EL: Preview odvetných zápasů prvního kola vyřazovací fáze

21.02.2018, 10:57, aktualizováno 22.02.2018, 08:58
Previews
Po včerejším předkrmu pokračuje Evropská liga zbývajícími odvetnými zápasy úvodního kola vyřazovací části. Plzeň se bude snažit před vlastními fanoušky dotáhnout postup přes Partizan. Velký boj čeká také na Dortmund, Zenit Petrohrad nebo Lazio. Nakročeno do další fáze naopak mají AC Milán, Arsenal, Marseille, Atlético Madrid, RB Lipsko nebo Lyon...
Lokomotiv Moskva - OGC Nice  (čtvrtek 17:00), první zápas: 3:2
Lokomotiv Moskva má postup do osmifinále Evropské ligy nadosah. Potřebuje jen nepokazit odvetu s Nice a jednobrankový náskok, který urval ve Francii, před vlastními fanoušky uhájit. Hosté budou muset opravdu hodně zabrat, aby se jim ještě v této soutěži podařilo pokračovat. V ruské metropoli totiž budou muset skórovat minimálně dvakrát.

Byl to poměrně hodně divoký první zápas v Allianz Rivieře. OGC se ujal po půlhodině hry už dvougólového vedení, pak se mu ovšem vše začalo sypat jako domeček z karet. Nakonec musel dohrávat o jednoho muže v poli méně, a Manuel Fernandes tak stačil dovršit hattrick. Ani dvě trefy Maria Balotelliho jihofrancouzskému celku nepomohly.

Svěřenci kouče Luciena Favreho obecně nemají příliš dobrou formu. Určitě jí před jarními boji v evropských pohárech nenačasovali správně. V posledních pěti utkáních hned čtyřikrát prohráli, naposledy o víkendu remizovali v lize v Nantes. "Drželi jsme míč a zasloužili bychom si získat tři body," hodnotil ligové klání domácí stratég.

Že by solidní výkon z Ligue 1 pomohl klubu z Azurového pobřeží vzepnout se proti Lokomotivu? Jakoukoli vzpruhu by určitě potřeboval. "Nevytvořili jsme si dostatek šancí, nikdy není lehké hrát proti Nantes," vracel se ještě k minulému duelu Favre. "Musíme hrát přece jenom o trošku lépe, aby se věci změnily v náš prospěch."

Co se absencí týče, moc se toho u obou týmů za krátkou dobu nezměnilo. Nice nebude mít k dispozici Racineho Colyho, který byl v prvním střetnutí vyloučený, a očekává se, že kvůli zdravotním problémům vynechá odvetu rovněž Marlon. Mickaël Le Bihan, Arnaud Bouquet, Christophe Jallet a Maxime Le Marchand pak zůstávají na marodce.

Lokomotiv stále netrpělivě čeká na start své jarní části sezóny. Před týdnem si proti Nice vůbec poprvé v novém roce zahrál naostro a výsledkově si nevedl vůbec špatně. Klidně může patřit k černým koňům celé soutěže. Není ale úplně jisté, jak moc vážně bude brát Evropskou ligu. Protože potřeba je soustředit se na ligu, kde může urvat titul.

Domácí by až na Tarase Mychalyka, jehož trápí zdravotní patálie, měli být kompletní. Očekává se, že v útoku se znovu objeví Ari Ferreira, jenž byl v první polovině sezóny téměř mimo hru, možná že do základu se tentokráte podívá Maciej Rybus. Vladislav Ignatjev si pak bude muset dát pozor na žluté karty, jen jedna ho totiž dělí od případného banu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.51 - 2.94
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - FC Kodaň  (čtvrtek 19:00), první zápas: 4:1
Kodaň přijede do Madridu, kde proti ní stojí silné Atlético. Dánský celek má před sebou téměř nemožnou misi, protože proti favoritovi dohání manko tří branek! Navíc musí překonat velmi náročné obecenstvo, před nímž jsou domácí Colchoneros téměř k nezastavení.

Atlético Madrid jelo do Kodaně hodně posílené zlepšující se formou a čekalo, že domácí nebudou dělat velké potíže. Dělali. V prvním utkání vyřazovací fáze se totiž domácí hráči na stadionu Parken dostali do překvapujícího vedení, které Atlético vůbec nečekalo a pořádně jej rozhodilo. Španělský celek ale nakonec dokázal reagovat na branku Viktora Fischera a nadělil domácím hned čtyři branky.

V odvetě má tedy jednoznačně lepší postavení, a to i proto, že může očekávat podporu vlastního publika. Kodaň má navíc ten problém, že proti žádnému celku z LaLigy nedokázala ještě ani jednou vyhrát, třebaže se s nimi měřila už jedenáctkrát. Kodaň se do vyřazovací fáze dostala ze druhého místa skupiny F, přičemž rozhodl vzájemný duel se Sheriffem. Stejně jako on měla i Kodaň devět bodů na kontě.

Slavný dánský celek má v poslední době hodně proměnlivou a nestálou formu, která se podepisuje na výsledcích v poháru i mimo něj. Za posledních deset soutěžních duelů si dánský tým připsal jen tři výhry a hned šestkrát prohrál. Po utkání s Atléticem, které mu vzalo dost sil, si Kodaň neporadila ani s Midtjyllandem. Přesto jsou hráči odhodlaní ve Španělsku udělat dobrý dojem.

Hovoří o tom Pieros Sotiriou, který prohlásil: "To první utkání nás optimismem úplně nenaplňuje, ale přesto jsme velmi rádi, že máme tu čest hrát ve Španělsku. Teď od nás nikdo nic nečeká, takže o to menší tlak můžeme cítit. Staly se už i větší zázraky, takže pořád věříme, že si můžeme připsat dobrý výsledek a třeba postoupit," míní Sotiriou.

Atlético bude chtít doma spíše v klidu dohrát utkání a pojistit si postup bez nějakých větších dramat. Má k tomu ideální šanci, protože si veze čtyři vstřelené branky ze hřiště soupeře. Tým trenéra Diega Simeoneho má navíc formu i v rámci LaLigy, kde prohání první Barcelonu a zatím statečně odolává náporu Valencie s Realem Madrid. V minulém kole nejvyšší španělské ligy zvítězil nad baskickým Bilbaem a připsal si další cenné tři body.

I díky nim je na druhém místě a hýčká si náskok devíti bodů na třetí Valencii, přičemž není vyloučený ani hon na Barcelonu. V minulém utkání Evropské ligy se na hřiště dostal veterán Gabi, který si připsal zápas 72. v rámci pohárů a stal se tak nejpoužívanějším hráčem Atlética v prestižních evropských duelech. Sám to považuje za velkou čest a doufá, že svou sbírku startů ještě rozšíří.

V rozhovoru pro klubové stránky Gabi zmínil: "Pro mě je to velká čest a moc si takového úspěchu vážím. Miluji tento klub a je pro mě ctí, že jsem mohl dosáhnout na tak významnou metu. Doufám, že mě brzy někdo překoná, protože to by znamenalo, že Atlético Madrid hraje v pohárech stále klíčovější roli a daří se mu v nich nastupovat stále víc. Věřím, že si poradíme také ve druhém utkání s Kodaní a postoupíme do další fáze. Byla by ale chyba soupeře kvůli prvnímu výsledku podcenit," míní zkušený záložník.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 5.94 - 14.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dynamo Kyjev - AEK Atény  (čtvrtek 19:00), první zápas: 1:1
Ukrajinské Dynamo Kyjev si do domácí odvety přiváží nadějnou remízu 1:1, ovšem postup do osmifinále ještě v žádném případě jistý nemá. Na řecké půdě se dostal do vedení, houževnatý soupeř však dokázal srovnat a udržel si reálnou naději na nejlepší šestnáctku. Oba dva celky mají v nejvyšší soutěži velmi dobrou formu a bojují o titul. Ve čtvrtek se tak dá očekávat atraktivní podívaná a diváci na stadionu Olimpijskyj by se rozhodně nudit neměli.

Svěřenci Aljaksandra Chačkeviče odehráli v nejvyšší soutěži své první soutěžní utkání roku 2018 v neděli a do tabulky si připsali tři body, když zdolali Olimpik Doněck nejtěsnějším poměrem 1:0. Stejně jako proti AEK byl jediným střelcem teprve dvacetiletý záložník Viktor Cyhankov, jenž v tomto ročníku zaznamenal již devět branek. Dynamo je v ukrajinské lize na druhém místě s dvaačtyřiceti body a na vedoucí Šachtar Doněck má manko tří bodů.

Aténský celek se může pyšnit opravdu skvělou bilancí, neboť celkově neprohrál v soutěžních zápasech již dvacetkrát v řadě a zařádil se mezi hlavní kandidáty na mistrovský primát. Poslední prohru utrpěl koncem října s Atromitosem (0:1), minule přivítal tým Xanthi FC a zdolal ho bez větších potíží po výsledku 4:0. Momentálně je na druhé pozici s padesáti body o čtyři před třetím Olympiakosem a dva za vedoucím PAOK Soluň.

Chačkevič má znovu jasno o brankářském postu, neboť se na marodce nachází jednička Buščan a místo něj se mezi tři tyče postaví Bojko. Dále jsou mimo hru Sydorčuk, Kalytvyncev a i důležitý konžský forvard Mbokani. "Soupeř nám ukázal svou sílu a my víme, že nás v odvetě nečeká nic jednoduchého. Musíme odvést maximum, AEK bude hodně nebezpečný po rychlých protiútocích," řekl opatrně Chačkević.

Jeho protějšek Manolo Jimenéz postrádá Johanssona, trest za žluté karty budou odpykávat obránce Vranješ s útočníkem Livajou. Oba dva jsou důležitými stavebními kameny řeckého týmu, neboť dohromady vsítili třináct branek. Místo Vranješe by měl zaujmout paradoxně jediný Ukrajinec v kádru Čyhrynskyj, Livaju se při zranění Mantalose pokusí nahradit nová lednová akvizice Shojaei. "Favorité nejsme, nicméně o postup se popereme. První zápas nám naznačil, že Dynamo je k poražení," uvedl krátce španělský rodák Jimenéz.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.37 - 4.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Celtic FC  (čtvrtek 19:00), první zápas: 0:1
Skotský Celtic se v úvodním zápase prvního vyřazovacího kola hlavní fáze EL postaral o velké překvapení, když v domácím prostředí dokázal překvapit ruský Zenit Petrohrad a díky brance Calluma McGregora ze 78. minuty zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Do odvety tak půjde z mnohem lepší pozice, nicméně ruský gigant má mnoho zkušeností a již několikrát ukázal, že se z podobně složitých situací dokáže dostat.

Petrohradský výběr je v tabulce nejvyšší soutěže na druhém místě se sedmatřiceti body, nicméně konkurenci má obrovskou a před pátým CSKA je o pouhé dva body. Naopak se bude snažit smazat ztrátu na vedoucí Lokomotiv, jenž disponuje osmibodovým náskokem. V Celtic Parku na něm byla vidět nerozehranost a i velmi slabá aktivita směrem dopředu, svůj premiérový ligový duel v roce 2018 odehraje až začátkem března.

"Samozřejmě to může mít na soupeře vliv, my se jeho problémy nezabýváme. Soustředíme se pouze na svůj výkon a ten byl v prvním utkání slušný, určitě na něj chceme navázat," řekl kapitán glasgowského klubu Scott Brown. Hosté dlouhodobě nemají na domácí scéně žádnou konkurenci a znovu kráčí již za šestou obhajobou titulu v řadě za sebou. V sedmadvaceti střetnutích získali jednašedesát bodů a před druhým Rangers vedou o bodů devět.

"Postup mezi šestnáct nejlepších klubů Evropské ligy by pro nás byl fantastický úspěch. Vzhledem k výsledku se může zdát, že pojedeme do Petrohradu bránit těsný náskok, ale to by byla sebevražda. Navíc to nekoresponduje s našim obvyklým herním stylem, příliš defenzivní pojetí by se nám mohlo krutě vymstít," dodal závěrem Brown. Trenér Brendan Rodgers momentálně musí řešit otazníky v sestavě kvůli četným zraněním.

Mimo určitě budou Hayes, Gordon, Griffiths a Boyata, jistotu startu nemá ani Roberts. Naopak obnovenou premiéru by si mohl odbýt Ralston, jenž nehrál od září uplynulého roku. Rodgersův slavný italský protějšek Roberto Mancini by mohl mít k dispozici kompletní výběr, otazník visí pouze nad startem Anjukova. "Máme co dělat, nebude to lehké. Na druhou stranu jsme dostatečně odolní a za podpory fanoušků to můžeme ještě otočit," uvedl s optimistickými vyhlídkami třiapadesátiletý Mancini.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.90 - 5.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - SSC Neapol  (čtvrtek 19:00), první zápas: 3:1
Lipsko si doma hýčká luxusní náskok proti italské Neapoli, která se už minule prezentovala hodně odevzdaným dojmem. Dokáže tým italského trenéra Sarriho přeci jen adekvátně reagovat, nebo si domácí hráči postup do další fáze pohlídají?

První bitva mezi německým Lipskem a italskou Neapolí slibovala - alespoň na papíře - vyrovnanou bitvu. Na stadionu San Paolo pod Vesuvem se nikomu nehraje dobře či snadno a Neapol v současné formě patří k tomu nejlepšímu, co italská kopaná vůbec nabízí. Lídr tamní prvoligové scény má velmi kvalitní kádr a progresivního trenéra, takže se čekalo, že se jeho schopnosti projeví také na hřišti v rámci Evropské ligy.

První utkání s Lipskem ale Neapol prachbídně nezvládla. Trenér Sarri dal jasně najevo, že nehodlá bojovat na více frontách a že přednost má pro něj liga. Nasadil mnoho neostřílených hráčů a místo opor vyslal do boje mladíky. A bylo to znát, i když jako první vedla právě Neapol. Na branku mladíka Ounase ale našli odpověď Werner s Brumou, přičemž mladý útočník Werner se prosadil dvakrát.

Partenopei si tak mohli sypat popel na hlavu za nezvládnuté utkání a malé šance do odvety. Ty se ale přeci jen pokusí oživit. Rovněž minulé kolo Serie A Neapol neodehrála v úplně nejvyšším módu a k porážce nováčka z Ferrary jí stačila jediná branka. Už v šesté minutě ji zaznamenal záložník Allan a SPAL byl poražen. Neapol se díky vítězství dostala opět na první místo, o které se přetahuje s turínským Juventusem.

K současné formě Neapole se vyjadřuje její někdejší obránce Nicola Mora. "Neapol má konečně na to, aby získala mistrovské Scudetto. Ani při zranění některých opor jsem neviděl nějaké delší náznaky výpadku formy, protože ten kádr je kvalitní. Ale stále si myslím, že ta italská nátura o upřednostňování ligy před poháry je v tuto chvíli zhoubou. Uvidíme, jak trenér Sarri přistoupí k odvetě, ale bude to mít hodně těžké."

Lipsko ukazuje, že se hodlá měřit s těmi nejlepšími možnými soupeři. Mladý a hladový kádr už pod Vesuvem ukázal velký potenciál a snahu, která Neapol zaskočila. Jednoduchá hra, vysoké napadání a individuální kvalita, to vše bylo z jeho strany vidět. Lipsko se sympaticky nevzdalo ani poté, co prohrávalo, ale naopak vrhlo síly do útoku a bohatě se mu tato taktika vyplatila. Hráči ale dobře vědí, že Neapol se ještě nevzdává.

I proto trenér Ralph Hasenhüttl nenasadil v minulém bundesligovém kole tu úplně nejsilnější sestavu a některé esa nechal odpočívat. Zpočátku se zdálo, že tento tah nevadí, když se díky trefě Jeana-Kevina Augustina dostali hosté do vedení. Jenže to jim dlouho nevydrželo a domácí Eintracht Frankfurt otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. Aktuálně je Lipsko na pátém místě tabulky a má 38 bodů, ale to mu nestačí.

A trenér Hasenhüttl to jen potvrzuje. "Takhle hrát nemůžeme, vzdali jsme se moc brzy. Ze začátku jsme hráli dobře, ale to vedení nás paradoxně trochu ukonejšilo. Je škoda, že jsme to utkání nedotáhli do vítězného konce. Pokud bychom stejně přistoupili k Neapoli jen proto, že v prvním utkání jsme vyhráli o dvě branky, může to být fatální chyba. Musíme se naprosto koncentrovat na náš výkon," uvědomuje si žádaný trenér.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.86 - 3.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - Olympique Lyon  (čtvrtek 19:00), první zápas: 1:3
Před týmem trenéra Callejy stojí velká výzva. Jednak se Žluté ponorce zase tak moc nedaří a především musí zdolat manko, které utrpěla v Lyonu. Dokáží domácí na stadionu La Cerámica zvrátit nepříznivý stav a postoupit?

Lyon se v hodně atraktivní a napínavé bitvě připravil velmi dobře. Využil slabin, které španělský Villarreal nesporně má a jeho aktuálních problémů především v útoku. Lyon svému soupeři nastřílel tři branky a inkasoval jen jednou, když se po hodině hry trefil mladý záložník Pablo Fornals. Tou dobou už ale domácí vedli 2:0 a v závěru utkání přidal ještě jeden gól Memphis Depay.

A to je pro Žlutou ponorku hodně špatná situace. Ne snad proto, že by nešlo rozdíl dvou branek otočit ve vlastní prospěch, ale spíše pro celkovou formu Villarrealu. Španělský celek se v poslední době hodně trápí, a to jak herně, tak především výsledkově. Už čtyři soutěžní duely v řadě Villarreal nevyhrál a po porážce od Francouzů remízou s domácí Espanyolem také příliš nenadchl.

Stále se ale jedná o velmi zkušený celek, který má za sebou mnoho bitev v evropských pohárech, takže Lyon nemůže brát nic zdarma. Španělský klub postoupil do vyřazovací fáze Evropské ligy už počtvrté za sebou a to díky prvenství ve skupině. Villarrealu se ale v poslední době nedaří ani na jedné straně hřiště a jeho obrana v rámci pohárů je přímo tristní. Naposledy se Villarrealu v pohárech podařilo udržet čisté konto v sezoně 2015/2016 v semifinále proti Liverpoolu.

Lyon je na tom mnohem lépe a jeho forma se ustálila. Pod vedením trenéra Bruna Génésia se mužstvo dostává velmi často do šancí a zlepšuje se také jeho koncovka. Do vyřazovacích bojů prošli Les Gones díky druhému místu ve skupině, kde byla kromě nich také Atalanta Bergamo nebo Everton. V minulém kole Ligue 1 si Lyon nedokázal poradit s Lille a bylo to pro něj velké zklamání.

A to zvláště poté, co ještě po hodině hry vedl o dvě branky díky trefám Bertranda Traorého. Jenže v samém závěru srovnali Pépé a Araujo, za což mohla z velké části také nepozornost a laxnost hostí. Tedy něco, čemu by chtěl brankář Anthony Lopes předejít v duelu s Villarrealem. Hosté mají speciální motivací, protože finále Evropské ligy se bude hrát právě v Lyonu.

Lopes v rozhovoru pro klubové stránky zmínil: "Máme před sebou hodně dlouhou cestu, která se ale skládá z mnoha malých kroků. Jedním z nich je výhra ve Villarrealu, což pro nás nebude snadné. Naposledy v lize jsme moc nedávali pozor a nechali se obrat o cenné body, což se nám teď nesmí stát," razantně dodává zkušený brankář.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.86 - 3.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Viktoria Plzeň - FK Partizan  (čtvrtek 19:00), první zápas: 1:1
Plzeňští mohou ve čtvrtek potřetí v historii postoupit do osmifinále Evropské ligy. Svěřenci Pavla Vrby budou v domácí odvetě druhého kola proti Partizanu Bělehrad hájit nadějnou remízu 1:1 z úvodního zápasu.

Suverénní lídr české ligy minulý čtvrtek neukázal v srbské metropoli nijak přesvědčivý výkon a porážku odvrátil až gólem obránce Radima Řezníka z 81. minuty. Domácí pak závěr dohrávali bez vyloučeného Milana Mitroviče.

"Nemyslím si, že můžeme po prvním zápase říct, kdo je v odvetě jasný favorit. Na druhou stranu výsledek 1:1 je pro nás hodně zavazující a doufám, že ho potvrdíme doma. Samozřejmě chceme postoupit, ale určitě to nebude nic jednoduchého," řekl Vrba, jehož tým se do osmifinále EL probojoval už v letech 2013 a 2014.

Plzeňští remizovali i ve druhém soutěžním utkání roku 2018, když v nedělním šlágru první ligy hráli bez branek v Olomouci. Partizan se na odvetu naladil lépe a v srbské nejvyšší soutěži porazil Mladost Lučani 2:1.

"Myslím, že odveta bude hodně podobné utkání. Oba soupeři budou čekat na první chybu. Samozřejmě jsme vstřelili gól, takže pokud chce Partizan postoupit, musí vstřelit branku. To je pro nás asi momentálně výhoda," konstatoval Vrba.

Viktoria v tomto ročníku Evropské ligy na svém stadionu vyhrála všechny tři zápasy ve skupině i předkolo proti Larnace s celkovým skóre 12:3. Varováním však pro Plzeň musí být srpnová domácí odveta třetího předkola Ligy mistrů s bukurešťským FCSB, v níž Západočeši nepotvrdili slibný venkovní výsledek 2:2 a po prohře 1:4 vypadli.

Bělehradské mužstvo věří, že si v Plzni může vybojovat postup. "Myslím, že to bude otevřený zápas, protože Viktoria hraje doma ofenzivní fotbal. Čeká nás silný soupeř, kterého respektujeme, ale i my jsme silný tým a uděláme pro postup všechno," uvedl pro web srbského mistra útočník Léandre Tawamba, jenž v Bělehradě vstřelil úvodní gól.

I když fanoušci Partizanu, kteří jsou řazeni mezi nejrizikovější v Evropě, nedělali v domácím utkání větší problémy, budou i na plzeňském stadionu platit zvýšené bezpečnostní opatření včetně kontrol osobních dokladů.

Čtvrteční zápas ve Štruncových sadech začne v 19:00 pod vedením dánských rozhodčích v čele s Jakobem Kehletem. Přímý přenos nabídne televizní stanice ČT2.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela, Kolář, Kopic - Krmenčík.
FK Partizan - pravděpodobná sestava:
Stojkovič - Vuličevič, Nemanja R. Miletič, Nemanja G. Miletič, Uroševič - Jankovič, Pantič, Jevtovič, Tošič - Soumah, Tawamba.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.77 - 5.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - FCSB  (čtvrtek 19:00), první zápas: 0:1
Italským týmům se v rámci Evropské ligy moc nedaří a první kolo zvládl dobře jen AC Milán. Lazio mělo být dalším mužstvem, které se bez větších potíží dostane dál, jenže narazilo na tuhý odpor slavného mužstva. Udrží rumunské FCSB minimální náskok?

Na Olympijském stadionu v Římě se ve čtvrtek večer do sebe pustí domácí Lazio s rumunským FCSB. Klub dříve známý jako Steaua Bukurešť zvládl překvapivě lépe domácí utkání s Římany, využil jejich nepozornosti a možná příliš laxního přístupu k pohárům obecně. To však nijak nesnižuje jeho kvality a zásluhy, protože také Lazio na jeho půdě bojovalo. Na lepší výsledek to ale nestačilo.

Rumunský tým má před sebou hodně těžkou pozici, neboť jeho náskok není zase tak vysoký, aby si hráči mohli dovolit odpočívat. Do vyřazovací fáze se rumunský celek dostal z druhého místa skupiny G, v níž skončil o dva body za první Plzní. A už ve skupině ukázal, že když má den, umí postrašit téměř kohokoli. I proti Laziu se jeho bojovný a odhodlaný výkon ujal, což FCSB dodalo odvahu.

Tu využilo také v domácí soutěži v rámci duelu základní části s Dinamem Bukurešť. Domácí Dinamo sice v minulém kole vedlo o dvě branky ještě pět minut před koncem, jenže FCSB se nevzdalo díky pozdním zásahům Manna s Teixeirou si připsal velmi cenný bod. I díky tomu je stále na druhém místě s mankem pouhých čtyř bodů na lídra s Kluže.

Do utkání s Laziem nenastoupí vykartovaný Mihai Pintilii, zatímco domácí postrádají ze stejných důvodů Luise Felipeho. Jinak má trenér Inzaghi kompletní kádr, naplněné Olimpico a dost důvodů k tomu, aby nepříznivý stav utkání otočil ve svůj prospěch. Ještě před pár týdny byl totiž vynášen do nebes a vychvalován, ale poslední dobou se zdá, jako by jej štěstí opustilo.

Lazio prohrálo včetně duelu s FCSB také utkání s AC Milán, Janovem nebo Neapolí, což přitížilo mužstvu a jeho ambicím na skončení na třetím místě. V minulém kole se ale Lazio opět trochu zvedlo a v rámci dohrávky zvítězilo nad Hellasem Verona. Pomohly mu k tomu dva zásahy zkušeného kanonýra Cira Immobileho.

Právě ten v rozhovoru pro Gazzettu zmínil: "Máme dost široký a kvalitní kádr na to, abychom pomýšleli na úspěch ve všech soutěžích, do nichž nastupujeme. Nic jiného ani nemůže nastat, protože pokud chceme jako klub a jako tým růst, pak je vítězná mentalita a potřeba neustále vyhrávat klíčem. Věřím, že nepříznivé skóre dokážeme otočit a za podpory našich skvělých fanoušků si připíšeme postup přes těžkého soupeře," dodal ofenzivní tahoun Lazia.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.34 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting CP - FC Astana  (čtvrtek 19:00), první zápas: 3:1
V úvodním vyřazovacím kole Evropské ligy je málo téměř "rozhodnutých" utkání, ovšem souboj portugalského Sportingu s kazašskou Astanou mezi ně určitě patří. Lisabonský klub předvedl na umělé trávě čtvrtečního protivníka solidní výkon a do domácí odvety si přiváží hodně nadějný výsledek 3:1. V Astaně sice brzy prohrával, jenže krátce po přestávce skóroval hned třikrát během sedmi minut a je jednou nohou v osmifinále EL.

CP se i v tomto ročníku pokouší získat portugalský titul a od něho není daleko. Momentálně mu patří třetí místo se šestapadesáti body, za městským rivalem z Benficy zaostává pouze o skóre a na vedoucí Porto má manko pěti bodů. Generálka na čtvrteční duel mu vyšla, když si odvezl všechny tři body z Tondely po výsledku 2:1. Domácí kouč Jorge Jesus varuje před podceněním protivníka a naznačuje, že podle jeho názoru ještě není nic jasného.

"Astana nás svým výkonem v prvním poločase zaskočila, proto jsme si o přestávce vše vysvětlili a naší hru museli zlepšit. Jedná se o houževnatého soupeře, který se umí prosadit, trochu ho sráží zbytečné chyby v rozehrávce. Máme dostatečný náskok, a pokud udržíme koncentraci, tak postoupíme. Nicméně v žádném případě si nemůžeme myslet, že to máme v kapse. To je cesta do pekel," varuje se zdviženým prstem třiašedesátiletý Jesus.

Ten by podle předpokladů neměl do utkání nasadit svého kanonýra Base Dosta, jenž se nedávno zotavil po zranění žeber a jeho start by mohl být velkým rizikem. Jistotu účasti nemá ani Montero, na trávník se rozhodně nedostane ofenzivní záložník Prodence. "Sestavu mám promyšlenou a je možné, že dostanou šanci i další hráči. Ale nečekejte, že všechny opory budou odpočívat," objasnil situaci lodivod Sportingu.

Pro kazašský celek už je obrovským úspěchem účast mezi dvaatřicítkou nejlepších a zřejmě svůj závěrečný zápas evropských pohárů v této sezóně si bude chtít především užít. Hosté musejí do Lisabonu urazit cestu dlouhou přes 6000 kilometrů a zcela jistě nechtějí udělat ostudu. Chybět jim bude Logviněnko, ten v týden starém měření sil obdržel dvě žluté karty během patnácti minut a za následnou červenou kartu tak bude odpykávat jednozápasový trest.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.32 - 10.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Borussia Dortmund  (čtvrtek 21:05), první zápas: 2:3
Jedno z nejatraktivnějších střetnutí úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy mezi Borussií Dortmund a italskou Atalantou nabídlo minulý týden v Německu dramatickou pětigólovou přestřelku plnou zvratů, kterou nakonec ovládl domácí celek v poměru 3:2. Lze tak očekávat, že nezklame ani odveta na Apeninském poloostrově a šance obou klubů na postup zůstávají otevřené, neboť domácí se letos v evropských pohárech doposud prezentovali před svými fanoušky bezchybnými výkony, zatímco Dortmund na cestách tápal.

K zápasu sice vinou zastaralého stadionu nedojde v Bergamu, jak je pro Atalantu typické, nýbrž na cca 200 km vzdáleném Stadio Di Reggio Emilia, ovšem ani na své náhradní domácí půdě tým Gian Piera Gasperiniho v dosavadní sezoně neztratil ani bod a díky dvěma vstřeleným brankám na hřišti soupeře mu k postupu do osmifinále postačí i výhry 1:0 či 2:1.

Dortmund od změny na trenérském postu do značné míry ustálil své výsledky a v Bundeslize úspěšně bojuje o druhé místo za suverénním Bayernem, ovšem jak ukázalo první střetnutí s Atalantou ve Vestfálsku, každé polevení v koncentraci italský soupeř nemilosrdně trestá. Svědčí o tom hluchá čtvrthodina Borusssie po změně stran, kdy se dvakrát v rychlém sledu za sebou prosadil Josip Iličić a bylo nakonec zapotřebí trefy Michyho Batshuayie v samém nastavení, aby nakonec svěřenci Petera Stögera vydřeli těsné vítězství.

"Přestali jsme hrát fotbal ve chvíli, kdy zrovna Atalanta nabírala sílu," všímá si dortmundský záložník Julian Weigl. "Nedokázali jsme zabránit jejich nátlaku, protože nám scházela odvaha, a místo toho jsme se uchýlili jen k nákopům dopředu, díky čemuž snadno získávali míče zpět." V odvetě si německý klub bude muset poradit právě bez Weigla, neboť jej ze čtvrtečního utkání vyřadil karetní trest za tři obdržené žluté karty.

Hosté budou muset ukázat, že se oproti podzimní části sezony ještě pod vedením Petera Bosze zlepšili, jelikož ve skupinové fázi Ligy mistrů v konkurenci Tottenhamu s Realem Madrid pouze paběrkovali a přešli z třetího místa do Evropské ligy s pouhými dvěma body na kontě jen zásluhou lepšího skóre před posledním APOELem Nikósie.

Stögera čeká nelehké rozhodování, jak si při Weiglově absenci poradit se složením zálohy. Zaskočit by zde mohl Nuri Sahin či Mahmoud Dahoud, anebo je ve hře zatažení Maria Götzeho hlouběji do středu pole. Stejně tak je na vážkách start Marca Reuse, jenž se po návratu z dlouhodobého zranění začal zapojovat do soutěžních zápasů až v posledních týdnech. Jeho případný čtvrtý start v pouhých třinácti dnech podporuje početná absence útočných kolegů jako Kagawa, Jarmolenko, Philipp či Sancho, s formou se navíc v poslední době potýká americký supertalent Christian Pulišić. "Rozhodneme se po posledním tréninku nebo až v den zápasu. Jestli se bude cítit dobře, je nemyslitelné, aby nenastoupil," vyjádřil se na Reusovu adresu trenér Stöger.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Caldara, Masiello - Hateboer, Freuler, De Roon, Spinazzola - Cristante - Ilicic, Gomez
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Burki - Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan - Castro, Dahoud - Pulisic, Reus, Schurrle - Batshuayi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.59 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - Spartak Moskva  (čtvrtek 21:05), první zápas: 3:1
Blíží se konec slavného ruského klubu v Evropské lize? Spartak Moskva ve svém prvním soutěžím zápase tohoto kalendářního roku bojoval v Otkritie Aréně s Athleticem Bilbao, kterému podlehl 1:3. Byl to den hostujícího celku, konkrétně Aritze Adurize, který táhl svůj tým a dokázal vstřelit dvě branky.

Ve čtvrtek se tedy Rusové budou muset v Baskicku hodně co ohánět, aby se jim podařilo postoupit do další vyřazovací fáze. Venkovní bilance moskevského klubu je naprosto bídná. Navzdory tomu, že se jim ve skupinové fázi podařilo porazit Sevillu 5:1, ve Španělsku už podlehli 1:3.

Totéž platí o zápasech v Liverpoolem, kde doma fantasticky vybojovali bod za remízu 1:1, ale na ostrovech už dostali výprask 1:7. V jedenácti posledních zápasech na hřištích soupeřů se jim nepodařilo ani jednou vyhrát (5 remíz a 6 proher). Poslední vítězství přišlo v Amsterodamu proti Ajaxu v sezóně 2010/11 v rámci Evropské ligy.

Naopak Bilbao drží skvělá bilance na San Mamés. Vyhrálo hned osm z devíti domácích zápasů v rámci pohárových soutěží. Spartak tedy čelí až nemožnému úkolu. Míří do Španělska, aby zde porazil svého soupeře o tři a více branek. Navíc není vůbec rozehraný, jelikož ruská nejvyšší soutěž začíná až 4. března, kdy poměří síly s vedoucím Lokomotivem Moskva.

Odveta by tedy měla být pro svěřence Angela Zigandy jen formalitou, protože doma v pohárových soutěžích se jim daří, a navíc kvůli nepodařenému vývoji v ligové soutěži, kdy s největší pravděpodobností nedosáhnou příček zaručující postup do evropských pohárů, můžeme očekávat jejich nejsilnější sestavu.

Baskům bude chybět Mikel Balenziaga, Iker Muniain a navíc Íñigo Martínez, který už hrál v této sezóně Evropskou ligu za San Sebastián. Nejistý je k tomu start Aritz Aduriz, který musel čtvrteční trénink opustit po pár minutách kvůli zranění. Rusům bude chybět trojice Giorgi Jikia, Georgi Tigiev a Jano Ananidze. "V Rusku jsme hráli dobře, ale čeká nás dalších 90 minut."

"Budeme hrát, jako by se začínalo od stavu 0:0. Hlavní náš cíl bude, aby se Spartak cítil nepohodlně a my vytáhneme naše zbraně. Nejlepší způsob, jak se dostat do dalšího kola, je výhra. Čeká nás navíc náročný prográm, protože nadále budeme čelit Málaze, Valencii nebo Seville. Nyní se chceme soustředit na Evropskou ligu, a pak přijdou dva ligové zápasy. Máme skvělou šanci nastartovat vítěznou sérii," řekl na předzápasové tiskové konferenci kouč Ziganda.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Lekue, Etxeita , Núñez, Saborit - Iturraspe, Rico - Williams, García, Susaeta - Aduriz
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Selikhov - Eschchenko, Bocchetti, Kutepov, Kombarov - Fernando, Glushakov, Zobnin - Promes, Zé Luís, Luiz Adriano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.77 - 4.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Red Bull Salzburg - Real Sociedad  (čtvrtek 21:05), první zápas: 2:2
Takumi Minamino až v 94. minutě zachraňoval výhru Salzburgu v San Sebastianu. Do odvety mohou alespoň rakouští šampioni vstupovat v mírné výhodě, jelikož se jim na venkovním hřišti podařilo vstřelit dvě branky, což se v pohárové Evropě počítá. Vzhledem k tomu bude následující boj v Red Bull Areně otevřený až do konce.

Do Rakouska navíc ze Španělska míří až 2000 fanoušků, kteří se bezesporu postarají o skvělou atmosféru. Domácí mohou mít v mysli dobrou náladu, jelikož o víkendu dokázali zdolat 4:0 Sankt Pölten. Upevnili si tak po 23. kolech vedoucí pozici v ligové soutěži. Stejně tak hosté vyhráli, v pohodovém tempu porazili 3:0 Levante.

Oproti svému soupeři budou mít dodatečnou motivaci, jelikož v LaLize jsou až na 12. místě. Na míle vzdáleným příčkám zaručující v další sezóně evropské poháry. Hezky pěkně popořadě, Duje Caleta-Car je vykartovaný a na marodce se nachází čtveřice hráčů: Marin Pongracic, Stefan Lainer, Valon Berisha a Christoph Leitgeb.

Pokud budeme mluvit o marodce Basků, tak na té je momentálně Carlos Martínez a Willan José. Nejisté jsou rovněž starty Héctora Moreny a Kévina Rodriguese. Eusebio Sacristán je ale přesvědčen, že jeho celek se nachází v dobrém rozmaru. "V této sezóně jsme měli mnoho těžkých momentů, ale víme, že to musí v určitém okamžiku skončit."

"V prvním kole jsme odehráli dobré utkání a byli jsme blízko vítězství. Pokud předvedeme podobný výkon, tentokráte Salzburg můžeme zdolat." To David Zurutuza před možná klíčovým zápasem sezóny prozradil: "Je to pro nás velmi důležitý zápas. Doufám, že si ve čtvrtek užijeme skvělou noc a podaří se nám vyhrát."
Red Bull Salzburg - pravděpodobná sestava:
Walke - Lainer, Ramalho, Pongracic, Ulmer - Haidara, Samassekou, Schlager - Wolf - Dabbur, Gulbrandsen
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Odriozola, Llorente, Moreno, Bella - Canales, Illarramendi, Zurutuza - Januzaj, Bautista, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.62 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Ludogorec Razgrad  (čtvrtek 21:05), první zápas: 3:0
AC Milán se veze alespoň výsledkově a stále více i herně na vlně euforie, kterou kádr podporuje také svým projevem v Evropské lize. Nyní má na dosah postup do osmifinále, což mu bude chtít hostující Ludogorec ještě trochu znepříjemnit.

Milánský gigant sice stále ještě může pokud jde o úspěch na Ligu mistrů vzpomínat, ale náznaky zlepšení a naděje po dlouhých letech odříkání vidět jsou. Poslední dobou jsou pak spojeny především se jménem muže, který u většiny novodobých úspěchů byl jako hráč. Relativně nezkušený trenér Gennaro Gattuso dokázal dostat z hráčů to nejlepší a přes počáteční nedůvěru si získal i fanoušky.

Mohou za to především výsledky, které jsou skvělé. Po výborně odehrané základní skupině se AC Milán představil na půdě bulharského Ludogorce Razgrad a ukázal, že má poháry prostě v krvi. Díky trefám Cutroneho, Rodrígueze a Boriniho si může vesele pískat, neb gól nedostal ani jeden a k postupu má velmi blízko. Kromě jiného se mladému kádru vyhýbají zranění a trenér Gattuso může počítat s téměř všemi hráči.

Na odvetné klání s Razgradem se Rossoneri připravili opět tím nejlepším možným způsobem, tedy výhrou. V rámci Serie A porazili na domácí půdě Sampdorii Janov, což v této sezoně není úplně bezproblémový soupeř. Milánskému týmu stačila k výhře jediná branka, jejímž autorem se stal Giacomo Bonaventura a dokonce měl ten luxus, že ani neproměněná penalta obránce Rodrígueze nebyla potrestána.

Právě Ricardo Rodríguez před duelem s bulharským soupeřem připustil: "To, že vedeme o tři branky, zatím nic moc neznamená. Je to sice příjemný výsledek, ale spoléhat se na něj nemůžeme. Už v minulém utkání bylo jasně vidět, že zápas s Ludogorcem není jednoduchý a že si musíme dávat pozor. To stále platí, navíc nás soupeř může znovu překvapit. Osobně se mi hodně líbili krajní obránci soupeře, kteří jsou velmi rychlí a důrazní. Dělali nám minule problémy a my se znovu musíme naprosto soustředit."

Hráči Ludogorce reagovali na minulou porážku tím nejlepším možným způsobem, když se jim povedlo nastřílet Slavii Sofia čtyři branky. Jednak si tím hráči opět zvedli sebevědomí a jednak se opět udrželi na první příčce bulharské ligy, kde si hýčkají náskok jednoho bodu na druhé CSKA Sofia.

S bulharským soupeřem hrálo AC už jedenáctkrát a hned osmkrát z toho vyhrálo. Rovněž Ludogorez má nějaké zkušenosti s italskou kopanou a nejsou vůbec špatné. V sezoně 2013/2014 dokázal bulharský celek vyloupit Řím a poradil si s domácím Laziem o jednu branku. Venku se mu navíc daří, což dokázal také tím, že za čtyři venkovní dosud odehrané pohárové duely inkasoval jen v jednom případě. Třikrát mimo svůj stadion udržel čisté konto.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.02 - 5.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Östersunds FK  (čtvrtek 21:05), první zápas: 3:0
Ani jeden z šesti anglických účastníků v evropských pohárech na úvod jarní vyřazovací fáze nepoznal chuť porážky. Jako první se k odvetnému zápasu dostane londýnský Arsenal, který si po výhře 3:0 na půdě švédského Östersundu nepřipouští nic jiného než postup do dalšího kola Evropské ligy. Vzhledem k tomu, že Kanonýry již o víkendu čeká finále ligového poháru proti Manchesteru City, lze očekávat, že manažer Arséne Wenger dopřeje ve čtvrtek šanci i hráčům širšího kádru, ne-li klubové akademie.

Jedinou výjimkou je v tomto ohledu Henrik Mchitarjan, lednová posila z Manchesteru United, která na Emirates Stadium dorazila výměnou za Alexise Sáncheze. Jelikož arménský reprezentant nastoupil v Carabao Cupu již jako hráč United, nemůže do finálového klání ve Wembley zasáhnout, a tak se očekává jeho start v základní sestavě proti Östersundu.

Zatímco ve Švédsku odehrál tahoun Arsenalu Mesut Özil poněkud překvapivě celých devadesát minut, do odvety jistojistě nenastoupí. "Mesut je po nemoci," vysvětluje Wenger. "Dnes (ve středu) absolvoval první trénink. Celé pondělí a úterý proležel v posteli. Normálně bych jej nominoval, ale takhle bude muset akorát tvrdě trénovat, zítra se na hřišti neobjeví. Do neděle by už ale měl být v pořádku."

Obdobná situace platí i v případě Aarona Ramseyho, jenž před pár týdny prodělal svalové zranění a teprve nyní se pozvolně vrací do tréninkového procesu. "Zítra ještě na soupisce nebude," potvrdil Arséne Wenger. "Má za sebou dobrý trénink, ale ještě není úplně připravený. Uvidíme, jak moc na sobě zapracuje v období mezi dneškem a nedělí. Nechci jeho účast ve finále vyloučit, bude odvislá od toho, nakolik se mu do té doby podaří zvýšit tréninkovou zátěž."

Mimo hru zůstává také zraněný Alexander Lacazette, zatímco Piérre-Emerick Aubameyang již v letošním ročníku Evropské ligy po přestupu z Borussie Dortmund nastoupit nemůže. Na hrotu útoku tak stejně jako před týdnem naskočí Danny Welbeck, další čerstvý rekonvalescent, který se po návratu na hřiště zatím spíše hledá. V brance se jako obvykle objeví "pohárový gólman" David Ospina, jehož účast v nedělním finálovém duelu již Wenger rovněž s předstihem potvrdil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.77 - 9.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Braga - Olympique Marseille  (čtvrtek 21:05), první zápas: 0:3
Kdyby se Marseille nepodařilo proklouznout do osmifinále Evropské ligy, jednalo by se o hotovou senzaci. Bragu totiž v prvním zápase vyprovodila hned třemi brankami a v Portugalsku už bude pouze hájit pohodlný náskok. Její soupeř by nyní musel předvést opravdu o dost lepší výkon, aby s negativním rezultátem ještě mohl něco udělat.

Francouzský celek byl obecně pasován do role favorita v tomto souboji, že by však měl mít až takovou převahu, s tím se úplně nepočítalo. Na Stade Vélodrome byl jednoznačně lepším týmem, v útoku působil daleko nebezpečněji, a ve finále mohl být gólový rozdíl mezi oběma týmy klidně i vyšší. Braga si opravdu nevedla vůbec, vůbec dobře.

OM v podstatě nesmí odvetu jen podcenit a neměl by mít s postupem problém. Je přitom v jeho nejlepším zájmu, aby i druhé utkání zvládl důstojně a zbytečně se nestresoval, protože už o tomto víkendu ho v Ligue 1 čeká slavné derby Le Classique proti odvěkému rivalovi PSG. Komplikovat život před tímto střetnutím by určitě bylo zbytečné.

Svěřenci Rudiho Garcíy jsou jinak v opravdu velké pohodě. Napříč všemi soutěžemi neprohráli už dvanáctkrát v řadě, o minulém víkendu si v lize poradili taktéž s nepříjemným Bordeaux. "Bylo to důležité vítězství. Jsme opravdu šťastní, jakým způsobem jsme ho dosáhli. Tak jsme si to představovali," byl spokojený marseillský stratég.

Samozřejmě že v sestavě Olympiqueu může dojít ke změnám v sestavě vlivem náročného programu. V základu by se měl určitě objevit Bouna Sarr, jenž proti Bordeaux nehrál kvůli karetnímu trestu, taktéž by se do hry od začátku mohl zapojit obvyklý náhradník Aymen Abdennour. I nadále jinak stoprocentně bude chybět Steve Mandanda.

V novém roce Braga prohrála jen třikrát, včetně duelu na jihu Francie, v ostatních případech vyhrála, a na domácí scéně drží slušnou čtvrtou příčku, navíc s dostatečným předstihem před ostatními pronásledovateli. Určitě by měla zájem pokračovat v Evropské lize, protože v lize se zdá být jeho situace i několik kol před koncem sezóny prakticky vyřešena.

Je tedy trošku s podivem, jak moc Os Arcebispos herně propadli, a to především směrem dopředu. Aby aspoň mohli živit reálnou naději na postup, musí skórovat minimálně třikrát. Do obrany se každopádně po karetním trestu vrátí Raúl, na druhou stranu vepředu může chybět Dyego Sousa, jehož start kvůli zranění není úplně jistý.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.46 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CSKA Moskva - FK Crvena Zvezda  (středa 18:00), první zápas: 0:0
Již s předstihem se dozvíme jméno prvního osmifinalisty Evropské ligy, který ve středu večer vzejde z duelu CSKA Moskva a bělehradské Crvene Zvezdy. Úvodní střetnutí v Srbsku přineslo remízu 0:0, a tak jsou šance obou týmů před odvetou vyrovnané. Mírným favoritem je na papíře domácí armádní celek, ovšem hosté se celou dosavadní sezonu spoléhají na neprostupnou obranu, a to především na hřištích soupeřů.

Pro Crvenou Zvezdu se jedná o mimořádnou událost, neboť se účastní jarní vyřazovací fáze v pohárové Evropě vůbec poprvé po šestadvaceti letech. Na domácí scéně srbský mistr suverénně míří za obhajobou titulu, neboť se na čele tabulky sedm kol před koncem těší devítibodovému náskoku, a tak může vrhnout síly plně na evropskou scénu. V prvním zápase měli svěřenci Vladana Milojeviće navrch a nebýt několika kvalitních zákroků brankáře Akinfejeva, odváželi by si do Ruska lepší výsledek. Přesto se mají i za průběžného bezbrankového stavu o co opřít, neboť v dosavadním průběhu Evropské ligy ještě na cestách ani jednou neinkasovali a také v srbské lize se těší fantastickému skóre 58:8.

Úvodní výkop utkání byl v Moskvě stanoven již na středu, aby nekolidoval s dalším plánovaným kláním v hlavním městě Ruska v podání Lokomotivu Moskva proti francouzskému Nice. Hráčů CSKA se tento fakt prakticky nemá jak dotknout, neboť v ruské Premier lize nadále trvá zimní přestávka a ligová soutěž se znovu rozběhne až na začátku března.

CSKA doposud neprožívá nijak zvlášť povedenou sezonu, o čemž svědčí až páté místo v lize, byť jen s dvoubodovou ztrátou na druhý Zenit Petrohrad. Podzimní účast v Lize mistrů přetavila družina Viktora Gončarenka v třetí místo za Manchesterem United s Basilejí a následovný přesun do Evropské ligy. "Bezbranková remíza zvenku je vždy ošemetný výsledek, obzvláště proti tak dobře organizovanému týmu, který hraje na protiútoky," varuje nástupce Leonida Sluckého.

Jedním z faktorů, který by měl hrát ve prospěch domácího mužstva, je mrazivé počasí, jemuž není cizí ani teplota nižší než patnáct stupňů pod nulou. "Pro fanoušky to asi na tribunách nebude příliš pohodlné," pokračoval čtyřicetiletý Gončarenko. "Na trávníku je to ale jiné kvůli vyhřívanému trávníku - budeme tam mít asi tak mínus osm stupňů, což je už dle mého přijatelné."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.42 - 5.98
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

No podme, 0:1.

Reagovat
Elliasson

Jak dlouho fandíš Zvezdě?

Reagovat
penepi

Neviem, ci by som si to trufol nazvat fandenim, lebo nazivo som ich videl len 3x, z toho ani raz v Belehrade. Jediny raz, co som tam isiel, sme nestihli zapas. Povedzme, ze "nadpriemerne im prajem" od cca 2007-08.

Reagovat
Elliasson

Taky to mám podobně (no je to vražedná kombinace si oblíbit CSKA a Zvezdu). S tím, že já později.

Reagovat
penepi

Akoze silne kombo. Pozeram, ze CSKA mas medzi hlavnymi oblubenymi timami - otazka teda vyvstava, preco nie si Grobar?

Reagovat
Elliasson

Dřív jsem si oblíbil CSKA, Atlético a Feyenoord. Pak ale jsem si řekl, že k tomu musím připojit ještě jeden tým z Česka a jak Atlético a Feyenoord naznačuje, tak mám rád červenobílé dresy. Tak šup, Slavie Praha byla první volbou. A pak jsem začal více sledovat basket a Euroligu. Původně jsem fandil nejvíce CSKA, ale červenobílé dresy, fantastičtí Delije mě přesvědčily k tomu, aby mým top týmem v basketu byla Crvena Zvezda Bělehrad. Basketbalové CSKA má příšernou atmosféru. A tak Zvezda patří i mezi mých top 5 fotbalových klubů (no CSKA stále taky).

A proč tam nemám Partizan? Protože Crvena Zvezda je více pro mě. Název úžasný, dresy, plný Sever (no Grobari mají taky fantastický Jih, ale Zvezda má lepší choreo).

Reagovat
penepi

Jasne, chapem, skor som narazal na to, ze Grobari su kamosi s CSKA a Delije zas so Spartakom.

Reagovat
penepi

Spartak je tiez cerveno-biely, rovnako ako dalsi kamarati v Grecku, Olympiakos. Mozno cas prehodnotit to CSKA hnusne.

Reagovat
Elliasson

Já vím. Ale zrovna ten Spartak mi nebyl nikdy po chuti.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj Slavoj Houslice jsou červeno bílý

Reagovat
Kincl

Pojďme lidí vytvořit tiket ó 8-10 utkání a vsadit jo za deset :-D

Reagovat
santini

ja by som skusil toto:

Lokomotiv 1

Neapol 2

Salzburg-Socky oba gol

Villarreal oba gol

amooozno by som skusil aj BVB.... spolu to nemusi byt spatny kurz..

Reagovat
Kincl

Nevypustí to Neapol?

Reagovat
santini

zalezi na zostave.. ako viem, ze liga ma u nich prednost ale... asi to bude treba vyhodit

Reagovat
smazaný uživatel

AC x2

Reagovat
Mononukleoza

Jen taková vsuvka .... v preview na cska-cz je psáno o CZ jako o mistrovi co míří za obhajobou... ale oni vyhrali jen základní část a ve skupině o titul to projeli ne??? Jak to tedy je?

Reagovat
Kepy_FCB

Loko Motiv

Reagovat
smazaný uživatel

Nice postup za 5.9 ...potrebuju góly, ofenzivu maju v plnej sile a v zadu to podrzi Benitez

Reagovat
GEGE

Atalanta-BVB bude super match...skoda,že hraje ACM ve stejný čas...

Reagovat
REPLIKATOR

Dívat se na rozhodnutý zápas

Reagovat
cristiano.K.

škoda, máš jeden zápas dobře

Reagovat
Pipo123

Ale ich ničíme

Reagovat
FORZAMILAN

super

Reagovat
Pipo123

Sme mohli viesť už tak 4:0, zahadzujeme nemožné šance

Reagovat
Pipo123

Nevedel som čo od tohto zápasu čakať, no hráme výborne, hostí nepúšťame do žiadnych šancí a neustále ich tlačíme, presing jak sviňa, dlho som nás nevidel takto hrať. Anderson od nás najlepší, ani nie smerom dopredu, ale smerom dozadu, ide až na krv

Reagovat
Coutinho10

Celtic zatim teda hodně zbytečný góly, ale dalo se čekat, že Zenit doma bude lepší

Reagovat
dextroza_m

Ty vole ten Immobile, to je prasak.

Reagovat
Pipo123

Co také spravil ?

Reagovat
dextroza_m

Opět hattrick??:-)

Reagovat
FORZAMILAN

Atalanta už vede

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

looool Arsenal

Reagovat
REPLIKATOR

Arsenal

Reagovat
andycek1

Cristante sa mi velmi paci celu sezonu a dnes to potvrdzuje.

Mohol by v lete smer Juve

Reagovat
FCSL

Co tam zas vytvářej proboha? 0:4 po prodl. a konec Wengera

Reagovat
Gunner91

to je jak přehlídka toho, kdo předvede větší ubohost... zatím nevím jestli vede iwobi nebo welbeck..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele