17. kolo
19.12.2009 15:30 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hertha BSC 5:2

Bayern si v poměru 5:2 doma poradil s obstojně vzdorující Herthou, k lepšímu než třetímu místu si však nedopomohl a přezimuje tak dva body za vedoucím Leverkusenem a bod za Schalke. Domácí zápas kromě poněkud nekoncentrované konečné fáze ovládli, po první půli vedli 3:0, krátce po přestávce na čtyřgólový rozdíl navýšil Müller a dvě minuty na to rozhodčí z neznámých důvdů neuznal druhý gól Van Buytena. Nicméně Hertha se vzepřela, nejprve snížil Ramos, po něm se trefil ještě Olić a na konečných 5:2 v poslední minutě upravoval po Friedrichově centru Raffael.

Hra se rozjížděla pomalu, přesto byl hned od první minuty aktivnějším týmem domácí Bayern. V 6. minutě ještě nanečisto centroval Lahm, za tři minuty si už na jeho podobný centr naskočil Goméz a hlavičkou těsně minul. Další tři minuty na to, ve 12. minutě, Robben chytrým pasem našel na okraji šestnáctky Goméze, ten se s míčem otočil směrem k brance a v poslední chvíli mu ho vypíchl Janker.

Domácí stupňovali svůj tlak a v 16. minutě to přineslo gólové ovoce - na Badstuberův roh na bližší tyč si naskočil Van Buyten a výbornou hlavičkou míč uklidil do sítě - 1:0 pro Bayern a čtvrtý gól belgického stopera v probíhající sezoně. Dalším, kdo se dostal ke slovu, byl v 25. minutě Pranjić, jeho centr však stáhl pozorný Drobný. Šest minut na to Robben rozjel akci, Lahm odcentroval přes svého obránce přesně na nohu úplně osamoceného Goméze, jež se z ofsajdového postavení nemýlil a zdvojnásobil vedení domácích.

Na třetí gól domácí nečekali dlouho, hned ve 33. minutě se Goméz v pravém rohu šestnáctky dostal přes nedůrazného von Bergena, ostře odcentroval, Drobný balon pouze vyrazil před sebe a dříve, než hostující obránci stačili míč uklidit, vlétl mezi ně Arjen Robben a uklidil míč na druhou stranu, do sítě.

Pár chvil na to se z boku na Drobného řítil Olić, berlínský brankář si však s jeho slabou střelou věděl rady. Bayern náhle lehce povolil, přesto to stačilo, aby se slova na krátkou chvilku ujala Hertha. Jmenovitě to byl Raffael, jenž si pohrál s Demichelisem a všiml si dobře stojícího Ramose, jehož střela však šla příliš doleva. Minutu na to byl ve velké šanci Olić, ve 44. ještě tvrdě střílel Raffael, ale Butt si s jeho nepříliš dobře umístěnou střelou poradil. Tím zajímavé dění první půle skončilo, Bayern naprosto zaslouženě vedl 3:0.

Krátce po přestávce byl v obrovské šanci Goméz, domácí útočník sice obešel Drobného, český gólman ho však zdržel na tak dlouho, než se mezi německého reprezentanta a branku stačili dostat hned dva obránci a Goméz zakončil mimo. Tři minuty na to střílel z dobré pozice nad Pranjić. Ke slovu se tak krátce dostala i Hertha a Butt měl práci s Raffaelovou střelou. V 60. minutě už ale přišel gól, nepříliš dobře hrající Müller využil Robbenova přiťuknutí a vstřelil svou pátou letošní branku.

Dvě minuty poté se po dalším Badstuberově rohovém kopu trefil Van Buyten, rozhodčí však namísto ke středovému kruhu ukázal na faul a na pátý gól si fanoušci ještě museli chvíli počkat. V 65. minutě nebezpečně střílel Olić, minutu po něm byl v další šanci Goméz.

Pátý gól tak z čistého nebe přišel na druhé straně, po Demichelisově hrubici se balon dostal k Ramosovi a kolumbijský útočník trefil na 4:1. V 76. minutě z 20 metrů velice tvrdě střílel Altintop a minutu na to Olić po výborné přihrávce Goméze zvýšil na 5:1. Ke škodě se utkání už jen dohrávalo, přesto však ještě jedna branka padla. Postaral se o to dobře hrající Raffael, jehož po výborném centru Friedricha nechal hlavičkovat znovu chybující Demichelis.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Potvrdíme drtivou formu a konečně vzestup formy tip: 3:1 FC BAYERN!!!

Reagovat
Arne

Blau weiße Hertha, du bist unser Sportverein,

blau weiße Hertha, du wirst es für immer sein.

Wo du spielst, da rollt das Leder ungestüm ins Tor,

wo du spielst, da ruft ein jeder: "Hertha vor, noch ein Tor!"

Blau weiße Hertha, dir gehört der Sieg ,

keiner spielt so schön wie du, schießt wie du, trifft wie du,

du bist unser Sportverein, Schuss, Tor, hinein!

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha bude betonovat, ale Bayern to zlomí a nakonec vyhraje 3:0...FC BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný závěr sezony.BAYERN!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele