1/16 finále - 1. zápasy
15.02.2018 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Ludogorec dostal doma od AC tři branky

AC Milán si bez větších problémů poradil s Ludogorcem a do Milána se vrací s jasnou výhodou tří branek. Zatímco domácí nedokázali mladého brankáře Gianluigiho Donnarummu překonat ani jednou, Rossoneri se do sítě domácích trefili díky brankám Cutroneho, Rodrígueze a Boriniho.

Bulharský Ludogorec měl být přeci jen trochu houževnatějším a nebezpečnějším soupeřem. AC si ale poradilo skvostně a trenér Gennaro Gattuso si může pochvalovat vystoupení snad všech hráčů. Do sítě se z hry nejprve trefil mladík Cutrone, načež přidal jednu branku z pokutového kopu zkušený bek Rodríguez. V nastaveném čase se trefil také střídající útočník Borini.

Přímý volný kop měli jako první k dispozici domácí hráči a před mladíkem Donnarummou bylo pořádně horko. Virgil Misidjan se přímou střelou pokusil překvapit hostujícího brankáře, jenže střela mu nakonec nesedla. AC v prvních minutách postrádalo přesnost a jeho kombinace se mu vůbec nedařily. Svůj podíl na tom měl také Hakan Çalhanoğlu, který dnes nepůsobil úplně koncentrovaným dojmem. Když už se dostal do zakončení, tak jej na poslední chvíli obral o míč obránce Sasha.

Milánskému celku nefungovala přechodová fáze a kupodivu se moc do hry nedostával ani jindy velmi často vyhledávaný Španěl Suso. Když už to vypadalo, že by se Suso mohl díky své míčové ekvilibristice prosadit, zastavil jej trochu akrobaticky zasahující obránce Sasha, který fungoval jako hlídací pes a hodně mu to sedělo.

Na opačné straně se pokoušel prosadit Giacomo Bonaventura, který se ve vápně zbavil obránce Cicinha a pálil z úhlu. Jenže přestřelil. O mnoho lepší zakončení zvolil Patrick Cutrone o minutu později. Hakan Çalhanoğlu poslal od rohového praporku prudký centr na přední tyč a nabíhající mladík Cutrone bezpečně zavěsil!

To byl pro domácí celek šok - gól do šatny nikdy není pro psychiku mužstva pozitivní zprávou. Po změně stran se odehrával prakticky stejný scénář, tedy útočící AC, které už nyní cítilo mnohem méně tlaku, a bránící domácí tým. Ludogorec se přeci jen po vystřídání stran dočkal lepší aktivity a jeho hra dávala obráncům AC víc zabrat. Po hodině hry se na hrací plochu dostavil obránce Ricardo Rodríguez.

A pouhé tři minuty mu trvalo, než se zapsal mezi střelce! Cutrone si pokryl míč v pokutovém území a byl při této snaze faulován! Ricardo Rodríguez má velmi dobrou kopací techniku a poté, co naznačil střelu, poslal balon z penalty na opačnou stranu brány!

Ludogorec měl více ze hry a častěji se míč objevoval na jeho kopačkách, ale většina jeho kombinačních akcí se odbývala na jeho vlastní polovině. Obránci AC tak mohli být v klidu a k narušení jejich výsostného území nedocházelo. Patnáct minut před koncem se navíc do hry zapojil střídající Fabio Borini, který v nastaveném čase tečoval ostrý centr od Francka Kessiého do sítě a navýšil na 3:0!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Seydou Doumbia

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ste gi biem 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA RAGAZZI...0.2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele