základní část, 32. kolo
23.04.2017 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 0:1

Den Haag dokázal navázat na zlepšené výkony z poslední doby, na půdě velkého konkurenta ze Sparty Rotterdam zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a definitivně si tak zajistil účast v příštím ročníku nizozemské nejvyšší soutěže. Před barážovými příčkami právě Sparty a Nijmegenu už totiž má nedostižný sedmibodový náskok. ADO poskočil na dvanáctou pozici s pětatřiceti body, Sparta je s osmadvaceti body na šestnáctém místě.

Hostující výběr byl ještě před několika koly považován za jednoho z největších kandidátů na přímý sestup, ovšem po výměně trenéra se začal zvedat. Pod vedením Fonse Groenendijka získal z předchozích devíti duelů hned osmnáct bodů a pouze jednou prohrál. Naopak rotterdamský klub je ve velkých problémech, na patnáctou pozici Rody ztrácí dva body a v současnosti prohrál v Eredivisii již popáté za sebou.

Hosté měli skvělý vstup do nedělního utkání a jedinou branku vsítili již po deseti minutách hry. Počtvrté v této sezóně se za Den Haag trefil osmadvacetiletý útočník Abdenasser El Khayati, jenž po akci na levé straně obdržel přihrávku do středu hřiště, posunul si balón blíže k soupeřově brance a náramně vypálil. Jeho výtečný pokus se odrazil od pravé konstrukce do sítě, plachtící brankář Kortsmit neměl nejmenší šanci zasáhnout.

Od tohoto momentu se domácí snažili útočit, jenže jejich rozehrávka vázla a pokusy ze střední vzdálenosti neměly potřebné parametry. Den Haag předváděl skvělou obrannou hru, Spartu prakticky nepouštěl blíže ke své brance a gólman Zwinkels neměl až do závěrečného hvizdu výraznější práci.

Ani hostům se v ofenzívě nedařilo, jejich akce většinou končily kvůli nepřesným finálním přihrávkám. Po závěrečném hvizdu vybuchla v hostujícím táboře obrovská radost, naopak tváře domácích příznivců zaplavila vlna zmaru a nervozity. ADO zavítá začátkem května na půdu týmu Heracles Almelo a může si tento duel naplno užít, Sparta se na vlastním stadionu pokusí překvapit favorizované Twente.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele