základní část, 32. kolo
22.04.2017 19:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 2:1

Alkmaar se svým přímým konkurentem o co nejlepší umístění v horní polovině tabulky lépe zvládl koncovku sobotního střetnutí a nakonec zvítězil po výsledku 2:1, i když ještě necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem prohrával. Díky cennému tříbodovému zisku se dostal na páté místo s devětačtyřiceti body o bod před šestý Arnhem, se kterým se tuto neděli utká ve finále národního poháru. Twente je po porážce sedmé s pětačtyřiceti body.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a už ve 4. minutě si vytvořili první solidní možnost. Z pravé strany pokutového území nebezpečné vypálil Dabney dos Santos a brankář Marsman dokázal jeho bombu odvrátit jednoruč na rohový kop. V polovině úvodního dějství se poprvé ozvali hosté. Jensen se odpoutal od svého protihráče a po přihrávce do běhu vystřelil z první placírkou, jeho pokus minul jen velmi těsně pravou spojnici domácí branky.

V dalších minutách byly vidět oba obranné bloky, hra se rozpohybovala až po vstřelené brance Enschede z 65. minuty. O tu se postaral Joachim Andersen, který po načechraném centru Klicha z pravé strany vyskočil nejvýše v brankovém území soupeře a pohotovou hlavičkou pokořil gólmana Krula. Za další dvě minuty mohl na druhé straně okamžitě vyrovnat van Eijden, ale zblízka si na připraveného Marsmana nepřišel.

AZ s přibývajícím časem stále zvyšovalo svůj tlak a kýženého srovnání stavu se dočkalo v 81. minutě. K přímému volnému kopu z levé strany z hranice šestnáctky se postavil Bel Hassani, svým centrem napálil hlavu stojícího obránce Peeta Bijena a od ní se balón odrazil za záda zkoprněného Marsmana, tohle byl vskutku hodně nešťastný moment pro hostující výběr. Enschede si ještě více zkomplikovalo situaci o pět minut později.

Střelec úvodního gólu Andersen obdržel během šesti minut hned dvě žluté karty a po následné červené tak musel předčasně odejít do sprch. V samém závěru měli domácí obrovský tlak, Marsman několikrát hasil nebezpečné závary před svou brankou a nakonec podruhé inkasoval v nastaveném čase. Střídající Fred Friday po dvaceti minutách strávených na hřišti předvedl krásné sólo téměř z poloviny hřiště, elegantně se zbavil protihráče a pak přízemní střelou ke vzdálenější tyči rozhodl o vítězství svého výběru.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přidávám další zajímavost. Alkmaar nevyhrál ve 28. a 30. kolle za kurzy 1,54 a1,38. Přijde 32. kolo 1,68 samo jednička. Kurwa kdo tenhle bordel řídí?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele