17. kolo
18.12.2009 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 1:0

Leckdy až neuvěřitelná nemohoucnost v zakončení se Schalke nakonec nevymstila, Königsblauen porazili doma zásluhou brzké trefy Farfána 1:0 Mainz a minimálně do zítřejšího podvečera se mohou vyhřívat na čele tabulky. Naopak nováček soutěže má jistotu, že zakončí vydařený podzim na devátém místě.

Domácí začali dost od podlahy a brzy si vytvořili šance. Z přímého kopu tvrdě vypálil stoper Bordon, kterému však chyběla přesnost, chvíli nato Rakitić po akci s Farfánem přestřelil. Vše si ovšem Schalke vynahradilo už ve 12. minutě. Akce začala i skočnila u Farfána, který přihrál, naběhl si na perfektní Holtbyho pas a špičkou kopačky poslal míč do sítě - 1:0. Brzy nemuselo zůstat u jednogólového vedení, jenže Westermann na zadní tyči branku trestuhodně minul.

Brzy poté stálo při hostech znovu štěstí, když Rakitić zakroutil rohový kop přímo do brány a Müller vyrážel balon na břevno. Chorvatský záložník domácích byl při chuti a minutu před přestávkou to zkusil z dálky, Müller byl však pozorný. Mainz i přes to, že v závěru poločasu ovládl hru, Neuerovu svatyni prakticky neohrozil.

Po obrátce se vše navíc vrátilo do starých kolejí a hned v 46. minutě mohl zvýšit Kuranyi, který ale po Farfánově přihrávce trefil jen boční síť. Poté chvilku tahali pilku opět hosté a tentokrát se i dostali do slibné příležitosti, jenomže Amri z voleje pálil vysoko nad branku. Na druhé straně se po dalším vynikajícím rohu Rakitiće dostal míč až na zadní tyč k Westermannovi, ten ho ale zasáhl jen ramenem a branku opět netrefil.

V závěru hosté hru otevřeli, jenže spravit dojem v Gelsenkirchenu nesvedli a naopak mohli být rádi, že neinkasovali další branky. Farfán i Kuranyi stříleli mimo, Müllera pak vyzkoušel z přímého kopu kdo jiný než Bordon. V poslední minutě nastavení pak Kuranyi přesprintoval nebohého Noveského a byl sám před Müllerem, ten mu ale konečky prstů zakončení zmařil. Hostujícímu brankáři to ovšem příliš platné nebylo, jeho tým zklamal na plné čáře a zaslouženě odjíždí na Burchweg bez bodového zisku.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele