Eredivisie - souhrn 32. kola

21.04.2017, 21:53, aktualizováno 23.04.2017, 18:40
Komentáře a souhrny
Feyenoord vyhrál na půdě Vitesse, zatímco Ajax nestačil na PSV Eindhoven, mezi oběma celky tak zůstává rozdíl čtyř bodů. Den Haag zdolal Spartu, Groningen veze body ze hřiště posledního Go Aheadu. Alkmaar zvládl důležité utkání s Twente, zatímco Zwolle pro změnu nestačilo na Heracles. Nijmegen podlehl Excelsioru a zůstává předposlední. Heerenveen splnil roli favorita, porazil Willem II a oživil naděje na playoff o Evropskou ligu...

PSV Eindhoven - AFC Ajax 1:0

23.04.2017 16:45

Góly: 25. Jürgen Locadia

Šlágr jarní části sezóny vyzněl lépe pro domácí PSV, který po celý průběh zápasu působil svěžejším dojmem a po vítězství 1:0 si ještě udržel reálnou šanci alespoň na druhé místo a tedy i Ligu mistrů. Kvůli výhře Feyenoordu na půdě Vitesse ale definitivně přišel o možnost obhájit loňský titul, vítězství v Eredivisii se vzdálilo i Ajaxu. Amsterdamský celek totiž po nedělní porážce ztrácí dvě kola před koncem na rotterdamského rivala již čtyři body.

Eindhovenský výběr napravil poslední zaváhání na půdě Den Haagu, momentálně je třetí s dvaasedmdesáti body a na AFC má manko tří bodů. Hosté ve čtvrtek sehráli hodně náročnou bitvu o postup do semifinále Evropské ligy a německé Schalke přehráli až v prodloužení, úbytek sil byl rozhodně znát. Ajax navíc jako poslední celek nizozemské nejvyšší soutěže přišel i o svou jarní neporazitelnost. Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho vsítili jediný gól ve 25. minutě.

Do střelecké listiny se potřetí v tomto ročníku zapsal třiadvacetiletý rodák z Curacaa Jürgen Locadia. Domácí útočník se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a nádhernou ranou se trefil přesně do bližšího horního rohu, brankář Onana se po balónu natahoval marně. Hosté byli blízko k vyrovnání zhruba pět minut po přestávce, kdy se po rychle rozehraném autovém vhazování ocitl v samostatném úniku střídající Neres.

Proti němu skvěle vyběhl brankář Zoet, Neres byl donucen změnit směr a nakonec svůj lob poslal zhruba o metr vedle. V 68. minutě vyrobil obrovskou hrubku mladičký bek de Ligt, když svou hrůzostrašnou zpětnou nahrávkou nechtěně uvolnil Bergwijna. Ten se ocitl v tváří tvář proti Onanovi, ale svou prudkou ranou ho propálit nedokázal. O čtyři minuty později pálil na druhé straně z voleje Propper, mezi tři tyče však nezamířil.

S přibývajícím časem začal Ajax stále více riskovat a v poslední minutě základní hrací doby mohl inkasovat podruhé. Po hezké akci na jeden dotek, následném pasu Pereira a jemné teči van Ginkela se do zakončení dostával opět Locadia, jenž tentokráte ve vyložené pozici síť nerozvlnil. V nastaveném čase se vydal do pokutového území soupeře i Onana a vzápětí na poslední chvíli hasil šanci Breneta, nicméně ani tento zákrok na body nestačil.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 0:1

23.04.2017 14:30

Góly: 10. Abdenasser El Khayati

Den Haag dokázal navázat na zlepšené výkony z poslední doby, na půdě velkého konkurenta ze Sparty Rotterdam zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a definitivně si tak zajistil účast v příštím ročníku nizozemské nejvyšší soutěže. Před barážovými příčkami právě Sparty a Nijmegenu už totiž má nedostižný sedmibodový náskok. ADO poskočil na dvanáctou pozici s pětatřiceti body, Sparta je s osmadvaceti body na šestnáctém místě.

Hostující výběr byl ještě před několika koly považován za jednoho z největších kandidátů na přímý sestup, ovšem po výměně trenéra se začal zvedat. Pod vedením Fonse Groenendijka získal z předchozích devíti duelů hned osmnáct bodů a pouze jednou prohrál. Naopak rotterdamský klub je ve velkých problémech, na patnáctou pozici Rody ztrácí dva body a v současnosti prohrál v Eredivisii již popáté za sebou.

Hosté měli skvělý vstup do nedělního utkání a jedinou branku vsítili již po deseti minutách hry. Počtvrté v této sezóně se za Den Haag trefil osmadvacetiletý útočník Abdenasser El Khayati, jenž po akci na levé straně obdržel přihrávku do středu hřiště, posunul si balón blíže k soupeřově brance a náramně vypálil. Jeho výtečný pokus se odrazil od pravé konstrukce do sítě, plachtící brankář Kortsmit neměl nejmenší šanci zasáhnout.

Od tohoto momentu se domácí snažili útočit, jenže jejich rozehrávka vázla a pokusy ze střední vzdálenosti neměly potřebné parametry. Den Haag předváděl skvělou obrannou hru, Spartu prakticky nepouštěl blíže ke své brance a gólman Zwinkels neměl až do závěrečného hvizdu výraznější práci.

Ani hostům se v ofenzívě nedařilo, jejich akce většinou končily kvůli nepřesným finálním přihrávkám. Po závěrečném hvizdu vybuchla v hostujícím táboře obrovská radost, naopak tváře domácích příznivců zaplavila vlna zmaru a nervozity. ADO zavítá začátkem května na půdu týmu Heracles Almelo a může si tento duel naplno užít, Sparta se na vlastním stadionu pokusí překvapit favorizované Twente.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam 0:2

23.04.2017 14:30

Góly: 10. Nicolai Jørgensen, 28. Nicolai Jørgensen

Feyenoord zvládl velmi těžkou zkoušku na půdě Vitesse, kde dokázal zásluhou Nicolaie Jörgensena a jeho dvěma trefám z prvního poločasu bodově naplno uspět, a minimálně do příštího kola se udrží na vedoucí pozici. Domácí podobně jako před týdnem na půdě Excelsioru nedokázali vstřelit branku, a prohráli tak s dalším rotterdamským celkem.

Svěřenci trenéra Henka Frasera chtěli určitě zavzpomínat na svůj letošní duel proti tomuto protivníkovi, jehož v rámci domácího poháru skolili o dva góly, tentokráte však úspěch slavil Feyenoord, který oplácel zcela stejnou notou. Zatímco tak hosté udělali výrazný krok k zisku titulu, domácím generálka před finále KNVB Bekeru nevyšla úplně dle představ.

Svou první šanci utkání dokázal De club aan de Maas přetavit v úvodní přesný zásah. Centr z rohového kopu dokázal brankář Room vyboxovat pouze k nohám Toornstry, jehož střelu ještě stačil vyrazit, nicméně dorážející Jörgensen neměl jakýkoli problém skórovat. Navýšit náskok se snažil záhy Elia, nicméně mířil jen mimo.

Vitesse bylo směrem dopředu hodně malátné, a naopak se mužstvu kouče Giovanniho van Bronckhorsta podařilo rozvlnit síť ještě jednou. Jörgensen uvolnil Toornstru, ten z pravé strany poslal jemný oblouček na zadní tyč, kam si nabíhal dánský forvard, jehož hlavičku Room před brankovou čárou zachytit již nedokázal.

Pohodlné skóre Feyenoord bez větších problémů kontroloval a asi definitivně by bylo rozhodnuto, kdyby ve 37. minutě Berghuis ve vyložené pozici neorazítkoval pouze brankovou konstrukci. Pořád měl Room o poznání větší práci, poradit si do konce poločasu musel ještě s pokusy Nieuwkoopa a Berghuise.

Domácí provedli o přestávku hned dvě změny v sestavě, do hry se dostali Nathan s Fayem, ani oni dva však výrazněji nepozvedli výkon Vitesse do zázračných výšin. On už se ani rotterdamský klub za dalším gólem vyloženě nehnal a důležité pro něj bylo udržet čisté konto. To se mu povedlo i díky tomu, že gólman Jones zlikvidoval možnost Rashicy.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Roda JC 1:0

23.04.2017 12:30

Góly: 87. Zakaria Labyad

Utrecht dokázal potvrdit úlohu favorita proti zachraňující se Rodě Kerkrade a po vyrovnaném průběhu ji nakonec přehrál nejtěsnějším poměrem 1:0, jedinou branku vsítil tři minuty před koncem. Díky cennému tříbodovému zisku si definitivně zajistil čtvrtou příčku v tomto ročníku Eredivisie a bude se připravovat na dodatečnou kvalifikaci o EL. Hosté naopak musí bojovat o udržení v nejvyšší soutěži ve dvou zbývajících kolech.

FC doposud posbíral šestapadesát bodů a před pátým Alkmaarem má nedostižný sedmibodový náskok. Hosté jsou v tabulce na patnácté pozici se třiceti body a budou odrážet nápor Nijmegenu se Spartou Rotterdam, před kterými mají náskok dvou bodů. Po opatrném začátku se poprvé výrazněji ozvali domácí. Ve 28. minutě se po svižné akci na levé straně a následném centru do pokutového území snažil akrobaticky zakončit Kerk, avšak balón těsně netrefil.

Tři minuty před přestávkou vyzkoušel štěstí z přímého volného kopu z více jak dvaceti metrů Zakaria Labyad a horní tyčku přestřelil zhruba o dva metry. Vzápětí se po rohovém kopu z pravé strany probojoval k hlavičce u bližší tyče obránce van der Maarel, ani on však do prostoru tří tyčí nezamířil. Deset minut po změně stran promarnil obrovskou příležitost na úvodní změnu stavu domácí kanonýr Haller, jenže v tváří tvář proti brankáři van Leerovi neuspěl.

V 58. minutě neproměnil Utrecht svou největší dosavadní možnost, když se na levém křídle prosmýkl mezi dvěma protihráči Kerk a z deseti metrů napálil přízemním pokusem levou tyč, od které se míč odrazil zpět do pole. Od tohoto momentu Roda ještě lépe bránila a poprvé se ozvala v 79. minutě. Ajagun svou kolmicí za obranu vyzval ke skórování Rosheuvela, ale ten obdržel balón na dlouhou nohu a jemnou tečí vyběhnutého gólmana Jensena nepřekonal.

O čtyři minuty později propálil Kerk obětavého van Leera, nicméně hostujícího strážce zastoupil na poslední chvíli jeden z hráčů Kerkrade a míč dokázal odkopnout z brankové čáry do bezpečí. Klíčový okamžik se nakonec zrodil v 87. minutě, vítěznou trefu favorita vsítil Labyad. Čtyřiadvacetiletý marocký rodák se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a utěšenou ranou překonal skákajícího van Leera.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - FC Groningen 2:3

22.04.2017 20:45

Góly: 74. Sam Hendriks, 89. Darren Maatsen - 37. Mimoun Mahi, 80. Jesper Drost, 90+3. Mimoun Mahi

Fotbalisté Go Ahead Eagles nedokázali ani v domácím prostředí překvapit konkurenční Groningen a po těsné porážce 2:3 se jeho šance alespoň na baráž výrazně ztenčily, momentálně jsou pouze v teoretické rovině. Nováček letošního ročníku je stále poslední osmnáctý s třiadvaceti body a na duo Sparta - Nijmegen má dvě kola před koncem pětibodové manko. Hosté se naopak díky tříbodovému zisku definitivně zachránili.

Domácí bojovali až do samého konce, jenže potřebovali vyhrát a v závěru tak stále více riskovali. Dvakrát dotáhli náskok FC, ovšem rozhodující trefu nakonec inkasovali ve třetí nastavené minutě. Utkání bylo od samého začátku ofenzivně laděné, hned v první minutě zahrozil Sam Hendriks a zády k brance hlavičkoval těsně vedle. V polovině první půle propadl centr Idrissiho z levé strany na kopačku Linssena a jeho bombu fantasticky vyrazil gólman Zwarthoed.

V dalším průběhu výrazněji zahrozili domácí Suk, Manu a Chirivella, na druhé straně nepřekonal vyběhnutého Zwarthoeda rozběhnutý Mimoun Mahi. Stejný hráč přeci jen otevřel skóre sobotního střetnutí ve 37. minutě, kdy si elegantně zpracoval balón po dlouhém nákopu Jenssena a přízemní střelou z dvanácti metrů překonal bezmocného strážce Eagles. Pět minut po přestávce promarnil obrovskou možnost na zvýšení vedení FC Jesper Drost.

Ten se ocitl zcela osamocen u zadní tyče po rohovém kopu z levého křídla, jenže nejprve nikým nehlídán hlavičkoval ze dvou metrů do tyče a z dorážky poslal míč příliš vysoko. I v následujícím průběhu se urodilo mnoho příležitostí na obou stranách, opravdový gólostroj byl k vidění až v závěrečné dvacetiminutovce. Domácím se podařilo vyrovnat v 74. minutě, po kolmici od Manua mířil Hendriks přesně k bližší konstrukci kolem brankáře Padta.

Groningen se znovu dostal do vedení o šest minut později, po skvělé přihrávce od Bacuny obešel Drost s mírnými problémy Zwarthoeda a i přes klopýtnutí se trefil přímo ke vzdálenější tyči. Go Ahead opět srovnalo v 89. minutě, pas Locinga propadl k Darrenu Maatsenovi a ten zblízka rozvlnil síť. Hosté přeci jen využili obrovského rizika soupeře v nastaveném čase, po nahrávce od Sørlotha zužitkoval sólo Mahi a svou druhou trefou v tomto duelu zařídil pro svůj tým tři body.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1:2

22.04.2017 19:45

Góly: 86. Ted van de Pavert - 55. Samuel Armenteros, 80. Samuel Armenteros

Derby o Overijssel zvládl lépe Heracles, který díky dvěma brankám Samuela Armenterose pojistil své postavení ve středu tabulky. Zwolle čtyři minuty před koncem stačilo pouze snížit Tedem van de Pavertem a ve zbývajících dvou kolech se bude muset o ligovou záchranu ještě poprat. Na barážové pásmo disponuje čtyřbodovým náskokem.

Už čtyřikrát za sebou PEC před vlastními fanoušky neprohrál, dokázal nedávno obrat o body i o titul bojující Feyenoord, protože však stále čeká na vítězství už čtyři kola v řadě, není jeho udržení se v nejvyšší soutěži stále jistou záležitostí. Své fanoušky po kruté porážce na půdě Groningenu nepotěšil a inkasoval minimálně dvakrát už počtvrté.

Klub z Almela je v Eredivisie jeden z mála celků, kterému jde v podstatě jen o konečné umístění ve středu tabulky. A body v tuhle chvíli potřeboval spíše jeho soupeř. K žádným kalkulacím v tomhle střetnutí těchto dvou lokálních rivalů ale nakonec nedošlo. O všem podstatném se mimochodem rozhodlo po přestávce.

V prvním poločase jsme viděli jen pár sporadických příležitostí. V 9. minutě mohl Brock-Madsen potrestat minelu hostujícího gólmana Castra, nicméně mířil pouze mimo. Ve 22. minutě spálil velkou šanci Menig, na druhé straně Niemeijer ve 35. minutě hlavičkoval ze slušné pozice, ale ani on nezměnil průběžné nerozhodné skóre.

Deset minut po obrátce Heracles nakročil ke svému druhému vítězství na venkovních hřištích během uplynulých třech kol. Peterson udělal kličku směrem k brankové čáře, odtud přihrál na hranici brankového území, kde číhající Armenteros doklepl míč k tyčce. Vyrovnat se snažil Saymak, avšak Castro byl v bráně na svém místě.

Dvacet minut před koncem hosté svoje vedení navýšili. Soupeř si vůbec nepohlídal ofsajdovou past, Darri poslal pas na zcela volného Armenterose, jenž sám před brankářem van der Hartem nezaváhal. V 86. minutě ještě domácí ucítili naději, přesná hlavička van de Paverta po rohovém kopu Warmerdama ale ke kýženému úspěchu nevedla.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Twente 2:1

22.04.2017 19:45

Góly: 81. Peet Bijen (vl.), 90+2. Fred Friday - 65. Joachim Andersen

Alkmaar se svým přímým konkurentem o co nejlepší umístění v horní polovině tabulky lépe zvládl koncovku sobotního střetnutí a nakonec zvítězil po výsledku 2:1, i když ještě necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem prohrával. Díky cennému tříbodovému zisku se dostal na páté místo s devětačtyřiceti body o bod před šestý Arnhem, se kterým se tuto neděli utká ve finále národního poháru. Twente je po porážce sedmé s pětačtyřiceti body.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a už ve 4. minutě si vytvořili první solidní možnost. Z pravé strany pokutového území nebezpečné vypálil Dabney dos Santos a brankář Marsman dokázal jeho bombu odvrátit jednoruč na rohový kop. V polovině úvodního dějství se poprvé ozvali hosté. Jensen se odpoutal od svého protihráče a po přihrávce do běhu vystřelil z první placírkou, jeho pokus minul jen velmi těsně pravou spojnici domácí branky.

V dalších minutách byly vidět oba obranné bloky, hra se rozpohybovala až po vstřelené brance Enschede z 65. minuty. O tu se postaral Joachim Andersen, který po načechraném centru Klicha z pravé strany vyskočil nejvýše v brankovém území soupeře a pohotovou hlavičkou pokořil gólmana Krula. Za další dvě minuty mohl na druhé straně okamžitě vyrovnat van Eijden, ale zblízka si na připraveného Marsmana nepřišel.

AZ s přibývajícím časem stále zvyšovalo svůj tlak a kýženého srovnání stavu se dočkalo v 81. minutě. K přímému volnému kopu z levé strany z hranice šestnáctky se postavil Bel Hassani, svým centrem napálil hlavu stojícího obránce Peeta Bijena a od ní se balón odrazil za záda zkoprněného Marsmana, tohle byl vskutku hodně nešťastný moment pro hostující výběr. Enschede si ještě více zkomplikovalo situaci o pět minut později.

Střelec úvodního gólu Andersen obdržel během šesti minut hned dvě žluté karty a po následné červené tak musel předčasně odejít do sprch. V samém závěru měli domácí obrovský tlak, Marsman několikrát hasil nebezpečné závary před svou brankou a nakonec podruhé inkasoval v nastaveném čase. Střídající Fred Friday po dvaceti minutách strávených na hřišti předvedl krásné sólo téměř z poloviny hřiště, elegantně se zbavil protihráče a pak přízemní střelou ke vzdálenější tyči rozhodl o vítězství svého výběru.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - SBV Excelsior 0:1

22.04.2017 18:30

Góly: 58. Mike van Duinen

Důležitý souboj o záchranu nakonec vyzněl lépe pro hosty z Excelsioru, kteří navázali na zlepšenou formu z poslední doby a díky tříbodovému zisku si prakticky zajistili účast v příštím ročníku Eredivisie. Po výhře 1:0 se posunuli na třinácté místo se čtyřiatřiceti body. NEC naopak prohloubil svou krizi a ve dvou zbývajících kolech ho čeká hodně těžký úkol, navíc nemá situaci ve svých rukách. Momentálně je stále sedmnáctý s osmadvaceti body.

Hosté zvítězili potřetí za sebou a na poslední chvíli udělali velký krok k udržení. Na barážové pozice právě NEC a Sparty mají šestibodový náskok a o přímou záchranu by je už připravila jen téměř nepravděpodobná shoda náhod. Naopak domácí prohráli pojedenácté z uplynulých dvanácti kol, na patnáctou příčku Rody mají manko dvou bodů a v květnu potřebují zabrat. Sobotní duel nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní.

SBV vstoupil do zápasu o něco aktivněji, zkoušel pálit hlavně ze střední vzdálenosti a do první větší možnosti se probojoval po necelých dvaceti minutách hry. Po rohovém kopu Koolwijka se na přední tyči ocitl Drost, jenže v rychlosti nakonec mířil těsně vedle levé tyče. V dalších minutách se obrázek hry příliš neměnil, domácí byli v ofenzívě naprosto neškodní a na hostech bylo vidět, že za žádnou cenu nechtějí inkasovat.

Rozhodující moment přišel v 58. minutě, vítězství Excelsioru zařídil pětadvacetiletý útočník Mike van Duinen, jenž se v letošním ročníku nejvyšší nizozemské soutěže trefil potřetí. Tentokráte využil naprosto přesného pasu Karamiho z pravého křídla, udělal si místo mezi dvěma protihráči a povedenou hlavičkou z deseti metrů zamířil přesně do pravého horního rohu mimo dosah brankáře Delleho, který se naprázdno proletěl vzduchem.

Nijmegen se snažil s výsledkem něco udělat, ale na skvěle organizovanou defenzívu hostujícího klubu nemohl najít recept. Svou jedinou příležitost si vypracoval v 89. minutě, když po rohovém kopu Fomitschowe a několika následných odrazech vypálil z voleje obránce Heinloth, nicméně balón do prostoru tří tyčí o několik decimetrů neumístil. SBV ve 33. kole přivítá v rotterdamském derby vedoucí Feyenoord, Nijmegen se utká se silným Alkmaarem.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Willem II 1:0

21.04.2017 20:00

Góly: 40. Sam Larsson

Hráči Heerenveenu dokázali přerušit svou současnou mizérii a v domácím prostředí zdolali svého protivníka nejtěsnějším poměrem 1:0, jedinou branku vsítil zhruba pět minut před přestávkou čtyřiadvacetiletý švédský útočník Sam Larsson. SC se tak opět přiblížil k účasti v dodatečné kvalifikaci o Evropskou ligu a je osmý se třiačtyřiceti body. Willem nedokázal stvrdit záchranu a bude čekat na ostatní výsledky 32. kola.

I tak je ale hodně blízko k účasti v příštím ročníku Eredivisie, přes čtvrtou porážku z minulých pěti utkání prozatím zůstává na jedenácté pozici se šestatřiceti body. Domácí měli od samého začátku mírně navrch a do vedení se mohli dostat již po deseti odehraných minutách, kdy brankář Lamprou předvedl hodně nepřesvědčivý zákrok po pokusu ze střední vzdálenosti a s notnou dávkou štěstí nakonec odvrátil balón na rohový kop.

Ve 25. minutě po rychlé akci na pravém křídle a následném milimetrovém pasu před branku se do balónu opřel nabíhající Larsson, ale z jedenácti metrů z voleje vysoko přestřelil hostující branku. Stejný hráč se přeci jen prosadil ve 40. minutě a zařídil tak cenný tříbodový zisk pro svůj tým. Po chybě defenzívy Willemu pronikl až do šestnáctky soupeře na levé straně a vzápětí přízemní střelou z dvanácti metrů uklidil míč přesně ke vzdálenější tyči.

Za další dvě minuty mohl stejný hráč navýšit náskok Heerenveenu, nicméně po skvělé práci Ødegaarda a následné zpětné přihrávce tečoval jeho bombu z patnácti metrů jeden z padajících hráčů Tilburgu na rohový kop. Hosté spálili svou jedinou větší možnost páteční předehrávky v polovině druhého dějství, když střídající španělský kanonýr Fran Sol mířil v náběhu z mírného úhlu o pár decimetrů vedle zadní konstrukce.

Ihned na to v brejku tři na dva mohl definitivně rozhodnout Zeneli, jenže v tváří tvář neprostřelil vyběhnutého Lamproua. Ve zbývajícím průběhu již domácí s přehledem kontrolovali těsný náskok a svého soupeře k ničemu nepustili. V předposledním kole hraném začátkem května zavítají na půdu Zwolle, Tilburg bude bojovat na půdě velkého konkurenta z Rody Kerkrade.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam32254383:2179
2.AFC Ajax32236372:2275
3.PSV Eindhoven32219263:2172
4.FC Utrecht32168850:3656
5.AZ Alkmaar321213753:4749
6.SBV Vitesse321461248:3948
7.FC Twente321291145:4445
8.SC Heerenveen321271353:4943
9.Heracles Almelo321171448:5240
10.FC Groningen329121149:4739
11.Willem II32991428:4036
12.ADO Den Haag321051733:5435
13.SBV Excelsior328101439:5634
14.PEC Zwolle32881636:6232
15.Roda JC326121425:4830
16.Sparta Rotterdam32771838:6028
17.NEC Nijmegen32771828:5828
18.Go Ahead Eagles32652131:6623

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

co tam ten Hyballa kurva dela nebo nedela?

Reagovat
smazaný uživatel

Locadia

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

jako kopnul to dobře, upřít mu to nemůžem

Reagovat
Stiksxx

Tak už je to asi jasný. Feyenoord si to ale opravdu asi zaslouží víc.

Jinak derby jsem neviděl, ale podle statistik to vypadá, že to byla nuda...?

Reagovat
afc ajax

ono asi naši rátali so stratou feye vo vitese . lebo velmi iná šanca velmi nebola

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, no, spíš na to neměli po čtvrtku. Excelsior je nevypočítatelnej, před lety taky o titul připravil AZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Ach jo, no každopádne asi to tak malo byť.

Reagovat
smazaný uživatel

titul ste si promrdali v jinejch spielech

Reagovat
AjaxFans

Hodně ztrát bylo z kraje sezóny,kdy nastoupil Bozs.Po Boxerovi si tým zvykal.Ještě je pár zápasů,ale šance je malá.Feyenord bude slavit po dvaceti letech

Reagovat
smazaný uživatel

narazel sem spis na hrubky Onany a deLigta, ktery vas staly presne 4 body manka na Feye...taky si myslim, ze je rozhodnuto...cekal sem, ze to neustoji v hlavach a ten finis nezvladnou, ale pravdou je, ze na ne nikdo poradne ani nestihl vyvinout tlak

Reagovat
afc ajax

To ano ale kedy bolo všetko na 100% tak hrame finàle LM .Aj vlani sme mali posledný zapas "LEN" vyhrať !!!

Reagovat
jáá

je to tak, je to tak

Reagovat
jáá

jen dotaz, proč nehraje Riedeald, vždy mi byl dost sympatický a vkládal jsem do něj naděje

Reagovat
Stiksxx

My jsme taky úplně nesmyslný ztráty ze začátku, kdy Cocu točit pořád sestavou a hledal tu pravou, přitom, když se člověk podívá na ten kádr, tak nebyla jiná možnost, než k jaké dospěl. Jenže tou dobou už byly prostě zbytečný ztráty. Jinak jsme docela jeli dobře. A odvážím se tvrdit, že kdyby byl fit Locadia, tak jsme byli touhle dobou pořád ve hře o titul.

+ to co je nejhorší je ten domácí zápas s Rostovem! Neodpustitelné.

Feye má titul

Ajax má šanci o ligu mistrů + semifinále EL

My máme hovno.

Reagovat
Elliasson

Přiznám se, že jsem tříztrátovou ztrátu od Ajaxu jsem nečekal. Děkuji za to a snad si ten titul pohlídáme. Je škoda, že v Lize Mistrů nebude hrát Feyenoord v 1.koši. To mě mrzí.

Reagovat
Stiksxx

Ona to není vždycky výhra být v 1.

Ale tak nějak mám strach, jestli vůbec je pro příští rok jistota pro nizozemského mistra základní fáze LM. Mám pocit, že jelikož jsme dost upadli, tak se jde do 4. předkola.

Reagovat
Elliasson

Taky jsem si to myslel, ale nejdeme

http://www.coen.wz.cz/ligamistru17-18.htm

Reagovat
afc ajax

Budte radi ak postupite do EL.Skupuna smrti:Real ,BVB,ŹILINA

Reagovat
Elliasson

Nene, Nizozemí ještě letos má jednoho účastníka, který tam postoupí díky výhře v Lize. O příspěvek výš jsem přiložil odkaz.

Reagovat
Stiksxx

No ale ono se to dělá po pěti letech nebo po kolika. To není, jak ty píšeš: "ještě letos". Jako moc tomu nevěřím. Hlavně mám i takový pocit, že říkali, že do sezony 17/18 půjde mistr naší ligy do základní fáze LM.

Reagovat
Elliasson

Příští sezona je 17/18. V přespříští už ne.

Reagovat
jáá

no jsme sám zvědavý jak to dopadne s těma plánovanýma změnama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele