základní část, 32. kolo
22.04.2017 20:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - FC Groningen 2:3

Fotbalisté Go Ahead Eagles nedokázali ani v domácím prostředí překvapit konkurenční Groningen a po těsné porážce 2:3 se jeho šance alespoň na baráž výrazně ztenčily, momentálně jsou pouze v teoretické rovině. Nováček letošního ročníku je stále poslední osmnáctý s třiadvaceti body a na duo Sparta - Nijmegen má dvě kola před koncem pětibodové manko. Hosté se naopak díky tříbodovému zisku definitivně zachránili.

Domácí bojovali až do samého konce, jenže potřebovali vyhrát a v závěru tak stále více riskovali. Dvakrát dotáhli náskok FC, ovšem rozhodující trefu nakonec inkasovali ve třetí nastavené minutě. Utkání bylo od samého začátku ofenzivně laděné, hned v první minutě zahrozil Sam Hendriks a zády k brance hlavičkoval těsně vedle. V polovině první půle propadl centr Idrissiho z levé strany na kopačku Linssena a jeho bombu fantasticky vyrazil gólman Zwarthoed.

V dalším průběhu výrazněji zahrozili domácí Suk, Manu a Chirivella, na druhé straně nepřekonal vyběhnutého Zwarthoeda rozběhnutý Mimoun Mahi. Stejný hráč přeci jen otevřel skóre sobotního střetnutí ve 37. minutě, kdy si elegantně zpracoval balón po dlouhém nákopu Jenssena a přízemní střelou z dvanácti metrů překonal bezmocného strážce Eagles. Pět minut po přestávce promarnil obrovskou možnost na zvýšení vedení FC Jesper Drost.

Ten se ocitl zcela osamocen u zadní tyče po rohovém kopu z levého křídla, jenže nejprve nikým nehlídán hlavičkoval ze dvou metrů do tyče a z dorážky poslal míč příliš vysoko. I v následujícím průběhu se urodilo mnoho příležitostí na obou stranách, opravdový gólostroj byl k vidění až v závěrečné dvacetiminutovce. Domácím se podařilo vyrovnat v 74. minutě, po kolmici od Manua mířil Hendriks přesně k bližší konstrukci kolem brankáře Padta.

Groningen se znovu dostal do vedení o šest minut později, po skvělé přihrávce od Bacuny obešel Drost s mírnými problémy Zwarthoeda a i přes klopýtnutí se trefil přímo ke vzdálenější tyči. Go Ahead opět srovnalo v 89. minutě, pas Locinga propadl k Darrenu Maatsenovi a ten zblízka rozvlnil síť. Hosté přeci jen využili obrovského rizika soupeře v nastaveném čase, po nahrávce od Sørlotha zužitkoval sólo Mahi a svou druhou trefou v tomto duelu zařídil pro svůj tým tři body.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele