9. kolo
25.10.2008 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Arminia Bielefeld 0:0

Dosud největším překvapením průběhu devátého kola je bod, který si odváží Bielefeld z půdy Schalke. Domácí byli jasně lepší a poslední půlhodinu hráli dokonce v početní převaze, proti destruktivně hrající Arminii, kterou vydatně podržel gólman Eilhoff, ale skórovat nedokázali.

Königsblauen začali tradičně aktivně a brzy si vytvořili tlak. Hned ve druhé minutě vyzkoušel Eilhoffovu pozornost Jones, za další dvě minuty parádně zakombinoval Kuranyi s Rakitićem a druhý jmenovaný se ocitl sám před brankou, mířil ale vedle. V desáté minutě zahrozili také hosté, Kamper se uvolnil a vyslal povedenou ránu, Neuer se však nenechal zahanbit a střelu vyrazil.

Schalke do soupeře bušilo, další větší šanci měli ale znovu hosté, po Lameyho centru se dostal k hlavičce Wichniarek, zblízka ale přestřelil. Ve 33. minutě byli domácí brance velmi blízko, po Rakitićově centru hlavičkoval Kuranyi, trefil ale pouze tyč.

Po přestávce ráz hry pokračoval. Ve 49. minutě nahrál Jones Kuranyimu na paty, ten však dokázal míč přistrčit nabíhajícímu Rakitićovi, který byl rázem ve velmi dobré pozici. Střelu chorvatského špílmachra ale povedeným zákrokem zneškodnil Eilhoff.

Na druhé straně utekl nebezpečný Kamper, trefil ale pouze boční síť. Hned za pár sekund později mohl nerozhodné skóre prolomit Altintop, který se po Rakitićově přihrávce a chytrému Kuranyiho přenechání ocitl sám před Eilhoffem, ten však ve spolupráci s Herzigem oheň na střeše zažehnal.

V 60. minutě přišla pro hosty rána, když jejich nejlepší hráč Kamper uviděl po faulu na Rafinhu druhou žlutou a musel ze hřiště. O pět minut později zahrál Farfán pěkně přímý kop, Eilhoff byl ale na místě a stejně tak tomu bylo i při střele Altintopa.

V poslední desetiminutovce pak měl největší šanci opět Farfán, který protančil přes pokutové území, míč ale do sítě přes Eilhoffa neprocedil. Arminia tak mohla slavit, skvělý Eilhoff jí zajistil cennou remízu 0:0, která ale východovestfálský tým pryč ze sestupového pásma nedostala.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele