Bundesliga - souhrn 30. kola

01.05.2009, 22:24, aktualizováno 03.05.2009, 19:03
Komentáře a souhrny
Wolfsburg doma po změně stran přejel Hoffenheim a i nadále drží první místo v tabulce. Vyhrál i Bayern, naopak kontakt ztrácí Stuttgart. Hamburk se doma podělil o body s Herthou. Schalke doma podlehlo Leverkusenu a utíká mu Dortmund. Takřka jistou záchranu má Hannover...

VfL Bochum - Hannover 96 0:2

01.05.2009 20:30

Góly: 12. Arnold Bruggink, 32. Hanno Balitsch

Hannover se svojí první výhrou v sezóně na venkovních hřištích prakticky zachránil, když pět kol před koncem ligy zvýšil svůj náskok na 16. Bielefeld na rovných deset bodů. To Bochum se dostala do pěkné šlamastiky, když nedokázala získat ani bod a k tomu všichni její přímí konkurenti v boji o záchranu mají zápas k dobru.

První půle se nesla v duchu šancí hostujícího Hannoveru. Již v sedmé minutě Hanno Balitsch hlavičkoval po stadardní situaci z nadějné pozice, leč přímo do rukavic gólmana Fernandése. O pět minut později ale hosté již vedli. Vše začalo aktivním pressinkem hráčů Hannover, z čehož ústil špatný odkop stopera Yahii, následoval prohraný souboj o míč ve středu hřiště a dílo zkázky dokonal opět Yahia, když podskočil centrovaný míč z kopačky Jacka Krzynóweka a Arnoldu Brugginkovi už jen stačilo trknout hlavou do míče - 0:1.

Domácí se sice snažili odpovědět, jejich útoky však byly bezzubé a postrádaly myšlenku. Hráči Hannover tak jen čekali na brejkové příležitosti, ze kterých pěkně větrali obranu Bochumi. Z jednoho takového brejku dal Mike Hanke málem gól. Dlouhý centr z vlastní poloviny našel Hankeho, který si šikovně narazil s Krzynówkem, ale jeho lob Fernandés trochu se štěstím vyrazil na rohový kop. Hosté ale dlouho smutnit nemuseli, protože z něj padl jejich druhý gól. Bruggink míč zatočil na přední tyč a Hanno Balitsch ač zády k brance, dokázal míč hlavou nasměrovat přesně do bližší šibenice a s pomocí břevna skóroval - 0:2.

Ve 38. minutě po podobné akci jako u druhého gólu střílel Jiří Štajner levačkou z voleje, ale Fernandés jeho střelu reflexivně kolenem vyrazil. Hosté po druhém gólu zcela převzali iniciativu a utkání si vyloženě užívali. Zkoušeli různé narážečky a kombinace ve středu hřiště, kontrolovali míč. To se samozřejmě nelíbilo domácímu publiku a to začalo pískat. Trenér Bochumi Marcel Koller proto ještě před poločasem stáhl nevýrazného Freiera a nasadil Iránce Hashemiana. Přesto si Bochum do konce první půle žádnou vážnější šanci nevypracovala, a tak se šlo za stavu 0:2 do kabin.

Druhá půle začala tak, jak ta první půle skončila, tedy převahou hostů. Domácí se sice snažili, ale jejich akce končily povětšinou na pevném středu zálohy Hannoveru Andreasen - Balitsch. Bochum si začala vytvářet šance až po dalším střídání, když Groteho nahradil Joel Epalle. První velká šance přišla konkrétně v 63. minutě, když Hashemian po centru z pravé strany svojí hlavičku nasměroval na zadní tyč, ale Enke předvedl fantastický zákrok a podržel tak svůj tým.

Tlak domácího celku se stupňoval a v 69. minutě stáli při Hannoveru všichni svatí. Hashemian totiž zcela osamocený na pokraji pokutového území dostal přesnou přihrávku od Azaouagha, přizvedl si míč a z otočky tvrdě vypálil. Jeho střela však skončila pouze na tyči, od které se odrazila přímo do náruče Roberta Enkeho. Enkeho pak ještě dvakrát v 75. minutě a o pět minut později prověřil Azaouagh umístěnou střelou z dálky, ale Enke byl opěr pozorný. Závěrečný tlak nepřišel, naopak hosté v poklidu kontrolovali balón a tak utkání skončilo výhrou Hannoveru 0:2.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 0:2

02.05.2009 15:30

Góly: 80. Mohamed Zidan, 84. Habib Bellaïd (vl.)

Dortmund opět potvrdil, že to s útokem na evropské poháry myslí naprosto vážně, a už pošesté v řadě zvítězil. Tentokráte to na svém hřišti odnesl Frankfurt, který v závěru dvakrát inkasoval a po prohře 0:2 ještě nemůže být v klidu, co se záchrany týče.

Hosté vstoupili do utkání popáté za sebou v totožném složení a hned si vypracovali převahu. Ve 3. minutě přihrával Kehl na Freie, ten však dobrou pozici nevyužil, necelých šedesát sekund nato našel Kehl tentokrát Valdéze, který však pohořel na Pröllovi. Následně se hra vyrovnala, či spíše se začal více prosazovat Eintracht, jehož ofenziva ovšem dnes působila až bezradně a hostujícího brankáře Weidenfellera prakticky neohrozila. BVB na tom nebylo v první půli o mnoho lépe, ve 39. minutě sice ještě zahrozil Valdéz, s jeho hlavičkou si ovšem poradil pozorný Pröll.

I vstup do druhého poločasu měla lepší Borussia, hned ve 46. minutě to zkoušel Hajnal, s bezbrankovým stavem ovšem nehnul. Poté se dlouho nic nedělo, hosté měli sice převahu, ale nic z ní dlouho vytěžit nesvedli. Na jejich straně ovšem snaha byla, to domácí kouč Funkel dal jasně najevo své úmysly, když za ofenzivního Korkmaze poslal na hřiště štíta Bajramoviće.

Se snahou udržet remízu mu to však nevyšlo, v 80. minutě totiž poslal míč do ohně Owomoyela, Hajnalova zblokovaná střela se následně dostala k Zidanovi, jenž si ještě chladnokrevně udělal kličku a nezadržitelně skóroval - 0:1. Pět minut nato bylo definitivně rozhodnuto, když Owomoyela nahrál opět Hajnalovi, který přihrávkou hledal Valdéze, rychlejší byl ovšem domácí bek Bellaid, jenž si míč srazil do vlastní sítě - 0:2. Frankfurt se ve zbytku utkání již na nic nezmohl a tak tři body bere opět BVB.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart 2:2

02.05.2009 15:30

Góly: 30. Chris Katongo, 68. Vlad Munteanu (pen.) - 4. Mathieu Delpierre, 35. Thomas Hitzlsperger

Stuttgart po dlouhé době ztratil velmi důležité body na půdě zachraňujícího se celku a v boji o mistrovský primát tak bude hrát zřejmě druhé housle. Pět kol před koncem totiž ztrácí pět bodů, šance tak svitne jedině v případě, že v příštím kole na domácí půdě v přímém souboji s Vlky zvítězí. To Bielefeld může být za bod rád, pozice v zóně sestupu však zatím neopustil.

Hosté šli rychle do vedení a v průběhu utkání vedli dvakrát, avšak domácí dokázali vždy srovnat a ke konci už pevnou defenzívou nerozhodný stav udrželi. Do problémů se ale dostali po necelých čtyřech minutách, po rohovém kopu neuhlídali na přední tyči hned dva hlavičkáře a k tyči míč umístil přesně Delpierre - 0:1.

Bielefeld se oklepal celkem rychle, po čtvrthodině hry hrozil pozdější střelec gólu Katongo, avšak osamocen před Lehmannem si předkopl míč příliš dopředu a brankářský veterán byl u balónu včas. Po půl hodině hry už ale bylo veseleji, i když za velmi kuriózní situace. V jasném ofsajdu stál po krouceném centru Tescheho právě Katongo, svou možnost ale využil a z voleje do horní části branky srovnal. O minutu později mohl stejný hráč navýšit, tentokráte štěstí neměl.

Stuttgart však bojoval a za dalších pět minut se dostal do opětovného vedení. Nicméně ohromné štěstí se rozhodně vyvrátit nedá. Asi z 22 metrů vypálil Hitzlsperger, jeho ránu ale ihned ztečoval Marx a ta nabrala jiný směr, padáčkem pak míč zapadl jedinou mezírkou nad brankářem Eilhoffem od břevna do klece - 1:2. Ke konci poločasu mohl srovnat Tesche, stejně ale jako o minutu později na druhé straně však Goméz nebyl přesný.

Po pauze útočili hosté. Proti ráně Khediry vytáhl brilantní zákrok Eilhoff, za další moment pálil vedle Hilbert, na druhé straně vystrašil Lehmanna Katongo. Srovnání se urodilo v 68. minutě, ve vápně totiž Hitzlsperger fauloval Marxe a rozhodčí foukl do píšťalky. I přes nevoli hostů se k penaltě postavil Munteanu a nekompromisně poslal brankáře na druhou stranu - 2:2.

Bielefeld už poté jen bránil a zuby nehty držel nerozhodný výsledek, avšak obrana nechybovala a hostující útočníky do ničeho nepouštěla. Jedinými výjimkami byly razantní střela Goméze a pokus Maricy, stav se již nezměnil. V příštím kole se tedy Stuttgart pokusí překvapit před zaplněnými domácími tribunami Wolfsburg, Bielefeld se pojede poprat na půdu Leverkusenu.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - Energie Cottbus 0:0

02.05.2009 15:30

Góly: -

Záchranářský souboj plný taktiky branku nepřinesl, ztráta to je spíše pro domácí výběr. Ten po minulém nečekaném úspěchu nedokázal svou roli potvrdit a zase se trápil v útoku, nerozhodná remíza je ale spravedlivá. Chotěbuz se tak udržela na nesestupové pozici, to Karlsruhe je na tom mnohem hůře. Stále mu chybí na patnáctou pozici čtyři body, což je pro takovýto tým nelehký úkol.

Utkání ze začátku bylo mírně ofenzivní, obrany si ale zadní vrátka hlídaly. První dalekonosný pokus vyslal Eichner, po dvaceti minutách hry pálil na druhé straně Rost. Velká příležitost pro hosty se urodila ve 26. minutě, po velmi dobré práci Skely vypálil ostře Rangelov, dobrý zákrok musel vytáhnout gólman Miller.

V 35. minutě na druhé straně tentokráte úřadoval brankář Tremmel, da Silvovu dělovku do horního rohu vyškrábl konečky prstů mimo. Ke konci mělo Karlsruhe tlak a obléhalo vápno Chotěbuze, soustředěný výkon ale nepřipustil žádné hrubky. Po pauze to zkoušel z 12 metů chytře Freis, ale stejně jako dorážka Kennedyho úspěch nevyčaroval. Posílení útoku po hodině hry od domácího trenéra Edmunda Beckera přineslo oživení.

Z dálky to zkoušeli Federico a Freis, pozorný strážce Tremmel byl však vždy mužem na svém místě. Následně musel šikovný pas včasným vyběhnutím řešit brankář na opačné straně Miller. Domácí si poté žádné příležitosti již nevytvořili a i přes neustálý tlak jako by byla Chotěbuz mnohem zkušenějším výběrem. V příštím kole bude Karlsruhe bojovat o jednu z posledních nadějí na hřišti Dortmundu, Chotěbuz přivítá mistrovský Bayern.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 1:2

02.05.2009 15:30

Góly: 87. Kevin Kurányi - 9. Patrick Helmes, 27. Renato Augusto

Leverkusen po třech kolech opět vyhrál a opět to bylo na soupeřově hřišti. Tentokrát poněkud překvapivě na půdě rozjetého Schalke, které zaspalo první půli a v té druhé se mu již náskok soupeře dohnat nepodařilo.

Hostující Bayer vlétl na svého soupeře bez respektu, hned od začátku přiváděl obranu Schalke do rozpaků a už v 9. minutě vedl. Vidal vyslal na pravé straně Castra, který nacentroval na přední tyč, kde balon nasměroval mezi tři tyče Helmes a míč prošel Neuerovi (ne)šťastně mezi nohama až do sítě - 0:1. Poté se domácí nadechli ke snaze odpovědět, ve 20. minutě předložil Altintop dozadu na Farfána, ten ale hostující svatyni o vlásek minul.

Následně zatopili pod kotlem opět hosté, za něž nejprve o chlup minul Kroos, ve 27. minutě ovšem druhá branka tak jako tak přišla. Akci rozehrál opět Vidal na pravou stranu, kde se tentokrát míče ujal Renato Augusto, jenž prohnal kolem Pandera a z úhlu pověsil míč do blížšího růžku - 0:2. Právě nešťastník Pander byl ještě před pauzou vystřídán, což nenesel vůbec dobře - mrstkl s dres na zem a nakvašeně odešel rovnou do kabin.

V úvodních patnácti minutách druhé půle se domácí Königsblauen snažili dostat do zápasu, příliš se jim to ovšem nedařilo. To Leverkusen už hrál jen na brejky a byl jimi nebezpečný - v 62. minutě Helmes a o sedm minut později Barnetta ovšem své šance neproměnili. Dali tak soupeři ještě šanci a ten jí využil.

Nejprve se slova ujal Kuranyi, který ovšem na hostujícím brankáři Adlerovi pohořel jak s hlavičkou, tak i střelou ze země. Poté v Adlerovi našel svého mistra i Westermann, v 87. minutě ale Schalke přece jen snížilo, když se v 87. minutě trefil z ostrého úhlu Kuranyi - 1:2. Více se však ve Veltins Areně neudálo a domácí tak po čtyřech výhrách v řadě znovu okusili pachuť porážky.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 2:1

02.05.2009 15:30

Góly: 33. Bastian Schweinsteiger, 42. Hamit Altintop - 38. Filip Daems (pen.)

Jupp Heynckes načal své druhé účinkování v Mnichově výhrou, proti defenzivně hrajícímu Gladbachu to však neměl až tak jednoduché, jako se zprvu očekávalo.

Bayern sice na svého soka prakticky celý zápas tlačil, góly však střelil pouze dva. Hru hostů ke konci utkání hodně rozhýbal Marin, naskočivší v 74. minutě, na druhé straně se domácímu trenérovi osvědčilo nasazení mladého útočníka Thomase Müllera, který, ač branku sám nedal ani k jejímu vstřelení nepomohl, dal skomítající hře domácích znovu energii.

Tomu, jaké utkání bude v Allianz Areně k vidění, notně napověděly už základní sestavy obou týmů, domácí trenér provedl změny hned na třech postech, hostucící kouč Meyer oproti utkání s Arminií nenasadil ofenzivní klenot z balkánu, Marka Marina, kterého nahradil výrazně defenzivnější Callsen-Bracker.

Utkání tedy začali aktivně domácí, první šance přišla ve 3. minutě, Van Bommel po Zé Robertově centru bránu netrefil. V deváté minutě Podolski mířil jen těsně vedle levé tyče. Bayern dále ovládal utkání, držení balonu měl téměř 90%, šancí ale měl pomálu, proti precizně bránícímu Gladbachu se mu prosazovalo těžce. Další šance přišla až v 17. minutě, před Podolskim v poslední chvíli zachraňoval Daems.

Bayern v tlaku pokračoval, hosté si však domácí hráče byli schopni držet od těla a zastavovat jejich akce již před vlastním pokutovým územím. Přes deset minut se stále dokola opakoval předepsaný scenář: Hráči Bayernu se prokombinují na hranici šestnáctky, hosté kontrují odkopem. A tak přišel gól jako rána z čistého nebe. Toni se na pravém křídle dostal k balonu, odcentroval a na zadní tyči uklidil do sítě míč Schweinsteiger.

Obdržená branka přiměla hosty k aktivitě i směrem dopředu, a hned jim to přineslo ovoce. Po rutinně zahraném přímém kopu se k balónu dostal Brouwers, toho nešikovně stáhnul Butt a rozhodčí neomylně ukazál na puntík. Penalty se ujmul Daems a bez problémů domácího brankáře překonal. Bayern nečekali s odpovědí dlouho, už ve 42. minutě domácí znovu vedli. Podolski perfektním pasem našel Altintopa, a ten nedal ranou pod víko Baillymu šanci.

Druhá půle začala a probíhala do 60. minuty naprosto stejně jako ta první. Hosté se zmohli pouze na urputnou obranu, domácí pro změnu těžko přetěžko hledali cestu k brance hostí. Když už se k ní však pracně dopracovali, Toni šanci spolehlivě spáli.Opravdové oživení do hry přineslo až vstřídání Marka Marina.

Mladý záložník dal hře hře hostů úplně jiný směr, hosté náhle nejen, že bránili, ale dokonce i útočili. V 78. minutě odpověděl domácí trenér Heynckes na nasazení Marina jiným útočným talentem, Thomasem Müllerem. Spolu s mladým německým forvardem přišla do hry Bayernu zpět jistota a domácí znovu zatlačili hosty na vlastní polovinu. V 90. minutě pak měl právě Müller velikou šanci, branku však jen těsně přestřelil. Další šanci připravil v první nastavené minutě pro Van Bommela, jelikož však ani ten neproměnil, Bayern porazil Mönchengladbach nejtěsnějším možným rozdílem 2:1.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 4:0

02.05.2009 15:30

Góly: 65. Edin Džeko, 74. Edin Džeko, 78. Edin Džeko, 89. Grafite (pen.)

Vlci s přehledem udrželi vedení v Bundeslize a stále tak kráčí směle za svým snem, titul je blíže a blíže. Tentokrát to odnesl Hoffenheim, který je vůbec nejhorším mančaftem jara a sen o pohárové Evropě v premiérovém ročníku je už pouhou utopií. Hrdinou zápasu se stal Edin Džeko, který dokázal vsítit hattrick.

Domácí se přitom povětšinu zápasu trápili a nemohli vsítit branku, spasení přišlo až v 66. minutě a od této chvíle se rozjel velký koncert. Wolfsburg se chvilku oklepával z minulé prohry na půdě Chotěbuzi a teď to vypadá, že se opět vrátil do starých dobrých kolejí. Hoffenheim na rozdíl od minulého duelu s Herthou se zvolil tradiční ofenzivní pojetí 4-3-3. I tentokrát však útočná fáze naprosto selhala a zadní vrátka byla otevřená dokořán až moc často.

V samém úvodu byl Hoffenheim o něco aktivnější, po první desetiminutovce však útočil už skoro jen Wolfsburg. V první akci se ocitl zabiják Grafite, který ale po centru Šimůnka a prodloužení Misimoviče minul pravý horní roh o parník. Následně neumístil mezi tři tyče Džeko, o něco později byl neúspěšný Grafite. Z euforie vytrhl domácí fanoušky v polovině poločasu pouze Ba, jenž na druhé straně hlavičkoval velmi nebezpečně nad.

V dalším průběhu se šance nerodily a opět to vřelo až v závěru. Dvakrát musel zasahovat hostující gólman Hildebrand při pokusech Gentnera a Schäfera. Na druhé straně měl velké štěstí Benaglio, za ránou Ba metr mimo se jen ohlédl. Pak ještě třikrát pálil Misimovič, jednou ale Hildebrand v pohodě ukryl míč v náručí, další možnosti byly nepřesné.

Po pauze šla kvalita zápasu šla a nervózní domácí vystrašil po deseti minutách hry Sanogo, Benaglio byl ale jistý. O deset minut později se Vlci konečně dočkali. Po nádherném třicetimetrovém pasu elegantně zpracoval Džeko a hezkou střelou podél Hildebrandova těla otevřel skóre. Za skoro dalších deset minut po přihrávce Grafiteho navýšil asi ze čtyř metrů ještě pohodlněji na 2:0 a o chvilku později dovršil hattrick po centru Grafiteho celkem nepovedenou střelou na vzdálenější tyč.

V samém závěru ještě Beck srazil ve vápně Schäfera a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Beck navíc dostal druhou žlutou a musel předčasně do sprch. Tradiční exekutor Grafite proto vsítil svou sedmou trefu z penalty do protipohybu absolutně s přehledem. V příštím kole jede Wolfsburg ve šlágru do Stuttgartu, Hoffenheim přivítá Kolín.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Hertha BSC 1:1

03.05.2009 17:00

Góly: 8. Marcell Jansen - 66. Gojko Kačar

Šlágr kola vítězez nenašel, Hamburg se s Herthou rozešel smírně 1:1. Berlíňanům patřil první poločas, v tom druhém se síly přelily na druhou stranu, paradoxně to se střílením branek bylo přesně naopak - na brzkou trefu Jansena odpověděl po změně stran Kačar.

Hosté měli lepší začátek, z tlaku úvodních minut však dokázali vytěžit jen pološanci Eberta a v osmé minutě za to platili, když HSV skórovalo ze své první pořádné akce. Olić na levé straně ukličkoval von Bergena, na jeho následný centr si naběhl Jansen a z voleje poslal míč nechytatelně k tyči - 1:0. Na druhé straně mohla přijít odpověď vcelku brzy, ale sudí Kinhöfer nejprve nepískl penaltu za zákrok Rosta proti Cícerovi, chvíli nato zase asistent zabránil Pantelićovi v zakončení kvůli neexistujícímu ofsajdu.

V 19. minutě mohli hosté naopak mluvit o štěstí, kdy Trochowski stočil svůj prudký centr jen na břevno. Touto akcí to domácí v první půli, lidově řečeno, zabalili a na trávníku již existoval jen jeden tým - Hertha. Za ní nejprve střílel Pantelić vedle, ve 32. minutě se již musel vytáhnout Rost proti hlavičce Cícera a o šest minut později zakončil velenadějný brejk Raffael jen střelou vedle. Stejný hráč si vzal i poslední slovo v první půli, s jeho dalekonosným pokusem si ale poradil Rost.

Po změně stran se ale role otočily, HSV chtělo rychle rozhodnout a na svého soupeře doslova vlétlo. Z Olićova "motání hlav" nic nevzešlo, v 51. minutě to tak zkusil Trochowski, jeho ránu ale lapil Drobný. Následně spravil dojem rozhodčí Kinhöfer, který neztratil hlavu při simulacích domácího Oliće a hostujícího Kačara, a ani v jednom případě penaltu nepískl. Přesně po hodině hry zahrozil Cícero, z bezprostřední blízkosti ale hlavou přestřelil.

Domácí ovšem tohoto varování nedbali, a ačkoliv v této fázi utkání dominovali, v 66. minutě bylo srovnáno. Dlouhý výkop Drobného sklepl Pantelić dozadu Kačarovi, který z místa napřáhl a parádní ranou trefil přesně levý horní roh branky - 1:1. To byla dostatečná indicie k tomu, aby hráči Hamburgu ještě přidali na obrátkách, jejich útoky ale naráželi na skonsolidovanou obranu hostí. V 90. minutě však po rohovém kopu přišla ještě jedna příležitost, hlavičku Mathijsena z bezprostřední blízkosti ovšem dokázal Drobný reflexivně vyrazit a udržel tak remízový stav až do konce.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Werder Brémy 1:0

03.05.2009 17:00

Góly: 61. Milivoje Novakovič

V souboji klubů, které již v Bundeslize o nic nehrají, využili domácího prostředí kolínští kozlové a 16. brankou kanonýra Novakoviće porazili jen o příčku lepší Brémy 1:0. 1. FC Köln se tak definitivně zachránilo a příští sezónu se může těšit na příchod ztracného syna Podolského. Werder v lize i nadále tápe, stále si však udržuje šanci na reparát v podobě Poháru UEFA, i když ani tam nemá do finále nakročeno pravou nohou.

Domácí začínali utkání opatrně, hosté si však s domácí defenzívou nevěděli rady. První nebezpečnou akci zakončoval v 7. minutě Boenisch, nevedlo se mu však dvakrát přesně. Hned ve 22. minutě pak přišla první změna v sestavě hostů, bohužel pro Werder, vynucená. Hřiště byl kvůli zranění donucen opustit Vranjeś. Köln nadále působil nevyspalým, pomalým až opilým dojmem, pouze defenziva byla pevná. Brémy kontrolovaly hru, v ofenzivě však nebyly schopné udělat ten pověstný poslední krok, krůček. Další, a do poločasu už poslední, nebezpečnou akcí tak byl až Vucinevićův volný kop z osmadvaceti metrů dvě minuty před přestávkou.

Do druhé půle nastoupilo úplně jiné 1. FC, hráči Kolína byli najednou všude, nejvíce však v útoku. V 51. minutě měl velikou šanci Novaković. Domácí nadále tlačili, hosté byli nadále pasivní, role obou týmů se v poločase otočila. V 60. minutě pak konečně přišla domácím odměna - Novaković se v pokutovém území zorientoval jako první a z 5 metrů si věděl rady. Kdo by čekal na odpověď Werderu, nedočkal by se. Nadále to byli domácí, kdo určoval tempo a kdo hrál.

V 63. minutě měl velkou šanci na zvýšení náskoku Vucicević, jen o čtyři minuty později střílel těsně mimo Sanou. Další góly mohl přidat ještě Novaković, jelikož ani ten v 71., respektive 73. minutě neuspěl dal Brémám šanci vrátit se do zápasu. V 80. minutě střílel Boenisch. O minutu později pak Mohamad nebezpečně zakročoval proti Harnikovi, rozhodčí však penaltu neodpískal. Víc toho už utkání v Kolíně nenabídlo a domácí tak zdolali Werder Brémy 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfL Wolfsburg30186666:3660
2.Bayern Mnichov30176761:3857
3.Hertha BSC30175844:3656
4.VfB Stuttgart30167754:3955
5.Hamburger SV30174943:4155
6.Borussia Dortmund301313449:3352
7.Schalke 0430147944:2949
8.Bayer Leverkusen301361152:3845
9.TSG Hoffenheim30129954:4545
10.Werder Brémy301091155:4239
11.1. FC Köln301051532:4535
12.Hannover 9630981343:5935
13.Eintracht Frankfurt30881436:4932
14.VfL Bochum306101435:4928
15.Energie Cottbus30761726:5127
16.Arminia Bielefeld304141225:4426
17.Borussia Mönchengladbach30661836:5624
18.Karlsruher SC30651921:4623

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
Bakary3

Hannover s nulou

Reagovat
herbage

První výhra venku ze celou sezónu, nutno říct že zasloužená

Reagovat
Bakary3

No jo, venku se trápili, ale teď jsem nějak tušil, že vyhrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

wolfsburg dufam ze vyhra a vyhra aj celu bundesligu

Reagovat
AjaxFans

Přál jsem to Hofenheimu,ale ten to ted sere jak to jde.Wolf to snad zvádne.

Reagovat
smazaný uživatel

A Herthě jsi to náhodou nepřál ,když byla první?

Reagovat
kubys

Reagovat
Slejdy

Džeko

Reagovat
smazaný uživatel

bayeern

Reagovat
Oxbow

Dzeko to me poser v Teplicich byl dobrej ale popravde sem necekal ze tak brzo a jestli vubec nekdy zacne davat takovou hromadu golu

Reagovat
frank

nevíte někdo kdo jste se dívali na Wolfsburg proč Džeko nekopal tu penaltu?

Reagovat
smazaný uživatel

zápas jsem neviděl ale kdyby dal do té doby 2 goly myslím že by ji šel kopat ale když už měl 3 tak to nechal parťákovi z útoku

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, navíc Grafite chodí dycky na pentle

Reagovat
frank

no tak zase kdyby ji kopal sam tak by stahnul Grafiteho na dva góly...

Reagovat
frank

teda kdyby ji dal

Reagovat
smazaný uživatel

Protože si trenér myslel,že je nekop a netrefí ani prázdnou branku...

Reagovat
smazaný uživatel

Hahaha...

Reagovat
Arne

Když nedá penaltu ani záložníkovi, tak asi na pentle nebude zrovna specialistou... Zato Grafite jo, kromě té proti Schalke dává každou s naprostým přehledem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já neříkám, že je na penalty specialista, ale spíš se směju tomu trapnému komentáři od Talkerse, který o někom, kdo dá hattrick, napíše, že netrefí ani prázdnou branku...

Reagovat
Staenly10

Třeba to myslel ironicky...

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem myslel,že to sem budu muset napsat sám

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Nic to nemění na tom, že to bylo trapné...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Slejdy

ptz uz si dal dost golu dnes..a grafite si zaslouzil aspon jeden takze tak...

Reagovat
smazaný uživatel

podívej se na tabulku střelců vede Grafite... a když je šance z penalty, aby své skóré navýšil a zlepšil tak své šance pro korunku nejlepšího střelce, tak ho tam trenér prostě pošle...

Reagovat
smazaný uživatel

paráda borussia dortmund, najmenej prehier a druhý najmenší počet inkasovaných gólov a to sú až šiesty..

dúfam že aspoň do Euro League to dotiahnu, aj keď teraz strácajú málo bodov už aj na Champions League.. ak by sa ich súperom chcelo strácať bolo by to skvelé

Reagovat
irik

Výsledek nic moc no, holt Gladbach to zamkl, to se pak střílí góly těžko, kor když naše akce ve většině zakončuje naprosto neschopný toni ..., kdo potěšil byl Podolski, dobře hrál i Schwein, ale hlavě, Müller (!) - jestli takhle bude pokračovat, nedělám si na příštích 10 let o náš útok starosti .

Reagovat
smazaný uživatel

libil se mi i Altintop...vi se proc nehral Ribery?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Ribery ma stop na Červenou kartu...

Reagovat
Staenly10

TAk přes Toniho se do základu jen tak nedostane .

Reagovat
smazaný uživatel

asistentem je Gerland, který donedávna trénoval U23 kde Müller obyčejně hraje a má o něm pouze to nejvyšší mínění, takže v tom problém nebude

Reagovat
smazaný uživatel

tak Heynckes aspoň ví, že Bayern s 1 hrotem fungovat nemůže...

Reagovat
irik

Na druhou stranu je škoda, že zas nehrál Sosa ...

Reagovat
smazaný uživatel

to ano... já bych ho asi preferoval před Altintopem, ale vše vyšlo dobře a Hamit dal góla... kdyby Hamit neskóroval, tak by to byla škoda větší...

Reagovat
irik

No, Sosa zas není kovaný kraj, čili možná proto tam Heynckes postavil Altintopa (a asi mu chtěl i dát šanci od začátku), ale poslední dobou na kraji Sosa hrál, a šlo mu to moc dobře, na druhou stranu to zas byl kraj s jedním hrotem ..., těžko říct, ale určitě bych ho tam zkusil ..., a k Hamitu píšu dole.

Reagovat
Arne

Škoda pro Müllera, že jste nedali góla o chvílku déle... By tam šel na durhou půli či ještě před přestávkou.

Jinak při té vyrovnávací brance jsem tam v Premiere slyšel někoho brečet, nebyl to Kaiser, že ne?

Reagovat
irik

Hlavně škoda, že ho dal Altintop ..., Já si nemůžu pomoct, ael on je strašné dřevo, i ten gól byl takový "dřevnatý" ...

Jinak nevím, koukal jsem přez ty wongy, ale věřím, že Franz nebrečel kvůli gólu, ale kvůli Buttovi ...

Reagovat
Bennhy

Pekarik striedal pre zranenie alebo preco?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 4 zacinal hokej.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda ztraceného bodu s Herthou, UEFA Cup bude za ztracený titul sladkou náplastí....HSV!

Reagovat
smazaný uživatel

Odkdy sleduješ BL?

Reagovat
smazaný uživatel

Od tý doby co se v Anglii hraje sračkofotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem myslel, že od té doby, co Jol trénuje HSV...

Reagovat
smazaný uživatel

o BL jsem se vždycky zajímal okrajově - měl jsem tam rád kluby HSV, Werder, Karlsruher a Gladbach, letos je liga docela zajímavá a hlavně je v HSV Martin Jol - takže HSV je momentálně mou evropskou "jedničkou"...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Akorát Karlsruhe, bez toho "erka"... Ono v anglicky mluvených médiích často Karlsruher nebo Hamburger píšou, ale buď k tomu museji připojit SV, SC atd., nebo je to špatně.

Reagovat
Bakary3

Já jsem si nebyl jistej, ale i v ČR se často používá Karlsruher ( txt, noviny...)

Reagovat
Arne

To je možný, ale v tom případě to mají i tam blbě... Zkrátka buď jen Hamburg, nebo Hamburský sportovní klub, nikoli "hamburský" nebo "Hamburčani". To nejde.

Reagovat
Bakary3

OK

Reagovat
Tomanatura

Hildebrand Docela kruté 4 góly, chytal dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele