8. kolo
18.10.2008 15:30 CET
3 : 3
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Dortmund 3:3

Kdo se přišel v Brémách podívat na duel mezi domácím týmem a Dortmundem, rozhodně neprohloupil. Po bezbrankové první půli se vedení nadvakrát ujala Borussia, po divokém závěru ale utkání skončilo nerozhodně 3:3.

Do zápasu vstoupil mnohem aktivněji Werder, který, jak už jeho zvykem jest, svému soupeři míč příliš nepůjčoval. Obrana hostí však byla kompaktní, domácí se tak do šancí téměř vůbec neprosazovali, za zmínku stojí snad jen nepřesná střela Fringse. To BVB bylo, co se týče vytváření šancí, efektivnější, ve 25. minutě našel Lee centrem Blaszczykowského, jeho pokus skvěle vychytal Wiese a míč následně do bezpečí uklidil Baumann.

O několik minut později vypálil exbrémský Valdez, mířil ale příliš vysoko. Na druhé straně vyslal Diego do šance Özila, jeho přízemní střelu ale dobrým zákrokem zneškodnil Weidenfeller. V posledních sekundách prvního poločasu mohl otevřít skóre Pizzaro, Özilův centr ale těsně minul.

Po obrátce týmy pokračovaly v atraktivní hře, ve 47. minutě udělala pořádný rozruch v hostující obraně brémská standardka, gól z ní však nepřišel. Poté neuspěl se svou snahou Pizzaro a krátce po něm Naldo svou střelu neumístil vůbec dobře. Po jisté odmlce se tak ozvali hosté a v 59. minutě šli do vedení. Baumann fauloval v šestnáctce Kehla a s následnou penaltou si poradil Frei – 0:1. Werder poprvé v sezóně doma prohrával, trenér Schaaf ale udělal hned trojité střídání a v 68. minutě se mu to vyplatilo. Boenisch centrem zprava našel Baumanna a ten svou chybu napravil přesnou hlavičkou – 1:1.

Vyrovnaný stav platil však jen do 72. minuty. Blaszczkowski svůj brejk do gólového konce nedovedl, posléze ale našel vlevo úplně volného Hummelse a mladý stoper do prázdné branky bez problémů zakončil – 1:2. Hostující gól byl podnětem pro zvýšenou ofenzivu Brém, nejprve pálil vedle Almeida, v 78. minutě si pak naskočil na Diegův roh Naldo, trefil ale pouze spojnici. O několik minut později zastavil domácí akci na poslední chvíli Schmelzer, na druhé straně mohl přidat pojistku Kringe, ale těsně minul.

Tlak domácích se stupňoval, Naldovu dělovku ještě skvěle vychytal Weidenfeller, v 88. minutě však již bylo srovnáno. Boenischův pokus odrazil Weidenfeller pouze ke kopačkám Pizzara a ten neměl problém – 2:2. V první minutě nastavení byl obrat dokonán, po dlouhém autu se dostal míč opět k Pizzarovi, ten udělal kličku Weindenfellerovi a z úhlu poslal míč do sítě – 3:2. To ale ještě nebylo vše, ve druhé minutě nastavení stačil Wiese odvrátit Kringeho centr pouze k Zidanovi, který pohotovou ranou vyrovnal na konečných 3:3.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele