základní část, 9. kolo
21.10.2017 19:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Sparta Rotterdam 1:1

Rotterdamské derby svého vítěze nepoznalo, domácí Excelsior se rozešel s konkurenční Spartou v poměru 1:1, i když k tříbodovému zisku měl přeci jen o něco blíže. Nedokázal tak navázat na minulý překvapivý úspěch v Den Haagu a ani ve svém pátém domácím utkání v novém soutěžním ročníku nezvítězil, na druhou stranu alespoň poprvé bodoval. V tabulce Eredivisie je jedenáctý s jedenácti body. Hosté jsou i přes získaný bod v sestupovém pásmu.

Sparta dokázala opustit poslední místo, se šesti body je sedmnáctá o skóre před Rodou Kerkrade. Přitom do zápasu vstoupila velmi aktivně, když se po rohovém kopu z levé strany dostal k hlavičce obránce Fischer a až jeden z domácích hráčů stojících na brankové čáře dokázal tečovat míč na další roh. SBV poprvé zahrozil po necelé hodině hry, kdy velký závar v šestnáctce vyřešil brankář Kortsmit, jenž se vrhl pod nohy nabíhajícího Koolwijka.

Ve 31. minutě se Excelsior dostal do rychlého protiútoku a dobrý cit pro hru znovu předvedl Kortsmit, když perfektně vyběhl proti Caenepeelovi a znemožnil mu zakončení. Největší šance první půle se zrodila zhruba pět minut před přestávkou a dostala se do ní Sparta. Po kolmici do pokutového území se gólman Kristinsson nedohodl se spoluhráčem a do prázdné branky zakončoval Mühren, ovšem Kristinsson svou chybu napravil a gólu zabránil robinsonádou.

Po změně stran se hrálo v opatrném duchu a domácí se dostali do vedení z ničeho nic v 54. minutě. Skóre otevřel Milan Massop, když po jeho autovém vhazování mu vrátil míč Bruins. Třiadvacetiletý obránce pak vlétl do pokutového území Sparty a jeho tečovaná střela propadla do sítě pod tělem Kortsmita. Od tohoto momentu Sparta přidala, velký tlak vytvořila hlavně v závěrečných deseti minutách. Blízko k vyrovnání byla v 80. minutě.

Z dobrých dvaceti metrů vystřelil Sanusi a mířil k levé tyči, nicméně Kristinsson parádním zákrokem vytěsnil balón do zámezí. Hostům se přeci jen podařilo vyrovnat o šest minut později, k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů se postavil Craig Goodwin a zamířil přímo ke vzdálenější konstrukci. V 90. minutě mohla Sparta dokonce otočit vývoj, jenomže když proti hlavičce Fischera fantasticky zasáhl Kristinsson, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, sparta-rotterdam.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele