Bundesliga souhrn - 8. kolo

17.10.2008, 22:23, aktualizováno 19.10.2008, 19:15
Komentáře a souhrny
Vedoucí Hamburg remizoval se Schalke. Borussia Mönchengladbach se v pátek odlepila z posledního místa tabulky. Třikrát se měnilo skóre v posledních minutách v Brémách, nakonec zápas skončil remízou. Bayern konečně vyhrál v Karlsruhe. Hoffenheim rozstřílel Hannover dokonce na jeho půdě. Wolfsburg jasně přehrál Bielefeld.

VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach 2:2

17.10.2008 20:30

Góly: 55. Christoph Dabrowski, 78. Sinan Kaloglu - 30. Steve Gohouri, 79. Thomas Kleine

Průměrné utkání, ovšem okořeněné čtyřmi brankami, viděli diváci v Bochumi. Domácí VfL sice proti Mönchengladbachu otočilo nepříznivé skóre z první půle, hosté však stačili bleskově vyrovnat a zápas tak skončil 2:2.

Do utkání vstoupila mnohem aktivněji Bochum, která se prezentovala na domácím hřišti tradiční rychlou nátlakovou hrou. Proti vcelku dobře fungující obraně Gladbachu se ale domácí příliš neprosazovali, výjimkou budiž jedenáctá minuta, kdy se po přihrávce Dabrowského opřel do míče Kaloglu, hostující brankář Gospodarek ale střelu vyrazil.

Hosté úvodní tlak ustáli, postupem času začali vystrkovat růžky a ve 30. minutě udeřili. Zázračně uzdravený Marin se po faulu na vlastní osobu postavil k přímému kopu, zahrál ho na zadní tyč, kde Gohouri hlavičkou otevřel brankový účet zápasu – 0:1. Po inkasovaném gólu se do útoku opět vrhlo domácí VfL, Kaloglu ale branku minul a v závěru poločasu byl Šesták v dobré pozici zblokován.

I po změně stran tlak Bochumi pokračoval, nejprve sice na centr o chloupek nedosáhl Kaloglu, v 55. minutě však již bylo vyrovnáno. Freierův centr zprava se dostal až ke kopačkám Dabrowského, který tvrdou střelou propálil Gospodarka – 1:1. Poté se hra otevřela, za hosty střílel nebezpečně Matmour, na druhé straně se snažil svým trapným hereckým výkonem vymodlit penaltu Šesták, sudí Fleischer ale byl naštěstí pozorný.

V 70. minutě se po rohu dostal k hlavičce Kleine, povedeným pokusem ale těsně minul. To domácí byli v zakončení přesnější, v 78. minutě našel Fuchs parádním centrem Kaloglua a ten poslal hlavičku nechytatelně do Gospodarkova protipohybu – 2:1. Radost ale domácím vydržela pouze několik desítek sekund, Marinův roh našel hlavu Kleineho a jeho pokus dokázal Fernandes zastavit až za brankovou čarou – 2:2. V posledních deseti minutách se již nic podstatného neudálo a tak se body po zásluze dělily.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Energie Cottbus 1:0

18.10.2008 15:30

Góly: 39. Milivoje Novakovič

Kolínu se poslední dobou daří a po slabším úvodu se Kozli šplhají do horní poloviny tabulky. Jsou sice až osmí, ale mají stejně bodů jako pátý Wolfsburg a na první celek ztrácí už jen 3 body. Zato s Cottbusem to jde od devíti k pěti a dnes to znovu potrvrdil. Nejen že opět nedal ani gól, ale na bránu soupeře za celý zápas vystřelil jen jednou jedinkrát a to ještě slabě.

Domácí byli jasně lepším celkem a vytvořili si mnohem více šancí než hráči Energie. V první šanci utkáni byl Roda Antar, který ale na míč po přihrávce Vučičeviče nedosáhl a míč uklidil od bezpečí až přiběhnuvší Cvitanovič. Domáci měli ještě řadu menších šancí, ale v 29.minutě přišel zlom utkání. Ehret se pěkně uvolnil po levé lajně, pelášil na bránu Energie, ale velmi nevybíravým způsobem jej "sejmul" Mitreski. Rozhodčí bez váhání vytasil kartu červené barvy a Mitreski ani nijak zvlášť neprotestoval.

Od té doby byl na hřišti jediný tým a čekalo se, až domácí prorazí baštu hostí. Nejdříve se pokoušel o štěstí Mišo Brečko po rohovém kopu, gólman Tremmel byl však pozorný. K odraženému míči se však dostali opět domácí a na nebezpečný centr si vyskočil jeho kolega z reprezentace Miloje Novakovič, avšak zamířil jen těsně vedle brány.

Ten si vše vynahradil v 39. minutě. Naběhl si na trestný kop Womého a zblízka neměl problém hlavou míč umístit. V tento moment vlastně bylo o utkání rozhodnuto, už jen záleželo, kolik utkání skončí, hosté byli zcela odevzdaní.

Druhou půli načal chytrý lob aktivního Ehreta, na která si naběhl Antar, ale tváří v tvář Tremmelovi neuspěl. Tremmel si tak připsal další úspěšný zákrok. Poté už přišly jen dvě významější akce, opět na straně domácích. Nejdříve Vučičevič pálil z "voleje" velmi nepřesně. O pár minut později už pálil o hodně lépe, jeho šťiplvou střelu Tremmel jen vyrazil před sebe, kde již číhal dlouhán Novakovič. Ten zblízka napálil pouze břevno, k velké nelibosti trenéra Dauma. Ten vylítl jak pověstný čertík z krabičky a moc a moc se zlobil.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Arminia Bielefeld 4:1

18.10.2008 15:30

Góly: 5. Zvjezdan Misimović, 34. Zvjezdan Misimović, 54. Alexander Madlung, 64. Grafite - 60. Alexander Laas

Utkání Wolfburgu s Bielefeldem dopadlo podle očekávání a Vlci se tak posunuli na páté místo tabulky. Jak výsledek napovídá, utkání proběhlo zcela pod kontrolou domácích, hosté celý zápas jen stínovali a svůj gól dali prakticky ze své jediné šance.

Hráči VfL vstoupili do zápasu hodně zostra a to hned v páté minutě se již měnilo skóre. Sasha Reither krásnou kolmicí uvolnil Edina Džeka, ten poslal naslepo míč před bránu, kam si již naběhl Zvjezdan Misimovič a zakončit hlavou do prázdné branky mu nečinilo nejmenší potíže.

A o necelou půlhodinu udeřili domácí znova a opět se o gólový příspěvek v síti hostí zasloužil bosenský reprezentant Zvjezdan Misimovič. Hasebe v hloubi pole našel přesným pasem Gentnera, který posunul míč do běhu Grafitemu, ten z první dal míč pod sebe na Misimoviče. Misimovič si míč prvním dotykem zpracoval a druhým míč poslal ke vzdálenější tyči, gólman Arminie byl zcela bezmocný.

A domácí mohli vést hned 3:0, ale v další šanci byl Edin Džeko neúspěšný. Strůjcem celé akce byl kdo jiný, než Zvjezdan Misimovič. Po faulu ve středu hřiště Misimovič neváhal, v mžiku rozehrál a vyslal Džeka na zteč. Ten sice pěkně po zemi vypálil, ale brankář míč vyrazil před sebe a tam nestál v zeleném dresu nikdo.

V druhé půli jako první zahrozili zase domácí, zase gólově a zase u toho byl Zvjezdan Misimovič. Ten rozehrál rohový kop, na něj si naběhl Alexander Madlung a zatímco Dennis Eilhoff čekal v klidu, až mu míč přistane do rukavic, tak se Madlung vrhnul do míče jak utržený vagón a bylo to 3:0. Hosté se ale ovšem nechtěli nechat zahanbit a přesně po hodině hry vstřelil čestný gól i oni. A shodou okolností Alexander Laas, který je v klubu na hostování právě od celku VfL. Ten se dostal v pokutovém území po kombinaci spoluhráčů k míči, dal si míč směrem od brány a z velkého úhlu trefil protější šibenici (ono také nic jiného trefit nešlo).

Poslední slovo ale měli opět domácí. O čtyři minuty později centroval tentokráte Hasebe, na jeho pas si naběhl Grafite a z voleje trefil bránu přímo doprostřed. Naštestí pro něj byl brankář velmi vyběhlý, takže z toho byl gól. Úplně poslední šance přišla opět na straně Vlků, Christian Gentner se probil ve vápně soupeře až těsně před branku hostí, centroval pod sebe na Schäfera, ale ten, jelikož je levák, hodně přestřelil, byť byl hodně blízko branky. Utkání tak skončilo 4:1.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 0:2

18.10.2008 15:30

Góly: 6. Patrick Helmes (pen.), 61. Arturo Vidal

Leverkusen se prodral až na třetí místo v Bundeslize, když s přehledem vyhrál na půdě trápícího se Frankfurtu 2:0.

Rozhodující branka padla už v šesté minutě z penalty, druhým zásahem pojistil po čtvrthodině hry v druhém dějství Arturo Vidal, který perfektně využil nahrávku českého obránce Michaela Kadlece. Alespoň on tedy zanechal světlou českou stopu v tomto duelu. Frankfurt se dokonce propadl na samé dno nejvyšší německé soutěže.

Frankfurt drží velice nelichotivou statistiku, od začátku sezóny, tedy v sedmi kláních, si ještě na konto nepřipsal jedinou výhru a se třemi body nemůže počítat s lepším, než posledním místem. Pod koučem Friedhelmem Funkelem se houpe židle, Frankfurt má druhý nejhorší útok v lize.

Již v šesté minutě společně zadrželi domácí stopeři Marco Russ a Habib Bellaid útočníka Bayeru Stefana Kieslinga a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. K tomu se postavil Patrick Helmes a nekompromisně rozvlnil síť - 0:1. Eitracht byl sice poté velmi aktivní a agresivní, snažil se soupeře zatlačit, do konce prvního dějství se mu už ovšem srovnat nepodařilo.

Frustrace z neproměněných šancí přinesla na opačné straně deset minut po začátku druhé půle velkou šanci Leverkusenu, Renato Augusto ji ovšem neuvěřitelným způsobem spálil. Jenže následně v 61. minutě se na pravé straně uvolnil Kadlec, dlouhým pasem za obranu našel volného Vidala a ten s doklepnutím do Nikolovovy klece neměl sebemenší problém.

Český forvard Martin Fenin odehrál celých devadesát minut, stejně ale jako v minulých mačích se netrefil. Na druhé straně si na stejný počet minut zahrál také bek Michael Kadlec, neudělal žádnou chybu a přispěl k pojišťovací brance svého týmu.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 2:5

18.10.2008 15:30

Góly: 48. Christian Schulz, 63. Jiří Štajner - 36. Vedad Ibišević, 70. Chinedu Obasi, 72. Sejad Salihović, 80. Demba Ba, 83. Vedad Ibišević

Nováček z Hoffenheimu pokračuje ve skvělých výkonech. Tentokrát vyhrál hlavně díky poslední půlhodině, v níž dal čtyři branky, v Hannoveru vysoko 5:2 a minimálně do neděle zakotvil na úplném čele Bundesligy.

Úvod utkání však patřil jednoznačně domácím, první šanci měl přesto hostující Eduardo, který po nahrávce od By rychle vystřelil, mířil ale vedle. Na druhé straně se pokusil překvapit Haase střelou Bruggink, leč bez úspěchu. Stejný hráč byl mnohem nebezpečnější v 28. minutě, kdy si naběhl z druhé vlny a vypálil, mířil ale těsně nad. S postupem času ale získával převahu Hoffenheim a ve 36. minutě šel do vedení. Ibisević nahrál doprava Beckovi, přeběhl si do pokutového území a poté, co k němu povedený centr doputoval, neomylně poslal míč k pravé tyči a zajistil tak hostům poločasové vedení.

To jim ale po přestávce vydrželo pouhé tři minuty. Huszti zahrál zprava rohový kop na zadní tyč, kde se k míči dostal úplně volný Schulz a s trochou štěstí vyrovnal – 1:1. Hra poté dostala neočekávaný šmrnc, aktivnější byli domácí, za něž zahrozil znovu Bruggink, který přímým kopem jen těsně minul branku. Hosté poté dali tyčku, kterou nastřelil Ba, gól by ale stejně kvůli ofsajdu neplatil. V 63. minutě již domácí vedli, Forssell vyslal vpřed Husztiho, ten našel Štajnera, který si zcela sám před Haasem bezproblémů poradil – 2:1.

TSG ale zabralo a v 70. minutě vyrovnalo. Ibisevićovu střelu Fromlowitz nejistým zákrokem sice vyrazil, ale pouze ke kopačkám Obasiho, který nemohl nedat – 2:2. Hned za dvě minuty byl skutečně bleskový obrat dokonán, Eduardo utekl po pravé straně, na hranici pokutového území nahrál Salihovićovi, který si poradil s Eggimannem a střelou ke vzdálenější tyči nedal šanci ani Fromlowitzovi – 2:3.

Šokovaný Hannover se na odpor nezmohl a místo pokusu o vyrovnání znovu v krátkém sledu dvakrát inkasoval. Nejprve v 80. minutě přihrál Salihović Bovi, ten se prosadil přes Rausche a jeho následná střela prošla Fromlowitzovi mezi nohama – 2:4. Za další čtyři minuty uzavřel brankový účet ten, kdo ho začal, tedy Ibisević, který se dostal k míči po akci By a Obasiho a svým devátým gólem se osamostatnil v tabulce střelců. Minutu po poslední brance završil nepovedené utkání domácích Bruggink, který po zásluze uviděl červenou a musel předčasně do kabin.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund 3:3

18.10.2008 15:30

Góly: 68. Frank Baumann, 88. Claudio Pizarro, 90+1. Claudio Pizarro - 59. Alexander Frei (pen.), 72. Mats Hummels, 90+2. Mohamed Zidan

Kdo se přišel v Brémách podívat na duel mezi domácím týmem a Dortmundem, rozhodně neprohloupil. Po bezbrankové první půli se vedení nadvakrát ujala Borussia, po divokém závěru ale utkání skončilo nerozhodně 3:3.

Do zápasu vstoupil mnohem aktivněji Werder, který, jak už jeho zvykem jest, svému soupeři míč příliš nepůjčoval. Obrana hostí však byla kompaktní, domácí se tak do šancí téměř vůbec neprosazovali, za zmínku stojí snad jen nepřesná střela Fringse. To BVB bylo, co se týče vytváření šancí, efektivnější, ve 25. minutě našel Lee centrem Blaszczykowského, jeho pokus skvěle vychytal Wiese a míč následně do bezpečí uklidil Baumann.

O několik minut později vypálil exbrémský Valdez, mířil ale příliš vysoko. Na druhé straně vyslal Diego do šance Özila, jeho přízemní střelu ale dobrým zákrokem zneškodnil Weidenfeller. V posledních sekundách prvního poločasu mohl otevřít skóre Pizzaro, Özilův centr ale těsně minul.

Po obrátce týmy pokračovaly v atraktivní hře, ve 47. minutě udělala pořádný rozruch v hostující obraně brémská standardka, gól z ní však nepřišel. Poté neuspěl se svou snahou Pizzaro a krátce po něm Naldo svou střelu neumístil vůbec dobře. Po jisté odmlce se tak ozvali hosté a v 59. minutě šli do vedení. Baumann fauloval v šestnáctce Kehla a s následnou penaltou si poradil Frei – 0:1. Werder poprvé v sezóně doma prohrával, trenér Schaaf ale udělal hned trojité střídání a v 68. minutě se mu to vyplatilo. Boenisch centrem zprava našel Baumanna a ten svou chybu napravil přesnou hlavičkou – 1:1.

Vyrovnaný stav platil však jen do 72. minuty. Blaszczkowski svůj brejk do gólového konce nedovedl, posléze ale našel vlevo úplně volného Hummelse a mladý stoper do prázdné branky bez problémů zakončil – 1:2. Hostující gól byl podnětem pro zvýšenou ofenzivu Brém, nejprve pálil vedle Almeida, v 78. minutě si pak naskočil na Diegův roh Naldo, trefil ale pouze spojnici. O několik minut později zastavil domácí akci na poslední chvíli Schmelzer, na druhé straně mohl přidat pojistku Kringe, ale těsně minul.

Tlak domácích se stupňoval, Naldovu dělovku ještě skvěle vychytal Weidenfeller, v 88. minutě však již bylo srovnáno. Boenischův pokus odrazil Weidenfeller pouze ke kopačkám Pizzara a ten neměl problém – 2:2. V první minutě nastavení byl obrat dokonán, po dlouhém autu se dostal míč opět k Pizzarovi, ten udělal kličku Weindenfellerovi a z úhlu poslal míč do sítě – 3:2. To ale ještě nebylo vše, ve druhé minutě nastavení stačil Wiese odvrátit Kringeho centr pouze k Zidanovi, který pohotovou ranou vyrovnal na konečných 3:3.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfB Stuttgart 2:1

18.10.2008 15:30

Góly: 30. Maximilian Nicu, 87. Gojko Kačar - 51. Cacau

Hertha konečně naplno zabodovala i na domácím stadionu a připsala si jubilejní 250. domácí výhru v Bundeslize. Proti Stuttgartu se ale vítězství 2:1 nerodilo vůbec lehko, vyrovnané utkání rozhodl tři minuty před koncem Kačar.

První pokus zaznamenal po čtyrech minutách domácí Voronin, který branku minul, jinak ale měli lepší start hosté. Drželi více míč na svých kopačkách, do šancí se ale prosadit nedokázali. Domácí po chvilce opět vyzkoušeli střelu z dálky, Dárdai ale úspěšný nebyl. Hertha však byla i nadále nebezpečnější a ve 30. minutě se jí to vyplatilo. Arne Friedrich vyslal skvělým pasem do samostatného úniku Raffaela, ten nehamounil a ještě nahrál Nicuovi, který bez potíží vstřelil svoji první bundesligovou branku - 1:0.

Stejný hráč mohl zvýšit osm minut poté, po úspěšné kličce Lehmannovi se ale dostal do úhlu a následný pokus zneškodnil bránící Träsch. Do přestávky ještě pálil z voleje Raffael, vedení ale nenavýšil.

Po změně stran se dosud pramálo nebezpečný Stuttgart probral. V hlavní roli byl Cacau, který nejprve přestřelil, v 51. minutě však již vyrovnal. Pardův rohový kop prodloužil Gomez na zadní tyč, kde úřadoval právě brazilský útočník – 1:1. Hertha se snažila odpovědět střelou Raffaela, se kterou si poradil Lehmann, krátce nato zase přišel souboj Träsche se Steinem, po kterém žádali domácí fanoušci penaltu, rozhodčí Sippel však jejich výzvy nevyslyšel.

O několik minut později střílel nad Cacau, na druhé straně ho téměř napodobil další Brazilec Cícero, ten pálil pro změnu vedle. Deset minut před koncem ke gólu nevedla nebezpečná spolupráce Gomeze s Cacauem, v 82. minutě bylo VfB velmi blízko vedení. Gomez levačkou vypálil, Drobný již byl překonán, zachránila ho však tyč. To Hertha měla v zakončení více štěstí, v 87. minutě nahrál Nicu Kačarovi, ten se s míčem dostal na dostřel k Lehmannově brance a přízemní ranou ke vzdálenější tyči rozhodl o výhře Berlíňanů v poměru 2:1.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - Bayern Mnichov 0:1

18.10.2008 15:30

Góly: 86. Miroslav Klose

Prokletí je možná nadobro zlomeno, mistrovský Bayern Mnichov dokázal po čtyřzápasovém půstu konečně vyhrát, i když se na třech bodech pořádně nadřel a získal je až čtyři minuty před koncem díky trefě Kloseho. V tabulce však prozatím zůstal jedenáctý, Karlsruhe je stále dvanácté.

Hosté začali zápas ve vysokém tempu, už po šedesáti sekundách hry viděl žlutou kartu Frank Ribéry. V prvním náznaku šance se objevil v páté minutě Luca Toni, nicméně po dobré práci Marka van Bommela byl nakonec přistižen v ofsajdu. Bayern od začátku lépe kombinoval, první střelu vyslal Bastian Schweinsteiger, který se ocitl následně i v další velké šanci, nicméně ani jednou nebyl úspěšný.

Na druhé straně střílel poprvé Sebastian Freis, propagační střela ale byla nepřesná. Poté otestoval hostujícího strážce Rensinga dobrou ránou z dvaceti metrů Brazilec Antonio da Silva, gólman Bayernu ale bezpečně schoval do náruče. Pět minut před koncem půle byl Luca Toni nahrazen jiným kanonýrem Lukasem Podolskim, ten po šedesáti sekundách na hřišti vypálil hodně nebezpečně, bohužel síť se netřepetala ani teď.

Druhý poločas začali velmi aktivně domácí a Bayern měl velkou kliku, že neprohrával. Po přímém kopu Da Silvy se totiž úplně osamocen před brankou ocitl Sebastian, ale v jasné příležitosti selhal. Následně se až k Rensingovi prodral aktivní Iashvili, hosté mohou děkovat gólmanovu perfektnímu zásahu. Bayern už poté začal soupeře tlačit, do sedmdesáté minutě ovšem pálil ostře pouze střídající Borowski.

Čtyři minuty před hvizdem rozhodčího proto přišel rozhodující moment po kterém se svěřenci Jürgena Klinsmana možná probudí. Po průniku Massima Odda se dostal těžký míč až k Miroslavu Klosemu, jenž byl u přihrávky dříve než obránce Franz a překonal bezmocného Millera. Svůj gól oslavil známým saltem a Bayern tak může po dlouhé době útočit na další vítězství.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Schalke 04 1:1

19.10.2008 17:00

Góly: 29. Piotr Trochowski - 48. Benedikt Höwedes

Šlágr kola Hamburk - Schalke skončil remízou 1:1, domácí se tak udrželi na čele tabulky, hosté si pomohli na šesté místo. Blíže k výhře byli domácí, ale dělba bodů je zřejmě k průběhu utkání nejspravedlivější.

První šanci si vytvořil Hamburk, když po faulu Mladena Krstajiče zahrával volný přímý kop Piotr Trochowski, ale svůj střelecký pokus zatočil těsně nad bránu Manuela Neuera. Schalke se ale v zápětí odpovědělo střelou Halila Altintopa vně šestnáctky, kterou kryl Frank Rost.

V 14.minutě vypálil z dálky Jermain Jones a vůbec ne špatně, jeho přízemní střela skončila jen kousek od levé tyče Rostovi brány. Hamburk kontroval volejem Guerrera, který byl však velmi nepřesný.

23. minuta byla velmi nabytá. Nejdříve se po krásném pasu Krstajiče uvolnil u brankové čáry Altintop, nabil nabíhajícímu Rafinhovi a ten tvrdě vypálil. Střela se však stočila mimo bránu. Na druhé straně reklamovali domácí ruku v pokutovém území Schalke, ale píšťalka sudího k nevoli domácíh fandů mlčela. Z opakovaného záběru bylo vidět, že hlavní rozhodčí měl pravdu, jednalo se jen o Bordonovo břicho.

O šest minut později se ale domácí mohli radovat naplno. Krstajič přihrával Engelaarovi, ten mu vracel, ale jeho slabou přihrávku vystihl Jarolím, posunul míč na Trochowského a ten chladnokrevně zakončil. Potvrdil tak svojí stoupající formu a gól dokonce oslavil saltem, jak bývá zvykem například u jeho kolegy z reprezentace Kloseho.

Po inkasovaném gólu se hra drobet uklidnila, Schalke v poklidu kombinovalo, ale chyběla nějaká myšlenka. Ta přišla až v 42. minutě, kdy si na pěknou kolmici naběhl Jefferson Farfán, ale Rost byl u míče dříve. O dvě minuty později bylo ale před bránou Schalke velmi živo. David Jarolím pelášil na bránu hostů, zezadu ho srazil Engelaar a rovněž upadl. Míč ale doběhl Guy Demel, vrátil před bránu, kde míč doklepl Guerrero. Sudí však nenechal výhodu a se zpožděním zapískal faul na Jarolíma, Hambruk se tak může cítit poškozen.

Do druhé půle přišel místo Mladena Krstajiče do hry Benedikt Höwedes, protože Krstajič měl menší zdravotní problémy. A jak se tři minuty po začátku druhé půle ukázalo, jednalo se doslova o "majstrštyk". Jefferson Farfán zahrával stadardní situaci a právě Hówedes vyskočil ze všech nejvýšše a pěkně umístil míč hlavou k tyči. Rost byl zcela bezmocný.

Hamburk ale nelenil a kontroval hned po své rozehrávce, dokud ještě hráči Schalke slavili a málem z toho byl gól. Jonathan Pitroipa vystřelil těsně vedle levé tyče Neuerovy brány, ten však míč kontroloval. O minutu později se dostal k míči po postupném útoku hostí Jermain Jones a jedovatě vypálil. Střela byla dokonce tečována a Rost měl plné rukavice práce, aby míč zkrotil.

Další šance utkání přišla až minutu před hodinou hrací doby a znovu se jednalo o stadardní situaci. Farfán centroval a Kuranyi hlavičkoval tesně vedle levé šibenice. Za pět minut však přišla největší šance domácích ve druhém poločasu. Trochowski se pěkně uvolnil u levé lajny, posunul míč Oličovi, ten od rohového praporku poslal prudký přízemní centr před bránu a tam si naběhl střídající Mladen Petrič. Ke smůle Hamburku trefil pouze tyč, čemuž dlouho nemohl uvěřit.

Od té doby se hra odehrávala spíše ve středu hřiště, ani jeden tým nechtěl inkasovat a tak jediné vzrušení fanoušků obstarávaly ostré zákroky hostů. Pokud jde ale o šance, těch bylo pomálu. Za zmínku stojí snad jen hlavička Oliče do středu brány po centru Pitroipy a střely z větší vzdálenosti od aktivního Trochowského, avšak ani jedna situace nezaváněla gólem. Hamburk uhájil domácí neporazitelnost a utkání tedy skončilo zaslouženě 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hamburger SV852115:1217
2.TSG Hoffenheim851221:1416
3.Bayer Leverkusen850320:1115
4.Hertha BSC842210:914
5.VfL Wolfsburg834118:1213
6.Schalke 04834112:813
7.VfB Stuttgart841313:1013
8.Borussia Dortmund834116:1413
9.1. FC Köln84138:913
10.Werder Brémy833222:1912
11.Bayern Mnichov833216:1312
12.Karlsruher SC73047:109
13.Hannover 9682249:168
14.VfL Bochum814312:137
15.Arminia Bielefeld813410:166
16.Energie Cottbus81253:115
17.Borussia Mönchengladbach81168:174
18.Eintracht Frankfurt70345:113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak cekala sem ke konci uz vyhru bochumi, ale nakonec dokazali vyrovnat o chvili pozdejs..

Reagovat
smazaný uživatel

ty mas dobre hefty

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gól na 2:2 nebyl podle mě za čárou, škoda pro Bochum, ale jinak Šesták asi po Polsku hodně slavil, protože jinak se ten jeho výkon vysvětlit nedá.

Reagovat
madridcan

klose v hodine dvanastej zachranuje klinsmanna...

Hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

Inak ako sa darí Petitovi v Nemecku?

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, co to ten Frankfurt dělá.

A Werder opět nezklamal, v každém jeho zápase je nejméně 5 gólů

Reagovat
Radin

Hoffenhaim má nevídanej utok,to co oni dělaj je masakr

Reagovat
smazaný uživatel

HERTHAA !!

Reagovat
Arne

Jaaaa!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jako stuttgart mel dost sanci, ale presto sou ty tri body super. Nicu mile prekvapuje : )

Reagovat
Arne

Máš pravdu, remíza by tomu slušela více. Nicu je dobrej a hlavně je to další Němec v základu, což se počítá.

Ty jsi teda taky Herthaner?

Reagovat
smazaný uživatel

nečekal jsem, že Hertha bez Panteliče vyhraje, ale je to dobře, apsoň si (snad) přestane myslet, že je u ní nenahraditelnej...

Reagovat
Arne

Hmm, to už mu snad došlo, snad to nebude na sklonku jeho působení u nás. Teď se totiž vyrojily spekulace, že ho chce Stuttgart. Náhodou jsem ale natrefil na jeden komentář našeho fanouška, kterej Panteho potkal v nějaké hospodě či klubu a ptal se ho nato, a on odpověděl, že by nejraději zůstal v Berlíně. Takže snad zůstane, ale uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

njn a jestli do Stuttgartu, tak by se celkem nabízela výměna za Cacaua...

Reagovat
Arne

Cacaua? To já mám vcelku dobrou fantazii, ale toho si u nás opravdu představit nedokážu...

Jestli by šel Marko do Stuttgartu, tak asi jako náhrada za Gomeze, ten by mohl jít k vám do Bayernu a k nám Poldi. Ne, to je taky nemyslitelný, ale nezlobil bych se.

Reagovat
smazaný uživatel

to já bych se zase zlobil moc...ale náhrada by se scháněla asi dost špatně, ale třeba překvapí tim, že vytáhnou nějakýho borce z druhý ligy

Reagovat
smazaný uživatel

teď jsem si ale přečetl, že by hertha zpátky koupila Salihovice s Hoffenheimu...

Reagovat
Arne

Nekoupila, po sezóně mu končí smlouva... Nevím, já to zaznamenal jen v Bildu, takže je to takový dost nejistý, ale jsou tam citace jako "V Berlíně jsem žil 16 let, za Herthu jsem hrál. Na návrat se těším." Sice je to Bild, ale nevěřím tomu, že by měli tu drzost překroutit slova o stoosmdesát stupňů, takže možný to je. Já bych to jen uvítal, sleduju ho od minulý sezóny, takže jeho výkony mě rozhodně nepřekvapujou.

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Bundesliga

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Dortmund dobra remiz

Reagovat
smazaný uživatel

to zase bylo kolo jen tak dál

Reagovat
Arne

Přijde mi, že takových kol bylo z těch osmi nejméně pět. Samozřejmě jen tak dál, naše Bundesligo...

Reagovat
Radin

Wolfsburg

Reagovat
Fedro

neuvěřitelnej zápas v Brémách a Hoffenhaim to je něco úžasnýho, tendle rok liga mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ale přál jsem dortmundu 3 body, škoda no...a hoffenheim taky překvapení, ale jsem zvědavej, jestli jim vydrží síly na celou sezonu...

Reagovat
Arne

Já jsem přesvědčenej, že nevydrží. Přijdou na ně horší časy a nemaji zas až tak kvalitní kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

já si taky mylsím, že to bude něco jako s Karlsruhe, ale doufám, že by zvládly kvalifikaci do poháru UEFA... ten kádr je hodně talentovaný, ale ne všude stejně dobře obsazen (carlos eduardo a ibisevic si podle mě formu udrží...) jinak jsem zvědavej, co bude s tim hildebrandem, jestli ho koupí...

Reagovat
Arne

Hildebrand? Já myslím, že blíže je spíše Fährmann, to je můj kůň...

Reagovat
smazaný uživatel

už ho chtěli koupit v létě, ale nějak to nestihli...

Reagovat
Arne

OT: 2. Bundesliga je zase taky celkem zajímavá. V minulým kole dal Koblenz bůra Kaisersleuternu, kterej si kromě dvou zápasů na každým smlsnul, a nyní Koblenz prohrává těsně před koncem 0:8 v Rostocku.

Reagovat
-Kopy-

To jsou výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

nj, minulej rok to bylo vcelku vyrovnané, letos to tak asi nebude...

Reagovat
Radin

Devět :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim nikdo nezastaví

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim ziska salatovu misu vid Kaiserslautern

Reagovat
Arne

Nestraš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele