Eredivisie - preview 32. kola

21.04.2017, 08:53, aktualizováno 23.04.2017, 08:57
Previews
Dvaatřicáté kolo může hodně napovědět o tom, kdo se nakonec bude radovat ze zisku titulu. Feyenoord hraje na půdě Vitesse a ještě složitější úkol před sebou má Ajax, ten cestuje do Eindhovenu. Utrecht hostí Rodu, Sparta Rotterdam přivítá Den Haag...
FC Utrecht - Roda JC  (neděle 12:30)
Utrecht je velmi blízko ke čtvrté pozici v tomto ročníku Eredivisie a může ho stvrdit již v neděli, kdy bude plnit úlohu jasného favorita proti zachraňující se Rodě. V tuto chvíli disponuje pětibodovým náskokem na konkurenční Vitesse Arnhem. Pokud zvítězí a jeho jediný rival nezíská tři body proti vedoucímu Feyenoordu, tak už bude mít definitivní jistotu. Hosté jsou momentálně na patnáctém místě se třiceti body a stále musí bojovat.

FC v předchozích devíti zápasech prohrál pouze dvakrát, jinak zvítězil hned šestkrát a jednou remizoval. Po čtyřech tříbodových ziscích v řadě za sebou proti Nijmegenu (3:0), Tilburgu (2:0), Excelsioru (3:1) a Twente (3:0) zavítal naposledy právě do Rotterdamu a vysoce favorizovanému Feyenoordu podlehl po špatném výkonu v ofenzívě 0:2. Na svého nedělního protivníka nemá dobré vzpomínky, nedokázal ho totiž zdolat již pětkrát za sebou.

Utrecht Rodu porazil v roce 2013 celkem hladce 4:0, od tohoto momentu s ní třikrát remizoval a dvakrát prohrál. Letos na její půdě nedokázal skórovat a rozešel se s ní smírně v bezbrankovém poměru. Hosté mají dvoubodový náskok na šestnáctou barážovou příčku Sparty Rotterdam a také disponují solidní formou. Ze tří předchozích duelů vybojovali slušných sedm bodů, minule porazili právě velkého konkurenta ze Sparty v poměru 3:1.

Domácí trenér Erik ten Hag nemá k dispozici Bramu vinou karetního trestu, po potížích s kolenem se zotavují Joosten se Striederem. "Chceme zvítězit, ale na druhou stranu si uvědomujeme, že přivítáme klub bojující o holé přežití. V tuto chvíli se výkonnostní rozdíly smazávají, musíme předvést perfektní výkon ve všech ohledech. Od Rody očekávám taktickou hru s rychlým přechodem do ofenzívy," vyjádřil se opatrně sedmačtyřicetiletý ten Hag.

Jeho protějšek Yannis Anastasiou se musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Rutjes s Woltersem (oba poraněné koleno), s třísly laborují Gnjatič i Marcos Gullón a Church má dlouhodobé starosti s kyčlí. Připraveni nejsou ani Ananou, Papazoglou a vykartovaný Milec. "Budeme hrát naplno a chceme vyhrát, rádi bychom si zajistili udržení ještě před posledním kolem. Utrecht má hodně kvalitní kádr a je jasným favoritem, ovšem bez bodů odjíždět nehodláme," uvedl řecký kouč Kerkrade.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.40 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sparta Rotterdam - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Sparta i Den Haag momentálně bojují o záchranu, ovšem oba protivníci mají naprosto odlišné formy a v tomto důležitém utkání se tak více věří hostujícímu celku. Ten byl ještě před několika koly hlavním adeptem přímého pádu do druhé ligy, jenomže v posledních osmi zápasech jen jednou prohrál a hned čtyřikrát zvítězil. V tabulce Eredivisie se tak posunul na dvanácté místo s dvaatřiceti body a při případné výhře může získat definitivní jistotu.

ADO se zvedl po remízách 1:1 s favorizovaným Utrechtem a Twente, od této chvíle zdolal Nijmegen (1:0), Rodu (4:1), Tilburg (2:1) a Groningen (4:3), prohrál pouze v Alkmaaru (0:4). Naposledy přivítal obhájce mistrovského titulu z PSV a po velmi dobrém výkonu s ním remizoval 1:1, navíc mu zřejmě zavřel cestu za nejcennější trofejí v nizozemské nejvyšší soutěži. Záchranu si zajistí při výhře nad Spartu a prohře Nijmegenu s Excelsiorem.

Domácí celek se naopak propadl do sestupového pásma, v předchozích čtyřech duelech totiž nezískal ani bod. Po očekávaných neúspěších s PSV (0:2) a Heerenveenem (0:3) nezvládl bitvu s Excelsiorem (2:3) a uplynulý víkend prohrál na půdě dalšího obrovského rivala z Rody Kerkrade (1:3). Trenér Alex Pastoor momentálně bude postrádat Bergkampa (zranění kyčle), Breedijka (potíže s kolenem), Bronga (zlomenina kotníku), van Moorsela (svalové problémy v oblasti stehna) a vykartovaného Sanusiho.

"Je před námi třetí hodně důležitý zápas o udržení a chceme ho zvládnout, i když tentokráte nás čeká papírově nejtěžší zkouška. Den Haag v podstatě povstal z mrtvých, do dobré pohody se dostal jeho kanonýr Mike Havenaar a takto namazaný stroj se zastavuje velmi těžko. Nicméně už nemáme příliš možností, k záchraně potřebujeme tři body a s podporou fanoušků na ni můžeme dosáhnout," vyzval Pastoor o pomoc příznivce rotterdamského klubu.

Trenér hostů Fons Groenendijk nemůže využít služeb Bakkera (poraněný lýtkový sval), Kastaneer má problémy s okem a s kolenem nadále laboruje Jansen. "Jsme moc rádi, že se výsledky dostavily, ale ještě není vyhráno. Jsme v slušné formě a účast v příštím ročníku je blízko, na druhou stranu nesmíme usnout na vavřínech. Sparta bude nepříjemný protivník, očekávám nervózní a opatrný průběh," řekl s nadhledem pozitivně naladěný Groenendijk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.53 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Feyenoord čeká pořádně obtížná zkouška. Jedinou jistotou, jak si udrží svou vedoucí pozici, je totiž vyhrát na půdě nepříjemného Vitesse, které určitě patří k tomu lepšímu, co Eredivisie může nabídnout. Tři kola před koncem si prostě nemůže dovolit zaváhat, jinak by ho druhý Ajax, který hraje s PSV, mohl záhy snadno předstihnout.

Možná že právě tenhle duel bude pro rotterdamský celek vůbec tím nejklíčovějším. Pak už ho totiž čekají poněkud přívětivější protivníci, byť i derby s Excelsiorem může být a asi i bude hodně nepříjemné, a na závěr přivítá ve středu tabulky hrající Heracles. Pořád má jednoduše vše ve svých rukách, byť jeho náskok na čele je zcela minimální.

V minulém kole se museli svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta oklepat z nečekaného neúspěchu na půdě Zwolle. Ale povedlo se. Čtvrtý Utrecht nakonec porazili o dvě branky. "Soustředíme se jen sami na sebe. Na tom, co si ostatní myslí a co se děje okolo nás, vůbec nezáleží," říkal obránce Jan-Arie van der Heijden.

Hned třikrát z posledních čtyř případů ztratil Feyenoord na venkovních hřištích. A že by se zrovna z arnhemského Gelredomu odvážely body s pravidelností, to se říci nedá. Hosty čeká určitě těžká pořízená. "Mluvili jsme o těch zápasech. Nezačali jsme je dobře a hned první protiútok znamenal většinou gól," hodnotil van der Heijden.

Oba týmy se střetly naposledy v lednu v rámci čtvrtfinále Nizozemského poháru a Feyenoord má svému soupeři co vracet. Tehdy ho Vitesse vyřadilo. "Možná jsme někdy příliš horliví, spíše by to chtělo hru uklidnit," povídal van der Heijden. "Soustředíme se jen na Arnhem. A věřte, že jsme na neděli plně připraveni."

Vitesse naposledy padlo nečekaně na půdě Excelsioru, především v útoku to byl z jeho strany strašidelný výkon. Ačkoli účast v play-off o Evropskou ligu má vlastně pojištěnou, pořád může reálně zabojovat o čtvrtou příčku. Domácím bude nyní chybět nejlepší střelec Ricky van Wolfswinkel a také obránce Maikel van der Werff.

Hosté se nebudou moci spolehnout na služby Svena van Beeka, který má problémy s nohou, Bilala Basacikoglua zase trápí bolavý kotník a náhradního brankáře Pära Hanssona rameno. Úplně se neví, jestli bude k dispozici Rick Karsdorp, jenž nemá úplně doléčené své koleno, ale spíše se očekává, že do hry nakonec nezasáhne.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.95 - 4.10 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - AFC Ajax  (neděle 16:45)
Druhý šlágr jarní části nizozemské nejvyšší soutěže je naplánován téměř až na konec sezóny a pro oba dva výběry bude nesmírně důležitý. Domácí PSV je v tabulce na třetí pozici s devětašedesáti body a jeho šance na obhajobu mistrovského titulu jsou minimální. Na svého nedělního konkurenta ztrácí bodů šest, za Feyenoordem zaostává dokonce o bodů sedm. AFC se může po hodně dlouhé době dostat na vedoucí příčku, ovšem potřebuje zvítězit.

Eindhoven v jarní části sezóny pouze jednou prohrál a to právě s Feyenoordem po výsledku 1:2, v posledních třech duelech zaznamenal dvě klíčové ztráty. Nejprve se rozešel smírně s Twente v poměru 2:2, druhou trefu inkasoval až v nastaveném čase. Po přesvědčivém vítězství 5:0 nad Tilburgem zavítal naposledy na půdu Den Haagu a získal jen bod (1:1), nyní potřebuje k udržení naděje alespoň na Ligu mistrů svého soka porazit.

"Jsme v kritické situaci a remíza nás definitivně odsoudí ke třetímu místu. Náš protivník je ve výtečné formě, na druhou stranu má za sebou těžký duel v Evropské lize a mohou mu chybět síly. Pokusíme se odvést maximum, fanoušci nám mohou výrazně pomoci," uvedl kouč PSV Phillip Cocu. Ten se bude muset obejít bez svých dvou důležitých defenzivních pilířů Hendrixe (poraněný kotník) a Willemse (problémy se zadním stehenním svalem).

Pokud PSV obsadí třetí příčku, tak si vzhledem k složení finále národního poháru zahraje pouze předkolo EL a tomu se jistě chce vyhnout. Hosté ve druhé polovině Eredivisie ještě ani jednou neprohráli a tuto bilanci určitě chtějí protáhnout až do konce ročníku. Ve čtvrtek dosáhli na velký úspěch, když po velkém boji nakonec postoupili do semifinále EL přes německé Schalke, po domácí výhře 2:0 jim stačila i prohra 2:3 v prodloužení.

AFC v lize zvítězil čtyřikrát v řadě a navíc předvedl skvělé ofenzivní koncerty. Po výhře 2:1 nad Feyenoordem nedal šanci Alkmaaru (4:1) a v minulých dvou soubojích deklasoval ve shodném poměru 5:1 Nijmegen i Heerenveen. "Závěr sezóny bude hodně náročný, především tento týden nám vzal mnoho sil. Nicméně jsme profesionálové a na únavu nemyslíme, i nyní budeme hrát na doraz," řekl lodivod amsterdamského klubu Peter Bosz.

Ten by měl mít znovu k dispozici téměř kompletní výběr, jistotu startu nemá pouze bek Sinkgraven vinou potíží s kolenem. "Jsme blízko ke kvalifikaci Ligy mistrů, ale našim úkolem zůstává zisk trofeje. S PSV to bude znovu nesmírně dramatický souboj a o úspěchu či neúspěchu mohou rozhodovat detaily. Potřebujeme tři body, jinak by naše šance výrazně klesly," dodal vzápětí třiapadesátiletý Bosz.

V podzimním vzájemném utkání se oba celky rozešly smírně v poměru 1:1, vyrovnaná bitva se dá očekávat i teď. "Bude to opět nádherný zážitek, před vyprodaným stadionem bude každý hrát na maximum a nevypustí jediný souboj. My si chceme toto střetnutí hlavně užít, i přes výhru nebudeme mít situaci ve svých rukách. Musíme udržet vysoké tempo až do poslední minuty, pak můžeme získat tři body," vyjádřil se závěrem Cocu.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Zoet - Arias, Isimat-Marin, Moreno, Brenet, Pröpper, Guardado, Ramselaar - van Ginkel, de Jong, Pereiro.
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Tete, Sánchez, Ligt, Viergever - Ziyech, Schöne, Klaassen - Traoré, Dolberg, Younes.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.60 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NEC Nijmegen - SBV Excelsior  (sobota 18:30)
Tři kola před koncem nizozemské nejvyšší soutěže na sebe narazí dva celky, které mají problémy se záchranou a dá se tak očekávat nesmírně dramatický duel. V mnohem horší pozici je domácí Nijmegen, jenž má poslední dobou příšernou formu a kvůli ní se propadl na předposlední sedmnácté místo s osmadvaceti body. Hosté z Excelsioru doposud posbírali o tři body více a jsou na čtrnácté pozici.

Pokud dokáže NEC před vlastními fanoušky uspět, tak definitivně zažehná hrozbu přímého sestupu do druhé ligy a nejhůře ho bude čekat baráž. SBV si při případném tříbodovém zisku může za určitých okolností zajistit záchranu, nicméně dá se předpokládat, že i v příštím květnovém kole bude v ohrožení. Nijmegen má svých starostí dost, v předchozích jedenácti zápasech hned desetkrát prohrál a pouze jednou mohl slavit výhru.

Tu vybojoval začátkem března proti Heracles, které porazil po výsledku 3:1, od této chvíle utrpěl porážku již šestkrát za sebou a k tomu vsítil pouhopouhé dva góly. Naposledy neuspěl na půdě Twente (0:3), předtím utrpěl debakl s vysoce favorizovaným Ajaxem (1:5). "Nedaří se nám stabilizovat výkony, ale ještě máme čas situaci zachránit. Troufám si tvrdit, že duel s Excelsiorem bude asi tím nejdůležitějším," vyjádřil se soustředěně trenér Peter Hyballa.

Ten nemůže využít Švéda Dyrestam kvůli poraněnému kolenu, karetní trest bude odpykávat Breinburg. "Jde do tuhého a nám schází větší důraz v osobních soubojích i klid v koncovce. Všichni odvádějí na hřišti maximum a bojují do posledního okamžiku, jenže momentálně je to málo. Teď je před námi nová výzva, kterou chceme za každou cenu zvládnout a nic jiného než výhra nás zajímá," dodal vzápětí odhodlaně stratég NEC.

Hosté v poslední době disponují slušnou formu, v minulých sedmi střetnutích jen jednou prohráli a získali v nich úctyhodných dvanáct bodů. Naposledy si poradili se silným Vitesse po výsledku 1:0, předtím uspěli v Rotterdamu proti Spartě (3:2). Kouč Mitchell van der Gaag postrádá Mattheije (karetní trest) s Faikem (problémy s kolenem). "Výhra nám pravděpodobně zajistí záchranu, naše koncentrace je maximální," řekl krátce, ale zároveň naprosto výstižně pětačtyřicetiletý lodivod Excelsioru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PEC Zwolle - Heracles Almelo  (sobota 19:45)
Heracles je v podstatě zachráněný a může si zbývající tři kola užívat. Zato Zwolle je vzdálené od sestupového pásma jen na rozdíl čtyř bodů a musí podniknout poslední kroky k tomu, aby se ho Eredivisie týkala i v příští sezóně. Domácí nevyhráli už čtyři kola v řadě a především vysokou porážku v Groningenu budou chtít co nejrychleji napravit.

Byl to minulý týden opravdu hodně mizerný výkon svěřenců trenéra Rona Janse, kteří si domů odvezli hned pět inkasovaných branek. Na svého aktuálního protivníka přitom nemají úplně nejlepší vzpomínky, už dvakrát v řadě s ním prohráli a nevstřelili mu jediný gól. Na druhou stranu doma klubu z Almela podlehli naposledy v roce 2012.

Především mizerná domácí bilance PEC pořád nezajišťuje záchranu. Před vlastními fanoušky získal z možných pětačtyřiceti bodů jen sedmnáct a je v tomhle ohledu předposlední. Hůře už je na tom pouze na dně posazený Deventer. V kontextu nevalné formy a dalších statistik si tak Heracles může na MAC³PARK stadionu rozhodně věřit.

Ačkoli body potřebují spíše domácí, v tomhle derby o Overijssel chce trenér John Stegeman pochopitelně uspět. "Zwolle bude chtít zareagovat na poslední výpadek. My musíme zajistit, abychom dělali na hřišti správné věci," říkal před utkáním. "Jsme nyní na deváté příčce a potřebujeme získat tolik bodů, jak jen to půjde."

Hosté mají poměrně početnou marodku, k dispozici jim nebudou Vincent Vermeij, Peter van Ooijen, Tarik Kada, Gor Agbaljan a Mark-Jan Fledderus. Domácí pak postrádají trio ve složení Rick Dekker, Hervin Ongenda a Athanasios Karagounis. "Naposledy proti Alkmaaru jsme nehráli dobře. Ale všechno jsme si vyříkali," dodával Stegeman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.83 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AZ Alkmaar - FC Twente  (sobota 19:45)
Oba dva sobotní protivníci letos bojují o Evropskou ligu a nyní spolu sehrají důležitý vzájemný zápas. Vítěz tohoto utkání bude mít jistotu dodatečné kvalifikace, poražený se naopak ještě bude zřejmě muset prát ve zbývajících dvou kolech. Momentálně je na tom o něco lépe domácí Alkmaar, kterému v tabulce patří šesté místo se šestačtyřiceti body, Enschede získalo o bod méně a nachází se sedmé příčce.

Pro AZ nemusí být ligová scéna až zase tak důležitá, už příští neděli ho totiž čeká souboj ve finále národního poháru a při případném zisku mistrovské trofeje se dostane dokonce do základní skupiny EL. "Tento duel je stále ještě hodně daleko, chceme se soustředit na Eredivisii a v ní skončit co nejvýše. Pochopitelně v hlavách už máme myšlenky na finále, nicméně teď je pro nás směrodatné Twente," uvedl kouč AZ John van den Brom.

Jeho svěřenci dokázali naposledy zdolat Heracles po výsledku 2:1, předtím se v domácím prostředí rozešli smírně 1:1 s Rodou Kerkrade. "Náš soupeř je v dobré pohodě a předvádí solidní výkony, jeho pozice v horní polovině tabulky pro mě není překvapením. V současnosti očekávám vyrovnaný souboj a také ofenzivní pojetí hry, diváci by se rozhodně neměli nudit," dodal natěšeně padesátiletý van den Brom.

Ten bude mít k dispozici kompletní výběr, jeho protějšek René Hake naopak postrádá Theskera kvůli zraněným tříslům a dlouhodobě i brankáře Stevense (problémy s kolenem). Hosté minule přivítali trápící se Nijmegen a dokázali ho zdolat celkem hladce 3:0, předtím stejným poměrem padli v Utrechtu. Na podzim byl úspěšnější Alkmaar, jenž zvítězil 2:1, celkově neprohrál s Twente čtyřikrát za sebou.

"Našim úkolem je zahrát si dodatečnou kvalifikaci a dobře víme, že případné vítězství by nám už dalo definitivní jistotu. Rádi bychom zabojovali i o pátou pozici a na jednoho z největších riválů určitě budeme připraveni. Alkmaar dlouhodobě patří mezi nizozemskou špičku, letos se probojoval do vyřazovací fáze EL a jeho kvalita je tedy nesporná. Za favorita se považovat nemůžeme, ale bez šance na úspěch také nejsme," vyjádřil se Hake diplomaticky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.20 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Go Ahead Eagles - FC Groningen  (sobota 20:45)
Fotbalisté Go Ahead Eagles mají jednu z posledních šancí, jak se vyhnout přímému sestupu do druhé ligy a nyní potřebují v domácím prostředí proti Groningenu zvítězit. Tři kola před koncem jsou na poslední osmnácté pozici s pouhými třiadvaceti body a na sedmnáctou Rodu již ztrácí bodů pět, při případném neúspěchu tedy mohou po roce definitivně opustit nejvyšší soutěž. Hosté jsou v tabulce Eredivisie desátí se šestatřiceti body.

Domácí celek se naposledy představil na půdě jiného konkurenta z Tilburgu a dlouho s ním držel bezbrankový stav, pak ale v závěrečné dvacetiminutovce hned dvakrát inkasoval a odvezl si tedy prohru 0:2. Celkově zaznamenal třetí porážku v řadě za sebou, ani tentokráte ho nečeká snadná úloha. Groningen se totiž v poslední době dostal do střelecké pohody, z předchozích pěti zápasů jen jednou prohrál a ještě se snaží dostat do horní poloviny.

Naposledy si bez větších potíží poradil doma se Zwolle a deklasoval ho vysoko 5:1, cenný bod uhrál s Alkmaarem a na konto si připsal i skalp Nijmegenu. V tuto chvíli ztrácí na kvalifikaci Evropské ligy čtyři body a trenér Ernest Faber nic nevzdává. "Osmé místo není daleko, ovšem k němu potřebujeme být stoprocentní a k tomu musíme spoléhat na zaváhání soupeřů. Budeme bojovat až do posledního kola," uvedl Faber.

Hostující lodivod vzápětí varuje před podceněním sobotního protivníka a očekává od něj maximální nasazení. "Má zřejmě poslední šanci, jak ještě oddálit sestup o patro níže, my mu ale situaci rozhodně neulehčíme. Na Go Ahead by měla být znát určitá nervozita, na druhou stranu se bude prát o každý milimetr prostoru a pokusí se hrát v co nejrychlejším tempu. Musíme se dostatečně připravit na jeho agresivní pojetí," dodal závěrem kouč FC.

Domácí celek postrádá nemocného Maatsena, mimo hru zůstává David vinou poraněných kolenních vazů. Hosté přijedou bez Payneho (problémy se zadním stehenním svalem), van Weert nadále laboruje s kotníkem. Vzájemné zápasy jasně vyznívají pro Groningen, jenž od roku 2013 neprohrál s Go Ahead ani jednou z pěti případů. Letos s ním remizoval před vlastními fanoušky na stadionu Euroborg po výsledku 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.83 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - Willem II  (pátek 20:00)
Hráči Heerenveenu stále pokračují ve své mizérii v druhé polovině sezóny a v závěru tohoto ročníku ještě budou muset hodně bojovat alespoň o kvalifikaci Evropské ligy. Přitom po podzimní části to vypadalo, že mají velkou šanci skončit čtvrtí, nyní však jsou až na osmém místě se čtyřiceti body. Teď se pokusí v domácím prostředí zdolat konkurenční Tilburg, jenž má na dosah záchranu a je jedenáctý se šestatřiceti body.

SC v předchozích deseti duelech vybojoval pouhých sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu, jinak si na konto připsal hned sedm porážek. Minule zavítal na půdu vysoce favorizovaného Ajaxu a podlehl mu vysoko 1:5, předtím nezvládl ani ofenzivní přestřelku s Vitesse a na tohoto protivníka nestačil po výsledku 2:4. Velké problémy má hlavně v defenzívě, z uplynulých sedmi utkání totiž inkasoval hned jedenadvacetkrát.

Hosté naopak zažívají ve druhé polovině vzestup, velmi brzy se vzdálili sestupovým příčkám a momentálně se poohlížejí po horní polovině Eredivisie. Minule zvládli hodně důležitou bitvu s osmnáctým Go Ahead, nováčka zdolali v poměru 2:0 díky dvěma brankám v závěrečné dvacetiminutovce. Ukončili tak svou sérii tří porážek za sebou a jejich účast v baráži je prakticky vyloučená.

Domácí kouč Jurgen Streppel se bude muset obejít bez lehce zraněného van Akena. "Nehrajeme v dobré pohodě, děláme mnoho zbytečných chyb na vlastní polovině a špatná forma vyvrcholila v Amsterdamu. Našim úkolem je zabojovat o Evropskou ligu, k dodatečné kvalifikaci nám bude stačit osmé místo. Pokusíme se ho udržet, klíčový krok můžeme udělat právě proti Tilburgu. Čeká nás těžká zkouška, ale chceme ji za každou cenu zvládnout," řekl odhodlaně Streppel.

Willem se musí vypořádat s mnohem početnější marodkou než jeho páteční protivník. Mimo hru je nemocný Tshimanga, Wuytens se stále zotavuje po zranění hlavy. Na trávník se nepodívají ani Joppen (poraněné lýtko), Koppers (potíže s kotníkem), nigerijský útočník Ogbeche (problémy s kolenem) a Heerkens (po operaci břišních svalů). V podzimním vzájemném střetnutí uspěl Tilburg v nejtěsnějším poměru 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.10 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam31244381:2176
2.AFC Ajax31236272:2175
3.PSV Eindhoven31209262:2169
4.FC Utrecht31158849:3653
5.SBV Vitesse311461148:3748
6.AZ Alkmaar311113751:4646
7.FC Twente311291044:4245
8.SC Heerenveen311171352:4940
9.Heracles Almelo311071446:5137
10.FC Groningen318121146:4536
11.Willem II31991328:3936
12.ADO Den Haag31951732:5432
13.PEC Zwolle31881535:6032
14.SBV Excelsior317101438:5631
15.Roda JC316121325:4730
16.Sparta Rotterdam31771738:5928
17.NEC Nijmegen31771728:5728
18.Go Ahead Eagles31652029:6323

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslím si, že tento víkend sa rozhodne o všetkom, každopádne nech zvíťazí lepší

Reagovat
Stiksxx

Přesně. Jako s Ajaxem samozřejmě chci, abychom vyhráli. Ale líbí se mi jejich mančaft víc, než Feyenoordu, takže bych jim to přál víc. Feyenoordu bych to přál jen kvůli Dirkovi. A možná kvůli Gionavannimu.

Každopádně předvedenými výkony a výsledky by si to zasloužily oba týmy, takže ať už to vyhraje kdokoliv, bude to zasloužené.

Reagovat
smazaný uživatel

amen

Reagovat
jáá

uvidíme uvidíme, já se hlavně modlím, abychom se zvládli připravit na Lyon

Reagovat
Stiksxx

I tak je to super úspěch

Reagovat
afc ajax

Diký ja som bol velmi velmi spokojny s nasim vykonom proti shalke doma.Tak kebyze vieme hrať stale a ak by chlapci zostali spolu ako teraz 1-2 roky ,tak by sme mohli isť ovela dalej ..snàď sa raz toho dozijeme že nebude každý polrok niekto odchàdzať.:-( Lebo neaký euròpsky ùspech by sa už zišiel !!!

Reagovat
jáá

to určitě, tak Overmars má jít teda do Arsenalu?

z domácího výkonu proti S04 jsem byl úplně nadšený a jak říkáš, navázat na to by bylo super! jen se bojím že v dalším zápase bude chybět Veltman a Viergever :/ ale v Gelsenkirchenu bránil tete dost zodpovědně podle toho co jsem viděl

Reagovat
AjaxFans

Dlouho jsem neviděl Ajax hrát tak jako proti Schalke doma.I sám bodů byl překvapený,jak hráli.Chtel jsem m.u či Vigo,Lyon vůbec.Mel jsem tiket Ajax,Arnhem,Utrecht a neprohra twente.

Reagovat
AjaxFans

Jinak chtěl bych odkoupit Traoreho

Reagovat
afc ajax

ano má potenciál,a aj adekvátny výkon ale chelsea ho asi nedaruje zadarmo

Reagovat
AjaxFans

No zadarmo ne ale takych 7-8 MgA by byla přijatelná cena

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele