Bundesliga - souhrn 27. kola

30.03.2013, 17:27, aktualizováno 31.03.2013, 19:23
Komentáře a souhrny
Bayern doma potupil Hamburk, titul ale zatím slavit nemůže, Dortmund totiž uspěl ve Stuttgartu. Leverkusen si odvezl body z Düsseldorfu, Schalke v závěru smetlo Hoffenheim a drží čtvrtou příčku před Frankfurtem, který zvítězil ve Fürthu. Wolfsburg s Norimberkem a Mainz s Brémami si body rozdělily...

Greuther Fürth - Eintracht Frankfurt 2:3

31.03.2013 17:30

Góly: 2. Nikola Đurđić, 72. Sercan Sararer - 13. Takashi Inui, 59. Stefan Aigner, 69. Alexander Meier

V poutavém a bojovném utkání podlehl Fürth efektivnějšímu Frankfurtu v poměru 2:3. Po bleskovém nástupu SpVgg dokázala Vehova jedenáctka rychle zmobilizovat síly a vrátit se do hry. Po remízovém prvém poločasu přetavili hosté svou herní převahu v kýžené góly. Nažhavení Frankové se však také nevzdávali a dokázali umazat dvoubrankový náskok soupeře, čímž dělali utkání zajímavé až do konce.

Domácí borci vstoupili do partie tím nejlepším možným způsobem - brzkou a navíc lacinou brankou. Po Nehrigově rohovém kopu prodlužoval frankfurtský Meier nešikovně na zadní tyč, kde se na úkor Oczipky prosadil číhající Djurdjič, jenž z bezprostřední blízkosti poslal svůj tým do nečekaného vedení. Časná branka dala domácím hrdinům křídla. Hráči Fürthu si počínali velmi dobře v osobních soubojích. Avšak postupem času bylo patrné, že herní kvalita je na straně hostů.

Hesenským chvíli trvalo, než si přivykli na agresivní hru Kramerových svěřenců, pak se však již do svého hostitele s chutí zakousli. Aigner nejprve rozvlnil soupeřovu síť z ofsajdu, avšak pár minut poté již svítili na ukazateli skóre dvě jedničky. Před pokutovým územím poslal Meier křížnou přihrávku na Inuiho, jenž nabíhal z levé strany. Japonec si poradil s Zimmermannem a poslal míč přesně do levého dolního rohu.

Technicky vyspělejší Orli si vytvořili optickou převahu, na kterou Fürth odpověděl větším pressingem. Hra se tak povětšinou odehrávala uprostřed hrací plochy a u obou mužstev se začaly hromadit nepřesnosti v přihrávkách. Vyložených gólovek se tak v první pětačtyřicetiminutovce více nedostávalo. Až na dva hlavičkové pokusy Lakiče měly obrany situaci pevně v rukách.

Po změně stran se opakoval scénář z prvého dějství - alespoň co do diktování hry. Úvod opět patřil domácím fotbalistům, kteří hýřili aktivitou. Z toho pramenily slibnější příležitosti pro Pekoviče a Nehriga. Hesenští se snažili prosadit středem svou kombinační hrou, která své plody přinesla téměř až po hodině hrací doby. Vedoucí branka hostů začala u Oczipkova centru, jenž si nakonec našel Aignera. Ten si šikovně zastavil balon na rohu malého vápna a vyslal střelu, kterou ještě stihl nešťastně tečovat Baba. Míč tak zamířil do pravého rohu domácí svatyně - 1:2.

K další brance Franků dopomohl Mavraj svou zkaženou přihrávkou, kterou zachytil Inui. Japonec ještě míč ztratil, avšak nejblíže k němu měl Meier a neomylně zacílil ze vzdálenosti 18 metrů do levého rohu. Na dvougólové manko dokázali domácí rychle odpovědět Sararerovým sólem na jehož konci byla branka na 2:3. Fürth tak neskládal zbraně a usiloval o vyrovnání - Djurdjič dokonce otřel balon o tyč. Nakonec však zůstali Kleeblätter s prázdnýma rukama. Na ztrátu Hoffenheimu tak nezareagovali.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk 2:2

31.03.2013 15:30

Góly: 2. Diego, 27. Ivica Olić - 61. Timmy Simons, 66. Per Nilsson

Dieter Hecking nakonec proti svému bývalému zaměstnavateli uspět nedokázal, přestože jeho ovečky drželi už dvoubrankový náskok, výsledkem je produktivní dělba bodů. Norimberk tak vyrovnal svoji rekordní sérii bez porážky na osm zápasů!

Koncernový celek chtěl před vlastními fanoušky za každou cenu rozšířit skromný bodový zisk, který nejvíce ze všeho VfL limituje při chtěné honbě za evropskými poháry. Lepší start si pak domácí snad ani přát nemohli: Diego se ve druhé minutě postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou přes zeď k pravé tyči otevřel skóre - 1:0! Tento moment dodal Wolfsburgu tolik potřebné odhodlání a klid...

...ten se však mohl vzápětí krutě vymstít. Nejdříve to z dálky zkoušel Chandler, ovšem podobně jako Esswein, který se po Kiyotakeho nabídce ocitl sám před Benagliem, prostor ohraničený třemi tyčemi minul! Celé první dějství bylo olemováno velkým počtem nepřesností z obou stran, které logicky ubíraly na plynulosti. Ostrou premiéru si v zelenobílém dresu odbyl Slobodan Medojević, který se dokonce mohl zapsat do střelecké listiny, ale po Oličově pasu na norimberského brankáře z úhlu recept nenašel! Technický pokus Chandlera pro změnu na opačné straně vytahoval Benaglio zpod břevna!

Právě debutant Medojević předal ve 27. minutě ve středu pole kulatý nesmysl Oličovi, který těsně za vápnem napřáhl a parádní technickou střelou do pravé šibenice nedal Schäferovi sebemenší naději zasáhnout - 2:0. Vlci ve zbytku úvodních čtyřiceti pěti minut kontrolovali průběh utkání a drželi soupeře na distanc. Už v nastaveném čase mohl dokonce přidat třetí branku Helmes, ale mířil do tyče!

Během poločasové přestávky se Michael Weisinger rozhodl pro změnu a nevýrazného Frantze nahradil klasickým útočníkem Pekhartem. To zároveň znamenalo přesun Essweina na levé křídlo a rodák ze Sušice se postavil na vrchol pomyslné pyramidy. Tyto rošády "der Clubu" výrazně prospěly, i když Balitsch a především Feulner při nadějných možnostech branku opět nenašli.

Nebývalou pasivitu automobilového celku mohl potrestat po rychlé kombinační akci Esswein, ovšem z úhlu na Benaglia nevyzrál! To se však krátce po hodině hry podařilo Simonsovi, který se z velké dálky opřel do odraženého míče a zatočeným projektilem nedal domácímu brankáři sebemenší možnost mičudu zastavit - 2:1. Záhy hlavičkoval na zadní tyči Pekhart, ale jeho snaha byla pro švýcarského reprezentanta neškodná. Od kontaktní branky však neuběhlo ani pět minut a mohlo se rázem začínat od nuly: Kiyotake ze standardky oslovil nabíhajícího Nilssona, kterému jen stačilo balón lehce tečovat - 2:2!

Teprve po vyrovnávací brance se domácí aktivita opětovně zvýšila, ale norimberský veterán, hrající jubilejní 300. bundesligový zápas za Franky, žádnou výraznější příležitost VfL řešit nemusel. Naproti tomu na opačné straně pálil po dalším odraženém balónu z vápna Simons, tentokráte však na Benaglia recept nenašel. Sedm minut před koncem mohl utkání rozhodnout Pekhart, ale hlavou mířil pouze do břevna!

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hamburger SV 9:2

30.03.2013 18:30

Góly: 5. Xherdan Shaqiri, 19. Bastian Schweinsteiger, 31. Claudio Pizarro, 34. Arjen Robben, 45. Claudio Pizarro, 53. Claudio Pizarro, 54. Arjen Robben, 68. Claudio Pizarro, 76. Franck Ribéry - 75. Jeffrey Bruma, 86. Heiko Westermann

Pokud se byli na dnešním utkání proti Hamburku podívat zástupci úřadujícího italského mistra, určitě nebudou mít před nadcházející cestou do Mnichova snadné spaní - Bayern i s mnoha změnami exceloval a nadělil HSV devět branek! Nejvíce se pod debakl podepsal Pizarro, který zaznamenal hned čtyři trefy.

Jupp Heynckes se rozhodl před blížícím se čtvrtfinálovým kláním Ligy mistrů s italským Juventusem šetřit hned několik opor, ani to však na očekávaném průběhu nic podstatného nezměnilo. Bayern se chopil kormidla a hra se odehrávala výhradně na hamburské polovině. Přístavní mužstvo dokázalo odolávat jen do páté minuty, kdy Kroos ve středu pole předal Shaqirimu, jenž parádní ranou otevřel skóre - 1:0.

Standardku Kroose z hloubi pole se snažil přetavit ve druhou branku Pizarro, skvělý Adler však jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti zneškodnil a Schweinsteigerovi byl následně pískán nedovolený zákrok! Na druhé straně se snažil probudit hamburské ofenzivní snažení Son, ale pozorný Neuer jeho snahu zastavil. Zakrátko pak opět udeřili Bavoři: Shaqiri po nakrátko rozehraném rohu našel na přední tyči hlavu Schweinsteigera, jenž nekompromisně, za pomoci země, zvýšil na 2:0. Pizarro potom nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče a Martínez pro změnu ztroskotal na Adlerovi!

Bývalý středopolař Athleticu Bilbao se po půlhodině hry obsadil do role přihrávajícího hráče, který vyslal parádním míč za obranu na rozběhnutého Robbena, ten užuž obešel Adlera, hostující brankář se však fenomenálně natáhl a střelu směřující do opuštěné branky vytěsnil! Vzápětí ale Robben našel z rohu hlavu Martíneze, který prodloužil za sebe a osamocený Pizarro nekompromisně navýšil na 3:0.

Dočkal se i holandský křídelník, jenž si narazil s Pizarrem a následně přízemní střelou k bližší tyči překonal Adlera počtvrté - 4:0. Minutu před odchodem na přestávku to po kombinační akci zkoušel z velkého úhlu opět Robben, tentokráte však prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel. Vzápětí sice Shaqiri zamířil jen do tyče, avšak mičuda se odrazil k Pizarrovi, jenž pohodlně dokončil mocně vyvolávaného bůra! Hosté by tak jistě raději do druhé půle ani nenastupovali.

To by však odporovalo pravidlům, Mnichované tak mohli svůj střelecký účet nadále zvyšovat. Toho se ochotně chopil znovu Pizarro, jenž těžil ze skvělé individuální akce Robbena, který si udělal dobrý den z Westermanna a peruánský kanonýr přes Brumu efektně přidal šestou branku, čímž zároveň dokončil hattrick! Kmenový hráč CFC se za okamžik nechal obrat Pizarrem a Robben chytrým lobem zvýšil na 7:0.

Pomalu ale jistě se tak začínala dostávat k ohrožení historicky nejvyšší výhra Borussie Mönchengladbach, která roku 1984 porazila Eintracht Braunschweig 10:0. Shaqiriho tačovaná dělovka sice mířila nad branku, ale střídající dvojice Ribéry - Müller za pár minut vymyslela další příležitost pro Pizarra, jenž čtvrtým gólem zajistil osmibrankový rozdíl - 8:0! Další úspěch byl Ribérymu odepřen.

Na druhé straně mezitím po rohu van der Vaarta připravil Neuera o čisté konto Bruma - 8:1. Téměř okamžitou reakci si ale vzal na starost Ribéry a nekompromisní ranou opět zajistil osmibrankový rozdíl! Van der Vaart sice jako střelec z dálky neuspěl, avšak čtyři minuty před koncem řádné hrací doby našel od rohového praporku pro změnu hlavu druhého stopera Westermanna, jenž opět snížil na 9:2.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Bayer Leverkusen 1:4

30.03.2013 15:30

Góly: 41. Daniel Schwaab (vl.) - 22. Stefan Kießling (pen.), 62. André Schürrle, 84. André Schürrle, 87. Stefan Kießling

Setkání dvou trápících se týmů nakonec ovládl o poznání zkušenější Leverkusen, jenž tak znovu natáhl čekání Fortuny na vítězství, které se dostalo už na pět utkání. Na domácí úspěch proti Bayeru pak nováček čeká od roku 1990.

Očekávané derby nenabízelo zrovna dvakrát oku lahodící podívanou, avšak nebylo se moc čemu divit, oba celky momentálně procházejí neúspěšným obdobím. Farmaceutici přenechali dirigentskou taktovku domácím, avšak F95 není na tuto roli zvyklá a to bylo na hrací ploše jasně patrné. Druhá strana se zaměřila na protiútoky, ovšem ty byly ze strany Bayeru až příliš monotónní a nic nepřinesly.

Přesto přese všechno se hostující ekipa mohla zanedlouho radovat: Balogun ve vymezeném prostoru zastavil pronikajícího Sama jen za cenu nedovoleného zákroku a rozhodčí Zwayer nařídil pokutový kop! Odpovědnost vzal na sebe Kießling a ranou k tyči nekompromisně zavěsil - 0:1. Fortuna musela od této chvíle hru více otevřít, ale nepřesnosti opět větší ofenzivní rozlet znemožnily. Kruse vymezený prosto těsně minul a stejně dopadla dalekonosná střela Tescheho. Čtyři minuty před pauzou se však začínalo od nuly: Bellinghausen využil ztráty Carvajala, předal Krusemu, jehož pas si do branky srazil Schwaab - 1:1.

Tento moment doslova otevřel zatažená stavidla a mičuda se rázem pohyboval od vápna k vápnu. Na bleskovou reakci se chystal Schürrle, ale kýžený úspěch neslavil. Pokus Bollyho zpoza vápna následně zneškodnil Leno. Rovněž neúspěšně dopadlo hlavičkové zakončení Boenische.

Krátký oddech však Düsseldorfu očividně prospěl a nováček rázem začal vystrkovat drápky. Bolly a Lambertz však ve slibných možnostech příliš váhali, nakonec tak z jejich šancí nezapršelo. Šedesátá druhá minuta pak z ničeho nic přinesla branku na opačném konci hřiště: Boenisch našel hlavu Kießlinga, ten sklepl pro Sama, jehož dělovka sice našla jen van der Bergha, ale Schürrle už se nemýlil - 1:2! Norbert Meier reagoval hned několika změnami, to však bylo pouze vodou na leverkusenský mlýn. Kießling se podruhé obsadil do role asistenta a Schürrle měl znovu lehký úkol - 1:3. Dvě minuty před koncem se nakonec po Carvajalově nabídce dočkal i sám urostlý kanonýra uzavřel na konečných 1:4.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hannover 96 0:2

30.03.2013 15:30

Góly: 61. Konstantin Rausch, 90. Konstantin Rausch

Výrazný krok směrem k další účasti v pohárové Evropě udělaly 96ky, které po dlouhé době zabraly i na hřišti soupeře a po tříbodovém importu z Augsburgu zůstávají pouhé dva body od místenek do Evropské ligy.

Švábsko-bavorský celek potvrdil dobré rozpoložení z předchozích zápasů a od první minuty se hra odehrávala výhradně na soupeřově polovině. Na zajímavé momenty jsme tak nemuseli dlouho čekat, ovšem Oehrl hlavou branku nenašel a střelu Korejce Ji pro změnu zablokoval Djourou. Jediná výrazná možnost 96tek během prvního dějství přišla po střele Schlaudraffa, kterou Amsif neudržel, Ya Konana ale na poslední chvíli zastavil obětavý Ostrzolek! Naproti tomu FCA přáno nebylo. Ji napálil ostrým projektilem břevno a Callsen-Brackerovu hlavičku zastavil na čáře Rausch!

Naprosto totožný obraz hry se odehrával i po změně stran. Hodně vidět byl Jihokorejský útočník Ji, který však nejdříve o chlup na míč nedosáhl, aby následně po rohovém kopu Baiera vymezený prostor nenašel. Z ničeho nic však udeřilo na opačném konci: Panderovu nabídku se snažili zhodnotit Rausch a Ya Konan, jejich pokusy však byly zablokovány, druhý jmenovaný ale nakonec přeci jen zavěsil - 0:1.

Inkasovaná branka aktivní svěřence Markuse Weinzierla nepoložila, čerstvě příchozí dvojice Tchoyi - Morávek však měla stejný pech jako výše zmínění a 96ky tak nadále drželi hubený náskok! Domácí vytrvale vrhali všechny svoje síly do útoku, ovšem bez úspěchu. Už v nastaveném čase pak Pocognoli oslovil ve vápně Rausche, jenž svým druhým zásahem definitivně zajistil Hannoveru tříbodový zisk - 0:2.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 1:1

30.03.2013 15:30

Góly: 1. Ádám Szalai - 69. Aaron Hunt

Fotbalisté Brém získali další cenný bod na půdě Mainzu, nicméně cesta do evropských pohárů se jim stále komplikuje. V tuto chvíli ztrácejí osm bodů na šestý Frankfurt a mají před sebou už jen sedm kol. Nicméně na druhou stranu mají sedmibodový náskok na barážový Augsburg a tomuto umístění by se také mohli vyhnout. Brémy tak prodloužily svou sérii šesti zápasů bez vítězství, Mainz i přes další ztrátu poskočil na páté místo tabulky.

Domácí se dostali do vedení už v první minutě zásluhou tradičního střelce Adama Szalaie, hosté ale dokázali dvacet minut před koncem zápasu srovnat na konečných 1:1. V dresu Mainzu odehrál celý zápas český obránce Zdeněk Pospěch a na konci úvodního dějství dostal žlutou kartu, na druhé straně odehrál taktéž celý zápas jiný obránce Theodor Gebre Selassie. Mainz se dostal do vedení už po dvanácti vteřinách hry.

Po přihrávce Gebre Selassieho nahrál stoper Lukimya nepochopitelně přímo na nohu Ivanschitze, který našel volného Szalaie a ten bez problémů uklidil míč do sítě. Poté se v celém prvním poločase hrálo velmi vyrovnaně a další velké šance se zrodily až po přestávce. V 51. minutě mohl navýšit vedení Zimling. Po centru Nicolaie Müllera z pravé strany hlavičkoval Ivanschitz, gólman Mielitz vyrazil míč jen před sebe a Zimling z dorážky trefil s přispěním obránce Ignjovskiho pouze tyčku.

O tři minuty později poprvé zahrozili také hosté. Po pasu De Bruyneho z levé strany nebezpečně vypálil Petersen, jenže jeho rána lízla tyčku. V polovině druhého dějství znovu zahrozili domácí, když byl v jasné pozici zcela osamocený Müller, ovšem trefil pouze skvělého Mielitze. Na druhé straně z rychlého brejku zahrozil Ekici, brankář Wetklo mu na poslední chvíli sebral míč z kopačky. Jenže poté už nestačil na pokus Aarona Hunta.

Po krásné akci Papastathopoulose se dostal k míči na pravé straně Arnautovič, poslal ho do vápna a Hunt tečí poslal míč kolem Wetkla. Poslední velká šance zápasu byla k vidění v 75. minutě, když Malli strávil na hřišti jen dvě minuty a mohl rozhodnout. Po odraženém míči stanul sám před Mielitzem, jenže zblízka trefil jeho nohu. Domácí až do samého závěru měli mírný tlak, jenže další branku již přidat nedokázali.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 2:0

30.03.2013 15:30

Góly: 69. Max Kruse, 90+1. Max Kruse

Shodou okolností se Max Kruse postaral o rozhodnutí duelu mezi "jeho" Freiburgem a Mönchengladbachem. Tento pětadvacetiletý borec, jehož letní přestup ze sportovního klubu právě do Borussie je na spadnutí, vstřelil obě branky utkání. Díky zisku tří bodů tak fotbalisté trenéra Streicha přeskočili svého pokořeného soka v tabulce, kde se usadili na pohárové pozici.

Hned po zahájení zápasu se do velkých ofenzivních manévrů pustila Borussia. De Jong měl dokonce po Nordtveitově přímém kopu na hlavě brzký gól. Domácí záhy odpověděli Caligiuriho pokusem z ostrého úhlu, jenž těsně minul pravou tyč. Zanedlouho to byl jen SCF, kdo diktoval tempo hry. Ze své iniciativy však Streichovi svěřenci nedokázali nic kloudného vytěžit. Obě mužstva vsadila na kombinační hru s krátkými přihrávkami, což se ve světle oboustranného pressingu nejevilo jako nejideálnější volba.

Nicméně divák se nenudil a jediné, co zápas postrádal, byly branky. Freiburg pak vsadil na dlouhé nákopy, avšak brankář hostů ter Stegen prokázal velký přehled ve svém vápně a veškeré vzdušné balony soupeře polapil. SCF dominoval ve statistice držení míče, ale potřebný tlak z toho nerezultoval. Hostující Hříbata však byla směrem dopředu ještě více impotentní, o to lépe si počínala v osobních soubojích. Tak bylo ideálně zaděláno pro bezbrankový první poločas.

Po změně stran byla nepřesnost v přihrávkách ještě markantnější a hrozilo, že utkání sklouzne do šedého průměru. To však naštěstí nenastalo, jelikož o vážné varování domácích řad se postaral Gladbach svým bleskovým kontrem přes Herrmanna. Ten v pokutovém území z ostřejšího úhlu trefil břevno, což se mělo pro jeho tým stát osudným. Každopádně tato akce opět všechny zdravě nakopla - publikum i hráče.

Přibylo tak gólových situací. Nejprve hlavičkoval de Jong jen do šťastně stojícího Baumanna a Caligiuri naopak ztroskotal na ter Stegenovi. Streich neváhal poslat na hřiště dalšího útočníka Terrazzina a jeho dnešní sok Favre tak podobně učinil vysláním Mlapy. Světlé momenty však čekaly Kruseho. Ten nejprve dotáhl do úspěšného konce domácí brejkovou situaci, načež měl SCF utkání již pevně v rukách.

Navzdory vedení se domácí dál tlačili do ofenzívy a vydřeli tak i druhou branku utkání. Předcházel jí nepovedený ter Stegenův odkop, jenž se jako bumerang vrátil rychle zpět, aby si našel čerstvě vystřídavšího Santiniho. Ten vrátil balon na Kruseho, jenž pak mohl jen poděkovat za možnost vsítit druhou trefu do zcela odkryté brány. Jelikož se tak stalo už v prodloužení, bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 1:2

30.03.2013 15:30

Góly: 63. Alexandru Maxim - 29. Łukasz Piszczek, 83. Robert Lewandowski

Navázat na úspěšnou domácí bilanci proti BVB se Švábům přes enormní snahu nepodařilo a žlutočerná družina si tak zapisuje jubilejní patnácté vítězství. Tímto Dortmund zároveň oddálil možné bavorské oslavy...

Takřka po střechu zaplněná Mercedes-Benz Arena viděla oboustranně aktivní nástup, ani jedna strana nechtěla dát protivníkovi nic zadarmo a kulatý nesmysl se pohyboval z jedné strany hřiště na druhou. Po osmi minutách si na zadní tyči našel balón od rohového praporku Niedermeier, ovšem pohotový Weidenfeller na brankové čáře jeho hlavičku zastavil! Neúspěšnou odpověď si po rychlé kombinační akci nachystal Reus, jenž špičkou kopačky na Ulreicha nevyzrál!

Od prvního uvedení míče do hry se rozhodně nehrálo v rukavičkách, což dokumentovaly zejména nevybíravé zákroky stuttgartských hráčů. Jeden takový na druhé straně však po volném přímém kopu trestal Ibišević, ovšem bosenskému kanonýrovi bylo pískáno ofsajdové postavení.

Vzápětí však neúspěšný zakončovatel vyslal za obranu Traorého, ten ale na vyběhnuvšího Weidenfellera nevyzrál a jen tak potvrdil svoji největší slabinu - zakončení! Guinejský křídelník následně dostal od Schmelzera možnost k nápravě, avšak tentokráte mu na poslední chvíli odstavil balón od kopaček vracející se Großkreutz! Nevyužité šance mohly VfB mrzet: Lewandowski si zopakoval spolupráci s Reusem, ten využil mírného ofsajdového postavení, chytrým obloučkem dokonce překonal Ulreicha, ovšem vymezený prostor tak jako tak nenašel!

Jeden z velkého množství ostrých zákroků odnesl ve 24. minutě Schmelzer, jehož Harnik zasáhl do obličeje a krajní obránce BVB musel se zlomeným nosem ze hřiště, načež jeho místo zaujal obvyklý kolega z druhé strany obranné čtveřice Lukasz Piszczek (kvůli nedoléčenému zranění začal pouze na lavičce). Tento tah se ale Jürgenu Kloppovi skutečně podařil na jedničku. Reus ze standardky našel hlavu polského beka, jenž pohotovým zakončením na zadní tyč nedal domácímu brankáři šanci zasáhnout - 0:1. Do pauzy to ještě neúspěšně zkoušeli Gündogan a Götze.

Nezáživný obraz hry z konce prvního dějství byl k vidění i po obrátce. Změnit se to snažil další skvěle zahranou standardní situací Maxim, jenž ve vápně opětovně našel Niedermeiera, ten však hlavičkoval nad branku. Podařenou individuální akci předvedl na druhé straně Götze, jenž následně od brankové čáry vrátil na Lewandowskiho, polský střelec ale hradbu těl před sebou nepropálil a stejně dopadl i Sahin.

Iniciativa tak přišla od Švábů. Gentner po rohu nejdříve trefil jen levou tyč dortmundské branky, Rüdigerovu hlavičku následně zastavuje na brankové čáře stojící Götze! Chviličku po hodině hry se však domácí přece jen dočkali: Maxim se po autovém vhazování dostal k míči a přízemní střelou z pokutového území srovnal na 1:1! Ani tento moment však rozjitřené emoce neutišil, což nejlépe dokumentoval střet Götzeho s Niedermeierem, po kterém se druhý jmenovaný nesmyslně chytil za obličej - sudí oba aktéry odměnil žlutou kartou, domácího stopera pak po druhém napomenutí poslal do kabin.

Početní převahu mohl hned nato potrestat Piszczek, ovšem z úhlu na Ulreicha recept nenašel! Ještě v téže minutě se po odraženém míči snažil o efektivní ránu z otočky Subotić, ani jemu však nebylo na stuttgartského brankáře přáno. Borussia vytrvale tlačila na pilu. Rychlou kombinační akci chtěl zakončit Reus, proti němu ale zasáhl obětavý Sakai a zachránil svůj tým od nejhoršího.

To však po další akci už neplatilo. Právě Reus poslal míč do strany na Piszczeka, jenž zavzpomínal na právě skončenou reprezentační přestávku a Lewandowski už měl před odkrytou brankou z bezprostřední blízkosti snadnou práci - 1:2. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby se mohl zapsat do střelecké listiny i bývalý stuttgartský hráč Schieber, ovšem přízemní střelou branku nenašel.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 3:0

30.03.2013 15:30

Góly: 71. Marco Höger, 79. Raffael, 83. Teemu Pukki

Dlouho nemohlo Schalke 04 nalézt recept na dobře organizovaný Hoffenheim, avšak nakonec se jeho fanoušci mohli radovat z třígólového vítězství. O osudu utkání se rozhodlo až po vypršení "úvodních" sedmdesáti minut, když brankové hody odstartoval vydařený kontr Königsblauen. Ti si tak v boji o Champions league připsali tři body. Naopak mužstvo trenéra Kurze si zase o něco více zkomplikovalo svou záchranářskou misi.

Utkání se rozjíždělo velmi pozvolna, jelikož obě mužstva se ze začátku zaměřila na svědomitou defenzívu. V dresu domácích byl v úvodu nejaktivnější krajní bek Uchida, jenž zle trápil kapitána soupeře Becka, a posílal do vápna Hoffenheimu zajímavé centry. Brazilec Bastos se pak prezentoval dobře zahraným přímým kopem, jemuž chybělo jen málo. Jinak byla k vidění velmi vyrovnaná partie, v níž měli své zajímavější pokusy i hosté.

Iniciativa se očekávala zejména od favorizovaných Königsblauen, avšak pozorně si počínající hosté přinutili borce Schalke jen k dalekonosným pokusům či ke kombinacím, jež znehodnocovala nepřesnost v přihrávkách. Dobře fungující obrana TSG tak neměla s nenápaditým hostitelem větší problémy. Velkou aktivitou hýřili zejména křídelní hráči Bastos a Farfán, avšak vyloženou gólovou příležitost nebyli s to vytvořit. A tak první dějství brankovou situaci nevidělo.

Hoffenheim vstoupil do druhého poločasu o poznání aktivněji, než jak se prezentoval po většinu půle prvé. Na výběru trenéra Kurze bylo patrné, že ani z Veltins Arény by mu jeden bod nestačil. Jejich obrana tak již nebyla tak pevně vyztužena a začaly se množit šance Knappen. Po hodině hry posadil Farfán dobrý balon na hlavu Neustädtera, jehož krkolomný pokus o zakončení dokázal gólman Gomes vyboxovat. Zanedlouho se do dvou akcí přimotal vystřídavší Raffael, avšak ten si měl na svou gólovou radost ještě chvíli počkat.

Prvním, kdo se postaral o bouřlivou oslavu zaplněné arény nad vstřelenou brankou, byl nenápadný Marco Höger, jenž ve spolupráci s Farfánem zužitkoval protiútok, jenž u vlastní šestnáctky sám založil. Německý záložník si počíhal na Peruáncovu zpětnou přihrávku a střelou do protipohybu gólmana TSG otevřel skóre. Jestliže to dlouho vypadalo, že budou v utkání absentovat góly, pak první vstřelená branka spustila gólové rejdy domácího celku.

Po pár minutách naservíroval z levé strany pěkný balon do šestnáctky Kolasinac. Jeho přesný míč si našel volného Raffaela, jenž z krátké distance pohodlně zavěsil. Chvíli nato se mohl z úspěšné trefy zaradovat i Fin Pukki, jenž si v šestnáctce naběhl na Raffaelovu přihrávku a angličanem zvýšil na třígólový rozdíl. Pro Hoffenheim to byl více než hořký závěr zápasu - úvodní koncentrovanost hostů přišla nazmar. A to měl ještě Raffael na noze čtvrtou branku, kterou však pohrdl, když mu ve skórování stihl zabránit Abraham.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov27233178:1372
2.Borussia Dortmund27157562:3252
3.Bayer Leverkusen27146750:3548
4.Schalke 0427126946:4342
5.Eintracht Frankfurt27126942:3942
6.1. FSV Mainz 0527109834:3039
7.SC Freiburg27109835:3339
8.Borussia Mönchengladbach27911735:3738
9.Hamburger SV271151132:4338
10.Hannover 96271141249:4637
11.1. FC Norimberk27811831:3435
12.VfL Wolfsburg27881132:4232
13.VfB Stuttgart27951329:4632
14.Werder Brémy27871243:5231
15.Fortuna Düsseldorf27781233:4029
16.FC Augsburg27591323:4024
17.TSG Hoffenheim27551730:5220
18.Greuther Fürth27291618:4515

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (174)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ausburg-Hannover 0:5 na žluté

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer

Reagovat
stas87

bod z mainzu dobry

a schalke naplna ci zacina naplnat predpoklady a to 4 miesto snad uhra hannover tu EL tiez nakoniec da asi

Reagovat
smazaný uživatel

dufam že hannover tu EL da

Reagovat
jv

Měl by, vyřazení z EL mu jedině prospěje, i když má docela široký kádr, ten je ale věčně z půlky na marodce.

Reagovat
Bayernista18

Kruse ve Freiburgu asi dlouho nevydrží.

Reagovat
herbage

zrovna dneska sestřelil pravděpodobně klub, jehož dres by měl oblékat příští sezónu

Reagovat
jv

Reagovat
Bayernista18

Snad, měl by prej možná přijít i Siem de Jong, tak budou v týmu 2 bráchové.

Reagovat
smazaný uživatel

Werkself Dneska na vás byla radost pohledět. Sami odvádí dobrou práci

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že Jiráček nehraje. jinak by ten debakl odnesl jako obětní beránek.

Reagovat
jv

Hm, takhle to bude muset odnést ten velikonoční, chudák.

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš si že kdyby hrál tak by takle dostali? Pochybuju.....

Reagovat
Arne

Hmmmm... Ne že bych od HSV čekal zázraky, ale po tom, jak relativně sebevědomí do Mnichova jeli, tak tohle je teda síla. Deset plastových panáků postavených před Adlerem by toho propustilo míň než tohle.

Nakonec jenom dobře, že Jiráček do toho zápasu nešel.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Sám Jupp tomu nechce věřit.

Reagovat
jv

Ten pohled Adlera po páté brance byl taky vypovídající, asi se bude v AA kupovat nové vybavení do hostující kabiny.

Reagovat
San Iker

Jak je teď Jiráček asi rád, že měl tu sračku či co

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern 8 střel na bránu a 8 golů... wtf?

Reagovat
frankiefcb

to je destrukce

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo 9:1 tak to je hardcore.

Reagovat
db18

tu statistiku střel máš špatně

Reagovat
blaugrana

René Diera dnes asi pôjde spať s dosť napiču pocitom. 9 z 9 je slušná nakladačka.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
jv

Když na zápas nekoukáš, tak nepiš nesmysly, protože Adler je jediný, kdo si z HSV zaslouží ocenit, další dvě nebo tři branky chytil a hlavně proti Robbenovi ukázal neskutečný zákrok. Raději se koukni na toho vašeho umělce.

Reagovat
blaugrana

Victor.

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Bayern +

A proti Gustavovi na konci. Strely toho typu sú obzvlášť nepríjemné.

Reagovat
Juan Román Riquelme

ty si asi robis dobre kazdy den na tom, ze trollujes...radsej sa pozri na to, ako mordor dneska remizoval.....

Reagovat
madridcan

Sakra...a ja som chcel podat 9,5+, ale som nestihol zaciatok

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byla demolica....

Reagovat
domingo

Co tam ten Hamburk proboha delal?

Reagovat
madridcan

Praveze nic

Reagovat
domingo

A ani zadny karty, to musela byt vylozene atmosfera ve stylu "fuck this shit, to je zas den, smejeme se sami sobe"

Reagovat
jv

Očividně si chtěli vyzkoušet, jaké to bude, když před Adlera postavíš deset tréninkových kuželů i v zápase a moc se to neosvědčilo. Asi takhle nějak to vypadalo, i když na konci dali oba stopeři gól, přičemž paradoxně oni chybovali ze všech nejvíc, hlavně Bruma je opravdu expert.

Reagovat
domingo

Jj, Bruma s Manciennem, to jsou produkty te nove londynske generace, ktera vezme fotbalovy svet utokem

Reagovat
Bayern +

... v League One vo farbach Milton Keynes Dons.

Reagovat
smazaný uživatel

eště McEachran, největší talent za poslední roky

Reagovat
blaugrana

Pošlite Bayern do Primery.

Reagovat
Bayern +

Stejne by to bolo len o tom, kto viackrát zakopne proti zvyšným 17 nýmadom.

Reagovat
jv

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

BL je s Primera su najkvalitnejsie ligy momentalne .. vyrovnane

Reagovat
smazaný uživatel

Vykon paeadni, az jako obvykle na Kroose, rikam porad, ze je neskutecne precenovanej, Robben, Muller, Ribery na Juve, ale to nejspis neklapne

Reagovat
JackDaniels.

PIZZARO fantasticky utocnik!

Reagovat
Biozdenda

ta fotka.. Naprosto sedí

Reagovat
smazaný uživatel

9:2 to som už dlho nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem ako je to možné ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, kdo bude na hrotu v úterý.

Reagovat
jv

Tipoval bych Pizu. Každopádně Jupp má moc příjemný starosti, teď už jen dobře vybrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš? To jsou starosti.

Reagovat
Bayern +

Aj ja si myslím, že to bude Pizarro.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se obavam ze Mandzukic, osobne bych volil Ribery, Robben, Muller, Gomez

Reagovat
Bayern +

Nie je zlá, ale reálne to vidím na Műller, Kroos, Ribéry. Na hrote fakt neviem, koho si priať. Najmenej asi Mandžukića, ale fakt nemám nič proti nemu. Robbena by som si ponechal ako žolíka, je to hráč, ktorý to vie v priebehu zápasu rozprúdiť asi najlepšie.

Reagovat
Bayern +

Skor ešte uvažujem, či by nebolo dobré to doma risknúť a za suspendovaného Javimara zatiahnuť Kroosa.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl moc velký risk, do toho by asi Jupp nešel, ale třeba překvapí.

Reagovat
db18

Myslím, že naskočí Mandžukić

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern-Hamburg

Reagovat
smazaný uživatel

Pizaro 35 minut na gól!!!

Reagovat
Bayern +

Dnes hral Pizarro prvý ligový zápas v základe, strelil v ňom svoje všetky ligové góly a celkovú bilanciu odohraté minúty/ góly má lepšiu (716/10) ako Gómez (724/9). Fakt geniálny náhradník, zbavovať sa ho by bola kolosálna kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, kdo v úterý nastoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

jsi na něj nějak rychle změnil názor koukám..

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám stejný názor, jenom konstatuju. Navíc sem se sekl, bylo to 71 minut.

Reagovat
stas87

jedinym prinosom tohto kola vo fante je kruse a hunt,rene mi moc bodov nevychytal

ale dost uz,aj ked prehram tu stavku tak najvacsim tragedom bude tych 10 neschopakov co si urobilo vylet do mnichova dnes

Reagovat
jv

Kruseho mám taky, ale René to akorát vynuluje. Jinak tohle může i při prohrané sázce potěšit, chápu.

Reagovat
spider_8

Už nevím s kým jsem tady bavil o tom Jiráčkovi, že by bylo lepší, kdyby proti Bayernu nenastoupil, zvlášť na levým beku. No, teď je celkem vidět, kdo měl pravdu. Být Jiráček u takovýho výbuchu, tak už si taky nemusel do konce jara zahrát.

Reagovat
stas87

to si nezahra aj tak

Reagovat
spider_8

Tak dá se čekat, že po takovým výbuchu trenér protočí sestavu a i kdyby ne, pořád je lepší být jedním z mála těch, kdo se na tom nepodíleli.

Reagovat
stas87

preco by preboha mal fink menit zostavu?to co hralo dneska hrava stabilne,to ze sa im takym sposobom nepodaril zapas este neznamena ze nutne musi menit 5 postov...teraz mal hsv slabsie obdobie ale od poharov daleko neni a hraci co dnes hrali na tom maju velky podiel

pred zapasom som si vravel ze dam pod 3,5 gola a ze sa bayern bude setrit na turin..

Reagovat
spider_8

Nikdo nemluví o pěti změnách, ale sám říkáš, že se jim delší dobu nedaří, pak přijde takový výbuch, tak je logický, že něco změníš. A zrovna Jiráček, za kterýho vysolili 5 mega nebo kolik, by mohl být na řadě.

Však se Bayern taky šetřil

Reagovat
jv

Nedaří není dobré slovo, oni mají po celou sezónu docela výrazné výkyvy formy a momentálně se nachází zrovna na spodku té sinusoidy.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi přijde, že neví, že tohle je fotbal....

Reagovat
smazaný uživatel

A jak víš, že by dostali takový příděl, kdyby Jiras hrál?

Reagovat
spider_8

Počekj, ty myslíš, že by Jiráček ubránil celý Bayern sám, ještě na levým beku?

Reagovat
JozkokozleJ

Parkrat sme sa tu bavili, ze z dlhodobeho hladiska je HSV klub, ktory moze spomedzi ostatnych klubov BL azda najviac po vsetkych strankach konkurovat Bayernu. Nuz, caka ich velmi dlha cesta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale taky je potreba rict, ze takovej zapas se povede jednou za cas, priste to klidne muze skoncit jen o gol, jsou proste zapasy, kdy vyjde vsechno ...

Reagovat
stas87

to stale plati,klub je to historicky uspesny,ma obrovsku fans zakladnu a je v druhom najvacsom meste nemecka cize veci ktore spolu rozhoduju ci ten klub bude dlhodobo uspesny hsv ma

im najviac skodi to ze su bez poharov uz tretim rokom,tim museli omladit tak ako tak,keby vyriesili klubove financie a 2 posty v zostave tak su adeptom na LM,treba najst stopera k heikovi(znovu nastartovat gojka trebars)a jedneho top hraca typu schweinsteigera tak ten tim bude nie len papierovo ale aj vykonmi este vyssie v tabulke,lavicka je slabsia,aj na tom treba popracovat

pred sezonou som si myslel ze sme tu obmenu zvladli lepsie ako hsv,nuz,o zopar mesiacov neskorsie musim priznat ze som sa mylil,hsv ma oproti nam minimalne naskok v tom ze vsetci hraci su jeho,nema nikoho na hostovacku,zasa ale nie je o ich hracov taky zaujem ako u nas o sokratisa,eliu ci arnautovica

Reagovat
jv

To bych zrovna netvrdil, na ty místa si můžeš třeba pro ilustraci dosadit Sona, Rudņevse a Aoga.

Reagovat
JozkokozleJ

Ze moze HSV pri dobrom postaveni hviez superit s Bayernom, to nesporujem...

Mne sa popravde nepacia ani vykony Westermanna. Aj ked to je mozno sposobene tym, ze obvykle vedla neho hraje slaby hrac.

Pred sezonou sa muselo zdat kazdemu, ze je na tom HSV zle. Ved i zaciatok sezony mali strasny. Vsetko sa zmenilo az prichodom Vaarta, Badelja a Jiracka. V ktorej faze si vlastne uzatvoril tu stavku? Pred sezonou alebo az po prichodoch menovanych hracov?

Reagovat
stas87

mas pravdu,kvalita partaka v stredu obrany taha heika dole,to iste zaziva höwi s matipom,keby mal vedla seba papu tak podava daleko lepsi vykony

uzatvorili sme to po 9.kole,vtedy mal hamburk o 2 body viac ako werder,vtedy uz v time bol vaart,nemal som prilis pochybnosti ze skoncime pred nimi

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

a já tohle tvrzení nikdy moc nechápal..

Reagovat
Arne

Tak to by čekala, i kdyby dneska v Mnichově 3:0 vyhráli... Každopádně já ten zápas furt nechápu. Mám dojem, že i kdybych ten tým na zápas připravoval já, nemůže hrát takhle diletantsky.

Reagovat
db18

Piza mezi nima působil jako dynamický mladík s Maldiniho zkušenostma

Reagovat
minoLFC

Bayern je tuto<3sezonu na vrchole, od buducej sezony tam uz bude Guardiola....

Reagovat
minoLFC

Bayern je tuto sezonu na vrchole, od buducej sezony tam uz bude Guardiola....

Reagovat
smazaný uživatel

takže je veľký predpoklad,že sa na tom vrchole udrží ešte dlho tak si to myslel dúfam

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je na vrcholu už tři roky, akorát mu v těch rozhodujících chvílích, hlavně loni, chybělo štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardioly se osobně bojím

Doufán,že udrží kádr pohromadě a nebud utrácet zbytečně za posily,které v tuto chvíly určitě nepotřeujeme....

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo přijít musí, alespoň jeden hráč, protože určitě odejde Tymo a buh ví, jak to bude s Gómezem. Podle mě by měl hrát základ, ale bojím se, že Pep nebude stejného názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Mario doufám zůstane.Hlavně nevím jestli by Uli Hoeneß vůbec pustil...

Tyma,bych si ješte rok klidně nechal(hlavně proto,že neplká i když věčně sedí na lávce),ale asi odejde,Rafinha taktéž.Pizzaro snad prodlouží

Hlavně doufám v setrvání Robbena

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Robben a Gómez by měli zůstat. Hlavně SuperMario. A Uli bude mít snad rozum.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez zustane-je to německej reprezentant a Robben se podle svých slov taky stěhovat nechystá,takže pokuď Riberyho v léťe ve Francii nezavřou,budeme pohromadě

Reagovat
smazaný uživatel

Uli už v létě Gómeze dost kritizoval, není to zrovna jeho největší fanoušek.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokuď vím,tak řekl něco v tom smyslu,že je nahraditelnej nebo že může hrát ještě líp nebo tak nějak...

No Uli je náročnej,ale Gomez dal za poslední 2 sezony 80soutěžních golů-neuvěřitelný

Bayernu fandím dost dlouho(Mullera si sice nepamatuju),ale takovej Elber,Makaay nebo Toni takhle produktivní nebyli

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je nejofezivnější Bayern v historii, i dnešní zápas ukázal, že na hrotu může být prakticky kdokoliv.

Reagovat
JozkokozleJ

To by som netvrdil. Vsetci traja su skveli hrotaci. Ved minulu sezonu casto sam Pizarro rozhodoval zapasy Brem, takze ani trojka Bayernu nie je ziaden nazdarek.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to vyznělo špatně, spíš jsem to myslel tak, že Bayern většinou sázel spíš na kvalitní defenzivu, urputnost. Takovej Makaay se musel mnohem víc nadřít na góly. Určitě jsem nechtěl shazovat Pizarra.

Reagovat
smazaný uživatel

A to nehrál Ribery a Muller

Upřímně si myslím,že hra bez Riberyho je trochu problem.Tento zápas to sice neukázal,rychle jsme vedli,ale s Arsenalem doma,ale i v jiných zápasech jo

Teď to tam padalo,je dobré,že jsme se dostali z útlumu

Reagovat
smazaný uživatel

Shaq má na to, aby ho nahradil. Možná už i v současné době, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

To tvrdíš z jednoho zápasu??Viděl jsi hov jíných zápasech,netvdím,že hrál špatně,ale nenahradího ani z poloviny

Reagovat
smazaný uživatel

To netvrdím z jednoho zápasu. Na to jak málo toho nahrál, tak rozhodl několik zápasů. A hůř hrál akorát na AM, ale to není jeho chyba, je to křídlo. To je jako cpát na AM Robbena nebo Ribéryho.

Ještě k tomu zápasu s Arsenalem, tak tam chyběl nejvíc Basti. Ostatní středový hráči ho v kreativitě nedokáží nahradit, bez něj nemá ta ofezivní trojka takovou podporu. Ribéry není nenahraditelný, ale Basti.

Reagovat
db18

za Tima náhradu máme - Gómez odejít nechce, takže pokud se ho nebudeme chtít zbavit, tak zůstane

Reagovat
Godwinson

Doufám, že takhle dopadne i zápas s Juventusem.

Reagovat
stas87

nemas turin rad?

Reagovat
Godwinson

Nemám

Reagovat
stas87

uz dlho alebo kvoli odbornikom navsetko ktory im fandi?

Reagovat
Godwinson

Tak to je složitá otázka :) Já je nemám rád dlouho, celkově mně jdou Taliáni krkem, ale na tom druhém důvodu také něco bude.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No stačila by mě výhra 2:0,hlavně nedostat gol

Stará dáma je po taktickej stránce vyspělá a standartky jim jdou

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
jv

To nejsi rozhodně sám.

Reagovat
smazaný uživatel

zdravím..dneska jsem bohužel neviděl zápas: jak hrál Mario?

Reagovat
jv

Sice vyšel naprázdno, nebyl tak vidět jako Lewandowski a Reus, ale jinak odehrál dobrý zápas. Měl tam jednu parádní akci, kdy nabil Lewovi, ten ale neprostřelil hráče před sebou, pak taky zastavil na čáře hlavičku Rüdigera.

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Lewa HSV

Reagovat
Tuxedo

Len dufam ze to v Bayerne v buducej sezone ten ch*j nepokazý.

Reagovat
blaugrana

Chuj ťa ráno obúval.

Reagovat
Godwinson

Tohle BL nepřeju. Poslední netknutá sekce.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Ligue 1, Corgon liga

Reagovat
jv

První taky ne, navíc se tam zase tolik nediskutuje.

Reagovat
smazaný uživatel

No s príchodom Guardiolu si zrejme budeme musieť zvyknúť na všakovakých fanúšikov Barcelony v tejto sekcii

Reagovat
smazaný uživatel

tak že by zrovna ten příspěvek na začátku vlákna přetékal inteligencí ...

Reagovat
db18

tak ono to nejspíš nebylo myšleno jen na tu reakci, ale už jako celek nadávek následujících jiný nadávky

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pičo Bayern

Reagovat
aurelio

Bayern dostal v zápase s Hamburgom až dva góly, veď to je skoro rovnako ako za celú jarnú časť dokopy. Asi majú menšiu krízu.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Ribéryby moholkľudne zavítať do Barcy. Pepek nám ho pošle a budúcu sezónu je s5 v nás.

Reagovat
db18

Ahoj Dolare

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je v krizi, dostal dva góly. To je skoro jako za celé jaro.

Reagovat
db18

Bayern už má o branku víc než v celé minulé soutěži

Reagovat
smazaný uživatel

A to jede do Mnichova ještě Augsburg nebo Freiburg. Jinak jsou docela těžcí soupeři. Dortmund, Hannover, Gladbach a i ten posranej Norimberk.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte, jak si vede Kiko Macheda? Tedy jestli je pořád marný jako za nás.

Reagovat
The Krupy

Slušný výsledok, čo dodať. V utorok to bude boj, a predčasný vrchol súťaže. Nech zvíťazí lepší (Juventus)

Reagovat
fenixLFC

tak chces aby vyhral lepsi alebo juventus?

Reagovat
The Krupy

Na mieste fanúšika Liverpoolu by som zaliezol do diery, a naučil sa pokore. S tebou sa nebavím, pretože tvoj tím v LM nehrá, a ani dlhú dobu hrať nebude.

Reagovat
fenixLFC

zas namysleny fan juventusu, zalezte do druhej ligy korupcnici.....podla toho co oba timy tento rok predvadzaju tak je bayern jednoznacne lepsi.ô..ale to sa niekto dotkol toho tvojho milovaneho juventusu

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern byl hodně gut a doufám že si s Juve taky poradí

Reagovat
smazaný uživatel

Kolko Japoncov hraje v tej Bundeslige?

Reagovat
jv

Momentálně už se to číslo vyšplhalo na jedenáct.

Reagovat
db18

...koukám, že jsem Rausche z fanty vyhodil v "pravý" čas

Reagovat
jv

No, taky ne. Tři hráči mi sice dali góly, ale stejně jsem čekal lepší výsledek.

Reagovat
stas87

tak nakoniec som nechal na lavicke hunta,kapitan nebol kruse ale petersen...a aspon som vyhodil westermanna

Reagovat
db18

Son 0 b. kapitán Koo taky - a ještě ho musim taky nahradit a celkem jen 50

Reagovat
stas87

adler 4 tak ja kusok za 60b,ale posledne kola slabota,ty si special one team?

Reagovat
db18

ne, já jsem sedmý (a koukam, že jsem se už propadl i v jarní tabulce )

Reagovat
jv

To mám o deset bodíků víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Recoba Inter

Juve

Reagovat
M11

?

Reagovat
smazaný uživatel

Eintracht

Reagovat
smazaný uživatel

Bavoři si jedou vlastní ligu. 20 bodů je neuvěřitelných. V lize, kde je i Dortmund ... Velkej klobouček.

Reagovat
db18

BVB teď doplácí na to, na co v minulých letech právě Bayern

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.ultras-tifo.net/images/stories/reports/2013/germany/stuttgart-borussia-dortmund/7.jpg

SKS jinak ti pražští měli stejný nápis před lety (v češtině) kdy jich bylo v kotli na Strahově asi 30-40 ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, nad tím jsem se taky zarazil, když jsem to viděl. A pak jsem se zarazil nad "choreem" BVB aneb červené krvinky v akci ?

Reagovat
db18

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/584111/artikel_aus-fuer-mueller-und-kurz-gisdol-uebernimmt-die-mission.html

to už je jen ubohý pokus, který je spíš vrátí do druhé ligy a znemožní postup v příští sezoně (což je jen dobře - a bez Kurze už neni jediný důvod přát jim udržení )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele