základní část, 28. kolo
18.03.2018 14:30 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - AFC Ajax 2:5

Ještě do poločasu držel outsider tohoto souboje remízu. Nakonec však Ajax po přestávce přece jenom zabral a z Rotterdamu si odvezl očekávané tři body. Sparta pomýšlela po dvou předchozích vítězstvích na nějaký bodový úspěch, amsterdamský klub si však výsledek pohlídal. A odpoutal se od třetího Alkmaaru na rozdíl pěti bodů, na vedoucí PSV přitom ztrácí znovu sedm.

O záchranu bojující domácí neměli v tomhle duelu rozhodně co ztratit. A začali proti svému protivníkovi hodně zostra. Už ve 12. minutě se do tutové příležitosti propracoval Mühren, jenž vypálil z voleje, nicméně výtečný brankář Onana pohotově zasáhl. Ve 20. minutě se snažil z přímého kopu prosadit Ahannach, jeho technický pokus ale skončil těsně vedle.

Zhruba po půlhodině hry už Sparta další ze svých šancí využila. Bránící Schöne prodloužil centr z rohového čtvrtkruhu nešťastně na zadní tyč na protihráče Kramera, a ten snadno hlavou zavěsil do šibenice. Ovšem de Godenzonen poměrně záhy odpověděli na tuhle soupeřovu trefu. David Neres přihrál balón před bránu Huntelaarovi, a ten ho popostrčil za brankovou čáru.

Ještě do poločasu mohli hosté vsítit jednu branku, ve 45. minutě se ocitl sám před gólmanem Huthem zcela nehlídaný Huntelaar, jeho hlavička byla vyražená k Wöberovi, jenž pohotově dorážel, ovšem jeho gól nemohl být uznaný pro ofsajd. Ajaxu však tahle skutečnost vlastně nemusela vůbec vadit. Sedm minut po obrátce totiž započal svou pouť k výhře.

Vše načal Schöne, který využil nabídnuté standardky, obstřelil zeď a míč poslal přesně k tyči. Huth se po tomhle pokusu mohl jenom ohlédnout. V 59. minutě se na střeleckou listinu zapsal taktéž Kluivert, jemuž vyloženou pozici náramně připravil van de Beek. A pak zaúřadoval Ziyech, který zužitkoval rychlý brejk a parádním zakončením obstřelil bezmocného Hutha.

Rotterdamský klub s průběžným negativním stavem mohl už jen těžko něco dělat. Jeho ztráta na bezpečné příčky se tak navýšila na šest bodů, protože Willem II v sobotu aspoň remizoval v Twente. Doplňme ještě, že pátou branku hostů přidal z přímého kopu Ziyech, domácí v nastavení korigovali díky Sanusimu, který zacílil do dolního rohu brány taktéž z přímáku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele