitost si vypracoval v 6. minutě. Po přihrávce z pravého křídla pálil z dobrých pětadvaceti metrů Haye a jeho utěšená rána orazítkovala horní tyčku, od které se balón odrazil zpět do pole.

V 19. minutě obdržel první žlutou kartu Ajdin Hrustič, když se dopustil nedovoleného zákroku na Tsimikase. Neuběhly ani další čtyři minuty a Hrustič se předčasně pakoval do sprch. Na hranici vlastního pokutového území zahrál úmyslně rukou a od rozhodčího Lindhouta uviděl druhou žlutou kartu. Kuriozitou je, že v celém zápase byly k vidění právě jen tyto dvě karty. Willem využil početní převahy ve 33. minutě.

Chirivella svou kolmicí do šestnáctky Groningenu vysunul Lewise, jenž poté našel před brankou nabíhajícího Sola a španělský ostrostřelec umístil balón z osmi metrů přímo k bližší tyči. Hosté rozhodně nepolevili ani ve druhém dějství, v 51. minutě se po rohovém kopu z pravé strany dostal ke krkolomnému zakončení ze tří metrů Peters a trefil bližší konstrukci, od které míč skončil v zámezí. Stejný hráč se dostal do další možnosti o pět minut později.

Znovu po rohovém kopu se chvěla konstrukce branky FC potřetí, následně se k dorážce prodral právě aktivní Peters a z hodně ostrého úhlu nedokázal adekvátně zakončit. V 58. minutě byli domácí blízko k vyrovnání. Ze třiceti metrů vypálil Reis a gólman Branderhorst vyrážel přes sebe k dobíhajícímu Absalemovi. Nicméně dokázal si poradit i s tímto pokusem, balón fantasticky jednoruč odvrátil nad horní tyčku. Ve zbývajícím průběhu Tilburg pečlivě bránil a soupeře vůbec k ničemu nepustil, tříbodový zisk má pro něj velkou váhu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven980129:824
2.AFC Ajax961223:719
3.SBV Vitesse953120:818
4.PEC Zwolle953115:1018
5.Feyenoord Rotterdam951317:1016
6.AZ Alkmaar951314:1216
7.SC Heerenveen942313:1814
8.ADO Den Haag94149:1113
9.FC Utrecht941413:1813
10.VVV Venlo933312:1312
11.SBV Excelsior932410:1311
12.FC Twente930612:129
13.FC Groningen923412:159
14.Heracles Almelo923412:179
15.Willem II930610:199
16.NAC Breda92169:177
17.Sparta Rotterdam91356:166
18.Roda JC92078:206

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
AjaxFans
Reagovat
jáá

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
jáá

zápas jsem bohužel neviděl, ale už teď se těším na HL! že by se Kasper našel?

Reagovat
afc ajax

To zas ešte nie ale snáď raz voľakedy ,inak zápas bol dobrý

Reagovat
AjaxFans

Hunter běhal jakdyby dal první gol v kariéře

Reagovat
afc ajax

Ale zas bol dôležitý tak asi aj preto.

Reagovat
Stiksxx

Tak jsem viděl náš sestřih a musím říct vynikající výkon. Konečně ty akce měly spád, na jeden dotek nebo výborný kolmice za obranu. van Ginkel, Pereiro, Hendrix a de Jong pravděpodobně nejlepší výkon. Konečně starý dobrý de Jong. Sice nedal gól, ale makal a rval se jako lev. Tohle když mu vydrží, tak góly přijdou. A nebo stačí i asistence.

Jinak penalta nebyla a červená taky asi ne. Faul jo, ale před vápnem.

Reagovat
AjaxFans

Mexikán nevypadá vůbec zle.De Jong je na odpis?Hleedím,jak se neskutečně u vás Maher zahrabal

Reagovat
Stiksxx

Zatím mu to pálí. A doufejme, že bude i v těch dvou následujících venkovních zápasech, které mnohé napoví.

De Jonga bych neodepisoval. Není přece možné po dvou vynikajících sezonách takhle upadnout. Musí tam být nějaký vnitřní blok a nebo sebeuspokojení a ted když zjistil, že musí makat pořád, tak mu to nejde našlápnout. Ale proti Heraclesu byl hrozně platný. Ono i v té minulé sezoně, který se mu podle čísel nepovedla mu spíš chybělo štěstí. I když cca 6 asistencí není špatné číslo. Ale nikdo ho v těch gólech nedokázal příliš zastoupit. On měl třeba 2-3 gólovky za zápas, ale nedokázal to proměnit. Stejně jako v posledním zápase. Jenže ted byl rozdíl v tom, že makal na 110%. A to je sakra znát. Jestli bude hrát takhle pořád a Cocu mu dá prostor, tak věřim, že se chytne.

Maher nemá šanci se prosadit na své pozici. Cocu konečně pochopil, že líný Pereiro je nejlepší na AM. Přitom to hrál i v Uruguayi. Tam Maher ztrácí při hře s míčem. V porovnání s van Ginkelem ztrácí fyzicky. No a Hendrix je jasnej. To je hlídací pes. A pro střídání jsou lepší vlastní mladící s potenciálem.

Reagovat
Stiksxx

Věděl Dolberg vůbec, že se hraje Klasieker? On dá gól na 1:2 a vypadá u toho, jak kdyby dal 4. gól v přáteláku s Dordrechtem.

Reagovat
AjaxFans

taky mi to tak přišlo

Reagovat
jáá

asi tak já čekal vůbec booom radost, že se konečně trefil

Reagovat
Stiksxx

Presne. Ten druhej jeho gól slavil uplne stejne.

Ale ty první góly docela po kiksech. De Light je taky vyhypovanej velkokluby jako Barca apod jen proto ze je mu 18 nebo kolik a hraje základ v Ajaxu. Ale ze ten gól byl jeho a jeste udělal pecku to asi nikdo nevidí.

Reagovat
AjaxFans

Vidí vidí.Každý chybuje.ALe i tak by byl lepší na stoperu Nick.Cumím,že jsme za Wöbra dali asi 7mga.To není na obránce vůbec málo

Reagovat
Stiksxx

No 7 neni vůbec tak strašný. Ale na nej bych byl celkem hodně zvědavý.

Ale tak to nebyl jeho první gól. Prijde mi ze svýma individualnima chybama uz jich ma na triku docela dost. Urcite i v predkole EL zavinil nejaky. Ale tak pro nas jedine dobre.

Reagovat
jáá

jooo tak jediná to určitě není, stejně jako ten kiks když malou domu poslal hráče sámotnýho na bránu, ale stane se... jeho nasazení v repre jsem trochu nechápal....

to teda...taky jsem na Wöbera dost zvědavý, vůbec nevím co čekat, ale kdyby byl marnej, tak ho za takový prachy neberem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele