Bundesliga souhrn - 9. kolo

24.10.2008, 22:49, aktualizováno 26.10.2008, 19:21
Komentáře a souhrny
Hoffenheim doma přehrál Hamburk a na úkor dosavadního lídra se sám posunul do čela tabulky. Vyhrál také Stuttgart, přestože se proti Bochumi dlouho trápil, patří mu čtvrté místo. Hertha s Dortmundem se rozešly smírně.

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 2:0

24.10.2008 20:30

Góly: 67. Manuel Friedrich, 79. Theofanis Gekas (pen.)

Především díky zlepšenému výkonu ve druhé půli zvítězil Leverkusen v porýnském derby nad Kölnem 2:0. Výhru ve vyhecovaném utkání zajistily Bayeru trefy Manuela Friedricha a Theofanise Gekase.

Úvod utkání a i prakticky celý první poločas se nesl v duchu opatrnosti, snahy neudělat chybu a dominujicích obran. Většina hry se odehrávala ve středu hřšitě, kde však často docházelo k velmi nešetrným soubojům. Optickou převahu měl Bayer, více střeleckých pokusů ovšem naopak hosté z několik kilometrů vzdáleného Kölnu. První zaznamenáníhodnou střelu vyslal Vučičević, mířil však vedle.

V 33. minutě se ve špatném světle předvedli fanoušci hostů, kteří hodili k rohovému praporku petardu, což drobným šokem odnesl Michal Kadlec, který se zde zrovna chystal roh zahrát. Drobná intervence ze strany kolínských hráčů ale pomohla a mohlo se bez potíží pokračovat. O několik minut později si na druhé straně naskočnil na Brečkův roh Mohamad, hlavičkou ale přestřelil. Domácí měli několik náznaků, šanci si ale nevytvořili.

Po změně stran se hra přece jen trochu otevřela. Ve 49. minutě poprvé zahrozil Leverkusen, na Rolfesovu pobídku si naběhl Helmes, mířil ale mimo. Stejný hráč měl o něco větší příležitost o osm minut později, kdy se dostal k odraženému míči a byl de facto sám před Modragonem, z trochu obtížné pozice se ale netrefil. Jenže domácí byli za svou aktivitu přesto odměněni, v 67. minutě vrátil před bránu přetažený Vidalův roh Rofles a Friedrich to měl zblízka snadné – 1:0.

Poté iniciativu převzali hosté, nijak výrazně se ale prosadit nedokázali a v 84. minutě naopak přišel druhý gól na druhé straně. Geromel fauloval ve vápně Schweglera a následnou penaltu z naprostým přehledem proměnil střídající Gekas. Ve zbytku utkání se v Bay-Areně již nic převratného neudálo a Leverkusen si tak přípsal vítězství, které ho minimálně do neděle, kdy hraje Hoffenheim s Hamburgem, posunulo na první místo bundesligového pelotonu.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Werder Brémy 1:1

25.10.2008 15:30

Góly: 9. Christian Schulz - 41. Hugo Almeida

V boji o Ligu mistrů opět ztratily Brémy, ve venkovním klání nedokázali porazit zachraňující se Hannover. Tým, ve kterém mimojiné působí též český forvard Jiří Štajner, se stává katem favoritů. Nedávno totiž obral i mistrovský Bayern a tyto body se možná budou v konečném účtování hodit.

Werder nezačal vůbec dobře a už po necelých deseti minutách dovolil soupeři se dostat do vedení. Nízký balón zprava vyslal Huszti na přední tyč, kde přetlačil Christian Schulz bránícího Boenischa a hlavou nedal brankáři Vanderovi nejmenší naději – 1:0. Brémy mohly vyrovnat po čtvrthodině hry, hlavičku Nalda ovšem skvěle zlikvidoval Fromlowitz. Za další tři minuty musel musel mladý brankář vytáhnout další neuvěřitelný zákrok, tentokrát proti přesné střele Rosenberga.

Hannover mohl navýšit po střelách Pinta a Krebse, avšak ani jedna příležitost z hranice pokutového území se neuchytila. Brémy ale rozhodně s ofenzivním tlakem nepřestaly, po hezké kombinaci Rosenberga s Huntem střílel těsně mimo Özil. Hosté se vyrovnání dočkali krátce před pauzou, po přihrávkách Vranješe a Özila se na pravé straně objevil Hugo Almeida, jenž vyslal nekompromisní ránu k levé tyči – 1:1.

Hned v úvodu druhého dějství promarnili domácí obrovskou šanci na otočení utkání, po narážečce s Pintem střídající Schlaudraff hostujícího gólmana v neuvěřitelné příležitosti nepřekonal. Po čtvrthodině hry za sebou zkoušeli překvapit Fromlowitze osvědčené duo Özil - Hunt, ale ani tentokrát svěřenci Thomase Schaafa nemohli zvedat ruce nad hlavu. Na druhé straně tváří v tvář nepřekonal Vandera Pinto.

Brémy stále tlačili, v 70. minutě nevyužil překrásně předloženou šanci od Özila Frings, v gólovce byl o něco později nepřesný též Rosenberg. Závěrečný tlak přišel v poslední desetiminutovce, jednou se snažil Pinto, dvakrát Schlaudraff, na remíze to ovšem nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - Eintracht Frankfurt 2:3

25.10.2008 15:30

Góly: 8. Dimitar Rangelov, 15. Dimitar Rangelov - 38. Michael Fink, 68. Martin Fenin, 74. Nikos Liberopoulos

Konečně je nebezpečí alespoň na chvíli prolomeno, borci Frankfurtu se dostávají ze sestupové zóny už na dvanácté místo a mohou se tedy pokoušet o dostání se do první poloviny Bundesligy. Po středeční výhře nad Karlsruhe vyhrál Eintracht i na půdě Cottbusu. Po dlouhé době se trefil také Martin Fenin, který přispěl k výhře 3:2.

Navíc i tentokrát se Frankfurt podařilo otočit nepříznivý výsledek. Proti Karslruhe prohrával od 82. minuty, v poslední minutě ale dokázal skórovat a vyhrát 2:1. To samé platí pro zápas v Cottbusu, kde to bylo dokonce 2:0, avšak díky skvělé druhé půli Eintracht opět klání otočil.

Od začátku utkání ovšem byli aktivnější domácí, první střelu vyslal asi z dvaceti metrů Rivič, jeho bombu ovšem před sebe vyrazil skvělý Nikolov. Za další minutu už ale Energie svůj nápor využila, po autovém vhazování Galinda využil podklouznutí obránce Rangelov, na hranici vápna se otočil a mířenou střelou k levé tyči zavěsil – 1:0. Fanoušci na stadionu hnali své borce stále kupředu, střelu z voleje sice ještě Rost napálil mimo, za další dvě minuty už však bylo veseleji. Po přímém kopu zprava se od Skely dostal míč až na hlavu Angelova a ten druhou trefou nenechal nikoho na pochybách – 2:0. Nikdo si už ani ve snu neuměl představit, že by Cottbus prohrál, přeci se to ovšem stalo.

Po půlhodině hry mohl náskok navýšit hattrickem Rangelov, přihrávku Pavičeviče ale do sítě neusměrnil. V 36. minutě už mohlo být rozhodnuto, z přímého kopu krásně zakroutil Skela, ale hosty podržel skvělým zákrokem Nikolov. Pravidlo nedáš - dostaneš platilo do puntíku i v tomto případě, po nahrávce Inamota do středu hřiště vypálil z pětadvaceti metrů zakroucenou ránou Fink a trefil přímo šibenici - 2:1. Do konce půle mohl dvoubrankové vedení vrátit Cottbusu opět Rangelov, nyní však štěstí neměl.

Frankfurt vstoupil po obrátce na hřiště jako vyměněný, již po třech minutách byl před gólmanem osamocen Caio, jeho skoro jistou branku vykopl z čáry Cvitanovič. Dále pálil dobře Inamoto, jenže skóre se neměnilo. Feninova chvíle přišla v 68. minutě, před pokutovým územím byl faulován Spycher, poslal ale míč ještě do vápna Feninovi a ten křižnou střelou srovnal – 2:2. O dvě minuty později napálil tyčku na druhé straně střídající Vasiljevič. Rozhodující moment přišel necelou čtvrthodinu před koncem, po přímém kopu Steinhöfera se dosal k hlavičce Liberopoulos a bylo rozhodnuto. Domácí mohou být právem naštvaní, měli více ze hry i šancí, dali tyčku, na body to bohužel nestačilo.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 4:2

25.10.2008 15:30

Góly: 41. Franck Ribéry, 54. Mark van Bommel, 63. Tim Borowski, 80. Bastian Schweinsteiger - 31. Grafite (pen.), 33. Edin Džeko

Zdá se, že Bayern opět šlape. Úřadujícího mistra tentokrát nepoložilo ani dvougólové manko a vydatně zlepšeným výkonem ve druhém poločase skóre proti Wolfsburgu otočil na konečných 4:2.

Do utkání vstoupili mnohem lépe domácí, kteří svému soupeři míč prakticky nepůjčili. Do šancí je ale zkonsolidovaná hostující obrana moc nepouštěla, výjimkou budiž situace ze třinácté minuty, kdy Bayern zahrozil spoluprací Ribéryho s Klosem. Nebezpečnější však byli Vlci, nejprve Rensinga otestoval Santana, který o pár minut později v nadějnější pozici přestřelil. Ve 31. minutě však již branka přišla. Po souboji Demichelise s Džekem se kopala penalta, kterou suveréně proměnil Grafite – 0:1.

To ale ze strany Wolfsburgu nebylo vše. Hned dvě minuty nato odcentroval z pravé strany Hasebe a Džeko umístil hlavičku nechytatelně ke vzdálenější tyči – 0:2. Domácí byli několik minut jako opaření, ve 41. minutě se však dostali zpět do zápasu, když Ribéry vyslal zpoza vápna přízemní nepříliš prudkou střelu a Benaglio se natahoval marně – 1:2. Už v nastavení pak pálil po Lellově příhře Podolski, leč přestřelil.

Vyrovnat se však Bayernu povedlo celkem brzy po přestávce, konkrétně v 54. minutě. Ribéry vybídl Kloseho, kterého ve stoprocentní šanci ještě vychytal Benaglio, odražený míč se však snesl na hlavu van Bommela a ten prázdnou branku s přehledem trefil – 2:2. Hra se poté otevřela, na jedné straně pálil Podolski vedle, na straně druhé neproměnil stoprocentní šanci Gentner. V 63. minutě se ale již skóre hnulo a radovali se opět domácí. Přízemní centr v podání Zé Roberta nezasáhli Podolski s Klosem, míč se však dostal až k Borowskému a ten bombou z voleje nedal Benagliovi šanci – 3:2.

Hosté se ale nevzdali, jak by se po takto ztraceném vedení mohlo očekávat. Nejprve pálil Džeko vedle, v 72. minutě si pak Schäfer na levé straně poradil s Lellem a jeho parádní pokus skončil na břevně. Poté ještě jednu nebezpečnou situaci vyřešil Rensing a v 80. minutě přišla z domácí strany pojistka. Zé Robertův centr našel Kloseho, ten hlavou ještě nezakončil, to však za něj udělal zblízka Schweisteiger – 4:2. O minutu později mohl další gól přidat Ottl, trefil ale pouze tyč. Na druhé straně ještě hlavičkoval Džeko, skóre se však již neměnilo.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Karlsruher SC 1:0

25.10.2008 15:30

Góly: 51. Patrick Paauwe

Obnovená premiéra na lavičce Mönchengladbachu se Hansi Meyerovi povedla. Jeho svěřenci doma zásluhou Paauweho trefy porazili Karlsruhe 1:0 a ve vyrovnaném spodku tabulky se posunuli na sedmnáctou příčku. KSC je minimálně do neděle třinácté.

Vstup do utkání měli velmi čilý oba týmy. Žádné taktické vyčkávání přispělo k tomu, že se bylo na co dívat, střely v úvodu však byli většinou nepřesné. První výrazná šance přišla na straně hostí v 19. minutě, kdy se nalevo prosadil Iashvilli a odcentroval na Freise, ten však pálil těsně vedle. Domácí odpověděli prostřednictvím Matmoura, který se rozhodl pro individuální akci, na jejímž konci byla střela do boční sítě.

V závěru poločasu se Gladbach dostal do tlaku. Nejprve unikl po levé straně Marin a odcentroval, Friend ale míč těsně minul. Téměř totožná situace přišla ještě v poslední minutě první půle, po Marinově centru se Friend k míči tentokráte dostal, hlavičkou ale branku netrefil.

Hned po změně stran dvakrát zahrozili hosté, nejprve svou akci nedotáhl ke zdárnému konci Iashvilli, krátce po něm střílel nepřesně Freis. V 51. minutě však již přišla branka, z níž se radovala Borussia. Kleine poslal dlouhý míč na hrot, kde Friend přiťukl míč hlavou Paauwemu a ten rázně zakončil – 1:0. Karlsruhe se snažilo odpovědět, s Freisovým pokusem si ale poradil Gospodarek.

Hosté s postupem času přidávali na aktivitě, nic jiného jim také nezbývalo. Dlouho se však proti zkonsolidované obraně domácích prosadit nedokázali, až v 76. minutě nahrál Kennedy Freisovi, ten opakovaně vystřelil a Gospodarek musel prokázat své kvality, aby uchránil čisté konto. Více však již hosté vyprodukovat nedokázali, naopak pojistku mohl přidat z přímého kopu Coulibaly, jenž trefil břevno, na domácím zisku tří bodů se ale tak jako tak nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Arminia Bielefeld 0:0

25.10.2008 15:30

Góly: -

Dosud největším překvapením průběhu devátého kola je bod, který si odváží Bielefeld z půdy Schalke. Domácí byli jasně lepší a poslední půlhodinu hráli dokonce v početní převaze, proti destruktivně hrající Arminii, kterou vydatně podržel gólman Eilhoff, ale skórovat nedokázali.

Königsblauen začali tradičně aktivně a brzy si vytvořili tlak. Hned ve druhé minutě vyzkoušel Eilhoffovu pozornost Jones, za další dvě minuty parádně zakombinoval Kuranyi s Rakitićem a druhý jmenovaný se ocitl sám před brankou, mířil ale vedle. V desáté minutě zahrozili také hosté, Kamper se uvolnil a vyslal povedenou ránu, Neuer se však nenechal zahanbit a střelu vyrazil.

Schalke do soupeře bušilo, další větší šanci měli ale znovu hosté, po Lameyho centru se dostal k hlavičce Wichniarek, zblízka ale přestřelil. Ve 33. minutě byli domácí brance velmi blízko, po Rakitićově centru hlavičkoval Kuranyi, trefil ale pouze tyč.

Po přestávce ráz hry pokračoval. Ve 49. minutě nahrál Jones Kuranyimu na paty, ten však dokázal míč přistrčit nabíhajícímu Rakitićovi, který byl rázem ve velmi dobré pozici. Střelu chorvatského špílmachra ale povedeným zákrokem zneškodnil Eilhoff.

Na druhé straně utekl nebezpečný Kamper, trefil ale pouze boční síť. Hned za pár sekund později mohl nerozhodné skóre prolomit Altintop, který se po Rakitićově přihrávce a chytrému Kuranyiho přenechání ocitl sám před Eilhoffem, ten však ve spolupráci s Herzigem oheň na střeše zažehnal.

V 60. minutě přišla pro hosty rána, když jejich nejlepší hráč Kamper uviděl po faulu na Rafinhu druhou žlutou a musel ze hřiště. O pět minut později zahrál Farfán pěkně přímý kop, Eilhoff byl ale na místě a stejně tak tomu bylo i při střele Altintopa.

V poslední desetiminutovce pak měl největší šanci opět Farfán, který protančil přes pokutové území, míč ale do sítě přes Eilhoffa neprocedil. Arminia tak mohla slavit, skvělý Eilhoff jí zajistil cennou remízu 0:0, která ale východovestfálský tým pryč ze sestupového pásma nedostala.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hertha BSC 1:1

26.10.2008 17:00

Góly: 72. Sebastian Kehl - 31. Cícero (pen.)

Utkání v Dortmundu mezi domácí Borussií a Herthou BSC vítěze nenašlo, konečné skóre zní 1:1. Hosté byli v první půli o něco lepší a zásluhou Cícerovy penalty šli do vedení, po přestávce však hráli téměř pouze domácí, kteří Kehlovou hlavičkou zaslouženě vyrovnali.

Utkání začalo z obou stran velmi aktivně. První šanci měl v páté minutě domácí Tinga, který po kombinaci s Hajnalem a Valdezem pálil mimo. Na druhé straně se k hlavičce dostal Pantelić, mířil ale rovněž mimo brankový prostor.

O pár minut později pálil jedovatě z dálky Cícero, v 16. minutě pak udělali hosté před domácí brankou velký zmatek, po Pantelićově pokusu zachraňoval na brankové čáře Schmelzer. Poté utržil zranění v obličeji Blasczykowski a musel střídat, do hry za něj přišel Frei. Ten se hned uvedl tvrdou střelou z úhlu, kterou musel Drobný pohotově likvidovat.

Zanedlouho poté vyslal bombu z dálky Valdez, mířil ale o chloupek nad, ve 31. minutě se však již skóre měnilo. Po vynikající kombinaci hostí se sám na branku řítil Raffael, který udělal kličku a po střetu s Weidenfellerovýma rukama se poroučel k zemi. Kontakt tam sice byl, nutno ovšem podotknout, že brazilský útočník rozhodně padat nemusel. Rozhodčí Meyer každopádně posoudil situaci jako faul a následnou penaltu suveréně proměnil Cícero – 0:1.

BVB bylo chvíli jako opařené a Hertha hrála v pohodě, v závěru poločasu ale přišel tlak domácích a také obrovská šance. Po Freiově rohu udělala Borussia pořádný závar, jednou odvracel na brankové čáře Pantelić, dvakrát pak výborně zasáhl Drobný.

Po přestávce tlak domácích pokračoval, hosté prakticky pouze bránili, což se jim ale dařilo. Dortmundští měli hodně rohových kopů, několik nepřesných střel z dálky, žádnou vyloženou příležitost si ovšem dlouho nedokázali vytvořit. Až v 72. minutě byli Berlíňané za svoji přílišnou pasivitu po zásluze potrestáni. Frei poslal zleva rohový kop na před tyč, kde se k míči prodral Kehl a hlavičkou vyrovnal – 1:1.

Domácí borci pokračovali nadále v tlaku, sedm minut po vyrovnání tečoval Frei Zidanovu střelu a Drobný vytáhl fantastický reflexivní zákrok, všechen vzruch byl ale zbytečný, neboť Frei stál v ofsajdu. V posledních minutách zápasu se snažili domácí fans dotlačit své miláčky ke druhé brance, žádná velká šance, a tutíž ani gól, již ale nepřišla. Oba týmy tak berou po bodu a jsou na osmém, respektive šestém místě.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 3:0

26.10.2008 17:00

Góly: 7. Chinedu Obasi, 13. Vedad Ibišević, 36. Chinedu Obasi

Kdo pak že to v současnosti vládne Bundeslize? Pozor, ať vám následující zpráva nevyrazí dech, je to totiž nováček z Hoffenheimu. Ten dnes opět svého soupeře přejel jako parní lokomotiva, na odpor se tentokrát nezmohl doposud první Hamburg, který prohrál 0:3.

Domácí začali tradičně rychlou, kombinační hrou a ve vysokém tempu. Jako první zahrozil Ba, který výrazně přestřelil, na druhé straně se dostal do minišance Petrić, jeho pokus byl ovšem zblokován. Skóre se poprvé měnilo již v sedmé minutě, kdy Eduardo odcentroval do pokutového území na Obasiho, ten se obtočil kolem bránícího Benjamina a přízemní střelou otevřel skóre – 1:0.

Hoffenheim i nadále pokračoval v ofenzivě, hosté naopak jako kdyby nevěděli, co mají s aktivitou sršícími domácími vůbec dělat. Ve 13. minutě tak přišla druhá branka, Salihović vybídl Bu, ten ještě nedokázal z bezprostřední blízkosti Rosta překonat, míč se ale odrazil před prázdnou branku k Ibisevićovi a ten již neměl problém – 2:0.

Poté drobně ohrozil domácí branku Silva, jinak ale nadále topili pod kotlem borci domácího TSG a Frank Rost v hostující svatyni se měl co ohánět. Kromě drobných závarů zachránil hosty od třetího gólu hlavně při akci By s Beckem. Ve 36. minutě byl však i on krátký poté, co Salihović vyslal do úniku Obasiho a ten po úspěšné kličce na hostujícího brankáře uklízel balon do opuštěné branky – 3:0. Do pauzy se ještě slova ujal sám Salihović, jeho parádně zahraný přímý kop ale skončil na pravé tyči.

Po přestávce se do hry dostal také tým ze severu Německa. Nejprve pálil vedle levé tyče Trochowski, který poté rozehrál přímý kop a byl z toho závar v pokutovém území domácích, branka ovšem ne. Zanedlouho poté zahrozil opakovanou střelou Petrič, domácí odpověděli prostředníctvím By, jehož pokus se do branky nevešel. V 65. minutě se ve stoprocentní šanci objevil hostující stoper Reinhardt, jeho špatné zakončení ale vystihl Haas.

O dvě minuty později se po odmlce ozvali opět domácí, po Beckově přihrávce uháněl sám na Rosta Obasi, hattricku ale nedocílil. Domácí pak zřejmě usoudili, že už dali ve druhé půli hostům dostatek prostoru ke hře a zbytek utkání si zarezervovali opět pro sebe, Obasi a po něm Eduardo ale namířili své pokusy těsně vedle, Hoffenheim přesto vyhrál nad Hamburgem rozdílem třídy.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Bochum 2:0

26.10.2008 17:00

Góly: 80. Mario Gómez, 83. Mario Gómez

Stuttgart potvrdil, že se na jeho hřišti nehraje příliš snadno. Tentokrát v Mercedes-Benz Areně porazil 2:0 Bochum, která však byla domácím vcelku vyrovnaným soupeřem. Obě branky obstaral v závěru klání Mario Gomez.

První šanci měl právě Gomez již v první minutě, kdy po centru Cacaua hlavičkoval mimo. Jinak byl ale začátek zápasu velmi opatrný, obě obrany působily kompaktně a velmi dobře organizovaně, ofenzivy byly bezzubé. Také vinou velkého počtu nepřesností, zvláště ve finální fázi útoků, přišla další příležitost až v 26. minutě, kdy však Gomeze zneutralizoval bránící Maltritz. Největší šanci první půle tak měli hosté, ve 37. minutě nahrál Kaloglu Šestákovi, jenž rychle vypálil, jeho střela ale prosvištěla těsně nad spojnicí.

Druhý poločas začal stejně, jako ten první. Cacau odcentroval, Gomez zblízka hlavičkoval, radost hráčům VfB ale překazil parádní zákrok Fernandese. Pět minut nato střílel nad sám Cacau, posléze však utkání zabředlo opět do podprůměru, který byl vidět v první půli. Po dlouhém, nepříliš zajímavém úseku hry to zkusili Hitzlsperger a na druhé straně Freier, oba brankáři ale byli pozorní.

Domácí Lehmann si o několik minut později poradil také s hlavičkou Kaloglua a poté přišlo během tří minut rozuzlení. V 80. minutě obral Khedira o míč Dabrowského, v pokutovém území našel Gomeze a ten střelou k levé tyči nedal Fernandesovi šanci – 1:0. V 83. minutě pak bylo definitivně rozhodnuto, když z pravé strany nacentroval Élson a na penaltovém puntíku úspěšně hlavičkoval opět Gomez – 2:0. Stuttgart si tak připsal tři body, které ho katapultovaly na čtvrtou pozici, Bochum je na tom přesně naopak – čtvrtá od konce, tedy na patnáctém místě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim961224:1419
2.Bayer Leverkusen960322:1118
3.Hamburger SV952215:1517
4.VfB Stuttgart951315:1016
5.Bayern Mnichov943220:1515
6.Hertha BSC943211:1015
7.Schalke 04935112:814
8.Borussia Dortmund935117:1514
9.VfL Wolfsburg934220:1613
10.Werder Brémy934223:2013
11.1. FC Köln94148:1113
12.Eintracht Frankfurt923410:149
13.Karlsruher SC93068:139
14.Hannover 96923410:179
15.VfL Bochum914412:157
16.Arminia Bielefeld914410:167
17.Borussia Mönchengladbach92169:177
18.Energie Cottbus91265:145

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Míša Kadlec.

Reagovat
smazaný uživatel

hraje skvele

Reagovat
smazaný uživatel

fenin kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

chudák, vedle něj řachnul dělonbuch... (ale co z GL je asi zvyklej...) )

Reagovat
M11

leverkusen.. dnes to byli vydrene body.. ale jedou

Reagovat
Xavi8

dakujem Leverkusen vysiel mi tiket

Reagovat
Marv

v nedeli se do cela vrati Hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

V to doufám....

Reagovat
Radin

Hm takové obraty ,škoda Vlci :-(

Reagovat
smazaný uživatel

fenin kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to schalke to nebylo špatny Konečně se tregil Fenin...A zejtra Jarolím do čela tabulky

Reagovat
irik

Tady měl někdo vsazeno na schalke

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
chavi.27

jo ja... sem mohl vyhrat 3000....

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern se skvěle vrátil a naznačil tak svůj návrat na vrchol tabulky ... vew zbylích (tedy nedělních zápasech) si přeju plichty...

Reagovat
smazaný uživatel

akorát Bochum aby vyhrál

Reagovat
Arne

Mám takový dojem, že tvé přání bude vyslyšeno tak možná v zápase TSG - HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, taky mám spíš pocit, že vyhraje Dortmund...

Reagovat
Arne

Taky bych to tak viděl, no... Mám ale tutovej pocit, že nebude remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund zejtra bych viděl za 1. Jinak to přeju zejtra Hamburku a Jarolímovi A to schalke mě taky lehce vydupalo

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim zase jede

Reagovat
Marv

TSG

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct,že to,že má 5 týmu bilanci více,než 2 vstřelené góly na zápas je opravdu hodně slušná vizitka Bundesligy.

Reagovat
One-Real

Já to tu řikal už nedávno, Bundesliga není nejlepší ligovou soutěží, ale rozhodně je nejzajímavější... .

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím,že pro nestraného diváka možná nejatraktivnější. Padá hodně branek a zároveň je zde lepší kvalita hráčů,než třeba v Eredivisii.

Reagovat
smazaný uživatel

nejatraktivnejsi je ruska Premier Liga

Reagovat
Tomanatura

Tak to v žádném přápadě. Nepadá tam nejvíc gólů, nejsou tam nejlepší fanouškovské chorály, není tam ani moc velká kvalita kádrů. Bundesliga, za ní v těsném závěsu Eredivisie

Reagovat
irik

Ten Hoffenheim, to je pohádka Já sem jenom rád, že s něma hrajeme poslední kolo podzimu , navíc doma

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim, teď je zarazit by nás mohlo kopnout hodně dopředu

Reagovat
Fedro

Ten Hoffenheim je neuvěřitelnej, klobouk dolu fandim

Reagovat
smazaný uživatel

sestava kola: Ideální sestava devátého kola německé 1. Bundesligy podle serveru goal.com: Dennis Eilhoff (Arminia Bielefeld) - Andreas Beck (Hoffenheim), Manuel Friedrich (Bayer Leverkusen), Markus Bollmann (Arminia Bielefeld) - Michael Fink (Eintracht Frankfurt), Patrick Paauwe (Borussia Mönchengladbach), Zé Roberto (Bayern Mnichov), Sejad Salihovic (Hoffenheim) - Chinedu Obasi (Hoffenheim), Nikos Liberopoulos (Eintracht Frankfurt), Mario Gomez (VfB Stuttgart).

já bych asi místo Liberopoulose dal do sestavy Kloseho, jelikož se hodně snažil dát gól, to se mu sice nepovedlo, ale nahrál na 3 góly, což se u útočníka často nevidí....

Reagovat
irik

Chybí mi tam Ribéry, ten odehrál super zápas, naopak co tam dělá Zé Roberto fakt netušim u jiných útočníků možná ne, u Kloseho je to denní rutina právě proto

Reagovat
smazaný uživatel

Echm skoda zhe muj pryspevek vcerejsi nekdo smazali a ani nwm jaky vivolal reakce. muzete mi to nekdo popsat hm?

Reagovat
smazaný uživatel

já ani nevim, že tu nějakej byl...

Reagovat
Arne

S tím tvým výblitkem ani nic jinýho, než ho smazat, dělat nešlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele