Eredivisie - preview 28. kola

16.03.2018, 08:58, aktualizováno 18.03.2018, 08:36
Previews
Alkmaar si brousí zuby na body z duelu s Groningenem, po němž bude fandit Spartě Rotterdam, která hostí Ajax. V boji o záchranu se střetnou Breda s Rodou, pojistit si umístění na barážových pozicích o Evropskou ligu zase chtějí Zwolle a Feyenoord...
AZ Alkmaar - FC Groningen  (neděle 12:30)
Alkmaar má v tomto ročníku stále ještě šanci na mistrovský titul, i když dvanáctibodová ztráta na vedoucí PSV se sedm kol před koncem zdá být příliš velká. Nicméně na druhé místo Ajaxu zaručující kvalifikaci Ligy mistrů ztrácí reálných pět bodů a hlavně - na třetím místě má solidní devítibodový náskok před čtvrtým Utrechtem. Teď bude plnit úlohu velkého favorita proti Groningenu, jenž se po minulé výhře přiblížil k záchraně.

Hosté v dosavadním průběhu vybojovali devětadvacet bodů, patří jim třináctá pozice a před šestnáctou barážovou příčkou Sparty je o osm bodů. FC až do posledního kola nedokázal v nejvyšší soutěži zvítězit osmkrát po sobě, z toho hned šestkrát remizoval a dvakrát prohrál. Naposledy přivítal trápící se Zwolle, díky vlastní brance protivníka v úvodním dějství vedl a svůj náskok pojistil gólem Hrustiče v nastaveném čase (2:0).

Tým do konce tohoto ročníku povede Ernest Faber a ten už doufá, že jeho svěřenci udrží prvoligovou licenci i pro příští sezónu. "Výhra s PEC byla nesmírně důležitá hlavně po psychické stránce, i když na druhou stranu žádnou jistotu nemáme. Pevně věřím, že se soupeře s věhlasným jménem nezalekneme a budeme hrát to, na co máme. Za těchto okolností bychom byli spokojeni i s bodem," uvedl Faber na předzápasové tiskové konferenci.

AZ naopak až do týden starého duelu v Rotterdamu bodoval naplno třikrát v řadě a neprohrál dokonce v devíti ligových střetnutích za sebou. Minule se snažil uspět na stadionu De Kuip, jenže Feyenoordu podlehl po boji v poměru 1:2. "Atmosféru jsme si užili, nicméně s výkonem ani výsledkem nemůžeme být spokojeni. Tato porážka nás nesmí položit, proti Groningenu se musíme výrazně zlepšit," řekl se zdviženým prstem John van den Brom.

Domácí lodivod nemůže využít služeb českého krajánka Mihálika (po operaci kolenních vazů), na marodce se dále nacházejí Vejinovič, Boadu, Stengs (všichni tři poraněné koleno) a také Helmer (problémy se zadním stehenním svalem). FC se musí obejít bez nemocného Dána Larsena, Absalema trápí kotník. Na podzim se zrodilo mírné překvapení, Groningen totiž uhrál se svým nadcházejícím rivalem bod po výsledku 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.51 - 10.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sparta Rotterdam - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.66 - 6.08 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
NAC Breda - Roda JC  (neděle 14:30)
Roda bude mít v nedělním duelu 28. kola jednu z posledních šancí, jak udržet naději na přímou záchranu. V tuto chvíli je v obrovské krizi, na kontě má pouhých sedmnáct bodů a je poslední osmnáctá o bod ze sedmnáctým Twente a čtyři body za šestnáctou Spartou. Naopak Breda se může sestupovému pásmu ještě více oddálit, v předchozích třech zápasech získala solidních sedm bodů a tabulkou se posunula na čtrnáctou pozici se sedmadvaceti body.

Domácí výběr prohrál v posledních šesti zápasech pouze jednou, když doma podlehl silnému Alkmaaru (1:3). Následně uhrál bod v Groningenu (1:1), vzápětí naprosto šokoval rotterdamský Feyenoord (2:1) a před týdnem si odvezl všechny tři body z Den Haagu (2:0). Kerkrade naposledy zvítězilo v Eredivisii ve 20. kole, kdy koncem ledna zdolalo Excelsior 2:1. Jeho šňůra bez výhry činí sedm utkání, navíc momentálně nebodovalo čtyřikrát za sebou.

Mrzet ho mohou hlavně minulé tři duely, ve kterých dokonce neskórovalo. Nejprve neuspělo na půdě velkého konkurenta z Tilburgu (0:1), poté před vlastními fanoušky podlehlo až nečekaně snadno Heracles (0:3) a mizérii neprolomilo ani proti úhlavnímu rivalovi ze Sparty (0:2). Svěřencům trenéra Roberta Molenaara tak nezbývá nic jiného, než navázat na výsledek podzimního vzájemného střetnutí s NAC, kdy zvítězili 1:0.

"Bohužel všichni vidí, že situace není dobrá a ani atmosféra v kabině nepůsobí optimisticky. Přímá záchrana se nám s každým utkáním vzdaluje a my musíme přijmout realitu - ta je po nedávné porážce se Spartou taková, že bychom případně zabojovali alespoň v baráži. Minulý duel sem považoval za jeden z klíčových, teď v Bredě máme nůž na krku a budeme hrát pod obrovským tlakem," uvedl sklíčeně Molenaar.

Tomu scházejí Werker, Götz, Paulissen, Djim, El Makrini, Engels a Kurto, jeho protějšek Stijn Vreven nemůže využít služeb Belgičanů Schoofse s Rommensem, dále pak Agyeponga s Kortem. "Důležité klání to určitě je. Na druhou stranu si myslím, že hlavně pro soupeře, který už prostě musí. Na první pohled máme všechny trumfy v rukávu, ale Rodu rozhodně nesmíme podcenit. Chceme se vyhnout i baráži a k tomu potřebujeme získat tři body," vyjádřil se Vreven na předzápasové tiskové konferenci.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.79 - 4.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam  (neděle 16:45)
Zwolle zažívá v jarní části velké vystřízlivění, po úspěšné první polovině se nyní propadá tabulkou stále níže a ještě bude muset hodně bojovat o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. V tuto chvíli se nachází na sedmém místě tabulky se čtyřiceti body, před osmým Den Haagem je pouze o bod. Teď se utká v přímém souboji s rotterdamským Feyenoordem, jemuž patří pátá pozice a v dosavadních sedmadvaceti kolech posbíral o pět bodů více než soupeř.

Domácí celek zvítězil v novém roce pouze dvakrát, naposledy se radoval začátkem února proti Heerenveenu (3:2). Od té do to je bída, v pěti následujících duelech získal jediný bod. Prohrál totiž s Utrechtem i Heracles (v obou případech 1:2), dále s Ajaxem (0:1) a po remíze 1:1 s Venlem neuspěl před týdnem v Groningenu, jemuž podlehl 0:2. Ani Feyenoord se nemůže pyšnit úplně nejlepší formou, v celé sezóně předvádí nevyrovnané výkony.

Obhájce mistrovského titulu nemůže být tolik spokojen jako loni, na druhou stranu má ještě šanci získat cennou trofej v národním poháru, o kterou se koncem dubna utká s Alkmaarem. Stejného soupeře zdolal uplynulé kolo na stadionu De Kuip, když zvítězil 2:1. Předtím však senzačně prohrál stejným poměrem v Bredě, nevyšel mu ani domácí zápas s vedoucím PSV Eindhoven a nestačil na něj po výsledku 1:3.

Trenér Giovanni van Bronckhorst se stále musí obejít bez Švéda Larssona (potíže se zadním stehenním svalem), obránce St. Juste laboruje s ramenem. "Musím uznat, že jsem proti Alkmaaru sledoval zlepšený výkon především v ofenzivní části. Hráli jsme týmově a dařilo se nám i v koncovce. Utkání se Zwolle jsou tradičně velmi vyrovnané, je potřeba hrát zodpovědně ve všech ohledech," uvedl hostující stratég.

Jeho protějšek John van 't Schip postrádá Marcellise s Nijlandem, oba dva mají problémy s třísly. Mimo hru je také Koppers, jehož trápí achilovka a vykartovaný van Polen. "Klání s Feyenoordem je pro nás vždy důležité, vidina tří bodů proti takovému týmu nám dává velkou motivaci. Rádi bychom dali zapomenout na předchozí nepovedené období, teď nastal ten správný čas," řekl van 't Schip odhodlaně. V podzimním vzájemném měření sil se oba týmy rozešly bez branek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.59 - 4.02 - 1.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - Willem II  (sobota 18:30)
Twente má jako tradiční účastník nejvyšší nizozemské soutěže velké problémy se záchranou, neboť se sedm kol před koncem nachází až na sedmnáctém místě s osmnácti body a na poslední Rodu disponuje náskokem jediného bodu. Jeho forma je k tomu hodně špatná, teď bude mít jednu z posledních nadějí na přímé udržení proti konkurenčnímu Tilburgu. Ten se naopak v poslední době zvedl, minule naprosto šokoval první PSV.

Zhruba před týdnem skončil na hostující lavičce Erwin van de Looi, který měl sice vydržet až do konce ročníku, ale na svou funkci předčasně rezignoval. Jeho místo zaujal prozatímní trenér Reinier Robbemond a při své premiéře se postaral o nevídanou věc. Vedoucí celek z Eindhovenu, jenž do té doby vládl v Eredivisii o deset bodů, dokonale zdemoloval po výsledku 5:0. Hrdinou utkání se stal Španěl Fran Sol, když za 31 minut nasázel hattrick.

Willem se díky tomu udržel na patnácté příčce se šestadvaceti body a před šestnáctou Spartou Rotterdam udržel pětibodový náskok. V domácím prostředí uspěl podruhé v řadě, předtím si totiž poradil s Rodou v poměru 1:0. "Je to pro nás další nesmírně důležitý zápas, stojíme proti odhodlanému protivníkovi. Zvítězit o pět branek proti takovému gigantovi, jakým je PSV, to chce opravdu velkou kuráž," řekl s obdivem domácím lodivod Gertjan Verbeek.

Jeho svěřenci nevyhráli v lize již jedenáctkrát po sobě, v těchto střetnutích navíc dosáhli na pouhých pět bodů. V páteční předehrávce uplynulého kola neudrželi nadějné vedení na půdě Heracles, o náskok velmi rychle přišli a nakonec prohráli 1:2. Podzimní vzájemný duel vyzněl lépe pro Willem, který přehrál Enschede 3:1. Dvě branky vsítil již zmiňovaný Sol, jenž je se čtrnácti trefami nejlepším střelcem svého výběru.

Oproti klání s PSV by se mohl vrátit do základní jedenáctky jiný důležitý kanonýr Ogbeche, ten se letos prosadil celkem desetkrát. Jinak se hosté dlouhodobě potýkají s početnou marodkou, na ní se nacházejí Azzaoui, Enoh, van der Linden, Meißner, Peters, Velikonja i Asumah. Verbeek postrádá Assaidiho, ter Avesta a Georgeho. "V naší situaci už musíme zvítězit, jiný cíl ani mít nemůžeme," dodal stratég Twente na předzápasové tiskové konferenci.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.80 - 4.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Eindhoven má po nedávném výprasku v Tilburgu co napravovat. Teď si pokusí zlepšit náladu proti dalšímu houževnatému celku z Venla, nováček soutěže se letos na 99 procent zachránil a v tabulce mu momentálně patří velmi solidní dvanáctá pozice se třiatřiceti body. PSV i po minulé nečekané porážce vede Eredivisii o sedm bodů před druhým Ajaxem, ve zbývajících sedmi kolech ho i tak zřejmě čeká nervy drásající souboj o ligový titul. Domácí výběr selhal před týdnem ve všech ohledech, což potvrdil na pozápasové tiskové konferenci i kouč Phillip Cocu. "Od týmu jsem něco takového viděl vůbec poprvé. Ne vždy jsme hráli skvěle, ale byla tam vášeň a ochota bojovat až do konce. Možná to bylo kvůli velkému náskoku v tabulce, nebo díky pozitivní kritice, jíž se nám dostávalo, ale tohle zkrátka není přípustné," řekl rozzlobeně. Teď už vyhlíží pouze duel s VVV a je přesvědčen, že se něco podobného opakovat nebude. "Dostali jsme pořádnou facku a je možná dobře, že přišla právě teď ještě před důležitým závěrem sezóny. Všichni si uvědomují, že současný náskok nemusí stačit, proto se musíme plně koncentrovat na každý duel zvlášť. Venlo má své kvality a zažitý herní styl, po minulém výkonu v Tilburgu ho určitě nepodceníme," uvedl Cocu na předzápasové tiskové konferenci se šalamounským úsměvem v obličeji. Cocu již bude moci počítat s kanonýrem Lozanem, jenž si odpykal třízápasovou stopku za vyloučení v duelu s Heerenveenem. Mexičan stále vede tabulku střelů celé nizozemské ligy, o kterou se dělí s třinácti vstřelenými góly se Španělem Franem Solem právě z Tilburgu. Trest za pět žlutých karet si již odpykal také Hendrix. Chybět naopak bude Luckassena kvůli poslednímu vyloučení, na marodce se nacházejí Romero s Koopmansem. Venlo nedokázalo na ligové scéně zvítězit šestkrát po sobě, před týdnem přivítalo konkurenční Excelsior a podlehlo mu 2:3. Do sobotního klání nemůže nasadit Dekkera s van Bruggenem, kuriózním způsobem nebude připraven ani záložník Thy. Ten se totiž zaregistroval jako dárce kmenových buněk a lékaři ho nyní kontaktovali s tím, že nalezli požadovanou shodu u jednoho z pacientů, který trpí leukémií. Vedení klubu samozřejmě nebylo proti. V obou dvou vzájemných soubojích jasně dominoval Eindhoven, když nejprve přehrál protivníka 5:2 a pak v osmifinále národního poháru zvítězil 4:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.15 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - Heracles Almelo  (sobota 19:45)
Arnhem v celém průběhu tohoto ročníku předvádí nevyrovnané výkony a fantastické výsledky střídá s těmi naprosto špatnými. Teď se pokusí zastavit rozjeté Heracles, které zvítězilo v předchozích třech ligových zápasech a díky této výtečné sérii se posunulo na deváté místo se šestatřiceti body, stále tak živí šanci na dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Vitesse je na tom v tabulce o pět bodů lépe a patří mu šestá příčka.

Domácí výběr zvítězil v uplynulých šesti střetnutích pouze dvakrát a to vždy před vlastními fanoušky. K tomu si smlsl na největších favoritech Eredivisie, když nejprve přehrál Feyenoord 3:1 a před necelými dvěma týdny si senzačně poradil s druhým Ajaxem po výsledku 3:2. Jinak ale prohrál s Den Haagem (0:1) i Excelsiorem (1:2), smírně se rozešel s Venlem (2:2) a naposledy utrpěl obrovský debakl 1:5 v Utrechtu.

Almelo v předchozích pěti případech neuspělo pouze v Rotterdamu s Feyenoordem (0:1), jinak zaznamenalo skalp Tilburgu (0:1), Zwolle (2:1), Rody (3:0) a v páteční předehrávce 27. kola také Twente (2:1). "Jsme spokojeni s našimi výkony, hodně nás nakoplo vítězství se Zwolle. Ovšem Arnhem má velkou kvalitu a navázat na předchozí úspěchy bude nesmírně obtížné. Hodně záleží, jak se soupeř vyspí," uvedl před zápasem stratég John Stegeman.

Tomu se chvíle na lavičce Almela krátí, neboť po bezmála čtyřletém angažmá u týmu zažije derniéru právě s Vitesse. Dá se tedy očekávat, že se s ním fanoušci náležitě rozloučí. Od konce března povede výběr sedmapadesátiletý Němec Frank Wormuth. Také u SBV dojde velmi brzy k výměně trenéra, v letní přestávce se vrátí do práce ruský světoběžník Leonid Sluckij, jenž podepsal s klubem dvouletou smlouvu.

Co se týče absencí, tak domácí nastoupí bez Kruiswijka kvůli zraněným zádům. Hosté nemohou využít služeb Belgičana Van den Buijse (potíže s třísly) a Hardevelda (problémy s kolenem). Co se týče vzájemných soubojů, tak v posledních pěti setkáních příliš branek k vidění nebylo. Jen jednou se diváci dočkali tří gólů, jinak padly dvě trefy a méně. V letošní sezóně vítěz znám nebyl, na stadionu Polman skončil duel nerozhodně 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.03 - 6.54
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - FC Utrecht  (sobota 20:45)
Heerenveen se stále může ještě pokusit zabojovat o první sedmičku, a tudíž i o Evropskou ligu. Naposledy se mu příliš šancí nedávalo, představil se totiž na půdě Ajaxu, tentokráte ale nastoupí proti soupeři, s nímž by se právě chtěl obvykle měřit. Utrecht je čtvrtý a také on má evidentní zájem zahrát si v příštím ročníku evropské poháry.

Dvanáct bodů, takový je aktuální rozdíl v tabulce mezi oběma kluby, jejichž vzájemným soubojům v posledních letech vládli hosté. Ti v posledních čtyřech případech svého protivníka porazili, naposledy s ním padli v lednu roku 2015. S formou jsou na tom v tuhle chvíli určitě lépe, a tak nemají důvod, proč si na stadionu Abeho Lenstry nevěřit.

Utrecht v posledních deseti ligových kolech prohrál jen jednou jedinkrát, a to na půdě vedoucího PSV, jinak v minulých šesti případech celkem pětkrát zvítězil. Daří se mu hlavně střelecky, pěti brankami třeba naposledy skolil Vitesse. Ve formě je především forvard Zakaria Labyad, jenž skóroval od začátku ledna čtyřikrát v pěti zápasech.

Hodně se na tento souboj těšil domácí obránce Davy Bulthuis, jenž v Utrechtu dříve působil a prožil tam svůj debut v nejvyšší soutěži, jenže kvůli přetrvávajícímu zranění ho bude muset vynechat. "Zotavuji se a nebudu si návrat vynucovat. Dělám postupné krůčky. Na Utrecht mám skvělé vzpomínky, znám tam úplně každého," vzpomínal na bývalé angažmá.

Ačkoli domácí nemají se svým sokem dobrou bilanci a pořád nedokážou urvat nějakou delší šňůru slušných rezultátů, na bodový úspěch jednoznačně pomýšlejí. "Už minulý týden Utrecht proti Vitesse ukázal, jak silný má tým. Ale není nemožné proti němu získat dobrý výsledek. Mým osobním cílem je zahrát si po sezóně play-off," dodával Bulthuis.

Vedení fríského klubu sedm kol před koncem tohoto ročníku oznámilo, že po jeho konci bude hledat nového trenéra. Jurgen Streppel působil v Heeerenveenu celkem dva roky, vypadá to však, že ani nyní by svůj tým nemusel dovést do Evropské ligy, jak se po něm požadovalo. Novou smlouvu tak Srdíčka současnému lodivodovi už nenabídne.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.41 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - ADO Den Haag  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 28. kola nizozemské nejvyšší soutěže na sebe narazí dva celky, které se nacházejí v pohodlném středu tabulky a ještě mají naději na dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy. V o něco lepší formě je domácí Excelsior, jemuž se však daří hlavně na cizích stadionech. Momentálně je v tabulce na desáté pozici s pětatřiceti body. ADO doposud vybojoval o bod více a patří mu osmé místo.

Rotterdamský výběr dosáhl na deset bodů z předchozích pěti klání, venku získal ze tří zápasů plný počet devíti bodů. Po překvapivé výhře v Arnhemu (2:1) a Heerenveenu (1:0) zavítal před necelým týdnem do Venla a po divokém průběhu si se radoval po výsledku 3:2. Podzimní vzájemný duel dopadl lépe pro SBV, jenž v 8. kole zaskočil svého příštího protivníka a díky brankám Caenepeela s Faikem uspěl v poměru 2:1.

Domácí kouč Mitchell van der Gaag nemůže nasadit útočníka Elberse kvůli svalovým potížím v oblasti stehna, dále jsou na marodce de Wijs s Damenem (oba poraněné koleno) a El Azzouzi (problémy s třísly). "Závěr sezóny se blíží a my jsme moc rádi, že se nás nervydrásající bitva o holé přežití zatím netýká. Teď chceme udělat rozhodující krok a pevně věříme, že Den Haag porazíme," uvedl odhodlaně šestačtyřicetiletý lodivod SBV.

Hosté nezvítězili v minulých třech střetnutích, po cenné remíze v Amsterdamu s místním Ajaxem (0:0) nezvládli dvě utkání s týmy bojujícími o záchranu. Nejprve podlehli Spartě (1:2) a minule nestačili ani na Bredu (0:2). S ní přišli o obránce Kanona, jenž byl vyloučen za zmaření vyložené brankové příležitosti a nyní si tak bude odpykávat karetní trest. K tomu se zranil další bek Beugelsdijk, ten bude několik týdnů laborovat se stehenním svalem.

Kromě těchto dvou hráčů jsou dlouhodobě mimo hru Becker s Kishnou. "V takto vyrovnané konkurenci je nesmírně složitě hrát na vysoké úrovni delší dobu. V tuto chvíli na nás padla malá krize a všichni pevně věříme, že ji co nejrychleji překonáme. Excelsior umí v pravou chvíli udeřit a je nesmírně produktivní, velmi nebezpečné jsou i jeho standardní situace," vyjádřil se na předzápasové tiskové konferenci trenér Den Haagu Alfons Groenendijk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.39 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven27222368:3168
2.AFC Ajax27194472:2561
3.AZ Alkmaar27175551:2756
4.FC Utrecht27138646:3947
5.Feyenoord Rotterdam27136850:3045
6.SBV Vitesse27118846:3741
7.PEC Zwolle27117934:3740
8.ADO Den Haag271061132:3836
9.Heracles Almelo271061140:5236
10.SBV Excelsior271051234:3935
11.SC Heerenveen27981037:4335
12.VVV Venlo27712831:3733
13.FC Groningen276111039:4229
14.NAC Breda27761433:4627
15.Willem II27751538:4926
16.Sparta Rotterdam27561624:5021
17.FC Twente27461730:5018
18.Roda JC27451826:5917

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Stiksxx

Už snad celý týden nefungují stránky PSV. Zrušili po tom debaklu celý klub?

Reagovat
jáá

Doufá ze ne Ale byl to pro mě nejvíc haluzni a nejvíc prekvapivy výsledek cele sezóny a doteď nechápu jak je to možné Si ten zápas musím nekde najít, dřív byl super kanál na yt ale už myslim nefunguje

Reagovat
Stiksxx

Pro mě to byl nejvíc překvapivý výsledek za těch 13 let, co jim fandím. Překonalo to i 10:0 s Feyenoordem. Protože tam jsem byl překvapený aspoň příjemně.

Reagovat
AjaxFans

Já fandím od výhry ligy mistrů.Takze pár pátků to bude.Kvůli Ajaxu jsem jel do NL

Reagovat
Stiksxx

A který výhry? První nebo poslední? Ja od semifinále s AC.

Tak to jsi "malý" srdcar. A líbí se tam ne? Co tam pracuješ vlastně?

Reagovat
AjaxFans

Holandsko je šupa.Oproti amstru a Utrechtu se může celá "slavná" Praha jít vysrát Byla to klasika ve skladu.Bez dobré holandštiny ta šance na dobrý flek upadá a je jedno co máš za školu.Tak má zkušenost, ale možná někdo má jinačí

Reagovat
AjaxFans

je to 94/95 podle Wikipedii,jak Kluivert rozhodl match

Reagovat
Stiksxx

Už fungujou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele