1/16 finále - 1. zápasy
15.02.2018 19:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Red Bull Salzburg 2:2

Real Sociedad San Sebastian si na stadionu Anoeta připsal remízu s Red Bullem ze Salzburgu, který má lepší výchozí postavení do odvety. Dvě vstřelené branky jej musí hodně těšit a zvláště proto, že tu druhou zprostředkoval Takumi Minamino až v samotném nastavení. Domácí naopak hořce litují neproměněných šancí, kterých málo rozhodně nebylo.

Bylo to hodně dramatické utkání plné zvratů. Jako první se do vedení trochu překvapivě dostali hosté, kterým k tomu pomohla vlastní branka Mikela Oyarzabala. Domácí celek sice po změně stran srovnal a deset minut před koncem dokonce vedl zásluhou Adnana Januzaje, jenže nadějné vedení neudržel. Na konečných 2:2 pro hosty srovnal střídající mladík Takumi Minamino.

Domácí působili od začátku aktivnějším dojmem a za vydatné podpory vlastních fandů byli mnohem jistější. Když už se soupeř dostával k bráně, kterou strážil Gerónimo Rulli, zakročila dobře postavená obrana. Většinu ataků soupeře ustál zkušený obránce Héctor Moreno, který se v novém působišti zapracovává velmi solidně. Domácím se málem povedl přímý volný kop, který Illarramendi nekopl vůbec špatně!

První velkou šanci hostí měl na svědomí obránce André Ramalho, který pronikl díky jednoduché kombinaci až do vápna soupeře, jenže pak trochu zazmatkoval. Přesto se hosté ujali vedení, třebaže se netrefil žádný z nich. Ulmerův roh si totiž ve 27. minutě hlavičkou do vlastní brány srazil nešťastný záložník Mikel Oyarzabal!

Srovnat mohl o chvíli později další nadějný Španěl Jon Bautista, který si naskočil ve vápně na rohový kop a hlavičkoval. Jeho zakončení však zlikvidoval brankář Alexander Walke, jehož obránci mu pomohli s následnou dorážkou Juanmiho. Právě Juanmi udělal po změně stran prostor pro mladíka Januzaje, který přišel na hřiště s jasně ofenzivními instrukcemi.

Plnit je domácí začali deset minut po změně stran. Obránce Zubeldía totiž dokázal vybojovat balon, který u vápna předložil Álvaru Odriozolovi. Mladý obránce prošel až do vápna, a když se k němu nikdo moc nechystal, poslal balon k tyči a srovnal!

Následovala trochu hluchá pasáž utkání, ve které se nic moc nedělo. Až dvacet minut před koncem se najednou v šanci zjevil Januzaj, který ale trefil hlavou jen břevno! Není to úplně rozený hlavičkář, ale jeho kopací technika dává větší naděje. A to i domácím, protože deset minut před koncem se Adnan Januzaj postavil k zahrávání volného přímého kopu apo chybě obránců prostřelil vše před sebou - 2:1.

Radost však domácím nevydržela tak dlouho, jak by si asi baskický fanoušek přál. Když už se zdálo, že si domácí udrží vedení a že se Salzburg nikam hnát nebude, udeřil. Ve čtvrté minutě nastavení totiž Stefan Lainer našel ve vápně domácích velmi špatně pokrytého útočníka Minamina a ten snadno srovnal - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Jeňa

94 minuta

Reagovat
didosh

kokoti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele