základní část, 28. kolo
17.03.2018 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 2:2

Pouhé dvě minuty dělily Heerenveen od velmi cenného vítězství nad Utrechtem. K tomu, aby se dostal do první sedmičky a mohl si zahrát play-off o Evropskou ligu, potřebuje ve zbývajících kolech zabrat a dohnat nemalé manko na tuhle metu, a právě souboj s Utrechtem, který byl před tímto utkáním na čtvrtém místě, byl ideální příležitostí. Byla z toho ovšem jen plichta.

Hosté v posledních deseti ligových střetnutích prohráli jen jednou jedinkrát, a to na půdě vedoucího PSV, jinak v minulých šesti případech celkem pětkrát zvítězili. Navíc v posledních čtyřech vzájemných zápasech svého protivníka vždy porazili, naposledy s ním padli v lednu roku 2015. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že by se o bodový úspěch neměli výrazněji strachovat.

Už vůbec pak nepočítali s tím, že budou muset v závěru hodně zabrat, aby neprohráli, připomeneme-li, že se již od 18. minuty ujali vedení. Na stadionu Abeho Lenstry foukal docela silný vítr, především v první půli tahle skutečnost komplikovala oběma týmům jejich plány. Možná že ale právě povětrnostní podmínky dopomohly Utrechtu k úvodní brance tohoto zápasu.

Labyadův centr z rohového čtvrtkruhu doplachtil až na zadní tyčku, tam vznikl poměrně velký závar, a z něho se ve finále dokázal prosadit důrazný van der Maarel. Ve 38. minutě se naopak podařilo frískému celku srovnat stav. Dumfriesův centr zprava propadl až na brankovou čáru, kde se vůbec nenacházel dezorientovaný gólman Jensen, a Thorsby měl snadnou pozici skórovat.

I ve druhém poločase bylo dění na hřišti hodně napjaté a těsné. V podstatě až poslední dvacetiminutovka nabídla nějaké gólové šance. Tu první spálil v 73. minutě dosud neviditelný Ghúčannejhád, jehož střela z vápna skončila vedle brány. I kdyby se však íránskému reprezentantovi přece podařilo rozvlnit síť, jeho trefa by stejně nebyla uznaná pro ofsajd.

O pár chvil později si již Ghúčannejhád svou náladu po své neproměněné příležitosti napravil, zpracoval si v pokutovém území balón po dlouhém auta Woudenberga a zamířil ke vzdálenější tyčce. Poslední slovo si ale vzali svěřenci kouče Jeana-Paula de Jonga. Na hranici šestnáctky se s míčem otočil náhradník Dessers, a jeho tečovaná střela zaplula obloučkem pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele