17. kolo
20.12.2009 17:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - 1. FC Norimberk 3:0

Tečku za bundesligovým podzimem udělala přesvědčivá výhra Kölnu na domácím hřišti s Norimberkem, který tak přezimuje na chladném, předposledním místě tabulky. Porýnští fotbalisté navíc dokázali po 408 minutách zásluhou Geromela opět skórovat.

Ačkoliv byl Rhein-Energie Stadion pokryt hustou sněhovou pokrývkou, cestičku na nejlepší německý fotbal si i přesto našel obdivuhodný počet diváků - celkem 44 a půl tisíce lidí se vměstnalo do "chlévu kozlů". Do prvních příležitostí se dostali domácí, jenomže v sedmé minutě neuspěl Yalcin a o tři minuty později hlavičkoval Novaković jen několik málo centimetrů nad Stephanova branku.

Norimberk často sázel na dlouhé míče, jenomže tato taktika Michaelu Oenningovi moc nevycházela. V sedmnácté minutě byl blízko protrhnutí panenské série bez branek Chihi, ale podobně jako Novaković, svou střelou jen těsně minul. Hra pak ztratila tempo až do 37. minuty, kdy se poprvé měnilo skóre. Po Chihiho zprvu špatně kopnutém rohu totiž hlavou nasměroval míč do branky Geromel. V Kölnu to byla velká sláva, protože Kozlíci čekali na přesný zásah do černého 5,5 zápasu!

Oba trenéři poslali po restartu stejné jedenáctky, ale na herním projevu ani jedné se nic nezměnilo. Porýnští byli nebezpečnějším týmem a hosty uchránil od dvoubrankové manka v 57. minutě Stephan po zákroku proti Novakovićově hlavičce z osmi metrů.

Der Club nebyl v útoku vůbec nebezpečný a jejich útočníci by se dali přirovnat baterce na sluneční pohon v noci. Jedinou zmíněníhodnou akcí tak byla ta z 62. minuty, kdy ale Boakye zaváhal. O osm minut později se pak děla opět velká sláva - Milivoje Novaković čekal bez devíti minut šest zápasů na další zásah (naposledy skóroval v Berlíně v 79. minutě), v sedmdesáté minutě tohoto utkání to však po brilantním sóle Podolskiho přišlo.

Čtvrt hodiny před koncem měl na noze třetí gól Yalcin, ale třetí rána do vazů FCN se odložila o minutu později. na Petitův roh naskočil Novaković, jasně předčil Wolfa a umístěním do levého horního roku spustil na podzim v městě nad Rýnem nečekanou fotbalovou radost.

Vrcholem zmaru pak byla 84. minuta, kdy Judt za cenu druhé žluté karty zastavil agilního Podolskiho a putoval do šaten. Norimberk tak přezimuje na 17. místě s šestibodovým náskokem na Herthu, ale šestibodovou ztrátu na Bochum. Naopak Köln se vyšvihl na dvanácté místo a vytvořil si dvoubodový odstup na šestnáctou Bochum, na evropské poháry ale ztrácí deset bodů.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele