základní část, 9. kolo
22.10.2017 12:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Heracles Almelo 3:0

PSV Eindhoven pokračuje ve své skvělé jízdě nejvyšší nizozemskou soutěží a nyní po hladké výhře 3:0 nad Heracles zaznamenal už svůj osmý tříbodový zisk z devíti utkání, vyhřívá se tak na čele Eredivisie se čtyřiadvaceti body. Před druhým Ajaxem disponuje pětibodovým náskokem. Naopak Almelo nedokázalo naplno bodovat ani potřetí za sebou a má na kontě stále jen devět bodů, v tabulce se propadlo až na čtrnáctou příčku.

Favorit tohoto duelu předváděl nátlakovou hru od samého začátku a poprvé zahrozil ve 3. minutě. Po špatné rozehrávce hostujícího celku se ve stoprocentní šanci zjevil Luuk de Jong, kličkou se dokonce zbavil brankáře Castra, ale pak po zemi mířil mimo tři tyče. Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho se přeci jen dostali brzy do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy už posedmé v této sezóně skóroval Hirving Lozano.

Dvaadvacetiletý mexický záložník se díky tomuto zásahu osamostatnil na čele tabulky střelců, po výtečně načasované kolmici za obranu od Hendrixe vypálil nekompromisně z první přímo ke vzdálenější konstrukci. V dalším průběhu Heracles přeci jen srovnalo krok a srovnat mohlo tři minuty před přestávkou, ovšem kroucená střela Kuwase z nějakých dvaceti metrů letěla vedle bližší tyče. Úvodní čtvrthodina druhé půle znovu patřila PSV.

V 55. minutě se po přistrčení od Pereira hezky obtočil kolem protihráče de Jong a střílel nezištně pod horní tyčku, nicméně Castro předvedl hezký reflexivní zákrok a balón odvrátil nad břevno. Almelo si vytvořilo největší možnost nedělního klání o osm minut později, kdy se po rychlém brejku zjevil na pravé straně osamocený český krajánek Jaroslav Navrátil, ale z mírného úhlu na připraveného gólmana Zoeta nevyzrál.

Eindhoven pojistil svůj náskok zhruba čtvrthodiny před koncem. Přetažený pas Hendrixe z levé strany vracel hlavou před branku střídající Mauro Júnior a skluzující Marco van Ginkel uklidil míč zblízka doprostřed branky. Hosté utrpěli další ránu v poslední minutě, kdy Robin Pröpper strčil na hranici pokutového území do Gudmundssona a za zmaření vyložené brankové možnosti obdržel přímou červenou kartu. Rozhodčí Janssen navíc nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil van Ginkel a bez problémů ho proměnil.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele