27. kolo
31.03.2013 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Wolfsburg doma opět nepřesvědčil a rozešel se s FCN remízou

Dieter Hecking nakonec proti svému bývalému zaměstnavateli uspět nedokázal, přestože jeho ovečky drželi už dvoubrankový náskok, výsledkem je produktivní dělba bodů. Norimberk tak vyrovnal svoji rekordní sérii bez porážky na osm zápasů!

Koncernový celek chtěl před vlastními fanoušky za každou cenu rozšířit skromný bodový zisk, který nejvíce ze všeho VfL limituje při chtěné honbě za evropskými poháry. Lepší start si pak domácí snad ani přát nemohli: Diego se ve druhé minutě postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou přes zeď k pravé tyči otevřel skóre - 1:0! Tento moment dodal Wolfsburgu tolik potřebné odhodlání a klid...

...ten se však mohl vzápětí krutě vymstít. Nejdříve to z dálky zkoušel Chandler, ovšem podobně jako Esswein, který se po Kiyotakeho nabídce ocitl sám před Benagliem, prostor ohraničený třemi tyčemi minul! Celé první dějství bylo olemováno velkým počtem nepřesností z obou stran, které logicky ubíraly na plynulosti. Ostrou premiéru si v zelenobílém dresu odbyl Slobodan Medojević, který se dokonce mohl zapsat do střelecké listiny, ale po Oličově pasu na norimberského brankáře z úhlu recept nenašel! Technický pokus Chandlera pro změnu na opačné straně vytahoval Benaglio zpod břevna!

Právě debutant Medojević předal ve 27. minutě ve středu pole kulatý nesmysl Oličovi, který těsně za vápnem napřáhl a parádní technickou střelou do pravé šibenice nedal Schäferovi sebemenší naději zasáhnout - 2:0. Vlci ve zbytku úvodních čtyřiceti pěti minut kontrolovali průběh utkání a drželi soupeře na distanc. Už v nastaveném čase mohl dokonce přidat třetí branku Helmes, ale mířil do tyče!

Během poločasové přestávky se Michael Weisinger rozhodl pro změnu a nevýrazného Frantze nahradil klasickým útočníkem Pekhartem. To zároveň znamenalo přesun Essweina na levé křídlo a rodák ze Sušice se postavil na vrchol pomyslné pyramidy. Tyto rošády "der Clubu" výrazně prospěly, i když Balitsch a především Feulner při nadějných možnostech branku opět nenašli.

Nebývalou pasivitu automobilového celku mohl potrestat po rychlé kombinační akci Esswein, ovšem z úhlu na Benaglia nevyzrál! To se však krátce po hodině hry podařilo Simonsovi, který se z velké dálky opřel do odraženého míče a zatočeným projektilem nedal domácímu brankáři sebemenší možnost mičudu zastavit - 2:1. Záhy hlavičkoval na zadní tyči Pekhart, ale jeho snaha byla pro švýcarského reprezentanta neškodná. Od kontaktní branky však neuběhlo ani pět minut a mohlo se rázem začínat od nuly: Kiyotake ze standardky oslovil nabíhajícího Nilssona, kterému jen stačilo balón lehce tečovat - 2:2!

Teprve po vyrovnávací brance se domácí aktivita opětovně zvýšila, ale norimberský veterán, hrající jubilejní 300. bundesligový zápas za Franky, žádnou výraznější příležitost VfL řešit nemusel. Naproti tomu na opačné straně pálil po dalším odraženém balónu z vápna Simons, tentokráte však na Benaglia recept nenašel. Sedm minut před koncem mohl utkání rozhodnout Pekhart, ale hlavou mířil pouze do břevna!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele