základní část, 32. kolo
23.04.2017 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Roda JC 1:0

Utrecht dokázal potvrdit úlohu favorita proti zachraňující se Rodě Kerkrade a po vyrovnaném průběhu ji nakonec přehrál nejtěsnějším poměrem 1:0, jedinou branku vsítil tři minuty před koncem. Díky cennému tříbodovému zisku si definitivně zajistil čtvrtou příčku v tomto ročníku Eredivisie a bude se připravovat na dodatečnou kvalifikaci o EL. Hosté naopak musí bojovat o udržení v nejvyšší soutěži ve dvou zbývajících kolech.

FC doposud posbíral šestapadesát bodů a před pátým Alkmaarem má nedostižný sedmibodový náskok. Hosté jsou v tabulce na patnácté pozici se třiceti body a budou odrážet nápor Nijmegenu se Spartou Rotterdam, před kterými mají náskok dvou bodů. Po opatrném začátku se poprvé výrazněji ozvali domácí. Ve 28. minutě se po svižné akci na levé straně a následném centru do pokutového území snažil akrobaticky zakončit Kerk, avšak balón těsně netrefil.

Tři minuty před přestávkou vyzkoušel štěstí z přímého volného kopu z více jak dvaceti metrů Zakaria Labyad a horní tyčku přestřelil zhruba o dva metry. Vzápětí se po rohovém kopu z pravé strany probojoval k hlavičce u bližší tyče obránce van der Maarel, ani on však do prostoru tří tyčí nezamířil. Deset minut po změně stran promarnil obrovskou příležitost na úvodní změnu stavu domácí kanonýr Haller, jenže v tváří tvář proti brankáři van Leerovi neuspěl.

V 58. minutě neproměnil Utrecht svou největší dosavadní možnost, když se na levém křídle prosmýkl mezi dvěma protihráči Kerk a z deseti metrů napálil přízemním pokusem levou tyč, od které se míč odrazil zpět do pole. Od tohoto momentu Roda ještě lépe bránila a poprvé se ozvala v 79. minutě. Ajagun svou kolmicí za obranu vyzval ke skórování Rosheuvela, ale ten obdržel balón na dlouhou nohu a jemnou tečí vyběhnutého gólmana Jensena nepřekonal.

O čtyři minuty později propálil Kerk obětavého van Leera, nicméně hostujícího strážce zastoupil na poslední chvíli jeden z hráčů Kerkrade a míč dokázal odkopnout z brankové čáry do bezpečí. Klíčový okamžik se nakonec zrodil v 87. minutě, vítěznou trefu favorita vsítil Labyad. Čtyřiadvacetiletý marocký rodák se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a utěšenou ranou překonal skákajícího van Leera.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět jedna zajímavost.Ve 28.kole vyhrál Utrecht za kurz 1,6 o 2 goly, ve 30.za kurz 1,9 o 3 goly ve 32. za kurz 1,5 o jeden gol.Kurwa kdo a odkud tenhle bordel řídí?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele