15. kolo
01.12.2012 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 2:1

FSV Mainz vstoupil do svého domácího klání s Hannoverem velmi aktivně a záhy se ujal vedení. Hosté se však postupem času dostali do hry a ještě před navršením první půle dokázali vyrovnat. Po změně stran bouřila Coface-Aréně nespokojeností po vyloučení gólmana Wetkla. Šestadevadesátky však nebyly schopny využít své početní výhody a mohučský celek potvrdil svou pověst bojovného týmu. A především - v závěrečných minutách si dokonce vzal tři body.

Po krátkém oťukávání se k větší aktivitě jako první odhodlali domácí fotbalisté, kteří také měli po střele mladíka Parkera z dvaceti metrů první gólovou příležitost. Hagguim tečovaný balon prozatím prolétl nad hannoverskou svatyní. Střelecký pokus dal Karnevalclubu křídla a brankář Zieler musel být v plné pohotovosti. Půdu pro vedoucí branku domácích nakypřil nový objev v řadách FSV - již zmíněný Parker. Ten vypálil na hranici pokutového území, Zieler ještě jeho ránu vytáhl, avšak proti následné dorážce Nicolaie Müllera byl bezmocný.

Po vstřeleném gólu se Tuchelovi svěřenci trochu stáhli zpět a nechali tak přijít soupeře. Hannover totiž velmi rychle strávil inkasovanou branku a zařadil vyšší rychlostní stupeň. Výběr trenéra Slomky však přitom nehýřil závratnou herní kreativitou. Beztak byla jejich snaha odměněna: Stindlova střela byla pro domácí zblokována natolik nešťastně, že Schulz mohl vyrovnat. Po této brance se na kopačky Nullfünfer vkrádala nejistota, přesto měli Szalai a Svensson dobré možnosti k docílení opětovného vedení. Oběma chybělo jen málo.

Po změně stran se o velké vzrušení postaral strážce domácí svatyně Wetklo: Dlouhý míč ze středu hřiště zkusil Svensson zpětně poslat na "svého" brankáře. Ten však byl v uctivé vzdálenosti od své brány a po vynuceném vyboxování balonu mimo vápno uviděl červenou kartu. Náhradník Karius se hned po svém příchodu na trávník vyznamenal při Panderově přímém kopu. Čekaly jej pochopitelně ještě perné chvíle, kvůli oslabení se totiž domácí borci zatáhli do obrany a vsadili na rychlé kontry.

Hostům z Dolního Saska však byla početní převaha k ničemu, když byli schopni ohrožovat svého soupeře jedině ze standardních situací. Roten měli největší šanci ke skórování v 81. minutě, kdy po Husztiho rohovém kopu směřovala Dioufa hlavička do sítě. Soto byl však na místě a dokázal na brankové linii nahradit otřeseného Kariuse. Zatímco se hannoverští fotbalisté koncem utkání spokojili s remízovým stavem, přidali domácí plyn. To se mělo vyplatit v 89. minutě: Na hranici vápna se prosadil Polanski a poslal balon do středu šestnáctky. Tam se v hlavičkovém duelu prosadil na úkor Hagguiho střelec Szalai, který se postaral o vítěznou trefu.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele