32. kolo
20.04.2012 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dělba bodů mezi Mainzem a VfL ani pro jednu stranu nic neřeší

Závěrečná večerní předehrávka v této sezóně viděla na půdě Coface Areny bezbrankovou remízu, jež pro Mainz a Wolfsburg, ani z jednoho pohledu nepřinesla žádná nová fakta - domácí zůstávají ovšem stejně jako Vlci prakticky zachráněni!

Kdo od zápasu očekával hned od první minuty zajímavou ofenzivní podívanou (jež vzájemné souboje pravidelně s tučným brankovým kontem nabízejí), tak musel být právem zklamaný... Tuchelovi hoši si dokázali vytvořit územní převahu, avšak jejich snaha povětšinou končila nepřesným (nejčastěji ranou z dálky) zakončením, případně zůstala v poslední fázi nedotažena do konce. Zaměstnanějším mužem mezi třemi tyčemi byl po právu Diego Benaglio, jenž musel v prvních dvaceti minutách likvidovat rány Zidana, či neškodnou hlavičku Kirchhoffa. To na opačné straně neuspěl hlavičkující Mandžukić, ani na zadní tyč střílející Dejagah.

Tradiční zkrat si neodpustil Madlung (hrající už se žlutou kartou), jehož chybu mohl potrestat Zidan, a tak poněkud, místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče nebo dalšího samostatného postupu ale nesmyslně z velké dálky zakončil - branku nenašel! VfL si první nadějnou možnost zapsalo krátce nato a byl to nečekaně, zpoza pokutového území střílející Rodríguez, jeho pokus sice Wetklo vyrazil jenom před sebe, tam ovšem nikdo ze zelených nefiguroval.

Akcie koncernového celku držel sebevědomý Benaglio, jenž musel již podruhé ukázat výborné poziční dispozice a včasným vyběhnutím (proti Szalaiovi), zachránil, co se dalo. Švýcarský reprezentant musel být pozorný i proti střele Ivanschitze. Největší možnost prvního dějství měl ve 45. minutě Zidan, ten si balón výtečně zalepil, pak už ale branku zakončením na vzdálenější tyč nenašel. Jen o pár minut dříve nemířil přesně z úhlu ani Dejagah.

Přestávku očividně nejvíce uvítal Felix Magath, kterému se výkon jeho oveček v prvních pětačtyřiceti minutách nelíbil, a tak sáhl hned ke dvěma změnám: Hasebeho a Jiráčka na trávníku nahradili Träsch s Jönssonem. Domácím ani patnáctiminutový oddech na aktivitě nic neubral, Szalaiovi ovšem vytasil stopku Benaglio, Allagui (o poločase nahradil Ivanschitze) a Choupo-Moting potom branku vůbec ani nenašli. Nevýrazní Vlci se připomněli až po hodině hry, kdy se ke standardce postavil Madlung, jemu se však podařilo dělovkou najít pouze místo, kde stál přichystaný Wetklo. Hosté, svůj herní projev ale přece jen lepšili...

To však kýžené ovoce tak jako tak neneslo a vyjma tečovaného Mandžukičova pokusu se zajímavý děj odehrával výhradně jen před Benagliem. Strážce hostující svatyně musel ukázat skvělý zákrok opět za minutu dvanáct proti hlavičce Allaguiiho. Pospěcha následně ubránil ochotný Vieirinha. Tři minuty od konce tak mohl po Träschově centru rozhodnout Mandžukić, branku ovšem znovu nenašel a právě on má na dnešní remíze výrazný podpis!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jiracek zas stridan v 46. minute....jako bych to nerikal...cela tahle transakce do zku...eho wolfsburgu za jeste zkur...jsim Magathem...

Reagovat
cetto

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak... Nevím proč jeb.ý Magath střídal Jiráčka, předváděl dobrý výkon v zápase, a měl tam být celý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele