30. kolo
03.05.2009 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - Hertha BSC 1:1

Šlágr kola vítězez nenašel, Hamburg se s Herthou rozešel smírně 1:1. Berlíňanům patřil první poločas, v tom druhém se síly přelily na druhou stranu, paradoxně to se střílením branek bylo přesně naopak - na brzkou trefu Jansena odpověděl po změně stran Kačar.

Hosté měli lepší začátek, z tlaku úvodních minut však dokázali vytěžit jen pološanci Eberta a v osmé minutě za to platili, když HSV skórovalo ze své první pořádné akce. Olić na levé straně ukličkoval von Bergena, na jeho následný centr si naběhl Jansen a z voleje poslal míč nechytatelně k tyči - 1:0. Na druhé straně mohla přijít odpověď vcelku brzy, ale sudí Kinhöfer nejprve nepískl penaltu za zákrok Rosta proti Cícerovi, chvíli nato zase asistent zabránil Pantelićovi v zakončení kvůli neexistujícímu ofsajdu.

V 19. minutě mohli hosté naopak mluvit o štěstí, kdy Trochowski stočil svůj prudký centr jen na břevno. Touto akcí to domácí v první půli, lidově řečeno, zabalili a na trávníku již existoval jen jeden tým - Hertha. Za ní nejprve střílel Pantelić vedle, ve 32. minutě se již musel vytáhnout Rost proti hlavičce Cícera a o šest minut později zakončil velenadějný brejk Raffael jen střelou vedle. Stejný hráč si vzal i poslední slovo v první půli, s jeho dalekonosným pokusem si ale poradil Rost.

Po změně stran se ale role otočily, HSV chtělo rychle rozhodnout a na svého soupeře doslova vlétlo. Z Olićova "motání hlav" nic nevzešlo, v 51. minutě to tak zkusil Trochowski, jeho ránu ale lapil Drobný. Následně spravil dojem rozhodčí Kinhöfer, který neztratil hlavu při simulacích domácího Oliće a hostujícího Kačara, a ani v jednom případě penaltu nepískl. Přesně po hodině hry zahrozil Cícero, z bezprostřední blízkosti ale hlavou přestřelil.

Domácí ovšem tohoto varování nedbali, a ačkoliv v této fázi utkání dominovali, v 66. minutě bylo srovnáno. Dlouhý výkop Drobného sklepl Pantelić dozadu Kačarovi, který z místa napřáhl a parádní ranou trefil přesně levý horní roh branky - 1:1. To byla dostatečná indicie k tomu, aby hráči Hamburgu ještě přidali na obrátkách, jejich útoky ale naráželi na skonsolidovanou obranu hostí. V 90. minutě však po rohovém kopu přišla ještě jedna příležitost, hlavičku Mathijsena z bezprostřední blízkosti ovšem dokázal Drobný reflexivně vyrazit a udržel tak remízový stav až do konce.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hertha to zvládne /Pantelič\.

Reagovat
smazaný uživatel

Budu to hodně vyrovnané 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zase jsem měl pravdu

Reagovat
Arne

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
Arne

Hertha BSC !!!

Kämpfen und laufen!

Reagovat
smazaný uživatel

Bomba výsledek pro Bayern,kdyz jsem videl prubezny vysledek,tak uz jsem zase nadaval,ale ted koukam na konecny a je to v poradku Pristi kolo se bude menit celo Bundesligy Gojko Kacar je borec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele