18. kolo
30.01.2009 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamburk doma porazil Bayern a je první

Hamburk doma udolal Bayern 1:0 a vystřídal Hoffenheim v pozici lídra německé bundesligy. Bayern tak po velkohubých vyjadřeních po zápase ve Stuttgartu zklamal nejen své fanoušky a je až na třetím místě. Naopak Hamburg, který podal výborný výkon se může těšit z porážky mistra a minimálně do zítřka, kdy odehraje své utkání Hoffenheim, bude figurovat na prvním místě.

Hamburk, který nemohl počítat se svou největší hvězdou a sice distancovaným Ivicou Oličem, Bayern od začátku tlačil. První šanci měl hned ve třetí minutě, Pitroipa však mířil hodně vedle. Na to ještě stačil Bayern odpovědět Schweinsteigerovou šancí o minutu později, německý reprezentant ale z akrobatické pozice po perfektním Lellově centru přestřelil.

Domácí poté třímali taktovku zápasu ve svých rukou a hned o dvě minuty později měli obrovskou šanci, když Trochowski vystřelil z veliké dálky a Bayern zachránil brankář Rensing, který, ač dosti neortodoxně, vytěsnil balon na tyč. HSV dále hrozilo zvláště kolmými nahrávkamy za obranu Bayernu, v 9. minutě utekl Guerrero, Lucío ho však doběhl a po nepovedené stahovačce ho v pokutovém území i čistě odzbrojil. Ve 21. minutě utekl Pitroipa, Phillip Lahm však dal zapomenout na laxnost z finále mistrovství Evropy a čistým skluzem ho připravil o míč.

Ve 28. minutě vstřelil Luca Toni gól, ten mu však rozhodčí po sporném faulu na Mathijsena neuznal. O čtyři minuty později to zkoušel Trochowski, avšak nepochodil. Bayern ojediněle zahrozil ve 38. minutě, Toniho hlavička ale byla příliš slabá. Z tlaku HSV vzešel ve 44. minutě i první gól utkání, po závaru před brankou bavořanů střílel zpoza hranice velkého vápna Jarolím, Rensing tečovanou střelu vyboxoval pouze na hlavu dobíhajícího Petriće a ten už věděl co si počít a sedícího brankáře přelobboval. Bayern tak dostal velmi neoblíbený "gól do šatny".

Druhý poločas započali aktivněji znovu domácí, několik vteřin po začátku se sám před brankou Bayernu ocitl Petrić, který v pádu nastřelil tyč, následně pak byl ve stoprocentní příležitosti Guerrero, míč ale netrefil dobře. O dvě minuty později utekl obraně Hamburku Ribéry, nacentroval na hlavu Kloseho a ten hlavičkou téměř překonal Franka Rosta, který však míč vytáhl z brankové čáry, možná i zpoza ní. Rozhodčí situaci posoudil každopádně jako nególovou a tak se hrálo dál. V 55. minutě nebezpečně hlavičkoval italský "kanonýr" Luca Toni, Trochowského obranný zákrok ale zachránil HSV od pohromy.

V 66. minutě se v obrovské šanci ocitl Klose, Ribéry mu před odkrytou bránu omylem přiklepl míč, německý útočník sice propálil Rosta, ale střelu z brankové čáry vyrazil domácí obránce Boateng. O tři minuty později ve 100% šanci znovu zklamal Toni. Bayern předvedl perfektní akci, Ribéry přiťukl Lahmovi, ten odcentroval na vzdálenější tyč na hlavu Kloseho, ten ještě vrátil na přední Tonimu, který ale trestuhodně ze dvou metrů netrefil bránu.

V 82. minutě zhatil další Kloseho pokus Boateng, za dalších šest minut neuspěl ve svém typickém průniku ani Lucío. Bayern už ze svého závěreného tlaku nic vytěžit nedokázal, z výhry 1:0 se tak radovalo domácí HSV.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nic jinýho než vítězství si nepřipouštíme 0:2 FC BAYERN MUNCHEN EV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 FC BAYERN!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji si remízu.

Reagovat
Lorcan

pořád příliš nechápu tu averzi vůči Oddovi

Reagovat
smazaný uživatel

Je pomalí a Ital, starý a na hostování. Co víc si přát na pravého beka?

Reagovat
smazaný uživatel

* pomalý

Reagovat
smazaný uživatel

I bez oliče Hamburg vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern přejede Hamburg 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Není o čem diskutovat -vyhrajeme 2:0.BAYERN!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim. FC BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern zřejmě vyhraje, ale lehké to mít nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Hamburg zatím sympatickej výkon Tavares se umí vybrat

Reagovat
Lorcan

SI umí vybrat

Reagovat
milan78

ty jo neuznaný toniho gól nejspíš rozhodl.., ale jinak to co předváděl toni na jarolíma a pak mathajsena si zaslouží stop na 3 zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

jj to souhlasim a van bommelovi by neuškodila nějaká stopka to co predváděl si mohl odpustit

Reagovat
smazaný uživatel

je to šok ale titul uděláme Klinsman musí změnit koncepci hry,protože po mači se stutgartem jsme hráli opak a hlavně jsme nedali branku a byli jsme poškozeni arbitry FC BAYERN MUNCHEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

bayern mel vyhrat skoda

Reagovat
smazaný uživatel

bayern mel vyhrat skoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele