30. kolo
02.05.2009 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 0:2

Dortmund opět potvrdil, že to s útokem na evropské poháry myslí naprosto vážně, a už pošesté v řadě zvítězil. Tentokráte to na svém hřišti odnesl Frankfurt, který v závěru dvakrát inkasoval a po prohře 0:2 ještě nemůže být v klidu, co se záchrany týče.

Hosté vstoupili do utkání popáté za sebou v totožném složení a hned si vypracovali převahu. Ve 3. minutě přihrával Kehl na Freie, ten však dobrou pozici nevyužil, necelých šedesát sekund nato našel Kehl tentokrát Valdéze, který však pohořel na Pröllovi. Následně se hra vyrovnala, či spíše se začal více prosazovat Eintracht, jehož ofenziva ovšem dnes působila až bezradně a hostujícího brankáře Weidenfellera prakticky neohrozila. BVB na tom nebylo v první půli o mnoho lépe, ve 39. minutě sice ještě zahrozil Valdéz, s jeho hlavičkou si ovšem poradil pozorný Pröll.

I vstup do druhého poločasu měla lepší Borussia, hned ve 46. minutě to zkoušel Hajnal, s bezbrankovým stavem ovšem nehnul. Poté se dlouho nic nedělo, hosté měli sice převahu, ale nic z ní dlouho vytěžit nesvedli. Na jejich straně ovšem snaha byla, to domácí kouč Funkel dal jasně najevo své úmysly, když za ofenzivního Korkmaze poslal na hřiště štíta Bajramoviće.

Se snahou udržet remízu mu to však nevyšlo, v 80. minutě totiž poslal míč do ohně Owomoyela, Hajnalova zblokovaná střela se následně dostala k Zidanovi, jenž si ještě chladnokrevně udělal kličku a nezadržitelně skóroval - 0:1. Pět minut nato bylo definitivně rozhodnuto, když Owomoyela nahrál opět Hajnalovi, který přihrávkou hledal Valdéze, rychlejší byl ovšem domácí bek Bellaid, jenž si míč srazil do vlastní sítě - 0:2. Frankfurt se ve zbytku utkání již na nic nezmohl a tak tři body bere opět BVB.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Borussia

Reagovat
smazaný uživatel

7 zápasů - 19 bodů...dobrá šňůra

Reagovat
smazaný uživatel

bvb

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele