Eredivisie - souhrn 28. kola

16.03.2018, 21:55, aktualizováno 18.03.2018, 18:38
Komentáře a souhrny
Feyenoord si přivezl ze Zwolle tři body, ale ke konci divoké sedmigólové přestřelky se musel o výsledek obávat. Alkmaar si poradil s Groningenem. Ajax rozstřílel Spartu na jejím hřišti a Roda vyhrála v Bredě. PSV Eindhoven odčinil debakl z Tilburgu, doma porazil Venlo a přiblížil se k titulu. Zajímavý závěr základní části před sebou má ADO Den Haag, který bude hrát o účast v playoff o Evropskou ligu. Pomohl mu k tomu výsledek z předehrávky 28. kola, v níž vyhrál 2:1 na půdě konkurenčního Excelsioru. Twente se rozešlo smírně s Willemem II...

PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam 3:4

18.03.2018 16:45

Góly: 52. Mustafa Saymak, 85. Piotr Parzyszek (pen.), 88. Piotr Parzyszek - 10. Robin van Persie, 15. Robin van Persie, 51. Karim El Ahmadi, 78. Tonny Vilhena

Feyenoord navázal na minulé vítězství s Alkmaarem a teď dokázal zvítězit po hodně divokém průběhu na půdě Zwolle. Výsledek 4:3 rozhodně není obvyklý, oba týmy však od samého začátku hrály hodně ofenzivně.

Rotterdamský výběr měl skvělý vstup do zápasu a během čtvrthodiny vedl o dvě branky. PEC naopak v závěrečné desetiminutovce zdramatizoval duel dvěma brankami, ale na bodový zisk to již nestačilo.

Domácí tedy nevyhráli v nejvyšší soutěži ani pošesté v řadě a v tabulce jsou stále sedmí se čtyřiceti body, ve zbývajícím průběhu na ně čeká tuhý boj alespoň o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Hosté se po druhé výhře za sebou posunuli na čtvrtou pozici s osmačtyřiceti body a před pátým Utrechtem jsou o skóre, na třetí Alkmaar mají manko téměř nedostižných jedenácti bodů. Do první větší příležitosti nedělní dohrávky se dostalo Zwolle v 10. minutě.

V úniku se ocitl Menig, ale zblízka na brankáře Jonese nevyzrál, poté se k dorážce ještě probojoval Namli, ovšem ve stoprocentní pozici minul prostor tří tyčí. Pravidlo nedáš-dostaneš fungovalo na jedničku, neboť se na druhé straně po rychlém protiútoku trefil Robin van Persie. Ten se po přihrávce z levé strany a následném přistrčení od Berghuise zjevil před hranicí brankového území a ve skluzu dopravil míč za záda brankáře Boera.

Stejný hráč skóroval podruhé v 15. minutě. Tentokráte využil dobré práce Boëtiuse na levé straně pokutového území a levačkou se zkušeně trefil ke vzdálenější tyči. To bylo z prvního poločasu vše, další velké možnosti byly k vidění v tom druhém.

Ve 49. minutě pálil ze střední vzdálenosti Namli jen do náruče Jonese, o dvě minuty později přidal na druhé straně třetí hostující gól Karim El Ahmadi. Po jeho ráně z pětadvaceti metrů výrazně chyboval Boer a prudký balón se od jeho ruky odrazil přímo do horní síťky.

Neuběhlo ani dalších 60 sekund a Zwolle snížilo, po zpětné přihrávce Ehizibueho nedal Jonesovi žádnou šanci na úspěch Mustafa Saymak bombou z osmi metrů - 1:3. Zhruba dvacet minut před koncem podržel svůj celek Jones, když včas vyběhl proti Dekkerovi, hosté se definitivně uklidnili v 78. minutě. Tříbrankový náskok jim vrátil Tonny Vilhena, jenž po přesně načasované křižné nahrávce od Berghuise neměl problémy zakončit do prázdné branky.

Hosté od 85. minuty polevili a málem sem jim to vymstilo. Od tohoto momentu totiž skóroval hned dvakrát během tří minut Piotr Parzyszek. Nejprve proměnil pokutový kop umístěnou přízemní střelou k levé tyči, následně se k němu odrazil míč do předbrankového prostoru po zblokované přihrávce Freireho a ze šesti metrů pokořil stojícího Jonese. Na více už domácím nezbyl čas, Feyenoord si těsný náskok přeci jen pohlídal.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - AFC Ajax 2:5

18.03.2018 14:30

Góly: 31. Michiel Kramer, 90. Ryan Sanusi - 33. Klaas-Jan Huntelaar, 53. Lasse Schöne, 59. Justin Kluivert, 66. Hakim Ziyech, 86. Hakim Ziyech

Ještě do poločasu držel outsider tohoto souboje remízu. Nakonec však Ajax po přestávce přece jenom zabral a z Rotterdamu si odvezl očekávané tři body. Sparta pomýšlela po dvou předchozích vítězstvích na nějaký bodový úspěch, amsterdamský klub si však výsledek pohlídal. A odpoutal se od třetího Alkmaaru na rozdíl pěti bodů, na vedoucí PSV přitom ztrácí znovu sedm.

O záchranu bojující domácí neměli v tomhle duelu rozhodně co ztratit. A začali proti svému protivníkovi hodně zostra. Už ve 12. minutě se do tutové příležitosti propracoval Mühren, jenž vypálil z voleje, nicméně výtečný brankář Onana pohotově zasáhl. Ve 20. minutě se snažil z přímého kopu prosadit Ahannach, jeho technický pokus ale skončil těsně vedle.

Zhruba po půlhodině hry už Sparta další ze svých šancí využila. Bránící Schöne prodloužil centr z rohového čtvrtkruhu nešťastně na zadní tyč na protihráče Kramera, a ten snadno hlavou zavěsil do šibenice. Ovšem de Godenzonen poměrně záhy odpověděli na tuhle soupeřovu trefu. David Neres přihrál balón před bránu Huntelaarovi, a ten ho popostrčil za brankovou čáru.

Ještě do poločasu mohli hosté vsítit jednu branku, ve 45. minutě se ocitl sám před gólmanem Huthem zcela nehlídaný Huntelaar, jeho hlavička byla vyražená k Wöberovi, jenž pohotově dorážel, ovšem jeho gól nemohl být uznaný pro ofsajd. Ajaxu však tahle skutečnost vlastně nemusela vůbec vadit. Sedm minut po obrátce totiž započal svou pouť k výhře.

Vše načal Schöne, který využil nabídnuté standardky, obstřelil zeď a míč poslal přesně k tyči. Huth se po tomhle pokusu mohl jenom ohlédnout. V 59. minutě se na střeleckou listinu zapsal taktéž Kluivert, jemuž vyloženou pozici náramně připravil van de Beek. A pak zaúřadoval Ziyech, který zužitkoval rychlý brejk a parádním zakončením obstřelil bezmocného Hutha.

Rotterdamský klub s průběžným negativním stavem mohl už jen těžko něco dělat. Jeho ztráta na bezpečné příčky se tak navýšila na šest bodů, protože Willem II v sobotu aspoň remizoval v Twente. Doplňme ještě, že pátou branku hostů přidal z přímého kopu Ziyech, domácí v nastavení korigovali díky Sanusimu, který zacílil do dolního rohu brány taktéž z přímáku.

Více informací k zápasu

NAC Breda - Roda JC 0:1

18.03.2018 14:30

Góly: 37. Donis Avdijaj

Roda Kerkrade se probudila snad v poslední možnou chvíli, po čtyřech porážkách v řadě včetně té minulé s konkurenční Spartou Rotterdam (2:0) dokázala zabrat na půdě nováčka z Bredy a po vítězství 1:0 opustila po hodně dlouhé době poslední osmnáctou pozici. V tuto chvíli je sedmnáctá s dvaceti body, na Spartu ztrácí jediný bod. Naopak NAC neudělal zřejmě poslední krok k jisté záchraně a klesl na patnácté místo se sedmadvaceti body.

Po dvou předchozích výhrách však nemusí panikařit, situaci má pořád ve svých rukách. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce zahrozili poprvé domácí zhruba v polovině úvodního dějství, po krásné kolmici za obranu nevyšla klička unikajícímu Ambrosemu a brankář Jurjus odkopl míč nohou do strany. Po půl hodině hry si nabíhal na nenápadný centr z křídla Umar, ale z pěti metrů trestuhodně nedopravil balón mezi tři tyče.

Hosté prorazili z ničeho nic ve 37. minutě, jediný gól nedělního klání vsítil Donis Avdijaj. Jednadvacetiletý kosovský útočník skóroval v novém působišti vůbec poprvé, v klubu hostuje od ledna z německého Schalke. Mladík si sklepl pas od Schahina na prsa, následně vypálil z otočky z dvanácti metrů a jeho prudká rána zapadla přesně k levé tyči kolem gólmana Bertramse. Kerkrade mohlo zvýšit své vedení ve 48. minutě, jenže nastřelilo pouze tyč.

Domácí byli blízko k vyrovnání o jedenáct minut později, kdy si krásný centr Sporksledeho z pravého křídla zpracoval Umar a pak střílel ze sedmi metrů po zemi, avšak míč olízl pouze vzdálenější tyčku. Stejný hráč se díky skvělé individuální práci dostal v 65. minutě do samostatného úniku, jenže v zakončení tentokráte svou chladnokrevnost nepotvrdil a jeho střelu z mírného úhlu vyrazil fantastický Jurjus.

S přibývajícím časem začali domácí stále více riskovat, nicméně až do závěrečného hvizdu nenašli recept na koncentrovanou obranu protivníka. Roda se snažila dostávat do brejků, v závěrečné desetiminutovce však svou vlastní polovinu příliš často neopouštěla. Po reprezentační přestávce zavítá do Arnhemu a pokusí se o překvapení, Breda bude hrát na půdě vedoucího PSV Eindhoven a v jejím případě může v body jen doufat.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Groningen 3:2

18.03.2018 12:30

Góly: 53. Jonas Svensson, 66. Guus Til, 90+2. Alireza Jahanbakhsh - 70. Tom van Weert, 83. Ritsu Doan

Zápas jako na houpačce, tak se dá charakterizovat nedělní souboj mezi Alkmaarem a Groningenem. Domácí vedli 2:0, ovšem houževnatý soupeř se nevzdal a zhruba deset minut před koncem srovnal. Poslední slovo přeci jen měl favorit tohoto utkání, když o svém těsném vítězství 3:2 rozhodl bankou ve druhé nastavené minutě. Přitom po prvním bezbrankovém poločase se zdálo, že se diváci příliš gólů nedočkají.

AZ tak napravil minulé zaváhání v Rotterdamu s Feynoordem (1:2), v tabulce si upevnil třetí pozici s devětapadesáti body a na druhý Ajax stále ztrácí bodů pět, před čtvrtým Feyenoordem disponuje šest kol před koncem pohodlným jedenáctibodovým náskokem. Hosté po nedávné výhře se Zwolle (2:0) působili sebevědomým dojmem a za svůj výkon se v žádném případě nemusí stydět, v Eredivisii jim patří třináctá příčka s devětadvaceti body.

První větší možnost se zrodila po necelé čtvrthodině hry, kdy se domácí dostali do brejku. Na závěrečný přízemní centr Ouwejana si před branku nabíhal kapitán Weghorst, ale o centimetry na míč nedosáhl. Zhruba v polovině úvodního dějství předvedl hezkou individuální akci pozdější hrdina Alireza Jahanbakhsh a po průniku střílel osamocen z deseti metrů, jenže horní tyčku zhruba o metr přestřelil.

Ještě do poločasu mohl skórovat Groningen, nicméně po závaru před brankářem Bizotem se pouze chvěla levá tyč. Ve druhém dějství se hra rozhýbala a AZ šel do vedení v 53. minutě. Jonas Svensson využil nahrávky Jahanbakhshe z pravé strany a z hranice brankového území usměrnil balón elegantně patičkou ke vzdálenější tyči. O třináct minut později zařídil dvoubrankové vedení AZ Guus Til, jenž nadvakrát se štěstím dopravil míč těsně za brankovou čáru.

Hosty jako by tento moment nabudil a v 70. minutě snížili. Jiskřičku naděje na bodový zisk vykřesal Tom van Weert, který po krásné kolmici za obranu od Ritsu Doana propálil ze šesti metrů bezmocného Bizota. V 83. minutě nečekaně srovnal sám japonský kanonýr Doan, když po kličkované vystřelil z hranice šestnáctky a i přes teč Bizota parádně zavěsil do levého horního rohu. Když už se zdálo, že se na remíze nic měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli udeřil domácí Jahanbakhsh a po rohovém kopu se trefil k bližší tyči.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Utrecht 2:2

17.03.2018 20:45

Góly: 39. Morten Thorsby, 76. Reza Ghoochannejhad - 18. Mark van der Maarel, 88. Cyriel Dessers

Pouhé dvě minuty dělily Heerenveen od velmi cenného vítězství nad Utrechtem. K tomu, aby se dostal do první sedmičky a mohl si zahrát play-off o Evropskou ligu, potřebuje ve zbývajících kolech zabrat a dohnat nemalé manko na tuhle metu, a právě souboj s Utrechtem, který byl před tímto utkáním na čtvrtém místě, byl ideální příležitostí. Byla z toho ovšem jen plichta.

Hosté v posledních deseti ligových střetnutích prohráli jen jednou jedinkrát, a to na půdě vedoucího PSV, jinak v minulých šesti případech celkem pětkrát zvítězili. Navíc v posledních čtyřech vzájemných zápasech svého protivníka vždy porazili, naposledy s ním padli v lednu roku 2015. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že by se o bodový úspěch neměli výrazněji strachovat.

Už vůbec pak nepočítali s tím, že budou muset v závěru hodně zabrat, aby neprohráli, připomeneme-li, že se již od 18. minuty ujali vedení. Na stadionu Abeho Lenstry foukal docela silný vítr, především v první půli tahle skutečnost komplikovala oběma týmům jejich plány. Možná že ale právě povětrnostní podmínky dopomohly Utrechtu k úvodní brance tohoto zápasu.

Labyadův centr z rohového čtvrtkruhu doplachtil až na zadní tyčku, tam vznikl poměrně velký závar, a z něho se ve finále dokázal prosadit důrazný van der Maarel. Ve 38. minutě se naopak podařilo frískému celku srovnat stav. Dumfriesův centr zprava propadl až na brankovou čáru, kde se vůbec nenacházel dezorientovaný gólman Jensen, a Thorsby měl snadnou pozici skórovat.

I ve druhém poločase bylo dění na hřišti hodně napjaté a těsné. V podstatě až poslední dvacetiminutovka nabídla nějaké gólové šance. Tu první spálil v 73. minutě dosud neviditelný Ghúčannejhád, jehož střela z vápna skončila vedle brány. I kdyby se však íránskému reprezentantovi přece podařilo rozvlnit síť, jeho trefa by stejně nebyla uznaná pro ofsajd.

O pár chvil později si již Ghúčannejhád svou náladu po své neproměněné příležitosti napravil, zpracoval si v pokutovém území balón po dlouhém auta Woudenberga a zamířil ke vzdálenější tyčce. Poslední slovo si ale vzali svěřenci kouče Jeana-Paula de Jonga. Na hranici šestnáctky se s míčem otočil náhradník Dessers, a jeho tečovaná střela zaplula obloučkem pod břevno.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - VVV Venlo 3:0

17.03.2018 19:45

Góly: 68. Marco van Ginkel, 80. Hirving Lozano, 83. Marco van Ginkel (pen.)

PSV Eindhoven dokázal napravit minulý výprask s Tilburgem (0:5) a tentokráte v domácím prostředí zdolal nováčka z Venla v poměru 3:0, i když po prvním poločase hrál se svým protivníkem smírně. V tabulce Eredivisie udržel na čele sedmibodový náskok před druhým Ajaxem a ten se pokusí uhájit ve zbývajících šesti kolech. VVV je na dvanáctém místě s třiatřiceti body a o setrvání v nejvyšší soutěži se stále strachovat nemusí.

Domácí mohli poprvé skórovat po šesti minutách, kdy si na centr Bergwijna z levého křídla naskočil Luuk de Jong a z hranice brankového území hlavičkoval o pár decimetrů vedle vzdálenější konstrukce. Ani ne za minutu se do podobné pozice dostali hosté, prostor tří tyčí minuly zhruba o půl metru. Ve 20. minutě se poprvé ukázal navrátilec v sestavě Lozano, jenž z otočky mířil po zemi pouze do náruče brankáře Unnerstalla.

Ještě do poločasu se domácí dostali do dvou dobrých možností. Nejprve ve 37. minutě zkusil akrobatické zakončení nůžkami opět Lozano a mířil do zámezí kolem pravé tyče, následně hlavičkoval po jeho centru z levého křídla de Jong. Ten už zvedal ruce nad hlavu, ale Unnerstall na poslední chvíli parádně jednoruč vyrazil míč do strany. Druhý poločas probíhal v opatrném duchu, PSV hodně pomohl moment z 58. minuty.

To byl totiž vyloučen Ralf Seuntjens, který těsně před hranicí pokutového území poslal k zemi unikajícího Hendrixe a po druhé žluté kartě se předčasně pakoval do sprch. Po následném přímém volném kopu hlavičkoval u přední tyče zády k brance Schwaab a orazítkoval vzdálenější konstrukci. V 66. minutě po přistrčení od de Jonga nepropálil Bergwijn zblízka Unnerstalla, domácí se dočkali zaslouženého vedení za další dvě minuty.

Ledy prolomil Marco van Ginkel, když po rohovém kopu z levé strany dotlačil míč nadvakrát hlavou do sítě u zadní tyče. V 80. minutě pojistil náskok favorita Lozano, mexická hvězda dopravila balón ve skluzu do odkryté branky po prudší nahrávce od Bergwijna. O tři minuty později byl v rohu šestnáctky faulován de Jong, k exekuci pokutového kopu se postavil van Ginkel a střelou k levé tyči do protipohybu Unnerstalla pečetil výhru PSV.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Heracles Almelo 0:0

17.03.2018 19:45

Góly: -

Duel favorizovaného Vitesse s konkurenčním Heraclesem svého vítěze nepoznal, oba celky se v celkem nudném utkání rozešly smírně bez branek a vzhledem k průběhu se dá říci, že remíza byla naprosto zasloužená. Arnhem tak nedokázal odčinit poslední výprask s Utrechtem (1:5) a přímá účast v evropských pohárech se mu vzdálila. V tabulce mu patří šesté místo s dvaačtyřiceti body a za pátým Utrechtem i čtvrtým Feyenoordem zaostává o bodů šest.

Almelo se díky bodu udrželo v horní polovině Eredivisie, konkrétně se nachází na deváté pozici se sedmatřiceti body a na sedmé Zwolle má manko tří bodů. Duel od samého začátku probíhal v hodně opatrném duchu, soupeři se především soustředili na defenzivní úkoly a v ofenzívě jim to skřípalo. Nefungoval přechod na útočnou polovinu, a když někdy vyšel, tak akce ztroskotaly na nepovedených finálních přihrávkách.

Domácí měli od začátku územní převahu a zkoušeli ohrozit brankáře Castra střelami z dálky, nicméně Mount ani Matavž prostor tří tyčí vůbec netrefili. Vzápětí se k nebezpečné hlavičce probojoval Miazga a ani on nemířil přesně. Největší příležitost sobotního klání byla k vidění v polovině první části, kdy po rohovém kopu z levé strany a prodloužené hlavičce zakončoval z mírného úhlu u zadní tyče Kašia, ale Castro fantasticky před brankovou čarou vyrážel před sebe.

Ihned po změně stran vymyslel zajímavý centr Beerens a k hlavičce se dostal Linssen, ovšem proti jeho pokusu nemusel Castro zasahovat. Vzápětí už pokořil hostujícího strážce obránce Faye, jenže na poslední chvíli odkopl míč do bezpečí vracející se Pröpper. Krátce po odehrané hodině to zkusil z hranice pokutového území Beerens, avšak Castro byl připraven a u své pravé tyče schoval míč v rukavicích.

Domácí si vytvořili solidní tlak také v závěrečné desetiminutovce, jenomže ránu střídajícího van Bergrna odvrátil Castro do strany, síť nerozvlnili ani Maizga s Mountem. Vitesse po reprezentační přestávce přivítá předposlední Rodu Kerkrade a určitě si bude chtít spravit chuť. Heracles se v přímém souboji o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy utká s jedním z hlavních rivalů z Heerenveenu a o motivaci tak bude mít náležitě postaráno.

Více informací k zápasu

FC Twente - Willem II 2:2

17.03.2018 18:30

Góly: 43. Thomas Lam, 87. Peet Bijen - 14. Konstantinos Tsimikas, 70. Fran Sol

Twente nedokázalo ani podvanácté v řadě v nejvyšší soutěži zvítězit a kvůli nedělní výhře Rody se propadlo na poslední místo tabulky s devatenácti body, ve zbývajících šesti kolech tak bude mít obrovské starosti se záchranou. V sobotním duelu s Tilburgem dvakrát prohrávalo, v obou případech náskok protivníka dotáhlo. Hosté nepředvedli tak dobrý výkon jako před týdnem s PSV (5:0), ovšem i remíza je opět lehce přiblížila k udržení.

Enschede ztrácí na sedmnáctou Rodu jeden bod, za šestnáctou Spartou je o body dva a za patnáctou Bredou už o bodů osm. Willem se posunul na čtrnáctou pozici se sedmadvaceti body. Do zápasu měl skvělý vstup, už po necelé čtvrthodině hry šel do vedení, když se prosadil Konstantinos Tsimikas. Ten se po dvou skvělých zásazích brankáře Drommela opřel do odraženého míče z dvanácti metrů a šajtlí rozvlnil se štěstím síť.

V dalším průběhu sledovali diváci opatrný průběh z obou stran, Willem podruhé zahrozil sedm minut před přestávkou. Haye vyslal přízemní pokus z pětadvaceti metrů a Drommel byl znovu v pohotovosti, míč vyrazil do strany. Domácím se podařilo poprvé srovnat ve 43. minutě. K přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů se na levé straně postavil Maher a svým načechraným pasem našel ve středu pokutového území hlavu Thomase Lama.

Ten se postaral o ukázkový gól, neboť obloučkem zamířil přímo do bližšího horního rohu kolem bezmocného gólmana Wellenreuthera. Od tohoto momentu předváděly oba celky zodpovědný taktický výkon, Tilburg znovu vedl v 70. minutě. Po posledním hattricku proti PSV skóroval již počtrnácté v tomto ročníku Eredivisie španělský kanonýr Fran Sol a díky této trefě se drží na čele tabulky střelců společně s Mexičanem Hirvingem Lozanem.

Po hezké přízemní kombinaci na levém křídle a závěrečném centru od Tsimikase se hezky obtočil s míčem a pak zblízka uklidil míč pod Drommela doprostřed branky. Konečné slovo mělo Twente v 87. minutě, alespoň bod zařídil Peet Bijen. Třiadvacetiletý obránce se po rohovém kopu z levé strany a velkém závaru před Wellenreutherem nejlépe zorientoval po přistrčení od Lama a z hranice brankového území našel místo u levé konstrukce.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - ADO Den Haag 1:2

16.03.2018 20:00

Góly: 26. Milan Massop - 52. Bjørn Johnsen, 79. Bjørn Johnsen

Excelsior opět ukázal nevyrovnanost výkonů v letošním ročníku, po třech cenných výhrách na půdě soupeřů nedokázal před vlastním publikem udržet jednobrankový náskok z prvního poločasu a konkurenčnímu Den Haagu nakonec podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2. Rotterdamský tým je v tabulce na jedenácté pozici s pětatřiceti body, ADO si pojistil osmé místo s devětatřiceti body a stále živí šanci na kvalifikaci o Evropskou ligu.

SBV vstoupil do zápasu s větším odhodláním a do první větší možnosti se dostal po necelých dvaceti minutách. Bruins obdržel měkoučký pas do pokutového území, po zpracování na prsa se kličkou zbavil bránícího protihráče a v závěru akce vystřelil levačkou, jeho přízemní pokus směřující doprostřed branky schoval v rukavicích gólman Zwinkels. Domácí přetavili svůj mírný tlak ve vedoucí trefu zhruba dvacet minut před přestávkou.

Milan Massop využil krásného centru Bruinse z pravé strany od rohového praporku, na hranici brankového území prudce hlavičkoval a jeden z hráčů Den Haagu odkopával míč až za brankovou čarou do horní síťky. Následně se hra vyrovnala a vyložené šance naprosto vymizely, hosté z ničeho nic srovnali sedm minut po změně stran. Prosadil se nejlepší střelec ADO - tedy šestadvacetiletý norský útočník Bjørn Johnsen.

Ten měl při své první brance v páteční předehrávce štěstí, neboť tečovaná střela El Khayatiho z levé strany pokutového území narazila do levé tyče, Johnsen pak hlavou ze tří metrů pohodlně dorazil míč do odkryté branky. Od tohoto momentu hosté ožili a vývoj mohli otočit v polovině druhé půle. Falkenburg se dobře uvolnil po sklepnutí od Meijerse a nastřelil vzdálenější tyč, od které se balón odrazil k domácím hráčům.

V 79. minutě zaznamenal svou dvanáctou ligovou trefu v tomto ročníku Eredivisie hrdina Johnsen, když po kolmici od Immerse napřáhl z pětadvaceti metrů a jeho vysoký pokus zapadl k údivu všech přítomných k levé konstrukci za zkropnělého brankáře Zwarthoeda. O tři minuty později zazdil Excelsior svou jedinou vážnější příležitost na vyrovnání. Bruins střelou z první rozezvonil břevno a Den Haag poté ubránil hubený náskok až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven28232371:3171
2.AFC Ajax28204477:2764
3.AZ Alkmaar28185554:2959
4.Feyenoord Rotterdam28146854:3348
5.FC Utrecht28139648:4148
6.SBV Vitesse28119846:3742
7.PEC Zwolle281171037:4140
8.ADO Den Haag281161134:3939
9.Heracles Almelo281071140:5237
10.SC Heerenveen28991039:4536
11.SBV Excelsior281051335:4135
12.VVV Venlo28712931:4033
13.FC Groningen286111141:4529
14.Willem II28761540:5127
15.NAC Breda28761533:4727
16.Sparta Rotterdam28561726:5521
17.Roda JC28551827:5920
18.FC Twente28471732:5219

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Stiksxx

Diky za krásný dárek k narozeninám. Doufam ze to dotahnete k titulu.

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Stiksxx

Paráda Roda a Jurjus. Snad jeho první nula v lize. A Twente je poslední.

Reagovat
Seydou Doumbia

co se s Twente stalo?

Reagovat
ladyboy arsenal

tam nejsou love a letos si ani nedomluvili žádný hosty, loni jim duo Celina+Ünal udělali mraky bodů sami, teď tam nikoho takovýho nemaj

Reagovat
Seydou Doumbia

masakr..o finančních problémech jsem věděl, ale že by to bylo až na poslední místo ligy...

Reagovat
ladyboy arsenal

v ered budou imho chybět, vždycky hráli líbivej technickej fotbal, ale teď na to nemaj materiál a nechápu, že si nikoho nesehnali aspoň na hostovačku

Reagovat
AjaxFans

Střed tabulky by jim slušel

Reagovat
smazaný uživatel

Sa mi pacili v dobe ked tam hraval Mino Stoch.

Reagovat
Stiksxx

Me prijde ze hraci jako Tighadouini, Slagveer, Aissadi, Boere by krasne mohli hrát o poháry. Prijde mi ze ta ofenziva je vcelku v pohodě. Ale ta obrana je horsi. Chybi jim jeden hráč. Hrot, který by tam nasazel 15 golu za sezonu. Aspon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele