základní část, 9. kolo
22.10.2017 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Utrecht 3:0

Hráči Alkmaaru se dokázali dostat z ligové krize, během níž získali jediný bod ze tří utkání a nyní v domácím prostředí celkem hladce zdolali konkurenční Utrecht po výsledku 3:0. V tabulce Eredivisie se tak posunuli na šestou pozici se šestnácti body a přiblížili se k pohárovým příčkám. Naopak hosté pokračují v nevyrovnaných výkonech, v posledních dvou duelech získali solidní čtyři body a teď proti trápícímu se soupeři neměli šanci.

Už v 7. minutě vznikl v pokutovém území hostů velký závar, po němž se do stoprocentní šance dostal Til, jenže ten kvůli teči jednoho z bránících hráčů nedokázal procpat balón do sítě. Za další dvě minuty po dloubáku Tila stanul u vzdálenější konstrukce Joris van Overeem a hlavičkoval z osmi metrů, brankář Jensen dokázal posunout míč alespoň na tyč a poté ho Klaiber odkopával mimo pokutové území.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále, po čtvrthodině hry vymyslel parádní přízemní centr Ouwejan a dobíhajícímu Weghorstovi chyběl k zakončení necelý krok. Alkmaar se dočkal zaslouženého vedení ve 21. minutě, kdy po sérii odrazů nakonec vypálil z dobrých dvaadvaceti metrů Teun Koopmeiners a trefil se přímo k levé tyči, Jensen se natahoval marně. FC byl blízko k vyrovnání zhruba sedm minut před přestávkou.

Po pasu van der Meera dokázal hlavičkující Görtler přeskočit gólmana Bizota a balón padáčkem orazítkoval břevno. Do horní tyčky zamířil na druhé straně také Alireza Jahanbakhsh, jenž v poslední minutě první půle vypálil z pětadvaceti metrů. V 50. minutě se k přímému volnému kopu z nadějné pozice postavil Labyad a Bizot měl co dělat, aby vytěsnil míč mimo prostor tří tyčí.

Od tohoto momentu domácí přitlačili, v 53. minutě napálil pravou tyč Weghorst a AZ nakonec pojistil svůj náskok krátce po odehrané hodině. Podruhé v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže se prosadil Alireza Jahanbakhsh, jenž využil propadlého centru Ouwejana a z dvanácti metrů z voleje pokořil bezmocného Jensena. Konečnou podobu výsledku stanovil v 80. minutě van Overeem, po překrásném pasu Jahanbakhshe zakončil své sólo šajtlí a zamířil přímo k levé tyčce.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele