Bundesliga - souhrn 18. kola

30.01.2009, 22:32, aktualizováno 01.02.2009, 18:53
Komentáře a souhrny
Hoffenheim si doma poradil s Energií Chotěbuz a vrátil se do čela tabulky před Hamburk, který v páteční předehrávce porazil Bayern. Na druhé místo se posunula Hertha, Werder doma přenechal všechny body Bielefeldu...

Hamburger SV - Bayern Mnichov 1:0

30.01.2009 20:30

Góly: 44. Mladen Petrić

Hamburk doma udolal Bayern 1:0 a vystřídal Hoffenheim v pozici lídra německé bundesligy. Bayern tak po velkohubých vyjadřeních po zápase ve Stuttgartu zklamal nejen své fanoušky a je až na třetím místě. Naopak Hamburg, který podal výborný výkon se může těšit z porážky mistra a minimálně do zítřka, kdy odehraje své utkání Hoffenheim, bude figurovat na prvním místě.

Hamburk, který nemohl počítat se svou největší hvězdou a sice distancovaným Ivicou Oličem, Bayern od začátku tlačil. První šanci měl hned ve třetí minutě, Pitroipa však mířil hodně vedle. Na to ještě stačil Bayern odpovědět Schweinsteigerovou šancí o minutu později, německý reprezentant ale z akrobatické pozice po perfektním Lellově centru přestřelil.

Domácí poté třímali taktovku zápasu ve svých rukou a hned o dvě minuty později měli obrovskou šanci, když Trochowski vystřelil z veliké dálky a Bayern zachránil brankář Rensing, který, ač dosti neortodoxně, vytěsnil balon na tyč. HSV dále hrozilo zvláště kolmými nahrávkamy za obranu Bayernu, v 9. minutě utekl Guerrero, Lucío ho však doběhl a po nepovedené stahovačce ho v pokutovém území i čistě odzbrojil. Ve 21. minutě utekl Pitroipa, Phillip Lahm však dal zapomenout na laxnost z finále mistrovství Evropy a čistým skluzem ho připravil o míč.

Ve 28. minutě vstřelil Luca Toni gól, ten mu však rozhodčí po sporném faulu na Mathijsena neuznal. O čtyři minuty později to zkoušel Trochowski, avšak nepochodil. Bayern ojediněle zahrozil ve 38. minutě, Toniho hlavička ale byla příliš slabá. Z tlaku HSV vzešel ve 44. minutě i první gól utkání, po závaru před brankou bavořanů střílel zpoza hranice velkého vápna Jarolím, Rensing tečovanou střelu vyboxoval pouze na hlavu dobíhajícího Petriće a ten už věděl co si počít a sedícího brankáře přelobboval. Bayern tak dostal velmi neoblíbený "gól do šatny".

Druhý poločas započali aktivněji znovu domácí, několik vteřin po začátku se sám před brankou Bayernu ocitl Petrić, který v pádu nastřelil tyč, následně pak byl ve stoprocentní příležitosti Guerrero, míč ale netrefil dobře. O dvě minuty později utekl obraně Hamburku Ribéry, nacentroval na hlavu Kloseho a ten hlavičkou téměř překonal Franka Rosta, který však míč vytáhl z brankové čáry, možná i zpoza ní. Rozhodčí situaci posoudil každopádně jako nególovou a tak se hrálo dál. V 55. minutě nebezpečně hlavičkoval italský "kanonýr" Luca Toni, Trochowského obranný zákrok ale zachránil HSV od pohromy.

V 66. minutě se v obrovské šanci ocitl Klose, Ribéry mu před odkrytou bránu omylem přiklepl míč, německý útočník sice propálil Rosta, ale střelu z brankové čáry vyrazil domácí obránce Boateng. O tři minuty později ve 100% šanci znovu zklamal Toni. Bayern předvedl perfektní akci, Ribéry přiťukl Lahmovi, ten odcentroval na vzdálenější tyč na hlavu Kloseho, ten ještě vrátil na přední Tonimu, který ale trestuhodně ze dvou metrů netrefil bránu.

V 82. minutě zhatil další Kloseho pokus Boateng, za dalších šest minut neuspěl ve svém typickém průniku ani Lucío. Bayern už ze svého závěreného tlaku nic vytěžit nedokázal, z výhry 1:0 se tak radovalo domácí HSV.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 2:1

31.01.2009 15:30

Góly: 17. Marko Pantelić, 51. Marko Pantelić - 53. Benjamin Köhler

Hertha porazila těsně Eintracht a posunula se za vedoucí Hoffenheim na druhou příčku. V Berlíně byly k vidění dva rozdílné poločasy, v tom první jasně dominovali domácí a díky dvěma trefám Panteliće vedli na začátku druhé půle již o dvě branky. Frankfurt poté ovládl hru, dokázal však jen snížit Köhlerem na konečných 2:1.

V úvodu se žádný extra fotbal nehrál, lehce navrh měli hosté, žádnou šanci si ovšem nevypracovali. V 17. minutě pak z ničeho přišel gól. Friedrichův centr z pravé strany doputoval k Voroninovi, ten se pokusil o nůžky, obránce Russ míč zblokoval před Panteliće a srbský kanonýr neměl zblízka problém - 1:0.

Úvodní brankou dostalo utkání jiný náboj a hlavně Hertha byla jako vyměněná. Nejprve udělali v hostující obraně průvan Voronin s Pantelićem, o několik chvil později nahrál Voronin Raffaelovi, ten se zbavil Russe, leč následnou střelu pěkným zákrokem vyrazil Pröll. Ve 33. minutě přišla další šance, Pröll fauloval v pokutovém územi Panteliće, následnou penaltu ale zahrál Cícero velmi špatně a Pröll svou chybu tak mohl napravit. Hostující brankář poté ještě zneškodnil Pantelićovu šanci, na druhé straně prověřil Drobného Köhler.

Na začátku druhé půle musel český brankář vyrážet prudkou ránu Petkoviće, v 51. minutě pak berlíňané opět udeřili. Pantelić nevěděl co s míčem, a tak si ho posunul kolem Steinhöfera a parádní přesnou střelou z dobrých 25 metrů nedal Pröllovi šanci - 2:0. Brankář hostí musel o několik minut později ze hřiště kvůli problémům s kolenem, vystřídal ho mladík Zimmermann.

To už ale na ukazateli skóre svítilo 2:1. Hned v 53. minutě totiž vypálil z voleje Fenin, střela mu z nohy sjela tak šťastně, že se k míči dostal na zadní tyči Köhler a zblízka ho napálil pod břevno - 2:1. Eintracht ožil, domácí tým najednou přehrával a postupem času přišly také šance. Nejprve ale jednu obrovskou spálil domácí Raffael, který po geniální přihrávce Voronina netrefil míč dobře.

V 70. minutě nacentroval Fenin na Kweukeho, kamerunský novic v hostujícím týmu si ale vylámal zuby na Drobném, který míč skvělým zákrokem vyrazil. Ke konci utkání tlak Frankfurtu sílil, domácí obrana s pilíři Friedrichem a Šimunićem v čele však vcelku odolávala. Jedinou šancí byla ta Meiera, který se dostal na malém vápně k hlavičce, ke své smůle jí ale poslal přesně do míst, kde stál připravený Drobný. Hertha tak i díky svému brankáři uhájila vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1:1

31.01.2009 15:30

Góly: 36. Alexander Frei - 63. Patrick Helmes

Borussia Dortmund doma remizovala s Bayerem Leverkusen a ztrácí tak nadále na svého soka tři body, i když vzhledem k průběhu zápasu může být ráda, že to není šest.

Utkání začalo minutou ticha za zemřelého fanouška Borussie, který v týdnu tragicky zahynul při pohárovém zápase BVB - Werder. Oba týmy tak nastoupily s černými páskami na rukávech. První šanci si vytvořili hosté již v 6. minutě, kdy Patrick Owomoyela pod tlakem napálil dotírajícího protihráče, míč se odrazil přímo na kopačky Helmese a ten zpoza vápna vypálil štiplavý projektil, který Roman Weidenfeller jen vyrazil vysoko do vzduchu.

Domácí se osmělili po rohovém kopu v 11. minutě, ale Owomoyela míč vrácený před bránu jen hlavičkoval přesně do Adlerovy náruče. Po čtvrthodině hry si akci vypracovali opět hosté. Michal Kadlec zatáhl míč až před vápno, posunul jej na křídlo pro Renata Augusta, který měkkoučkým centrem našel Helmese, ten však pěkným halfvolejem do země těsně přestřelil bránu.

O tři minuty později Tinga vyslal na zteč krásným lobem za obranu Freie, kterému šel ale naproti René Adler a znemožnil mu tak přesněji zakončit. Minutu nato opět rychlá šance Dortmundu, Kringe zatáhl míč po levé straně, přihrál Zidanovi, ten prodloužil na Freie, který míč velmi trestuhodně napálil jen do ochozů.

V 29. minutě se dostal k centru Tinga a Manuel Friedrich byl moc a moc rád, že si nevstřelil při jeho odvracení vlastní gól. Jenže v minutě 36. se už skóre měnilo a to ve prospěch domácích. Michal Kadlec v tísni přihrával na navrátilce do sestavy Lukase Sinkiewicze, který ovšem místo odkopu volil zpracování a pak teprve odkop, čehož využil hbitý Owomoyela, který míč tečoval. Ten pak doputoval přímo před bránu, kde se do něj položil Alexander Frei a koníčkem poslal svůj tým do vedení - 1:0. Hráči Bayeru byli gólem zcela opaření a zmohli se jen v nastavení první půle na Barnettovu střelu těsně vedle pravé tyče.

Druhá půle se nesla v duchu tlaku Bayeru, který začal velmi zostra. Ve 48. minutě šel Helmes sám proti Weidenfellerovi, ale míč pod ním již prostřičt nedokázal. O minutu později Michal Kadlec zahrával standardní situaci, ale Stefan Kiessling trefil pouze břevno.

Bayer byl najednou pánem na hřišti, hráči Borussie nevěděli, kde jim hlavy stojí, avšak celý zápas nepolevili ze svého aktivního pressinku, kterým hru hráčům Bayeru znechucovali. Ti se zkoušeli prosadit hlavně pomocí rychlých narážeček ve středu hřiště a hrou po křídelech. V 57. minutě přišla ojedinělá šance domácích, kdy se k centru dostal Kevin-Prince Boateng, na nějž čekal na zadní tyči Nuri Sahin, avšak šikovným koníčkem Adlera nepřekonal.

V 63. minutě bylo již ovšem srovnáno. Barnetta se krásně prohnal po levém křídle kolem Owomoyely, přihrál míč pod sebe na hranici vápna, kde byl zcela osamocený Patrick Helmes, který už si s následnou situací bez problémů poradil - 1:1. A Bayer hrozil i nadále. Barnetta se dostal ke střele po odraženém míči, ale Weidenfellera v bráně zastoupil obětavý Owomoyela. Bayer už nepouštěl Dortmund z vlastní půle a více a více ho na ní svíral.

V 73. minutě po krásné narážečce před vápnem Borussie přihrál Kiessling pěknou kolmicí Barnettovi do vápna, ale ten velmi těsně branku přestřelil. V 80. minutě smůla Bayeru vrcholila. Po kulišácky rozehrané stadardní situaci Barnetta centroval prudce před bránu, kde v jasné gólové příležitosti kapitán Rolfes zcela minul prázdnou branku.

Postupem času se Bayer nedokázal více přiblížit k bráně domácích a tak už jen v nastavení Kaldec nacetroval před bránu, přetažený míč našel Helmese, avšak jeho nástřel do chumlu jen proletěl na druhou stranu ven. Utkání tak skončilo lehce nespravedlivě pouze remízou.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Schalke 04 1:0

31.01.2009 15:30

Góly: 8. Sérgio da Silva Pinto

Schalke opět zbytečně ztratilo v Hannoveru body. Jedinou branku zařídil krásnou střelou Sergio Pinto.

Lepší start do zápasu mělo Schalke. Již po osmdesáti sekundách však v nadějné pozici nevyzrál Jefferson Farfan na navrátilce do branky Roberta Enkeho. Hned v 8. minutě ho to mohlo pořádně mrzet. Pinto po chybě Asamoaha obral o míč Westermanna a z dvaceti metrů krásným lobem trefil pravou šibenici branky hostů. Byla to velmi studená sprcha pro hosty.

Stejně jako si vybral štěstí Hannover, tak v patnácté minutě i Schalke. Sudí Felix Brych z Mnichova přehlédl jasnou ruku Benedikta Höwedese v pokutovém území a upřel domácím jasný pokutový kop. Krátce nato mohl zvýšit Huszti, Manuel Neuer se však vyznamenal skvělým zákrokem. Ke konci poločasu byli opět nebezpeční hosté - Enke zastavil nájezdy Asamoaha a Halila Altintopa.

Velká smůla pak postihla čtyři minuty po změně stran Schalke. Fabian Ernst musel vystřídat kvůli zranění. I tak ale i po tomto momentu pokračovalo galapředstavení Königsblaue. Útoky Schalke chodily zejména po levé straně přes Heika Westermanna, který se pro tento zápas musel smířit s pozicí záložníka.

V 77. minutě měli domácí velké štěstí. Rakitic z pravé strany odcentroval, Bordon prodloužil na Asamoaha, jehož hlavička jen těsně přeletěla branku Roberta Enkeho. Již o pět minut bylo opět před Enkem hodně rušno, Westermannův centr ale Farfan ke gólu nezužitkoval.

Schalke si po celý zápas dokázalo vypracovat kvantum šancí, jenomže se trápilo v zakončení. Poslední šance z devadesáté minuty to potvrdila. Altintop obdržel přihrávku od Rakitice, ale v nadějné pozici minul.

Schalke tedy po úspěšném vystoupení v DFB Pokalu dojelo v hannoverském střetnutí na starou bolest - proměňování šancí.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Energie Cottbus 2:0

31.01.2009 15:30

Góly: 28. Demba Ba, 63. Boubacar Sanogo

Nejlepším možným způsobem odstartoval do jara Hoffenheim, který bez potíží porazil Energii Cottbus a díky zaváhání Bayernu se osamostatnil na první příčce. Vítězství TSG v poměru 2:0 zařídili Ba a náhrada za Ibiševiće Sanogo.

Taktovku utkání dřímali v rukou domácí od samého počátku. Nejprve neuspěli hlavičkami Jaissle a Sanogo, v sedmé minutě pak poslal Beck opakovanou střelu vedle. Podobně si vedl i v osmnácté minutě opět Sanogo, přesně o deset minut později však domácí svoji převahu zúročili. Salihović přetáhl rohový kop na Tebera, ten vrátil na přední tyč, kde se proti nedůsledné obraně hostí prosadil Ba a na druhý pokus prostřelil zblízka Tremmela - 1:0.

Poté se domácí o něco stáhli a ve 36. minutě mohli litovat. Jula totiž prostrčil na Angelova, který byl rázem sám před Hildebrandem, leč domácí brankář mu míč bystře "ukradl" od kopaček. O minutu později připravil Ba vynikající příležitost pro Sanoga, leč ten si ještě seřizoval mušku.

Po změně stran se pokoušeli o navýšení náskoku Ba a Weis, neuspěli však a v 51. minutě přišla největší šance hostí v utkání. Zaváhání Comppera vystihl Rost a z blízkosti napálil břevno. Při šanci se navíc zranil Hildebrand a do branky musel Haas, který hned musel být v pozoru při hlavičce July.

V 63. minutě tak přišel druhý gól domácích. Dlouhý míč od Jaissleho prodloužil Sanogo na Ba, ten mu ho vrátil a útočník zapůjčený z Brém se po vyhraném souboji s Cagdasem konečně trefil - 2:0. Od té doby již toho moc k vidění nebylo, výjimkou budiž střela Weise a dvojšance Gustava s Jaisslem. Energie se na nic víc již nezmohla a tak v Sinsheimu prohrála 0:2.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1:1

31.01.2009 15:30

Góly: 34. Sergiu Radu - 73. Grafite

Spravedlivá remíza, která v podstatě na tabulkové postavení klubů neměla žádný vliv. Kolín si udržel svou jedenáctou pozici a stále se tak nachází daleko od sestupových vod. Vlci dokonce poskočili na osmou pozici a mohou reálně pomýšlet na pohárovou Evropu, bodík z Kolína vzhledem k průběhu není pro ně rozhodně ztrátou.

Kolín se dostal do vedení už v prvním poločase a dlouho to vypadalo, že si výsledek pohlídá, tým Felixe Magatha ovšem spasil ostrostřelec Grafite, nejlepší gólostroj klubu už přidal svůj třináctý zásah v bundeslize v tomto ročníku. Za domácí se trefil Radu, jenž vsítil třetí gól v sezóně a poskočil na druhé místo klubových střelců hned za Novakoviče.

Kolín se musel právě obejít bez svého desetigólového střelce Novakoviče, hosté byli naopak téměř kompletní. V základní sestavě Vlků se objevil na pozici stopera Jan Šimůnek a předvedl velice solidní výkon, i když byl u první inkasované branky. Oba mančafty se v úvodních minutách hry hledaly a bylo vidět, že jim ještě chybí herní praxe. Poté se už do mírného tlaku dostával Wolfsburg, první akce se ale zrodila až po necelé čtvrthodině hry, domácí Ishiaku však gólmana neobelstil. Na druhé straně o necelých deset minut později minul branku Grafite.

Po půlhodině hry musel vytáhnout výborný zákrok Mondragon, jenž kryl střelu Marcela Schäfera. O tři minuty později už ale jásal domácí stánek RheinEnergie. Po ztrátě balónu hostujícího týmu se zrodil rychlý protiútok. Pezzoni vyslal neuvěřitelný pas před 50 metrů na forvarda Radua, ten obehrál Šimůnka a brankář Benaglio byl krátký - 1:0.

Druhá půle byla opakem té první, Kolín se spíše zatáhl do defenzívy a Vlci už neměli takové problémy s kontrolou míče. Vypracovali si několik příležitostí a jednu proměnili. Po necelé čtvrthodině obehrál Grafite Mohamada, poslal zpětně na Džeka, který vystřelil z deseti metrů, Mondragon zkrotil balón až na brankové čáře. Vlci zvyšovali tlak a postupně se snažili srovnat Grafite, Džeko či střídající Okubo, síť se ovšem nevlnila.

Změna stavu tak nastala až v 73. minutě, kdy se tedy trefil již zmiňovaný Grafite. Po spolupráci s Okubem vypálil zatím třetí nejlepší střelec Bundesligy asi z 20. metrů a trefil přesně horní levý růžek Mondragonovy branky - 1:1. Vlkům to ovšem nestačilo a stále si vytvářeli velký tlak, který mohli zužitkovat deset minut před koncem normální hrací doby. Nejprve ale Mondragon skvěle zastavil Grafiteho se Schäferem, do branky nepropustil ani ránu Okuba a v této chvíli byl hlavní oprou týmu.

Poslední šanci na změnu stavu promarnil minutu před závěrem domácí Ishiaku, tentokrát se vytáhl Benaglio a jeho hlavičku se štěstím chytil. Wolfsburg se v příštím kole pokusí bodovat doma s Bochumí, Kolín bude obhajovat pozici na hřišti Frankfurtu.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 2:0

31.01.2009 15:30

Góly: 67. Ciprian Marica, 85. Mario Gómez

Stuttgart vstoupil do jarní části podle očekávání, a i když se v prvním poločase hlavně v útoku trápil, výhru mu zajistil uzdravený útočník Marica, jehož doplnil v samém závěru forvard Mario Goméz. Gladbach se za svůj výkon příliš stydět nemusí, nakonec však body nebere a zůstane v tabulce na posledním místě. Stuttgart prozatím poskočil na sedmou pozici.

Trenér domácích Markus Babbel nechal na lavičce oproti pohárovému utkání Boku, Bastürka a Gilberta, naopak dal šanci Magninovi, Langovi a Maricovi, hlavně nominace posledně jmenovaného byla trefou do černého. Hosté nastoupili v celkem ofenzivním složení, ovšem ze začátku začali hrát velmi organizovaně a bez chyb, vše tedy rozjeli podle plánu a první poločas byl toho důkazem.

Český defenzivní štít Tomáš Galásek si odbyl premiéru tentokrát na pozici stopera v tříčlenné obraně a vedl si více než dobře, nakonec ale utkání rozhodl povedenou brankou v polovině druhého dějství navrátilec Ciprian Marica, hosté svoje ofenzivní výpady využít nedokázali. V prvním poločase se však domácí do šancí příliš nedostávali, na taktiku Gladbachu vyzrát nedokázali a těžko se dostávali do šestnáctky soupeře.

Do první šance zápasu se po necelých deseti minutách probojoval hostující Daems, jeho střelu však pohodlně ukryl do náručí Lehmann. O dvě minuty později tvrdě vypálil Friend, jeho rána však šla vedle pravé tyče branky Lehmanna. Pak utkání spadlo do průměru a na další šance se muselo čekat až do 30. minuty. Nejprve přestřelil opět velmi aktivní Friend, o minutu později neuspěl ani Baumjohann.

Domácí se do šance dostali v 36. minutě, kdy si ovšem vytvořili nejvážnější akci prvního poločasu, tady také poprvé hostující obrana mírně zaváhala. Z levé strany nacentroval Marica a míč se dostal až ke Gomézovi, jeho ránu z pěti metrů ale perfektním reflexem zlikvidoval Bailly, do konce půle se už nic důležitého neudálo.

Druhou půli otevřely možnosti domácího Šimáka a hostujícího Baumjohanna, ani jedna se ovšem neujala. Po čtvrthodině hry promarnil obrovskou příležitost na otevření skóre znovu Friend, hlavou minul tyč jen o několik centimetrů. Hosté si pokazili vizitku až v rozhodujícím okamžiku, kde si na ně také zasedla smůla. Gohouri nedosáhal hlavou na dlouhý centrovaný míč a ten se odrazil až k Maricovi. Jeho střelu do volné klece se za každou cenu snažil zastavit Brouwers, avšak Marica už zvedal ruce nad hlavu - 1:0.

Domácí se následně uklidnili a pod tlakem byli hosté. Začali hrát aktivněji, šance si ale vypracoval Stuttgart. V 78. minutě ještě skvěle zareagoval proti střele střídajícího Nelsona Bailly, ale o osm minut později bylo definitivně dílo dokonáno. Střelu Khediry vyrazil Bailly jen ke Gomézovi a ten vsítil svoji osmou branku v sezóně. Gladbach bude mít šanci na reparát v příštím kole doma proti vedoucímu Hoffenheimu, Stuttgart jede do Düsseldorfu, kde má dočasný azyl Leverkusen.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Karlsruher SC 2:0

01.02.2009 17:00

Góly: 26. Christian Fuchs, 65. Diego Klimowicz

Ryzí boj o záchranu zvládla o mnoho lépe Bochum, která si připsala teprve druhé vítězství v sezóně a první od poloviny září. Karlsruhe sice mělo více šancí, díky brankám Fuchse a Klimowicze ale zůstaly po výsledku 2:0 všechny body v Porúří.

Utkání začalo mohutným skandováním domácích fans, kteří si žádali hlavu trenéra Kollera. VfL i v takové atmosféře začalo lépe, v prvních dvaceti minutách mělo více ze hry, vyhrávalo většinu osobních soubojů a také mělo první příležitost, novic Klimowicz však hlavou mířil vedle. Pak se ozvali také hosté a hned se dostali do vyložené šance. Navrátilec z Dortmundu Federico oslovil kolmicí Freise, jenže ten si tváří v tvář neporadil s Fernandesem.

Posléze ovšem převzal hlavní roli na hřišti domácí obránce Fuchs se svými přímými kopy. První z nich poslal pozemi k pravé tyči, kde byl však Miller včas, ve 26. minutě ale již z téměř identické situace padl úvodní gól. Fuchs si pro změnu vybral ránu k levé tyči a tentokrát byl na prudkou střelu krátký i Miller - 1:0. KSC se posléze pokoušelo vyrovnat, Götlitzův centr prošel až ke zcela volnému Freisovi, leč ten poslal svůj volej mimo tři tyče. Do půle to ještě zkusili hostující Timm a na opačné straně Azaouagh, oba ale mířili také nepřesně.

I po změně stran tlak ze strany Karlsruhe pokračoval, hosté se však do soupeřovy šestnáctky dostávali jen sporadicky. Naopak nebezpečí stále šlo z rychlých protiútoků domácích, Šesták nejprve vystřelil jen do náruče Millera, ale v 65. minutě se již velkou měrou podílel na gólové pojistce. Rychlý kontr rozjel Auaouagh přihrávkou právě na slovenského rychlíka, který vyslal do samostatného úniku Klimowicze a ten po úspěšné kličce Millerovi bez potíží zvýšil na 2:0.

Hosté se i poté stále snažili, nebylo jim to ovšem nic platné. Jedinou hrozbou pro domácí tak byl tečovaný centr Timma, který sice po změně směru mířil do branky, ale Fernandes ho dokázal ještě vyrazit mimo. Bochumští se tak můžou radovat z výhry, díky níž se posunuli právě před svého dnešního soupeře na 15., tedy první nesestupovou příčku.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Arminia Bielefeld 1:2

01.02.2009 17:00

Góly: 44. Hugo Almeida - 24. Thorben Marx, 49. Artur Wichniarek

Werder v prvním jarním kole absolutně vyhořel a nedokázal porazit zachraňující se Bielefeld, početná marodka se tak na týmu Thomase Schaffa projevila, znát byla hlavně absence génia Diega. Hosté dosáhli zaslouženě na výhru 2:1 a vykročili do jarní části tou správnou nohou.

Hostující kouč musel kvůli problémům v sestavě zařadit na pozici levého beka českého hráče Radima Kučeru, do sestavy začlenil nově příchozího Munteanua, jenž se představil ve velmi dobrém světle. Werder si od začátku podle předpokladů velký tlak nevytvářel a naopak soupeř jej zatlačil na vlastní polovinu.

V úvodní dvacetiminutovce se žádné vážnější akce neurodily, ovšem pak se poprvé ukázal hostující Wichniarek, jeho rána šla však po přihrávce Lameye vedle. Ve 24. minutě už ale důležitý úder hosté zasadili, zmrazili většinu přítomných na stadionu a na nějakou chvíli i domácí hráče. Katongo vyslal Lameye na pravou stranu, který odtud krásným centrem našel Marxe a ten už z bezprostřední blízkosti dopravil balón do prázdné klece.

Bielefeldu jakoby ještě více narostla křídla a o chvilku později mohl svůj náskok zdvojnásobit. Po spolupráci Kircha s Katongem vystřeli opět velice aktivní a budoucí hrdina Wichniarek, jenže jeho pokus minul těsně pravou tyčku. A tak se ke konci prvního dějství probudili domácí, poprvé a naposledy rozjásal fotbalový stánek Hugo Almeida. Z hranice pokutového území vyslal po nakrátko rozehraném přimém kopu dělovku pod břevno a Eilhoff byl bez šance - 1:1.

Druhý poločas otevřela rozhodující branka, která domácí nahlodala až do konce klání, zasloužil se o ni nejlepší hráč na hřišti Artur Wichniarek. Frings přišel o balón v souboji s Katongem, který krásně vyslal autora rozhodujícího gólu do uličky a ten pak už jen lehce obhodil ležícího Wieseho - 1:2 Werder se snažil okamžitě za dvě minuty odpovědět, ovšem jejich šanci včas zlikvidoval skvělý brankář Eilhoff.

O něco později hra upadla do průměru a Brémy se dostaly do tlaku až v poslední dvacetiminutovce. V jejím úvodu nebezpečně vypálil Özil, Eilhoffa ale ani tentokrát nepřekvapil. V poslední příležitosti se ocitl po chytrém padáčku střídajícího Harnika stoper Niemeyer, jenže ani teď nevyzrál na oporu Eilhoffa, ten nakonec do konce duelu výhru Bielefeldu udržel. Werder příště na hřišti Schalke bude mít co napravovat, Bielefeld bude chtít potvrdit vítězství doma proti Hertě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim18122444:2338
2.Hertha BSC18113429:2136
3.Hamburger SV18113427:2436
4.Bayern Mnichov18105339:2535
5.Bayer Leverkusen18103537:2233
6.Borussia Dortmund1879228:2030
7.VfB Stuttgart1884628:2328
8.VfL Wolfsburg1876536:2627
9.Schalke 041876524:1727
10.Werder Brémy1875640:3026
11.1. FC Köln1872920:2623
12.Hannover 961855821:3220
13.Eintracht Frankfurt1854924:3119
14.Arminia Bielefeld1838717:2817
15.VfL Bochum1828821:3014
16.Karlsruher SC18411315:3413
17.Energie Cottbus18341112:3113
18.Borussia Mönchengladbach18321318:3711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
One-Real

Tak kdybych to měl zhodnotit, tak to bylo moc pěkné utkání, které nám krásně započalo druhou část Bundesligy, Bayern měl dnes neskutečnou smůlu (né že bych jim to nepřál ), ale to co neproměnili.... jinak dneska se mi moc líbil výkon Petriče

Reagovat
milan78

toni dal na 1:0, kdyby ho rozhodčí nesmyslně neuznal....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rozhodčí trochu připískával jednomu nejmenovanému klubu z jednoho přístavního města

Reagovat
smazaný uživatel

Jarolím je největší borec,Toni a hlavně Bommel z něho úplně tekly

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej kvalitní zápas Bundesliga má prostě kvalitu , Hamburg hrál moc dobře a když bayern nepromění i ty nejvyloženější šance tam má smůlu , Toni

Reagovat
smazaný uživatel

A vidláci z Hoffenheimu už jsou druzí

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mají zápas k dobru.

Reagovat
smazaný uživatel

kterej projedou

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě nezbývá než doufat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

věřim honzovi

Reagovat
smazaný uživatel

Komu??

Reagovat
smazaný uživatel

rajnoch?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně ale zítra dají Cottbus a jdou do čela

Reagovat
smazaný uživatel

Super výsledek. Dobrá volba herbagi.

Reagovat
herbage

Neuznaný regulérní gól. Však tě stihne krutý trest. Btw. vedu o dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

když to mam zhodnotit: rozhodčí - výkon se mi nelíbil, neměl v tom pořádek... - jarolím? klasika, pořád padal a byl za svatýho... HSV hrál dobře... a z Bayernu: Rensing - hrál dobře, ale nešťastně vyrazil jeden balon, tam toho ale dle mě víc udělat nemohl... lúcio - dobré utkání, demichelis - zrovna mě moc nepřesvědčil... van bommel - měl jarolímovi naložit víc... ribéry - slabej výkon... bayern ho asi platí za to, že bourá busem a nedává penalty a začíná být arogantní, sosa by to odehrál alespoň na stejné úrovni jako on... útočné duo: tragédie... více dopodrobna to raději rozebírat nebudu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jarolíma moc nesleduju v Bundeslize, ale už se nedivim, proč ho tam lidi nesnášej. A Bayern byl dneska v útoku fakt megatragickej - Toni a Klose by netefili ani panelák. Ribéry nebyl nejhorší, balony rozdával dobře, ale Lucio hrůza, na konci mohl rozhodnout a uplně vyhořel

Reagovat
vitasrp

Lucio hrál výborně, jedna jeho špatně vyřešená šance(což navíc není hlavní náplní jeho práce na hřišti) nezkazí dojem z jinak velmi solidního výkonu.. Mně se líbil..

Reagovat
smazaný uživatel

navíc se dokázal zotavit ze "zranění" ikdyž, když si vemu, že za juniorku brazílie hrál ještě v útoku

Reagovat
milan78

toni dal góla regulerního za stavu 0:0 tak co řešíš.., jinak dle mého výhra domácích asi na místě, bayern zápasil hlavně sám se sebou a absolutně mimo toni v druhým poločase, když osahával jarolíma a mathajsena, asi by si to měl nechat do sprchy, až bude hrát za repre

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Jarolím je s tim osaháváním taky na štíru

Reagovat
milan78

tak jarolím je jarolím ale vzpomínám si, že se podílel asistencí i na remíze 2:2 z podzimu

Reagovat
smazaný uživatel

ale toni toho hodně moc nedal... měl na hattrick (s uznanym prvnim gólem)... o tom gólu sem se zminil u knuta...

Reagovat
smazaný uživatel

U tvých komentářů se tolik nasměju.

Reagovat
milan78

pokud si chytl vlákno, tak se směj dál, je to zdravé a občas mrkni i na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Na BL mrkám furt, celý podzim.

Reagovat
smazaný uživatel

už máte tepláky pro Királyho?

Reagovat
Arne

Ten má určitě svoje maďarské výroby. Nebo berlínské?

Reagovat
smazaný uživatel

já myslel, že mu vnutí nějaké z lékárny...

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, jen pyžamo pro důchodce.

Reagovat
smazaný uživatel

od sponzora Bochumi?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, ale prý mu na to snad namalují Dunaj.

Reagovat
smazaný uživatel

to se k Porýní přímo hodí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
milan78

ty jo, ale už je leden a ono se hrálo i v zimě

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavé, že poslední kolo BL před pauzou bylo 12.12-14.12. ... zima začíná 21.12. zimním slunovratem... zajímalo by mě teda, na co jsi koukal...

Reagovat
milan78

premier league

Reagovat
smazaný uživatel

mluvil o BL

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si opravdu lempl.

Reagovat
milan78

a nejsme třeba příbuzní ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď sis definitivně podřezal větev.

Reagovat
milan78

Reagovat
smazaný uživatel

hej ten rozhodčí měl s objektivitou docela problém. ale nesvádim všechno na něj. můžem si za to sami. takový šance

Reagovat
Arne

Tak pokud jsem před zápasem přemítal, zda bych si přál spíš remízu nebo výhru HSV, tak po pár minutách jsem měl jasno...

Jinak se mi líbí, jak tu fans Bayernu brečí nad rozhodčím, to si vážně užívám...

Reagovat
smazaný uživatel

neřikej, že tobě se výkon sudího líbil... -objektivně-

Reagovat
Arne

Ne, nelíbil, ale dělal zhruba stejné množství chyb na obou stranách, takže si nemáte absolutně na co stěžovat.

Reagovat
smazaný uživatel

s tím, že Bayernu dle mě uškodil víc... nejvíc mě ale naštval, když nenechal dohrát ani ty nastavené dvě minuty...

Reagovat
Arne

Já ty chyby vidím 1:1, holt...

Reagovat
smazaný uživatel

já mezi ty chyby počítam i ten neuznanej gól a "pořehlédnuté" výlety jarolíma...

Reagovat
$dolar$

Prosimte, kazda simulace Toniho posouzena jako faul se mi nezda prilis fer Proste si priznej prohru a netrapci.

Reagovat
smazaný uživatel

s prohrou smířenej jsem a nevim, proč by to mělo být trapčení, když rozhodčí chybami narušuje hru...

Reagovat
$dolar$

Narusoval je stejne na obou stranach , tak to paneboze neres stejne nic nezmenis.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo řikal, že chci něco změnit?

Reagovat
$dolar$

Jo dobry ses dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Paddy

Byl to úžasný, kolosální zápas. Ač nejsem fanouškem Bayernu, fandím právě Hamburgu, tak jsem si vsadil 2, protože když jsem sledoval jak Bayern přejel Sttudgard, tak si řekl že tohle by Hamburg musel přežít jen s obrovkým štěstím. A samozřejmě, že to štestí měl. Neříkám, že byl horší, on prostě jenom měl štestí. Toni z metru netrefí bránu, Klose z metru napere golmana...tomu se jinak než štěstí na straně Hamburgu říct nedá. Bayern se dneska snažil co to dalo, ale nestačilo to. V dresu Hamburgu se mi velice líbíl výkon Trochowskiho a Petriče...on celý tým pracoval velice dobře, ale vyzdvihl bych tyhle dva. Kluci z Bayernu by se měli na tréninku věnovat disciplíně: Trefit branku z metru, jinak by dneska vyhráli. Mám proto ze zápasu velice rozpoluplné pocity . Ale myslím, že s tímhle co ted řeknu budete souhlasit všichni, co jste tady, Tohle byla reklama na fotbal, na výborný fotbal ve kterém bylo vše, co chceme vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Tak za reklamu na fotbal bych se to označit nebál, každopádně tam však byla místa, kde v té hře bylo na můj vkus málé tempo. Ale jinak

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím, až na poslední větu, protože jarolíma vidět moc lidí nechce... a chtělo by to lepší výkony rozhodčího...

Reagovat
Paddy

každej zápas má něco

Reagovat
smazaný uživatel

po Merkovi nějak nevidím rozhodčího s dobrými zápasy

Reagovat
Paddy

až Bundesliga vyřeší zbylé problémy, tak at se Premierleague s Primeredivision třesou.

Reagovat
$dolar$

Tak PD uz nema sanci ted.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš PL

Reagovat
Paddy

byl jsem vzdy fanda PL ale poslední dobou se me zda, ze de dolu

Reagovat
smazaný uživatel

to je těma šejkama... dělaj ve fotbale bordel... a to je plus BL

Reagovat
Paddy

souhlas,je v tom cim daltim vetsi bordel

Reagovat
Arne

To je mi jasné, že se vám po Merkovi stýská... Když vám připísknul vždy, když jste potřebovali.

Reagovat
Arne

Jak symbolické to poslední utkání loňské sezóny, že?

Reagovat
smazaný uživatel

to už si tolik nepamatuju... spíš jestli nepískal poslední utkání sezony 2001

Reagovat
Arne

Já jo... To přece končil Merk, zrovna utkání Bayernu... Proto ta symbolika. Jinak to utkání v roce 2001 a nejen to v té sezóně, to byla taky Merkova práce, ale to už jsme tady probírali, holt vám tenkrát "zubař z Lauternu" tak trochu zalezl, no.

Reagovat
smazaný uživatel

no... já si jako poslední zápas Merka pamatuju poslední zápas Olliho Kahna, který pískal také on...

Reagovat
Arne

Bingo.

Reagovat
smazaný uživatel

já myslel ten v září proti Německu... tu Herthu už moc v paměti nemám... (kvůli stejným výsledkům se mi to motá s letošní sezonou...)

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si vůbec dneskaj nejak domotaný...

Reagovat
smazaný uživatel

snažil jsem se přijít na jiné myšlenky

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslel jsem zrovna zápasy Bayernu... prostě když vidím Fandelovo nepísknuté penalty, tak si řikam, že musí bejt úplně slepej (proto se divim, že ve Stuttgartu písknul hned dvě penalty...)

Reagovat
herbage

Nevím, asi jsme tou Pd zmlsán, ale bylo to vážně šíleně pomalé tempo, hra plná nepřesností. Ani jeden celek mi není svojí hrou sympatický, těším se rozhodně zítra na BVB - Bayer A snad se Arne neurazí, zítra fandím Frankfurtu, vrací se A.Meier

Reagovat
smazaný uživatel

Já si dal 1 za 30 Kč a vyhrál jsem 101

Reagovat
smazaný uživatel

tak to běž oslavit a budeš v minusu

Reagovat
$dolar$

Joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo HSV !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JUCHU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je to paráda, já jim fandím taky, ale dneska opravdu paní Štěstěna nějak začarovala Toniho, aby přestřeloval ještě více než obvykle, Lucia, aby se pořádně nebyl schopnej trefit do balónu a vůbec všechny hráče FCB...To musíš uznat

Reagovat
$dolar$

No jasne, ale my jsme mohli taky promenit nejakej protiutok a byl by klid

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by už bylo pro Bayern moc kruté, navíc některé naše protiútoky skončily katastrofální přihrávkou - např. tehdy, když jsme šli 4 na 2 a totálně jsme to pokazili...

Reagovat
$dolar$

Jj presne tak, nevim co to tam Guerreiro predvadel Ale celkove to bylo z nasi strany dobry, jenom by to chtelo zlepsit obranu, proto jsem chtel Suchyho.

Reagovat
$dolar$

Takhle stastnej jsem uz dlouho nebyl, ikdyz Bayern nepromenil nekolik tutovek ( hlavne Toni) tak my jsme tech golu mohli dat taky hodne. Chyby byly na obou stranach stejny

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, dneska to vyšlo parádně. Pěkně jsem si zařval

Reagovat
$dolar$

Jeste naposled JOOOOOOOOOOOOOooo HSV !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sieg für den HSV !!!! Ole ole

Skvělej zápas, hodně šancí, sporné momenty. A skvělý výsledek

Z Hamburgu se mi nejvíc líbili Petrić, Trochowski a Guerrero.. ale celkově celý tým zahrál skvěle. Obrana sice pustila Bayern do hodně šancí, ale celkově byla celkem kompaktní.

Bayern asi usnul na vavřínech po vysoké výhře nad Stuttgartem. Dneska nehrál špatně, ale selhal v koncovce.

Co se týče rozhodčího, dělal chyby na obou stranách.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

guerrero?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud mluvíme o chybách rozhodčího, tak rozlišujme chyby a CHYBY. Něco jiného je, když pískne přihraný pád jako faul, a něco ZCELA jiného je když neuzná naprosto regulérní gól - na 1:0 pro Bayern. Tato skutečnost by změnila celý zápas. Druhá situace je sporná ale pochopitelná, rozhodčí si nebyl jist, zda je míč za čárou, tak gól neuznal - jasná situace. Jinak pěkný zápas, kterému by více slušela remíza, na stranu druhou, když Bayern nepromění vyložené šance...

Reagovat
smazaný uživatel

Gól Toniho měl platit, jestli faul tak oboustranný. Od Mathijsena tam bylo držení za dres,,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to Reinhardt ale to je jedno

Reagovat
smazaný uživatel

skur..ný bayern

Reagovat
smazaný uživatel

A Hertha půjde pěkně do čela

Reagovat
Arne

Ve vyhru Cottbusu moc neverim.

Reagovat
smazaný uživatel

Už by tam měl padnout...

Reagovat
smazaný uživatel

co se stalo, že hraje od začátku Šimůnek?

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro titul v rukou Bayernu...

Reagovat
smazaný uživatel

Adler - dneska jediné mínus za to vybíhání, jinak skvělý výkon

Sinkiewicz - co vymýšlel u toho gólu?

Friedrich -

Rolfes - to, co dnes spálil těch deset minut před koncem jsem už dlouho neviděl

Kadlec - se mi furt zdá, že se tlačí strašně do středu

Castro -

Vidal - ten by měl první zkrotit vášně a až potom hrát

Barnetta - solidní výkon, akorát by to chtělo lepší bombu a umístění při zakončení

Augusto - znovu potvrdil skvělý tah na branku, opět mu vyšly centry, ale taky, měl by krotit vášně

Helmes - potřeboval štěstí v zakončení a hlavně rychlejší, prostě to naprat, né se s tím ještě mazlit

Kiessling - štěstí v zakončení a agresivita v šestnátce

Jako tým: vůbec se mi nelíbil ten offside systém, stopeři se navíc musí ještě sehrát

Zápas: měli jsme navíc než na biod

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba se vám s kroosem zadaří lépe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Marko - Fussballgott!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jak hral Pekarík?

Reagovat
smazaný uživatel

Pekný pohlad na tabulku

Reagovat
Lorcan

Ta tabulka se mi líbí ted Hertha jede na titul

Reagovat
$dolar$

Skoda Leverkusenu, ale jinak pekny kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty v*o*l*e Bayern zas v těch s*r*a*č*k*á*ch jako předtim

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem zapomněl tady na ty tim poslednim jsi nejsem jistej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Pozeral niekto Wolfsburg?

Reagovat
smazaný uživatel

Taká tabulka by se mi líbila i na konci, možná bych prohodil BAyern s Dortmundem či Stutgartem..

Reagovat
$dolar$

A Hamburg na 1. nebo 2. misto

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim ten titul chce

Zato Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

pohadka stale pokracuje - Hoffenheim ale taky Herta

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by na začátku sezony čekal, že bude takovéto obsazení prvních dvou pozic? Bundesliga je teď asi opravdu nejzábavnější,

Reagovat
smazaný uživatel

presne,v bundeslize nikdy nevis kdo kde vyhraje,kdezto napr. Premier league je nalajnovana dopredu a moc prekvapivych vysledku v ni nenajdes...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v BL se nedá sázet třeba takový Schalke asi hodně lidem zmrvilo tiket

Reagovat
smazaný uživatel

1. Hertha

2. HSV

3. Hoffenheim

4. B. Leverkusen

5. B. Mnichov

A komu se to nelíbí, ať......

Reagovat
$dolar$

Prohodit prvni s druhym a je to perfect

Reagovat
smazaný uživatel

Není...

Reagovat
Arne

Olé.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně tři týmy, které jsi napsal, nebudou ani v Top3 v německé lize, tomu se nejde nezasmát...

Reagovat
$dolar$

No ja jsem si jistej a to 100 procentne ze minimalne 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se dívám na tebe, tak se nejde nezasmát, to fakt ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ty myslíš, že tam nebue Hertha, Hamburk (nevadilo by mi to) a Hoffenheim. Jsi k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem neříkal, ale určitě tam nebude Hertha a Hoffenheim, uvidíš, jak vytuhnou...Možná ani ten Leverkusen to nezvládne...

Reagovat
smazaný uživatel

-> -> -> -> ->

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mého nejhezčí bundesligový gól soboty byl od Sergia Pinty.

Reagovat
Arne

Nj, ten k tomu ale prisel jak slepej k houslim. Zato Marko celou dobu vedel, co chce udelat, dostal mic, udelal dva Orly a bez kouknuti se na branku to tam fouknul presne k tyci...

Reagovat
smazaný uživatel

Mění to snad něco na tom, že to byl nejhezčí gól soboty a později pak i celého kola?

Reagovat
Arne

Meni. Markuv byl ten nejhezci, u mne se pred Pinta dostal i Almeida.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: 20:13 Huszti jde do Ruska

Maďarský fotbalista Szabolcs Huszti se stal novou posilou Zenitu Petrohrad. Německý Hannover částku, kterou za Husztiho utržil, nezveřejnil.

http://fczenit.blog.cz/

wohoooooooo!!!!!!!!!!!! ....na chuj se Semšovem, tak tenhle prekvapivej prestup mi udelal obrovskou radost!

Reagovat
smazaný uživatel

šimák alkoholik to všechno vyhrál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele