Bundesliga preview - 9. kolo

24.10.2008, 09:45, aktualizováno 26.10.2008, 09:22
Previews
Dva vedoucí celky nastoupí proti sobě v německé Bundeslize. Souboj Hoffenheimu s Hamburkem by měl být ozdobou kola. V dalším zajímavém zápase bude Dortmund hrát s Herthou a Stuttgart v posledním utkání přivítá Bochum.
Bayer Leverkusen - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Nováček soutěže Kolín se k údivu všech prozatím drží v poklidném středu tabulky a sbírá pravidelně body, devátá příčka je proto zasloužená. Jeho soupeř z Bayeru začíná vzpomínat na staré dobré časy, kdy bojoval o titul a třetí místo s dvoubodovou ztrátou na čelo je velmi solidní.

Domácí tým v lize vybojoval z minulých čtyř mačů solidních devět bodů, nicméně porazili relativně slabší Hannover, Bochum a tápající Frankfurt. Naopak v poměření s tou silnější špičkou, jako Hamburkem či Hertou, prohrál. Dále jde i v národním poháru, začátek sezóny proto musí hodnotit úspěšně.

Kolín naproti tomu v úvodních pěti kolech získal pouze čtyři body, motor nastartoval po senzačním výkonu proti Schalke, které porazil 1:0, a od té doby drží sérii tří vítězství v řadě. Celou situaci komentuje trenér Christopher Daum: "Jsme rádi, že si držíme výbornou pozici a daří se nám, avšak nesmíme usnout na vavřínech, do budoucna není nic jisté," zdůrazňuje před soubojem.

Avšak statistika jasně hraje proti hostům, od roku 1996 hrál Kolín v BayAréně celkem šestkrát a vždy odjel z prázdnou. Prokletí tedy trvá dvanáct let, jenže právě v tomto ročníku by se mohlo konečně prolomit. Celkově se jedná už o sedmačtyřicáté "rýnské" derby, které bude navíc určitě ostře sledované.

Největší zbraní Leverkusenu bude opět s devíti zásahy druhý nejlepší střelec Bundesligy Patrick Hlemes, pro kterého je utkání pikantní, před přestupem do Leverkusenu totiž v Kolíně strávil celkově šest let. Zajímavé bude pozorovat i práci trenéra Dauma, který si naopak vyzkoušel krátké angažmá v Bayeru a alespoň částečně zná tamní prostředí.

Kouč domácích Bruno Labbadia se už utkání nemůže dočkat a poznamenává, že to není jen tak obyčejný duel: "Rozhodně to není normální, naopak je to vyhecované, speciální a tato střetnutí jsou v celé sezóně nejzajímavější." K tomu duel přirovnává k velkým derby v jiných zemích: "Je to to samé, jako když v Anglii hraje Liverpool s Evertonem nebo v Itálii Lazio Řím s AS Řím."

Na druhé straně je však velmi sebevědomý se svými slovy osamocený hrot Milivoje Novakovič: "Tři výhry za sebou nám dávají naději, věříme si a určitě můžeme prolomit dvanáctiletou nepříznivou sérii. Jsme velice kompaktní, čekáme na svou šanci a dokážeme ji včas využít."

Leverkusen bude postrádat zraněného Barnettu, jenž by měl nastoupit až příštím týdnu, dlouhodobě absentují také Bernd Schneider, Vratislav Greško a Lukas Sinkiewicz. Daumovi svěřenci budou bojovat bez Ümita Özata (svalové problémy) a Manasseh Ishiaku (nedoléčený kotník), na trávník se ale k potěšení místních fanoušků vrací forvard Novakovič, jenž se zotavil ze zranění stehenního svalu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto, Vidal, Schwegler - Kiessling, Helmes
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brečko, Geromel, Mohamad, Wome - Petit, Pezzoni - Vučičevič, Antar, Ehret - Novakovič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.47 - 3.95 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Velmi zajímavý duel nám ukáže AWD Aréna. Hostující Brémy střílí poměrně hodně branek, ale zároveň také hodně inkasuje. Trenér Thomas Schaaf by tomu rád udělal přítrž a chce vidět koncentrovanou obranu.

Hannover si ale také věří, navíc by rád prodloužil historickou statistiku. Minulý rok totiž vyhrál nad Brémami po skoro sedmatřiceti letech. Trenér Hecking však bude mít co dělat, jelikož mu z kádru vypadli obránce Ismael, Vinicius a Eggimann. Dlouhodobě chybějí Enke, Bruggink a Rosenthal.

Vypadá to, že na pozici střední obránce se tak bude muset posunout jinak defenzivní záložník Hanno Balitsch. Otazníky visí nad starty Hankeho a Schlaudraffa, kteří v poslední době vysedávají na lavičce.

Hodně velkou roli může hrát i to, že Brémy sehráli v týdnu velmi těžké zápas na půdě řeckého Panathinaikosu Athény. V tomto zápase se zranil Claudio Pizzaro a ani u něj není jisté, jestli vyběhne na trávník od začátku. Na marodce jsou dále Wiese, Tosic, Diego, Huns, Jensen a Mertesacker.

Co se momentálně formy a nálady týče mají navrch mírně hosté. Domácí totiž v minulém kole utrpěli vysokou porážku 2:5 na domácím hřišti od Hoffenheimu, Werner zase doma remizoval 3:3 s Dortmundem po dramatickém závěru. Tabulkově půjde o hodně důležitý zápas.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Balitsch, Fahrenhorst, Rausch - Lala, C. Schulz - Stajner, S. Pinto, Huszti - Forssell
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Vander - C. Fritz, Prödl, Naldo, Pasanen - Baumann - Frings, Vranjes - Özil - Rosenberg, Hugo Almeida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.25 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Energie Cottbus - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Pro obě mužstva velice důležitý duel. Hosté se díky dohrávce odpoutali od posledního místa, skončila ale jejich krize nadobro? To nám ukáže až duel v Cottbusu, který na Stadionu der Freundschaft rozhodně nebude chtít ztratit.

U domácích je zatím nejistý start Angelov, u toho se má rozhodnout až během předzápasového rozběhání. Určitě nebudou moci nastoupit da Silva, Mitresiki, Franke a Jula.

Cottbus bývá na domácím stadionu velmi nepříjemným soupeřem, ale nyní budou jeho hráči pod tlakem, jelikož oba týmy od sebe dělí pouhý bod a zaváhání na domácím stadionu by se týmu trenéra Prasnikara mohlo vymstít.

Dá se čekat, že oba celky začnou jen s jedním hrotem. Oba hráči to budou velmi těžké, jelikož moc přesných míčů asi nedostanou a z minima budou muset vytěžit maximum.

Frankfurt sice uspěl v dohrávce čtvrtého kola, jeho hráči si jsou však moc dobře vědomi, že jen tato výhra nestačí. Navíc bude trenéru Funkelovi chybět největší ikona klubu, útočník Amanatidis. Vedle něj jsou mimo i Köhler, Preuss, Vasoski, Bajramovič, Meier.

Český reprezentant Martin Fenin tak má nyní jedinečnou možnost ukázat, jak moc je pro tým důležitý, když chybí největší ostrostřelec. Měl by nastoupit na místě pravého ofenzivního záložníka a spolu se Steinhöfferem tvořit hru a dávat přesné míče Liberopoulosovi.
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Pavicevic, Radeljic, Cvitanovic, Ziebig - Kukielka, T. Rost - D. Sörensen, Skela, Iliev - B. Jelic
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - P. Ochs, Russ, Galindo, Spycher - M. Fink, Inamoto, Toski - Fenin, Steinhöfer - Liberopoulos
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Z krize vybředající Bayern bude chtít prodloužit svojí dvouzápasovou vítěznou "šňůru", nebude to mít ale vůbec jednoduché. Do Allianz Areny totiž zavítá v rámci devátého kola ambiciózní Wolfsburg.

Mnichovský favorit, zdá se, vybředl z krize, která ho provázela na přelomu září a října, po reprezentační přestávce totiž hrál dvě utkání a obě vyhrál - nejprve minulou sobotu 1:0 v Karlsruhe a v úterý doma nad Fiorentinou 3:0 v rámci Ligy mistrů. Bayernu se v obou zmiňovaných utkáních nijak zvlášť herně nevedlo, důležité však jsou tři body.

Proti VfL se však Bavoři musí obejít bez nejlepšího bundesligového kanonýra za loňský rok, Lucy Toniho, italský bombarďák totiž musel kvůli pohmoždění žeber vystřídat právě v průběhu utkání se "svou" Fiorentinou. "Hrál jsem tak dlouho, co to s bolestí šlo. Bylo dobré rozhodnutí pustit na hřště někoho, kdo se cítil mnohem lépe, než já," prohlásil Toni. Tím někým byl Podolski, který bude hrát i nyní. Trenér Klinsmann se musí obejít také bez Lahma (kotník) a dlouhodobě zraněních Altintopa se Sagnolem.

Wolfsburg jde do zápasu tabulkově jako favorit, aktuálně totiž je na páté příčce, zatímco Bayern je až jedenáctý. V raném stádiu ligy to ovšem znamená pramálo, vždyť rozdíl mezi oběma celky je pouhý jeden bod. Vlci navíc nejezdí do bavorské metropole příliš rádi, v historii zde totiž hráli jedenáctkrát a dosáhli na pouhý jeden bod (v sezóně 2001/02).

Jinak je ale VfL v pohodě, naposledy si doma vychutnalo Bielefeld, který odjel s výpraskem 1:4. Podobně by si dolnosaský tým chtěl počínat i v Mnichově a rozhodně si věří. "Pokud jste odvážní, pak zde máte šanci. Mnoho týmu si na Bayernu nedává šanci ještě před zápasem, ale není pro to žádný důvod," prohlásil kouč Felix Magath, který v Bayernu ani ne před dvěma lety působil. Mimo hru jsou v týmu hostí Zaccardo (kotník) a Costa (červená), nejistý je start Grafiteho, kterému doma v Brazílii zemřel otec.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Lell - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribery - Klose, Podolski
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Madlung, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Hasebe, Gentner - Misimović - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.65 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Karlsruher SC  (sobota 15:30)
Borussia M'gladbach přivítá Karlsruhe a půjde jí o hodně. Karlsruhe je totiž jejím přímím konkurentem v bojích o záchranu a tak každý bod bude mít cenu zlata. Borussii se zrovna dvakrát nepovedl vstup do soutěže a plácá se zatím na posledním místě tabulky, ač předváděná hra není nejhorší.

Loňský vítěž druhé Bundesligy dokonce sáhl k výměně trenéra, místo Jose Luhukaye tým nyní vede Hans Meyer, známý především z angažmá v Norimberku. Tento protřelý kouč si odbyde premiéru právě proti týmu z Karlsruhe. "Chceme opustit sestupové vody co nejdříve to bude možné. Póté se nám bude dýchat lépe. Na tento duel budem muset zmobilizovat všechen charakter, který v nás zbyl."

Meyera vyhodili v Norimberku letos na jaře a tým Borussie převezme za situace, ve které byl sám, když se klubu nedařilo. "Není nic tak povzbudivé jako úspěch. To co potřebujeme je výhra, to nám pomůže." Případná sobotní výhra by nebyla jen psychickou vzpruhou, ale zároveň by Gladbach katapultovala dva body za svého soka z Karlsruhe, který okupuje dvanáctou pozici.

Meyer dodává: Nemůžeme si dovolit s Karlsruhe prohrát a že se ukáže v květnu, to by mohlo být příliš pozdě." Chybět mu budou stopeři Steve Gohouri a Jan-Ingwer Callsen-Bracker, letní posila z Leverkusenu.

To Karlsruhe bude mít kompletní kádr a bude moct tedy napravit středeční porážku s Eintrachtem. Ta byla obzvlášť smolná, když Karlsruhe ještě těsně před koncem vedlo 0:1 a pak soupeř výsledek otočil na konečných 2:1. Trenér Becker to ozančil za velmi špatné zakončení zápasu. Uvidíme, jestli se jim bude dnes dařit lépe.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Gospodarek - Levels, Kleine, Daems, Voigt - Svärd, Paauwe - Bradley - Matmour, Friend, Marin
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - Celozzi, Sebastian, Franz, Eichner - Mutzel, Porcello - Freis, da Silva, Iashvili - Kennedy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Schalke 04 hostí Armínii Bielfeld a zřejmě půjde o jednoznačný zápas. Schalke totiž doma ještě neprohrálo, Bielefeld zase venku dosusd nevyhrál, takže neprohra domácích je více než pravděpodobná. Ale hosté umí více než potrápit a proti favoritům se jim obvykle daří.

Schalke se povedl vstup do poháru UEFA, když rozdrtilo Paris Saint German 3:1 a velkou měrou mu k tomu pomohl Kevin Kuranyi. Ten zažívá velmi proměnlivé období, Hlavně vyloučení z německé reprezentace na jeho duši zanechalo velké jizvy. Ale postupně se jeho psychický stav zlepšuje a zároveň s tím stoupá i jeho forma. Na dotaz, jak se cítí odpověděl: "Cítím se lépe než včera a hůře než zítra."

Kouč Schalke Fred Rutten dodal: "Poslední dobou hraje velmi dobře. Ovšemže vedeme mnoho řečí, ale Kevin se hlavně potřebuje prostřílet skrze tuto krizi. A právě příští soupeř by měl být snadnou kořistí, když naposledy vyhrál venku v srpnu minulého roku.

Poslední kolo byla Arminia zatlučena do země Wolfsburgem a určitě jí to na náladě nepřidalo. Kouč Arminie ale tvrdí, že hráči se přes tuto prohru již přenesli. "Takto špatné zápasy jsou výjimkou jednou za pár měsíců. Co my potřebujeme je agresivita a důraz v osobních soubojích, ale bude to těžké proti Schalke.

Schlke bude chybět pilíř obrany a bývalý hráč Bielefeldu Heiko Westermann v důsledku poranění kolene, stejně tak bude chybět Zé Roberto a uruguyská dvojice Gustavo Varela a Carlos Grossmüller, kteří jsou vyloučeni z kádru z dicplinárních důvodů. Arminii budou chybět branář rowan Fernandéz a stoper André Mijatovič, start Michaela Lameye je nejistý.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Höwedes, Bordon, Kobiashvili - Jones - F. Ernst, Engelaar - Farfan, Kuranyi, Halil Altintop
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Lamey, N. Herzig, Bollmann, Schuler - Kauf, Kucera - C. Katongo, T. Marx, Kamper - Wichniarek
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.27 - 5.15 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Hertha BSC  (neděle 17:00)
Celky, které mohou být se startem do sezóny vcelku spokojeny, se utkají v jedné z nedělních dohrávek. Utkání v Dortmundu poměří síly domácí Borussie a Herthy BSC, tedy týmů na osmé, resp. čtvrté pozici (před začátkem kola).

BVB je v pohodě, už přes měsíc nepoznalo hořkost porážky. To sice mohlo být změněno minulou sobotu v Brémách, kde "schwarz-gelben" dlouho vedli, pak najednou prohrávali a díky gólu z poslední minuty nastavení byli nakonec rádi za remízu 3:3. Po dvou remízách v řadě by však Borussia také ráda naplno bodovala. "Nyní přichází fáze sezóny, ve které jde o to zakotvit v určité části tabulky. Můžeme rozestup od špice zmenšit a naopak od spodku se vzdálit," vysvětlil kouč Jürgen Klopp.

Letošní sezóna již jedno střetnutí mezi Dortmundem a Herthou nabídla a to před měsícem ve druhém kole DFB-Pokalu. Tehdy byli herně lepší Berlíňané, po prodloužení však postoupilo BVB a jeho hráči by si nyní výhru rádi zopakovali. "Chceme Herthu opět porazit a nadále hrát v horní části tabulky," uvedl kapitán Sebastian Kehl. V týmu Borussie jsou mimo hru pouze dlouhodobě zranění Dedé a Sadrijaj, fit by již měl být špílmachr Hajnal.

To Hertě se také výsledkově celkem daří, vždyť v posledních dvou ligových kolech získala šest bodů. Nejprve vyhrála 1:0 v Leverkusenu, před týdnem zase doma proti Stuttgartu 2:1. V týdnu pak přišla remíza v Poháru UEFA, se kterou se berlínský celek i přes velkou převahu musel spokojit proti Benfice. Špatná atmosféra však v týmu může být kvůli válce, kterou spolu vedou trenér Favre a Marko Pantelić, který má s koučem dlouhodobé spory, jenž vyvrcholily před týdnem, kdy srbský reprezentant nepřišel bez omluvy na trénink.

Všeobecně se očekává Pantelićův zimní odchod, zda bude na podzim dále nastupovat, je však otázkou. "Nemám zájem o tom mluvit. Raději se starám o rovnováhu týmu," prohlásil Lucien Favre, který ale Panteliće pravděpodobně nasadí. Má totiž dost velký lazaret, který čítá nově také Voronina, který si poradil chodidlo. Dále jsou zranění Fiedler, von Bergen, Lúcio, Hartmann, Riedel, Piszczek, Ebert a Chermiti.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Y.-P. Lee, Subotić, R. Kovać, Schmelzer - Kehl - Tinga, Kringe - Hajnal - Blaszczykowski, Frei
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, A. Friedrich, Šimunić, M. Stein - Lustenberger, Kačar, Cícero, Nicu - Raffael - Pantelić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Hamburger SV  (neděle 17:00)
Šlágr kola se vším všudy, kdo by si ale na něj před začátkem Bundesligy vsadil? Asi jen opravdový blázen. Že bude Hamburg okupovat první pozici, zas až tak senzační není, avšak nováček z Hoffenheimu na druhém místě? To už opravdu stojí za zamyšlení. Favorita by jsme zde hledali jen těžko.

Hosté se totiž vezou na vlně euforie a rozhodně z ní nechtějí spadnout, předvádí stále líbivý ofenzivní fotbal, fandí mu téměř celé Německo. Na Hamburk čeká kromě povinností v lize a národním poháru též Pohár UEFA, ve čtvrtečním souboji udělali první výrazný krok k postupu do další fáze, když vyhrál na půdě slovenské Žiliny a prodloužil sérii šesti utkání bez porážky. Nicméně stále ještě nehráli se všemi těžkými soupeři, kvalita kádru se tak projeví až v následujících kolech.

Hoffenheim vyhrál předchozí tři duely včetně přátelského utkání a názory odborníků, že nemá šanci se udržet na čele v obrovské konkurenci, snadno vymazává ze světa. Přitom mu nedělá nasázet protivníkovi pořádný kopec branek, pravidelně jich dá více jak tři, jako proti Brémám či naposledy Hannoveru.

Domácí kouč Ralf Rangnick má k dispozici kompletní kádr, v útoku bude opět spoléhat na suverénně nejlepšího střelce Bundesligy Ibiševiče, dále Salihoviče a Ba. Naopak trenér Hamburgu Martin Jol musí problémy s marodkou od začátku sezóny stále řešit, chybí mu čerstvě zraněný Atouba, Jansen, de Jong, Castelen, Choupo-Moting a Thiago Neves.

Hlavními tahouny by opět mělo být chorvatské duo Olič – Petrič, tentokrát však hosté budou hrát jen s jedním hrotem Petričem. Výraznou oporou by měl být i kapitán týmu David Jarolím, který se veze na úspěšném tažení a jeho výkon roste zápas od zápasu.

Velké ambice má především kouč Jarolímovy party Martin Jol: "Máme jeden nejsilnějších kádru v zemi, můžeme tedy uspět," prohlásil nizozemský kouč. Roli favorita hostujícího celku potvrzuje svými slovy také Rangnick: "Hamburg už má v Bundeslize čtyřicetiletou tradici, doporučuji všem, aby se nedívali na tabulku. Já svůj tým stále vidím kvalitativně na nějakém šestnáctém místě, Hamburg je určitě kandidát na Ligu mistrů," řekl velmi skromně až kriticky padesátiletý vůdce malého německého zázraku.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
D. Haas - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Weis, Luiz Gustavo, Salihovič - Obasi, Ibiševič, Ba.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, J. Boateng - Jarolím, Benjamin - Trochowski, Guerrero, Olič - Petrič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - VfL Bochum  (neděle 17:00)
V nedělní dohrávce se střetnou domácí VfB Stuttgart s hosty z Bochumi. Sice to vypadá, že ani jednomu týmu o moc nejde, ale případná výhra by Stuttgart katapultovala na špici tabulky, Bochumi by zase vítězství zajistilo poklidný střed tabulky.

Kouč domácích Armin Veh si nemůže zrovna dvakrát pískat. Minulou sobotu prohrál s Herthou BSC v lize, v týdnu zase s FC Sevilla v Poháru UEFA. Avšak Veh hledí na nedělní zápas s optimismem: "Nutně potřebujeme posbírat v duelu s Bochumí body, které jsme ztratili minulý víkend. Potřebujeme vítězství, abychom se udrželi v popředí tabulky. Ale Bochum bude jistě pod tlakem, protože se jí příliš nepovedl start do soutěže."

Chybět mu budou Sami Khedira (kotník), Yildiray Bastürk a Jan Šimák (oba se doléčují), zato Cacau a Serdar Tasci by měli být již plně připraveni naskočit do zápasu. Start Pavla Parda v základní sestavě je nejistý, jelikož po delším zranění hrál dvakrát po sobě celých 90 minut a mohl by být příliš unavený, proto se uvidí až před zápasem, zda-li zvládne celozápasovou zátěž.

Bochumi se nepojede do Stuttgartu lehce, už 21 let zde totiž její hráči neokusili pocit vítězství. "Je to určitě dlouhá doba, ale každá série jednou končí," řekl Marcel Koller, trenér VfL. Tomu se kvarteto Vahid Hashemian, Joel Epalle, Daniel Imhof a Matias Concha vrátilo do trénikového procesu, ale tito hráči ještě nebudou připraveni v neděli nastoupit. To Daniel Fernandes, gólman Bochumi, zřejmě nastoupí i přes problémy s ramenem. "Každý bod je pro nás velmi důležitý, takže budem na zápas maximálně koncetrovaní," dodal Koller.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Träsch, Boulahrouz, Delpierre, Magnin - Pardo, Hitzlsperger - Hilbert, Boka - Gomez, Cacau
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Yahia, C. Fuchs - O. Schröder, Dabrowski - Freier, Azaouagh - Sestak, Kaloglu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.15 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hamburger SV852115:1217
2.TSG Hoffenheim851221:1416
3.Bayer Leverkusen850320:1115
4.Hertha BSC842210:914
5.VfL Wolfsburg834118:1213
6.Schalke 04834112:813
7.VfB Stuttgart841313:1013
8.Borussia Dortmund834116:1413
9.1. FC Köln84138:913
10.Werder Brémy833222:1912
11.Bayern Mnichov833216:1312
12.Karlsruher SC83058:129
13.Hannover 9682249:168
14.VfL Bochum814312:137
15.Eintracht Frankfurt81347:126
16.Arminia Bielefeld813410:166
17.Energie Cottbus81253:115
18.Borussia Mönchengladbach81168:174

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Adler to vychytá, Leverkusen vyharje

Reagovat
smazaný uživatel

a když ne, tak to Helmes v útoku napraví...

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin už by taky někdy mohl dát gól!

Reagovat
smazaný uživatel

tak, a frankfurt to ma secteny...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe, jím snad už hrabe!

Reagovat
smazaný uživatel

to je neuveritelny tohle vazne..

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje Fenin?

Reagovat
smazaný uživatel

nehraje.. aby nam nesestoupil do druhy ligy..

Reagovat
smazaný uživatel

fenin gooool!! frankfurt vyrovnal!!

Reagovat
smazaný uživatel

No hurááá, konečně to tam kopl!

Reagovat
Tomanatura

Takže ten se ti líbí jo? Mám v tom už guláš

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ne.. ale fandim cechum..

Reagovat
smazaný uživatel

teda jenom tem v zahranici..

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Radin

ty vole to jsou obraty v tom Německu

Reagovat
smazaný uživatel

taky že v německu je nejpočetnější národnostní menšinou ta turecká, takže maj převraty od nich

Reagovat
cubinho

Ten Hoffenheim si dělá s Hamburkem co chce...To je až neuvěřitelné...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele