Bundesliga - souhrn 32. kola

20.04.2012, 22:21, aktualizováno 22.04.2012, 19:21
Komentáře a souhrny
Bayern na poslední chvíli urval výhru v Brémách, jenže titul přesto slaví Dortmund, který porazil Gladbach. Hertha v souboji dvou nejhorších týmů podlehla doma Kaiserslauternu a ztratila bod na 1. FC Köln, který remizoval se Stuttgartem. Leverkusen uspěl v Hoffenheimu, Schalke si veze bod z Augsburgu a Freiburg hrál bez branek v Hannoveru...

Hannover 96 - SC Freiburg 0:0

22.04.2012 17:30

Góly: -

Freiburg dokázal v AWD-Areně vybojovat ten poslední kamínek do mozaiky s názvem bundesligová záchrana - celek z Breisgau tak dokázal téměř nemožné a může se těšit na další rok mezi elitou. Na druhé straně 96ky se budou muset o EL ještě prát.

Utkání podle očekávání v úvodních minutách příliš vzruchu nenabízelo, obě strany se zaměřily hlavně na defenzivu, přičemž hlavně svěřenci Christiana Streicha působili (skoro jako celou jarní část) hodně disciplinovaným dojmem. První zajímavá příležitost tak byla k vidění až v 15. minutě: Konan vyšel ze souboje s Caligiurim vítězně, následně se balón přes Pandera dostal až ke Stindlovi, ten však z vápna nedokázal Baumanna překonat. Ani zbytek prvního poločasu z nastoupeného trendu neubral, strážci brankového prostoru tak zažili jednou klidnějších pětačtyřicet minut.

Krátce po změně stran se hra začala přece jen dostávat do těch správných provozních teplot. 96ky se ujaly role vedoucího celku a zejména Ya Konan na sebe strhával velikánskou pozornost: robustní střelec to nejprve zkoušel z otočky, Baumann byl ovšem u tyče připraven. Útočník z Pobřeží slonoviny se ukázal také individuální akcí, při níž obelstil hned tři hráče SCF, potom však nedůrazným zakončením neměl nárok na úspěch. A do třetice udělal miláček domácího publika kličku i Baumannovi, potom ale místo přihrávky na lépe postaveného Abdellaoueho nepochopitelně zakončoval sám...

To hosté se za tu dobu dostali do jedné výraznější šance z protiútoku, kdy se po levé straně prosmýkl Caligiuri, pasem pod sebe oslovil Pucilu, tomu se ale postavil do cesty dvojblok Pogatetz - Pander! Po hodině hry měl otevírací branku z rohového kopu na hlavě Pogatetz, avšak jeho pokus přece jen něco málo postrádal. Ta samá akce se opakovala i v 75. minutě hry: Pander akorát z druhé strany našel od rohového praporku, tentokráte na přední tyči hlavu Pogatetze, rakouský stoper ovšem ani napodruhé nedokázal usměrnit svou hlavičku do prostoru tří tyčí.

Dolnosaský celek naprosto ovládl ve druhé půli dění na trávníku, držel míč pod kontrolou, vytvářel si také dostatek šancí, jakoby mu ale nebylo přáno - něco totiž jeho snaze vždy sházelo. Neuspěl ani Ya Konan, jenž se při Pintově absenci postavil k volnému přímému kopu, trefil však jen připravenou zeď.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Schalke 04 1:1

22.04.2012 15:30

Góly: 6. Sebastian Langkamp - 38. Klaas-Jan Huntelaar

FC Augsburg rozhodující krok k zajištění prvoligové příslušnosti neučinil, v duelu s favorizovaným klubem z Gelsenkirchenu však zanechal pozitivní dojem. Domácí byli lepším mančaftem, brzy šli do vedení, avšak nakonec byli skoseni efektivitou třetího týmu soutěže, který se bude po získání jediného bodu také ještě třást o svůj přímý postup do Ligy mistrů.

Již na konci šesté minuty otevřeli gólový účet utkání domácí hráči. Autorem prvního zásahu byl Sebastian Langkamp, jenž si nejlépe naskočil na rohový kop, a nikým nebráněn pohodlně hlavou zavěsil pod břevno brány hostů. Ti si v úvodu utkání počínali dosti chaoticky v obraně a pozorný Unnerstall zabránil svým zákrokem Bellinghausenovi vstřelit rychlou druhou branku. Inkasovaný gól borce z Gelsenkirchenu příliš nenakopl, Stevensovi svěřenci působili na hřišti přinejmenším rozpačitě. Königsblauen citelně postrádali v obranné řadě Papadopoulose s Fuchsem.

Schalke nebudilo dojem třetího týmu tabulky, přesto klubu z Porúří stačila jedna šance na vyrovnání skóre. Matip našel svým dlouhým vzdušným pasem nabíhajícího Huntelaara, Nizozemec si jako tradičně skvěle zpracoval balon a po setřesení dvou bránících hráčů chladnokrevně prostřelil gólmana Jentzsche - 1:1. FCA se však nenechal obdrženou brankou vyvést z míry a po rozehrávce ihned přitlačil hráče v modrém k jejich pokutovému území. Svým nasazením přinutili Augsburští ke ztrátě míče Jonese, zmocněného balonu se chopil Koo, jenž šikovně vybídl ke skórování do vápna nabíhajícího Bellinghausena. Pravý záložník však znovu v osobním duelu s Unnerstallem selhal. Díky skvělému brankáři tak mohl favorit utkání kráčet po poločase do šaten za remízového stavu.

V úvodu druhého dějství fauloval Matip v blízkosti pokutového území Hosogaie. Ndjengův následný přímý kop nenašel ani hráče FCA, ani nikoho ze S04, a tím pádem velmi nebezpečně proletěl těsně kolem levé tyče Unnerstallovy svatyně. Ve druhé půli se Schalke prezentovalo v o poznání lepším světle a více se pokoušelo o kombinační hru. Nicméně vyloženou gólovou příležitost si hosté ne a ne vybojovat. Domácí na tom byli po této stránce lépe: V pětašedesáté minutě vyslal viditelný Bellinghausen načechraný balon do vápna, kde míč přeletěl hlavy všech hostujících obránců a ocitl se před překvapeným Ndjengem, který z pěti metrů těsně minul pravou tyč.

S ubíhajícími minutami hosté čím dál více okupovali polovinu FCA, augsburskou branku však vážně ohrozit nedokázali. Ani Luhukayův mančaft se však nespokojil s jedním bodem a s tvrdošíjným bráněním a nejednou nebezpečně přesunul hru před vápno Königsblauen. Nicméně návštěvníci SGL-Arény další gól spatřit neměli a tak utkání skončilo zaslouženou dělbou bodů.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 2:0

21.04.2012 18:30

Góly: 23. Ivan Perišić, 59. Shinji Kagawa

Borussia Dortmund nepřipustila žádné komplikace, snadno přemohla jmenovkyni z Gladbachu a tím si, bez ohledu na další výsledky zajistila obhajobu mistrovského titulu! Meisterschale se tak vrací do Vestfálska podruhé za sebou, což se Schwarzgelb povedlo v historii celkem třikrát! Borussia natáhla svou sérii bez porážky na neuvěřitelných 26 utkání...

Kloppovi hoši, jež byli hnáni kupředu úspěšným vystoupením mnichovského Bayernu začali rovnou pěkně od podlahy, měli balón na svých kopačkách a drželi si územní převahu. Naproti tomu Hříbata se spíše zaměřila na defenzivu. První nadějná akce na sebe nechala čekat do desáté minuty, kdy se zpoza vápna a přes stínujícího Danteho odhodlal ke střele Lewandowski, jeho přízemní rána ovšem k levé tyčce nezaplula.

Brazilský obránce byl obsazen do hlavní role i nadále, a to nejen svými obrannými zákroky, či pasy a celkovou organizací obranné hry Gladbachu, ale také lehké teči, jíž dopomohl Piszczekově přihrávce dostat se až ke Kagawovi, ten však následně nedokázal usměrnit balón na zadní tyč. Porýnský celek byl i v dalších minutách směrem dopředu neškodný, za což mohl být potrestaný ve 20. minutě: Ilkay Gündogan míč parádně přenesl do strany na Schmelzera, ten si poradil s Herrmannem, poté balón nacentroval před branku, kde sice Daems uhlídal Kubu, Kagawa pak našel jenom levou tyč hostující svatyně, kulatý nesmysl si následně ještě našel u brankové čáry Lewandowski, na výborného strážce branky Gladbachu ale recept nenašel.

Déle už však hostující defenziva odolávat nevydržela: Schmelzerova standardka našla na přední tyči hlavu Perišiče, jenž i s přispěním ter Stegena dokázal míč procpat do sítě - 1:0. Poté se hra na chvíli uklidnila, Westfalenstadionem přesto začaly obíhat mistrovské chorály, osmdesátitisícový stánek se v ten moment otřásal v základech! Po půlhodině hry mohl po Hummelsově dalekonosném pasu na rozdíl dvou branek zvýšit Kagawa, jeho ráně ale něco chybělo - šla totiž nad branku. Stejně dopadla také střela Perišiče.

Hummels se čím dál častěji vysouval tam, kde to má rád, do pokutového území, ale toho soupeřova, kde působil zejména při standardních situacích jako velikánská hrozba! To se ostatně potvrdilo ve 37. minutě, kdy odvrácený rohový kop vracel do ohně Schmelzer, jeho kolega z obranné čtveřice ovšem z bezprostřední blízkosti na ter Stegena nevyzrál. Ten musel zasahovat i proti střele Perišiče.

Po pauze se začalo ve stejném tónu, ovšem po ráně Gündogana, jenž mířila vysoko nad branku, bylo pořádně horko na druhé straně: Reus obelstil jak Schmelzera, tak i Weidenfellera, potom se mu však před odkrytou branku postavil prve jmenovaný, jenž tak zachránil svůj tým od nejhoršího! I tady pak udeřilo známé pravidlo... Schmelzer dalším parádním dalekonosným pasem oslovil Lewandowskiho, ten ještě než byl faulován Stranzlem, dokázal předat Kagawovi, který celou akci vyšperkoval obejitím ter Stegena a do prázdné branky zavěsil - 2:0.

Šedesátá minuta mohla přinést definitivu, Lewandowskiho hlavičce ovšem parádním reflexem nedal možnost najít si skulinku do branky skvělý brankář Mönchengladbachu! O něco později měl na hlavě korigující branku Stranzl, jeho pokus se však do branky nevešel. Poslední minuty už se víceméně duel jenom dohrával na počest budoucího šampióna, i tak ale mohl ještě přidat další branku Lewandowski a Leitner, ani jejich neúspěch však na konečném resumé nic nezměnil.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 0:1

21.04.2012 15:30

Góly: 79. André Schürrle

V posledních kolech si vedl Hoffenheim nadmíru dobře, dnes už ale tvrdě narazil, když podlehl Leverkusenu po brance Schürrleho 0:1. Jeho šance na probojování se do Evropské ligy jsou tak nyní opravdu minimální.

Domácí fotbalisté sice vstoupili do utkání aktivněji, i přesto se hrál v úvodu hodně opatrný fotbal bez pořádných šancí. První moment, který by skutečně zaváněl gólem, tak přišel až téměř po dvaceti minutách hry. To se na konci rychlého útoku Leverkusenu ocitl Andre Schürrle, jenže zhruba z patnácti metrů Starkeho bránu přestřelil.

V 31. minutě pak dal o sobě vědět také Hoffenheim. Po centru Schipplocka se dokázal střelecky prosadit Tobias Weis, ale jeho branka nemohla být uznána pro ofsajd. Svěřenci kouče Babbela dokázali před přestávkou zahrozit ještě jednou. V obrovské příležitosti se ocitl Sven Schipplock, ovšem narazil na vynikajícího Lena, který jej bravurně vychytal.

Také na začátku druhé půle byl vidět především aktivní Schipplock, který se snažil využít Toprakovy chyby, jenže mířil vedle. Hned vzápětí zakončoval nepřesně hlavou Ryan Babel, a proto zůstávalo skóre stále bezbrankové. Změnit to chtěl po hodině hry středopolař Sejad Salihović, byl však vychytán připraveným Lenem. Také gólman Starke se musel zanedlouho činit. Z dálky totiž jeho pozornost vyzkoušel nepříjemnou střelou zkušený Michael Ballack.

Leverkusenu se sice dlouhou dobu nedařilo podle představ, i přesto v 79. minutě dokázal udeřit. Andre Schürrle napřáhl z velké dálky a nádhernou střelou na zadní tyč poslal svůj tým do nečekaného vedení. Krátce na to mohl být stav opět nerozhodný, ovšem po ruce Čorluky neproměnil Salihović pokutový kop. Závěr utkání si už Bayer s přehledem pohlídal a došel si pro důležité tři body.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayern Mnichov 1:2

21.04.2012 15:30

Góly: 51. Naldo - 75. Naldo (vl.), 90. Franck Ribéry

Werder Brémy nedokázal dovést nadějně se vyhlížející utkání s Bayernem do úspěšného konce a na účast v Evropské lize zdá se již definitivně může zapomenout. Mnichovský celek naproti tomu pořád drží teoretickou naději v boji o Meisterschale.

Hostující kormidelník Jupp Heynckes dostál svým předzápasovým slibům a oproti úternímu zápasu s Realem Madrid v rámci Ligy mistrů nenechal na trávníku v základní sestavě kámen na kameni - to se netýkalo pouze trojice Neuer - Luiz Gustavo - Schweinsteiger. Jedno překvapení si pro fanoušky připravili také domácí - nečekaný křest ohněm si na pravém kraji obranné čtyřky odbyl Aleksandar Stevanovic. To však bylo od Werderu vše, Bavoři i v silně kombinované sestavě drželi míč pod svou kontrolou a těsně před uplynutím první dvacetiminutovky se mohli díky Petersenovi ujmout vedení, Wiese si ale s jeho hlavičkou poradil.

Záhy přišla další nadějná možnost pro Mnichovany, pod kterou se tentokráte podepsal Affolter, ani Oličovi se však nepodařilo z úhlu zamířit přesně. Přístavní celek byl po celou první půli tím druhým a hrozil v podstatě jenom ze standardních situací, Naldo ale prostor branky z nadějné pozice nenašel nebo po vysokých centrovaných míčích za obranu, kdy většinou zakončoval Rosenberg, ani jemu se však nevedlo. Minutu před odchodem do kabin se tak o slovo přihlásil opět Petersen, ranou z otočky ale napálil jenom břevno Wieseho svatyně! Následný pokus Müllera zpoza pokutového území bránu nenašel.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu. Müller tentokráte oslovil Oliče, ten ovšem z úhlu nemířil přesně. Brémy očividně přidaly, což se vzápětí projevilo: Stevanović přesným centrem našel hlavu Pizarra, ten však na skvěle reagujícího Neuera recept nenašel. Ještě v 51. minutě pak rozehrál rohový kop Junuzović, Tymoščuk opět neuhlídal Pizarra (stejně jako o pár vteřin předtím) a Naldo se pak již zblízka nemýlil - 1:0.

Hrálo se v rychlém tempu. Odpověď si po Pranjičově centru nachystal hlavičkující Petersen, ani svou další příležitost ale nepřetavil v kýžené rozuzlení, proti byl Wiese. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat: během krátké doby se na trávníku ukázali Ribéry, Kroos a Gómez! Pojistka však mohla přijít na druhé straně, Pizarro vyškolil neuspořádanou defenzivu bavorského týmu, následně se ovšem svou vlastní vinou obral o střelu, a tak alespoň přiťukl Junuzovičovi, ani jeho střela si však cestu do branky nenašla. Úspěšnost v zakončení zklamala i Gómeze a Usamiho, aby nakonec v 75. minutě uklidil míč do vlastní sítě Naldo - 1:1.

Bavoři čím dál více přitápěli pod kotlem: Ribéry na sebe po svém nástupu na trávník upřel veškerou pozornost - nejdříve ale odražený balón nedokázal usměrnit do ohraničeného prostoru, hned poté oslovil parádním centrem Müllera, ten však z bezprostřední blízkosti hlavičkoval nepřesně a jen tím potvrdil své letošní střelecké trápení (v lize zaznamenal pouhopouhé čtyři zářezy). Zelenobílé mohl poslat do vedení střídající Füllkrug, ale z malého vápna neuspěl. V nastaveném čase tak přišel trest: Ribéry si pohrál se Stevanovičem a křižnou střelou překonal Wieseho - 1:2. Bayern tak stále zůstává teoreticky ve hře...

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hamburger SV 1:1

21.04.2012 15:30

Góly: 64. Daniel Didavi - 59. Heung-min Son

Norimberský FC a hamburský SV nabídly fotbalovému fanouškovi v rámci dvaatřicátého kola jen velmi těžko stravitelnou podívanou. Jakýpak fajnšmekr by si také měl pochutnat na fotbale bez tempa a povedených akcích. Snad ve druhém dějství mohl věci neznalý divák vytušit, že by se mohlo jednat o utkání nejvyšší německé soutěže. Zkrátka dvě branky a nic více.

Úvodní fáze tohoto klání patřila Heckingovým svěřencům, z mírné převahy "Der Clubu" však nerezultovala žádná šance. Finkova jedenáctka se očividně soustředila na plnění defenzivních úkolů a na půli Franků prakticky vůbec nepronikala. Přesto to byli hosté, kdo se málem radoval z první branky. Ve třinácté minutě nešťastně prodlužoval vzdušný balon za svá záda Wollscheid, avšak našel jen dobře postaveného Korejce Sona, jenž se tak náhle ocitl před brankářem Schäferem zcela sám. Šance se však zřejmě zalekl a z osmi metrů domácí bránu minul.

Ani po tomto vzrušení se kvalita hry nepozdvihla, na Frankenstadionu byly k vidění nepřesné přihrávky uprostřed hřiště a útočné kombinace se rodily spíše dílem náhody než fotbalového myšlení. Snad jen Chandler na své pravé straně mohl být za svůj výkon chválen, ostatní protagonisté utkání toho byli všem divákům dosti dlužni. Největší pozornost tak vzbudilo zranění brankáře hostů Drobného, jenž musel být po své srážce s krajanem Pekhartem vystřídán.

Připravenost náhradního brankáře Neuhause brzy prověřil ranou z ostrého úhlu Pekhart, čtyřiatřicetiletý gólman se však překvapit nenechal. Záhy pak musel se svými spoluhráči čelit vystupňovanému tlaku domácích borců, kteří ve druhé polovině prvého dějství prožívali své nejsvětlejší okamžiky utkání. Po půlhodině hry oloupil Jansen na poslední chvíli v malém vápně o balon Balitsche. Do konce první pětačtyřicetiminutovky již domácí hráči větší příležitost ke skórování neměli, naopak v pětačtyřicáté minutě mohl Makovy ztráty míče využít Jansen svým průnikem do vápna - německý obránce byl v pokutovém území čistě zpacifikován dvojící Simons-Maroh.

Po změně stran se opět o hru více starali Frankové, ofenzivní výpady HSV se zcela míjely účinkem a Neuhaus si nemohl stěžovat na svojí nezaměstnanost. V devětapadesáté minutě padl z ničeho nic gól, a ještě překvapivěji do domácí sítě. Na dlouhý pas si na levé straně naběhl aktivní Jansen, jenž poslal balon do šestnáctky FCN. Tam si kulatý nesmysl našel nohu Sona, jenž poslal "Rothosen" ranou do pravého spodního rohu norimberské brány do nečekaného vedení.

Radost borců z hanzovního města však neměla dlouhého trvání, po katastrofálním Brumově podběhnutí centrovaného míče si v malém vápně připravil palebnou pozici Didavi a pohotově prostřelil bezmocného Neuhause. V té době ještě nikdo netušil, že srovnávací branka bude to poslední, co se v Norimberku přihodí. S remízovým výsledkem budou více spokojeni domácí hráči, šance HSV na udržení v soutěži jsou však velmi dobré.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern 1:2

21.04.2012 15:30

Góly: 60. Peter Niemeyer - 27. Oliver Kirch, 38. Andrew Wooten

Berlínská Hertha nezvládla veledůležité klání s posledním Kaiserslauternem a po domácí prohře 1:2 se nad jejími vyhlídkami na udržení v nejvyšší soutěži nebezpečně stahují černá mračna. Hosté sice svou pramalou šanci na setrvání v Bundeslize definitivně ztratili, avšak před svým sestupem vybojovali alespoň čestné vítězství.

Hertha BSC vstoupila do utkání tak, jak její trenér Rehhagel sliboval - tj. s vervou a entusiasmem. Záhy však hráči "Staré dámy" narazili na svědomitě bránící "Rudé ďábly", kteří dokonce nejednou vysunuli své růžky i před Kraftovu bránu. První velkou příležitost ke skórování měli domácí na začátku patnácté minuty, kdy Rukavytsyův rohový kop přesně našel hlavu nikým nebráněného Niemeyera. Stoper však vyslal balon přímo do náruče brankáře FCK. Modrobílí drželi balon pod svojí kontrolou, cestu do šestnáctky Lauternu si však proklestit nedokázali.

Byli to právě Balakovovi svěřenci, kdo jako první gólově udeřil: Sahan poslal v sedmadvacáté minutě přihrávku na Kircha, ten se otočil kolem Niemeyera a střelou z osmi metrů nedal domácímu brankáři šanci - 0:1. Tento gól pochopitelně otřásl s psychikou domácích fotbalistů, kteří se v následujících minutách jen sporadicky pokoušeli o ofenzivní výpady a v defenzívě působili víc než nejistě. To se také naplno projevilo v osmatřicáté minutě. Ramos ztratil míč a De Wit založil rychlý kontr, který šel přes Fortounise až k Wootenovi, jenž rozvlnil berlínskou síť podruhé.

O čtyři minuty později mohl být osud domácích zpečetěn, když Bugerův přímý kop našel na zadní tyči volného Abela. Kapitán FCK byl ale výrazně tísněn gólmanem Kraftem, a tak se Balakovova ekipa třetího zásahu nedočkala. Do konce prvního poločasu musela v agónii hrající domácí obrana ustát ještě několik slibných pokusů Lauternu, s notnou dávkou štěstí mohl Rehhagelův výběr odcházet do šaten "jen" s dvoubrankovým mankem.

Domácí neměli nač vyčkávat, takže hned po změně stran vrhli své síly do útoku. Jenže stejně jako v první půli se tlak Modrobílých rychle vytratil a záhy bylo opět více živo před svatyní Herthy. V třiapadesáté minutě vyrazil Kraft Sahanovu ránu přímo před sebe, na takto odražený balon zareagoval pouze Wooten, jenž sice dokázal berlínského brankáře obejít, avšak získaný míč si nechal utéci těsně kolem tyče za postraní čáru. Na nepřízeň osudu si tak domácí stěžovat nemohli a o sedm minut později rozjásali Olympijský stadion svým gólovým zásahem. Po Ebertově rohovém kopu se již podruhé v zápase ocitl zcela volný Niemeyer, který se tentokrát nemýlil a hlavou obstaral snížení skóre na 1:2.

V následujících minutách se hosté zatáhli a Hertha tak mohla podnikat výpady proti jejich valu, žel pro domácí publikum bez výraznějšího efektu. V šestasedmdesáté minutě se Lauternu naskytla další šance ke vstřelení třetí branky, když se po rychlém kontru řítil vstříc Kraftovi Sahan - domácí gólman však (jak již v mnoha zápasech předtím) vytáhl skvělý zákrok a zachránil svůj tým před pohromou. Přestání této šance musela Hertha vykoupit červenou kartou, kterou o minutu později obdržel v zápase dosti viditelný Niemeyer.

Olympiastadion očekával v závěrečných chvílích utkání drtivý tlak Modrobílých - ten se však nekonal. Psychicky i fyzicky unavení domácí hráči působili mrtvolně a tak se šance množily před Kraftem, jenž v pětaosmdesáté minutě znovu reflexivně zasáhl proti Petsosovi. Další příležitost měl po "obtančení" nezkušeného Hollanda agilní Fortounis, jehož pokus z ostrého úhlu skončil na boční síti. Ještě blíže ke skórování měl ke konci zápasu Wooten, jenž nepochopitelně nezpracoval přihrávku dva metry před prázdnou bránou. Tento zkrat jej však mrzet nemusel, hosté se totiž tak jako tak mohli po dlouhé době radovat z vítězství.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfB Stuttgart 1:1

21.04.2012 15:30

Góly: 50. Sławomir Peszko - 71. Cacau

Kozli se užuž nadechovali dost možná k rozhodujícímu úprku ze sestupových příček, ovšem vedení nad VfB nakonec udržet nedokázali, a tak se musejí nadále o svou bundesligovou příslušnost se vší vážností strachovat!

Na RheinEnergieStadionu se začalo hodně vlažně, ani jedna strana nechtěla, vědoma si své pozice bezhlavě vrhnout všechny své síly do útoku. Více ze hry ale přece jen měli Švábi, kteří se také záhy mohli ujmout vedení: Ibišević ale po rohovém kopu na Rensinga, jenž hrál svůj jubilejní 100. zápas v nejvyšší soutěži. Jenom o pár minut později odpověděl ze stejné situace na zadní tyči Riether, do cesty se mu však postavil na poslední chvíli Molinaro. Zbytek prvního poločasu ovšem patřil Kölnu, všechnu pozornost na sebe strhnul oprávněně Lucas Podolski, hlavou ale na Ulreicha nevyzrál, ani jeho další rána úspěchem neskončila.

Druhé dějství ale nikoho nenechalo na pochybách, že to domácí myslí se záchrannou skutečně na sto procent vážně. Hned v 50. minutě si Podolski vyměnil balón s Jajalem a následně ještě našel volného Peszka, pro něhož už nebylo problémem dopravit kulatý nesmysl za brankovou čáru - 1:0. Polák si po nedávné ekipě u fanoušků výrazně pozvedl chátrající renomé!

Po hodině hry mohl Rensingovu chybu trestat čerstvě vystřídavší Cacau, ovšem v tuto chvíli ještě tak úspěšný nebyl. Na opačné straně odmítl možnost, přidat kýženou pojistku nejprve Brečko a po něm i Podolski, což mohlo Schaeferovi svěřence následně mrzet: Ibišević nastartoval Cacaua, ten vystřelil a balón se za pomoci obou tyčí překulil až za čáru - 1:1. Vzápětí mohl přidat reakci Clemens, napálil ale jenom boční síť! Poslední desetiminutovka potom přinesla dvě velké možnosti na straně VfB, Cacau a po chvíli Ibišević však Rensinga nepřekonali, respektive nemířili přesně.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0:0

20.04.2012 20:30

Góly: -

Závěrečná večerní předehrávka v této sezóně viděla na půdě Coface Areny bezbrankovou remízu, jež pro Mainz a Wolfsburg, ani z jednoho pohledu nepřinesla žádná nová fakta - domácí zůstávají ovšem stejně jako Vlci prakticky zachráněni!

Kdo od zápasu očekával hned od první minuty zajímavou ofenzivní podívanou (jež vzájemné souboje pravidelně s tučným brankovým kontem nabízejí), tak musel být právem zklamaný... Tuchelovi hoši si dokázali vytvořit územní převahu, avšak jejich snaha povětšinou končila nepřesným (nejčastěji ranou z dálky) zakončením, případně zůstala v poslední fázi nedotažena do konce. Zaměstnanějším mužem mezi třemi tyčemi byl po právu Diego Benaglio, jenž musel v prvních dvaceti minutách likvidovat rány Zidana, či neškodnou hlavičku Kirchhoffa. To na opačné straně neuspěl hlavičkující Mandžukić, ani na zadní tyč střílející Dejagah.

Tradiční zkrat si neodpustil Madlung (hrající už se žlutou kartou), jehož chybu mohl potrestat Zidan, a tak poněkud, místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče nebo dalšího samostatného postupu ale nesmyslně z velké dálky zakončil - branku nenašel! VfL si první nadějnou možnost zapsalo krátce nato a byl to nečekaně, zpoza pokutového území střílející Rodríguez, jeho pokus sice Wetklo vyrazil jenom před sebe, tam ovšem nikdo ze zelených nefiguroval.

Akcie koncernového celku držel sebevědomý Benaglio, jenž musel již podruhé ukázat výborné poziční dispozice a včasným vyběhnutím (proti Szalaiovi), zachránil, co se dalo. Švýcarský reprezentant musel být pozorný i proti střele Ivanschitze. Největší možnost prvního dějství měl ve 45. minutě Zidan, ten si balón výtečně zalepil, pak už ale branku zakončením na vzdálenější tyč nenašel. Jen o pár minut dříve nemířil přesně z úhlu ani Dejagah.

Přestávku očividně nejvíce uvítal Felix Magath, kterému se výkon jeho oveček v prvních pětačtyřiceti minutách nelíbil, a tak sáhl hned ke dvěma změnám: Hasebeho a Jiráčka na trávníku nahradili Träsch s Jönssonem. Domácím ani patnáctiminutový oddech na aktivitě nic neubral, Szalaiovi ovšem vytasil stopku Benaglio, Allagui (o poločase nahradil Ivanschitze) a Choupo-Moting potom branku vůbec ani nenašli. Nevýrazní Vlci se připomněli až po hodině hry, kdy se ke standardce postavil Madlung, jemu se však podařilo dělovkou najít pouze místo, kde stál přichystaný Wetklo. Hosté, svůj herní projev ale přece jen lepšili...

To však kýžené ovoce tak jako tak neneslo a vyjma tečovaného Mandžukičova pokusu se zajímavý děj odehrával výhradně jen před Benagliem. Strážce hostující svatyně musel ukázat skvělý zákrok opět za minutu dvanáct proti hlavičce Allaguiiho. Pospěcha následně ubránil ochotný Vieirinha. Tři minuty od konce tak mohl po Träschově centru rozhodnout Mandžukić, branku ovšem znovu nenašel a právě on má na dnešní remíze výrazný podpis!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund32236371:2375
2.Bayern Mnichov32214771:2167
3.Schalke 04321841067:4258
4.Borussia Mönchengladbach32168846:2456
5.VfB Stuttgart321481060:4250
6.Bayer Leverkusen321391047:4348
7.Hannover 96321112939:4345
8.Werder Brémy321191246:5242
9.TSG Hoffenheim3210111138:4141
10.VfL Wolfsburg321251542:5641
11.1. FC Norimberk321161534:4339
12.1. FSV Mainz 05329111247:4838
13.SC Freiburg329101341:5637
14.Hamburger SV328111335:5635
15.FC Augsburg327131235:4934
16.1. FC Köln32861837:6730
17.Hertha BSC326101635:5928
18.1. FC Kaiserslautern324111721:4723

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (131)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Magath přivede skoro tucet hráčů za jedno přestupový období a pak hru stejně musí táhnout Dejagah a góly dávat Helmes - jinak to nejde

Reagovat
jv

A obranu dirigovat Madlung...

Reagovat
smazaný uživatel

...kterýho chtěl vlastně vyhodit už při prvnim působení u Vlků

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

... nesmějme se Felixovi. On ví, co dělá...

Reagovat
stas87

dnesok to bola ohromna nuda ja som sklamany a to dost,dejagahovi sa velmi nedarilo,okrem toho jedneho centru po ktorom hlavickoval mandzukic tam v podstate nic dalsie nemal,mne sa pacil v prvom polcase szalai a zidan,druhy som nevidel cely ale pospech sa ponukal a bol aktivny

Reagovat
jv

Zidan a Pospěch byli z domácího tábora nejlepší, na druhý straně bych asi volil jednookého mezi slepými - Benaglia.

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

jak hral jiracek??

Reagovat
jv

Určitě byl výraznější než Jönsson, který ho nahradil. Ale zase docela hodně kazil, určitě jeden z jeho slabších výkonů v BL.

Reagovat
smazaný uživatel

no minulej zapas prej zasoboval spoluhrace centrama, ale o polocase nebo chvilku po polocase byl vystridanej. takze jsem mimo. a dneska taky o polocase stridal :/

Reagovat
jv

To jsem neviděl, můžu soudit jenom podle Kickeru a sestřihu... taky to asi nebyla zrovna hitparáda.

Reagovat
cetto

Magath je vůl

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
REPLIKATOR

psychopat

Reagovat
Tomanatura

taky bych chtel byt vul jako on.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry úžasný. S jeho příchodem se naše hra zvedla o 150%. Pokud mu tahle forma vydrží a vyvede se mu i ME tak má klidně i na zlatej míč.

Reagovat
herbage

bude rád, když bude v prní desítce. Hráči z BL jsou neskutečně ignorovaní

Reagovat
Neuro

viz Goméz..

Reagovat
herbage

spíš Sahin či Götze. Ale největší výsměch byl robin van Persie, že ani nebyl v užším výběru

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Lahm a Basti..

Reagovat
smazaný uživatel

budeme muset vyhrát LM, aby se dostal aspoň do top 5

Reagovat
herbage

no, Euro vám hodně pomůže, takže to protlačí hráče Bayernu, Realu a Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

...ale ne Francka

Reagovat
smazaný uživatel

O to strach nemám.

Reagovat
jv

Reagovat
Filipow

Fantazie, Naldo.

Dva góly v jednom zápase, to se u obránce jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník.

Reagovat
jv

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha je hodně mimo. Nevím, koho slabšího by ještě chtěli.

Reagovat
smazaný uživatel

tak sympatickej tým....už to mají asi zpečetěný, by se musel stát zázrak,ale i ty se dějí : )

Reagovat
smazaný uživatel

aspon bude za rok derby

Reagovat
jv

Didavi zase branka, ten jde neskutečně nahoru, snad se ho podaří der Clubu udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

Deutsche Meister !

Reagovat
smazaný uživatel

*Deutscher

Reagovat
smazaný uživatel

No jo vlastně. Němčina není můj silnej předmět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Deutscher Meister <3 NUR DER BVB <3

Fantazie Skvělej zážitek, budeme slavit a dlouho

Výkon dneska neskutečně disciplovanej, perfektní výkon prakticky od všech, bylo vidět, jak to chceme dokázat Můžeme se bavit, co by, kdyby ... rozhodčí se dvakrát umávl, ale co, to se stává v několika zápasech...

Prostě fenomenální a Owomoyelův capart je roztomilej.

Reagovat
jv

Nejen Patrickův...

Reagovat
smazaný uživatel

jak se zvedali aby jim utekli ale nepodarilo se paráda BVB

Reagovat
jv

Tohle nikdy neomrzí.

Po tom začátku sezóny, kdy s námi už nikdo nepočítal je tohle pěkný zadostiučinění a důkaz, že pravidelná a poctivá práce své ovoce dřív nebo později prostě přinese. Série 26. zápasů bez porážky mluví ostatně sama za sebe...

Větší hodnocení teď nestíhám, nechám si to na pozdějc.

Reagovat
herbage

gratulace

Reagovat
jv

Ď

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulujem Dortmundu, ale buduci rok sa stahuje titul do Mnichova

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, úžasný, skvělý! Klopp objímající Götzeho...neuvěřitelný emoce! Paráda!

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý, prostě skvělý.

Reagovat
Manik...

Paráda!!!

Reagovat
Kenneth

Gratulace. Doufám že ještě dalších 20 roků budete na trůnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohudík...BVB

Reagovat
stas87

bvb ale hlavne LEWA

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč, který šel tuhle sezonu nejvíc nahoru.

Reagovat
jv

Lukasz Piszczek je s ním minimálně nastejno.

Reagovat
smazaný uživatel

zase Lukasz hrál skvěle už i v minulé sezoně, ikdyž ne tolik jako letos...¨

...ale Lewa byl "Schanzentod"

Reagovat
jv

Taky pravda. Lukasz už udělal velký krok kupředu loni, ale když přicházel, tak u něj bylo daleko menší očekávání. Lewa šel neskutečně nahoru, jenomže zase u něj ty předpoklady, že se "časem" prosadí hrály svou roli.

Reagovat
slovaňáák

DEUTSCHER MEISTER !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia Dormundu Je pekné vidieť Bayern dva roky po sebe bez titulu.

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
M11

Gratulace BVB.. moc pekne

Reagovat
jv

Bayernu přeju úspěch v Lize mistrů, kéž by se povedlo to finále nebo i víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě si to zaslouží, ale double musí být náš.

Reagovat
jv

Tak tak. Bylo by to poprvé v historii.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, jde se slavit

Reagovat
jv

Já dneska nee...

Reagovat
smazaný uživatel

Motivujme se pro zbylá dvě kola

80 - No team ever have reached 80 points after the end of a Bundesliga season – Dortmund can reach 81 by winning the last two games. Record

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ani v pripade prepocitania dvojbodoveho systemu na trojbodovy? Nechce sa mi to hladat, priznam sa...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nevím, to se přiznávám. Bral jsem tohle z Optafranz na twitteru a taky se mi nechce hledat

Reagovat
JozkokozleJ

Tak dobre. Na zaciatku sedemdesiatych rokov dosiahol Bayern dvakrat po prepocitani 79 bodov.

Reagovat
stas87

pri com stacilo toto:stas87

14.04.2012 18:30

aky je vlastne rekord v pocte bodov majstra v BL?77 bayernu?

[reagovat]

willi

14.04.2012 18:38

98/99 měl Bayern i 78, takže těch 77 to nebude

[reagovat]

stas87

14.04.2012 18:53

jj,mas pravdu,ale v 2 bodom systeme za vyhru mal bayern v sezone 71-72 a 72-73 celkovo 79 bodov cize toto je absolutny rekord BL je to pod suhrnom minuleho kola

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem se po sledování sestřihu s poněkud trapnou Herthou stejně neubránil úsměvu, protože co předvedl Sahan....

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace BVB, snad se nám to za rok už povede. Teď se ale musíme soustředit na Madrid. Pořád můžeme získat i double.

FC BAYERN!

Reagovat
HSV1887

HSV už má záchranu na dosah :)

Reagovat
JozkokozleJ

HSV este bojuje furt o zachranu?

Reagovat
HSV1887

HSV bojuje o záchranu prakticky celé jaro. Ale už to maj skoro v kapse. Na 16. Köln mají náskok 5 bodů..

Reagovat
smazaný uživatel

zachráněni nejsou a HSV je letos v takovém rozpoložení, že zbývající dva zápasy mohou oba prohrát 3:0 (navíc se jim na dlouho zranil Gojko a s Drobným to taky nevypadalo dobře...)

...stejně je to ale i s Kolínem, který se taky často chová jako Jekyll a Hyde

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole, já když vidim ten Grosskreutzův ksicht tak ve mě něco začne vřít.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě co, protože ve mně taky

Reagovat
godwood

Souhlasím,

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia do Dortmundu

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
rufus

BVB!

Reagovat
smazaný uživatel

Velka gratulace BVB, titul zaslouzene obhajili a Klopp je neskutecnej trener

Reagovat
Ingimir

Gladbach už je v LM alebo rozhoduje skóre? vzájomné zápasy hrajú pre neho

Reagovat
smazaný uživatel

vstřelené branky

Reagovat
Arne

Co jsem si tak přečetl a co jsem viděl ze sestřihu, tak můžu mluvit o štěstí, že jsem byl včera pryč a neviděl tu hrůzu... Já už nevím, co chceme hrát, když nás poslední tým tabulky, který předtím nevyhraje asi dvacet zápasů, vodí jak medvědy?

Prohrát se může, i s posledním, ale ne takhle... Já jen chci vidět, aby hřiště hořelo, aby tam nechali všecko jako třeba HSV proti Hannoveru nebo Köln včera se Stuttgartem... Můžeme mluvit o sakra velkým štěstí, že máme ještě šanci. Když jsem viděl, co tam FC předvádělo a jaký gól dostalo, to jsem fakt nemohl. Samozřejmě jde teď o to, aby FC neuhrálo víc než bod ve Freiburgu a pak doma ruplo s Bayernem... My musíme porazit Hoffe, ale něco mi říká, že to hráči nezvládnout a už spíš překvapí všecky, i sami sebe příští sobotu na Schalke.

V pátek jsem otevřel obálku s dokumenty ke členství a další den je jedním z nejhorších, co jako fanoušek Herthy pamatuju... Dorazil mě pak článek na Bildu, podle nějž tím sponzorem, kterýho chce Gegenbauer vytáhnout z klobouku, budou Etihad Airways. Nicméně vyčkám, nebudu dělat unáhlený soudy, třeba odkoupí 15, 20 %, zamáznou nějaký dluhy a nic extra to nebude. Doufám.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som to vcera ani nemal nervy nejak komentovat. Platonicky tlak bez nejakej emocie. Vobec nebolo vidiet, ze to bol (takmer) existencny zapas (teda prejavilo sa to zrejme tak, ze sa z dolezitosti zapasu priposrali). Kazdy protiutok K´lauternu bol nebezpecny. Hraci Herthy boli po polcase divakmi zborovo vypiskani a prvych 15 minut druheho polcasu Ostkurve nefandila.

Ja neviem, ci mam este verit. Premaham sa k viere v zachranu, ale ked nedokazu porazit Freiburg ani K´lautern, tak v okliestenej zostave zdolat Hoffenheim... popripade vyhrat na Schalke, ktore sa bude lucit s Raulom...

Na Etihad ani neviem, aky mat nazor. Ak bude zachovana v rozumnej miere kontinuita resp. nebude to znamenat nejaky pompezny zlom, asi by som nemal problem.

Reagovat
Arne

Po fanouškovský stránce už je to takový delirium, ale zase si říkám, předloni jsem věřil v mnohem bezvýchodnějších situacích, tak teď prostě musím taky... Přijde mi ale, jako by doma měli nějakej blok. Není možný, že po takovým až heroickým výkonu z Leverkusenu předvedou tohle.

S Etihadem uvidíme... Většinu hlasů díky 50+1 mít nemůžou, ale kdyby měli třeba 49 % hlasů a většinu kapitálu, to už bych těžko rozdejchával. Zatím se nic neděje, mluví se o 10 až 15 milionech, takže to by nevypadalo tak dramaticky. Musíme si ale počkat.

Reagovat
herbage

no to snad ne

Reagovat
Arne

Tak podle Kickeru tím neznámým investorem Etihad Airways nejsou. Kéž by to byla pravda...

A HLAVNĚ - Ralf Rangnick přiznal, že je s námi v kontaktu... Jo, tohle by byla paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

A Rangnick by k Vám šel i v případě sestupu (který vám nepřeju), nebo jen v případě udržení se?

Reagovat
Arne

Říkal, že se nejprve musí vyjasnit sportovní budoucnost a struktura... Z tohohle a i toho načasování, kdy už máme vodu minimálně po bradu, podle mě vyplývá, že by šel i do druhý ligy, ale jen za určitých podmínek. Pokud dostane nějaký rozumný prostředky a cílem bude okamžitě postoupit zpět, tak proč ne.

Reagovat
JozkokozleJ

Bola by to parada

Na BZB som vcera cital ciernejsie predpovede v pripade zostupu do druhej ligy. Rozpocet na hracov na urovni dvoch pätin toho sucasneho a trenerom Kurz s tym, ze angazovanie Rangnicka pre druhu ligu bez sance. Nastastie BZB mi pride celkom bulvarne, tak snad len chceli sokovat.

Reagovat
Arne

Co myslíš tím BZB?

http://www.bz-berlin.de/sport/hertha-bsc/rangnick-spricht-wie-hertha-trainer-article1441855.html

- tady to vypadá dobře, i když tohle je taky bulvár jak poleno.

Reagovat
JozkokozleJ

Myslel som prave BZ Berlin, a konkretne:

http://www.bz-berlin.de/sport/hertha-bsc/wie-nahe-steht-hertha-am-abgrund-article1441114.html

Je to ale clanok zo vcerajska, tie dnesne su v o dost inej (optimistickejsej) tonine. A tiez moje predklady nie su uplne dokonale.

Reagovat
Arne

Ajo, tohle jsi myslel... No já hlavně nemůžu z toho, jak kritizovali Preetze za to samointerview a teď udělají prakticky to samé, článek úplně na stejný úrovni... Já jsem BZ docela dost bral, za dob Babbela měli den předem takřka 100 % zjištěnou sestavu, ale v poslední době mě neskutečně serou. Z toho bulváru mám dojem, že BZ je pomalu ta nejhorší špína.

Reagovat
JozkokozleJ

Mimochodom znamky Kickeru pre hracov Herthy by som tentokrat uplne do jednej podciarkol. Toto kolo sa naprosto trafili do mojho pohladu.

Reagovat
Arne

Jinak ohromná gratulace BVB... Po tom, jak na tom byli někdy v září, bych už to do nich neřekl. Každopádně zaslouženě, o tom nemůže bejt pochyb. A příští sezónu uvidí i LM ve velkým, co je to za tým.

P.S.: Kloppo večer ve Sportstudiu, s pivem a skákajícím hlasem pobavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to na silnou trojku v LM : ) trošku mě pak zaráží Gladbach, hodně bude záležet koho přivedou přes léto....

Reagovat
Arne

No silnou dvojku určitě, Schalke bude otazník, jak posílí... Spíš bych ale řekl, že žádnou extra díru do světa neudělá.

Gladbach bude asi rád, pokud se dostane do hlavní fáze (samozřejmě za předpokladu, že se už přes Schalke nedostane). Poháry hráli naposledy před 14 lety, určitě by byli mezi nenasazenými a pak tam klidně můžou dostat nejsilnější z nejsilnějších.

Jinak pokud dorazí Xhaka za Neustädtera, třeba Santana za Danteho a za Reuse Raffael nebo de Jong, tak moc na kvalitě neztratí... Tak jako tak budou mít ale hodně úzký kádr, těžko budou hrát obstojně doma i v pohárech.

Reagovat
jv

Santana je bohužel hodně reálnej... tím by u mě Hříbata ještě více stoupla, ale pořád věřím, že zůstane. Jinak Eberle se vyjádřil ve smyslu, že by kromě již zmíněných náhrad chtěli zapracovat i na šíři kádru, to ale budou nejspíš řešit mladíkama, případně neznámýma hráčema (Otsu, Leckie) a doufat, že se někdo chytne...

Reagovat
herbage

Schalke, které přijde o Farfána, Raúla, Jurada a možná i Huntelaara? Aby přišly rovnocenné náhrady, museli by hodně investovat a o tom pochybuji

Reagovat
smazaný uživatel

Jurada do té společnosti ani nedávej Hunter snad zůstane. Ale jinak taky pochybuju, že přijdou nějaké výrazné posily (obzvlášť jestli Hunter podepíše, což by byl blázen kdyby neudělal)

Reagovat
herbage

dobrá, ale tak jde o šířku kádru, tak jsem jej zmínil. Navíc on se na tyhle pohárové zápasy hodí. Pokud za Farfána budete mít v základu Obasiho a místo Raúla Holtbyho, tak to bude poměrně slabé na LM. Celkem bych byl rád, kdybyste zkusili nějakou větší rybu, třeba návrat Diega

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych radši nějaké kvalitnější CM, něco na způsob Rakitiče než odcházel, Holtby by hrál na AM, dneska bylo opět vidět, jak mu to co hraje teď nesedí a pak teda křídlo při odchodu Farfána

Reagovat
herbage

nj. Kdyby se vám jen podařilo udržet hráče, tak máte supersilný kádr. Neuer - Rafinha, Höwedes, Papadopoulos, Fuchs - Jones, Rakitić - Farfán, Raúl, Draxler - Huntelaar a na lávce Holtby a spol, tak hrajete možná o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to vypadá pěkně no, ale určitě se dá sehnat i kvalitnější CM než Rakitič, akorát teď o tom zboží moc nemám přehled

Reagovat
smazaný uživatel

Já chci už delší dobu Rudyho, ale jsou v tom i dost osobní sympatie.

Reagovat
herbage

ten by nemusel být drahý, za 5-6 by vám ho Hoffe jistě pustilo, ale netuším, jeslti máte zájem. Jestli zůstane Jones, tak to zvládne zahrát i on. Neustädter, Moritz, Höger, Jones, Holtby, to by mohlo i stačit. Jen tam chybí top kvalita, no

Reagovat
smazaný uživatel

No právěže zájem není. Vůbec celkově o ten post. Jones snad odejde, Moritz by byl bezva, kdyby se dostal do formy, před zraněním jsem do něj dával velké naděje a Höger by se taky mohl rozehrát. Ale tak spoléhat se, že někomu přijde forma není zrovna ideální

Reagovat
herbage

+ ideálně Westermann a Özil, no

Reagovat
herbage

mohl by navázat na Lincolna

Reagovat
smazaný uživatel

za Jurada aspoň budou moct přivést hráče, který bude makat... jestli dá Inter opravdu těch 8mil. € tak se za to už dá nějaký ten lepší hráč sehnat

Reagovat
herbage

jj, to každopádně

Reagovat
smazaný uživatel

Farfanov odchod uz je isty?

Reagovat
smazaný uživatel

budou nenasazení, takže budou potřebovat i to štěstíčko na los

Reagovat
smazaný uživatel

v předkole*

Reagovat
jv

Snad.

Reagovat
fantomas

Šinžiii, Sooon...BL patří Asii!

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě ten Uchida by se mohl konečně zvednout. Včera opět hodně špatný výkon

Reagovat
fantomas

Reagovat
Logan

BORUSSIA DORTMUND !!!! až se vrátím ze školy, napíšu jaký to tam bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele