Evropská liga: Souhrn odvetných zápasů prvního kola vyřazovací fáze

21.02.2018, 19:56, aktualizováno 22.02.2018, 23:02
Komentáře a souhrny
Neapol vyhrála o dva góly v Lipsku, ani to jí ovšem k postupu do osmifinále nestačilo. Dále jdou moskevské celky CSKA a Lokomotiv, Lazio doma deklasovalo FCSB, Lyon si veze postup z Villarrealu a Dortmund uspěl v Bergamu. Mezi posledními šestnácti nechybí AC Milán, na svého dalšího soupeře se těší v Plzni...

Atalanta Bergamo - Borussia Dortmund 1:1

22.02.2018 21:05

Góly: 11. Rafael Tolói - 83. Marcel Schmelzer

První zápas: 2:3, postupuje Borussia Dortmund

Borrusia Dortmund za pět minut dvanáct potvrdila roli favorita a postupuje do osmifinále Evropské ligy. Atalanta se v zápase brzy dostala do vedení a hosté dlouho nemohli najít recept na dobře bránícího soupeře, nakonec však jedna branka navíc rozhodla o postupu vestfálského týmu, který jde dál po celkovém výsledku 4:3. Šťastným střelcem se stal střídající Marcel Schmelzer.

Celek z Bergama předvedl v Dortmundu kvalitní výkon a tak jeho kouč Gian Piero Gasperini neměl důvod do odvety postavit odlišnou jedenáctku. Obranu hostů měl opět větrat střelec obou gólů italského týmu z prvního zápasu Iličić, jenž si vepředu výborně rozumí s parťákem Gomezem.

Hostující trenér Peter Stöger postavil totožnou obrannou řadu jako před týdnem v Německu, změny však udělal v záloze, kde ze středových hráčů nezůstal v základu ani jeden. Reuse, Castra i vykartovaného Weigla nahradili Götze s Dahoudem a Sahinem. Na křídla se opět postavili Pulišić se Schürrlem, hrot si podmanila jarní kometa černožlutých Batshuayi a všem kryl záda brankář Bürki.

Aktivněji začali zápas domácí, proti de Roonově střele po čtyřech minutách hry se Bürki ještě jen ohlédl, protože letěla nad. V 11. minutě však švýcarský brankář ve službách Borussie zaváhal. Po rohovém kopu prohrál vzdušný souboj s Caldarou a propadnuvší míč uklidil do sítě Toloi. Dortmund se po inkasované brance nemohl probrat a za další čtvrthodinu jej Atalanta málem ztrestala. Pulišić ztratil ve středu hřiště míč, během následného protiútoku Gomez krásným pasem za obranu našel Cristanteho, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti skončila vedle.

Po Cristanteho šanci zkusil štěstí na druhé straně Schürrle, jeho pokus však pouze vystrašil německé fanoušky na tribuně. Další střela téhož hráče z 32. minuty byla daleko nebezpečnější a proti ní se již musel vytáhnout Berisha. Hosté začali být nebezpečnější, žádnou gólovou šanci si však nevypracovali, a jelikož nezapršelo z žádného mráčku ani na druhé straně, šli do kabin lehce spokojenější Gasperiniho svěřenci.

I úvod druhé půle patřil domácím, Po Freulerově střele se natahoval Gomez a málo chybělo, aby Bürki inkasoval podruhé. V 53. minutě se po několika odrazech dostal ke střele Caldara a hosty tentokrát zachránil Toprakův blok. Poté i oni převzali iniciativu, ale jejich snažení bylo zpočátku zoufale neefektivní. V jednom případě dokonce ohrozili sami sebe a Bürki musel hodně rychle vyběhnout po špatné malé domů. V 70. minutě mohl hosty ztrestat Iličić, ale jeho slabá střela se prohnala pouze vedle tyče.

Tlak Dortmundu však postupně přeci jen sílil a jeho hráči se již dostávali i k zakončení. Nejprve Basthuayi našel Berishovu náruč. Následně albánský gólman kontroloval Reusovu střelu vedle. Jedenáct minut před koncem mohla Atalanta definitivně rozhodnout. Cristante našel při brejku zcela volného Gomeze, jehož vychytal vyběhnuvší Bürki. Trest na druhé straně mohl přijít o minutu později. Reus našel nepokrytého Schürrleho, tomu však překazil radost fantastický Berisha.

Die Borussen nakonec Schürrleho neproměněná šance nemusela mrzet. Reusovu nepovedenou střelu nedokázal Berisha zkrotit a střídající Schmelzer propasíroval balon přes rukavice Albánce do branky. Role se najednou otočili a nyní to byli domácí, kdo musel vstřelit branku. Hosté však dobře bránili a Schürrle mohl v nastavení definitivně pojistit postup, ovšem ve své další šanci selhal.

Jelikož si Atalanta žádnou další příležitost nevytvořila, mohl se po výsledku 1:1 radovat Dortmund. Ten tak nadále drží v kalendářním roce neporazitelnost. Pro Gasperiniho hráče končí cesta pohárovou Evropou, za své počínání se ale vůbec nemusí stydět.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Spartak Moskva 1:2

22.02.2018 21:05

Góly: 57. Xabier Etxeita - 44. Luiz Adriano, 85. Lorenzo Melgarejo

První zápas: 3:1, postupuje Athletic Bilbao

Fotbalisté španělského Athleticu těsně udrželi nadějný náskok z prvního zápasu, kdy si z půdy ruského Spartaku Moskva odvezli výsledek 3:1. S moskevským celkem to rozhodně neměli jednoduché a po prvním poločase prohrávali, ve druhém dějství srovnali a i konečná porážka 1:2 jim na nejlepší šestnáctku přeci jen stačila. Spartak se oproti úvodnímu klání zlepšil a živil šanci na úspěch, ale jeho ztráta byla příliš velká.

Domácí výběr vstoupil do zápasu opatrněji a bylo na něm vidět, že především nechce inkasovat. I přesto se po deseti minutách ocitl ve stoprocentní palebné pozici Williams. Po rychlé akci svého celku mohl skórovat, avšak jeho radost překazil odmávaný a především zapískaný ofsajd. Od tohoto momentu se hosté začali stále více osmělovat a poprvé zahrozili po necelé půl hodině. Vykřesat naději na postup mohl Zobnin.

Ten se odhodlal ke střele z dobrých dvaceti metrů a jeho tvrdou ránu dokázal skvělý gólman Herrerín odvrátit jednoruč nad horní tyčku. Ve 37. minutě vyrobil obrovskou hrubku ve středu hřiště Xabier Etxeita a ruský klub šel do přečíslení. Na konci pohledné akce stanul Promes, jenomže jeho střela minula o decimetry vzdálenější konstrukci. Spartak se dostal do vedení o sedm minut později a gólem do šatny lehce nahlodal svého protivníka.

Po krásném pasu na levé křídlo převzal balón Kombarov, poté odcentroval na hranici brankového území a tam si naběhl brazilský kanonýr Luiz Adriano. Ten prudkou hlavičkou nedal Herrerínovi žádnou šanci na úspěch a trefil se naprosto přesně k levé tyči. Athletic se uklidnil dvanáct minut po přestávce, kdy srovnal stav Etxeita. Zkušený třicetiletý obránce hlavičkoval zcela sám po sraženém centru Saborita a taktéž hlavou mířil k levé tyči.

Vzápětí se hra uklidnila a Spartak se snažil co nejdříve dostat znovu do vedení. To se mu sice povedlo, nicméně v 85. minutě bylo příliš pozdě. Paraguayský krajánek Lorenzo Melgarejo přišel na hřiště teprve o jedenáct minut dříve a obdržel přesně načasovanou nahrávku od Zé Luíse, po naznačení skóroval z levého rohu brankového území pod břevno. Hosté se na více nezmohli a po závěrečném hvizdu určitě litovali nepovedeného úvodního souboje.

Více informací k zápasu

Red Bull Salzburg - Real Sociedad 2:1

22.02.2018 21:05

Góly: 10. Munas Dabbur, 74. Valon Berisha (pen.) - 28. Raúl Navas

První zápas: 2:2, postupuje Red Bull Salzburg

Po uhrané remíze na baskické půdě fotbalisté Salcburku vyhráli před vlastními fanoušky a přes Real Sociedad postoupili do osmifinále Evropské ligy. Ještě do přestávky byl stav druhého zápasu nerozhodný, druhou půli ovšem lépe zvládli domácí, kteří nakonec svého soupeře o branku přetlačili. Hosté hlavně doplatili na svou nedisciplinovanost.

Před týdnem přišel španělský celek o výhru v samotném nastavení druhého dějství. A možná že právě tahle trefa nakonec v tomto dvojduelu rozhodla o konečném úspěchu Salcburku. Ani náhodou nepředvedl Real Sociedad špatný výkon, za který by se musel stydět. Nicméně na proměněnou penaltu Valona Berishy ze 74. minuty už reagovat nedokázal.

Přitom to mohli být právě svěřenci trenéra Eusebia Sacristána, kdo se mohl ujmout vedení už po osmi minutách hry. Zurutuza z levé strany poslal centr do šestnáctky, na hranici brankového území našel sbíhajícího si Mikela Oyarzabala, jenže ten hlavičkou orazítkoval jen břevno. Naopak na druhé straně o chvilku později rakouský klub gólově udeřil.

Po účinné a rychlé kombinaci se na pravé straně vysunul bek Lainer, ten následně poslal dlouhou přihrávku na bližší tyčku, kde našel Dabbura, a tomu se snadno podařilo skórovat z blízkosti. Real Sociedad vyrovnal ve 28. minutě, to když centr z rohového čtvrtkruhu od Canalese usměrnil hlavou do sítě dobře naskakující Raúl Navas.

Oba týmy toho jinak směrem dopředu moc nevymyslely. Další šance přišla na řadu až v 51. minutě, z dobré pozice mohl navrátit Red Bullu vedení André Ramalho, avšak Brazilec trestuhodně protivníkovu bránu minul. Klíčový moment celého střetnutí zřejmě nastal dvacet minut před koncem. V tu chvíli totiž hosté hráli pouze o deseti.

Raúl Navas stáhl k zemi Hwanga, ještě Korejce nešetrně atakoval do tváře, a po druhé žluté kartě a následné červené byl vyloučený. Toho Salcburk náležitě využil. Hwanga pak ve vápně fauloval gólman Rulli, rozhodčí Karasev nařídil pokutový kop, a i když si hostující muž v rukavicích na střelu Valona Berishy sáhl, inkasování již nezabránil.

Více informací k zápasu

AC Milán - Ludogorec Razgrad 1:0

22.02.2018 21:05

Góly: 21. Fabio Borini

První zápas: 3:0, postupuje AC Milán

Milánský tým si na domácím stadionu bez komplikací pohlídal postup do osmifinále Evropské ligy. AC porazilo bulharský Ludogorec Razgrad 1:0 a po celkovém výsledku 4:0 s přehledem pokračuje dál. Jediným střelcem večera byl Fabio Borini.

Domácí kouč Gennaro Gattuso se pro čtvrteční zápas rozhodl pošetřit některé opory svého celku. Na lavičce zůstali Bonucci, Bonaventura či gólman Gianluigi Donnarumma. Mezi tři tyče se postavil jeho bratr Antonio, v obraně dostal šanci Rodriguez společně se Zapatou, do zálohy byli nasazeni Montolivo a Locatelli a vepředu doplnil Andrého Silvu Cutrone s Borinim.

Lodivod hostů Dimitar Dimitrov taktéž razantně změnil sestavu oproti úvodnímu zápasu. Brankáře Renana nahradil Braun, do obrany se místo Plastuna a Sashy postavili Natanael a Terzijev a záložní řadu vyztužil Goralski s Wandersonem. Stejně jako v Razgradu se i v Miláně od začátku představili Cicinho, Moti, Anicet, Vura, Marcelinho a Swierczok.

Prořídlé tribuny milánského San Sira jakoby neposkytovaly hráčům na hřišti žádnou motivaci k hvězdným výkonům. Opatrný začátek zápasu byl především ve znamení kontroly míče ze strany Rossoneri. V průběhu hry se začali osmělovat i hosté z Balkánu, i u nich však diváci nezaregistrovali žádnou výraznou šanci. Zničehonic se do vedení dostali domácí. Kessié ve 21. minutě pobídl Cutroneho, jenž pláchl s míčem a ve vápně našel Boriniho, který trefil odkrytou část Braunovy svatyně.

Po brance opět pokračovala ospalá partie s ojedinělými ohroženími. Jedno z nich předvedl Marcelinho, ale jeho střela byla nepřesná. Deset minut před koncem půle dostal konečně práci i Donnarumma, Vurovu slabou střelu zpoza šestnáctky však bez potíží kryl. Těsně před přestávkou nedosáhl na centrující míč Braun a nebezpečí pro branku Ludogorce odvrátil až obranný zákrok Terzijeva. Tato akce byla tečkou za nezáživnou první půlí.

Po změně stran se bulharský tým sympaticky snažil o vyrovnání. Cicinhův centr skončil u Vury, jehož střelu z bezprostřední blízkosti reflexivně vyrazil Donnarumma. Tato šance byla pohříchu jediným vzrušujícím momentem před brankou na jedné či druhé straně. Ludogorci nešla upřít snaha, útočné nájezdy jeho hráčů se však míjely účinkem. Domácí se nikam nehnali a jen kontrolovali výsledek.

Po závěrečném hvizdu se tak mohli radovat hráči AC Milán. Ludogorec svému soupeři nedokázal za 180 minut vstřelit ani jednu branku, naopak Gennaro Gatusso se mohl z gólu radovat hned čtyřikrát a nyní netrpělivě čeká na jméno soupeře v dalším kole.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Östersunds FK 1:2

22.02.2018 21:05

Góly: 47. Sead Kolašinac - 22. Calum Chambers (vl.), 23. Ken Sema

První zápas: 3:0, postupuje Arsenal FC

Až nečekaně dramatické střetnutí bylo k vidění na Emirates Stadium, kde se domácí Arsenal protrápil k osmifinálovému postupu přes švédského trpaslíka z Östersundsu. Dva slepené góly hostí zajistily hostům šokující poločasové vedení 2:0, které téměř smazalo třígólovou ztrátu z prvního zápasu. Na úvod druhé půle ovšem Kanonýry přece jen uklidnil zásah Seada Kolašinace, a tak navzdory prohře 1:2 Arsenal v Evropské lize pokračuje i nadále.

Manažer Arsenalu Arséne Wenger podle očekávání nenasadil řadu hráčů z obvyklé základní jedenáctky, ovšem i tak sestava Kanonýrů nepostrádala zkušenost a mladíčci Nketiah s Nelsonem zůstali opět pouze na lavičce náhradníků. Daleko důležitější než papírově slabší soupiska byl samotný přístup hráčů k hájení tříbrankového náskoku, který byl jednoduše tristní. Hráči Östersundsu naopak po nervózním vstupu do zápasu na domácí půdě působili zcela uvolněným dojmem a od prvních minut podrobovali obranu soupeře jedním nebezpečným výpadem za druhým.

Netrvalo dlouho a švédský celek se vskutku dočkal zaslouženého průlomu skóre. Zaváhání v kombinaci Arsenalu využil Saman Ghoddos k ideálně načasované přihrávce Hosamu Aieshovi, jehož nedokázal uhlídat Sead Kolašinac a situaci již nezachránil ani vyběhnuvší brankář Ospina. A takřka hned vzápětí bylo pro Arsenal ještě hůře. Než se letargičtí domácí z inkasovaného gólu vzpamatovali, byli svědky dalšího přímočarého útoku po ztrátě Iwobiho, na jehož konci se znovu po Ghoddosově pasu ocitl Ken Sema. Ten si nejprve pohrál se zkoprnělým Chambersem a následně vypálil ostrou ránu na zadní tyč a Ospina již byl bez šance.

Östersundsu najednou k zajištění prodloužení scházel již jen jediný gól a zdánlivě rozhodnuté vyřazovací klání nabralo rázem na dramatičnosti. Arsenal však ani za zhoršující se situace nedokázal přepnout na vyšší výkonnostní stupeň a protrápil se i celým zbytkem první půle. Jedinou slušnou šanci Kanonýrů měl na noze kapitán Jack Wilshere, jenže svou ránu z voleje hrubě neukočíroval a přestřelil.

Arséne Wenger o přestávce na nic nečekal a hned po změně stran vyrukoval s prvním střídáním v podobě Granita Xhaky, jenž nahradil Ainsleyho Maitlanda-Nilese. Stejně jako v případě prvního poločasu však záleželo více na hráčském přístupu než personáliích, díky čemuž Arsenal udeřil hned v 47. minutě. Stejně jako v základní skupině proti Kolínu se na úvod druhé pětačtyřicetiminutovky prosadil Sead Kolašinac, k němuž propadl centr Bellerína, a bosenský bek chladnokrevně propálil vše, co mu stálo v cestě.

S výjimkou dalekonosné rány Elnenyho však domácí od kontaktního gólu směrem dopředu nic nepředvedli, a tak každá kostrbatá rozehrávka či standardní situace soupeře zaváněly hrozbou třetího gólu Östersundsu. Sedm minut před koncem k tomu měl blízko střídající Islamović, jehož našel dalším výtečným pasem aktivní Ghoddos, avšak míč k úlevě domácích příznivců skončil těsně vedle Ospinovy pravé tyče. Když v samém závěru nevytrestal otevřenou obranu hostí Danny Welbeck, skončilo utkání překvapivou výhrou Östersundsu 2:1, ovšem do osmifinále přesto postupuje Arsenal.

Více informací k zápasu

SC Braga - Olympique Marseille 1:0

22.02.2018 21:05

Góly: 31. Ricardo Horta

První zápas: 0:3, postupuje Olympique Marseille

Před Bragou stál těžký úkol v podobě smazání třígólového manka z prvního zápasu v Marseille. Braga sice domácí zápas dokázala vyhrát, dotáhnout ztrátu už ale ne.

Mírným favoritem zápasu byli hosté, kteří v prvním zápase jednoznačně zvítězili. Trenér Garcia však nic nepodcenil a i přes náskok z prvního zápasu nasadil svou nejsilnější sestavu. Na první velkou šanci zápasu jsme museli čekat až do 31. minuty, kdy se po výborném centru z levé strany a následném sklepnutí od Wilsona Eduarda gólově prosadil Ricardo Horta.

Po zbytek prvního poločasu působili aktivněji domácí, obrana Marseille však již zůstala bezchybná. Do kabin se šlo za otevřeného stavu a o poločasové přestávce mohli pomýšlet na postup do osmifinále oba ze soupeřů. Do druhé půle nastoupila Braga ještě aktivněji a ve 48. minutě vypálil Esgaio prudkou střelu, která však zamířila pouze nad.

V 50. minutě se dostal do velké šance domácí Anguissa, který do hry přišel po poločasové přestávce. Anguissa vystřelil zpoza vápna a jeho střela orazítkovala tyč. Ani ne o minutu později mohlo Marseille odpovědět, Germain se však netrefil ani poprvé, ani z dorážky. V 64. minutě hlavičkoval nebezpečně hostující Sakai, jeho ránu však Matheus dobrým zákrokem vyrazil.

Brankář Matheus podržel Bragu i v 69. minutě, kdy se k nebezpečné střele dostal Lucas Ocampos. V 71. minutě se v poslední velké šanci zápasu netrefil domácí Wilson Eduardo a v Marseille mohli začít slavit cenný postup do osmifinále Evropské ligy.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - FC Kodaň 1:0

22.02.2018 19:00

Góly: 7. Kévin Gameiro

První zápas: 4:1, postupuje Atlético Madrid

Atlético Madrid si doma pohlídalo parádní náskok, který si přivezlo z Kodaně. Navíc se ještě trefil Kévin Gameiro, který tak pojistil Atléticu jeho postup do osmifinále Evropské ligy.

Kodaň měla před sebou téměř nemožnou misi, protože po prvním utkání si do Madridu přivezla manko tří gólů. Poté, co doma prohrála s favoritem 4:1, by dnes potřebovala vyhrát o čtyři a více branek. A to se v souboji s tak dobrou obranou předpokládat zkrátka nedalo. Domácí navíc neponechávali nic náhodě a od prvních minut nastoupila esa jako Godín, Oblak, Koke, Vitolo nebo Torres s Gameirem. V sestavě hostí jsme pak našli třeba Greguše, Kvista nebo Lüftnera s Andersenem a Fischerem.

Obranu hostí se na stadionu Wanda Metropolitano rozhodl jako první vyzkoušet Kévin Gameiro, který se dostal do úniku a obránci Kodaně s ním měli problémy. Zkušený útočník sice dostal parádní nahrávku do vápna, jenže míč špatně zpracoval. V sedmé minutě už mu to ale vyšlo. Gameiro si navedl míč před bránu a přesně umístěnou levačkou nedal brankáři Andersenovi žádnou šanci zasáhnout - 1:0.

No a to už byla pro hosty prakticky neřešitelná situace. Domácí ekipa navíc parádně kombinovala a nepřipouštěla žádnou možnost na zvrat. Kokeho kombinace s Torresem skončila střelou někdejšího miláčka fanynek Liverpoolu, ta však nebyla přesná. V roli režiséra hry domácího celku se objevoval velmi často zkušený záložník Gabi, jehož pasy měly oči.

Zkušený bek Juanfran dostal krásnou přihrávku na pravou stranu hřiště a poslal přihrávku do pokutového území, kde se k míči dostal Torres. Odchovanec Atlética ale nezakončil kvůli skvělému zákroku padajícího obránce. Defenzivní linie dánského celku si o chvíli později poradila také s výskokem obránce Godína po rohovém kopu Atlética, takže rozdíl ve skóre panoval stále stejný.

Změnit to mohl William Kvist, který si po dvaceti minutách na hranici pokutového území narazil míč s Pavlovičem a opřel se do odraženého balónu. Pálil ale těsně vedle! S ubývajícím časem se Atléticu hrálo stále lépe, protože si domácí dobře uvědomovali nutnost kodaňského soka alespoň skórovat. Hra Colchoneros naopak nepostrádala klid a zkušenost.

Fernando Torres se tlačil před koncem první půle k zakončení po parádním pasu, jenže i když výskok provedl na jedničku, samotné zakončení hlavou už mu nesedlo. Slovinský brankář Jan Oblak musel na konci poločasu řešit hodně ošemetnou situaci, když vybíhal proti smělému Fischerovi. Jeho ránu ale zvládl ukočírovat. Do poločasu druhého už nastoupili hostující hráči Skov nebo Falk.

Přesto bylo nadále aktivnější Atlético. Gabi vymyslel krásný oblouček do pokutového území, kam si nabíhal Ángel Correa, jenže tomu míč uskočil. Hostující útočník Pieros Sotiriou si o chvíli později naběhl na hranici pokutového území, kam dostal krásnou přihrávku. Neporadil si ale se zkušeným obráncem Juanfranem. Svou šanci pak spálil také střídající Nico Gaitán.

Po hodině hry se do další vyložené šance probíjel Kévin Gameiro, který zamířil poměrně povedeně. Jenže brankář Andersen parádně vyběhl a chytil soupeřovu ránu! Kodaň mohla udeřit pomocí standardní situace, neboť zajímavý rohový kop se snášel na hlavu Nicolaje Thomsena. K němu však však přistoupil obránce Diego Godín a zablokoval mu jakékoli šance na skórování.

Atlético bylo nadále aktivnější. Saúl Ñíguez střílel zpoza hranice pokutového území, jenže zakončení mu vůbec nesedlo. A když si s přízemní střelou Pavloviće brankář Oblak poradil bez potíží, bylo o vítězi jasno.

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - AEK Atény 0:0

22.02.2018 19:00

Góly: -

První zápas: 1:1, postupuje Dynamo Kyjev

Po remíze 1:1 z prvního zápasu v Aténách remizovali oba soupeři i v Kyjevě, tentokrát bezbrankově a dál jde tedy díky pravidlu venkovních vstřelených gólů právě kyjevské Dynamo. V odvetném zápase bylo Dynamo šťastnějším týmem, neboť více šancí si vybudovaly Atény.

Do zápasu, v němž byli favoritem domácí, vstoupil lépe řecký AEK. Již v šesté minutě si totiž tým z hlavního města Řecka vybudoval první velkou šanci zápasu. Sergio Araujo se ocitl sám před brankářem Bojkem, nakonec však trefil pouze jeho nohy. Ve 24. minutě kopal Bakasetas z AEK volný přímý kop, který domácí brankář Bojko jen s problémy vyrážel na rohový kop.

Třetí velkou šanci zápasu si Atény připsaly v 50. minutě a v celém zápase byly jednoznačně aktivnější. V 50. minutě napřáhl k jedovaté střela zpoza vápna Galanoloupoulos, domácí však opět skvělým zákrokem podržel Bojko. Atény znovu zahrozily hned z následného rohového kopu, Šodžáí však po zmatku v pokutovém území netrefil prázdnou bránou a vysloužil si vyčítavé pohledy svých aténských spoluhráčů. O necelé dvě minuty později si první velkou šanci zápasu vypracovalo také Dynamo. Moraes se představil nádhernou individuální akcí, během níž obehrál několik obránců hostů a líbivým padáčkem přehodil i brankáře Barkase, z brankové čáry však míč na poslední chvíli vykopával Bakakis.

V 63. minutě jsme byli svědky poslední velké šance zápasu, a to když Christopodulopulos střílel z velké dálky, Bojko vyrazil pouze před sebe a domácí obrana měla velké problémy s odklizením míče. Závěr zápasu byl již poklidný a Dynamo Kyjev si pohlídalo bezbrankovou remízu. Hráči Dynama mohou být vděční především brankáři Bojkovi, který domácí zachránil minimálně od dvou jistých gólů.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Celtic FC 3:0

22.02.2018 19:00

Góly: 7. Branislav Ivanović, 27. Daler Kuzjajev, 61. Aleksandr Kokorin

První zápas: 0:1, postupuje Zenit Petrohrad

Zenit Petrohrad doma vyzrál na skotský Celtic, který si sice z prvního zápasu do Ruska přivezl jednogólový náskok, zápas však zcela nezvládl a po prohře 0:3 v Evropské lize končí. Vítězný gól vstřelil bývalý kmenový hráč Chelsea, Branislav Ivanovič.

Do první šance zápasu se Zenit dostal již v 7. minutě, kdy Paredes střílel zpoza vápna a de Vries a brankář Celticu de Vries vyrážel na roh. Právě po následném rohu šel Zenit v 8. minutě do vedení, neboť na centr si naběhl srbský obránce Branislav Ivanovič, který míč hlavou bezpečně usměrnil do de Vriesovy brány. Z pohledu celého dvojzápasu bylo tedy vyrovnáno.

Ve 13. minutě se dostal do obrovské šance po chybě hostů v rozehrávce Kokorin, který v situaci, kdy byl sám před bránou, trefil pouze de Vriese. Po necelé půlhodině hry šel Zenit do dvougólového vedení. Po přihrávce Zabolotného napřáhl k dalekonosné střele Daler Kuzjajev, střelu de Vries nedokázal chytit a Zenit slaví druhý vstřelený gól zápasu. Celticu však stále k postupu stačilo vstřelit pouhý jeden gól.

První poločas byl již dohrán v klidu a k žádné další stěžejní situaci v něm nedošlo. Další důležitý moment přišel až v 61. minutě, kdy do vápna Celticu centroval Ivanovič a jeho střelu sklepl do odkryté části brány Kokorin. Zenit již od gólu Kokorina věděl, že má postup do osmifinále Evropské ligy na dosah a začal praktikovat defenzivnější styl hry.

Mezi 67. a 69. minutou se Celtic dostal do dvou obrovských šancí, ale gólem neskončila ani přízemní střela Oliviera Ntchama, ani střela z úhlu Thomase Rogice. Zenit Petrohrad tedy po prohře z úvodního zápasu nakonec bere postup do osmifinále po spravedlivém vývoji zápasu, přičemž Celtic zahrozil až ve chvíli, kdy Zenit zatáhl obrannou řadu.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - SSC Neapol 0:2

22.02.2018 19:00

Góly: 32. Piotr Zieliński, 86. Lorenzo Insigne

První zápas: 3:1, postupuje RB Lipsko

Lipsko doma prohrálo s Neapolí, které nedalo ani jednu branku. Italové naopak hráli velmi solidně a v prvním poločase jim svitla naděje díky trefě Piotra Zielińskiho. Čtyři minuty před koncem se ještě o drama pokusil Lorenzo Insigne, ale hostům zkrátka jeden gól chyběl. Po skvělém prvním utkání tak postupuje šťastnější Lipsko.

Domácí věděli, že nesmí utkání s Italy vypustit a mladý trenér Ralph Hasenhüttl se pokusil reagovat na tlak silnou sestavou. V bráně opora Gulácsi a před ním hráči jako Bernardo, Upamecano, Laimer, Bruma, Kampl nebo Sabitzer. Roli hrotového hráče měl na starosti mladý talent Werner. Neapol nastoupila s Ruiem, Tonellim, Hamšíkem, Diawarou, Insignem, Mertensem a Zielińskim.

Neapol spustila své obvyklé ofenzivní akce skrz Lorenza Insigneho, na něhož byla upřena velká pozornost. Právě jeho kreativita spolu s Mertensem měla vést neapolské legie za výhrou. První nahrávka někdejšího hráče Pescary do vápna sice doputovala, leč nebyl v něm nikdo, kdo by jeho nahrávku ocenil. Hosté se nicméně ukazovali jako nadšení, i když věděli, že manko dvou branek z pokaženého prvního utkání bude hodně složité.

Po centru z hranice pokutového území vypálil z voleje Sabitzer a ještě nebezpečnější než jeho rána byla teč od stopera Tonelliho. Ten si totiž málem vstřelil vlastní branku a musel děkovat břevnu, které zachránilo Reinu od inkasování. Po dvaceti minutách zaujala rychlá kombinace mezi Kamplem a Wernerem, který zůstal mimo ofsajdovou past. Do cesty se mu ale postavil Raul Albiol, který skluzem zakročil.

Utkání bylo hodně dramatické a viděli jsme množství faulů, z nichž jen některé sudí Taylor trestal kartami. Po ráně Marka Hamšíka ještě domácí neinkasovali, ale na akci polského záložníka Piotra Zielińskiho už reagovat nestačili. Na začátku akce se pokusil z úhlu zaskočit domácího brankáře Lorenzo Insigne, jenže jeho pokus brankář vyrazil. Dobíhající Polák už v klidu dorazil míč do sítě - 1:0.

Mladý polský záložník si o chvíli později připravil další palebnou pozici, jenže tentokrát nemířil přesně. Lipsko působilo hodně zakřiknutým dojmem a spíše bránilo náskok z prvnho klání. Až nečekaně snadno se Neapol dostávala ke střelám, zatímco brankář Pepe Reina moc práce neměl.

Pět minut po změně stran se standardní situace ujal Sabitzer, který přesně vypálil, jenže nakonec se jeho rána točila mimo. Nutno uznat, že Lipsko po změně stran zabralo a jeho herní projev se zlepšil. Na velmi nepříjemnou nahrávku Kampla nakonec nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. Po hodině hry se na trávníku ukázal José Callejón, který vystřídal kapitána Marka Hamšíka.

Na krásný pas od Marcela Sabitzera si naskakoval Werner, ale ještě před ním parádně vyběhl zkušený brankář Pepe Reina a zabalil míč do rukavic. Patnáct minut před koncem utkání se do hry dostal také Emil Forsberg, aby posílil unavenou a nepříliš výraznou ofenzivu Lipska. Domácí se ke konci utkání opět vrátili do šetřícího módu a bránili.

Rohový kop zahrál José Callejon na přední tyč, kam naskakoval Albiol i Allan, před kterými odvrátil balon Dayot Upamecano. Náhle se Neapol dostala do zakončení a konečně si připsala druhý gól. Ten z postupového hlediska ještě nic neměnil, ale sliboval drama. Po parádním dnešním výkonu si italský kanonýr Lorenzo Insigne gól zasloužil. Naběhl si na centr do vápna a přesně mířil - 2:0 pro Neapol, která ale přesto nepostupuje.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Olympique Lyon 0:1

22.02.2018 19:00

Góly: 85. Bertrand Traoré

První zápas: 1:3, postupuje Olympique Lyon

Villarreal v domácí odvetě nestačil na francouzského soupeře a prohrál. Postaral se o to jedinou brankou utkání Bertrand Traoré, který skóroval pět minut před koncem utkání. Tou dobou už domácí Žlutá ponorka hrála v početním oslabení. Vzhledem k porážce v prvním utkání se tak španělský celek loučí.

Villarreal měl před sebou hodně náročnou zkoušku, protože i když ve Francii dal jeden gól, hned tři dostal. Trenér Javi Calleja se snažil postavit to nejlepší, co měl k dispozici, takže se od prvních minut do zápasu dostali Asenjo, Gaspar, Bonera, Trigueros, Fornals, Bacca či Ünal. Ani Lyon ale nepřijel do Villarrealu jen na výlet a domácímu týmu čelili Marcelo, Morel, Tousart, Fékir, Traoré, Díaz nebo Depay.

Domácí se hodně snažili zaskočit svého soupeře jednoduchými nákopy od Fornalse, který většinou hledal nabíhajícího veterána Carlose Baccu nebo mladíčka Ünala. Francouzský celek dobře věděl, že má náskok, že nemusí spěchat, a celkově že je tlak na domácí jedenáctce. Takže logicky moc nespěchal a v útoku se ukazoval jen sporadicky. Zajímavý centr od Mendyho brankář Asenjo musel vyboxovat před sebe, kde ale naštěstí pro něj nikdo nebyl.

Šanci aktivního Triguerose v domácích barvách podporoval celý stadion La Cerámica a pomyslně cpal balon do brány, jenže vše si pohlídal brankář Lopes. Hodně zajímavou situaci ve vápně Žluté ponorky způsobil svým pohybem rychlík Traoré, který se pomalu dostával k míči, načež jej Gaspar poslal k zemi. Sudímu Bantimu to ale na penaltu nestačilo.

Po třiceti minutách se ke své oblíbené pozici při střelbě z volného přímého kopu dostal také hostující kapitán Nabil Fekir, jenže jakkoli vypadala jeho situace nadějně, pokazil ji mladý hráč nepřesnou střelou. Pět minut před koncem poločasu zahodil obrovskou šanci mladý střelec Enes Ünal, který pálil prakticky sám zpoza vápna, jenže Lopes jeho dělovku vyrazil!

Domácí byli lepší také po změně stran, protože věděli, že musí dát minimálně jeden gól, aby měli teoretickou naději na postup. Nehráli špatně, ale obránci Lyonu v čele s Lopesem si věděli rady. Do hry se dostal také hbitý Samuel Castillejo, který měl trochu rozhýbat unavené kosti domácích hráčů.

Aktivní útočník Ünal se po zákroku na hranici pravidel dostal k míči a přihrával pod sebe na lépe postaveného Baccu. Ten ale svou střelou jen natrefil na Lopese. V 57. minutě se dokázal Nabil Fekir uvolnit a pomocí své rychlosti dokonce obešel brankáře Asenja. Pak zakončoval do prázdné brány, jenže příliš pomalou střelu zastavil Daniele Bonera na čáře příliš laxně, jenže jeho komické chyby nedokázal Diaz využít!

Hodně nebezpečně vypadala šance Enese Ünala, kterou na poslední chvíli přerušil vracející se Ferland Mendy. V 78. minutě dostal za faul žlutou kartu Jaume Costa, jenže za následné protesty dostal další kartu, tentokrát červenou! A početní výhodu hosté využili. Domácí obrana naprosto zapomněla na náběh Fekira, který ještě přepustil před brankářem míč Traorému. Ten se nemýlil - 1:0 pro hosty.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - FK Partizan 2:0

22.02.2018 19:00

Góly: 67. Michael Krmenčík, 90+4. Aleš Čermák

První zápas: 1:1, postupuje Viktoria Plzeň

Plzeňští potřetí v historii postoupili do osmifinále Evropské ligy. V domácí odvetě druhého kola porazili Partizan Bělehrad 2:0 a navázali na úvodní remízu 1:1. V 67. minutě otevřel skóre Michael Krmenčík, v nastavení přidal pojistku střídající Aleš Čermák.

Lídr české nejvyšší soutěže, který hrál osmifinále už v letech 2013 a 2014, se dalšího soupeře dozví při pátečním losování. Svěřenci Pavla Vrby v této sezoně Evropské ligy na svém stadionu vyhráli i pátý zápas.

Vrba udělal v základní sestavě jednu změnu oproti duelu v Bělehradu, Zeman na pravém kraji zálohy nahradil Petrželu. Do zahajovací jedenáctky Viktorie se vrátil levý obránce Limberský, který kvůli nemoci vynechal nedělní ligový šlágr v Olomouci (0:0).

Plzeňští nezačali příliš aktivně, ale po desáté minutě si vytvořili dvě velké šance. Hořavovu přízemní střelu vyrazil Stojkovič a srbský brankář si poté poradil i s hlavičkou Krmenčíka.

Partizan si během první půle nic většího nevypracoval a trochu zahrozil jen ve 22. minutě, kdy Pantičovu střelu s problémy zneškodnil gólman Hruška. Na druhé straně se po odraženém rohu dostal v šestnáctce k míči Kolář a z voleje zamířil těsně nad břevno.

Domácí začali i druhý poločas zahozenou příležitostí. Zemanův centr v 52. minutě propadl k obránci Řezníkovi, jenže autor vyrovnávacího gólu z Bělehradu zblízka netrefil branku. Nad břevnem pak skončila i Hubníkova rána po rohu.

Hostům až v 66. minutě rozhodčí odpískal první faul, zatímco Plzeň v té době měla na kontě už 12 nedovolených zákroků. Krátce poté Západočeši otevřeli skóre. Hejda nákopem z poloviny hřišti našel Krmenčíka, nejlepší plzeňský střelec si poradil s bránícím Ostojičem a křížnou střelou z úhlu propálil Stojkoviče.

Hráči srbského mistra po inkasovaném gólu přidali, vyprodukovali však jen několik nepřesných pokusů. Druhý zásah mohl přidal stoper Hejda, ale z rohu ještě hlavičkoval nepřesně.

Fanouškům Plzně hodně zatrnulo v 83. minutě, kdy volný Soumah z voleje vypálil těsně nad Hruškovu branku. Bělehradský tým už v závěru hodně riskoval. Gólman Stojkovič špatně rozehrál, čehož využil střídající Petržela a před prázdnou brankou našel dalšího náhradníka Čermáka, který ve čtvrté minutě nastavení zpečetil vítězství Viktorie

Více informací k zápasu

SS Lazio - FCSB 5:1

22.02.2018 19:00

Góly: 7. Ciro Immobile, 35. Bastos, 43. Ciro Immobile, 51. Felipe Anderson, 71. Ciro Immobile - 82. Harlem-Eddy Gnohéré

První zápas: 0:1, postupuje SS Lazio

Lazio si doma bez potíží poradilo s rumunským sokem a naprosto jej přejelo. V síti brankáře Andreie Vlada skončilo hned pět branek, z nich tři si připsal útočník Ciro Immobile. Především díky jeho úsilí tak domácí otočili nepříznivý výsledek z prvního utkání a zaslouženě postupují.

Lazio si z Rumunska přivezlo manko jedné branky a především jej muselo hodně trápit, že nevstřelilo na hřišti soupeře ani jeden gól. Vše si ale bohatě vynahradilo před domácími fanoušky, kteří viděli hned šest branek! Největší hvězdou pak byl jednoznačně Ciro Immobile, který zaznamenal hattrick. K němu se ještě připojili Felipe Anderson a obránce Bastos, takže trefa Harlema-Eddyho Gnohérého prakticky nic neznamenala.

Lazio nasadilo silnou sestavu a trenér Inzaghi dal jasně najevo, že Evropskou ligu nebere jen jako solidní "bokovku". Ani FCSB ale rozhodně nepůsobilo odevzdaným dojmem a vlastně to byli právě hosté, kdo si připsal první větší šanci. Constantin Budescu pořádně vylekal brankáře Strakoshu, který musel proti ráně soupeřova záložníka zasahovat.

Už v sedmé minutě se ale měnilo skóre. Krásný pas od Luliće si nabíhající Ciro Immobile zpracoval na prsa a když k němu nikdo pořádně nepřistoupil, poslal balon dělovkou pod břevno - 1:0 pro domácí tým.

Tahle branka ale Laziu ještě k postupu nestačila. Vzhledem k aktivitě Inzaghiho svěřenců ale bylo evidentní, že další góly jsou jen otázkou času. Parolo dostal dost prostoru, naběhl si za obranu a nezvýšil jen díky skvělému brankáři Vladovi! Na mladém talentu ztroskotal také Ciro Immobile, který si naběhl na parádní nahrávku od Felipeho Andersona.

Po pětadvaceti minutách musel ze hry Martín Cáceres, kterého nahradil urostlý stoper Bastos. Tomu trvalo jen devět minut, než se gólově prosadil. Netradiční zakončovatel si naběhl na perfektně zahraný rohový kop a přesnou hlavičkou nedal Vladovi šanci zasáhnout! Excelentní první poločas v podání Lazia pak zakončil Ciro Immobile, kterému opět asistoval technicky zdatný Brazilec Felipe Anderson - 3:0!

Tento stav už byl pro Rumuny hodně náročný na nějaký zvrat a do hry byli i proto vysláni střídající Filip s Comanem, aby s výsledkem něco udělali. Neměli ale nárok, protože domácí hráli nadále prim. Rychlý protiútok táhl Ciro Immobile, který míč nesobecky postrčil na rozeběhnutého Felipeho Andersona. Zkušený Brazilec poděkoval a zakončil přesnou střelou k tyči - 4:0 pro Biancocelesti.

O chvíli později brankáře Strakoshu protáhl střídající Florinel Coman, který dokonce trefil tyč! Dvacet minut před koncem pak Lazio přidalo další branku. Opět u toho byl Felipe Anderson. Ten nahrál na zadní tyč, kde byl špatně obsazený Ciro Immobile. Zkušený kanonýr se lehce zbavil obránce zasekávačkou a zkompletoval svůj hattrick - 5:1. A to byl debakl, který už ani závěrečná trefa zkušeného Harlema-Eddyho Gnohérého nezměnila.

Více informací k zápasu

Sporting CP - FC Astana 3:3

22.02.2018 19:00

Góly: 3. Bas Dost, 53. Bruno Fernandes, 63. Bruno Fernandes - 37. Marin Tomasov, 80. Patrick Twumasi, 90+4. Dmitrij Šomko

První zápas: 3:1, postupuje Sporting CP

Sporting Lisabon postupuje po dramatickém zápase na vlastním hřišti. Po venkovní výhře 3:1 doma s Astanou vysoko remizoval 3:3.

Sporting byl doma po venkovní výhře jasným favoritem, přesto to jako po másle nešlo. Bojovný tým z Kazachstánu vystrkoval růžky především ke konci zápasu a nakonec vybojoval remízu. Domácí Sporting šel do vedení již ve 3. minutě, kdy centr Ruize dorazil hlavou do brány nizozemský útočník Bas Dost. Astana mohla srovnat již ve 14. minutě, který po rohovém kopu minul prázdnou bránu. Ve 36. minutě dokonce Astana trefila tyč Patriciovy brány, a to po střele Despotoviče z pokutového území. Ve 37. minutě už Astana skutečně srovnala, po centru Twumasiho z rohového kopu si totiž míč ve vzdálenější části vápna našel Martin Tomasov, který vstřelil gól.

Třetí gól zápasu padl ve druhém poločase, v 53. minutě, kdy se po volném přímém kopu Coentraa dalekonosnou střelou prosadil Bruno Fernandes. O přibližně deset minut později navíc Sporting Lisabon přidal svou třetí branku v zápase, když se po protiútoku trefil znovu Bruno Fernandes, tentokrát po narážečce s Basem Dostem.

V 80. minutě Astana snížila na 3:2, když si Twumasi našel odražený míč ve vápně Sportingu a pohotově ho umístil pod břevno. V 94. minutě srovnal stav utkání po rohovém kopu Dmitrij Šimkov, který po zemi mířil přesně k tyči. Nic dalšího již Astana nepředvedla a po domácí prohře se s Evropskou ligou loučí. V dvojzápase padlo dohromady deset branek a šťastnějším týmem je určitě lisabonský Sporting, který pokračuje do osmifinále druhé nejprestižnější evropské soutěže.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - OGC Nice 1:0

22.02.2018 17:00

Góly: 30. Igor Denisov

První zápas: 3:2, postupuje Lokomotiv Moskva

Lokomotiv Moskva dokázal zvítězit i ve druhém utkání a oslavil tak postup do další fáze před vlastními fanoušky! Jediným gólem o tom rozhodl Igor Denisov, který se prosadil ve třicáté minutě. Nice mělo množství šancí, jenže ani jednu z nich nedokázalo proměnit, takže se s Evropskou ligou loučí.

Nice muselo na půdě Lokomotivu hodně zabojovat, pokud chtělo otočit nepříznivý výsledek. Ve Francii totiž vyhrál Lokomotiv a ještě k tomu vstřelil domácím tři branky, což mu pro odvetu vytvořilo skvělou pozici. Dva góly Francouzů jim ale daly alespoň nějakou naději. Na dodržování regulí dnešního utkání dohlížel zkušený sudí Pavel Královec, který měl plno práce.

První žlutou kartu dostal za nevybíravý skluz domácí kapitán a veterán Igor Denisov. Nice se hodně tlačilo před bránu a spoléhalo při tom například na italského uličníka Maria Balotelliho. Jeho osobnost sice stále vzbuzuje mnoho otazníků, ale o jeho kvalitách není sporu. Brankáře Guilhermeho vystrašil zkušený Ital v 11. minutě, v níž se Balotelli rozhodl pro střelu z velké vzdálenosti. Letěla ale těsně nad bránu a domácí si mohli oddychnout.

Na druhé straně to podobně zkoušel Aleksej Mirančuk, jenže jeho ráně scházela přesnost. V 18. minutě byl u vápna faulován agilní Pléa a k nařízenému volnému přímému kopu se postavil útočník Mario Balotelli. Vyzkoušel parádní ránu, ale dnes mu štěstí nepřálo, protože někdejší talent Interu Milán trefil břevno! O pár chvil později se Balotelli dostal do další parádní šance, jenže tentokrát proti němu parádně vyběhl brankář Guilherme.

Nice se rozhodně nedala upřít snaha, jenže scházelo mu štěstí a trochu klidu ve finální fázi. Po pětadvaceti minutách musel ze hry Farfán, který se zranil. Jen o chvíli později si ale domácí jeho ztrátu kompenzovali brankou. Kapitán Igor Denisov si poradil s několikrát odraženým míčem a napálil jej do sítě! Tím razantně přiblížil své mužstvo k postupu.

Brankář Guilherme měl opravdu plné ruce práce, protože hosté to rozhodně nevzdávali. Jednak se jej z úniku pokusil překonat Pléa a jednak ke konci první půle natáhl ke střele mladík Wylan Cyprien. Jeho zakončení však letělo zhruba metr nad bránu. A když sudí Královec neodpískal domnělou ruku ve vápně domácích po ráně Balotelliho, šlo do šaten mnohem spokojenější domácí mužstvo.

Čas se pro Nice hodně rychle krátil a navíc se domácí vyžívali v rychlých kontrech. Jeden takový táhl Anton Mirančuk, který v situaci tří na dva volil zakončení, jenže brankář Benítez se zaskočit nenechal. Po hodině hry se na opačné straně prezentoval další povedenou pumelicí Cyprien, ale také jeho ránu brankář Guilherme vyrazil!

Po hodině hry si míč na opačné straně zpracoval Mirančuk a střílel, jenže tentokrát tyč zachránila zase francouzský celek. Anton Mirančuk si utkání hodně užíval a dával o sobě vědět pomocí vytříbené míčové techniky. Minutu před koncem, když už bylo o osudu obou týmů prakticky rozhodnuto, mohl srovnat Pierre Lees Melou, který kombinoval s Balotellim a Tamezem, načež se dostal z úhlu. Brankář Guilherme ale celou situaci zachránil.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - FK Crvena Zvezda 1:0

21.02.2018 18:00

Góly: 45+1. Alan Dzagojev

První zápas: 0:0, postupuje CSKA Moskva

Oba kluby vstupovaly do odvetného klání s vyrovnanými šancemi na postup do dalšího kola Evropské ligy. V prvním utkání totiž remizovaly bez branek. V první velké šanci byl málem Ahmed Musa, který se snažil ještě přihrát svému spoluhráči, ale celou situaci přečetl brankář Milan Borjan. V dalším průběhu měl ruský tým více hry, kdy měl míč víceméně jen na svých kopačkách.

Domácí se mohli ujmout vedení v 35. minutě po chybě již zmiňovaného hostujícího gólmana. Ten po výběhu nedokázal vyrazit bezpečně míč, jenž doputoval na volného Konstantina Kučajeva, který zkoušel pálit na zadní tyč, ale neúspěšně. Chybělo však opravdu málo. Rozhodčí zápasu nastavil v prvním poločase jednu minutu a téměř všichni hráči se již viděli v šatně.

CSKA se ještě pustilo do jednoho útoku, který mu vyšel. Naprosto volný Kučajev na levém křídle dostal ze středu hřiště přihrávku. V malém vápně našel opět úplně osamoceného Alana Dzagojeva, který poslal míč do protipohybu brankáři a do kabin se nakonec šlo za poločasového stavu 1:0. Čas v druhých čtyřiceti minutách postupně běžel a hosté ze Srbska se stále nemohli k ničemu pořádnému dostat.

V 65. minutě opět svůj tým zachraňoval Borjan. Z levé strany přišel rychlý centr, na který si naskočil znovu volný Dzagojev. Reflexivní zákrok téměř na brankové čáře musel vytáhnout gólman. Okolo vyraženého míče ještě panoval zmatek, ale ten byl následně vyřešen. Pokud by hosté v závěru utkání vstřelili, byť jen jednu branku, tak by se právě oni stali postupujícím mužstvem.

Málem se tak v 83. minutě stalo. Zprava odcentroval jeden z útočících hráčů v obklíčení. Aleksandar Pešić měl moře času si poradit s tímto míčem, ale zazmatkoval a jeho pokus skončil kousek vedle brankové konstrukce. V první minutě nastaveného času se o vyrovnání mohl postarat ještě El Fardou Ben Nabouhane po velké chybě domácí obrany. Ani on však netrefil branku.

V mrazivé Moskvě, kde v konání zápasu panovala teplota až -15°, už hosté ze Srbska nedokázali nic víc vymyslet. Vyložených šancí si vytvořila stejně jako CSKA, ale v žádné z nich nebyli úspěšní. Do osmifinále Evropské ligy tedy po těsném výsledku postupuje armádní celek.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
Kincl

Tupci potřeboval jsem 6 karet, jinak hodně nudný zápas ale co čekat od týmů z východu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pistacik11

este, ze cesko neni v ociach zapdu vychod

Reagovat
smazaný uživatel

A co to sem pleteš? Geograficky je Rusko východ a ČR Střední Evropa, takže jakkoliv je jeho komentář debilní, tak je tvoje zcestná reakce ještě debilnější...

Reagovat
smazaný uživatel

Stredna Europa je vymysel ludi, ktori sa nezmierili s tym, ze su z vychodnej Europy. Nikto na zapade strednu Europu neriesi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak vyjdi za hranice, kamarat. Drtiva vacsina ti povie, ze cesko je z vychodneho bloku

Reagovat
smazaný uživatel

"Central Europe is the region comprising the central part of Europe. It is said to occupy continuous territory that are otherwise conventionally Eastern Europe and Western Europe. The concept of Central Europe is based on a common historical, social and cultural identity." Navíc, Střední Evropa se datuje již k 11. století, výmysl to není.

Reagovat
smazaný uživatel

Okrem toho, ze je to argument z wikipedie, treba podotknut, ze zaradenie ČR na vychod/stred europy nie je iba geograficka zalezitost. Kym geograficky Cesko do strednej Europy patri, treba povedat, ze ku geografickemu stredu Europy maju aj niektore ukrajinske mesta blizsie ako niektore ceske, no Ukrajina central Europe jednoducho nie je. Z tohto pohladu je badatelne, ze stredna Europa je do velkej miery politicka zalezitost. Ked prides na zapad, tak ti drtiva vacsina povie, ze cesko je eastern europe a keby si aj protestoval mapami, tak ti daju jasne najavo ze politicky ste vychod. A toto viem, pretoze to bol vyskum kamosa, co studuje v UK, kde vacsia polovica oznacila AU ako zapad a geograficky podobne postavene Ceskor ako vychod

Reagovat
Neutron

Tak zalezi asi aj koho sa opytas, nie? Po dalsie preco by niekoho malo zaujimat co si o tom mysli niekto z UK alebo USA, ich nazor je teraz ten spravny tak ako to bolo opacne pred par desatrociami? Preco nas tu vkuse trapi co si mysli o nas hocaky nimand zo zahranicia?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro magory z Británie je milejší čmoud z Pakistánu/Indie než čech nebo polák - nechápu,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to také vím, že na nás takhle někteří jedinci nahlížejí. A co je mi po tom? Moje reakce na tebe byla v podstatě jen poukázání na to, že tvá původní reakce je naprosto zcestná a mimo kontext Kinclovýho (naprosto hloupého - nutno podotknout) komentáře. Působilo to jen jako nutnost si kopnout do ČR bez jakéhokoliv důvodu k tomu, než-li vlastní zapšklost.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí se podívat na jeho nick a vím že nemá cenu reagovat. Víš co se stane když se hádáš s blbcem dýl jak minutu? Hádají se dva blbci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JackDaniels.

22.02. 17:00 Lokomotiv Moskva - OGC Nice-0

22.02. 19:00 Atlético Madrid - FC Kodaň-1

22.02. 19:00 Dynamo Kyjev - AEK Atény-1

22.02. 19:00 Zenit Petrohrad - Celtic FC-0

22.02. 19:00 RB Lipsko - SSC Neapol-0

22.02. 19:00 Villarreal CF - Olympique Lyon-2

22.02. 19:00 Viktoria Plzeň - FK Partizan-2

22.02. 19:00 SS Lazio - FCSB-1

22.02. 19:00 Sporting CP - FC Astana-1

22.02. 21:05 Atalanta Bergamo - Borussia Dortmund-0

22.02. 21:05 Athletic Bilbao - Spartak Moskva-1

22.02. 21:05 Red Bull Salzburg - Real Sociedad-1

22.02. 21:05 AC Milán - Ludogorec Razgrad-1

22.02. 21:05 Arsenal FC - Östersunds FK-1

22.02. 21:05 SC Braga - Olympique Marseille-0

Reagovat
Stannis Baratheon

Plzeň vyhraje

Reagovat
Mustang™

40% úspěšnost. Nic moc. Ale za Lyon

Reagovat
JackDaniels.

Nieje kazdy den nedela

Reagovat
Beči

5 zápasů z patnácti...Doporučoval bych raději nesázet na sport

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JackDaniels.

vdaka za radu

Reagovat
smazaný uživatel

Dzagojev by byl luxusní posila do Sparty

Reagovat
Elliasson

A taky nepustitelná.

Reagovat
Elliasson

Asi vyhrál lepší z těch dvou. Dnešní zápas jsem neviděl, ale v prvním zápase bylo vidět, že CSKA má větší kvalitu. Kromě obrany teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Martinku, jak to ze Zvezda ktera hraje letos tak fantasticky vypadla a ve dvojzapase proti prumernymu rusovi nedala ani gol, hm??

Reagovat
Pokahontas

Mužstvo CSKA zvládlO,

družina CSKA zvládlA,

ale CSKA zvládL!

CSKA =Centrální Sportovní Klub Armády (tedy TEN klub)

Reagovat
Shevchenko

To CSKA

Reagovat
smazaný uživatel

s kým, s čím? s CSKA

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Spartak

Ta Aži

To CSKA

Reagovat
Adyss

Tonelli totálny slaboch.. jak také neco može hrat v základe v takomto zápase

Reagovat
Pipo123

Dnes ma všetci prekvapili, hrali sme výborne, od úvodu do toho išli na 100%, pekne sa na to pozeralo, snad chytáme znova formu

Reagovat
Shevchenko

Už jim přeješ místo v první čtyřce?

Reagovat
Pipo123

Ak budu takto hrat tak hej, 90 minut sleduješ ako na to seru a potom odvetu kde idu na krv, Zaujimave od nas.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbci v ty Neapoli, ze pojebali prvni match... Jinak Lazio pekne. Prekvapila dvojzapasova prestrelka Sportingu s Astanou. Pak taky celkem snadny vypadnuti silnyho Villarrealu. A jen vyhra jedna nula Atletica, ale tem uz o nic neslo. Jinak asi zadny prekvapeni po prvni varce zapasu co se tyce postupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal je tragický, 02 byla tutovka

Reagovat
OnderCZ

Koukal jsem na Dortmund na slovenské TV a o přestávce tam byl souhrn výsledků a bez problémů tam tvrdili, že postoupila Neapol. Ještě i hvězdičku u ní měli v grafice, profíci.

Reagovat
Adyss

Hej

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Spalovač šancí

škoda Salzburgu

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel. Teď už je šance na 11. místo téměř nulová, Plzeň by musela postoupit a něco uhrát i ve čtvrtfinále. A to za předpokladu, že Salzburg vypadne ideálně po dvou prohrách.

Reagovat
OnderCZ

Nalosovat Salzburg a dvakrát ho porazit.

Reagovat
C-M@ster

Arsenal

Reagovat
Alberto Aquilani

Zasraní Nemčúri, vôbec nevedia ako...

Reagovat
Forza_Inter

ale bohuzial si za to mozu sami, mohli to poistit mali sance..

Reagovat
smazaný uživatel

zdravím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Deki

včera jsem na tebe vzpomínal, co bys asi taky tomu vyřazení říkal. ale ty tu EL asi moc prožívat nebudeš co?

Reagovat
smazaný uživatel

bylo mi to celkem jedno no.. až pokud by se dostali do pozdější fáze turnaje a pak by vypadli, tak by mě to možná mrzelo. Takhle je to pořád celkem bezvýznamné

Reagovat
Deki

Reagovat
DelPiero137

Velka skoda, BVB nic moc vykon. Atalanta mala dost prilezitosti si to poistit. Aj tak velmi sympaticky vykon od nich

Reagovat
Rišan

Nevím čím ti vadí Němci, kteří jsou úřadujícími mistry světa, resp. tamní kluby jež zase prosluly pečlivým hospodařením a tím, že snad s výjimkou Lipska, nehrají za cizí, dost špinavé prachy jako jsou arabské,i nakradené ruské aj. Finanční úspornost to je asi i důvod, proč německé kluby spadly o dvě místa až za Italy a loni začaly poháry doslova tragicky. Trochu slábnou Španělé hrající dost lehkomyslně s obrovskými dluhy (jež má podobně jako Itálie i celá země). K mému znechucení zato neuvěřitelně triumfují Angličani, kteří si snad ty výsledky koupili. Doufám, že semifinále LM nebude čistě jejich - to by bylo odporné. Uvidíme. Podobně jako mi vadí trvzení, že nejlepší liga je ta anglická, v níž hraje minimum skutečných Angličanů tak mi vadí nám stejně vnucovaná NHL, jež vykupuje nejlepší Evropany a v níž hraje sotva polovina Američanů či Kanaďanů. Něco jiného je NBL jasně nejlepší basketbalová soutěž na světě, i když v té zase dominují černoši ale v USA narození.

Reagovat
CubONE

NBA.

Reagovat
Posledni Kovboj

to je zas verbalni prujem

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom silne muzstva idu do osemfinale. Atletico, Zenit, Leipzig, Lazio, Dortmund a AC, ktore ma slusnu formu. Tesim sa na dalsie zapasy.

Reagovat
Counter

Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Je to smutny, ale ten tam je v soucasnosti jeden z nejslabsich...

Reagovat
Kenneth

Neni...

Reagovat
CubONE

Skoda tej Atalanty. Mohli poondiatych nemcurov poslat domov.

Reagovat
andrew96

Fuuu, výkon tragický, snad nikdo nezaslouží pochvalu, možná Marco, ten hru oživil a zrychlil, ale taky dost kazil. Zaplať pánbůh za Schmelleho gól. Atalanty je mi líto, sympatický mančaft.

Reagovat
Spasitel

Villarreal

Reagovat
Elliasson

Super sestřih na ČT. Prý Neapol postupuji a bratři Mitrančukovi z Lokomotivu.

Reagovat
Gedofrey

A teď Marseille dostane Viktorku a hurá do Plzně

Reagovat
smazaný uživatel

Sa hanbim ze fandim arsenalu co vcera predviedli.

Iwoby Welbeck Chambers to co bolo?

Sa hovori ze fandit sa ma v dobrom aj v zlom ale toto je katastrofalne co posledných 5 rokov predvadzaju

Reagovat
Emmett Brown

Strašná škoda Bergama, veľmi som im fandil, ale v EL sa nestratili

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež ma to štve, priechodný super a hlavne sa môžu sústrediť na ligu a máme nimi ešte zápas

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kepy_FCB

Oba redbuly postup....

Reagovat
Prezioso

Nevite, kde se da sledovat primy prenos losovani?

Reagovat
PP

Zápas Arsenalu s dvojicí Chambers - Holding může sledovat jen masochista. Když se k těm dvěma neumětelům přidá zbytek týmu, který na to sere, tak se není co divit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele