15. kolo
02.12.2012 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslabený Hamburk vedení neudržel a veze si z Wolfsburgu bod

Navázat na mimořádně povedený výkon z utkání proti Schalke se Rothosen sice nepodařilo, přesto se však ve Volkswagen Areně ujali brzkého vedení, to ale po obrátce neudrželi a rozešli se s VfL remízou 1:1.

Utkání nenabízelo dvakrát ideální fotbalové podmínky - slabé sněžení v kombinaci s deštěm a teploty jen těsně nad bodem mrazu byly pro všechny aktéry velmi nepříjemné, přece jen lépe se však s danými okolnostmi vypořádali Vlci. Domácí převaha však byla povětšinou impotentní, jediné výraznější nebezpečí zaznamenal v deváté minutě Hasebe, volejem zpoza vápna ale branku nenašel.

Přístavní celek se rozjížděl o poznání pomaleji, avšak záhy vyslal Beister pas na rozběhnutého Rudņevse, před ním však byl u míče jako první Benaglio. Postupem času se obraz hry definitivně vyrovnal a nadějnou možnost měl po šikovném uvolnění ve vápně Skjelbred, poté ale mířil jen do připraveného Nalda. Ve 23. minutě se k volnému přímému kopu postavil Aogo a parádní technickou ranou jen těsně minul vzdálenější šibenici wolfsburgské branky! Za pár chvil však Badelj našel Rudņevse, ten ještě prodloužil na rozběhnutého Beistera, který přízemní střelou překonal Benaglia - 0:1.

Aktivita koncernového mužstva začala po inkasované brance pochopitelně opětovně stoupat, ovšem Diego mířil jen do Mancienna, zatímco Naldovu standardku vytáhl zpod břevna pozorný Adler! Ten musel následně řešit i několik ošemetných situací po rohových kopech, ale také nadále držel čisté konto. Těsně před koncem první půle mohl nejdříve pojistit vedení Badelj, ale nedokázal usměrnit mičudu na zadní tyč, na opačné straně pak Vieirinhův pokus likvidoval Adler.

Krátce po změně stran mohl po chybě v domácí rozehrávce přidat druhý zásah Beister, ale nedůrazným zakončením na strážce domácí branky nevyzrál. V padesáté šesté minutě se mohlo začínat od nuly: Olić našel centrem na zadní tyči hlavu Dosta, ten však z bezprostřední blízkosti na Adlera nevyzrál! VfL začínalo pomalu přitápět pod kotel - Schäferův centr ještě tečoval Aogo a hostující strážce svatyně měl rázem plné ruce práce, aby vytáhl kulatý nesmysl směřující pod břevno!

Nakonec se však zasloužená odměna dostavila: Diego prodloužil na rozběhnutého Schäfera, který poslal nadýchaný centr před branku, jenž hlavou prodloužil nechytatelně do sítě Kjaer - 1:1. HSV nevědělo, kde mu hlava stojí - definitivní obrat mohl dokonat po rychlé kombinační akci Vieirinha, napálil ale jen levou tyč hamburské branky! Hned nato se hnal po spolupráci Dosta s Oličem do šance Schäfer, ve velmi obtížné pozici ale mířil jen do boční sítě! Levý krajní bek měl i další nadějnou možnost, ani tehdy však branku rovněž nenašel a střídající Lakić, už v nastaveném čase, ztroskotal na Adlerovi.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele