základní část, 32. kolo
22.04.2017 19:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1:2

Derby o Overijssel zvládl lépe Heracles, který díky dvěma brankám Samuela Armenterose pojistil své postavení ve středu tabulky. Zwolle čtyři minuty před koncem stačilo pouze snížit Tedem van de Pavertem a ve zbývajících dvou kolech se bude muset o ligovou záchranu ještě poprat. Na barážové pásmo disponuje čtyřbodovým náskokem.

Už čtyřikrát za sebou PEC před vlastními fanoušky neprohrál, dokázal nedávno obrat o body i o titul bojující Feyenoord, protože však stále čeká na vítězství už čtyři kola v řadě, není jeho udržení se v nejvyšší soutěži stále jistou záležitostí. Své fanoušky po kruté porážce na půdě Groningenu nepotěšil a inkasoval minimálně dvakrát už počtvrté.

Klub z Almela je v Eredivisie jeden z mála celků, kterému jde v podstatě jen o konečné umístění ve středu tabulky. A body v tuhle chvíli potřeboval spíše jeho soupeř. K žádným kalkulacím v tomhle střetnutí těchto dvou lokálních rivalů ale nakonec nedošlo. O všem podstatném se mimochodem rozhodlo po přestávce.

V prvním poločase jsme viděli jen pár sporadických příležitostí. V 9. minutě mohl Brock-Madsen potrestat minelu hostujícího gólmana Castra, nicméně mířil pouze mimo. Ve 22. minutě spálil velkou šanci Menig, na druhé straně Niemeijer ve 35. minutě hlavičkoval ze slušné pozice, ale ani on nezměnil průběžné nerozhodné skóre.

Deset minut po obrátce Heracles nakročil ke svému druhému vítězství na venkovních hřištích během uplynulých třech kol. Peterson udělal kličku směrem k brankové čáře, odtud přihrál na hranici brankového území, kde číhající Armenteros doklepl míč k tyčce. Vyrovnat se snažil Saymak, avšak Castro byl v bráně na svém místě.

Dvacet minut před koncem hosté svoje vedení navýšili. Soupeř si vůbec nepohlídal ofsajdovou past, Darri poslal pas na zcela volného Armenterose, jenž sám před brankářem van der Hartem nezaváhal. V 86. minutě ještě domácí ucítili naději, přesná hlavička van de Paverta po rohovém kopu Warmerdama ale ke kýženému úspěchu nevedla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele