1/16 finále - 1. zápasy
15.02.2018 21:05 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyon nastřílel Villarrealu tři góly a do osmifinále nemá daleko

Jeden z nejatraktivnějších duelů čtvrtečního večera slibovalo střetnutí Lyonu s Villarrealem, které skutečně nezklamalo. Ve Francii byly nakonec k vidění hned čtyři góly a vítězství domácího celku 3:1, po němž lyonští půjdou příští týden do odvety jakožto favorité na postup. Úvodní trefy Ndombeleho s Fekirem v samém úvodu druhé půle dokázal zmírnit cenným gólem z hřiště soupeře Fornals, avšak osm minut před koncem střídající Memphis Depay vytáhl exkluzivní pumelici zdálky, která vrátila Lyonu dvoubrankový náskok a dobrou výchozí pozici.

První velká šance utkání připadla hostům, a to po rohovém kopu. Na zadní tyči si náběhem z druhé vlny udělal místo Manu Trigueros a parádní ranou z voleje přinutil brankáře Lopese k výtečnému reflexivnímu zákroku. Poté, co Žlutá ponorka neuspěla ani z následného závaru, neboť Lopes obstál i v duelu s Baccou, se již k dalšímu obdobnému ohrožení lyonské branky za celý zbytek první půle hosté nedostali.

To domácí v ofenzivě působili jako sršně a obzvláště trio Traoré, Fekir, Mariano Díaz působilo obraně Villarrealu ustavičné potíže. V třinácté minutě měli hosté i notnou dávku štěstí, když Díaz místo upadnutí po faulu Víctora Ruize pokračoval v samostatném úniku a následný zákrok Maria Gaspara na Marcala, notně podobný penaltovému incidentu ze středečního duelu Realu Madrid s PSG, rozhodčího Kassaie nechal klidným. Když s dalekonosným pokusem z přímého kopu neuspěl proti brankáři Asenjovi ani kapitán Fekir, šlo se v poločase do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran však přišel průlom skóre takřka hned ze zahajovacího výkopu. Postupný útok Lyonu v první minutě druhé půle vyústil v tečovaný centr na zadní tyč, kde jej Mariano Díaz poslal hlavou zpět do ohně a nikým nehlídaný Ndombele zblízka uklidil míč do sítě. Než se zaskočení hráči Villarrealu stihli vzpamatovat, bylo již jejich manko dvojnásobné. Neúnavný Díaz totiž v devětačtyřicáté minutě zcela znemožnil Álvara Gonzáleze, a přestože Asenjo jeho bleskový individuální průnik zastavil špičkovým zákrokem, odražený míč připadl Nabilu Fekirovi k snadnému zakončení do poloprázdné branky.

Reakce týmu Javiera Callejy ovšem byla příkladná. Krátce po hodině hry Čeryševův křižný pas přepustil nabíhající Unal chytře za sebe k volnému Fornalsovi, jehož tvrdou ránu zvládl vyběhnuvší Lopes ztlumit, avšak míč přesto doklopýtal až za brankovou čáru navzdory mohutné snaze bránících hráčů odpálit jej na poslední chvíli do bezpečí.

Výsledek 2:1 rázem pro hosty nevypadal vůbec špatně, jenže poslední slovo si vzal Memphis Depay. Nizozemský reprezentant po devíti minutách pobytu na hřišti využil volného skákajícího míče ve středu pole a nekompromisní dělovkou z uctivé vzdálenosti zaskočil všechny v čele s brankářem Asenjem.

V závěrečných minutách ještě stále zbyl čas na jednu slibnou šanci na každé straně. Dalekonosnou ránu Díaze po vzoru Depaye tentokráte Asenjo kvalitním zákrokem lapil a stejně tak si počínal i Lopes proti střele Fornalse, který z výtečné pozice v hloubi šestnáctky trefil přesně náruč gólmana Lyonu. Bruno Génésio tak může být spokojen, Lyon si do odvety ve Španělsku poveze dvoubrankový náskok za výhru 3:1.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
Langi

OK, takže Rennes totálně zesměšnilo a rozstřílelo Lyon 2-0...kdežto prohry Villarrealu s Betisem a Alavesem jsou mírným zklamáním

Jinak tohle se vyhrát musí...kdy jindy se zvednout než v EL, doma proti týmu, který také rozhodně není v optimální formě a kterému v zimě odešel nejlepší střelec

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3-1

Reagovat
tnt03

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Krasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

tohle neni eden

Reagovat
Langi

Ok. Jesi nam po tehle sezone Diakhabyho kdokoliv pretahne, nebudeme se moct nicemu divit a muzeme mu tak akorat poprat hodne stesti. Po lonske supersezone, kdy dal navic pomerne i dost dulezitych golu (z pozice stopera!), je tohle k posrani. Morel, jakkoliv jsem ho loni respektoval, letos uz nema tymu v takto dulezitych zapasech co nabidnout.

Reagovat
Seydou Doumbia

Co v něm trener porad vidi je snad zahadou vsem fanouskum OL...

Reagovat
Langi

A pritom je to trener, ktery se rozhodne neboji dat sanci nekomu, kdo do zakladu rozhod planovany od zacatku nebyl...Mendy, Aouar, Ndombele, Tousart...Diakhaby oproti nim odzkouseny je, a ze je Morel letos strasne prumerny snad musi kazdy videt...loni tech dobrych zapasu radu odehral...letos si nepamatuju, ze by v nejakem vycnival

Reagovat
Langi

Jinak samozrejme super vstup do druhe pule snad tehle zapas da zapomenout na ty posledni nemastne vykony

Reagovat
Langi

Sakra

Reagovat
Seydou Doumbia

Proc to takhle nejde i v lize? Ale nic se nesmi zakriknout vsak to zname. Jinak v prvnim polocase Lopes nedriv fantasticky a pak jsem skoro chytil infarkt. Jen to dopisu a uz 2-1...

Reagovat
Langi

Ale jde...jen se proste blbe a trochu i nezaslouzene vykapalo s Monacem a uz se to vezlo...tohle je super vysledek...snad se to projevi i v lize

Reagovat
Seydou Doumbia

Lopes v zaveru a ten zakrok. Vetsina brankaru by vyrazelo. Memphis je nekdy na polibeni a nekdy na facku.

Reagovat
Langi

Ted bude Depay zase v zakladu a zas bude prumerny ...je to s nim tezky, nicmene ty statistiky proste ma

Reagovat
deadlife

Proč vlastně Depay včera nehrál? Zdravej je, chuť měl neskutečnou, jakmile vlétl na pažit. Ano, Aouar rozhodně není špatným hráčem, ale Depay letos v Evropě docela válí, navíc proti Rennes též seděl na prkně, tudíž se to nabízelo, že by proti Španělům mohl vyběhnout v základu. Dle vyjádření výše bych řekl, že je to tak trošku náladový hráč

Reagovat
deadlife

Každopádně ta bomba v závěru byla neskutečná

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

Memphis zabiiiiiij

Reagovat
tnt03

Super Lyon jede jak válec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele