základní část, 9. kolo
21.10.2017 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - Roda JC 3:0

Twente Enschede potvrdilo roli favorita proti Rodě Kerkrade a napravilo tak nedávný neúspěch s Tilburgem, svého sobotního protivníka zdolalo po výsledku 3:0. Díky třetímu vítězství v tomto ročníku Eredivisie se vyhouplo na dvanácté místo s devíti body. Naopak hosté nedokázali navázat na minulé dvě výhry a na kontě stále mají šest bodů, vinou horšího skóre se propadli na poslední pozici za Spartu Rotterdam.

Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nenabídla a diváci sledovali vyrovnanou bitvu, nicméně ne druhé polovině prvního poločasu začali mít navrch domácí. Po několika hlavičkách si sklepl balón na prsa Jensen a postupoval sám středem hřiště, jeho ránu z hranice šestnáctky dokázal brankář Jurjus fantasticky nohou vytěsnit na rohový kop. Twente přeci jen otevřelo skóre ve 26. minutě, kdy skórovalo z pokutového kopu.

Na levé straně šestnáctky chtěl Kum vypíchnout míč, jenže to se mu nepovedlo a zasáhl pouze nohy Oussamy Assaidiho. Sám faulovaný si postavil míč na penaltový puntík a chladnokrevně zamířil do levého horního rohu, Jurjus byl naprosto bez šance na úspěch. Hosté mohli srovnat o dvě minuty později, ale po kolmici za obranu pálil nabíhající Schahin z první jen do bližší boční sítě.

Od tohoto momentu se hra znovu vyrovnala, což platilo i v deseti minutách po změně stran. Pak byl znovu nejvíce vidět Assaidi. Ten se nejprve snažil zamotat hlavu protihráčům na levé straně a nakonec přihrál Jensenovi, jenž po hezké zpětné kličce pálil hodně nepřesně. Marocký rodák Assaidi skóroval podruhé v 57. minutě, po přihrávce z pravého křídla a přistrčení od Slagveera propálil ze sedmi metrů bezmocného Jurjuse.

O dvanáct minut později poslal hezký pas před branku hostující Rosheuvel a nikdo z jeho spoluhráčů na něj trestuhodně nedosáhl. Enschede dostalo svého soupeře definitivně na kolena zhruba dvacet minut před koncem, kdy jeho třetí trefu přidal Peet Bijen. Ten po rohovém kopu a hlavičce Boereho do spodního okraje břevna zůstal stát nikým neatakován před brankovou čarou a s dorážkou neměl žádné větší problémy.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele