Eredivisie - preview 9. kola

20.10.2017, 08:13, aktualizováno 22.10.2017, 09:18
Previews
Aktuálně vedoucí PSV Eindhoven přivítá Heracles, většinu příznivců Eredivisie však bude daleko více zajímat následný šlágr mezi Feyenoordem a Ajaxem, kteří navíc mají před vzájemným zápasem shodný počet bodů. Alkmaar si to rozdá s Utrechtem a Heerenveen poměří síly s Vitesse...
PSV Eindhoven - Heracles Almelo  (neděle 12:30)
PSV Eindhoven v poslední dobře působí jako dobře namazaný stroj, kosí jednoho soupeře za druhým a právem vévodí celé Eredivisii se ziskem jednadvaceti body, před největšími konkurenty z Ajaxu i Feyenoordu má slušný pětibodový náskok. Teď bude potvrzovat dobrou formu proti Heracles a o favoritovi nemůže být pochyb, nicméně Almelo je považováno za houževnatého soupeře a i přes horší postavení v tabulce může být nepříjemným protivníkem.

PSV teď děsí nejvyšší nizozemskou soutěž svou údernou ofenzívou, která se během posledních čtyř zápasů prosadila již dvacetkrát. "Samozřejmě tuto hrozbu vnímáme a nemůžeme se pouštět do nějaké přestřelky. Naopak bychom rádi co nejdéle drželi čisté konto a tím můžeme dostat soupeře pod tlak. Nemáme co ztratit, jakýkoliv bodový zisk by pro nás měl cenu zlata," uvedl s jasnými taktickými plány hostující trenér John Stegeman.

Svěřenci kouče Phillips Cocuyho naposledy vyhráli ve Venlu po divokém poměru 5:2, předtím naprosto šokovali Utrecht a nasázeli mu hned sedm branek. Žádné velké problémy neměli ani s Tilburgem a v národním poháru s Puttenem, oba dva soupeře přehráli shodně 4:0. Domácí zaznamenali svou jedinou dosavadní ztrátu ve 4. kole v Heerenveenu, kde prohráli 0:2, na tento neúspěch však dali okamžitě zapomenout po výhře 1:0 s Feyenoordem.

Hosté mají problémy s vyrovnanosti svých výkonů. V tomto ročníku sice získali skalp Ajaxu (2:1) ihned v úvodním kole, jenže od té doby bodovali naplno ze sedmi střetnutí pouze jednou. Zdolat dokázali do té doby poslední Rodu (2:1), před týdnem přivítali jiného adepta na evropské poháry z Vitesse a rozešli se s ní smírně 1:1. Stegeman bude v neděli postrádat záložníka Darriho, jenž se léčí po problémech se zadním stehenním svalem.

Cocu bude postrádat Bergwijna vinou potíží s kolenem, počítat už ale může s Mexičanem Lozanem po problémech s loktem. "Každá série jednou končí a je pevně doufám, že ta naše potrvá co možná nejdéle. I přes dobrou pohodu a skvělou hru stále máme na čem pracovat, sezóna ještě není ani ve své čtvrtině a konkurence je obrovská. Heracles má výtečný kádr, musíme být koncentrovaní po celých devadesát minut," řekl šestačtyřicetiletý Cocu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.62 - 14.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Celá fotbalová veřejnost se za půl roku v nejvyšší nizozemské soutěži nejvíce těší na tři ligové zápasy a jeden z nich je na programu v 9. kole. V neděli o půl třetí se totiž spolu utkají obhájce mistrovské trofeje z Feyenoordu s velkým konkurentem z Ajaxu a jako vždycky půjde o hodně. Zatímco domácí se mohli pyšnit skvělým vstupem do sezóny, tak nyní lehce strádají, naopak amsterdamský rival se začíná dostávat do optimálního rozpoložení.

Oba dva soupeři mají v tuto chvíli na kontě šestnáct bodů a svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhosrta jsou na druhém místě jen díky lepšímu skóre. Na začátku tohoto soutěžního ročníku získali nizozemský superpohár, v úvodních čtyřech kolech vyhráli a zdálo se, že jim nic nezabrání v úspěšném pokračování. Jenomže čáru přes plány jim udělala Liga mistrů, ve které se jedinému zástupci Eredivisie nedaří, což se podepsalo i na ligových výkonech.

Rotterdamský klub ve třech utkáních v nejprestižnější evropské klubové soutěži nezískal ještě ani jeden bod, v úterý i přes vedení podlehl na stánku De Kuip ukrajinskému Šachtaru 1:2 a jeho naděje alespoň na účast v Evropské lize se výrazně ztenčily. Loňský mistr v předchozích ligových soubojích získal jen čtyři body, když podlehl PSV i Bredě a po vysoké výhře v Alkmaaru v poměru 4:0 se před týdnem rozešel smírně bez branek se Zwolle.

"Proti Šachtaru jsme si věřili a také dobře začali, jenže náš protivník má obrovské kvality a dokázal zužitkovat nabídnuté příležitosti. Za svůj výkon se ale stydět nemusíme, alespoň na bod jsme rozhodně měli a budeme bojovat dále. Momentálně je potřeba se soustředit jen na Ajax a naše odhodlání zvítězit je obrovské. Bude to náramná podívaná a znovu budeme spoléhat na fanoušky," uvedl na předzápasové tiskové konferenci van Bronckhosrt.

V loňském vzájemném souboji v Rotterdamu získali hosté bod po výsledku 1:1, domácí teď budou spokojeni pouze s výhrou. "Je to pro nás jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu a dáme do něj všechno, i když mírná únava by mohla být znát. Ajax má v tomto ohledu mírnou výhodu, avšak v takovémto střetnutí jdou všechny statistiky i okolnosti stranou, rozhoduje pouze těch devadesát minut," řekl s obrovským odhodláním záložník Jens Toornstra.

AFC až nečekaně brzy vypadl z evropských pohárů a vůbec se nedostal do základních skupin, žádnou slávu nezažíval ani v lize. Hned na úvod podlehl Heracles, po následujících třech výhrách pouze remizoval s Den Haagem (1:1) a doma podlehl Vitesse (1:2). Teprve v předchozích dvou duelech se vrátil do pohody, rivalovi z Heerenveenu i zachraňujícímu se Tilburgu nadělil shodně po čtyřech trefách a ani jednou neinkasoval.

Domácí celek se bude muset obejít bez obránce van der Heijdena, který stále laboruje s lýtkovým svalem. Připraven dále nebude ani Brazilec Botteghin (po operaci kolene) a brankář Vermeer (potíže s rukou). Jistotu start nemá také van Beek. "Není snad nikdo, kdo by se na toto klání netěšil, na druhou stranu cítíme i mírnou nervozitu. Na stadionu De Kuip je vždycky fantastická atmosféra a získat v ní tři body by bylo skvělé," vyjádřil se pozitivně naladěný lodivod AFC Marcel Keizer.

Ten nemůže počítat s brankářem van Leerem, jinak by mohl mít k dispozici kompletní výběr. "Chceme předvést nadstandardní výkon na všech postech, pokusíme se také zastavit Stevena Berghuise," reaguje Keizer na kanonýra soupeře, který v této sezóně skóroval již osmkrát. "Je to po nás všechny svátek, nicméně ani jeden tým nechce prohrát. Ať uspěje ten lepší," doplnil v závěru tiskové konference s obrovským zápalem osmačtyřicetiletý trenér Ajaxu.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Jones - Nieuwkoop, St. Juste, van Beek, Haps - Vilhena, El Ahmadi - Berghuis, Toornstra, Böetius - Jørgensen.
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Veltman, de Ligt, Wöber, Viergever - Ziyech, Schöne, van de Beek - Neres, Huntelaar, Younes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.29 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AZ Alkmaar - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Alkmaar dlouhodobě patří mezi největší adepty na zisk titulu, jenže k udržení kroku s nejlepšími mu stále něco schází. Pokud se totiž dostane do krize, tak se z ní určitou dobu nemůže dostat, naopak při dobrém rozpoložení poráží jednoho konkurenta za druhým. V tuto chvíli je v první jmenované fázi, neboť v posledních třech kolech vybojoval pouze jeden bod a v tabulce se propadl na sedmé místo se třinácti body.

V nedělní dohrávce 9. kola přivítá nevyzpytatelný Utrecht, který v některých zápasech naprosto září a v jiných naopak zaznamená pořádnou ostudu. AZ ve svém prvním utkání prohrál v Eindhovenu nejtěsnějším poměrem 2:3, poté si na konto připsal hned čtyři výhry v řadě za sebou. Zlom přišel v souboji s Excelsiorem po nečekané prohře 0:2, vzápětí neměl šanci proti rotterdamskému Feyenoordu a podlehl mu vysoko 0:4.

Naposledy zavítal do Groningenu a i přes jasnou převahu získal bod po remíze 1:1. "Bohužel chybí nám i potřebné štěstí. Proti SBV a Feyenoordu jsme velmi brzy inkasovali, pak už se utkání těžko otáčí. S Groningenem jsme měli problémy s proměňováním šanci, potřebovali bychom pozitivní impuls. Z Utrechtu máme respekt, diváci se podle mě mohou těšit na zajímavou podívanou," řekl kouč AZ John van den Brom.

Hosté jsou v Eredivisii na osmé příčce se třinácti body. V prvních čtyřech duelech získali slušných devět bodů, pak ale utrpěli debakly s Twente (0:4) i s PSV (1:7). Zpět do dobrého rozpoložení se dostali s Vitesse, v Arnhemu totiž získali cenný bod po remíze 1:1. Minule zastavili rozjetý Heerenveen, soupeři uštědřili porážku 3:1 a znovu si tak řekli o pohárové příčky. Teď je čeká obdobně těžká zkouška.

Oba dva celky se potýkají s početnou marodkou. Domácí postrádají Vejinoviče, van Eijdena,Vlaara, Boadua a Stengse. Hostující trenér Erik ten Hag nemůže využít služeb Kaliho, Makienoka a Joostena. "Na zápas se opravdu těšíme a věříme, že můžeme s Alkmaarem držet krok. Chtěli bychom navázat na poslední dva výkony, kdy jsme hráli sebevědomě a dařilo se nám v koncovce," vyjádřil se sedmačtyřicetiletý lodivod FC.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.80 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - SBV Vitesse  (neděle 16:45)
Po parádním vstupu do sezóny upadl Heerenveen do lehké výsledkové krize. Před reprezentační pauzou totiž utrpěl debakl s Ajaxem a následně padl i v Utrechtu. Takže bude mít zajisté velkou motivaci vrátit se do zajetých kolejí v souboji proti Vitesse. To je sice v tabulce o chlup výše, ale především může cítit únavu po náročném programu.

Oba celky by dle papírových předpokladů měly do konce tohoto ročníku usilovat o příčky zaručující evropské poháry. Zatím se drží na předních pozicích. A u obou můžeme říci, že zaslouženě. Domácí třeba letos už stačili překvapit favorita z PSV, hosté naopak vyhráli v Ajaxu. Suma sumárum by jejich vzájemný zápas mohl nabídnout slušnou podívanou.

Srdíčka v posledních dvou kolech hodně zaostávala za svými výkony v srpnu a září. Hlavně se jim vůbec nedařilo v obraně, celkově inkasovala dohromady sedm branek. "Situace v tabulce je tak těsná, že nemá cenu řešit, kdo má kolik bodů. Vitesse roste, hraje evropské poháry. Je to silný protivník," uvedl útočník Reza Ghúčannejhád.

Heerenveenu se na Vitesse v minulých letech nedařilo. V uplynulých deseti zápasech ho skolil jen v jednom jediném případě, výhra se přitom datuje na rok 2015. Na stadionu Abeho Lenstry už třikrát v řadě skončil tento duel plichtou. "Tenhle zápas přichází na řadu po dvou porážkách v pravou chvíli. Těšíme se na něj," dodával íránský reprezentant.

V domácí kabině údajně není nějaká negativní atmosféra. Ghúčannejhád potvrdil, že je vše vyříkáno. "Diskutovali jsme o tom, co bylo v Utrechtu špatně. Víme přesně, co musíme zlepšit," hleděl do budoucna. "Pokud děláme to, co máme, funguje organizace, můžeme vyhrát všechna utkání a trápit doma úplně kohokoli," byl přesvědčený.

Fríský celek by mohl využít toho faktu, že Vitesse ve čtvrtek muselo absolvovat Evropskou ligu na hřišti Zulte Waregemu. Celkově od začátku sezóny hosté odehráli o poznání větší porci zápasů než Heerenveen. V Eredivisie letos prohráli pouze s Alkmaarem, ovšem v posledních dvou duelech vyválčili jen remízy, takže i oni by potřebovali zabrat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.57 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NAC Breda - PEC Zwolle  (sobota 18:30)
Breda už dvakrát v řadě nevstřelila ani gól a nezískala ani bod. Sestupovému pásmu se sice aktuálně vyhýbá, je mu ovšem šeredně blízko. I proto by potřebovala proti Zwolle zabrat. To je ovšem ve velké pohodě, letos prohrálo pouze na půdě Ajaxu, a zaslouženě okupuje pohárové příčky. Mělo by tak být v tomhle souboji mírným favoritem.

V září se podařilo domácím skolit Groningen a pak senzačně uzmuli všechny body na půdě Feyenoordu, jenže následovaly výpadky s Den Haagem a naposledy v Rodě. Poté, co prožili opravdu mizerný vstup do sezóny, přišlo sice na řadu zlepšení, ovšem slušnou formu si evidentně neudrželi. Mužstvu se aktuálně nedaří hlavně směrem dopředu.

Je ovšem pravda, že v Kerkrade přišel NAC alespoň o bod v poslední minutě, jinak nesehrál úplně špatnou partii. "Každý tu porážku musí vstřebat po svém. Všichni si uvědomujeme, že teď nás čeká opravdu důležitý zápas," říkal obránce Menno Koch. "Jak proti Den Haagu, tak proti Rodě jsme dostali gól po standardce," mrzelo ho zpětně.

Zwolle by přitom mělo být určitě těžší překážkou než minulý soupeř. Oproti loňskému ročníku, kdy hosté bojovali pouze o udržení, najednou vzkvétají. "Zvláště ve středu pole a v útoku působí hodně kreativně," dodával Koch. "Ale teď, když jsme dvakrát zbytečně prohráli, jsme hodně motivovaní, abychom získali dobrý výsledek."

PEC uzmul po osmi kolech velmi solidních patnáct bodů, jak v útoku, tak v obraně působí mančaft hodně vyváženým dojmem. Střelecky se navíc dobře daří Younessovi Mokhtarovi, jenž už zaznamenal pět branek. Jako rozhodně cenný rezultát hosté určitě musejí brát bezbrankovou remízu ve Feyenoordu, kterou uhráli před týdnem.

Koch i přesto, že se oba celky vlastně nacházejí na opačných pólech tabulky, věří, že se jemu i jeho spoluhráčům podaří Zwolle překvapit. "Soupeř je nastavený fyzicky možná trošku hůře než ostatní v Eredivisie. Takže bychom si mohli šance tvořit," myslí si. "My chceme nejen ukázat dobrý fotbal, ale skutečně potřebujeme získat také tři body."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.30 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Excelsior - Sparta Rotterdam  (sobota 19:45)
Excelsior letos předvádí nevyrovnané výkony a k přímé záchraně by je potřeboval stabilizovat, teď v městském rotterdamském derby přivítá konkurenční Spartu. Té se v poslední době vůbec nedaří, prohrála totiž čtyřikrát v řadě a v Eredivisii se propadla až na úplně poslední osmnácté místo s pěti body. Vzhledem k této skutečnosti bude mírným favoritem domácí SBV.

Ten letos několikrát překvapil, na druhou stranu ale také dokázal vyhořet. V dosavadních osmi kolech posbíral solidních deset bodů a v tabulce je na desáté pozici. Na úvod zdolal Tilburg po výsledku 2:1, v následujících čtyřech kláních však vybojoval jediný bod za remízu 1:1 s Heracles. Poté vypadl z národního poháru, avšak o velkou senzaci se postaral v 6. kole. Na půdě vysoce favorizovaného Alkmaaru totiž zvítězil 2:0 a přerušil jeho sérii čtyř výher v řadě.

Vzápětí zklamal s nováčkem z Venla a podlehl mu 0:2, nicméně před týdnem si vyšlápl na rozjetý Den Haag a z jeho půdy si odvezl všechny body po vítězství 2:1. "Je pravdou, že doma jsme pod tlakem a venku hrajeme v pohodě, což se v dosavadním průběhu ukázalo. Teď budeme plnit úlohu favorita se Spartou a konečně ji chceme potvrdit, avšak i v tomto případě proti nám stojí nesmírně houževnatý protivník," uvedl domácí kouč Mitchell van der Gaag.

Ten se dlouhodobě bude muset obejít bez Damena s Elbersem kvůli poraněnému kolenu, Američan O'Neill navíc laboruje s břišními svaly. SBV se pokusí prolomit svou špatnou sérii na domácím stánku, všech deset bodů totiž vybojoval venku. Před domácím publikem ze čtyř případů ještě ani jednou nebodoval. "Je to způsobené nervozitou, teď všichni cítíme, že konečně uspějeme," dodal závěrem pětačtyřicetiletý van der Gaag. SBV postrádá Sakselu s van Moorselem.

Hosté ve čtyřech zápasech nového ročníku Eredivisie získali slušných pět bodů, kdy dokázali porazit Twente (1:0), jenomže od té doby prohráli včetně národního poháru hned pětkrát po sobě. Naposledy se pokusili zaskočit Ajax, v Amsterdamu příliš šancí nedostali a prohráli 0:4. V loňských vzájemných střetnutích byl mnohem úspěšnější Excelsior, jenž nejprve doma zvítězil 3:2 a stejným poměrem pak uspěl taktéž v jarní odvetě.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.50 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VVV Venlo - ADO Den Haag  (sobota 19:45)
Venlo se jako nováček nejvyšší soutěže prezentuje slušnými výkony, s úhlavními rivaly zatím drží krok a nestačí jen na největší adepty na titul. V osmi odehraných kolech vybojovalo solidních dvanáct bodů a je na devátém místě, nyní se pokusí pokračovat v nastoleném tempu proti Den Haagu. Ten doposud posbíral o dva body méně a je na jedenácté pozici, po čtyřzápasové sérii bez porážky minule neuspěl s Excelsiorem.

VVV prohrál od začátku tohoto ročníku pouze dvakrát, když ve třetím kole podlehl amsterdamskému Ajaxu 0:2. V uplynulém kole přivítal rozjeté PSV a diváci se rozhodně mohli kochat ofenzivní podívanou, eindhovenský celek vyhrál vysoko 5:2. Jinak si cenný bod připsal v soubojích s Groningenem i s Arnhemem, poslední tříbodový zisk ukořistil na konci září v Excelsioru, kde zvítězil 2:0.

Den Haag nedokázal bodovat v prvních třech kláních, poté se dostal do skvělé formy a získal deset bodů ze čtyř střetnutí. Na konto si připsal skalp Bredy, Sparty a Tilburgu, nerozhodný výsledek uhrál s Ajaxem. Jenomže naposledy polevil v koncentraci, s SBV hrál více jak hodinu v oslabení a musel skousnout porážku 1:2. Trenér Alfons Groenendijk se musí obejít bez francouzského záložníka Duplana, který byl naposledy vyloučen už ve 26. minutě.

Kromě něho bude hostům scházet zraněný Kishna, jenž laboruje s kolenem. "Někdy vám okolnosti naprosto změní plány, což byl přesně případ duelu s Excelsiorem, Kluky ale musím pochválit za bojovnost, k bodovému zisku jsme neměli daleko. Ve Venlu nás čeká zkouška ohněm, soupeř staví svou hru na skvělém týmovém výkonu a navíc má za sebou výborné fanoušky. I tak chceme tři body," vyjádřil se odhodlaně Groenendijk.

Jeho protějšek Maurice Steijn postrádá Němce Amenyida vinou poraněného zadního stehenního svalu, Opoku se zotavuje po potížích s lýtkovým svalem a Dekker je po operaci slepého střeva. Za vyloučení proti PSV navíc bude pykat Jerold Promes. "Duel s PSV nám jasně ukázal, že ještě máme velké rezervy a potřebujeme se zlepšovat. Nyní nechceme usnout na vavřínech, s Den Haagem očekávám vyrovnanou bitvu ve všech ohledech," uvedl opatrně třiačtyřicetiletý stratég VVV.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.53 - 3.78
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Twente - Roda JC  (sobota 20:45)
Twente Enschede se stále nemůže dostat do optimální formy, i přes některé světlé momenty se nachází v blízkosti sestupového pásma a potřebovalo by stabilizovat své výkony. Momentálně má na kontě pouhých šest bodů a patří mu až patnáctá pozice, před Rodou i Tilburgem je pouze o skóre. Nyní sehraje důležitý zápas právě s Rodou Kerkrade, která naopak po strašidelném úvodu ožila a začíná se šplhat tabulkou vzhůru.

Twente v prvních čtyřech kolech nezískalo ani bod, i když se svými protivníky vždy dokázalo držet krok. Mírný obrat přišel po souboji s Utrechtem, výhra 4:0 se rozhodně nečekala. Svěřenci trenéra Reného Hakeho uspěli i v následujícím domácím střetnutí s Heracles po výhře 2:1, jenže venku se jim nedaří. V dosavadních pěti utkáních na cizích hřištích nezískali ani bod, minule se jim nepovedl souboj s Willemem, kterému podlehli 1:3.

"V některých zápasech hrajeme sebevědomě a věříme si, což je vidět i na dobré produktivitě a zodpovědném výkonu v defenzívě. Jenomže jindy naprosto propadneme, neplníme taktické pokyny a zbytečně ztrácíme body. V týmu je podle mého názoru velký potenciál, jen ho potřebujeme zužitkovat. Teď přivítáme Rodu, která se s každým přibývajícím utkáním zlepšuje a porazit ji bude hodně obtížné," uvedl Hake.

Kerkrade se trápilo od prvního utkání v novém ročníku, nestřílelo příliš branek a spoustu jich inkasovalo. Po šesti odehraných utkáních tak bylo na posledním místě s nulovým bodovým ziskem. Teprve v 7. kole se dostalo do pohody a vyhrálo v Rotterdamu nad místní Spartou (2:1), následně mělo štěstí v souboji s Bredou a jedinou branku vstřelilo až v 90. minutě, kdy se poprvé v této sezóně prosadil záložník Adil Auassar.

V loňských vzájemných soubojích bylo úspěšnější Enschede, které získalo čtyři body po výsledcích 0:0 a 3:0. "V tuto chvíli jsme sice dvakrát po sobě vyhráli, jenomže Twente je i přes horší výsledky nesmírně kvalitní soupeř a bude určitě favoritem. Rádi bychom navázali na zodpovědnou defenzivní hru z předchozích dvou duelů a věřím, že se ještě zlepšíme v koncovce," řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér Rody Robert Molenaar.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.52 - 5.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - Willem II  (pátek 20:00)
Groningen by se letos rád popral o evropské poháry, ovšem dosavadní průběh Eredivisie tomu rozhodně nenasvědčuje. FC je v tabulce na děleném dvanáctém místě s pouhými devíti body a potřebuje přidat, v páteční předehrávce 9. kola bude mít šanci proti zachraňujícímu se Tilburgu. Hosté se v poslední době nacházejí v sestupovém pásmu, se šesti získanými body jsou na sedmnácté pozici, i když naposledy dosáhli na druhé vítězství.

Groningen dokázal letos porazit pouze Utrecht (2:1) a Twente (1:0), body sbírá výhradně v domácím prostředí. V pěti utkáních před vlastními fanoušky ani jednou neprohrál, ke dvěma výhrám přidal tři nerozhodné výsledky. Naopak venku mu to vůbec nejde, ve třech dosavadních duelech prohrál a nezískal tak ani bod. Minule přivítal silný Alkmaar a i přes převahu soupeře vybojoval alespoň bod po remíze 1:1.

Trenér Ernest Faber se bude muset obejít bez Toma van Weerta, který naposledy bude odpykávat dvouzápasový distanc za vyloučení v duelu se Zwolle. Na marodce se k tomu nacházejí lehce zraněný Larsen, Veldwijk dlouhodobě laboruje s poraněným kotníkem a Angličan Kane se zotavuje po potížích s kolenem. Hosté mají na marodce Portugalce Asumaha a taktéž Slovince Velikonju.

"Do utkání budeme vstupovat jako favorité, jenomže sílu soupeře nesmíme v žádném případě podcenit. Tříbodový zisk bychom potřebovali hlavně po psychické stránce, ale musíme si dát velký pozor na standardní situace soupeře a také jeho rychlé brejky. Klíčová bude koncentrace a trpělivost, v takovémto zápase se musíme vyhnout hrubým chybám v rozehrávce," řekl opatrně šestačtyřicetiletý Faber.

Willem měl strašidelný vstup do nového ročníku a v úvodních čtyřech střetnutích nezískal ani bod. Poté zdolal Rodu, prohrál s Heerenveenem i PSV a minule si poradil s Twente (3:1). Jeho ofenzívu stejně jako loni diriguje španělský útočník Fran Sol, jenž se v této sezóně nizozemské nejvyšší soutěže prosadil již pětkrát. V loňských vzájemných utkáních byl o něco úspěšnější Tilburg, který vydoloval čtyři body po výsledcích 2:1 a 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.70 - 3.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven870126:821
2.AFC Ajax851219:616
3.Feyenoord Rotterdam851216:616
4.SBV Vitesse843116:815
5.PEC Zwolle843113:1015
6.SC Heerenveen842213:1414
7.AZ Alkmaar841311:1213
8.FC Utrecht841313:1513
9.VVV Venlo833212:1112
10.SBV Excelsior83149:1210
11.ADO Den Haag83147:1110
12.Heracles Almelo823312:149
 FC Groningen823312:149
14.NAC Breda82159:157
15.FC Twente82069:126
16.Roda JC82068:176
17.Willem II82069:196
18.Sparta Rotterdam81255:155

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
AjaxFans

De Klasieker

Reagovat
Stiksxx

Doufám v ideální remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

V tech prvnich 15. minutach spousta nepresnosti. Konec koncu to ted rikal i komentator na Arene Sport

Reagovat
afc ajax

no dne s tipujem aspoň 1 červenú

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me taky bude

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zapas ma naboj, ale zatim nekvalitu. Hraje se mezi sestnactkami, neustale prerusovani. Co me neprekvapuje je Feynoord. Ten tym je evidentne pod dekou. Zato me prekvapuje hra Ajaxu. Jakoby nevedeli, co hrat. Navic ten trojlistek vepredu dneska zatim ani jeden nevybocuje z prumeru. Tipuju, ze tam ale padne gol ze standardky a Ajax to uz dotahne do vyhry.

Reagovat
smazaný uživatel

Neres zatim nejvetsi zklamani.

Reagovat
dave30

No a pak to tam dvakrát nachystal a bylo hotovo...

Reagovat
smazaný uživatel

Druhy polocas se zvednul paradne. Oproti prvni puli sto a jedno

Reagovat
AjaxFans

nakonec 3* super kup,vašek se přes nej neprosadí

Reagovat
dave30

Bohužel máš asi pravdu a to je pro repre špatně. Loni hrál alespoň za juniorku (je jasné, že ta mu už nemůže nic dát), letos jenom sedí. Snad už konečně nějaké hostování v zimě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta penalta strasne dokumentuje zmar Feynoordu.

Reagovat
AjaxFans

Mám obavy,že to projebem

Reagovat
smazaný uživatel

Ta chyba Amrabata vsechno otocila. I kdyz Onana mu to hodil jak psovi a jeste skakave. Nicmene do te doby to bylo plne ve vasi rezii. Radsi uz nebudu nic tipovat teda

Reagovat
smazaný uživatel

Ze Amrabat Samozrejme De Ligt

Reagovat
dave30

Pěkně vyhecovaný zápas. To se nemůže dohrát 11 na 11...

Reagovat
AjaxFans

správné derby

Reagovat
dave30

no tak určitě

Reagovat
AjaxFans

Het is alleen ............... KUT Kakkerlaken

Reagovat
afc ajax

5 pekných gólov kvalitný bojovný zápas a super 3 body pre nás aj keď to vyzeralo všeliako

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele