základní část, 28. kolo
17.03.2018 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - Willem II 2:2

Twente nedokázalo ani podvanácté v řadě v nejvyšší soutěži zvítězit a kvůli nedělní výhře Rody se propadlo na poslední místo tabulky s devatenácti body, ve zbývajících šesti kolech tak bude mít obrovské starosti se záchranou. V sobotním duelu s Tilburgem dvakrát prohrávalo, v obou případech náskok protivníka dotáhlo. Hosté nepředvedli tak dobrý výkon jako před týdnem s PSV (5:0), ovšem i remíza je opět lehce přiblížila k udržení.

Enschede ztrácí na sedmnáctou Rodu jeden bod, za šestnáctou Spartou je o body dva a za patnáctou Bredou už o bodů osm. Willem se posunul na čtrnáctou pozici se sedmadvaceti body. Do zápasu měl skvělý vstup, už po necelé čtvrthodině hry šel do vedení, když se prosadil Konstantinos Tsimikas. Ten se po dvou skvělých zásazích brankáře Drommela opřel do odraženého míče z dvanácti metrů a šajtlí rozvlnil se štěstím síť.

V dalším průběhu sledovali diváci opatrný průběh z obou stran, Willem podruhé zahrozil sedm minut před přestávkou. Haye vyslal přízemní pokus z pětadvaceti metrů a Drommel byl znovu v pohotovosti, míč vyrazil do strany. Domácím se podařilo poprvé srovnat ve 43. minutě. K přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů se na levé straně postavil Maher a svým načechraným pasem našel ve středu pokutového území hlavu Thomase Lama.

Ten se postaral o ukázkový gól, neboť obloučkem zamířil přímo do bližšího horního rohu kolem bezmocného gólmana Wellenreuthera. Od tohoto momentu předváděly oba celky zodpovědný taktický výkon, Tilburg znovu vedl v 70. minutě. Po posledním hattricku proti PSV skóroval již počtrnácté v tomto ročníku Eredivisie španělský kanonýr Fran Sol a díky této trefě se drží na čele tabulky střelců společně s Mexičanem Hirvingem Lozanem.

Po hezké přízemní kombinaci na levém křídle a závěrečném centru od Tsimikase se hezky obtočil s míčem a pak zblízka uklidil míč pod Drommela doprostřed branky. Konečné slovo mělo Twente v 87. minutě, alespoň bod zařídil Peet Bijen. Třiadvacetiletý obránce se po rohovém kopu z levé strany a velkém závaru před Wellenreutherem nejlépe zorientoval po přistrčení od Lama a z hranice brankového území našel místo u levé konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele