Bundesliga - souhrn 16. kola

05.12.2008, 22:25, aktualizováno 07.12.2008, 19:04
Komentáře a souhrny
Hamburk porazil Kolín a udržel se v kontaktu se špičkou tabulky. Na šestou příčku vystoupal po vítězství nad Hannoverem Wolfsburg. V sobotním šlágru porazilo Schalke Herthu. Brémy překvapivě padly v Karlsruhe a Stuttgart i díky gólu Jana Šimáka zdolal Cottbus. Již v pátek porazil Bayern Hoffenheim...

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 2:1

05.12.2008 20:30

Góly: 60. Philipp Lahm, 90+2. Luca Toni - 49. Vedad Ibišević

Skvělý zápas se smutným koncem pro Hoffenheim byl dnes k vidění v Allianz Aréně. Hosté sice po trefě Ibiševiče vedli, ale náskok neudrželi a v samém závěru zápasu inkasovali druhý gól a nevezou si tedy z Mnichova ani bod, i když jeden si přinejmenším za svůj výkon zasloužili.

První půle se hrála ve vysokém tempu, ale žádný gól v ní nepadl. Hlavní rozhodčí Florian Meyer nastavil poněkud benevoletnější metr, takže dost akcí pouštěl a neustále zvedal hráče gesty z trávníku. Hoffenheim byl velmi aktivní a na svého soupeře doslova vletěl, nenechal hráčům Bayernu ani píď prostoru, což jim dělalo značné problémy s rozehrávkou. Hru Hoffenheimu ale srážely značné nepřesnosti.

První šanci si vypracovali právě hosté v 7. minutě, když velmi aktivní Obasi vyslal kolmicí Dembu Ba, který místo aby přihrál přes šířku pokutového území na zcela volného Ibiševiče, tak volil pouze slabou střelu do prostřed Rensingovy brány. O dvě minuty si Obasi s Ba zopakovali svojí spolupráci, ale Ba po centru Obashi mířil hlavou vysoka nad.

Zanedlouho, přesněji řečeno ve 12. minutě, se dostal do první šance Bayern a hned málem gólové. Ribéry po přihrávce Zé Roberta našel z první krásně Lucu Toniho, ten si pravačkou míč zpracoval, levačkou vystřelil, ale pouze tesně vedle levé tyče Haasovy brány. Toni se probil do šance i o dvě minuty později, když se Klosemu povedlo prostřčit balón mezi stopery Hoffenheimu, ale Toni si míč ukopl a když viděl, že míč je již nedokáže usměrnit do brány, tak sebou v Haasově blízkosti seknul na zem a dožadoval se penalty. Florian Meyer ale vše dobře viděl a nechal správně poračovat ve hře.

V 15. minutě zahrával Hoffenheim ze slibné vzdálenosti přímý kop, Rensing na dobře kroucený míč nedosáhl, ale Marvin Compper, který si počíhal na zadní tyči, si míč nejen slabě zpracoval, ale ještě hůře vystřelil.

To bylo na dlouho dobu vše. Hra se začala kouskovat, přicházela řada nepřesností na obou stranách a hrálo se převážně ve středu pole. Přicházely i ostřejší fauly a Meyer musel sáhnout do své kapsičky pro žlutou kartu za zákrok Demby Ba na Marka van Bommela. Tomu se prozměnu odvděčil stoper Lucio, který mu kopačkou pořádně prošlápl citlivé partie. Jediné větší pozdvižení přišlo až v 42. minutě, kdy hráči Baeyrnu po odvrácené stadardní situaci vrátili vysokým nákopem míč do šestnáctky hostů. Toni sice nedosáhl hlavou na balón, ale to ani gólman Haas a tak se míč potuloval před bránou Hoffenheimu, dokud nepřiběhl Jaissle a rázně míč odkopnul do bezpečí. Ke všemu se pískal Tonimu faul na Haase, takže vzrušení bylo vlastně zbytečné.

Druhá půle začala o poznání aktivněji, než první skončila a hned v 49. minutě se gólově prosadil Vedad Ibiševič, pro nějž to byla již 18. trefa v sezóně a drží si tak luxusní střelecký průměr přes gól na zápas. Celou akci načal Tobias Weis, který si narazil s Dembou Ba, našel zpětnou přihrávkou Vedada Ibiševiče, který ač zády k brance si pohotově zpracoval a z otočky nedal Rensingovi sebemenší šanci - 0:1.

Od této chvíle bylo na hřišti jen jediné mužstvo. Hráči Hoffenheimu dostali křídla, zatímco hráči Bayernu hráli jak opaření. Štěstí z dálky pokusil v 55. minutě Carlos Eduardo, ale jeho přesnou ránu k tyči Rensing vytěsnil konečky prstů. Carlos Eduardo byl i nadále aktivní a po narážečce s Luisem Gustavem se řítil z úhlu na bránu, ale jeho přízemní centr Lucio odkopl do bezpečí.

Pak ale přišla 60. minuta. Nejdříve po rohu Ribéryho Van Buyten vyskočil ze všech hráčů nejvýšše, ale zakončil hlavou o to nepřesněji. Ještě než časomíra skočila na 61. minutu, bylo však již srovnáno. Postaral se o to Philipp Lahm, který na půli hřiště zachytil odkop Carlose Eduarda, protančil se mezi hráči Hoffenheimu a zpoza hranice vápna vystřelil. Ke smůle hostů jeho střelu tečoval kapitán Marvin Compper a Haas neměl šanci zareagovat - 1:1.

Inkasovaný gól hosty zcela zaskočil a až do konce utkání se z něj nevzpamatovali. Hráči Bayernu byli jako polití živou vodou a bylo jich najednou plné hřistě. V 63. minutě zahrozil Bayern opět vysokým nákopem do vápna hostů, Toni zase předskočil Haase, tentokráté bez faulu a Jaissle měl co dělat, aby vše zavčas uhasil. V 68. minutě měl obrovskou šanci opět Luca Toni. Ribéry byl faulován u pravé postanní čáry, Oddo nelenil s rozehráním přímého kopu, nacetroval před bránu, kde se zčista jasna objevil právě Toni a míč hlavou jen jemně lízl a ten skončil kousek od vzdálenější tyče.

Po pětasedmdesáti minutách hry přišla opět šance Bayernu, ale spíš pro pousmání fandů Hoffenheimu. Bayern opět rychle rozehrál míč po faulu, Lahm postupoval sám po levém křídle, přesně nacetroval, ale místo aby se Luca Toni s Miroslavem Klosem dohodli, jen se spolu srazili a z nadějné akce tak nakonec nic nebylo. O šest minut později šel po chybné rozehrávce Comppera Klose sám na bránu, ale jeho zakončení byl stejně slabé jako nepřesné. Zahrozili rovněž hosté, když střídavší Sejad Salihovič zahrával z dobrých 25 metrů přímý kop a pokusil se balón z dálky přímo zakroutit do Rensingovy brány. Málem se mu to i povedlo a kdyby mířil o něco lépe, Rensing by měl velké problémy.

A byl to pět Salihovič, který měl dalšé obrovskou šanci. Dokázal se zbavit dvou protiháčů na levém křídle, sběhnul si do středu hřistě, narazil si s parťákem z reprezentace Ibiševičem, ale přestože byl zcela sám, nedokázal z úhlu překonat vyběhnuvšího Rensinga.

A tak platilo staré známé nedáš-dostaneš a trefil se konečně Luca Toni, který si to jistě zasloužil. Nejprve v 88. minutě po stadardní situaci zblízka hlavou netrefil, ale to si jen šteloval mířidla na nastavení, kdy ve druhé minutě nastavení zajistil Bayernu důležité tři body. Rensing svým přesným nákopem přes celé hřiště našel právě Toniho, ten prodloužil hlavou na Kloseho, který se ani k míči pomalu nedostal, protože obětavý Ibertsberger mu ho skluzem sebral. Kdyby však věděl, že takto přihraje pouze před bránu na rozhodující gól Lucovi Tonimu, tak by nechal Kloseho Klosem. Toni se ze zakončením nepáral a s trochu štěstí překonal Haase. Bayern tak za pověstných "za 5 minut 12" strhnul vedení na svojí stranu dohnal tak svého soka v tabulce na prvním místě, leč je druhý o skóre.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - Werder Brémy 1:0

06.12.2008 15:30

Góly: 83. Stefan Buck

Karlsruhe doma porazilo překvapivě Brémy 1:0 a vystoupilo tak ze sestupových vod. To Brémy ztrácejí na první místo 11 bodů a budou se na jaře mít co ohánět, aby si zajistily alespoň třetí místo zaručující předkolo Ligy mistrů.

Zápas se ale nevyvíjel pro Werder ze začátku špatně, naopak si vytvořil první velkou šanci zápasu. Almeida vybojoval ve středu pole míč, posunul na Diega, který krásnou kolmicí vyslal Aarona Hunta. Ten z první přihrál před bránu Pizzarovi, který nasadil brankáři kličku, leč z úhlu dokázal trefi pouze vzdálenější tyč. Poskakující míč podél brankové čáry pak uklidil do bezpečí pozdější hrdina utkání Stefan Buck. Další šance Brém přišla o chvíli později, když se Pizzaro dokázal uvolnit u pravého rohového praporku, nacetroval vysoký balón před bránu a odražený míč napálil Aaron Hunt z "halfvoleje", Markus Miller byl však pozorný.

Ke slovu se po úvodním náporu hostů dostali i domácí, když Da Silva krásným pasem za obranu vyslal do šance Freise, který sice vyběhnuvšího Wieseho přehodil, ale s ním i bránu. Do šance se dostlal i prozatimní kapitán Christian Eichner, který se zbavil stahovačkou obránce a z dálky nebezpečně svojí slabší pravačkou vystřelil, leč míč těsně minul levou spojnici. Vystřelil si i Edmond Kapllani, který ale ze střední vzdálenosti trefil jen horní síť.

Trenér Schaaf se snažil mdlý výkon svého mužstva oživit střídáním, když na hřiště poslal Mesuta Özila, ale domácí byli stále aktivnější. Po standardní situaci zahrávané Da Silvou minul Stoll pěkným koníčkem jen těsně branku Wieseho. Další šanci táhl aktivní Eichner, když nacetroval z levého křídla prudce míč do vápna Brém, mladíček Stindel jej tečí prodloužil do malého vápna a Freis zblízka pohotově, leč nepřesně vystřelil.

Zabral také Werder, když se Pizzaro po sólové akci probil vápnem KSC a levačkou těsně minul vzdálenejěí tyčku. Potom se po pěkné kombinační akci Diega s Pizzarem dostal do šance Özil, pěkně si pohrál s obráncem a tvrdě vystřelil pár decimetrů nad břevno Millerovy brány. Rosenberg po přihrávce Hunta zase jen nasřelil Millera.

A tak nedáš-dostaneš, udeřilo Karlsruhe. Po rohovém kopu Da Silvy se k míči dostal Staffeldt, napálil míč na bránu, kde jej tečoval Stefan Buck a přestože si Wiese na míč šáhnul, gólu zabránit již nedokázal. I když tečoval není správné slovo, byl spíše nastřelen, ale o ofsajd se v žádném případě nejednalo, a tak rozhodčí gól poprávu uznal.

Werder si již žádnou akci nedokázal do konce utkání vytvořit, navíc Claudio Pizzaro se pokusil nasimulovat pád v pokutovém území domácích, rozhodčí nechal pokračovat, jedne z hráčů KSC měl zřejmě nějakou nemístou poznámku na jeho adresu a Pizzaro se jej pokusil srazit rukama k zemi, za což byl porpávu vyloučen. Ještě přispěchal Diego a chytil Eichnera důrazně pod krkem, leč rozhodčí to zřejmě přehlédl a dále se již karetně netrestalo. Utkání tak skončilo po divokém konci 1:0 pro domácí.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Bochum 4:0

06.12.2008 15:30

Góly: 7. Nikos Liberopoulos (pen.), 43. Nikos Liberopoulos, 62. Markus Steinhöfer, 64. Marco Russ

Frankfurt opět potvrdil, že jeho výkony jsou jako den a noc. Po debaklu v Brémách si znovu spravil chuť na domácí půdě, kde porazil Bochum 4:0. Utkání bylo de facto rozhodnuto již v první půli, kdy přišlo brzké vyloučení pro hosty a dvě branky Liberopoulose.

Diváci v Commerzbank-Areně možnost nudit se rozhodně neměli. Již ve třetí minutě se v domácí šestnáctce prosadil Mieciel, proti jeho hlavičce ale bravurně zakročil Pröll. Hned dvě minuty nato přišla na druhé straně situace, která ovlivnila prakticky celý zbytek utkání. Hostující brankář Fernandes hasil své zaváhání faulem na Fenina, za což okamžitě viděl červenou a navíc se kopala penalta, kterou v 7. minutě proti střídajícímu Rennovi bezpečně proměnil Liberopoulos - 1:0.

Bochum ale z katastrofálního začátku rozhodně špatná nebyla, ba právě naopak. Ve 12. minutě se dostával k brance Šesták, kterého v poslední možný okamžik zastavil Bellaid, minutu nato pálil Zdebel nad. Na druhé straně kontroval Eintracht prostřednictvím Fenina, který ve 14. minutě nastřelil z 22 metrů břevno, o pár minut později zahrozil Fink a hostující Azaouagh, oba ovšem úspěšní nebyli. To se ovšem nedá říct o Liberopoulosovi, který ve 43. minutě opět těžil ze spolupráce s Feninem. Český reprezentant po pěkném sólu poslal centr na zadní tyč, kde jeho řecký parťák nezadržitelně zvyšoval na poločasový stav 2:0.

Po vynikající první půli, která byla z obou stran hraná ve vysokém tempu, se po přestávce již tak pěkný fotbal nehrál. Domácí měli převahu, ve svých šancích ale nebyli přesní, což platí především o Feninovi a Steinhöferovi po deseti minutách druhé půli. Druhý jmenovaný se ale gólově prosadil v 62. minutě, kdy z přímého kopu od levé postranní čáry nacentroval a míč skončil překvapivě až za Rennem - 3:0.

Hned dvě minuty poté přišla další branka. Dlouhý míč od Ochse našel v nitru pokutového území Russe a ten se v zakončení nezmýlil - 4:0. Poté již VfL naplno rezignovalo a Renno se měl co otáčet, aby jeho štít nebyl poskvrněn dalšími inkasovanými góly. Hostující brankář ale úspěšně čelil Feninovi, zatímco chvíli po něm trefil Ochs jen boční síť a Caio mířil vedle úplně. Domácím Orlům to ale vadí pramálo, vyhráli 4:0.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - VfB Stuttgart 0:3

06.12.2008 15:30

Góly: 4. Roberto Hilbert, 63. Jan Šimák, 68. Sami Khedira

Stuttgart si připsal svou druhou výhru v sezóně z venkovního prostředí. Energii Chotěbuz přejel výsledkem 3:0, i když domácí nebyli o moc horším týmem. Vše ale nastartovala branka z úvodu zápasu, a když následně dal v druhé půli důležitou trefu český záložník Jan Šimák, bylo o vítezi rozhodnuto. Energie tak kvůli prohře klesla do sestupových vod.

Hosté odstartovali zápas skvělým způsobem, už ve 4. minutě se totiž trefil Roberto Hilbert. Chotěbuz zaspala začátek utkání a stuttgartský záložník to potrestal přesnou střelou do levého vzdálenějšího rohu z 18 metrů. Domácí se snažili odpovědět o deset minut později Ilievem a dva pokusy vyslal také Cagdas, brankář Lehmann ale byl na svém místě.

Hra se vyrovnávala, Energie zlepšila hlavně defenzivní činnost, ale jen zřídkakdy ohrozila soupeře. Diváci se tak až do 29. minuty, kdy se pokusil o zvýšení náskoku záludně Jan Šimák, docela nudili. O minutu později měl ale velkou kliku Lehmann, kterého musel zastoupit na brankové čáře až spoluhráč Khedira, jenž odvrátil na roh.

Ke konci poločasu hrála Chotěbuz lepší fotbal, jen pověstně štěstíčko chybělo ke skórování. Sörensenovu střelu zastavil na poslední chvíli opět někdo jiný než stuttgartský brankář, tentokráte nizozemský stoper Boulahrouz.

Po poločase ke zkvalitnění tlaku a ofenzívy poslal domácí trenér Bojan Prašnikar na hřiště za Kurtha Angelova, ale stejně jako v první půli začal lépe Stuttgart. Cacau však sám před gólmanem Tremmelem selhal, ani po další střele Šimáka se síť nerozvlnila.

Opravdu velkou šanci k vrovnání měl teprve po pěti minutách pobytu na hřišti Jula. Ten v 61. minutě prověřil schopnosti zkušeného Lehmanna, jenž jeho pokus vyrazil od tyče k místům, kde naštěstí pro VfB odvrátila míč připravená obrana. Krátce poté tak udeřil Stuttgart. Cacau poslal přihrávku po dlouhém pasu za obranu Šimákovi, který nedal chotěbuzskému Tremmelovi vůbec žádnou šanci.

A aby toho nebylo málo, srazili hosté na kolena dobře hrajícího soupeře o sedm minut později. Khedira z dvaceti metrů trefil rozhodující branku utkání. Ne, už to dále nešlo. Scénář zápasu byl až do konce střetnutí zřetelný. Stuttgart si zkrátka vítězství pohlídal, zatímco zdecimovaná Chotěbuz se už na kontrování nezmohla.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hertha BSC 1:0

06.12.2008 15:30

Góly: 65. Gerald Asamoah

Schalke zabralo a díky vítězství 1:0 nad Herthou poskočilo na šestou příčku. Jediný gól dnes naprosto neškodným berlíňanům, kteří přepustili třetí pozici Leverkusenu, dal ve druhé půli Gerald Asamoah.

Domácí úřadovali od prvních minut a hned v té třetí mohli jít do vedení, kdy se po chybě Kaká dostal do šance Kuranyi, proti němuž ale dobře zasáhl Drobný. Domácí útočník měl další příležitost po čtvrthodině, tentokrát ho na poslední chvíli zpacifikoval Šimunić. Na druhé straně zahrozila Hertha a hned dala gól, předcházel mu ovšem faul Kačara na Krstajiće a proto byl neuznán.

Jinak se ale stále hrálo jen na jednu branku a to na tu, kterou strážil Jaroslav Drobný. Aktivní byl především Rafinha, jeho centry z pravé strany ale využity nebyli. Do poločasu se pak k hlavičce dostal Asamoah, mířil ale vedle.

Po změně stran se na hřišti změnily dvě věci: za Kuranyiho přišel Hamit Altintop a pokusy domácích borců byli čím dál tím více přesnější a nebezpečnější. Právě Altintop měl dobré šance, v obou situacích ale mířil mimo tři tyče. Krátce po něm se přihlásil o slovo také Asamoah, který nejprve mířil taktéž nepřesně, v 63. minutě ale již udeřil. Farfán poslal z pravé strany na zadní tyč velmi zdařilý centr, na nějž Drobný nedosáhl a Asamoah míč hlavou uklidil do sítě - 1:0.

Po inkasovaném gólu již hostům nic jiného, než útočit, nezbylo. V 75. minutě se k Dárdaiově centru dostal Voronin, míč ovšem nedokázal dobře trefit a Neuer tak mohl zůstat v klidu. O necelých deset minut později zkoušel domácího brankáře přehodit Pantelić, což se mu povedlo, přehodil ale také horní tyč jeho branky a jelikož to byla poslední příležitost v zápase, tak se Königsblauen mohou zaslouženě radovat ze tří bodů.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund 0:0

06.12.2008 15:30

Góly: -

Dortmund podruhé v řadě remizoval 0:0, tentokrát v malém vestfálském derby na hřišti Bielefeldu. Utkání však i přes bezbrankový průběh nudné rozhodně nebylo, Arminia byla hlavně v první půli brankovému úspěchu blízko, stejně tak Borussia měla své šance.

Arminia začali aktivněji, její hráči chodili naplno do každého souboje, což mělo za následek, že tým BVB byl ze začátku nucen stáhnout se do defenzivy. Již ve třetí minutě střílel z voleje domácí Wichniarek, ale minul, poté žádná šance k videní nebyla až do 17. minuty. Po spolupráci Kircha s Wichniarkem se dostal k hlavičce Mijatović a trefil levou tyč. Sedm minut nato se již "na Almu" mohli radovat z gólu, kdy míč dostal do sítě Kirch, jeho trefa ale nebyla kvůli Wichniarkově ofsajdu uznána.

Jen o několik sekund později minul Lamey ranou z dálky jen o centimetry, poté se však ke slovu dostala také Borussia. Ve 33. minutě se snesl míč na hlavu Hummelse, proti němuž ale skvělý zákrok vytáhl Eilhoff. Těsně před odchodem do kabin málem udeřil kanonýr hostí Alex Frei, Tingův centr ale těsně minul.

Do druhé půle se do jisté míry změnily sestavy obou týmů, chvályhodný ráz utkání ale zůstal. Hned ve 47. minutě zachránil hosty po Wichniarkově hlavičce Subotić reflexivním odkopem, na druhé straně vychytal Kringeho Eilhoff. Následně měla na několik minut převahu Arminia, v jejíž dresu ale pálil Kirch jen do boční sítě a branku nepřinesla ani nápaditá spolupráce Halfara s Wichniarkem.

V závěrečné čtvrthodině nejdříve propásl svou šanci opět Wichniarek, na druhé straně mířil na přední tyč Hajnal, pozorný Eilhoff ale zasáhl znovu výborně. V poslední minutě a nastavení pak mohli zlomit nerozhodné skóre Santana na straně BVB a za domácí Schuler a Mijatović, všichni tři ale jen potvrdili, že dnes úřadovali jednoznačně brankáři Eilhoff a Weidenfeller, jejichž zásluhou tak zápas skončil 0:0.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1:3

06.12.2008 15:30

Góly: 61. Tony Jantschke - 25. Stefan Kießling, 37. Stefan Kießling, 54. Patrick Helmes

Leverkusen i přes prohru v minulém kole s Bayernem dokázal v poklidu porazit M'Gladbach a posunul se zpět na třetí místo, ze kterého sesadil berlínskou Herthu, jenž dnes prohrála na půdě Schalke 04. Zapříčinil se o to hlavně Stefan Kießling, jenž vstřelil dvě branky.

Mönchegladbach pozměnil své rozestavení oproti minulému bundesligovému střetnutí, kdy prohrál rovněž doma s Chotěbuzí 1:3, na 4-4-2 a ze začátku se zdálo, že by to mohlo přinést ovoce. Domácí totiž měli první šanci, po Marinově centru z volného přímého kopu z pravé strany nebezpečně hlavičkoval Colautti, bránu však trefit nedokázal. Mönchegladbach se nadále tlačil dopředu a svého favorizovaného soupeře přehrával. Do další šance se ale dostal hostující Kießling, to ještě ale pouze seřizoval svá mířidla. Hra se odbývala především ve středu hriště a byla často kouskována fauly. Dalši šanci měli opět domácí, Evans ale Adlera prostřelit nedokázal.

A tak se potvrdilo staré známe pravidlo "nedáš-dostaneš", domácí ve 25. minutě potrestal muž dnešního zápasu Stefan Kießling. Po chybě Evanse ve středu hřiště se dostal k míči a nekompromisně propálil Heimerotha. Druhý gól přišel v 37. minutě a velký podíl na něm měl český reprezentant Michal Kadlec, který zleva nacentroval a Kießling už se zakončením neměl problém. Za dvě minuty přišla sporná situace u branky domácích. Po Barnettově střele nebylo docela jasné, jestli míč přešel či nepřešel brankovou čáru, rozhodčí Stark branku neuznal a tak se hrálo dál.

Po přestávce byli aktivnější domácí, góly ale opět dávali hosté. Již podvanácté v sezóně se trefil Patrick Helmes . Po rychlé narážečce s Kießlingem se dostal za obranu domácích a pohodlně skóroval. Po třetí vstřelené brance tempo hry Bayeru trochu opadlo a Borussii tak bylo umožněno snížit. V 61. minutě se po Marinově volném kopu se hlavou prosadil Jantschke - 1:3.

O chvilku později měli domácí další stoprocentní brankovou příležitost, Baumjohann ale ani nadvakrát nedokázal Adlera překonat. Bayer ale nadále hrál pasivně a domácí měli převahu. Snížit mohl Bradley, jeho pokus ale René Adler zlikvidoval. Poté už se všal Bayer zvedl a domácí mohli litovat, že nedokázali využít svých nadějných příležitostí. Leverkusenu ale viditelně scházela vůle vstřelit další gól a tak své šance obvykle ani nedotáhl do konce. Přesto za výhru 3:1 bere tři body.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hannover 96 2:1

07.12.2008 17:00

Góly: 32. Cristian Zaccardo, 63. Jiří Štajner (vl.) - 59. Jiří Štajner

Wolfsburg potvrdil domácí suverenitu i v dolnosaském derby, v němž porazil Hannover 2:1. Díky výhře, o které rozhodla vlastní branka Jiřího Štajnera, se VfL vyhouplo na šestou pozici, "96" zůstávají i přes prohru třinácté.

Oba týmy začaly aktivně, každý z nich ovšem po svém. Domácí kombinovali, zatímco hosté vsadili na dlouhé míče na útočníky Hankeho s Forssellem. Defenizivy ovšem pracovaly dobře, Vlci tak zahrozili jen nepřesnými střelami Gentnera a Dejagaha, na druhé straně musel být po Zaccardově zaváhání v pozoru Benaglio, aby vyrazil pokus Štajnera. Poté se předvedl i hostující brankář Fromlowitz, který bravurně zneškodnil hlavičku Džeka.

Ve 32. minutě však byl i on bezmocný proti skvělé kombinaci domácích. Gentner přihrál do běhu Misimovićovu, který akci vyšperkoval nahrávkou na Zaccarda a ten již nemohl minout - 1:0. Hannoverští tahali za kratší konec, přesto mohli ještě do přestávky srovnat. Dlouhý míč od Balitsche si našel Hanke a z voleje ho poslal na branku, Vlky však zachránil Benaglio.

Druhá poločas začal ofenzivně z obou stran, po Štajnerově střele si dal málem vlastní gól Costa, na druhé straně byl zase sám před brankou Saglik, trestuhodně ale přestřelil. V 59. minutě tak přišlo vyrovnání. Zleva nacentroval Rausch, na jehož pobídku si naběhl Štajner a parádním volejem trefil do Benagliova protipohybu - 1:1. Radost hostům ale trvala pouhé čtyři minuty. Misimovićův přímý kop prodloužil smutný hrdina utkání Štajner a Fromlowitz byl bezmocný - 2:1.

Hannover se poté příliš ke slovu nedostal a naopak v 82. minutě málem inkasoval potřetí. Po Misimovićově pasu se Džeko po kontaktu s Fromlowitzem poroučel k zemi, zacož dostal hostující brankář červenou kartu a domácí penaltu. Hannover však již měl vyčerpané všechny tři možnosti ke střídání a tak šel do branky Rosenthal a co se nestalo - hostující záložník Džekovu penaltu pěkným zákrokem zneškodnil. Hostům to ale k bodovému zisku nepomohlo, jelikož v nastavení Fahrenhorst střelou z voleje přestřelil.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hamburger SV 1:2

07.12.2008 17:00

Góly: 83. Milivoje Novakovič - 15. Mladen Petrić, 31. Mladen Petrić

Především díky dvěma trefám Mladena Petriće z první půle vyloupil Hamburg po Edenu i RheinEnergieStadion. Domácí Köln totiž po přestávce stačil zásluhou Novakoviće pouze snížit na konečných 1:2.

Pro hosty utkání začalo velmi špatně, již ve druhé minutě byl po souboji s Antarem odnesen ze hřiště Alex Silva, který musel být kvůli poranění nohy následně vystřídán Benjaminem. HSV ale přesto začalo svižně, ve čtvrté minutě se individuálně probíjel k brance Olić, na poslední chvíli byl však zastaven Mohamedem. V minutě jedenácté měli šanci také domácí poté, co zahrál Boateng s Rostem malou domů, z nepřímého kopu ale Womé pouze nastřelil Trochowského.

To Hamburg byl efektivnější, v 15. minutě se Jansen prohnal po levé straně a nacentroval na zadní tyč, kde Womé neuhlídal Petriće a chorvatský střelec uklidil míč hlavou do šibenice - 0:1. Hráči Kölnu se poté snažili, příliš ale Rosta ohrozit nedokázali a ve 31. minutě naopak udeřili znovu hosté. Trochowského roh prodloužil Mathijsen na zadní tyč, kde se opět hlavičkou prosadil Petrić - 0:2. Domácí mohli snížit hned vzápětí, kdy se do Womého centru položil Novaković, proti jeho hlavičce ale bravurně zasáhl Rost.

Po změně stran se průběh hry příliš nezměnil, Köln se pochopitelně tlačil dopředu, čemuž napomohl i střídající útočník Manaseh Ishiaku, který byl velmi aktivní a po hodině hry také nebezpečně vystřelil, leč vedle. Jinak si ale domácí žádnou úplně vyloženou šanci vytvořit nedokázali, naopak nebezpečnější bylo z brejků HSV. V 66. minutě oslovil Petrić svého kumpána Oliće, ten ale z první vysoko přestřelil.

V 83. minutě vykřesali Kozlové naději na bodový zisk. Centr od Vučićeviće dokázal Antar přiťuknout k Novakovićovi a slovinský kanonýr následně uklidil míč k pravé tyči - 1:2. Další komplikace ale hamburští díky precizní obraně již nepřipustili, naopak v 87. minutě málem přidali pojistku, po centru Trochowského ale trefil Mathijsen jen břevno. Přesto HSV slaví, po výhře 2:1 se udrželo na páté příčce, zatímco Köln se propadl na místo dvanácté.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim16111441:2234
2.Bayern Mnichov16104237:2234
3.Bayer Leverkusen16101535:2031
4.Hertha BSC1693423:2030
5.Hamburger SV1693425:2430
6.VfL Wolfsburg1675434:2326
7.Schalke 041675423:1526
8.Borussia Dortmund1668225:1826
9.VfB Stuttgart1673624:2124
10.Werder Brémy1665537:2723
11.Eintracht Frankfurt1654723:2819
12.1. FC Köln1661917:2419
13.Hannover 961644819:3116
14.Arminia Bielefeld1627714:2613
15.Karlsruher SC16411115:2813
16.Energie Cottbus16331011:2812
17.VfL Bochum1618718:2811
18.Borussia Mönchengladbach16321117:3311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (123)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no prostě výborný příště musíme rozklepat stuttgart

Reagovat
božský John

Vy ten podzim snad vyhrajete

Reagovat
smazaný uživatel

to právě musíme rozklepat stuttgart a bielefeld musí uhrát to co proti levekrusenu...

Reagovat
božský John

No,že by předvedli to samý...3 góly je moc...ale VFB dáte..když už jste otočili zápas s Hoffe....čim větší zima,tim větší forma:)

Reagovat
Arne

Glückwunsch!

P.S.: Nikdy bych nevěřil, že někdy budu mít z vítězství Bayernu tak upřímnou radost... Ale doufám, že jestli ztratí Hoffenheim se Schalke, tak vy ve Stuttgartu taky.

Reagovat
smazaný uživatel

ve stuttgartu ztratit nesmíme, to už radši ať prohraje schalke...

Reagovat
Arne

Já to beru ze svýho pohledu... Kdyby to tak vyšlo, tak počítám, že na bychom ztráceli na vaši dvojičku dva body a měl bych v zimě o zábavu postaráno. Berlínskej bulvár by to jistě rozšoup.

Reagovat
smazaný uživatel

Blázen.

Reagovat
honziss

Ou jééé Bayern, skvěle skvěle skvěle, já věděl že to vyhrajete.

Hoffenheim si tu prohru zasloužil.

Reagovat
smazaný uživatel

jak si jí mohl zasloužit když byl jasně lepší...

Reagovat
honziss

Reagovat
božský John

bože...scum zemědělec se tu objevil....co sjem slyšel,viděl kousky tak Bayern si to zasloužil...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zemědělec??

Reagovat
božský John

Hoffenheim..taková malá vesnička nedaleko Mannheimu...

Reagovat
honziss

Měl vyhrát aspoň 4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

to máš pravdu, to by se vám jelo pěkně domu s takovym výpraskem

Reagovat
honziss

Nám? Já jím nefandím.

Reagovat
smazaný uživatel

no, jim... (občas mam takový moment no... třeba do písemky chci napsat ANO, ale ze třídy slyšim NE a v podvědomí tam to NE napíšu a uvědomim si to až když odevzdam )

Reagovat
smazaný uživatel

jaj willi

Reagovat
honziss

Zvláštní blik. Ale tak vše vysvětleno. Hlavně že jste vyhráli.

Reagovat
božský John

Ale hádám,že se Ti nikdy nestalo aby jsi pomocí svýho bliku nestalo abys napsal že Bayernu nefandíš že

Reagovat
smazaný uživatel

to naštěstí ne... to by mi dřív jinej blik nechal vypadnout písátko z ruky

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

zasloužil si jí, protože vstřelil dva góly, kdežto hoffe jenom jeden...

Reagovat
smazaný uživatel

co to seres? aspon prvni polocas byl hoffenheim kazdopadne lepsi, bayern byl tragickej v prvni pulce... druhou uz sem teda nevidel

Reagovat
Arne

Nechovej se jako hlupák, pokud je to v tvých silách...

Reagovat
smazaný uživatel

proc hlupak? akorat sem rekl ze hoffenheim byl v prvni pulce lepsi... druhou sem nevidel, tak pak nic nerikam...

Reagovat
Arne

To se vůbec nevztahuje k tomu, jestli si viděl lépe hrát Hoffenheim nebo Bayern, ale k té první větě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibiševič - zabiják

Reagovat
F.Torres

borec

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra paráda ale efektivita našich útočníků mě málem připravila o nervy. Ty dostali za ten zápas jmen

Reagovat
smazaný uživatel

takovy zasrany klikari meli stesti jak pes ze to saliovič nedal

Reagovat
smazaný uživatel

njn, takovej je bayern pořád a že to slaihovič nedal?za to si může sám...

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněls na 4 tutovky Bayernu. Ani bych neřek že jsou klikaři.

Reagovat
smazaný uživatel

Až moc krutej výsledek, to měla bejt plichta.

Reagovat
Arne

Hoffenheim 4ever, co?

Reagovat
božský John

...

Reagovat
smazaný uživatel

konečně utichnou jejich argumenty

Reagovat
honziss

Plichta ani náhodou, výsledek odpovídá a to může být ještě Hoppe Gruppe ráda že je to jenom 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Co Carlos Eduardo ?

Reagovat
Arne

Kdybys mi řekl, že nehrál, tak bych ti snad i věřil. Opravdu jsem si ho nevšimnul skoro vůbec.

Reagovat
Arne

Na druhou stranu v reportu stojí "Eduardo byl i nadále aktivní..." Tak si vyber.

Reagovat
herbage

Něco proti? Bylo to mylšeno v tom smylu, že mezi 53.minutou a 55.minutou měl dvě velké šance, tak proto

Reagovat
smazaný uživatel

o hubáčkovi taky nenapsali, že byl i nadále aktivní, když byl jedinej, kdo vystřelil na rosta (ikdyž toho vystřídali ale to je jedno...) ... tušim jak si to myslel

Reagovat
herbage

No Arne to zcela vytrh z kontextu

Reagovat
F.Torres

ja to tak pral hoffeinheimu a vono nic, skoda no takovy sympaticky tym, nic proti bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

parádní zápas... super...

Reagovat
Houska

jupi 3 body doma

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bayern má víc štestí než fotbalového umu

Reagovat
smazaný uživatel

Schade, ale i tak Hoff ukázali jakou mají sílu,

Bayern může děkovat Lucovi.

Reagovat
smazaný uživatel

A taky rozhodčímu

Reagovat
Arne

Jestli Meyer někomu zobal z ruky, pak Hoffenheimu.

Reagovat
smazaný uživatel

tjn... kdyby ne, tak by se určitě aspoň jednou pískla penalta...

Reagovat
smazaný uživatel

měla být reakce na arneho...

Reagovat
herbage

Snad nemyslíš ten pád Toniho? A jiného penaltového zákroku jsem si nevšiml, takže nevím oc myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

nn... při té akci chyboval rozhodčí hned 2x ... toni šel ve snaze hlavičkovat do brankáře v území malého vápna a rozhodčí nechal pokračovat (1. chyba) a na to, když chtěl toni vystřelit ho haas držel za "dres" (no, trenky...) za což by měla být penalta (2. chyba) nakonec pak rozhodčí písknul až něco jinýho...

Reagovat
herbage

Rozohodčí to neudělal zrovna ideálně, ale penalta za tohle by byla moc přísná. Peanlat kdžy už, tak za nějaký faul nebo jasné poškození útočícího týmu v pokutovém území. Takové ty nastřelé ruce, popoušťouchávání nebo když si hráč ukopne balón do zázemí a radši přepadne brankáři přes ruce, to bych nepískal. On i ten rozhodčí taky nemusel všechno vidět, byla tam slušná skrumáž.

Reagovat
smazaný uživatel

tjn... ale tohle zrovna zbytečnost neni, protože se za tahání na dresu a držení dává žlutá karta...

Reagovat
smazaný uživatel

tu penaltu jak říkal willi tak bych asi nepískal ale taky bych neuznal gól Hoffenheimu, protože tam bylo jasné přistrčení Odda Ibiševičem.

Reagovat
Arne

Ten pád Toniho, to byla hrůza... Pro mně je neakceptovatelný, že za to nedostane ani kartu. Já bych za tohle rovnou tasil červenou, bez výjimek.

Reagovat
smazaný uživatel

gerrard a jarolím by za to dostali penaltu

Reagovat
$dolar$

Jarolim ?

Reagovat
smazaný uživatel

německý komentátor to totiž přirovnal k situaci ze čtvrtka: "dle mě udělal rozhodčí správnou věc, že penaltu nepískl, ale leckdo za to penaltu dostane, například jarolím" ( připomínam německej komentář a ne ubrečenej slávista

Reagovat
smazaný uživatel

Jak muze delat ten ko..t Van Bommel kapitana v Bayernu? Me by bylo trapne takle simulovat, navic od kapitana je to neskutecne ubohy...

Reagovat
Arne

Takovýmu Obasimu v tomto směru nesahá ani po kotníky.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm... podívej se, jakýho letce má hamburg, reprezentace portugalska anebo liverpool...

Reagovat
honziss

Tak objevují se tady očekávatelné komentáře novodobých fandů Hoppe Gruppe, kteří vidí jen genialitu toho neporazitelného ansáblu trenéra Ragnicka, jehož zaslouženou prohru nemohou zkousnout, nejraději by vyhlásili státní smutek a zároveń vyškrtli ten škaredý Bayern z fotbalové mapy. Ach jo..

Reagovat
smazaný uživatel

ale o taky polrok ani nebudeme pocut od niekoho ze hoffenheim. su to taky fanuskovia ako ma teraz city

Reagovat
smazaný uživatel

no... city bylo v manchesteru vždycky oblíbenější než united... (united má oporu spíš ve světě a zbytku anglie)

Reagovat
smazaný uživatel

zápas hoffe s herthou byl hezčí, ty si je skoro rozebrali... se nedostali skoro na bránu...

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne pekny fotbal Bayern vs Hoffenheim skora remiza by tomu slusela vic :) ale hrajou strasne hezkej utocnej fotbal to se jen tak nevidi:)

Reagovat
smazaný uživatel

Byla by tu určitě seznace,kdyby Bayern prohrál....snad příště.

Reagovat
smazaný uživatel

To by rozhodně senzace nebyla, nebotˇ Bayern byl v zápase jasně horším týmem. Hráči Hoffenheimu více makali a dřeli, takový konec si nezasloužili Bayern nehral nic moc, s tím golem Lahma tam byla nehorázná haluz a i u toho druhého to bylo jenom o štěstí. Ten balon se tak debilně odrazil přímo k tomuho matohovi Tonimu, který hrál včera jako žák. Prostě minimálně bod si Hoffe zasloužil, o tom se tady s nikým nebudu bavit, sami jste to utkání viděli a jestli jste normální lidé, tak mi musíte dát za pravdu a nebudete se tu se mnou hádat.

Reagovat
smazaný uživatel

jak muzes tvrdit ze byl bayern jasne horsi??? tech golovek co nedali..hoffe mel tak 3..no a mozna haluz..to uz je fotbal..na krasu se nehraje!!!hmm matoha ses mozna tak ty!a ne Luca!!!

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že minimálně tři

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo... si zvykej... toni je jiná obdoba makaaye... (akorát že makaay není vidět a pak nejednou dostane míč a bum.... u toniho to je tak, že pálí tutovky a pak se mu povede takovýto šmatlák...)

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí nedali soupeři žádnou šanci a poprvé v historii klubu si zahrají nejvyšší soutěž !!! Uvidíme, jestli to nebude jen jednoroční epizoda.

Tohle je jeden komentář na začátku sezóny k Hoffenheimu ... Takovéto očekávání ale nejspíš měli všichni...

Reagovat
smazaný uživatel

já ne, protože sestoupit měla arminia, cottbus a köln ikdyž to vypadá, že arminia by mohla dobře posílit, takže uvidíme...

Reagovat
herbage

Armínia? Ta je podle mě celkem jistá, i když on je to vždycky velkej vabnak, viz loni Cottbus. Kolín nejspíše nesestoupí, protože bude v zimě taky posilovat (Streit). Zatím to vypadá na Cottbus, Bielefeld a někdo, i kdžy Gladbachu bych to vůbec nepřál, hlavně Meyerovi podruhé za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

no, jestli to arminii vyjde tak nevim no... zatim jim střílí wichniarek a ten jim zůstane... a chtěj přivést Buckleyho, který v bielefeldu zářil a nakonec ještě odonkora, který hru může taky pozvednout, hlavně co se protiútoků týče...

Reagovat
herbage

O dvojce Buckley, Odonkor vím, ale Odonkor si vybere nejspíše lepší tým, pokud bude mít někdo zájem a Betis ho nepustí zadarmo. Buckley ať si tam klidně jde, ale moc jim tim nepomůže, za ty tři roky ztratil něco ze své rychlosti a jistoty zakončení, když hlavně hrával v BVB na levém beku. I když třeba se zase střelecky probudí, ale tak 4 góly jsou za jaro jeho současné maximum.

Reagovat
smazaný uživatel

taky bude záležet na tom, jestli odonkora někdo jinej bude chtít a z německé špice o tom celkem pochybuju...

Reagovat
irik

Tak. Co říct, snad jen jedno - katastrofa. Absolutní katastrofa.

Náš výkon, hlavně teda výkon opěvované "Triple Perfect" byl naprosto otřesný. Přísahám, že když dal toni ten vítězný gól, tak jsem vstal a z plna hrdla zařval: DEBILE !!! , protože to, co tam ten "ostrostřelec" celou dobu předváděl - hlavně v zakončení, to byla hrůza. Klose byl neviditelnej, a když se dostal k míči, tak kazil. O Franckovi ani nemluvm, ten neměl den. Naprsto zbytečně a nesmyslně tahal balon místo toho aby nahrál ... Pochválit můžu leda Lucia, který odehrál velmi dobré utkání, a Philippa Lahma, který odvedl svůj vysoký standart, běhal, běhal , běhal navíc dal velmi důležitý gól, když byla nouze strhnul odpovědnost na sebe- to je sice klišé, ale tady to opravdu platilo a jeho výkon se mi strašně líbil. Lahm by měl být kapitán.

Slovo k Hoffenheimu: Hráli přesně to, co jsem od nich čekal, byli namotivovaní, běhaví, snaživí, ale ten propastný rozdíl tam byl vidět a i když My jsme podali otřesný výkon tak toho oni nedokázali pořádně využít, nicméně prezentovali se velmi sympaticky. A Vedad Ibiševič - to je kapitola sama pro sebe, ten hráč není ani trochu přeceňovaný. Ano, jistě má formu, ale to se stane každému, ale na něm je vidět, že v něm ta kvalita je, zapojuje se do kombinace, nahrává, k tomu ty góly ...

A musím říct, že mě příjemně překvapili fandové Hoffenheimu, občas (asi 4x za zápas) byli (když jsme je necahli) opravdu slyšet.

A taky měnehorázně nasr*l rozhodčí, nechutně kouskoval hru a obou stranám tím akorát škodil. Hra se odbívala způseobem tři přihrávky faul, tři přihrávky aut, tři přihráky faul atd. ...

Takže, Bayern Hoffenheim Fandové Hoffenheimu "Triple perfect" Vedad Ibiševič Rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí mě tolik nenasral, protože sem viděl příjemnou změnu oproti čtvrtku a rensing si konečně nenechává všechno líbit... (ale chyboval při jednom centru...) nechápu proč klinsman neprostřídal dál, když viděl, že to moc dobře nejde... co franck? vždyť mohl hrát kroos anebo mohl dostat šanci sosa a van buyten mě zase zarazil... nechápu to, že si kvůli němu breno nezahraje...

Reagovat
irik

No, Rensingovi by se daly vyčíst dva centry, on je v tom vybíhání velmi neistý, už takhle dostal tušim dva góly od Brém ... van Buyten se mi nedál tak špatný, v obraně odehrál své a navíc je velmi platný při standartkách, Breno by si sice šanci zasloužil, ale takovéhle utkání by ještě nemusel zvládnout ... stejně tak Toni Kroos, a Sosa - toho je škoda, Já bych ho poslal někam na hostování, protože potenciál má ... jenom btw. když jsem viděl o poločase jak se Sosa s Tonim rozehrávají ... prostě paráda, předváděli se a dokocne jim stadion tleskal .

Reagovat
smazaný uživatel

njn... a u van buytena... právě přes něj prošel ibisevič k oddovi, kterého střčil a pak dal gól, takže jedině jeho standart

Reagovat
irik

Abych pravdu řekl, tak Já to úplně neviděl . Bylo to na druhý straně hřiště, tak sem viděl akorát jak se tam něco mele a najednou to bylo v brance...

Reagovat
smazaný uživatel

jjn, ze stadionu jde vidět všechno jinak

Reagovat
irik

Jojo, když teď koukám na záznam tak mám pocit, že koukám na úplně jinej zápas .

Reagovat
honziss

Já se zas Ribérymu nedivím že mu to nešlo, sotva dostal balón hned u něho byli dva hráče Hoffe, kteří jej okopávali, strkali do něj a tak. Meyer byl na ně ještě benevolentní, že skoro vše řešil jen domluvou, protože ty fauly venkovanů.. Hlavně teda v prvním poločase, to je k zamyšlení.

Reagovat
herbage

Jsem rád, že fanda Bayernu je kritičtější ke svému týmu než fanda Herthy. Z obou stran to nebylo ideální utkání, Lucio se mi rovněž velmi líbil, třeba ta patička, kterou zabránil breaku Hoffenheimu byla parádní, rovněž těsně přistupoval k soupeři a ve vhodnou chvíli ho předskočil Lahm ukazoval, že je o několik tříd výše než hráči Hoffe, bohužel ostatní z Bayernu to tak nedokazovali. Ale Lahma na kapitána asi zatím ne. Schweiny s Klosem neviditelní, leč Klose alespoň pracovitý, Schweiny ani to (ten hraje poslední dobou otřesně, stejně tak Podolski). Van Bommel vyloženě nesympatický, ty simulace, hádky s rozhodčím a akdyž byl pod tlakem, tak zbytečně ztrácel balón. Rensnig poměrně jistý výkon. Hoffe nastoupilo ve velkém stylu, velmi běhavý tým, to že Obasi měl již nakonci první půle křeče dokazuje, že do toho šel naplno. Ale střed hřistě měli slabý, Carlos Eduardo není schopný dát hře myšlenku a Luis Gustavo rovněž ne, chtělo by to nějaký spolehlivý střed, něco jako Matějovský(například). Obasi hrál z poněkud staženější pozice, což mě překvapilo, tam jsem čekal Ibišeiviče, který operoval s Dembou na hrotu. Mile mě překvapila obrana Hoffe, až na pár chybek spolehlivý výkon a Jaissle velmi obětavý výkon, do všeho šel pohlavě, Compper rovněž potvrdil, že pozvánka do repre nebyla náhodou. Beck hlavně první půli slušně jezdil po pravé straně, ten rakušák nalevo taky až na ten závěr celkem povedený výkon. Haas tam měl několikrát problémy s vysokými balóny na Toniho, takže výkon nic moc, i když za góly nemohl. Rozhodčí pískal ze začátku právě málo, druhou půli to kouskoval, aby se mu utkání nezvrtlo. Každou půli začal jemně a pak pískal už vše, no.

Reagovat
irik

No ... a to byl ten problém, ikdyž ve včerejší formě to pomohlo spíše nám. Oni by nás asi uběhali, takhle nám stačilo kopat to dopředu na toniho ... s tím Lahmem - proč to nezkusit? Jak říkáš, van Bommel je parchant, Lucío zas brazilec ... Lahm mě dlouhodobě fascinuje nejen teda svou kvalitou apod. ale taky tím, že když je potřeba tak on do útoku vyběhne a pomůže, navíc pracuje pro tým ... taky mám rád jeho obvyklé výroky do medií, typu " Sice se nám nedaří, ale my jsme FC Bayern München, takže z mé strany není co řešit" . K Schweinymu se radši nevyjadřuju, ten už je podle mého rozhodnutý, proto možná hraje to, co hraje ...

Reagovat
herbage

No, pdoobný řečičky měl i Řepka a jak to potom schytal. Dal bych pásku Luciovy, protože jde celému týmu dobrým příkladem.

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně hraje čistě a ten jeho zákrok včera byl parádní

Reagovat
Arne

Já jsem ale nikde nenapsal, že Bayern hrál dobře...

Hodně jich hrálo pod svý možnosti, stejně ale byli lepší než soupeř, který, mi přišlo, hrál takovej svůj standard. Takže asi tak...

Reagovat
Arne

Ty dáváš fandům Hoffenheimu palec nahoru?

Vždyť ty opravdové skoro žádné nemaji... Pro mě neni fanoušek ten, co se ke klubu přisere na základě toho, že se vyhrává... Proč neměli ve druhej lize na šestitisícovým stadionku stoprocentní návštěvnost? Proč jich loni a třeba ještě na začátku letošního ročníku jezdilo ven jen hrstka? Odpověď bych věděl...

Reagovat
irik

Těch fandů Hoffenheimu v Alianz Areně rozhodně 6000 nebylo. Ten můj palec se vztahuje samozřejmě jenom na ty, kteří byli na stadionu. Dávám jim palec nahoru prostě proto, že byli slyšet a svůj tým podporovali jak mohli. Já nevim jestli se k Hoffenheimu přisrali jako spousta dalších "fanoušků", ale není moc lidí, kteří by šli do Alianz Areny s šálou soupeře "jen tak" ...

btw. když jsem tam byl minule, na utkání s Herthou, tak fanoušků Herthy bylo asi 16, byli teda úplně oděni do modrýho a když už to bylo 4:0, tak v jednu chvíli celej stadion sklapnul, aby byli chvilku slyšet ti berlíňané ... moc slyšet sice nebyli, ale bylo to hezké .

Reagovat
Arne

Neříkám, že jich tam bylo šest tisíc, přečti ti to ještě jednou... Prostě maji hodně fanoušků jen proto, že se jim daří, je to teď hrozně módní fandit Hoffenheimu (v ČR hoffu, hofíku, apod.).

Je jasný, že na nižší soutěž bude vždycky chodit méně, ale rozhodně ten rozdíl nikdy nemůže bejt takový, jako tady. Pro mě opravdový fanoušci jsou třeba v Lauternu, kterých chodí furt 30-40 tisíc, či třeba Magdeburg nebo Dresden (i když ti jsou vygumovaní, ti možná ani nevěděj, jakou ligu Dynamo hraje).

Jinak k té Hertě, co pamatuju, tak v Mnichově nikdy v tomhle tisíciletí nebylo těch fanoušků tak málo. To, že byli slyšet, mě nepřekvapuje, oni fanději vždycky, i když se takhle hodně prohrává.

Reagovat
irik

A Já neříkám, že ty to říkáš. Chtěl jsem tím říct, že ti, co byli na Bayernu klidně mohli chodit na Hoffenheim i před tim, než postoupili. Já ty lidi neznám a vážně netušim, jestli fandí Hoffenheimu kvůli tmou, že jsou zrovna nahoře, ale šli na zápas, slušně fandili tak nemám důvod nevěřit, že to jsou vážně opravdoví fandové TSG Hoffenheim.

K té Hertě, tak Já samozřejmě nevim kolik jich tam bylo celkem, ale Já jich viděl 16 a taky podle toho byli (ne)slyšet. A když začně skandovat 60 000 lidí tak nejsou slyšet žádní, ani berlínští fandové.

Reagovat
Arne

Aha, už vím, jak jsi to myslel. Máš pravdu, ale je to jen teoretický... To, že fandili slušně, je fajn a tak asi jejich jediný plus. Já je taky neznám, ale když kouknu na návštěvy a na jejich výjezdy, tak je mi jasný, kde je pravda.

Jen taková malá otázka... Kdy na Bayernu, či někde jinde, fandilo naráz 60 tisíc lidí? Včera jich možná bylo 40, kteří něco řvali a zuřivě mávali, to bylo po tom Toniho gólu, jinak mi přišli, že jel skoro jenom ten kotel. Jinak já když jsem byl blízko kotle BVB v Berlíně, tak jsem naše slyšel jen málo a říkal jsem si, jak jsou Borussen hlasití... Další zápasy už jsem si to ohlídal, aby se koupili lístky tam, kam mě srdce táhne, a to jsem najednou jejich kotel neslyšel vůbec, ačkoliv jich bylo opět hodně a bylo vidět, že tam nespěji, ale opravdu fanděj... To jen k tomu, že jsi Herthaner neslyšel. Ono i kdyby jich tam bylo opravdu málo a fandili, tak slyšeji hlavně sami sebe a kotel Bayernu moc ne.

Reagovat
irik

Tak těžko říct, Já je nepočítal, ale když se zpívá hymna nebo "Schiess den Tor", tak kam dohlídnu všichni krom fanoušků soupeře, kterých moc není, a pár lidí v novinářské sekci zpívají ... samozřejmě to nevim přesně, ale proč by to těch 60 000 být nemohlo ...

Reagovat
Arne

Tak možná při té hymně jo, ale jinak když koukám, tak fandí většinou jen ta tribuna za brankou...

Reagovat
Arne

Toni byl otřesnej, z tolika šancí by takovej Helmes nebo Grafite (Ibiševiće zmiňovat nebudu) nadělali aspoň čtyři kousky.

Jinak mám otázku, kdo tvoří tu "Triple Perfect"? Slyším o takovýmto označení poprvý...

Reagovat
irik

To jsem si vymyslel. Mám tím na mysli tu tolik opěvovanou trojku Ribéry-Klose-Toni ...

Reagovat
Arne

Ok, myslel jsem si, že to jsou oni.

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo... hertha mi skazila víkend a to to vypadalo tak slibně, hoffe prohra, bayern výhra, werder prohra...

Reagovat
irik

Buď rád ...třeba Schalke chytá formu na Hoffenheim .

Reagovat
smazaný uživatel

schalke ještě neni ve stavu aby vyhrálo dva zápasy po sobě ale apsoň ta remíza by to bejt mohla...

Reagovat
irik

no, jenom aby jsme my porazli stuttgart ... moc na ně neumíme a navíc se jim teď docela daří, hajzlům ...

Reagovat
smazaný uživatel

no, na lehmanna vyzrajem... a když sem viděl ty góly, tak nic moc... do takovejch akcí by se u nás dostat nesměli...

Reagovat
Arne

JJ, bohužel... Ale tady jsem body skutečně nečekal, na Schalke dokáže hrát aktivně jen opravdu dobrý soupeř, což my zatím nejsme.

Ale štve mě jedna věc... Vždycky, když se někdo trápí a nemůže vyhrát, ale je jen otázkou času, kdy se k němu štěstí otočí čelem a protrhne to, vždycky to vyjde na nás... Ať už to byl Bayern, Brémy a teď Schalke... Cottbus ani nepočítám, s ní to sice bylo docela smůla, ale to byl výkon, se kterým bychom prohráli asi i na TeBe.

Reagovat
smazaný uživatel

Podruhé za sebou se v dresu Stuttgartu trefil český REPREZENTANT Jan Šimák a pomohl svému týmu k hladkému vítězství v Cottbusu.

Něco mi uniklo ?

Reagovat
smazaný uživatel

skús si všímať ďalšie významy v akých to býva používané.. reprezentant je nielen ten, kto je súčasťou kádra reprezentácie.. každý jeden z nás je reprezentantom skupiny do ktorej patrí pred inou skupinou toho istého druhu (či sú to už národy, mestá alebo vek)..

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak v tomto případě, by se tedy hodilo více použít spojení "reprezentant českého fotbalu".

Reagovat
Tomanatura

On se trefil podruhé za sebou? V reprezentaci byl, takže nevidím nic neobvyklého.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá. Máte pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Fascinují mě reakce typu "scum zemědělec" atd. Jak úžasně moderní je fandit Hoffenheimu, tak úžasně moderní je neustále psát tyhle tupé narážky. Já si naopak myslím, že Hoffenheim jsou parádní oživení Bundesligy. Všechno má nějaký počátek, proč by se měly držet nahoře jenom "staré firmy"?

K zápasu. Byl to slušný zápas, ale srážely ho nepřesnosti. Kolikrát mohl Hoffenheim nebezpečně zaútočit, mnohokrát. Byli rychlí, důrazní, ale třeba Demba Ba zkazil polovinu míčů. Ibiševiče vymazal Lucio (nejlepší hráč utkání) a myslím si, že měl dříve přijít Salihovič. Přinesl přesnost a překvapivost. Toni byl špatný, nedařilo se mu, opravdu hrál jak žák. Vždyť nezpracoval snad jediný dlouhý míč. Naopak Ribéry s Lahmem hráli slušně. Podle mě by tomu zápasu slušela spíše remíza, ale když už, tak Bayern byl o kapku lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

pozor! toni zpracoval apsoň jeden dlouhý míč, který na něj kopnul rensing, ten míč se pak od toniho dostal ke klosemu a pak náhodou od obránce goffe zpět k tonimu a do brány... (myslim teda, že to byl toni, kdo ten míč přijal) jinak opravdu nic moc... tu tutovku z prvního poločasu měl proměnit

Reagovat
božský John

Mě zas fascinou ti,kterří jsou najednou kovaný fanoušci Hoffe...Jinak souhlasim,zápas to byl pěknej,ale branek mohlo padnout více...a nelíbilo se mi Toniho simulování,fakt nemusel padat,když se ho Haas skoro ani nedotkl...

Reagovat
smazaný uživatel

no, on kdyby toni nezačal pada tuž tak brzo, tak se ho haas možná i dotkne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele