Bundesliga - preview 27. kola

30.03.2013, 09:27, aktualizováno 31.03.2013, 08:48
Previews
Devět bodů ztrácí Greuther Fürth na šestnácté místo, které zaručuje alespoň baráž o zachování prvoligové příslušnosti, oživit naději může nováček proti Frankfurtu. Wolfsburg ještě nemá jisté setrvání v nejvyšší soutěži, přiblížit se k němu může v duelu s Norimberkem...
VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk  (neděle 15:30)
Hodně zajímavé utkání bude k nahlédnutí ve městě automobilů, kde Dieter Hecking přivítá svého bývalého chlebodárce z Norimberku. Der Club by se mohl po dalším úspěchu naplno zapojit do tahanice o evropské poháry.

O místenku do Evropy by se jistojistě rádo popralo i VfL, avšak to má o poznání těžší výchozí pozici, neboť na šestý Eintracht ztrácí už propastných osm bodů. Koncernový celek se ani po příchodu nového kormidelníka nezbavil staré bolesti a to zápasů na domácím svatostánku, kde se Vlkům hrubě nedaří a pouze ligová výjimka z Fürthu je na tom v tomto ohledu ještě hůře.

Během sezóny už se tak na novinových titulcích začaly objevovat různé spekulace o nedobrém vztahu mezi hráči a fanoušky, vedení dolnosaského týmu ovšem následně celou situaci popřelo a jako důvod razantního poklesu návštěvnosti (výjimkou nejsou letos ani dvacetitisícové návštěvy) uvedlo výkonnost. "Především naši fanoušci by si opět zasloužili vítězství," nepochybuje sportovní ředitel Klaus Allofs, který si soudržnost hráčů s fandy jen pochvaluje. "Jsem stále přesvědčen, že je mezi fanoušky a týmem dobrý vztah. Člověk cítí, že je tam silná vazba," prohlásil zkušený funkcionář.

Kdekdo si po Heckingově odchodu myslel, že jsou norimberské dny mezi německou smetánkou definitivně u konce, ovšem pravdou je naprostý opak. Skromný celek se pod vedením Michaela Wiesingera a Armina Reutershahna naladil na úspěšnou vlnu a poctivým sbíráním bodů se vyhoupl do klidného středu tabulky, přičemž reálně má pořád na dosah i evropské místenky (FCN ztrácí pět bodů).

Bavorský tým momentálně neprohrál už sedm utkání za sebou a na dosah má svoji nejdelší sérii bez prohry, která činí osm zápasů. Do karet pak Norimberku hraje i skutečnost, že doposud neprohrál nedělní zápas! "Jsme velmi motivovaní, a víme, čeho jsme schopní," ujistil Wiesinger, který si se svými ovečkami posledními výsledky zvedl reputaci. "Získali jsme respekt," je si vědom mladý lodivod.

Ivan Perišić stále není fit a s poraněnými kolenními vazy ještě nějaký ten den na marodce pobude. To samé se týká rovněž Václava Pilaře, jenž dlouhodobě uzdravuje koleno.

Stejné obtíže na druhé straně trápí Antónia a Hlouška, přičemž druhý jmenovaný by se měl pomalu vracet do hry. Gebharta trápí třísla a Ildize pro změnu svalové problémy.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Fágner, Naldo, Madlung, Rodríguez - Polák, Träsch - Vieirinha, Diego, M. Schäfer - Olić
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Nilsson, Klose, Pinola - Simons - Kiyotake, Feulner, Balitsch, Esswein - Pekhart
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Greuther Fürth - Eintracht Frankfurt  (neděle 17:30)
Prodloužený sváteční víkend uzavře prestižní duel na malebném stadionu ve Fürthu, kde se proti domácím postaví další čerstvý bundesligista z Frankfurtu. Zatímco SpVgg marně bojuje o holý život, Eintracht má nakročeno do Evropy.

Beznadějně poslední Greuther se pomalu blíží zpátky do druhé nejvyšší soutěže, před pádem o patro níže by ho mohl zachránit snad jedině hotový zázrak - franské mužstvo ztrácí na šestnáctý Augsburg, nacházející se na barážové pozici, plných devět bodů. Domácí snahu brzdí zejména utkání před vlastními fanoušky, kde Fürth zaznamenal pouhé čtyři body. Střílení branek se jeví rovněž neřešitelně...

...přes pouhých šestnáct zaznamenaných gólů ale skromný tým nepodává nikterak špatné výkony a zápasy s ním jsou často nesmírně vyrovnané, ovšem nakonec většinou tahá SpVgg za kratší konec provazu. "Frankfurt prožívá opravdu velmi dobrou sezónu, avšak pokusíme se zabojovat o tři body," vyhlásil čerstvý trenér Frank Kramer. "Můžeme oživit naše šance," nabádá své ovečky.

Naprosto odlišné postavená hájí Eintracht, který se do vybrané společnosti vrátil ve velkém stylu a od prvního utkání se drží na pohárových místech. Poslední dobou se však lehkost z frankfurtských kopaček jaksi vytratila a svěřenci Armina Veha postupně opouštějí pracně vybudované pozice (Orli za posledních šest vystoupení brali pouhé tři body!), další neúspěchy by tak mohly mít devalvující efekt.

Doslova ruku v ruce jde na druhé straně barikády po zimní přestávce s úbytkem bodů menší počet vstřelených branek (Frankfurt jich na jaře zaznamenal pouze jedenáct z celkových devětatřiceti!) a tento fakt musí mít logicky za následek skromnější bodový zisk. "Chceme-li něčeho dosáhnout, potřebujeme k tomu uspět ve Fürthu," uvědomuje si jasnou rovnici Armin Veh.

Kromě dlouhodobě zraněných Hefeleho (zlomená noha), Stiebera (rameno) a Tyraly (zpřetrhané kolenní vazy) jsou domácí hráči připraveni nastoupit. To si premiérově letos neužije Kevin Trapp, jenž si při reprezentačním srazu německé U21 zlomil ruku a během letošní sezóny se na hřišti už neukáže. Mezi tři tyče se tak vrátí frankfurtská legenda, již osmatřicetiletý Oka Nikolov.
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Hesl - M. Zimmermann, Sobiech, Mavraj, Baba - Peković - Klaus, Fürstner, Petsos, Schmidtgal - Sararer
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - S. Jung, Zambrano, Anderson, Oczipka - Schwegler, Rode - Aigner, Meier, Inui - Lakić
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Düsseldorf - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Na Bílou sobotu se můžeme těšit také na pohled do Severního Porýní-Vestfálska, kde Fortuna přivítá návštěvu z nedalekého Leverkusenu. Bayer se tímto po letech vrací do prostředí, jež mu krátce suplovalo domovský stánek.

Přes očividný jarní pokles mohou být na domácí straně s dosavadním průběhem ročníku spokojeni, nováček si zatím vede až nad očekávání dobře a osm kol před koncem má namířeno ke klidným břehům. Düsseldorf má na šestnáctý Augsburg čtyřbodový odstup, ovšem po čtyřech duelech bez plného bodového zisku by rád už tuto negativní sérii prolomil a ještě více se přiblížil vysněnému cíli...

...záchrana se zdá být skutečně pro F95 na dosah ruky, avšak přesto přese všechno nechtějí domácí nic zakřiknout a soustředí se pouze na očekávané měření sil s Bayerem. "Někde už bylo řečeno, že je Fortuna zbavena všech starostí, ovšem něco podobného jsme nikdy a nikde neřekli," zdůrazňuje Norbert Meier. "Augsburgu je potřeba vzdát respekt. Potřebujeme se však soustředit na sebe," prohlásil zkušený kouč, jenž dříve pracoval pod hlavičkou Werkself.

Rovněž tradičně ambiciózní mužstvo Leverkusenu si po zimní přestávce prochází určitým propadem výkonnosti a bodové konto se tak za devět utkání zvýšilo o pouhých dvanáct plusových stupínků a navrch ještě přišlo vyřazení z Evropské ligy od portugalské Benfiky. I přes poslední dvě porážky (na poli Coface Areny a proti mnichovskému rivalovi) se ale Farmaceutici drží s odstupem na třetím fleku.

Návrat do známého prostředí (Bayeru se zde tehdy vůbec nedařilo a za celé jaro si zapsal pouze jedinou výhru proti Gladbachu!) by však hostující ekipa ráda využila ve svůj prospěch a znovu se tak vrátila na úspěšnou vlnu. "Víme, čeká těžký soupeř, který je zejména doma velice silný, ale jsem přesvědčen, že budeme schopni brát tři body," vyhlásil před své ovečky jasně definovaný cíl Sami Hyypiä.

Snad největším smolařem probíhající sezóny se stal Bruno Soares, který si obnovil zranění kyčle a do kolonky startů tak definitivně nezapíše ani čárku. Mimo hru zůstává i Genki Omae (žebro) a nejistě se ukazuje start Adama Bodzeka (svalové potíže). Leverkusen je kompletní.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Balogun, Latka, Malezas, J. van den Bergh - O. Fink, Tesche - Reisinger, Bellinghausen - Bolly, Kruse
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Carvajal, Wollscheid, Toprak, Boenisch - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Castro, Kießling, Schürrle
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - Hannover 96  (sobota 15:30)
Jednu z posledních možností k oživení pohárových ambicí má Hannover, který nutně potřebuje body z domácího svatostánku potvrdit na hřištích soupeřů - SGL Arena by mohla být pro tento účel ideálním místem.

Obrat o 360° je po krátké zimní přestávce možno sledovat na výkonech a především výsledcích skromného mužstva, kterému se pod Markusem Weinzierlem dlouho nedařilo, až nyní to vypadá, že konečně našlo ztracenou tvář. Augsburg ve druhé polovině sezóny vylepšil chřadnoucí bodové konto o slušných patnáct bodíků a ze dna tabulky se rázem vyšvihl na barážovou příčku.

Švábští Bavoři těží především ze zlepšené defenzivy: FCA na jaře inkasoval pouze devětkrát a třikrát dokonce udržel čisté konto, přičemž hned dvakrát to stačilo na tříbodový dovoz ze soupeřova hřiště (Brémy a Hamburk)! "Chceme udržet dynamiku, kterou jsme disponovali před reprezentační přestávkou," doufá Weinzierl. "Musíme si však opět sáhnout na své limity," nabádá 38letý kouč.

Když bychom hledali tým s nejvíce rozkolísanými výkony mezi domácími zápasy a návštěvami soupeřových hřišť, museli bychom tady jednoznačně určit velké překvapení posledních dvou sezón z Dolního Saska. H96 nadále platí za jeden z nejofenzivnějších týmů (po Bayernu a BVB má konečně třetí nejlepší útok), avšak defenziva, tradiční Slomkova chlouba, ukazuje naprosto odlišné hodnoty...

...tento fakt jde potom ruku v ruce s chudým dovozem z venku, odkud Hannover rozšířil konto o pouhých sedm bodů (stejně jako krizí políbený Hoffenheim). To i přesto, že hosté na venkovních hřištích zaznamenali solidních devatenáct branek. "Atmosféra v týmu je velmi pozitivní, máme za sebou intenzivní přípravu. Testovali jsme několik možností a vybereme tu nejlepší," věří Slomka.

Ostřílený Simon Jentzsch nadále zůstává s poraněným prstem na ruce mimo hru. Mezi tři tyče by se však mohl opětovně postavit uzdravený Alex Manninger (svalové potíže). Dlouhodobě marodku obsazuje Philp (zpřetrhané kolenní vazy) a disciplinární trest zastavil Wernera.

Alespoň jedna dobrá zpráva zazněla na opačné straně barikády, konečně se vrátil kapitán Steven Cherundolo, jenž by mohl opět zamířit do základní sestavy. Tam se ještě nepodívá Felipe. Kromě dlouhodobých marodů chybí rovněž potrestaná dvojka Pinto - Diouf.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Manninger - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Koo, Vogt, Ji, Hahn - Mölders
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Djourou, C. Schulz, Pocognoli - Schmiedebach, Hoffmann - Ya Konan, Pander - Abdellaoue, Sobiech
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Fotbalisté Mainzu se stále drží v blízkosti pohárové Evropy a i osm kol před koncem soutěže si udržují vysoký standard. V tuto chvíli se drží na šestém místě se ziskem osmatřiceti bodů a stále odrážejí nápor největších konkurentů. Před sezónou byl možná přeci jen o něco více favorizován Werder Brémy, ten je ale až čtrnáctý se třiceti body. Pokud chce ještě zabojovat alespoň o Evropskou ligu, tak nyní musí zvítězit.

Nicméně ve hře je ještě spousta bodů a tradiční prvoligový účastník zdaleka není ani zachráněn. Hoffenheim má sice ztrátu deseti bodů a už jen těžko takové manko stáhne, ovšem barážový Augsburg ztrácí na celek z Brém jen šest bodů, což rozhodně není dostačující rozdíl. Werder je navíc v poslední době v mírné krizi, vítězství nezaznamenal v pěti posledních zápasech a bod uhrál pouze ve střetnutích s Gladbachem a posledním Fürthem.

Mainz sice nedávno vypadl ze čtvrtfinále národního poháru po bitvě s Freiburgem, v lize stále sbírá body vcelku pravidelně. Naposledy prohrál se suverénním Bayernem, od té doby pětkrát remizoval a jednou zvítězil. V předchozím kole před reprezentační pauzou zaznamenal ztrátu se zachraňujícím se Hoffenheimem, se kterým remizoval bezbrankově 0:0. Na podzim v Brémách nestačil a v 10. kole jim podlehl v poměru 1:2.

Domácí celek se stále musí obejít bez zraněného Bungerta, svalové problémy na hřiště nepustí Juniora Diaze s Klasničem. Fit není ani slovenský obránce Radoslav Zabavník, Caligiuri či Rukavytsya. Naopak nastoupit by opět měl český reprezentační obránce Zdeněk Pospěch, který v lize odehrál pětadvacet zápasů a zatím tak chyběl pouze v jediném bundesligovém střetnutí. Na druhé straně by měl hrát další reprezentační bek Theodor Gebre Selassie, který také nastupuje v dresu Werderu pravidelně.

Brémy se budou muset obejít bez Wolfa, Fritze, Junuzoviče, Akpaly či Fülkrunga. "Soutěž je strašně vyrovnaná a záleží na každém bodu. Bohužel velmi často ztrácíme a v poslední době se nám nedaří vítězit. Nyní to chceme zlomit, i když proti tak disciplinovanému výběru, jako má Mainz, to nebude vůbec snadné. Naší prioritou je mít co nejdříve zajištěnou záchranu, poté můžeme myslet na větší cíle," uvedl hostující kouč Thomas Schaaf.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Bell, Svensson, Noveski, Pospěch - Baumgartlinger - Zimling, Soto - Ivanschitz - N. Müller, Szalai
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Gebre Selassie, Lukimya, Pavlovič, Schmitz - Sokratis, Trybull - Arnautovič, de Bruyne, Hunt - Petersen
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
SC Freiburg a Borrusia Mönchengladbach se ocitají v těsném závěsu za skupinkou týmů, které hájí pohárové pozice. Jejich vzájemný souboj tedy bude nanejvýš důležitý. Už teď si totiž budou jednotlivé kluby vytvářet pozice pro závěr ligové soutěže. SC Freiburg se již na pomyslném výsluní chvíli hřál - nyní se bude pokoušet o návrat na nejvyšší příčky. To Gladbach se nenápadně pohybuje ve středu tabulky a taktéž připravuje postup směrem nahoru.

"Musíme zase najít ztracenou stabilitu. Mönchengladbach má velmi kompaktní tým, proti němuž musíme nastoupit velmi koncentrovaní. Pod taktovkou trenéra Favreho nám nebudou chtít dovolit příliš mnoho prostoru," uvedl trenér SCF Christian Streich, jehož svěřenci inkasovali v předchozích dvou utkáních deset branek. Reprezentační přestávka v jejich případě přišla v pravou chvíli a měli tak dost času zapomenout na dva nedávné výprasky. Na jejich Mage Solar Stadion navíc zavítá oblíbený tým. Freiburg své poslední tři domácí zápasy se Hříbaty opanoval a to s celkovým skóre 7:0.

Proti Gladbachu nezasáhne Cedrick Makiadi, jenž dlouhodobě vypadl kvůli zpřetrhaným kolením vazům. Jeho pozici převezme Johannes Flum. S menšími zraněními se v nedávných dnech potýkali Oliver Baumann a jeho jmenovec Sorg - oba dva se však během týdne vrátili ke svému mužstvu. Do tréninkového procesu se také zapojil slovenský hráč Erik Jendřišek. První trénink po operaci ramene má za sebou Sebastian Freis, jenž však proti Gladbachu hrát nebude.

Mnoho hráčů "vyslala" do reprezentačních klání Borrusia Mönchengladbach a k potěšení trenéra Luciena Favreho se žádný z nich vážněji neporanil. Jenom Juan Arango odehrál s výběrem Venezuely svou bitvu o Brazílii v noci ze středy na čtvrtek a není tak jisté, zda-li bude dostatečně čerstvý i pro sobotní ligový duel. Pro švýcarského šéftrenéra je však Venezuelan klíčovým hráčem a jeho případná absence by byla velkým překvapením. Do hry pak navzdory zlomenému nosu zasáhne Martin Stranzl, jenž na trávník vyběhne se speciální maskou.

Stejně jako jeho protějšek Streich mluvil i Favre o příštím soupeři s velkým respektem. "Jsou velmi dobře organizovaní a hrozí z dobře zahrávaných standardních situací," chválil letos nadmíru dobře si počínajícího soupeře švýcarský stratég. Vědom si potenciálu freiburských hráčů nepřeceňoval Favre ani dva nedávné kolapsy SCF. "V Dortmundu přece může vysoko prohrát kdekdo," uvedl lakonicky trenér Borrusia, jenž poukázal i na dobrou hru Freiburgu v prohraném utkání s Wolfsburgem, v němž Streichovu družinu zdrtily téměř neuvěřitelné branky.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdza, Krmaš, Diagne, Sorg - Schuster, Flum - Schmid, D. Caligiuri - Rosenthal, M. Kruse
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Alvaro Dominguéz, Wendt - Nordtveit, Marx - Herrmann, Arango - Younes, L. de Jong
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Také o velikonočních svátcích pokračuje bundesligový program dle předem stanoveného harmonogramu a na programu je mimo jiné utkání na hřišti VfB, kde se představí dortmundský obhájce titulu.

Švábský celek se po vyřazení z Evropské ligy (před čtvrtfinálovými branami bylo nad stuttgartské síly římské Lazio) a nepřesvědčivých ligových výkonech konečně chytil a ze hřiště Eintrachtu si nakonec po těsném vítězství (1:2) odvezl velice cenné tři body. Nastoupení trend je však třeba udržet i nadále, neboť pohárové příčky jsou pro domácí stále na dosah ruky (šestý Mainz má k dispozici šest bodíků).

Jestli se před vlastními fanoušky mohou svěřenci Bruna Labbadii na něco spolehnout, potom je to dlouhodobě pozitivní bilance proti BVB: Švábi ze čtyřiačtyřiceti vzájemných zápasů ovládli rovných šestadvacet a zaznamenali jen devět porážek (mezitím bychom našli totožný počet nerozhodných výsledků). Naposledy se však oba týmy hned čtyřikrát rozešly smírně! "Pouze za předpokladu, že by si všechno sedlo do správných kolejí, můžeme Dortmund porazit," uvědomuje si ostřílený kormidelník. "Jako vždy proti Borussii očekáváme intenzivní duel," přidal Labbadia.

Druhá strana má před sebou náročný čtvrtfinálový zápas Ligy mistrů (Dortmund se o postup mezi čtyři nejlepší potká se španělskou Málagou), avšak ještě předtím se musí Schwarzgelb znovu plně soustředit na ligový kolotoč, kde už by si měli ve zbytku sezóny hlídat druhou pozici za suverénním Bayernem (Werkself ztrácí čtyři body). Výkony jako proti Freiburgu (5:1) by to ale neměl být problém.

Rozhodně na co vzpomínat je i při soubojích se Šváby, památný zápas se odehrál takřka přesně před rokem na Westfalenstadionu, vítěze sice nepoznal, ovšem natěšení diváci mohli vidět rovných osm branek a z toho drtivou většinu za posledních dvacet minut. "Tato střetnutí měla vždy svoje kouzlo," nepochybuje Jürgen Klopp. "Proti dobře organizovanému soupeři musíme především spolehlivě plnit taktické pokyny," zvedá varovný prst rodák ze Stuttgartu.

Již tradičně velmi rozsáhlá marodka vládne ve Stuttgartu, kde kromě trojice dlouhodobě zraněných (Audel, Didavi a Cacau) nemohou do utkání zasáhnout distancovaní Molinaro a Kvist. Otazník se potom vznáší nad použitím kapitána Tasciho (chřipka) a Okazakiho (kotník).

Natržené vazy v kotníku se začínají čím dál více lepšit u Matse Hummelse, ovšem na zápasový rytmus to ještě nebude. To platí i pro Kubu, jehož po reprezentační pauze trápí třísla.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Tasci, Niedermeier, Boka - Gentner, Holzhauser - Harnik, Maxim, Traoré - Ibišević
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Großkreutz, M. Götze, Reus - Lewandowski
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Následující jarní měsíce přinesou napínavou bitvu o místenky do pohárové Evropy. Mezi čtvrtým a devátým týmem tabulky je pouze tříbodový rozdíl a jedním z klubů, které se jarního dostihu plně zúčastní, je i FC Schalke 04. To následující soupeř vestfálského celku 1899 Hoffenheim má zcela jiné starosti - čeká jej urputný boj o udržení v nejvyšší německé soutěži.

Outsider z Hoffenheimu by rád navázal na předchozí dvě utkání, v nichž vybojoval cenné čtyři body a zůstal bez inkasované branky. A nejen to - v novém roce 2013 obdrželi svěřenci trenéra Kurze jen osm gólů, což po této stránce dělá z předposledního mužstva tabulky paradoxně druhý nejlepší tým soutěže. To strážce svatyně Schalke Timo Hildebrand lovil v kalendářním roce míč ze sítě již osmnáctkrát - jen Werder Brémy (22 inkasovaných branek) má v tomto ohledu horší bilanci.

Statistika vzájemných zápasů je pak překvapivě mírně nakloněna Hoffenheimu, jenž svého slavnějšího soupeře v bleděmodrém udolal ve čtyřech případech. Königsblauen sebrali fotbalistům TSG tři body jen ve dvou případech, třikrát se pak tato mužstva rozešla smírně.

"Čeká nás velice těžká úloha a to i navzdory faktu, že na papíře je náš souper slabší," uvedl reprezentační stoper Benedikt Höwedes, jenž sice musel vynechat druhé utkání národního výběru s Kazachstánem, nicméně dva dny před duelem s TSG se opět plně zapojil do tréninku. "Proti týmům ze dna ligové tabulky to jsou vždy velmi urputné bitvy," doplnil svého svěřence trenér S04 Jens Keller, který by měl se svým týmem zapracovat na proměňování gólových příležitostí. Právě to bylo jedním z důvodů, proč skončil poslední ligový zápas Königsblauen vysokou prohrou na půdě Norimberku.

Oba týmy mají po personální stránce leccos společného. Zmíněný Hildebrand, útočník Chinedu Obasi a obránce Sejad Kolasinac dříve působili právě v Sinsheimu. Trenér TSG Marco Kurz zase během své hráčské kariéry oblékal dres sobotního soupeře a slavil s ním tak triumf v poháru UEFA v roce 1997. "Moje minulost je dnes druhořadá. V sobotu mi půjde o jediné - vzít Schalke nějaké body," uvedl bojovně Kurz, jenž si je dobře vědom současné slabiny Knappen - nejisté defenzivní řady. Proto také nabádal své hráče, aby si v následujícím utkání počínali odvážně směrem dopředu. Kurz bude v prvé řadě sázet na své krajní záložníky.

Během reprezentačních zápasů se stali fotbalisté Schalke terčem mnoha tvrdých zákroků. Němečtí hráči se vrátili bez úhony, byť tomu po otřesu Draxlera a poranění Höwedese nic nenasvědčovalo. To se však nedá říct v případě Jermaina Jonese, jenž si v utkání amerického výběru s Costa Ricou rozdrásal kotník, což mu nedovolí zasáhnout proti TSG. Mimo hru je nadále i Klaas-Jan Huntelaar. Ani trenér Hoffenheimu nemůže startovní jedenáctku vybírat ze všech hráčů. Ba naopak - k dispozici zřejmě nebudou klíčoví hráči Sejad Salihovič a Sebastian Rudy, kteří jsou ještě ve fázi rekonvalescence.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac - Höger, Neustädter - Farfán, Draxler, Michel Bastos - Marica
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Gomes - Beck, Abrahám, Delpierre, Johnson - Weis, Williams - Usami, Volland, Roberto Firmino - Joselu
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Hamburger SV  (sobota 18:30)
Největším šlágrem prodlouženého víkendu zůstává sobotní podvečerní střetnutí v Allianz Areně, kde Bayern poměří síly s Rothosen. Bavorský velkoklub má před sebou dost možná rozhodující klání, neboť se může v případě zaváhání druhé Borussie radovat ze zisku Meisterschale!

Jako za dob své největší slávy dominuje na německé fotbalové scéně FCB, který se od začátku usadil na čele a vysněnou pozici si s přehledem udržuje - momentálně si na špici vybojoval až neskutečný dvacetibodový odstup na druhý Dortmund! Naprostá suverenita je kromě bodového sloupku možná vidět i na skóre (69:11), které mnichovský velkoklub zatížil jedinou porážkou (AA vyplenil Leverkusen).

Kromě ligových starostí se musejí domácí zaměřovat ještě na ty pohárové, neboť ve čtvrtfinále Ligy mistrů se potkají s italským šampionem z Turína. Nyní se však bavorské soustředění plně zaměřuje na sobotní mač. "Po závěrečném hvizdu už se můžeme plně soustředit na utkání s Juventusem," hlásí klubový předseda Karl-Heinz Rummenigge, jehož strana bude mít na odpočinek celých dvaasedmdesát hodin. "Určitě bychom rádi navázali na finálové účasti z let 2010 a 2012," uvedl bývalý skvělý kanonýr, jenž za reprezentaci nasbíral pětačtyřicet zásahů!

Nyní se na Isaru ovšem chtějí soustředit na nadcházející ligový souboj proti Hamburku, kterému se ve vzájemných kláních poslední dobou hrubě nedaří a naposledy se z vítězství radoval před více než čtyřmi lety na domácí půdě. "Čeká nás těžký a nepříjemný protivník. Nicméně chceme hrát naši útočnou hru," nechal se slyšet Xherdan Shaqiri. "Člověk by neměl dělat druhý krok před prvním," potvrzuje všem známé, nejen fotbalové, pravidlo Jupp Heynckes.

To severský tým hlásí trochu střízlivější ambice, ovšem vzhledem k současnému rozložení sil na vrchu tabulky tomu tak ani být nemusí a Hamburk se může rázem zapojit do boje o Champions League (na čtvrtý Eintracht ztrácí Finkovi svěřenci pouhopouhý jeden jediný bod!). Ke splnění této mety by se ale hosté museli vyvarovat zbytečných ztrát, čemuž asi nejlépe odpovídala nečekaná porážka od FCA (0:1).

Poslední hamburský úspěch na jihu Německa se datuje do roku 2007, přičemž tehdy za přístavní mužstvo ještě nastupovala rovněž současná opora Rafael van der Vaart, který dokonce zaznamenal vyrovnávací trefu na 1:1. Jak už bylo nastíněno, za poslední vzájemné duely má HSV svému protivníkovi co vracet. "Proti Bayernu si musí všechno nebývale sednout," potvrzuje van der Vaart, jehož slova doplňuje další z mnichovských přemožitelů René Adler. "Bayern jako takový ovlivnit nemůžeme, musíme se zaměřit sami na sebe," doporučuje bývalá opora Bayeru Leverkusen.

Domácí jsou až na dlouhodobě vyřazeného Holgera Badstubera (zpřetrhané kolenní vazy) v plné síle, to však pro severský celek zdaleka neplatí. Marcell Jansen a Maximilian Beister si musí odpykat disciplinární tresty, zatímco Petra Jiráčka, jenž se měl po dlouhé odmlce konečně vrátit do základní sestavy, vyřadily střevní potíže. Chybí také Iličević (břišní svaly) a Marcus Berg (rehabilitace po operaci kyčle).
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Mandžukić
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo - Badelj, Rincón - Son, van der Vaart, Skjelbred - Rudņevs
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov26223169:1169
2.Borussia Dortmund26147560:3149
3.Bayer Leverkusen26136746:3445
4.Eintracht Frankfurt26116939:3739
5.Schalke 0426116943:4339
6.1. FSV Mainz 0526108833:2938
7.Borussia Mönchengladbach26911635:3538
8.Hamburger SV261151030:3438
9.SC Freiburg2699833:3336
10.Hannover 96261041247:4634
11.1. FC Norimberk26810829:3234
12.VfB Stuttgart26951228:4432
13.VfL Wolfsburg26871130:4031
14.Werder Brémy26861242:5130
15.Fortuna Düsseldorf26781132:3629
16.FC Augsburg26591223:3824
17.TSG Hoffenheim26551630:4920
18.Greuther Fürth26291516:4215
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
sobota 15:30VfB Stuttgart - Borussia Dortmund
sobota 18:30Bayern Mnichov - Hamburger SV
neděle 15:30VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk
neděle 17:30Greuther Fürth - Eintracht Frankfurt

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (135)

Přidat komentář
smazaný uživatel

THOMAS MULLER

Reagovat
smazaný uživatel

Müller

Reagovat
smazaný uživatel

Se mi vždycky líbí tipy u zápasů Dortmundu a Bayernu. Jak můžou, tak kdokoliv z EF dává tip proti Bayernu, naopak proti Dortmundu jsem tip ještě neviděl.

např. Stuttgart-Bayern 0, Stuttgart-Dortmund 2

Reagovat
JozkokozleJ

Arne, mas nacitane pozadie spekulacii ohladom odchodu Lasoggu do VfB? Je hrozba realna?

Reagovat
Arne

Nijak extra ne, ale nelíbí se mi to, hrozba určitě reálná je... On se současným stavem není moc spokojen a i ta jeho matka dělá tlaky. Podle mě v létě jeden z dvojice Ramos - Lasogga odejde.

Reagovat
smazaný uživatel

No Ramosův odchod už si přeju tak dva roky a furt nic. Pokud by zůstal a znamenalo by to odchod Lasoggy, to bych teda asi nerozchodil...

Reagovat
Arne

Nejhorší možný scénář... A teď koukám, že on se nedostane do zápasu ani z lavičky a místo toho tam jde třeba Ben Sahar, to je prostě špatně.

Reagovat
JozkokozleJ

Som si vravel, ci medzi Lasoggom a Luhukayom nie je nejake dusno, ked ho tam neposle ani dnes.

Reagovat
Arne

Nevím no, nevypadá to dobře... Jinak jak to dneska vypadalo? Já jsem měl odpoledne zase zabitý, nakonec ještě budu rád za ty pondělní dohrávky, když na nás připadne jako za týden.

Reagovat
JozkokozleJ

Pozeral som prvy polcas od 10. minuty, druhy len po pasaziach jednym okom. Bochum bol velmi slaby (predovsetkym v prvom polcase), az ma to prekvapilo. Opät mala Hertha zopar velmi peknych akcii na jeden dotyk (podobne ako proti 1860), co vo mne vzbudzuje optimizmus. Pri väcsine tych akcii bol Ronny, takze mam rovnake pocity ako minuly tyzden. Som zvedavy ako sa rozpletie situacia aj u neho.

Reagovat
Arne

Dík. Zrovna teď v týdnu Preetz říkal, že nebude čekat donekonečna, Ronny to natahuje. Řekl bych, že tam se ty šance na jeho setrvání taky docela začínají smrskávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho máma dělá tlaky, aby přestoupil ?

Reagovat
Arne

Asi tak... Mu vlastně dělá jakoby manažera.

Reagovat
jv

Pro Stuttgart by to byla parádní volba, i když by si při současném rozestavení moc nezahrál, ale tak Labbadia by třeba přešel na hru se dvěma útočníky. Každopádně VfB musí tenhle post určitě řešit, Macheda to nevytrhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Alles Gute Tymo! Doufám, že dnes darkově nastoupí v základu.

Reagovat
Pipo123

Po dlhej dobe si pozriem BL, dokonca som sa odhodlal skúsiť aj šťastie, dal som na Mainz 1, ten kurz je super + skúsil som ešte výhru BvB

Reagovat
stas87

mainz-bremen 1

2,15

freiburg-gladbach oba daju gol

1,57

augsburg-hannover-hannover da gol

1,36

vfb-bvb-bvb da prvy gol

1,65

snad sa zadari kedze je BL nevyspytatelna sutaz a tipovat cisto len zapasy sa neoplaca

Reagovat
Pipo123

Ale Mainzu veríš ? včera som čítal že sa hráči Werderu pobili na tréningu. tuším Papa a Arnautovič. Tam bude asi pekelne zlá atmosféra

Reagovat
stas87

ano verim,fandim werderu ale ten tim je za 1,v krize z ktorej sa vyhrabe len tazko,za 2,chyba junuzovic a to je katastrofa

k tej roztrzke na treningu-tipujem ze sokratisa serie postavenie v tabulke,chce vyhravat a marko je balkanec so svojskym pristupom...ak by sme mali viacero schopnych hracov tak by bol jeden z nich urcite vyradeny z kadra...situacia je ale ina a tak musi spolu ist do mainzu

Reagovat
Pipo123

No já ti neviem ,ten Arnautovič je strašné kopyto a ešte si aj myslí o sebe veľké veci, už keď bol v taliánsku tak sa hral na frajera...

Reagovat
Pipo123

teda neviem či je pre vás tak dôležitý aby sme trpeli takéto excesy.

Reagovat
smazaný uživatel

Rendla mi vravel, že už od začiatku v Twente to bol pajác.

Reagovat
stas87

tak kopyto...je futbalovy ale ukaze to raz za cas,vie zapas odchodit ako aj odbojovat...skratka priemerny hrac co klub nevytrhne,ale ukludnil,narodilo sa mu dieta a pomalu sa zbavoval tych hviezdnych manyrov

ja osobne by som ho predal,uz teraz v zime do dynama mal ist ale krachlo to,pojde dufam v lete

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz-Werder oba dají gól (tady už mi to snad Werder nezkurví )

VfB-BVB +2,5 branek a nakonec Hertha, že vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

A Bayern čistá jedna.

Reagovat
smazaný uživatel

Launische Diva

Reagovat
db18

Kloppovi se proti VfB nedaří, tak doufám v neprohru domácích, ať se pak už Bayern může po dnešní případné výhře soustředit na LM a DFB

Reagovat
Bayern +

Am heutigen Spieltag wünschen wir Anatoliy Tymoshchuk alles Gute zu seinem 34. Geburtstag!

Mohol by dnes k narodeninam hrat zaklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

a vystřelit titul

Reagovat
stas87

wtf? na LB ignjovski..stred trybull-bargfrede...aspon ze ekici v zakladu no pekne s tym schaaf rotuje

Reagovat
db18

Pospěch taky na LB (a napravo dostane šanci Bell, na něj jsem docela zvědavý)

...a ten podpis Kirchhoffa teď vypadá docela vtipně - na lavičce v Mainzu a má jít do Bayernu

Reagovat
JozkokozleJ

Takto hrali uz dvakrat, kedze Zabavnik a Diaz su zraneni.

Je to velka dilema, ci Mainz, ci Freiburg. Asi to druhe.

Reagovat
stas87

no aj ten pospech na nas bude stacit...ale dost vtipov,ten najvacsi si moze schovat noveski na poslednu minutu trebars docela mam strach z müllera,zimmlinga a ivanschitza

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej kotel domácích ve Stuttgartu

Reagovat
stas87

to kopirovanie liverpoolskej hymny je v podani mainzu nejaka tradicia uz?

Reagovat
smazaný uživatel

YNWA ? Oni taky ?

Reagovat
stas87

jj ja som si prvy krat az dneska zapol prenos vcas v mainzu,preto sa tomu cudujem

Reagovat
smazaný uživatel

To je v prdeli. Tu hymnu používá snad půlka Evropy...

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

parada 11 sekund stacilo mainzu na gol

Reagovat
db18

konečně jsem si vybral správný zápas...

btw. to byl Lukymia nebo Gebre?

Reagovat
stas87

neviem odpisoval som trevorovi a potom uz len pocujem tor...lukymia ostal sam vo vapne na dvoch uocnikov sam takze asi gebre spravil nejaku chybu

Reagovat
db18

aha, tak Lukimya si předkopl balon a ukradl mu ho Ivanschitz...

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre ven

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Ty Brémy. No to si děláš prdel.........................

Reagovat
smazaný uživatel

BVB budíček ! Zatím hrají jak vysloužilí profesoři.

Reagovat
db18

žádný budíček - Bayern dneska mistr!

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou za tři roky, proč ne... Ale začíná se to dobře mýt ve městě Porsche. Lewa už zase vystrkuje lokty, čekám už jen, kdy a komu rupnou nervy.

Reagovat
Pipo123

Bože čo to robí BvB ? veď VfB by mali jednoznačne prehrávať

Reagovat
smazaný uživatel

BVB to na VfB nikdy moc neumělo.

Reagovat
Pipo123

Já to hodnotím len na základe dvojzápasu Lazio - VfB, pretože tam bolo VfB absolútne jalové. Inak teraz gól BVB ale pred tým tá lopta išla do autu od Lewu ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to jsem zas neviděl já ale myslím si, že VfB se spíš soustředí na ligu, tak to krapet vypustili. Ale je to jen má osobní domněnka.

Reagovat
jv

To je absolutní nesmysl! VfB i přes hodně absencí může odehrát s každým vyrovnaný zápas, letos ale naplno doplácí na úzký kádr, což EL jen znásobila. Vůbec bych se nedivil, kdyby to ještě dotáhli do pohárů (to už se však zřejmě nestane).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

tiket vychadza vdaka bvb

Reagovat
smazaný uživatel

jaká je možnost, že Werder dá branku anebo se mám spoléhat na Noveskiho ?

Reagovat
stas87

mala...za polhodinu jedna strela nad a dve slabe hlavicky..je to dost bojovne,mainz okrem golu nemal nic,dufam ze to nerozhodne gol z prvej minuty

Reagovat
jv

To je to od vás tak špatný?

Reagovat
stas87

je..mainz nas drzi v sachu tym ze dost dlho drzaju loptu a kombinuju,maju minimum strat a pre nas je tazke loptu vybojovat,spracovat,presne prihrat a este zautocit vo viacero ludoch,oni sa bleskovo stiahnu a nuti nas ku stratam napadanim a tak je to stale dokola,ked uz sa to trosku vykombinuje tak nikto nema odvahu vystrelit

Reagovat
jv

Zase Mainz doma přehraje takřka kohokoli, doplatil na to Leverkusen nebo Schalke, takže se není co divit, jestli vás moc nepouští do hry. Jinak ale po delší době od Schaafa docela povedená sestava a zatím to vypadá, že to do příště zase promění... Každopádně jsem na druhou stranu rád, že Mainz drží čisté konto.

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
stas87

tak konecne som videl tu chybu..preco to lukymia nekopol niekam do prdele radsej?je jdno ze bolo odhratych 6 ci 7 sekund,posral to teda riadne a mainz uz potom nemusel utocit a prebrat iniciativu

hrozna ma stve ked u nas vidim ze bez zlatka sa zosypeme,ved soto ci baumgartlinger ohromne pomahaju noveskimu a svenssonovi ci wetklovi tym ze maju skvely pohyb na svojej polovici,urychluju tym zakladanie akci a zo stredu poslu prihravku na pospecha ci bella,jendoduche a rychle...trybull ani bargfrede tohto nie su schopny lebo maju zly pohyb a ponukanie sa a su aj neskuseni,ku zlatkovi do zalohy nutne kupit rozohravaca,ak by sme toho hraca v strede mali tak aj gebre by sa dostal k utoceniu a nabehom,takto je bez sance a ked uz sa dostane ku vapnu mainzu tak ma v kombinaci len hunta a obcas ekiciho,potom sa to zamrdava na pravej strane na 5 metroch kde to proste nevykombinujeme a stracame cas

ignjovski si nevedie spatne,myslel som si ze müller s nim bude cvicit ale domaci nicolaie zatial nepochopitelne nevyuzivaju tak cassto ako pospecha s ivnaschitzom,asi aj kvoli bellovi ktory tiez sa nepusta do utoku,pride mi ze mainz ma vacsiu tuzbu vyhrat,my hrame na nahodu a spoliehame sa na kevina ci aarona a ich genialitu...to je proste spatne! chvilu to moze fungovat ale zakonite to prestan fungovat a sme nahraty

Reagovat
jv

Maxim zatím ukazuje, že by mohl být pro Stuttgart velkou posilou, až se teda dostatečně zapracuje a sehraje. Společně s uzdraveným Didavim dostane ta záloha tolik potřebnou kreativitu a nebude to všechno ležet na křídlech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, co to poušti v tom Stuttgartu po gólu?

Reagovat
stas87

trevore mas to tam !!!

perfektna akcia,uz od zaciatku ked sokratis ako tank udrzal loptu proti 3 hracom prihravka do kridla,mozno mal aj gebre asistenciu a hunt uz z maleho vapna to mal jednoduchsie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

tak nakoniec de bruyne arnautovicovi na kridlo a ten prihral huntovi po zemi na male vapno ale mainz mal viac sanci ako my a zasluzi si vyhrat,nas drzi mielitz a to dost

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už jen čekám Bayern pač Lewa mi pojistil sázku na +2,5 branek

Reagovat
stas87

mas 1?kolko by si bral?ja nakoniec 2 chyby

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, jednička. Hele, dvě stovky. Sázím kondičně, abych mohl něco sledovat, takže maximálně za tři pětky.

Reagovat
stas87

ja to mal tiez za 30 a pripadna vyhra 227 mam este druhy tiket,tam mam toto:

sparta-plzen 2

inter-juve 2

chievo-ac 2

tak snad sa zadari

Reagovat
jv

To mi připomnělo, že jsem zase zapomněl na tipovačku.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak toto bola parada od Freiburgu. Z vlastnej pätky to v nahustenom priestore vykombinovat az na superovu polku A Kruseho zakoncenie

Reagovat
smazaný uživatel

WTF ? Za co dostal tu druhou žlutou ten frajer z VfB ? Dyť ho Goetze sejmul jak na jatkách, ještě mu přidal něco od cesty a dostal žlutou.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou komici.

Reagovat
JozkokozleJ

Krmaš hraje neskutocne rukami. S podivom, ze mu to rozhodcovia vobec nepiskaju. Inak klasicky vyborny vykon z jeho strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Boka..

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer-Lahm, Boateng, Dante, Gustavo-Martinez, Schweinsteiger-Robben, Kroos, Shaqiri-Pizarro

Reagovat
smazaný uživatel

Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, Gustavo, LB. Je fajn, že nastoupí Robben a Shaq.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu, zatím tam nezahrál dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Gustavo - Martinez, Schweinsteiger - Robben, Kroos, Shaqiri - Pizarro

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

20. minuta a Shaq 1+1

Reagovat
jv

Pizarra je prostě na lavičce velká škoda, dneska zase ukazuje, že má s přehledem pořád na základ, akorát toho se mu v Bayernu nedostane.

Reagovat
Bayern +

No nakoniec si tých 10 - 12 gólov i v Bayerne môže celkom v pohode streliť a po takom počine si tie prípadné trofeje nemusí brať za menejcenné. Ja myslím, že za ten plat mu súčasná situácia perfektne vyhovuje. On svoj gólostroj už v BL potvrdil dostatočne a myslím, že radšej bude osobne brať 10 gólov s celkom dobrou minutážou za Bayern, ako 20 v Brémach tesne nad zostupom. Plus teda by ho v jeho veku mohol aj prílišný základ doviesť k zraneniam, ktovie...

Reagovat
jv

Je pravda, že kromě stálého základu mu současné Brémy nemohou nic nabídnout, takže při tomhle platu se mu ani nejde moc divit. Ono taky bude záležet na Pepovi. Tohle spíš bylo jen konstatování, když jsem viděl, jak si to dává.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta akce Robbena s Pizzou byla moc pěkná.

Reagovat
OVi.77

člověk si skočí pro jídlo a zatím padnou dvá góly ...může mi tu někdo prosím popsat jak to vypadalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Pizza z rohu zakončující nohou na malém vápně, Robben líbivém ťukesu s Pizzou, který mu patičkou posunuje do vynikající střelecké pozice...obrana Hamburku statická, Robben zakončuje ve vápně.

Reagovat
OVi.77

Díky

Reagovat
Arne

*obrana Hamburgu neexistuje.

Reagovat
jv

Chudák Adler, vsadil bych se, že by tam raději pustil Drobase.

Reagovat
jv

Bayern naprosto dominuje a skoro nepouští HSV k míči. Třetí byl po rohu, kdy Martínez prodloužil na Pizarra a při čtvrtém si Robben narazil s Pizou a přízemní střelou k tyči překonal Adlera. Ještě před tou třetí brankou Adler fantasticky zachránil jistou branku od Robbena.

Reagovat
jv

Hm, odepsal jsem pozdě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Shaq zatím úžasný, Gustavo taky, az překvapivě.

Reagovat
Bayern +

Gustavo hlavne nemá žiadne starosti. Zrovna dnes by bol za Shaqirim Alaba ešte výraznejší ako obvykle.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

poločas: Piza 2+1, Shaq 1+2

Jinde jsem psal, že Piza dá hattrick, tak snad ještě jeden přidá.

Reagovat
stas87

posielam pozdrav na sever do pristavu

AHOJ DOLARE

rincon hrozostrasny,myslim stvrty gol jednoznacne jeho,robben si celu akciu sam zacal a on ani nebranil,len sa pozeral na tu kombinaciu...otrasny su vsetci okrem adlera,lenze ked uz je super v laufe tak by som cakal ze rincon,badelj alebo skjellbred aspon pomozu obrane ked je pretazena ale oni to perfketne sabotuju este ze nehra ten jiracek...ten by sa dost mozno aj vyfauloval

P.S:

ani my sme na bayernu nehrali tak strasne a to je co povedat

Reagovat
Bayern +

Paráda, paráda, paráda. Konečne zas jeden z gala výkonov Bayernu, ku hre nemám absolutne výhrad, akurát naprosto tragický HSV nám to značne zjednodušuje. Ofenzívna časť zostavy je fantastická, Shaqiri je pán, Pizarro je neskutočný, proste lepší 3. hrot pre Bayern na tejto planéte neexistuje! Robben a Kroos slušní, len škoda tých nepremenených šancí. Defenzíva sa proti letargickému súperovi nedá hodnotiť, ale po jednom peknom zákroku si pripísal každý obranca. Javimar - Basti nepotrebuje komentár, snáď len ten, že v utorok bude Martinez citeľne chýbať.

Do druhého polčasu nepolaviť na aktivite, prestriedať a Tymovi k narodkám dopriať nejaký ten gólik.

Reagovat
herbage

co se to tam děje?

Reagovat
jv

Probíhá takový vraždění neviňátek po Bavorsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček věděl proč má raději zůstat na tribuně, ještě by schytal od fanoušků nadávky že nic nepředvedl

Reagovat
Bayern +

Dolare, stiahni si to z ihriska.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvle další 2 tohle skončí nějakým rekordem...

P.S strašně doufám že takovýhle výkon předvedou i proti Juventusu, zaslouží si to

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva proč ho nenechal dát hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Forza vyrovnanost!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře to pozoruj!

Reagovat
smazaný uživatel

nedívám se

Reagovat
jv

Tohle ti po vyřazení Juventusu moc rád připomenu (a nebudu určitě sám).

Reagovat
smazaný uživatel

to je mi jedno, tu trapnou nevyrovnanost to stejně nevymaže, nuda... Lazio by byl stejný válec jak Bayern v té BL...

Reagovat
smazaný uživatel

Kalčo dyrigóre dy Kódzak, RETE, RETE, RETE, RETE. Tréadůe! Tréadůe perla Lacjo.

Reagovat
Arne

Reagovat
Bayern +

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

To je nehodne Bundesligy!

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák willy, jestli je teď v Práglu a nechal si tohle ujít, aby naživo viděl tu večerní okopávanou...

Reagovat
jv

Zase si alespoň může naplno vychutnat výhru Viktorky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zarval jsem si "vyrovnat" kdyz dal Hamburg gol, ale Ribery minutu pote opet dostal Bayern do trháku.

Reagovat
Mönchengladbach

To byla blesková reakce Bayernu v době, kdy se hosté nadechovali k závěrečnému náporu.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak už im chýbalo iba 7 gólov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Docela mi je líto Tyma..

Reagovat
smazaný uživatel

Muller

Reagovat
smazaný uživatel

Když si tak promítnu, co tady Hamburk předvedl a pak si uvědomím, že vytěžil dva góly...

Reagovat
Bayern +

Navyše Tymoščuk na svoje narodeniny ani nenastúpil. Plus unavený Dante, ... našlo by sa aj pár negatív.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Deset, deset!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele