Bundesliga - souhrn 17. kola

18.12.2009, 22:27, aktualizováno 20.12.2009, 19:23
Komentáře a souhrny
Hamburk v nedělním šlágru porazil Werder, Köln si poradil s Norimberkem. Leverkusen zvládl zápas s Gladbachem a vrátil se na první místo před Schalke. Třetí je Bayern, který neměl problémy s Herthou, na pátou příčku poskočila Borussia Dortmund. Hannover ztratil zápas s Bochumí, Stuttgart si poradil s Hoffenheimem...

1. FC Köln - 1. FC Norimberk 3:0

20.12.2009 17:30

Góly: 37. Pedro Geromel, 70. Milivoje Novakovič, 77. Milivoje Novakovič

Tečku za bundesligovým podzimem udělala přesvědčivá výhra Kölnu na domácím hřišti s Norimberkem, který tak přezimuje na chladném, předposledním místě tabulky. Porýnští fotbalisté navíc dokázali po 408 minutách zásluhou Geromela opět skórovat.

Ačkoliv byl Rhein-Energie Stadion pokryt hustou sněhovou pokrývkou, cestičku na nejlepší německý fotbal si i přesto našel obdivuhodný počet diváků - celkem 44 a půl tisíce lidí se vměstnalo do "chlévu kozlů". Do prvních příležitostí se dostali domácí, jenomže v sedmé minutě neuspěl Yalcin a o tři minuty později hlavičkoval Novaković jen několik málo centimetrů nad Stephanova branku.

Norimberk často sázel na dlouhé míče, jenomže tato taktika Michaelu Oenningovi moc nevycházela. V sedmnácté minutě byl blízko protrhnutí panenské série bez branek Chihi, ale podobně jako Novaković, svou střelou jen těsně minul. Hra pak ztratila tempo až do 37. minuty, kdy se poprvé měnilo skóre. Po Chihiho zprvu špatně kopnutém rohu totiž hlavou nasměroval míč do branky Geromel. V Kölnu to byla velká sláva, protože Kozlíci čekali na přesný zásah do černého 5,5 zápasu!

Oba trenéři poslali po restartu stejné jedenáctky, ale na herním projevu ani jedné se nic nezměnilo. Porýnští byli nebezpečnějším týmem a hosty uchránil od dvoubrankové manka v 57. minutě Stephan po zákroku proti Novakovićově hlavičce z osmi metrů.

Der Club nebyl v útoku vůbec nebezpečný a jejich útočníci by se dali přirovnat baterce na sluneční pohon v noci. Jedinou zmíněníhodnou akcí tak byla ta z 62. minuty, kdy ale Boakye zaváhal. O osm minut později se pak děla opět velká sláva - Milivoje Novaković čekal bez devíti minut šest zápasů na další zásah (naposledy skóroval v Berlíně v 79. minutě), v sedmdesáté minutě tohoto utkání to však po brilantním sóle Podolskiho přišlo.

Čtvrt hodiny před koncem měl na noze třetí gól Yalcin, ale třetí rána do vazů FCN se odložila o minutu později. na Petitův roh naskočil Novaković, jasně předčil Wolfa a umístěním do levého horního roku spustil na podzim v městě nad Rýnem nečekanou fotbalovou radost.

Vrcholem zmaru pak byla 84. minuta, kdy Judt za cenu druhé žluté karty zastavil agilního Podolskiho a putoval do šaten. Norimberk tak přezimuje na 17. místě s šestibodovým náskokem na Herthu, ale šestibodovou ztrátu na Bochum. Naopak Köln se vyšvihl na dvanácté místo a vytvořil si dvoubodový odstup na šestnáctou Bochum, na evropské poháry ale ztrácí deset bodů.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Werder Brémy 2:1

20.12.2009 15:30

Góly: 9. Joris Mathijsen, 36. Marcell Jansen - 90+3. Naldo

První Nordderby v této sezóně má stejného vítěze jako před rokem, Hamburg doma i o deseti porazil Werder 2:1 a přezimuje na čtvrté příčce. Hosté z Brém doplatili na zaspaný úvod a špatnou koncovku v druhé půli a kvůli druhé prohře v řadě se propadli na šesté místo.

Domácí začali mnohém lépe a soupeře brzy dostali do úzkých. Střely z dálky v podání Aoga a Jansena se sice ještě neujaly, v deváté minutě ale již HSH Nordbank Arena vybuchla nadšením. Aogův roh prodloužil Jansen až k Mathijsenovi, který zblízka hlavičkou překonal bezmocného Wieseho - 1:0. Brémští se dlouho nemohli dostat do hry, v 27. minutě přesto mohli svou první příležitostí docílit vyrovnání, ale Naldo z akrobatické pozice trefil jen břevno.

Hned z protiútoku našel Demel na zadní tyči Eliu, ten ovšem v tísní mířil těsně vedle. Ve 32. minutě se domácím dosti přitížilo, když Boateng fauloval rozběhnutého Marina, a jelikož byl v tu chvíli posledním hráčem, dostal po zásluze červenou kartu. HSV se ale nepoložilo a hned čtyři minuty nato udeřilo podruhé, když Elia vysunul Jansena, který byl u míče dříve než zbytečně vybíhající Wiese a kolem hostujícího brankáře poslal balon do sítě - 2:0.

Werder se poté zvedl a šance na kontaktní branku se mu naskytla například v podobě přímého kopu, jeho exekutor Özil však neměl svůj nejlepší den. Ještě do půle mohlo být s hosty ještě hůře, když se v nastavení zjevili před Wiesem Mathijsen a střídající Rozehnal, prve jmenovaný však míč do sítě nedotlačil a ponechal rivalovi ještě naději na bodový zisk.

Po obrátce Brémy naplno převzaly iniciativu a snažily se rozebrat oslabenou defenzivu domácích, ta si ale vedla nad poměry dobře. Na druhé straně mohl otevřených vrátek v hostující obraně několikrát využít rychlík Elia, ani jednou se mu to však nepovedlo. O něco lépe si vedl Jansen ve spolupráci s Petrićem, střela německého reprezentanta ale šla mimo.

Deset minut před koncem mohl zdramatizovat utkání Marin, ale v jasné pozici střílel vedle. Od té chvíle ovšem Werder domácí mužstvo svíral v pevných kleštích, Borowského však zneutralizoval Rost, který pak svou branku začaroval a Hunt trefil břevno, načež Marin pravou tyčku.

Na druhé straně uvolnil Jansen Tescheho a ten byl sám před Wiesem, jehož se zbavil fešnou kličkou, namísto vstřelení třetího gólu ale padl na zem jako podťatý a na pozorném sudím Meyerovi si penaltu nevymohl. Ve třetí minutě nastavení se pak dočkali hosté zasloužené branky, když si na Pasanenův centr naskočil Naldo a jeho hlavička se nakonec přes Rostovy rukavice došourala za čáru - 2:1. Na vyrovnání ale již Werderu nezbyl čas a HSV tak slaví sladké tři body.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 3:1

19.12.2009 18:30

Góly: 32. Ciprian Marica (pen.), 68. Cacau, 82. Sami Khedira - 44. Maicosuel

Že nové koště dobře mete, se momentálně přesvědčují ve Stuttgartu, který v bádenském derby porazil 3:1 Hoffenheim a i ve třetím utkání pod novým koučem Grossem uspěl. VfB tak přezimuje mimo sestupové pozice, TSG po další ztrátě zůstává sedmé.

Na těžkém terénu měly od samého počátku oba celky velké problémy s kontrolou míče a příliš dopředu se nehnaly. O něco více investovalo do ofenzivy domácí mužstvo a aktivní byl hlavně znovuzrozený Pogrebňak, který také ve 20. minutě vypracoval první šanci, z níž ale zcela neobsazený Träsch přestřelil. Ten samý hráč měl vedení na kopačce také o sedm minut později, jenže ani pro tentokrát to domácímu mladíkovi nevyšlo.

Švábové nakonec byli za své snažení odměněni v 32. minutě, když si hostující Ibertsberger ve vlastním pokutovém území špatně zpracoval balon, zahrál ho rukou a sudí Gräfe dlouho neváhal. Následnou penaltu pak proměnil Marica - 1:0. TSG poté zabralo, až do 44. minuty ale Ulreicha v domácí svatyni neohrozilo. Poté se ale k přímému kopu postavil Maicosuel a krásnou střelou k levé tyči stanovil poločasový stav 1:1. Málem ovšem bylo ještě vše jinak, v nastavení ale Ulreich zachránil proti Obasimu.

Po změně stran měl příležitost pro změnu Pogrebňak, který ovšem skvělou přihrávku Maricy proměnit nedokázal. V 57. minutě přišel klíčový okamžik utkání. Hostující Gustavo fauloval za žlutou, a jelikož to byla jeho druhá v utkání, musel předčasně do sprch. Tím dostal Stuttgart volnější pole působnosti, čehož využil necelých deset minut nato. Centr Gebharta zpracoval Pogrebňak pro Cacaua tak precizně, že brazilský šutér mohl v pohodě upravit na 2:1.

Hosté se na odpor už nezmohli a naopak aktivní hra domácích volala po třetí brance. Střídající Rudy sice nejprve přestřelil a Gebharta posléze vychytal Haas, v 82. minutě ale právě Gebhart připravil stoprocentní příležitost Khedirovi a ten s přehledem zvýšil na 3:1. To byl také stav konečný, jelikož v poslední minutě odmítl čtvrtou branku Haas, ve kterém našel svého mistra Boka.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 2:2

19.12.2009 15:30

Góly: 26. Maik Franz, 79. Alexander Meier - 37. Edin Džeko, 69. Josué

Wolfsburg veze z Frankurtu pouze bod a přezimuje tak na stejné příčce, jako minulý rok. Hosté museli dotahovat po brance Franze, ještě do poločasu se o vyrovnání postaral Džeko. V 67. minutě jim pak vedení vystřelil kapitán Josue, do deseti minut však srovnal na konečných 2:2 Meier a Eintracht si s Vlky body rozdělil.

Na Mohanu mrzlo od první minuty a i hráči na trávníku se museli nejdříve rozehrát. To se jim povedlo v prvních deseti minutách a v 11. už velice nebezpečně střílel Teber, Benaglio si vak nakonec věděl rady. Vlci byli i dále neškodní, až v 18. minutě řešil Grafite špatně situaci tváří v tvář Nikolovovi. Pár sekund na to z úhlu střílel Džeko, domácí gólman se o jeho střelu postaral a dokázal zamezit i Grafiteho dorážce.

Dvě minuty na to Ziani v pokutovém území našel Johnsona, Nikolov však stále byl v permanenci. Domácí postrestali hostující impotenci o pět minut později, ve 26. minutě si na přímý kop naskočil stoper Franz a třetím gólem ve třetím zápase po sobě dal na 1:0. Wolfsburg se k odpovědi nejdříve příliš neměl, v 37. minutě však Gentner vymyslel chytrou přihrávku na Džeka a bosenský střelec se zase jednou nemýlil - 1:1. Za dvě minuty znovu, tentokráte však jen symbolicky, hrozil Džeko.

Do druhé půle už oba týmy vstoupily značně zahřátějším dojmem, už po 50 sekundách znovu Džeka vychytal Nikolov. V 51. minutě se na druhé straně předvedl Benaglio. Minuty ubíhaly a navzdory počáteční aktivitě obou mužstev, teď už jakoby hráčům byla spíše pořádná zima. Přesto se však ještě do konce dvakrát měnil stav, nejprve v 69. minutě Džeko vrátil balon Josuému a hosté vedli. Deset minut na to střílel Liberopoulos, Benaglio vyrážel k Meierovi a ten vyrovnal. Utkání se poté dohrávalo v tempu vskutku mrazivém a i přes nepříliš pohledný herní projev obou mužstev se diváci dočkali 4 branek při remíze 2:2.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - VfL Bochum 2:3

19.12.2009 15:30

Góly: 6. Jan Schlaudraff, 33. Jan Schlaudraff - 51. Paul Freier, 54. Joël Epalle, 86. Christian Fuchs

Nepříliš šťastný podzim zakončil Hannover nejhůře, jak jen mohl. V domácím zápase proti Bochumi ho sice o přestávce hřálo dvoubrankové vedení, které ovšem ve druhé půli hodně rychle ztratil a nakonec v závěru přišel o vše. Hosté se díky výhře 3:2 vymanili ze sestupové zóny.

Domácí začali zhurta a už ve třetí minutě je mohl Hanke poslat do vedení, jenže po přihrávce Balitsche mířil v těžkopádné pozici nad břevno. Za další tři minuty se již diváci v AWD-Areně mohli naplno zaradovat, neboť Bruggink vybídl Schlaudraffa a ten svůj návrat po dlouhém zranění hned okořenil precizním zakončením - 1:0. Hosty brzký gól ale nepoložil a přímý kop Ona či hlavička Prokopha byly nebezpečné, v obou případech si však poradil Fromlowitz.

Bochumští byli herně lepší a šanci na vyrovnání měli například v 26. minutě, ale Dedić si v dobré pozici neporozuměl s míčem a o příležitost se tak připravil. Hannover byl v koncovce efektivnější, po půlhodině sice ještě neuspěl Hanke, ale ve 33. minutě Cherundolo předložil zpětnou přihrávku Schlaudraffovi a ten na přední tyči neomylně zvýšil na 2:0. VfL bylo na ručník a mohlo být ještě hůř, krátce před pauzou si Concha málem dal vlastní gól.

Krátce po změně stran mohli hosty "dodělat" třetí brankou Djakpa či Hanke, ovšem tak neučinili a Bochum se zvedla. V 52. minutě přihrál Hašemian do běhu střídajícímu Freierovi a ten důraznou střelou snížil na 2:1. Dvě minuty nato už byl stav srovnaný, když Prokoph přiťukl dozadu Epallému a ten skrytou střelou k tyči smazal hostující manko z první půle - 2:2. Porúřanům najednou narostla křídla, Prokoph a Freier ale odmítli dovršit obrat.

Dolnosasové se nakonec oklepali a chtěli zpět do vedení, jenže když už se Schlaudraff dostal do šance po centru Cherundola, mířil těsně vedle branky. V divokém závěru ovšem šli po výhře i hosté a blízko třetí brance byl Epallé, který však nejlepší okamžik pro středu prováhal. Bochum se však nakonec dočkala, v 87. minutě se postavil k přímému kopu Fuchs a stejně jako ve Stuttgartu nebo proti Bayernu zacílil přesně, přičemž tentokrát tím vystřelil svému týmu tři body.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 3:2

19.12.2009 15:30

Góly: 18. Toni Kroos, 60. Eren Derdiyok, 69. Toni Kroos - 37. Roel Brouwers, 54. Dante

Leverkusen nakonec uhájil před Schalke první příčku a přezimuje jako neporažený lídr bundesligy. Bayer doma v pohledném utkání plném zvratů a branek porazil především zásluhou Kroose 3:2 Mönchengladbach, který nebojácným výkonem potvrdil svoji impozantní formu z posledních kol.

Favorizovaní domácí si podle předpokladů brzy vytvořili převahu a svého soupeře zatlačili, a ačkoliv zprvu se defenziva hostí jevila dobře, začaly brzy přicházet i šance. První výstrahu vyslal nejlepší střelec ligy Kießling, po něm nastaly Hyypiäho chvíle. Zkušený Fin střílel i hlavičkoval po rohových kopech nad branku, v 18. minutě ale přiťukl dozadu Kroosovi a ten utěšenou střelou po zemi poslal Bayer do vedení - 1:0.

I v následujícím průběhu zápasu měla vše pod kontrolou domácí jedenáctka, zvlášť když Hříbata vytvářela při tvorbě hry nespočet chyb. Až ve 36. minutě se na pětníku otočil Bobadilla a Adler musel předvést perfektní zákrok, ovšem z následného Marxova rohu už udeřilo. Adler ve spolupráci s Friedrichem ještě zneškodnili hlavičku Frienda, ale proti dorážejícímu Brouwersovi již nebylo obrany - 1:1. Hosté byli najednou nahoře, do poločasu však nic dopředu vymyslet nesvedli.

To se jim povedlo až po obrátce a znovu jim k tomu pomohl rohový kop. Nejdřív sice Gladbach musel přežít sporný souboj Danteho s Kießlingem, v 53. minutě už byl ale brazilský obránce v hostujících barvách ve správný čas na správném místě a míč se štěstím dotlačil za čáru - 1:2. Pár minut nato se domácí znovu zlobili, když sudí Drees nepotrestal penaltou zákrok Bradleyho na Barnettu, brzy je ovšem zlost přešla.

Přesně po hodině hry totiž dopravil Vidal balon k Derdiyokovi, který ho z voleje poslal za Baillyho záda a vyrovnal na 2:2. Tímto se karta znovu otočila a bylo jen otázkou času, kdy Bayer svůj velký tlak zúročí třetím gólem. Derdiyok nejprve ztroskotal na Baillym, Friedrich mířil zase vedle, v 69. minutě ale Kießling skvěle nabil Kroosovi a ten se trefil k přední tyči - 3:2. V závěru si střídáními posílená ofenziva Borussie již žádné šance nevypracovala a i vzhledem k několika nedotaženým domácím brejkům tak zůstalo u těsné výhry Leverkusenu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Freiburg 1:0

19.12.2009 15:30

Góly: 19. Lucas Barrios

Žádné extra představení diváci na stadionu v Dortmundu sice neviděli, místní Borussia ale může být spokojená, neboť v den svých 100. narozenin vyhrála 1:0 nad Freiburgem a přezimuje na pohárových příčkách. Nováčka z Breisgau naopak zřejmě na jaře čeká tuhý boj o přežití v nejvyšší soutěži.

Hosté sice začali ve Vestfálsku nebojácně a v desáté minutě i zásluhou Makiadiho jako první zahrozili, v následujících minutách ale BVB jasně ukázalo, kdo je pánem na hřišti. Nejprve střílel po Bastiansově chybě Großkreutz a Pouplin musel předvést famózní zákrok, následná dorážka Owomoyely už mezi tři tyče nemířila. Do třetice všeho dobrého to domácím vyšlo v 19. minutě, kdy se po narážečce uvolnil na levé straně Schmelzer a jeho parádní centr hlavičkou proměnil v gól Barrios - 1:0.

Klid do řad Borussie ale vedoucí branka nepřinesla a i přes hru ve velkém tempu to žádná velká podívaná nebyla. Oba brankáři měli dlouho vakací a nic na tom nezměnilo ani sólo Schmelzera, jehož střelu zblokoval v poslední možný okamžik Banović. Ten to na druhé straně zkoušel z přímého kopu, Weidenfellera ovšem z klidu nevyvedl.

Po změně stran se úroveň utkání přece jen trochu zvedla a skvělí diváci konečně mohli vidět nějaké to vzrušení na hrací ploše. Nejdříve vyzkoušel Pouplinovu pozornost Großkreutz, na druhé straně to hasil po Hummelsově chybě Weidenfeller, jenž musel zneškodnit chytré zakončení Reisingera.

Poté se odehrál další díl souboje Pouplin vs. Großkreutz, tentokrát s rozporuplným vyzněním - hostující brankář domácího útočníka fauloval, sudí Sippel ovšem pokutový kop neodpískal. V dalším průběhu druhé půle Freiburg sice tlačil, do zakončení se mu ale proniknout nedařilo. Naopak Dortmund mohl přidat pojistku, ale třeba Zidan v zakončení selhal a skóre tak již zůstalo beze změny.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hertha BSC 5:2

19.12.2009 15:30

Góly: 16. Daniel van Buyten, 31. Mario Gómez, 33. Arjen Robben, 60. Thomas Müller, 77. Ivica Olić - 71. Adrián Ramos, 90. Raffael

Bayern si v poměru 5:2 doma poradil s obstojně vzdorující Herthou, k lepšímu než třetímu místu si však nedopomohl a přezimuje tak dva body za vedoucím Leverkusenem a bod za Schalke. Domácí zápas kromě poněkud nekoncentrované konečné fáze ovládli, po první půli vedli 3:0, krátce po přestávce na čtyřgólový rozdíl navýšil Müller a dvě minuty na to rozhodčí z neznámých důvdů neuznal druhý gól Van Buytena. Nicméně Hertha se vzepřela, nejprve snížil Ramos, po něm se trefil ještě Olić a na konečných 5:2 v poslední minutě upravoval po Friedrichově centru Raffael.

Hra se rozjížděla pomalu, přesto byl hned od první minuty aktivnějším týmem domácí Bayern. V 6. minutě ještě nanečisto centroval Lahm, za tři minuty si už na jeho podobný centr naskočil Goméz a hlavičkou těsně minul. Další tři minuty na to, ve 12. minutě, Robben chytrým pasem našel na okraji šestnáctky Goméze, ten se s míčem otočil směrem k brance a v poslední chvíli mu ho vypíchl Janker.

Domácí stupňovali svůj tlak a v 16. minutě to přineslo gólové ovoce - na Badstuberův roh na bližší tyč si naskočil Van Buyten a výbornou hlavičkou míč uklidil do sítě - 1:0 pro Bayern a čtvrtý gól belgického stopera v probíhající sezoně. Dalším, kdo se dostal ke slovu, byl v 25. minutě Pranjić, jeho centr však stáhl pozorný Drobný. Šest minut na to Robben rozjel akci, Lahm odcentroval přes svého obránce přesně na nohu úplně osamoceného Goméze, jež se z ofsajdového postavení nemýlil a zdvojnásobil vedení domácích.

Na třetí gól domácí nečekali dlouho, hned ve 33. minutě se Goméz v pravém rohu šestnáctky dostal přes nedůrazného von Bergena, ostře odcentroval, Drobný balon pouze vyrazil před sebe a dříve, než hostující obránci stačili míč uklidit, vlétl mezi ně Arjen Robben a uklidil míč na druhou stranu, do sítě.

Pár chvil na to se z boku na Drobného řítil Olić, berlínský brankář si však s jeho slabou střelou věděl rady. Bayern náhle lehce povolil, přesto to stačilo, aby se slova na krátkou chvilku ujala Hertha. Jmenovitě to byl Raffael, jenž si pohrál s Demichelisem a všiml si dobře stojícího Ramose, jehož střela však šla příliš doleva. Minutu na to byl ve velké šanci Olić, ve 44. ještě tvrdě střílel Raffael, ale Butt si s jeho nepříliš dobře umístěnou střelou poradil. Tím zajímavé dění první půle skončilo, Bayern naprosto zaslouženě vedl 3:0.

Krátce po přestávce byl v obrovské šanci Goméz, domácí útočník sice obešel Drobného, český gólman ho však zdržel na tak dlouho, než se mezi německého reprezentanta a branku stačili dostat hned dva obránci a Goméz zakončil mimo. Tři minuty na to střílel z dobré pozice nad Pranjić. Ke slovu se tak krátce dostala i Hertha a Butt měl práci s Raffaelovou střelou. V 60. minutě už ale přišel gól, nepříliš dobře hrající Müller využil Robbenova přiťuknutí a vstřelil svou pátou letošní branku.

Dvě minuty poté se po dalším Badstuberově rohovém kopu trefil Van Buyten, rozhodčí však namísto ke středovému kruhu ukázal na faul a na pátý gól si fanoušci ještě museli chvíli počkat. V 65. minutě nebezpečně střílel Olić, minutu po něm byl v další šanci Goméz.

Pátý gól tak z čistého nebe přišel na druhé straně, po Demichelisově hrubici se balon dostal k Ramosovi a kolumbijský útočník trefil na 4:1. V 76. minutě z 20 metrů velice tvrdě střílel Altintop a minutu na to Olić po výborné přihrávce Goméze zvýšil na 5:1. Ke škodě se utkání už jen dohrávalo, přesto však ještě jedna branka padla. Postaral se o to dobře hrající Raffael, jehož po výborném centru Friedricha nechal hlavičkovat znovu chybující Demichelis.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 1:0

18.12.2009 20:30

Góly: 12. Jefferson Farfán

Leckdy až neuvěřitelná nemohoucnost v zakončení se Schalke nakonec nevymstila, Königsblauen porazili doma zásluhou brzké trefy Farfána 1:0 Mainz a minimálně do zítřejšího podvečera se mohou vyhřívat na čele tabulky. Naopak nováček soutěže má jistotu, že zakončí vydařený podzim na devátém místě.

Domácí začali dost od podlahy a brzy si vytvořili šance. Z přímého kopu tvrdě vypálil stoper Bordon, kterému však chyběla přesnost, chvíli nato Rakitić po akci s Farfánem přestřelil. Vše si ovšem Schalke vynahradilo už ve 12. minutě. Akce začala i skočnila u Farfána, který přihrál, naběhl si na perfektní Holtbyho pas a špičkou kopačky poslal míč do sítě - 1:0. Brzy nemuselo zůstat u jednogólového vedení, jenže Westermann na zadní tyči branku trestuhodně minul.

Brzy poté stálo při hostech znovu štěstí, když Rakitić zakroutil rohový kop přímo do brány a Müller vyrážel balon na břevno. Chorvatský záložník domácích byl při chuti a minutu před přestávkou to zkusil z dálky, Müller byl však pozorný. Mainz i přes to, že v závěru poločasu ovládl hru, Neuerovu svatyni prakticky neohrozil.

Po obrátce se vše navíc vrátilo do starých kolejí a hned v 46. minutě mohl zvýšit Kuranyi, který ale po Farfánově přihrávce trefil jen boční síť. Poté chvilku tahali pilku opět hosté a tentokrát se i dostali do slibné příležitosti, jenomže Amri z voleje pálil vysoko nad branku. Na druhé straně se po dalším vynikajícím rohu Rakitiće dostal míč až na zadní tyč k Westermannovi, ten ho ale zasáhl jen ramenem a branku opět netrefil.

V závěru hosté hru otevřeli, jenže spravit dojem v Gelsenkirchenu nesvedli a naopak mohli být rádi, že neinkasovali další branky. Farfán i Kuranyi stříleli mimo, Müllera pak vyzkoušel z přímého kopu kdo jiný než Bordon. V poslední minutě nastavení pak Kuranyi přesprintoval nebohého Noveského a byl sám před Müllerem, ten mu ale konečky prstů zakončení zmařil. Hostujícímu brankáři to ovšem příliš platné nebylo, jeho tým zklamal na plné čáře a zaslouženě odjíždí na Burchweg bez bodového zisku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen1798035:1335
2.Schalke 0417104326:1334
3.Bayern Mnichov1796234:1533
4.Hamburger SV1787234:1931
5.Borussia Dortmund1786323:1730
6.Werder Brémy1777332:1628
7.TSG Hoffenheim1774627:1725
8.VfL Wolfsburg1766532:3224
9.1. FSV Mainz 051766521:2224
10.Eintracht Frankfurt1766522:2424
11.Borussia Mönchengladbach1763824:2921
12.1. FC Köln1746710:1518
13.SC Freiburg1753919:3318
14.Hannover 961745821:2717
15.VfB Stuttgart1737716:2316
16.VfL Bochum1744918:3316
17.1. FC Norimberk17331112:3212
18.Hertha BSC17131313:396

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (164)

Přidat komentář
irik

Magath holt umí .

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Rozhodně to, co momentálně předvádí na Schalke, má větší cenu než ten loňskej titul s Vlkama.

Reagovat
smazaný uživatel

tak, tady už měl základ týmu hotovej: Neuer - Westermann, Bordon - ... - Farfan, Kuranyi

...ikdyž u posledně zmíněných může za probuzení asi on (stejně tak u Rakitice)

Reagovat
Arne

S Rakitićem na podzim spokojenej rozhodně nebyl, ale včera hrál Chorvat celkem dost dobře. Taktéž se snad už rozkoukal Holtby (v angl. médiích prej spekulují, že ho chce za 8 mil. Everton)...

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne, vždyť sotva přišel

Reagovat
Arne

Já myslím, že jeho odchodu se obávat nemusíš, i když osm milionů by bodlo... Každopádně jsou to ale jen nějaký spekulace.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jakékoliv finace by se určitě hodily, ale ne za každou cenu. Z těch mladých hráčů se buduje tým a byla by škoda jakéhokoliv prodat. Něco padne z Neuera a taky pravděpodobně Rafinhy (za kterého však nemáme náhradu). Kdyby prodali Halila tak to by taky nebylo na škodu. protože ten už se delší dobu nechytá

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase Holtby jako fanoušek Evertonu bu mohl začít dělat neplechu... navíc 8 milionů je celkem dost...

Reagovat
jv

Jakto, že je Schalke ve fin. problémech, vždyt to sponzoruje Gazprom ne?

Reagovat
Arne

To sice ano, ale podle všeho tam žádný zázračný prachy nedává... Teď měli nějaké dluhy v dceřiných společnostech, ale nějaké neobdržení licence nebo něco podobného snad nehrozí.

Reagovat
jv

No byla by to škoda si to ted skazit.

Reagovat
jv

Doufám, že tam Holtby zůstane co nejdéle, protože na něm by to v Schalke mělo v budoucnu stát.

Reagovat
smazaný uživatel

já si spíše myslím, že se Holtby vypracuje až/už v Evertonu

Reagovat
jv

Opravdu si myslíš, že tam půjde?

Reagovat
smazaný uživatel

pro Holtbyho je Everton klubem srdce - což má po otci... dle mě záleží jenom na klubech...

Reagovat
jv

Uvidíme no

Reagovat
jv

Naprosto souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte, kterak se dneska dařilo Morávkovi?

Reagovat
Arne

Šel tam někdy deset minut před koncem, jednou pokazil slušně vypadající brejk tím, že Rakitiće zahnal přihrávkou někam k lajně. Jinak vidět nebyl, za tu chvíli toho moc nestihl.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v tom, že Morávek střídal Farfána v 83. minutě, zatímco Rachejtliče nahradil Sanchez už v 75. minutě. Tak koho tedy zahnal Morávek někam k lajně a zkazil tím slibně se rozvíjející brejk? Zdá se, že jsi ten zápas viděl odněkud z rychlíku...

Reagovat
smazaný uživatel

možná Holtby

Reagovat
Arne

Tak Holtbyho, no, mění to snad něco?

Máš pravdu, sice ne z rychlíku, ale nijak podrobně jsem to nesledoval... Ležel jsem marodnej, na boku v posteli a na obrazovku jsem furt nekoukal. Tuhle přihrávku zrovna ano, to je vše. Takže mě zato zastřel, nebo já nevím, dělej si co chceš.

Reagovat
herbage

Ty krávo, Schalke první

Reagovat
Godwinson

tak ten bod, kterej sem z těch silnejch soupeřů Herthě vzýval už sem dneska zjistil, že mají, takže Bayern šup tři body :-)

Reagovat
Arne

Hubník s Herthou už podepsal! Tak to jsem na něj zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat
Arne

No, ale asi zatím není vůbec jasný, jak to dopadne s jednáním s Moskvou... Navíc chceme prej i Brena, ten by podle mě byl ale řešním B.

Reagovat
smazaný uživatel

navíc by byl jenom na hostování

Reagovat
jv

Podle mě se u Vás určitě prosadí, je to ideální stoper pro Bundesligu!

Reagovat
Arne

Pokud přijde, zatím nikde nic oficiálního není... Já jen dostal echo, že už podepsal, ale nevím zbytek - jak to vypadá s FK Moskva a tak. Musíme se nechat překvapit, já doufám, že to vyjde.

Reagovat
jv

Jo bylo by to ideální pro všechny strany (i pro repre) Ještě mě napadl Šimůnek, co kdybyste se ještě pokusili o něj (samozdřejmě hostování), toho je na lávce ve Wolfsburgu strašná škoda Byla by to hezká představa mít v Herthě českou stoperskou dvojici a Arne by mohl jít na ten kraj.

Reagovat
Arne

To raději ne... Stopera Hubníkova typu potřebujeme, k němu von Bergen a Arne na pravou lajnu. Šimůnek, to by bylo z bláta do louže, co jsem letos viděl - spíš ještě horší.

Reagovat
jv

No tak já ho letos ani snad hrát neviděl, ale pamatuju se, že loni a hlavně předloni hrál docela obstojně.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíte se zachránit, jinak to je pro něho průser. A to i v případě, že by měl ve smlouvě "omluvenku" ze 2. ligy, protože hledat v létě zase něco jinýho...

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Zachráníme se, já tomu věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Drobný to při rohách asi nemá lehký, když mu teď splývá balon s dresy Bayernu...

...ikdyž u toho van Buytena to tento případ nebyl...

Reagovat
jv

Jinak zatím dobře Schlaudraff

Reagovat
jv

naši fans

Reagovat
smazaný uživatel

oslava 100. výroči by si zasloužila více gólů, ale aspoň že ty tři body

Reagovat
jv

Mě na té oslavě nechybělo nic, i když jsme mohli nějakej gol přidat Ale jsem rád za tři body

Reagovat
irik

Hertha hezky, osobně jsem čekal, že dostanou 9 gólů a odjedou jako spráskaní psi, což rozhodně nemusí, dát dva góly v Allianz Areně je solidní počin.

Reagovat
jv

No tak jsem strašně rád, že se nám ta oslava povedla, dobrý výsledek a tři body Jinak je pro nás dobře, že se rozstřílel Barrios, i když on ty goly dává po výborné práci Zidana, Sahina a spol.Pro nás je docela škoda, že už ten podzim končí a bude pauza. Zatím je to výborné čtvrté místo, uvidíme zítra po derby, kde by pro nás byla nejlepší remízka.Jinak doufám v obdobné jaro, jen aby ten rozjezd netrval tak dlouho!

Reagovat
jv

Arne, pro Vás není moc dobře ta Bochum co?Hannover mě pěkně zklamal, jen aby ještě neměl problémy se záchranou sám?

Reagovat
Arne

Hm, bohužel je to na nic, no... Bochum už zvítězila i třeba na HSV, nám takovéhle překvapivé výsledky chybí. Snad na jaře.

Reagovat
jv

No tak snad Vám to jaro vyjde líp no, vždyt nemůžete mít pořád takovou smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Mnichov škoda těch dvou inkasovaných golů , 5-0 by bylo hezčí, ale nutné 3body,abysme neztratili kontakt s 1.příčkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne Dortmund a to to byla na zacatku sezony takova tragedie ...

Reagovat
jv

No tak ono to bylo jednak způsobené losem a jednak se nám zranilo plno důležitých hráčů mj.DEDE, Hajnal a Kehl, šanci dostali hráči z lavičky tz.Schmelzer, Bender a Großkreutz. Důležitým faktorem je také střelecká forma Lucase Barriose, který si musel na začátku soutěže zviknout na novej styl.

Reagovat
terry

Ať koukám, jak koukám, Hertha to bude mít nesmírně složité. Ztrácí šest bodů na předposledního, a to je všichni před ní mají zápas k dobru.

Reagovat
smazaný uživatel

koukám že Leverkusen měl před timdle kolem stejnou bilanci jako Sparta .jinak Dortmund bravo

Reagovat
smazaný uživatel

super, skvelé zakončenie jesennej časti bundesligy, už teraz sa teším na jarné boje

Reagovat
jv

Reagovat
M11

Hertha se zachrani

Reagovat
terry

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

hej lidi, co je ze Šímákem a s Trojanem ?? Vím, že Trojan hned po přestupu do Mainz byl zraněnej...tak někde hostuje nebo ještě laboruje ?? A Šímák ?? nemám o nich žádnou páru, jako by se zem po nich slehla...fotbal sleduju fakt hodně, ale je možný, že mi to nějak uniklo, tak mě to zajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Hleb.

Reagovat
smazaný uživatel

Barrios se dobře rozstřílel. Ukazuje, že to v sobě má a Leverkusen taky pěkně, dokázal otočit stav a zvrátit vítězství na svoji stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

teďko je dortmund celej rozjetej. Hodně bych jim přál po strašných letech LM

Reagovat
smazaný uživatel

teď už maj naštěstí chytřejší vedení a s penězma z LM by jistě naložili inteligentně

Reagovat
jv

Konečně se poučili

Reagovat
Arne

Tj, bodla by jim... Škoda tenkrát toho gólu Rosta a remízy s Cottbusem, kdo ví, jak by to vypadalo... Ale ta sanace dluhů by byla potřebná tak jako tak, takže asi jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, jeden z nejsympatičtějších týmů BL.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Kulich Uli... Nevím teď, jestli to říkal zrovna on, ale někde jsem četl, že si přejou "vánoční buřty a výhru nad Herthou"

Reagovat
Arne

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/518496/2/slideshow_100-Jahre-BVB.html

Dobré video z dneška jsem zatím nenašel, snad se něco brzo objeví.

Reagovat
Liquid

výsledky zase proti Hertě. těch 10 bodů manko už nedožene

Reagovat
Arne

Ale jo, dožene, 25 bodů za jaro je dost možnejch... Musí se hlavně povést začátek a k tomu tam máme soupeře vhodný.

Reagovat
Liquid

musí se zvednout, Berlín do bundesligy patří, ale teda podzim = 13 proher ze 17 zápasů, asi bych hledal marně podobný tým, co ještě 2 kola před koncem loňské sezóny bojoval o titul

Reagovat
Arne

Tjn, bohužel i tohle je v bundeslize možné... Něco jako před dvěma lety FCN, i když tohle je mnohem větší extrém.

Jinak s dnešními výsledky já jsem spokojen až na tu Bochum, tam měla být remíza nebo výhra domácích. Co se týče Stuttgartu, tak ruku na srdce - ten půjde nahoru podobně jako HSV před třemi lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo to před čtyřmi?

Reagovat
Arne

No, jak se to veme... Rok zpět byli s Jolem pátí, rok předtím s Huubem čtvrtí a předtím měli tu blbou sezónu. Takže asi tři, snad počítám dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně jsi měl donutil, abych si to našel na netu (víš jak to nesnáším, když to není na EF).

2005/2006 po 17. kole

1. Bayern 44

2. Hamburk 38

3. Werder 36

2006/2007 po 17. kole

16. M'Gladbach 15

17. Hamburk 13

18. Mainz 11

2007/2008 po 17. kole

1. Bayern 36

2. Werder 36

3. Hamburk 32

To jsou strašné skoky...

Reagovat
Arne

To teda... Docela mě ale překvapuje, že Bayern měl 44 a HSV 38 bodů po podzimu... To se momentálně takřka nemůže už stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, teď je to mnohem vyrovnanější i kvůli těm problémům, co Bayern má...

Reagovat
irik

Bayern .

Reagovat
smazaný uživatel

Ty aby sis nepřihřál polívčičku...

Reagovat
irik

Mám ten klub rád ..., moc rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to si ale můžeš sám...

Reagovat
Arne

Reagovat
irik

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Arne taková otázka mimo, nevíš jak je na tom Gladbach finančně z pohledu Bundesligy (horní polovina) a jestli by třeba mohli v horizontu pár let usilovat o poháry?Koneckonců v historické tabulce Bundesligy jsou pátí za Bayernem, HSV, Werderem a BVB, navíc mají pěknej stadion a docela sympatickej kádr.Gladbach je prostě nedílnou součástí Bundesligy.

Reagovat
Arne

Je na tom poměrně dobře, sice na velký kluby jako je Bayern, Werder, HSV, S04, BVB, VfB plus na Leverkusen, Hoffe a VfL finančně nemá, ale finančně je zdravej a do pohárů se klidně dostat může. Hrát o ně konstantně každý rok ale zatím asi ne, aspoň teda ne v nejbližší době.

Reagovat
smazaný uživatel

možná skrz pohár DFB

Reagovat
jv

Jo tam je určitá možnost, ale ten vždycky vyhraje nějakej z těch většších týmů, kterej nemá šanci se do pohárů podívat z ligy. (viz. loni Werder)

Reagovat
smazaný uživatel

vždycky ne... když vyhrál Bayern tak obvykle i s ligou (hlavně v posledních letech), jinak předtím Nürnberg, který byl 6.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

To znamená, že je tak na úrovni Frankfurtu, Kolnu, Hannoveru a Herthy.Mě je ten tým docela sympatickej, na rozdíl od Kolnu je tam sympatickej kouč, navíc ten stadion a docela sympatický hráči v čele s Baillym, Bradleym a Reusem

Jinak někde jsem čet, že mají mít zájem o Aggera z Liverpoolu, což se mi zdá dost nereálný.

Reagovat
Arne

No, na úrovni Kölnu to asi je, ale podle mě je financema před Hannoverem, Frankfurtem i Herthou. Před těma posledníma dvěma určitě.

Reagovat
jv

To jste na tom až tak špatně?Tak ta lonská sezona to byl v tom případě docela husarskej kousek.

Reagovat
Arne

Jj, bohužel jsme... Do útoku jsme chtěli Bobadillu, ale byl moc drahej, pro Gladbach ne. Stejně tak si neumím představit, že bychom našli peníze na takového Aranga.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

No tak Hannover si předloni a ještě loni docela z vesela nakupoval, když si vezmeš Hanke 4,5mil.,Schulz 2,5 mil. a loni Schlaudraff a Andreasen za 2 mil. Letos je to už poněkud horší, asi nastalo utahování opasků

Reagovat
Arne

Ti na tom nejsou tak špatně, ale v poslední době si taky nemůžou vyskakovat. Taky Kind, jejich prezident, furt bojuje zato, aby se povolil přístup investorům do klubu. Jenže se mu to snad nepovede, druhou PL nechceme.

Reagovat
jv

Jen at to takhle zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach a Mainz - moje najsympatickejšie mužstvá Bundesligy (samozrejme okrem srdcovky Bayern)

Reagovat
jv

Jinak Arne ten Kobiaschvili, to už je oficiální?Prej se taky nakonec zajímáte o toho Stindla, i když tam to spíš vypadá na ten Hannover.

Reagovat
Arne

JJ, Kobi je už jistej... Já jsem rád, je to sympaťák a kvalitu stále má, do toho je zkušenej a umí střílet z dálky.

S tím Stindlem vážně nevím, v jednu chvíli už kicker informoval u přestupu do Hannoveru, ale teď je ticho po pěšině. Určitě je to hráč pro budoucnost, ale nás momentálně bota v záloze netlačí.

Reagovat
jv

Jo to máš pravdu, spíš by to chtělo toho stopera.

Reagovat
Arne

Jj... Vypadá to, že se bude rozhodovat mezi Hubníkem a Brenem.

Reagovat
jv

Já bych byl osobně pro toho Hubníka, kterej ted odehrál ve Spartě dobrou sezonu, hraje i v repre.Ten Breno byl/je považován za velkej talent, ale nevím jak by si poradil se záchranou týmu v lize? Navíc Brena chce údajně na hostování i jeho bývalý klub Sao Paulo.

Reagovat
smazaný uživatel

A naviac ho dúfam nikde nepustíme, po tom čo včera "vyvádzal" Demichelis

Breno musí zostať, dokým do Bayernu nepríde poriadny stopér...

Reagovat
smazaný uživatel

Demichelis do Sao Paula

Reagovat
jv

Stejně se divím, když je v Anglii tolik peněz, tak proč mají furt takový starý stadiony, meli by si vzít příklad z Bundesligy, kde jsou nejlepší stadiony v Evropě Ono tomu sice dost dopomohlo Mistrovství světa 06, ale oni jsou i v 2 Bundeslize pěkné, nové stadiony (Lautern, Arminia, MSV, TSV, Düsseldorf, ted Cáchy, Paderborn, Augsburg, upravenej je taky stadion v Rostocku, to je potom radost chodit na fotbal, klidně i ve druhé lize

Reagovat
smazaný uživatel

a čo v Anglii - to sa ešte dá, ale Taliansko

Reagovat
smazaný uživatel

v Anglii je na těch starých stadionech skvělá atmosféra a s modernizací si vystačí...

...jinak právě Düsseldorf a K´lautern měli stadion taky k dispozici pro MS ... no a TSV tam je kvůli tomu, že je nejdřív vykopli z Grünwalderstadionu a následně i z Olympijského... tak jsou jakoby v podnájmu...

Reagovat
smazaný uživatel

NEUVĚŘITELNÝ !!v žádný top lize by snad nešel nikdo v 15 ti stupnovým mrazu a sněhu na fotbal v takový kapacitě jako na kolín s nurnbergem prostě není náhoda že na bundesligu chodí nenaplněnější kotle v evropě

Reagovat
jv

Reagovat
terry

SCHEISS HSV!

Reagovat
irik

ban

Reagovat
$dolar$

BAN !!!

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Wiese za to taky potrestán nebyl, takže já bych se přikláněl k formě napomenutí bez postihu banem...

Reagovat
$dolar$

Ok, ale napomenuti musi byt vyhruzne

Reagovat
Arne

Ale no tak, po tom trpkým loňsku jim to trochu přej.

Reagovat
jv

Reagovat
$dolar$

HSV je proste nejlepsi

Reagovat
jv

Škoda těch domácích ztrát z Bochumí a Gladbachem, jinak jste mohli být i první, protože Leverkusen ted ke konci začal dost ztrácet Zkrátka musíš doufat, že se Vám na jaře vyhnou zranění a navážete na formu z konce podzimu

Reagovat
$dolar$

Ja v to pevne doufam

Reagovat
jv

Podle mě když nemáte nikoho na marodce, tak hrajete asi nejlepší fotbal v Německu, spolu s Leverkusenem Chce to jen mít zdravý ty důležitý hráče

Reagovat
$dolar$

Jeste se zacnu cervenat

Reagovat
jv

Reagovat
irik

Odvážné tvrzení uvážíme-li, že Bundesligu hraje i Bayern Mnichov .

Reagovat
jv

Tak posuzuju to jen podle předváděné hry, podle mě prostě HSV a Leverkusen hrajou lepší a účelnější fotbal, než Bayern Je to jen můj názor

Reagovat
$dolar$

Nazor chytreho cloveka

Reagovat
irik

Proti gustu žádný dišputát, ale jen těžko si dokážu představit účelnější fotbal než náš .

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačne

Reagovat
jv

Po skončení zápasu HSV - Brémy musím konstatovat, že HSV bylo jasně lepším týmem a nebbýt vyloučení, tak to mohlo skončit i větší výhrou Dneska se znovu ukázalo jak je pro mužstvo důležitý Petrič, on sice nemusí dát gol, ale stačí když vyveze balon a rozehraje .Jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti byl Elia, ten si tam dělal z hráči Brém co chtěl, perfektně vyvážel balony, tento hráč se HSV povedl, tam se vyplatilo dát za něj 9 mil. Podle mě se i Elia do HSV více hodí, než Vaart, který to často tahal sám, takový hráč tam loni chyběl, konečně se taky uzdravil Jansen a mimochodem hraje dost dobře, na což ted trochu doplatil Trochowski, který přestal hrát základ, dneska třeba nehrál vůbec.Pomalu už můžou v HSV také zapomínat na De Jonga, a to nejen kvůli Zé Robertovi, ale výborně se začíná ukazovat ten Rincon, z toho bude velký hráč.Jinak mě dneska překvapil Rozehnal, jak to zvlád odehrát, dneska si stejně jako celý HSV zaslouží

Reagovat
$dolar$

Naprosty souhlas, jeste bych vyzvednul Jarolima

Reagovat
jv

No tak na něj jsem zapoměl, protože on hraje furt tak nějak stejně dobře

Reagovat
$dolar$

Ja vam taky hodne preju

Reagovat
jv

Doufám, že to alespon do té Evropské Ligy dotáhnem, i když při troše štěstí by to mohla být i ta kvalifikace do Ligy Mistrů, podle mě bude všechno záležet na formě manšaftů před námi.Ale počítat se musí i z Wolfsburgem, kterej byl loni po podzimu taky osmej a nakonec z toho byl titul.

Reagovat
$dolar$

Mne se hrozne libi prace Kloppa

Reagovat
jv

No tak on to začal budovat od začátku, staví hodně na bojovnosti, agresivitě, no a hlavně si na ten svůj systém umí přivést vhodné hráče, což u nás dříve nebylo, dřív se nakupovalo doslova bez ladu a skladu, což už ted skončilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Magath je kráľ !!!

Reagovat
jv

Uvidíme na jaře, jestli se mu povede stejně dobře jako ted, podle mě před ně půjde určitě HSV, možná taky Bayern, Brémy a BVB, to jsou týmy, které podle mě mají vyšší nebo mynimálně stejnou kvalitu jako S04

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda no aj Werder ci Vfl maju kvalitu porovnatelnu z S04 ale to neznamena ze pojdu pred nich

Reagovat
irik

Král je Heynckes.

Reagovat
Arne

Oba bych postavil tak nějak na stejnou úroveň.

Reagovat
jv

No, ale Magath to tam začíná celý přebudovávat, navíc jestli odejde Rafinha s Neuerem, tak je znovu na začátku, Heynckes tam dostal tým, kterej je na sebe zviklej a nemusí tam nic moc předělávat.

Reagovat
Arne

Neuer snad teď neodejde, Rafinha je docela možnej... Každopádně já to bral tak, co Magath dokázal s tím hráčským materiálem. Ten je v Bayeru o dost kvalitnější a hlavně vyvážené všecky tři řady. To Schalke musí furt dbát na obranu, v záloze maji furt problém.

Reagovat
jv

Jo tak to potom souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

podla mňa v zime neodíde ani jeden

Reagovat
irik

Heynckese brzo hodnotit po necelém roce, co se k trenéřině vrátit, ale v rámci Bundesligy dle mého mínění Magath nemá konkurenci ...

Reagovat
Arne

Já bych je hodnotil čisté z pohledu tohoto podzimu... Oba jsou u nového týmu a zatím si vedou skvěle. Který z nich odvádí lepší job, je ale složitý říci, já bych se teda přikláněl +- k té vyrovnanosti.

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně Magath si zaslouží ocenění manažera roku... nikdo jiný asi nepřichází v úvahu... na jaře první místo, na podzim druhé...

Reagovat
jv

Reagovat
havrys99

HSV krásnej výkon i v deseti. Rozehnal taky pěknej výkon...

Byl na lávce Piotr, nebo nějaký zranění??? Drobet by mi překvapilo, že by ho Jansen vymazal...

Reagovat
smazaný uživatel

Köln dal góla? a hned tři... a Bunjaku žádnej... trošku pomotané a Podolski tu tisícovku už asi má...

Reagovat
Bakary3

Tisícovku ? Čeho ? To mi nesedí k zápasům, ke golům už vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

minuty

Reagovat
Bakary3

Aha, už jsem se lek

Reagovat
smazaný uživatel

pro Herthu by to chtělo aby se ozval Basler a řekl, že Hertha sestoupí...

Reagovat
Arne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele