16. kolo
06.12.2008 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Energie Cottbus - VfB Stuttgart 0:3

Stuttgart si připsal svou druhou výhru v sezóně z venkovního prostředí. Energii Chotěbuz přejel výsledkem 3:0, i když domácí nebyli o moc horším týmem. Vše ale nastartovala branka z úvodu zápasu, a když následně dal v druhé půli důležitou trefu český záložník Jan Šimák, bylo o vítezi rozhodnuto. Energie tak kvůli prohře klesla do sestupových vod.

Hosté odstartovali zápas skvělým způsobem, už ve 4. minutě se totiž trefil Roberto Hilbert. Chotěbuz zaspala začátek utkání a stuttgartský záložník to potrestal přesnou střelou do levého vzdálenějšího rohu z 18 metrů. Domácí se snažili odpovědět o deset minut později Ilievem a dva pokusy vyslal také Cagdas, brankář Lehmann ale byl na svém místě.

Hra se vyrovnávala, Energie zlepšila hlavně defenzivní činnost, ale jen zřídkakdy ohrozila soupeře. Diváci se tak až do 29. minuty, kdy se pokusil o zvýšení náskoku záludně Jan Šimák, docela nudili. O minutu později měl ale velkou kliku Lehmann, kterého musel zastoupit na brankové čáře až spoluhráč Khedira, jenž odvrátil na roh.

Ke konci poločasu hrála Chotěbuz lepší fotbal, jen pověstně štěstíčko chybělo ke skórování. Sörensenovu střelu zastavil na poslední chvíli opět někdo jiný než stuttgartský brankář, tentokráte nizozemský stoper Boulahrouz.

Po poločase ke zkvalitnění tlaku a ofenzívy poslal domácí trenér Bojan Prašnikar na hřiště za Kurtha Angelova, ale stejně jako v první půli začal lépe Stuttgart. Cacau však sám před gólmanem Tremmelem selhal, ani po další střele Šimáka se síť nerozvlnila.

Opravdu velkou šanci k vrovnání měl teprve po pěti minutách pobytu na hřišti Jula. Ten v 61. minutě prověřil schopnosti zkušeného Lehmanna, jenž jeho pokus vyrazil od tyče k místům, kde naštěstí pro VfB odvrátila míč připravená obrana. Krátce poté tak udeřil Stuttgart. Cacau poslal přihrávku po dlouhém pasu za obranu Šimákovi, který nedal chotěbuzskému Tremmelovi vůbec žádnou šanci.

A aby toho nebylo málo, srazili hosté na kolena dobře hrajícího soupeře o sedm minut později. Khedira z dvaceti metrů trefil rozhodující branku utkání. Ne, už to dále nešlo. Scénář zápasu byl až do konce střetnutí zřetelný. Stuttgart si zkrátka vítězství pohlídal, zatímco zdecimovaná Chotěbuz se už na kontrování nezmohla.

Autor: Patrik Sandev / soccerent.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele