8. kolo
18.10.2008 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 0:2

Leverkusen se prodral až na třetí místo v Bundeslize, když s přehledem vyhrál na půdě trápícího se Frankfurtu 2:0.

Rozhodující branka padla už v šesté minutě z penalty, druhým zásahem pojistil po čtvrthodině hry v druhém dějství Arturo Vidal, který perfektně využil nahrávku českého obránce Michaela Kadlece. Alespoň on tedy zanechal světlou českou stopu v tomto duelu. Frankfurt se dokonce propadl na samé dno nejvyšší německé soutěže.

Frankfurt drží velice nelichotivou statistiku, od začátku sezóny, tedy v sedmi kláních, si ještě na konto nepřipsal jedinou výhru a se třemi body nemůže počítat s lepším, než posledním místem. Pod koučem Friedhelmem Funkelem se houpe židle, Frankfurt má druhý nejhorší útok v lize.

Již v šesté minutě společně zadrželi domácí stopeři Marco Russ a Habib Bellaid útočníka Bayeru Stefana Kieslinga a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. K tomu se postavil Patrick Helmes a nekompromisně rozvlnil síť - 0:1. Eitracht byl sice poté velmi aktivní a agresivní, snažil se soupeře zatlačit, do konce prvního dějství se mu už ovšem srovnat nepodařilo.

Frustrace z neproměněných šancí přinesla na opačné straně deset minut po začátku druhé půle velkou šanci Leverkusenu, Renato Augusto ji ovšem neuvěřitelným způsobem spálil. Jenže následně v 61. minutě se na pravé straně uvolnil Kadlec, dlouhým pasem za obranu našel volného Vidala a ten s doklepnutím do Nikolovovy klece neměl sebemenší problém.

Český forvard Martin Fenin odehrál celých devadesát minut, stejně ale jako v minulých mačích se netrefil. Na druhé straně si na stejný počet minut zahrál také bek Michael Kadlec, neudělal žádnou chybu a přispěl k pojišťovací brance svého týmu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele