Bundesliga - preview 16. kola

05.12.2008, 08:25, aktualizováno 07.12.2008, 09:23
Previews
Wolfsburg si letos vede úspěšně v evropských pohárech, v domácí soutěži je ale trochu za očekáváním. Svěřenci kouče Magatha dnes hostí Hannover a rozhodně chtějí vyhrát. Ve druhém utkání hostí Köln pátý Hamburk.
Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim  (pátek 20:30)
To nejlepší tentokrát nabídne bundesligový víkend hned na svém začátku. V páteční předehrávce 16. kola se totiž střetně obhájce titulu a hlavní favorit i na letošní prvenství Bayern s největším překvapením soutěže Hoffenheimem, který vede ligu o tři body právě před nejbližším soupeřem.

V médiích bylo před "Utkáním podzimu" vskutku rušno, posuďte sami: "Určitě máme lepší hráče než Hoffenheim. My máme ty nejlepší," prohlásil manažer bavorského týmu Uli Hoeneß. "Pokud chcete slyšet čilá prohlášení, musíte jet do Mnichova. Pokud však chcete viděl čilý fotbal, jste u nás správně," kontroval na druhé straně Ralf Rangnick.

"Nejedeme tam, abychom si s nimi vyměnili dresy, ale pro jejich skalp," dodal kouč TSG, podle nějž časté vyjadřování mnichovanů na adresu jeho týmu jen ukazuje, jaký respekt před nováčkem soutěže mají. Právě Rangnick má ze všech současných bundesligových trenérů proti Bayernu nejlepší bilanci, která čítá 5 výher, 4 remízy a 3 porážky. Se svým posledním klubem Schalke proti FCB dokonce ani jednou neprohrál.

Nyní to ovšem bude mít Hoffenheim velmi složité. Bayern se po rozpačitém začátku dostal do vynikající formy, v Lize mistrů si již zajistil bezproblémový postup do osmifinále a v lize z posledních osmi utkání sedm vyhrál. Tým ze Säbener Straße ztratil pouze za remízu na hřišti Gladbachu zpřed tří týdnů, poté si ale smlsnul na Cottbusu a minulou sobotu dokázal vyhrát v Leverkusenu 2:0.

Nyní tedy čeká Bayern další souboj s týmem ze špice, cíl ovšem zůstává stejný. "Chceme odehrát dobré utkání a získat tři body. Nadešel čas pro to, aby Bayern převzal vedení," prohlásil kouč Jürgen Klinsmann. Ten musí ze svých plánů vynechat dlouhodobě zraněné Sagnola a Hamita Altintopa, navíc Podolského ještě neopustily problémy se zády.

Na druhé straně Hoffenheim má formu také famózní, z posledních devíti zápasů vyhrál rovnou osm. TSG neuspělo pouze před čtyřmi týdny v Berlíně, kde podlehlo Hertě BSC 0:1, od té doby ovšem opět šlape naplno, výhry na horké půdě v Kölnu či doma na Wolfsburgem a Bielefeldem jsou toho důkazem.

Kouč Rangnick se dlouhodobě může těšit z toho, že se jeho týmu zranění obloukem vyhýbají, nyní sice problémy s kolenem hlásí Obasi, podle všeho by ale i on měl být připraven v plné síle vyběhnout na trávník Allianz Areny, jejíž takřka sedmdesátitisícové hlediště je pochopitelně beznadějně vyprodáno.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Oddo, Lúcio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribéry - Klose, Toni
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
D. Haas - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Weis, L. Gustavo, C. Eduardo - Obasi, Ibišević, Ba
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.85 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Karlsruher SC - Werder Brémy  (sobota 15:30)
David proti Goliášovi, který ovšem začíná něco na své výšce ztrácet. Ano, souboj Karslruhe s Werderem se dá přirovnat k tomuto bájnému souboji, který nakonec vyhrál mnohem menší Goliáš. Karlsruhe pokračuje v příšerné bilanci zápasů v řadě za sebou, někdy to však skončit musí. A Brémy, které tápou, mohou klidně v utkání vyhořet.

Jenže na druhé straně musí zabrat, sedmé místo se ziskem 23 bodů sice není špatné, jenže vedení mělo za cíl získat titul, a ten je na míle vzdálený. Ovšem poslední výkon proti Frankfurtu byl přesvědčivý, výhra v poměru 5:0 hovoří celkem jasně. Možná odpadl tlak po neúspěchu v Lize mistrů, kde si Werder už osmifinále stoprocentně nezahraje, moc reálný není ani Pohár UEFA.

U předloňského nováčka soutěže je to děs a bída, velmi ohrožený se musí cítit kouč Edmund Becker, který nejspíše dostal od vedení klubu ultimátum. Předseda klubu Rolf Dohmen to ale odmítá: "V úvodu jsme se dohodli, že Beckerův kontrakt bude platný i při sestupu do druhé ligy," podržel Dohmen německého kouče.

Jeho celek totiž po velmi dobrém začátku postupně tabulkou klesal a klesal, po minulém kole se dokonce nachází na úplně poslední pozici Bundesligy, s čímž se určitě nepočítalo a Karlsruhe bude možná nucené udělat v nadcházejících dnech razantní změny. Domácí v neuvěřitelných devíti zápasech získali jen jede bod proti Leverkusenu, který do té doby vedl ligu, což je velký paradox.

Beckerovi bude chybět trio velice důležitých hráčů, nejcitelnějši je asi znát ztráta vykartovaného Michaela Mutzela, který dosáhl limitu žlutých karet. Zranění jsou také Maik Franz ( pata), Tima Sebastiana nepustí na trávník svalové problémy. "Přirozeně jsou Brémy považovány za favorita. Ale vždy existuje naděje a my si dobře uvědomujeme důležitost utkání!" prohlásil kouč Becker.

Trenér hostů Thomas Schaff nemůže postavit Boubacara Sanoga, jenže se před pár dny podrobil operaci krčních mandlí, Jensen se stále nemůže dostat ze zranění achilovky a Martin Harnika nepustí na hřiště zpřetrhané vazy. Na scénu se ovšem vrací po svalových komplikacích brankář Tim Wiese, po karetním trestu slaví návrat Mesut Özil.

Thomas Schaff ze soupeře přílišný respekt nemá: "Je velmi důležité, abychom navázali na úspěch s Frankfurtem. Nesmíme podlehnout vlastnímu sebeuspokojení a na některých věcech musíme stále pracovat velmi tvrdě. Jsem ale přesvědčen, že budeme bodovat."
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - Celozzi, S. Buck, Stoll, Eichner - Staffeldt - A. Görlitz, da Silva - Stindl - Freis, Kennedy.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen - Baumann - Frings, Özil - Diego - Hugo Almeida, Pizarro.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.90 - 3.45 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt versus VfL Bochum, to bude další z řady bojů o záchranu. Frankfurt se sice náchází v tabulce výše než Bochum, ale ta by se případným tříbodovým ziskem posunula těsně za Eintracht do závěsu.

Bochum je na tom bodově velmi mizerně. Naposledy dokázala vyhrát v 4. kole a mezitím nasbírala za 11 kol sedm bodíků za sedm remíz. S celkovými osmi remízami je tak nekorunovaným králem utkání s nerozhodným výsledkem celé soutěže. Frankfurt na tom není o mnoho lépe, výsledkově je na tom jako na houpačce. Předpředminulé kolo prohrál 4:0 s Dortmundem, pak 4:0 porazil doma Hannover a poslední kolo si pro změnu zajel pro předčasnou nadílku 5:0 do Brém.

Právě prohru Eintrachtu v posledním kole by chtěl trenér Bochumi Marcel Koller využít jako výhody. "Viděl jsem tento duel a mohlo to klidně skončit i 8:0. Nebudou si teď moc sebejistí, naší výhrou bysme je posunuli do sestupového pásu," míní švýcarský stratég.

Obránce Frankfurtu Patrick Ochs věří ve výhru svého celku, která by domácím zajistila poklidé přezimování ve středu tabulky, což by byl úspěch vzhledem k nepříznivému vývoji sezóny v důsledku rozsáhlé marodky. "Když vyhrajeme, můžeme si blahopřát poté, co jsme si prošli jistými obtížemi, které jsme měli posledních pár měsíců." Trenér Friedhelm Funkel žádá od svých svěřenců, aby zapoměli na ostudnou porážku z Brém. "Ví že selhali a chtějí to napravit. Do zápasu dáme vše, co je v nás."

Frankfurt ale musí bojovat na dvou frontách zároveň, na jedné zápolí s ligovými soupeři, na té druhé s řadou zranění. Proto celý tým čeká na zimní přestávku jako na spásu. V současné době chybí rovných 10 hráčů, z toho 6 dlouhodobě. Marodka čítá tato jména: Nikolov, Preuß, Bajramovic, Korkmaz, A. Meier, Spycher, Amanatidis , Ljubicic, Krük, Chris, tedy především stabilní hráči základní jedenáctky, opory týmu, dokonce i kapitán Amanatidis.

To Bochumi chybí před tímto duelem také řada hráčů, ale co do rozsahu je to oproti výčtu domácích jen slabý odvar. Chybí Concha, Dabrowski, Imhof, Yahia, z toho Dabrowski stojí kvůlu karetnímu trestu.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Pröll - P. Ochs, Russ, Galindo, Köhler - Inamoto, M. Fink - Steinhöfer, Caio, Fenin - Liberopoulos
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, P. Bönig, C. Fuchs - O. Schröder, Zdebel - Freier, Azaouagh - Sestak, Kaloglu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Energie Cottbus - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Chotěbuz po delší době opustila úplně poslední místo v lize a nyní se konečně může soustředit na důležitou záchranu, do které může po posledních výsledkách výrazně promlouvat.

Dostala se dokonce na patnácté nesestupové místo a koncert proto může pokračovat. Stuttgart se letos topí ve vlastní nemohoucnosti, s kádrem, který má, se desáté místo opravdu za úspěch počítat nedá a klubové vedení už určitě radostně vyhlíží jarní sezónu.

Chotěbuz po matných výkonech zabrala až v posledních kolech a vzhledem k vyrovnanosti spodku tabulky se proto dostala na místo, na kterém by chtěla skončit i po 34. kole Bundesligy. Naposledy se na jejich kopačkách zadrhli v domácím prostředí fotbalisté Gladbachu i přesto, že měli převahu, předtím podlehlo bojujícímu celku také Karlsruhe. Energii se tak nevydařil jen zápas s Bayerem, při prohře 1:4 nebylo co řešit.

Stuttgart i s kanonýrem Mariem Gomézem nemůže nalézt tu správnou notu, ovšem v současnosti by s mohlo blýskat na lepší časy, souvisí to i s návratem českého špílmachra Jana Šimáka. Naposledy v lize padlo Schalke, v Poháru UEFA udrželi borci nového kouče Markuse Babela bezbrankovou remízu a trenér tak možná dal upadlým hvězdám nový impuls. Stuttgart neprohrál v Chotěbuzi od roku 2000, kdy se s ní od té doby potkal hned pětkrát, loni tady slavil úspěch 0:1.

Domácí výběr se nemůže spolehnout na da Silvu (po operaci kolene), Riviče (nedoléčené rameno), Bittroffa (zotavuje se po zranění), Mitreskiho (vykartován) a Hackenbergera. Kouč Bojan Prasnikar doufá v bodový zisk proti silnějšímu týmu a před zimní přestávkou tak chce větší klid: "Budeme se hodně snažit uspět, musíme konečně potěšit naše fanoušky," neklade si malé cíle. "Stuttgart mě několik kvalitních hráčů, kteří by měli hrát o vyšší příčky, my se jim ale musíme vyrovnat pracovitostí a pílí," zná klíč k úspěchu Prasnikar.

Hosté přijedou bez několika hvězd včetně Maria Goméze, který utrpěl zranění v minulém týdnu. Mimo jsou Bastürk, Rudy, švýcarský bek Magnin a Pischorn, po nachlazení se ovšem vrací Lehmann s Delpierrem. "Stále máme kvalitní kádr a je s čím hrát," ubezpečuje Babel. S absencí Goméze se prý jeho tým vyrovná: "Mario je náš nejlepší střelec, avšak myslím si, že i forvardi na lavičce mají svou kvalitu a drží si vysoký standard."
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Radeljič, Kukielka, Cagdas, Ziebig - M. Kurth, T. Rost - D. Sörensen, Skela, Iliev - Rangelov.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Osorio, Tasci, Boulahrouz, Boka - Khedira - Hilbert, Hitzlsperger - ŠImak - Marica, Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Nejpoutavějším utkáním sobotního programu 16. kola bude jistě duel dvou adeptů na pohárovou Evropu. Schalke, které je v této chvíli až deváté, přivítá překvapivě třetí tým tabulky Herthu BSC.

Na Schalke v těchto dnech a týdnech spokojenost rozhodně nevládne, Königsblauen totiž z posledních čtyř bundesligových utkání tři prohráli a povážlivě klesli tabulkou. Nedaří se jim navíc ani v Poháru UEFA, kde naprázdno vyšli proti Manchesteru City i ve čtvrtek na hřišti Twente Enschede a v posledním kole, kdy má S04 volno, musí věřit v zaváhání přímých konkurentů, Santanderu a PSG.

V domácí soutěži tým z Gelsenkirchenu naposledy prohrál 0:2 ve Stuttgartu, kde neproměnil několik stoprocentních šancí a v závěru naopak inkasoval. "V posledních utkáních jsme měli bojovného ducha, hoši hlavy nesvěsili. Chybělo nám potřebné štěstí, ale o jednom jsem přesvědčen: Ono se vrátí," prohlásil kouč Fred Rutten.

Nizozemský kouč Schalke, jehož židle i přes neplodné období rozhodně ohrožena není, nemůže proti Hertě využít zraněných Streita a Kenii a suspendovaných Grossmüllera a Varely. Opřít se borci v modrém naopak mohou o domácí bilanci se soupeřem z hlavního města, která činí 15 výher, 8 remíz a pouhé 3 porážky.

Hertha je oproti svému aktuálnímu soupeři v dobrém rozpoložení, jelikož v Bundeslize vyhrála všechna poslední čtyři utkání. Před "Starou dámou" se museli sklonit postupně Hoffenheim, Hamburg, Bochum a minulý pátek také Köln, který na Olympiastadionu dlouho sahal po remíze, nakonec ale o tom, že všechny body zůstaly doma, rozhodl střídající Pantelić.

Berlíňany tak zastavil až turecký Galatasaray, který ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA v hlavním městě šťastně zvítězil 1:0, čímž svému soupeři notně přitížil. Hertha totiž ve svém posledním vystoupení v základní skupině musí vyhrát na hřišti Olympiakosu Pireus.

Nyní se ale celek od řeky Spree soustředí na domácí soutěž, kde má šanci zahrát nejlepší podzim v historii klubu. V Gelsenkirchenu to ovšem nebude žádná procházka růžovým sadem. "Jsou nebezpeční a to obzvlášť při standardkách," je o silné stránce soupeře dostatečně obeznámen trenér Lucien Favre, kterému chybějí dlouhodobě zranění Fiedler, Lúcio a Piszczek, proti Galatasarayi si navíc natrhl sval Sofian Chahed. "Je docela možné, že už si v tomto roce nezahraje," uvedl Favre.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Höwedes, Bordon, Westermann - F. Ernst - Jones, Engelaar - Halil Altintop, Kuranyi, Farfán
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - A. Friedrich, von Bergen, Śimunič, M. Stein - Kačar, Cícero - Ebert, Raffael - Voronin, Pantelić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Dortmund už začíná navazovat na staré dobré časy, kdy hrával Ligu mistrů a v tomto ročníku se pohybuje na čele Bundesligy, zatím to vypadá na reálnou účast v pohárové Evropě v příštím roce.

Dortmundu však pomaličku začíná unikat čelo, a proto musí sbírat povinné body, jako budou ty s Bielefeldem. Ten se nachází na 14. místě, avšak jeho forma naznačuje, že bude velmi nepříjemným sokem.

Domácí sice v minulém kole prohráli na půdě Hoffenheimu, ale velice dobře hrají na své vlastní půdě, nedávno zde ztroskotal třeba i Leverkusen, který se poté začal tabulkou propadat. Bielefeld se neustále nachází tam, kam jej odborníci tipovali - tedy na záchranářské boje.

Problém domácích jsou zbytečné ztracená utkání se slabšími celky, prohrát doma s Gladbachem nebo remizovat s Chotěbuzí určitě není úspěch. Více se tedy soustřeďují na papírově silnější mužstva, což dokazuje, že jejich kádr vůbec není špatný.

Dortmund je jedním z nejčastěji remizujících celků celé soutěže, v minulém klání hrál s Wolfsburgem jak jinak než nerozhodně bez branek 0:0. Nenavázal proto na dvě minulé výhry s Karlsruhe a s Frankfurtem. Loňský duel v Schüco-Aréně skončil nerozhodným výsledkem 2:2, něco podobného mohou oba aktéři předvést i dnes.

Bielefeldu schází Berat Sadik (poraněné stehno), dále Rowen Fernandez (přetržený přední křížový vaz), Thilo Versick (poraněná noha) a Leonidas Kampantais (po operaci břišních svalů), marodka tedy nijak velká není. Kouč Michael Frontzeck se obává hlavně útočné síly soupeře: "Dortmund má rychlé útočníky, kteří hrají velmi rozdílnými styly. Víme to moc dobře a buďte si jistí, že se na to připravíme. Chceme navázat na předešlé zlepšené výkony," uved.

Hosté jsou na tom s absencemi velmi obdobně, v minulém utkání utrpěl zranění kotníku Sebastian Kehl, dlouhodobě mimo jsou Patricka Owomoyela, jehož nepustí na trávník též nevyléčený kotník, Nelsona Valdéze trápí poraněné stehno. "Tým má určitě na to, aby proti domácím bodoval," věří si Klopp. "Nikdo ale Bielefeld nepodceňuje ani neodepisuje, víme, s kým máme tu čest," obrací Klopp následně kartu.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Lamey, N. Herzig, Kučera, Schuler - Kauf, T. Marx - Kirch, Halfar, Kamper - Wichniarek.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Y.-P. Lee, Subotič, Hummels, Schmelzer - Tinga - Kringe, N. Sahin - Hajnal - Blaszczykowski, Zidan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 3.15 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Zajímavý duel bude v sobotní odpoledne k vidění v Borussia Parku. Borussia M'gladbach přivítá Bayer Leverkusen a oba týmy potřebují nutně 3 body. Domácí v boji o záchranu, hosté v boji o titul, protože jak Borrusii, tak Bayeru se začínají nejbližší soupeři pomalu ale jistě vzdalovat.

Trenér Bruno Labbadia ani sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler nemají sebemenší pochyby, že svého sobotního protivníka porazí. Po nečekané porážce od Bielefeldu totiž svěřenci Bruna Labbadii prohráli i doma s mistrovským Bayernem a propadli se až na čtvrtou příčku. Rudi Völler na hráče Bayeru appeluje, aby tak lehce nezahodili to, čeho v průběhu podzimu dosáhli. "Ty dvě porážky byly zcela zasloužené. Ale takhle to dál zajít nenecháme. Potřebujeme se dostat zpátky nahoru."

Labbadia zase své svěřence nabádá, aby poslední dva zápasy podzimní části Bundeligy proti Cottbusi a právě Gladbachu vyhráli."Musíme vyvodit správné závěry z předchozích dvou porážek. Chyby z těchto utkání již nesmíme opakovat.".

Výhra nad Bayerem by pro domácí nebyla jen prvním úspěchem v tomto derby za posledních 22 zápasů, ale zároveň jiskrou naděje v bojích o záchranu. Tým Hanse Meyera se totiž s pouhými jedenácti body plácá na předposlední příčce a hráči jsou pod velkým tlakem. Meyer jen doufá, že bude mít k dispozici jedničku Uwe Gospodarka."Uvidíme jak se mu bude zítra dařit. Kdyby bylo něco v nepořádku, dostla by šanci Christopher Heimeroth."

Scházet mu budou i kapitán Oliver Neuville, Thomas Kleine a Jean-Sebastian Jaures, na druhé straně bude hlavně chybět suspenzovaný Arturo Vidal a kvarteto dlouhodobých marodů Bernd Schneider, Vratislav Greško, Pirmin Schwegler a Lukas Sinkiewicz.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Gospodarek - Ndjeng, Gohouri , Daems, Voigt - Paauwe, Bradley - Matmour, Baumjohann, Marin - Friend
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Rolfes - Barnetta, Renato Augusto, Dum - Helmes, Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.60 - 3.40 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - Hannover 96  (neděle 17:00)
Dolnosaské derby okoření závěrečný program 16. kola. V pohodě hrající Wolfsburg, který hraje na domácím hřišti doposud nejsuveréněji v celé soutěži, přivítá Hannover, jenž naopak na hřištích soupeřů tápe.

Vlci zatím na domácí půdě ztratili jen dva body a své soupeře bezpečně přehrávají. Naposledy ve Volkswagen Areně neuspěl anglický Portsmouth, který po utkání Poháru UEFA odjížděl s porážkou 2:3. VfL si tím zajistilo postup do další fáze soutěže, protože má po třech zápasech plný počet bodů. "Je to skvělý pocit mít zajištěnou účast i na jaře," rozplýval se po utkání kouč Felix Magath.

"Hrajeme ofenzivě a hlavně úspěšně. Jsme stále ve všech třech soutěžích a v každé máme dobré šance. Není tu tedy nic, na co bychom si mohli stěžovat," dodal lodivod Vlků. V domácí soutěži je ale jeho tým po sobotních zápasech až desátý a potřebuje zabrat, protože domácí skvělou bilanci mu kazí ta venkovní.

To Hannover má právě zápasy na soupeřových hřištích ještě horší, zatím mimo AWD-Arenu uhrál pouze jediný bod a je v tomto ohledu nejhorší v celé soutěži. Stejně jako u rivala to ale zachraňují utkání doma, naposledy "96" porazili Karlsruhe 3:2, čímž odčinili předchozí výbuch ve Frankfurtu (0:4) a remízu s Bochumí (1:1).

Proti KSC se konečně střelecky prosadil Mike Hanke, pro kterého bude utkání ve Wolfsburgu o to specifičtější, že zde ještě před rokem a půl působil. "Určitě do zápasu nepůjdu bez určitých speciálních emocí. Bude to zajímavé utkání a když budeme hrát tak, jako proti Karlsruhe, máme dobrou šanci uspět," uvedl bývalý německý reprezentant.

Co se týče stavů kádrů, při prvním pohledu je na tom lépe Magath, kterému chybějí pouze dva hráči. Vedle Munteanua je ale zraněný nejlepší střelec týmu Grafite, hlavní odpovědnost v útoku tak opět bude na bedrech Edina Džeka. Na druhé straně nemůže trenér Hannoveru Dieter Hecking využít dlouhodobě zraněných Enkeho, Viniciuse a Laly, zdravotní potíže navíc stále neopustily Schlaudraffa. Do hry se naopak po karetním trestu vrací Jiří Štajner.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Zaccardo, R. Costa, Barzagli, M. Schäfer - Riether, Josué - Dejagah, Misimović, Gentner - Džeko
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Fahrenhorst, C. Schulz, Rausch - Balitsch, Yankov - Štajner, Bruggink, Huszti - Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.75 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Hamburger SV  (neděle 17:00)
V nedělní dohrávce přivítá 1.FC Köln doma Hamburger SV. Kolínu se sice poměrně daří a užívá si klidných vod středu tabulky, ale tři porážky z posledních tří kol naznačují, že by tomu tak nemuselo být napořád. Hamburk rovněž nezažívá povedené období. Ze začátku soutěže se vyhříval na první příčce, ale postupem času se propadl až na současnou pátou.

Kolín dokonce v průběhu sezóny pomalu atakoval příčky zajišťující účast v poháru UEFA, ale výše zmíněné tři porážky v řadě ostře pžibrzdily pohárový optimismus. "Potřebujeme otočit tuto nepříznivou sérii v duelu s Hamburkem. Vítězství nám dodá potřebnou sebedůvěru. Musíme udělat vše, abychom vyhráli. Byli jsme zvyklí si v průběhu sezóny navzájem pomáhat. Každý hráč by se měl sám sebe ptát, co může navíc pro tým udělat," řekl trenér Kolína Christopher Daum.

Hamburk v průběhu týdne porazil venku Slavii Praha a proto Daum předpokládá, že jeho nedělní soupeř bude plný sebevědomí. "Ze znalosti matematiky a teorie pravděpodobnosti usuzuji, že Hamburk bude oproti nám mít psychickou výhodu. Ale to jsme my měli před třemi zápasy také."

Martin Jol, trenér Hamburku, doufá, že jeho svěřenci navážou na výkon z poháru UEFA. "Vítězství nad Slavií Praha je pro nás velmi důležité. Doufám že se nám povede zopakovat tento výkon i proti Kolínu." Toho trápí i zranění stopera Bastiana Reinhardta. "Měl velké bolesti, ale je to silný chlapík, takže uvidíme v neděli, jak na tom bude."

Chybět mu budou stoprocetně dlouhofobí marodi Thimothee Atouba, Romeo Castelen, Nigel de Jong a potrestaný Paolo Guerrero. Kolínu bude chybět kapitán Ümit Özat, který má stále problémy se srdcem, a rovněž vykartovaný Kevin McKenna.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brecko, Geromel, Mohamad, Wome - Petit, Pezzoni - Vucicevic, Antar, Ehret - Novakovic
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, Aogo - Jarolim, Alex Silva - Trochowski, Guerrero, Olic - Petric
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.15 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim15111340:2034
2.Bayern Mnichov1594235:2131
3.Hertha BSC1593323:1930
4.Bayer Leverkusen1591532:1928
5.Hamburger SV1583423:2327
6.Borussia Dortmund1567225:1825
7.Werder Brémy1565437:2623
8.VfL Wolfsburg1565432:2223
9.Schalke 041565422:1523
10.VfB Stuttgart1563621:2121
11.1. FC Köln1561816:2219
12.Eintracht Frankfurt1544719:2816
13.Hannover 961544718:2916
14.Arminia Bielefeld1526714:2612
15.Energie Cottbus1533911:2512
16.VfL Bochum1518618:2411
17.Borussia Mönchengladbach15321016:3011
18.Karlsruher SC15311114:2810

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak tenhle zápas bude paráda.dávam dvojtip 02

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bláho, těším se na skvělý večer ve společnosti ČT4 a věřím, že uvudíme nejednu branku. Tip 4:2. Bayern si to pohlídá, zisk bodu by byl pro hosty skoro vítězstvím.

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmannovo prohlášení, že je čas, aby Bayern převzal vedení jsou trochu předčasný. Museli by vyhrát 6:0 Některý výroky z Bayernu jsou fakt arogantní

Reagovat
fantomas

Proč? Nemusí 6:0, klidně mužou 7:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Staci 4:0, zkus si to jeste jednou prepocitat.

Reagovat
Lothar

Nauč se počítat,stačí 4:0

Reagovat
Arne

To jsou mi počty...

Reagovat
smazaný uživatel

hoffen se vrati domu se skalpem bayernu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to je horkej tip!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nn, hoffe se vrátí na štítu

Reagovat
$dolar$

Myslim si , ze bude remzia, ale doufam ve dvojku

Reagovat
honziss

Tutová 1.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tutové to opravdu nebylo.....

Reagovat
smazaný uživatel

bayern mel co delat aby vubec vyhral...meli stesti.....az se bude hrat Hoffenheimu tak to je cista 1...a bude na to o moc lepsi kurs nezu vcera na bayern ...jinak na bayern

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne... bayern má hodně často takové "štěstí"

Reagovat
smazaný uživatel

skoda te prohry hoffenhaimu!

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký.. Štajner 2 goly, to je na repre xD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele