základní část, 28. kolo
18.03.2018 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - Roda JC 0:1

Roda Kerkrade se probudila snad v poslední možnou chvíli, po čtyřech porážkách v řadě včetně té minulé s konkurenční Spartou Rotterdam (2:0) dokázala zabrat na půdě nováčka z Bredy a po vítězství 1:0 opustila po hodně dlouhé době poslední osmnáctou pozici. V tuto chvíli je sedmnáctá s dvaceti body, na Spartu ztrácí jediný bod. Naopak NAC neudělal zřejmě poslední krok k jisté záchraně a klesl na patnácté místo se sedmadvaceti body.

Po dvou předchozích výhrách však nemusí panikařit, situaci má pořád ve svých rukách. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce zahrozili poprvé domácí zhruba v polovině úvodního dějství, po krásné kolmici za obranu nevyšla klička unikajícímu Ambrosemu a brankář Jurjus odkopl míč nohou do strany. Po půl hodině hry si nabíhal na nenápadný centr z křídla Umar, ale z pěti metrů trestuhodně nedopravil balón mezi tři tyče.

Hosté prorazili z ničeho nic ve 37. minutě, jediný gól nedělního klání vsítil Donis Avdijaj. Jednadvacetiletý kosovský útočník skóroval v novém působišti vůbec poprvé, v klubu hostuje od ledna z německého Schalke. Mladík si sklepl pas od Schahina na prsa, následně vypálil z otočky z dvanácti metrů a jeho prudká rána zapadla přesně k levé tyči kolem gólmana Bertramse. Kerkrade mohlo zvýšit své vedení ve 48. minutě, jenže nastřelilo pouze tyč.

Domácí byli blízko k vyrovnání o jedenáct minut později, kdy si krásný centr Sporksledeho z pravého křídla zpracoval Umar a pak střílel ze sedmi metrů po zemi, avšak míč olízl pouze vzdálenější tyčku. Stejný hráč se díky skvělé individuální práci dostal v 65. minutě do samostatného úniku, jenže v zakončení tentokráte svou chladnokrevnost nepotvrdil a jeho střelu z mírného úhlu vyrazil fantastický Jurjus.

S přibývajícím časem začali domácí stále více riskovat, nicméně až do závěrečného hvizdu nenašli recept na koncentrovanou obranu protivníka. Roda se snažila dostávat do brejků, v závěrečné desetiminutovce však svou vlastní polovinu příliš často neopouštěla. Po reprezentační přestávce zavítá do Arnhemu a pokusí se o překvapení, Breda bude hrát na půdě vedoucího PSV Eindhoven a v jejím případě může v body jen doufat.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele